מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- sam-eרעות27/10/2014
שלום,
רציתי בבקשה לברר: האם התוסף sam-e מינון 400 מ"ג או 600 מ"ג
יכול להוות תחליף הולם לסימבלטה ב 60 מ"ג?
כל תרופות ה SNRI עושות אצלי עצירות קשה, ולכן אני תוהה.
אני לוקחת בשביל פיברומיאלגיה, עייפות וכו... לא ממש מרגישה דיכאון.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sam-e - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/10/2014בשום פנים לא תחליף , רק תוסף..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס 28 כדורים 10 מ"גנירית27/10/2014
שלום רב,
קרוב משפחה שלי קיבל מרופא המשפחה כדורים אלה.
1. מה תופעות לואי העיקריות שעשויות להיות ?
2. האם רצוי להמשיך לקחת אחרי 28 יום?
3. האם ייתכן שהכדורים האלה ישנו את ההתנהגות ואם כן מה השינוי שעלול להיות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס 28 כדורים 10 מ"ג - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/10/2014תופעות לוואי - בחילות, כאבי בטן, כאבי ראש, הפרעות שינה..
יש צורך להמשיך על פי המלצת רופא מטפל.
אין שינוי אישיותי , לא ממכר וניתן להפסיק בעתיד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לשלב וולבוטרין וריטלין?bastian27/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם מותר לשלב וולבוטרין וריטלין? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון27/10/2014ניתן לשלב על פי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון עקב פטירת אמיחיה מהצפון26/10/2014
לפני חצי שנה נפטרה אמי בגיל 85 לאחר סבל רב אני בת יחידה ללא אחים ואחיות ואבי קשיש בבית אבות. לפני כשנתיים וחצי נפטרה אחותה של אמי שהיו לנו יחסי אם-בת שאין דברים כאלה בעולם. הכאב על מותה גם מוטט אותי. ישנם ימים שאיני רוצה דבר אלא שיניחו לי להיות לבד ופשוט לבכות ולבכות. אני בוכה יום יומיים וזה עובר עד הפעם הבאה. ישנה עוד תופעה, אני נכנסת ליוטיוב ושומעת שירים בשפת אמי שנהגה לשיר לי בילדות ואז אני פשוט מ-ת-ר-ס-ק-ת מבכי. מה עלי לעשות במצבים מעין אלה. אציין שאף פעם לא עברו בראשי מחשבות אובדניות, פשוט איני נהנית מדבר. תודה על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק26/10/2014שלום חיה.
קודם כל, תנחומיי על מות אימך.
בכי מתוך כאב על אובדן של קרוב משפחה הוא לגיטימי.
גם הרצון להיות לבד ולבכות הוא לגיטימי.
אם כל מה שצריך זה לגיטימציה - אז הריהי לפנייך.
אם ישנה הרגשה של סבל חריג - אז יש מקום לחשוב על פנייה לאיש מקצוע.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון עקב פטירת אמי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/10/2014יש צורך בדיקה, לנסות להגיע להתרשמות אבחנתית ולהחליט.
בדר'כ שילוב תרופות + שיחות מאוד יעילים בהפרעות הסתגלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבד אנשים יקרים זה מאוד קשה
אלי28/10/2014שלא תדעי עוד צער קודם כל.. לדבר עם מישהו מקצועי יכול מאוד לעזור למרות שזה תהליך איטי לפעמים ומאוד יקר ומסורבל .
אפשר גם לדבר עם אנשים קרובים.
את כותבת שלפעמים בא לך רק שיניחו לך ויעזבו אותך לנפשך.. אני חושב שדווקא להיות עסוקה יעזור לך יותר תשתדלי להיות עם אנשים שאת אוהבת ולדבר
הזמן הוא הרופא הכי טוב ועם הזמן הדברים ישתנו לטובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה ברגליים וכבדותכריספי25/10/2014
שלום,
אני חולת טרשת נפוצה בת 26 כ7 שנים אני חולה בטרשת נפוצה. לפני 4 ימים התחיל אצלי חוסר תחושה בפלג גוף תחתון, ב2 הרגליים ועד הבטן התחתונה. ביומיים האחרונים יש לי תחושה של כבדות ברגליים. כאילו אני הולכת עם משקל.
משך 4 ימים הייתי במיון כי חשבתי שזה משהו שקשור לטרשת, הרופאים שולחים אותי לפסיכיאטר. יש לי חרדה, דראליזציה, הפרעות שינה.
