פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימבלטה
    רעות
    30/11/2014

שלום

אני בת 32. אובחנתי לפני 8 שנים עם CFS.
    נשללו דיכאון וחרדה וכל הבדיקות תקינות. למרות זאת, ניסיתי במשך השנים
    מספר כדורי SNRI ולא היה שיפור בעייפות הקשה.
    אני לוקחת סימבלטה 60 מ"ג כבר כשנתיים ואין שינוי מבחינת העייפות והחולשה.
    האם העלאת מינון ל120 מ"ג תוכל אולי לגרום לשיפור בעייפות או שאם 60 מ"ג לא עשתה כלום גם 120 לא תעשה וכנראה שאצלי הגורם לעייפות הוא לא סרוטונין נמוך או נוראדנרנלין?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• סימבלטה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2014

בהחלט ייתכן שיפור, אך גם סיכוי לתופעות לוואי.
    שווה לישקול פרוביגיל.
    יש להתיעץ עם רופא מטפל בנדון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה.
    אני.
    30/11/2014

האם פוסט טראומה מורכבת היא מחלה כרונית? מחלימים ממנה? ומהי הפרוגנוזה עם תחלואה נלווית כמו הפרעות אכילה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה.

הוספת תגובה

• תשובה חלקית

שמוליק
    30/11/2014

שלום לך.

אינני רופא.

כיון שהסיבה לפוסט טראומה היא פסיכולוגית, והתמסינים הגופניים הם תוצר של אותו אפקט פסיכולוגי, אז גם אם מדובר במחלה כרונית - הבסיס שלה הוא ריגשי, ומכאן שטיפול טוב במרכיב הפסיכולוגי שבגללו היא נגרמה עלול להביא להחלמתה.

אני מניח שהשאלות האם היא כרונית והאם ניתן להחלים ממנה תלויות זו בזו.

אני מניח שאם מדובר בטראומות קלות - אז ניתן להחלים, אבל גם בטראומות קשות - על כך ניתן לומר כי ניתנה לרופא רשות לרפא ולא לייאש, ולכן, מי שעבר טראומה קשה ומאמין שהוא יכול למרות זאת להתמודד ולנצח - שיתמודד ולא יתייחס לשום סטטיסטיקות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

אני.
    01/12/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה שוב למה דילגתם?

אני.
    02/12/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה שמוליק ענה לך.

שכני השכנה
    02/12/2014

מה תשובתו לך אינה מספקת רק ביגלל שהוא לא רופא.
    ומה לגבי אולי לא תרצי ממני תשובה כי אני רק סטודנטית לפסיכולוגיה ולא פסיכולוגית ולכן גם לא תקבלי ממני תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2014

PTSD במקרים רבים הפרעה כרונית אשר גורמת למוגבלות וסבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה נכות בגבר תואמת לצרכיי הנפשיים
    קורל מתת דיין
    29/11/2014

בגיל 16 איבדתי את הורי בתאונה וקיבלתי טיפול נפשי.
    בגיל 22 גרמתי לעצמי לחבלה עצמית כשניסיתי להתאבד כתוצאה מהסבל הגדול שנוצר לי כשגיליתי שבן זוגי בוגד בי עם צעירה בת 12 (לא טעות היא היתה בת 12 וניהלה רומן עם בן זוגי לפחות חצי שנה מאז היתה בת 11).
    הוא נטש אותי, נעלבתי והוא האקס היחיד כי הפחד להיות נבגדת פגע בי ובגללו איבדתי את הרגל שלי.

החבלה ברגל פגעה בכל הרקמות, בכלי דם וגרמה לנמק חמור.
    כתוצאה מהסיבוך קבעו לי תור לניתוח ובו כרתו לי את הרגל.

מאז הבגידה הכואבת של האקס שלי, שגרמה לי לסבל ולאובדן הרגל, אני נמצאת בטיפול פסיכותרפי ובטיפול פסיכיאטרי שבו אני מאובחנת כנפגעת טראומה, דיכאון וחרדה ומקבלת כדורים פסיכיאטרים נוגדי דיכאון.

הטראומה שלי היא מבגידה ויש לי חרדה חברתית שמהותה היא חרדה מלהיות נבגדת שוב.
    הפחד להכיר גבר שיבגוד בי, קשה לי לתת אמון בבני אדם כי אני תמיד מפחדת שהם ייבגדו בי. גם אובדן ההורים שלי מגיל צעיר נחווה כסוג של בגידה שהם בגדו בי.