2 רופאים נוירולוגים בדקו ואמרו שיש ללכת לטיפול פסיכיאטרי. האם מוכרות תופעות כאלה כתוצאה מחרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה ברגליים וכבדות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/10/2014תיאורתית ייתכן, במיוחד סביב גורם לחץ קיצוני בחיים.
באם מדובר במצב חרדתי, אמור להיות הקלה תחת נוגדי חרדה.
ברור שבטרשת נפוצה, חובה לשלול קודם כל חזרה של המחלה והתקף ואז לשקול טיפול בסטראודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות חרדהענבל24/10/2014
שלום,
תחילה אציין שאני מניקה הנקה מלאה תינוק בן 5 חד..
לאחרונה אני חשה התקפי חרדה בתדירות גבוהה שזה כבר משפיע לרעה על חיי.
הייתי שמחה לקבל טיפול תרופתי אך לשמור על ההנקה...
האם ניתן?
תודה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לפנות לרופא שמכיר אותך
שמוליק25/10/2014שלום ענבל.
אני מניח שהדברים תלויים בכל מטופל באופן אינדבידואלי, ויכול להיות שינן מטופלות שיכולות להניק ומטופלות שלא, והדברים גם משתנים מתרופה לתרופה. לכן הכי טוב לבדוק את העניין מול רופא שמכיר אותך ויוכל לתת עצה מותאמת אישית.
יכול להיות שגם תהיה המלצה על טיפול פסיכולוגי ללא תרופות...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נהנה מסתם לעשות דבריםמתי23/10/2014
אני עברתי פסיכוזה עקב סמים . כבר שנים אחרי . עובד . שוכר לבד דירה .
מאז ומעולם שאני זוכר אני לא נהנה מדברים כלומר לפני כמה שנים הייתי יושב שלוש שעות ושומע דיסק בריפיט ולא מפנים כלום כלומר לא זוכר קטעים מהשיר .
היום אני מתמודד דרך נגינה שמאוד מהנה מהתהליך ואני די טוב בזה .
אני חושב שהבעיה מהחוסר נהנתנות מדברים קשורה ל"אני " . לפעמים אני מרגיש את עצמי יןתר טוב מאחרים ,לא אכפת לי להשפיל את עצמי בשביל להגיעלמשהו שנראה לי למטרה טובה . אם הוא לא מקובל ,אין לזה משמעות בעיני .
ה"אני" שלי ---- מה לדעתכם צריך לעשות כדי לגבש אישיות יציבה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
אלי23/10/2014גם אני עברתי פסיכוזה כתוצאה מסמים. התקף שנמשך חצי שנה בגלל אקסטזי
לצערי לא כל כך הבנתי את השאלה שלך
אולי כדאי לך לדבר עם מישהו מקצועי
אתה אומר שאתה לא נהנה מדברים כבר שנים אבל אומר גם שאתה מנגן ונהנה מזה וגם טוב בזה.
מעניין אותי לדעת כמה זמן נמשכה הפסיכוזה שלך והאם אתה לוקח תרופות גם היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מתי23/10/2014אצלי זה היה סמים יותר קשים לסד וכדומה . זה היה לפני עשר שנים . איבדתי מיומנויות חברתיות . תעסוקיות וכו . ולקח לי 5שנים להחזיר לעצמי את הבטחון .
היום אני לוקח מינון מינימלי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי גבר. תודה על התשובה
אלי23/10/2014מה בעצם הבעיה שלך היום?
אתה לא נהנה מדברים?
אתה אומר שלקח 5 שנים אבל חזר לך הביטחון.. זה נשמע הרבה זמן אבל לפחות חזר.
יש לך פלאש בקים מהטריפים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מתי23/10/2014הבעיה עפי הגדרה היא כרונית (לא נכנס לזה ) התרופות אנטי פסיכוטי . אני איבדתי את עצמי אז כל האשיות שלי התאדה (בהגזמה ) . נכון הגיד שחוויתי שנים של סבל כאב והרבה תסכול יאוש . בראייה לאחור אני יכול להגיד שההתפרצות אולי באה מאישיות חלשה שהייתה/יש לי ,עוד לפני הפסיכוזה ....
כלומר הייתי מן טיפוס שחולם עלדה ואה אבל לא עושה דברים מעבר למגבלות . אמנות למשל .
היום אני למרות הקשיים שעברתי יותר כמה עם עצמי ,עם מה שאני מגדיר כאני .
בגדול היה "טוב " לעבור את זה בגיל צעיר .
כל יום הוא חדש וכל יום מתמודדים עם משהו מעבר ליכולות .
הכל לטובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאחל לך הצלחה
שמוליק25/10/2014שלום.
אין תשובה, ואני לא התנסיתי בסמים, ולכן אין לי יותר מדיי מה להגיד.
אני חושב שעצם זה שלקחת את עצמך בידיים, ולא התייאשת - זה חשוב מאוד, ואני מאמין שבסופו של דבר יהי טוב יותר והמצב יילך וישתפר.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאף פעם לא מאוחר להתנסות שמוליק
אלי28/10/2014הכל בצחוק. לא לעשות שטויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבהתי
שמוליק29/10/2014אלי, אהבתי את הבדיחה :-)
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נהנה מסתם לעשות דברים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/10/2014בירור קליני, התרשמות אבחנתית.
לישקול טיפול, במיוחד מומלץ טיפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר
מתי29/10/2014דר עם כל הכבוד יש אנשים שכבר עברו את כל התהליכים הקליניים האלה ,ובמקום אחר היום .
למה לי לעשות בירור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/10/2014בירור קליני לשלול תהליך נפשי לא מזוהה, פיספוס יכול להוביל לסיבוך מיותר.
אם היה בירור קליני, הטיפול אמור להיות על פי ההתרמות והמלצת הרופא הבודק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי ריטליןלי23/10/2014
שלום,
האם ריטלין גורם לחוסר ביטחון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
לי23/10/2014האם אפשר לקחת את התרופה כל יום על בסיס קבוע בלי קשר ללימודים/עבודה, הכוונה שלי גם כשיוצאים לחופשה?
להזכיר ריטלין la בשחרור מושהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי ריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/10/2014ייתכן והחמרה באי שקט וחרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות גבוליתבר23/10/2014
שלום, ברצוני לברר לעניין הפרעת אישיות גבולית. קראתי באתרים רפואיים לעניין הסימפטומים של המחלה ורשום כי על התופעות להיות קיצוניות ועקביות כדי שאדם יחשב כחולה. שאלתי היא עד כמה קיצוניים? האם היות אותו אדם מצליח לתפקד למרות התופעות שהוא חווה אומר בהכרח שאינו חולה? כיצד אדע אם יש להיוועץ בפסיכיאטר או לא? כמו כן, האם יש טיפול אפקטיבי מלבד תרופות ופסיכותרפיה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשביל מה?
שמוליק23/10/2014שלום בר.
אינני רופא, ועם הידע שיש לי - אין לי תשובה לשאלתך.
אני רק תוהה מה התכלית של השאלה הזו, ומה ברצונך להשיג; יכול להיות שאוכל לעזור.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
בר23/10/2014תכלית השאלה היא קבלת ייעוץ, בהתאם למטרות הפורום. טיפול אצל פסיכיאטר אינו זול ולכן אני מבקשת עזרה לפני כן. תמיהתך אינה ברורה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק23/10/2014שלום בר.
מה שלא הבנתי מהשאלה, זה האם את רוצה לדעת על עצמך האם יש לך הפרעת אישיות גבולית ואם כן אז כיצד ניתן לטפל בה, או שאת מעוניינת לדעת האם למישהו אחר שאת רואה עליו אי אילו סימפטומים, על מנת לתייג או להיזהר מפניו.
עדייך לא ברור מה מטרת הטיפול: האם לטפל בסבל, לשפר איכות חיים, או שיש כבר איזה איבחון מאיים (לשמשל אי-כשירות לנהיגה) שמריע.
בגדול, כשפונים לרופא באופן חופשי (להבדיל מטיפול כפוי), פונים מפני שמרגישים סבל ורוצים לטפל בו או כדי לשפר את איכות החיים. שכזו המטרה - אין לאיבחון יותר מדיי משמעות למעשה; השאלה היא האם הטיפול מפחית את הסבל ומשפר את איכות החיים.
רק אם ישנו כבר איזה איבחון קודם (כגון אי כשירות לנהיגה), אז ישנה חשיבות לאיבחון, וע"י פנייה לרופא ניתן לטפל בבעייה שיכולה לשפר המצב ולהביא לכשירות ע"י חוות דעת עדכנית.
השאלה האם אדם שמתפקד נחשב לחולה היא יותר פילוסופית מאשר רפואית, אבל מבחינת הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה הרואה במרכיב הביולוגי (חוסר איזון כימי במוח) כמחלה שעומדת בפני עצמה, אז ניתן לומר שאדם שמתפקד יש לו חוסר איזון כימי, אבל שאר המרכיבים (אורגני, סביבתי ופסיכולוגי) תקינים. האם זה נקרא חולי או לא - זו שאלה פילוסופית.
לדעתי, שחולקת על הגישה הזו, ורואה במרכיב הביולוגי תוצר של שאר המרכיבים ולא בעייה העומדת בפני עצמה - ברור שאדם במצב כזה נחשב לבריא.
מקווה שעזרתי.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אישיות גבולית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/10/2014הפרעת אישיות גבולית , מהווה ספקטרום של הפרעות, ממצבים קלים, ללא טיפול פסיכיאטרי בכלל ועד מצבים קשים עם גלישה פסיכוטית ואשפוז.
מדד התפקוד מהווה אינקציה לחומרה, ככל שההפרעה קשה יותר, הפגיעה התפקודית גדולה יותר ( אקדמי, חברתי ותעסוקתי).
לפעמים יש קווי אישיות ... מצבים שאדם לא ממלא את כל הקריטריונים להפרעה. אך יש מאפיינים זהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינהגד123/10/2014
שלום ד״ר,
אני לוקח מדי בוקר (כבר כמה חודשים) 300 מ״ג וולבוטרין ו 100 מ״ג לוסטרל שרשם לי פסיכיאטר לדיכאון וחרדה חברתית. בתחילת הטיפול לקחתי 150 מ״ג וולבוטרין, לאחר שלא השפיע עברתי ל 300 מ״ג ומאחר והיה שיפור קל הוספנו את הלוסטרל. אני מרגיש ערני מהרגיל וקשה לי להירדם בלילות, הפסיכיאטר רשם לי לוריוון ולאחר מכן בונדורמין. אני מרגיש שאני מפתח תלות בתרופות ואם בהתחלה הן היו מרדימות בקלות והייתי לוקח מדי פעם, עכשיו אני מרגיש שאני צריך לקחת כל לילה. מדי פעם אני לוקח לוריוון ולפעמים בונדורמין (כדי לא לפתח תלות אם אקח תרופה אחת - לא יודע אם זה אכן כך). כמובן שאתייעץ עם הפסיכיאטר שלי בפגישה שלנו בעוד כחודש וחצי אך לפני זה רציתי לשאול את דעתך: מאחר ונראה בהתחלה שהוולבוטרין לא היה כזה יעיל ורק לאחר הוספת הלוסטרל הרגשתי את ההשפעה, האם כדאי לרדת ל 150 מ״ג וולבוטרין וכך אולי תפטר גם בעיית השינה (מאחר והוולבוטרין הוא המעורר)? רק אציין שבעבר לקחתי ציפרלקס, הטיפול עזר אך הפסקתי כתוצאה מירידה בחשק המיני וזו הסיבה שהפסיכיאטר חשב לנסות את הוולבוטרין שלא משפיעה על החשק.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש אלטרנטיבה
שמוליק23/10/2014שלום גד.
המצב שאתה מתאר הוא מדרון תלול של תלות בתרופות:
בהתחלה לקחת תרופה נגד דיכאון וחרדות, אך תופעת הלוואי שלה של עירנות יתר הצריכה תרופות לשינה שעם הזמן כבר לא נהייתה אפקטיבית ויש צורך להעלות מינונים.
גישתם העיקבית של רופאי הפורום היא שזה לא יעיל לטפל רק באמצעות תרופות וצריך לטפל גם במרכיב הפסיכולוגי, אבל אם כמטופל החלטת שזו הדרך - זו זכותך ואין לאף אחד רשות להתערב.
כדאי לטפל גם במרכיב הפסיכולוגי, ואם הטיפול יהיה מספיק טוב, אז זה יכול להביא למצב שבו לא יהיה בכלל צורך בתרופות נגד דיכאון וחרדה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת מליון שאין לימתי21/10/2014
מה זה הפרעות בקצב הלב ?
בתרופת אינווגה 3 מ"ג במקרה הזה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת מליון שאין לי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/10/2014הפרעות בקצב הלב, שינוי במהירות קצה הלב, הדופק או בסדירות הדופר, המקטעים.
אינווגה 3 מ''ג - יכול לגרום לקצב לב מואץ, בגלל ירידת לחץ דם.
חובה מעקב לחץ דם ודופק וכן אקג לביקורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבעיה ...אנונימי21/10/2014
שלום לכולם , אני אשאר בעילום שם בשלב זה , אני בן 31 בקרוב סובל הפרעת אישיות גבולית, מובטל מטופל בויפאקס 75 , הבעיה שלי היא כזאת אני לא סובל אנשים בערך כמו שאני לא סובל את המדינה, הרבה זמן אני מרגיש שפשוט בא לי לפגוע באנשים במילים עדינות . המחשבות האלה המון אצלי מה עושים מלבד לבלוס כדורים כמו ויפקס או קלונקס במצבים של עצבים רציינים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופציות
מתי21/10/2014ללכת להוציא "צעקות " דרך אגרוף אימון ספורט .
ללכת ליער ולצעוק כוס אומק העולם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יעזור לצעוק
אנונימי21/10/2014לא עוזרים כדורים פסיכיאטרים אז צעקות יעזרו...
המחשבות יותר על מוות בעזרת פיגוע , יומרי נפץ , אקדחים .זה הרבה יותר מסובך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מתי21/10/2014לנסות חשבת במקום לחשוב על מה העולם רוצה ממני . וצעקות בגרשיים זה להתפרק במכות על שק .
לא יודע אם זה פתרון סתם אצעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך לבדוק מאיפה זה בא
שמוליק22/10/2014שלום.
עצם העובדה שאתה לא עושה מעשים כאלה, זה מעיד על איזו יציבות; ברור לך שסתם כך אין לפגוע באנשים שלא עשו לך כלום.
אני מניח שזה בא מתוצאה שמישהו פגע בך(או אפילו הרבה אנשים), ושאר העולם שרואה ושותק - גם עליו מוטלת האשמה.
אפשר לנסות לבדוק מי הם בדיוק האנשים הספציפיים האלה שפגעו בך, או ששתיקתם מעוררת את הרצון לנקום, ולבחון כיצד ניתן להתפייס איתם או לפגוע בהם בדרכים לגיטימיות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטליעל21/10/2014
אני לוקחת למיקטל כבר בערך שבועיים וכל פעם שאני הולכת לישון אני סובלת מסחרחורות, מטשטוש ראייה ומדפיקות לב מהירות וזה מכניס אותי לפאניקה. האם זה נורמלי כתופעת לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/10/2014ממליץ להיבדק , תגובות גופניות קשות, די נדירות ולא שכיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מציפרלקסדני20/10/2014
שלום.
אני לוקח ציפרקס 10 מ"ג כבר חודש וחצי עקב הפרעות חרדה פאניקה ונדודי שינה. בשבוע הראשון היו לי כל מיני בחילות וכאבי ראש. כרגע אין יותר מידי השפעה של הכדור. עדיין יש לי נדודי שינה והפרעות חרדה מידי פעם. אני רוצה להפסיק לקחת ציפרלקס ולא רוצה להתמכר לזה. באיזו צורה אני אמור להפסיק את נטילת הכדור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/10/2014תחת מעקב רופא מטפל ובהדרגתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכולוגי מוזל לטווח ארוך?יונתן20/10/2014
לצערי אני סובל מהפרעת אישיות גבולית וזקוק לטיפול פסיכולוגי מסובסד וארוך טווח. לרוע המזל קופות החולים מסבסדות רק מספר מוגבל של פגישות וגם טיפול במרכז לבריאות הנפש הציבורי מוגבל לשנה אחת בלבד.חשבון הבנק שלי לא יכול לשלם באופן פרטי עבור טיפול למשך תקופה ארוכה. האם קיימות עוד אפשרויות לקבל טיפול פסיכולוגי מסובסד לטווח ארוך של מספר שנים.
השאלה מתייחסת לאיזור ירושלים. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש באוניברסיטת בר אילן
שמוליק20/10/2014שלום יונתן.
ראה סרטו ב youtube.
ניסיתי לבדוק האם יש דבר כזה באוניברסיטה העברית, ולא מצאתי.
לדעתי, תוכל גם במקביל ללכת לטיפול פרטי בתדירות נמוכה מהמקובל, אפילו פעם בחודש או פעם בחודשיים, וזה יכול לעזור.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש גם
אנונימוס20/10/2014אני יודע שיש בהדסה עין כרם במרפאה הפסיכיאטרית חצי שנה חינם דרך משרד הבריאות אחר כך זה עולה סכום של כ300 שקל (אולי קצת פות) אבל אפשר לבקש והם נותנים הנחה של חצי מחיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)