מהמטפלים הפסיכולוגים שלי למדתי שאני צריכה לשמור על עצמי מבוגדנות של בן זוג שיהיה לי.
    בשיחות עם הפסיכיאטרית והפסיכולוגית למדתי שקיים תחום שנקרא פסיכולוגיה חברתית שבו אוכל לדעת על סוג של נכות שאם בן זוגי לוקה בו אז הוא לא יכול לעולם לבגוד, והנכות שלו מבטיחה לאישה שבמיליון אחוז סיכוי שהוא פשוט לא יבגוד ולא יוכל לבגוד.

אני לא מתכוונת לנכות בתפקוד המיני כי הצרכים הנפשיים שלי הם כאלה שחשוב לי שיהיה לי גבר פעיל מבחינה מינית רק איתי מבלי שיוכל לבגוד בי.
    מאז ומתמיד התנחמתי בסיפוק עצמי (אוננות) אבל תמיד רציתי וחלמתי שיהיה לי בן זוג קבוע שיהיה אקטיבי איתי מבחינה מינית ברוב שעות היממה כי אני מרגישה שסיפוק הצורך הנפשי הזה ינחם אותי על הסבל שעברתי.
    אבל הפחד שלי הוא מבגידה. הפחד שלי שהגבר שיהיה לי בן זוג, יימאס ממגע מיני ממושך איתי, יסתכל על ילדה קטנה ואז יבגוד בי איתה.

אני רוצה להקים משפחה, ואני נכה ואין לי אדם שתואם לצרכים שלי.

ניגשתי לשדכנית שמתעסקת עם נכויות, ואני יכולה לסנן גברים על פי סוג הנכויות שלהם.
    אני מתקרבת לשנות החמישים לחיי ואני רוצה להתחתן ולהקים משפחה עם בן זוג שלא יבגוד בי.
    רציתי לדעת איזה סוגים של נכויות גורמים לגבר שלוקה שלא יוכל לבגוד באישה שלו ושכל הזמן ירצה לשכב עם האישה שלו (ולא יוכל לבגוד בה בגלל הנכות שלו).

הוספת תגובה

• לא ניתן להבטיח במאה אחוזים

שמוליק
    30/11/2014

שלום קורל.

קודם כל, אני נותן לך הזדהות עם הסבל שעבר עלייך. זה ממש לא פשוט...

לדעתי, לא ניתן להבטיח במאת האחוזים שיהיה לך בן זוג שלא יבגוד, וחוץ מזה אם יהיה לך בן זוג שגם הוא נכה, ומסיבה זו הוא יהיה במצב כזה של או לחיות איתך או להיות לבד, זו עדיין לא ערובה לחיים מאושרים ביחד; יכול להיות שבשל אי התאמה שיכולה לנבוע מסיבות שונות, ואם הקשר לא יבוא לסיומו מתוך הבנה של אי-התאמה שניכם יכולים לסבול...

בכל קשר זוגי, צריך לקחת בחשבון שישנו סיכוי שהוא יעלה על סירטון, ויהיה צורך להיפרד, וגם ישנו סיכוי קטן יותר אבל גם הוא קיים, שחלילה תהיה בגידה. למרות זאת, אנשים לוקחים את הסיכון ומתחתנים...

אני חושב, שדווקא מפני שהייתה לך כוייה ברותחין, יש לך יתרון על אחרים בכך שאת יכולה לזהות סימנים מקדימים לכך מנסיונך, ולדעת לחתוך אם חלילה תראי שאת הולכת ליפול שוב...

מהסיבה הזו, אני חושב שאת עיקר המאמצים צריך להשקיע בכך שתבטחי בשיקול הדעת שלך, שזה עלול לקרות שוב, אבל בגלל הנסיון המר, הסיכויים קטנים יותר. בלי ביטחון עצמי כזה, נראה לי שיהיה לך קשה מאוד למצוא בן זוג.

אני מאחל לך הצלחה רבה בהגשמת השאיפה, ואני מקווה שלא כתבתי בטעות דברים שעלולים לפגוע.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החבר שלך הלך עם ילדה בת 12?

שכני השכנה
    01/12/2014

מה את רצינית? מה הוא שכב עם ילדה קטנה...זה כמו פדופיל. אבל אני מאמינה שהוא לא. אבל כמו. למה הוא שכב איתה ביכלל? שאלת אותו פעם? ילדה בת 12? מאיפה הוא הביא את זה? מה היא כול כך משכה אותו מינית? הרי לילדות בנות 12 אין אפילו שדיים? מה כבר יכול לימשוך אותו בגוף שלהן? או שאולי השכל..זה מה שמשך אותו אליה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמי תני לגבר שלך כול מה שהוא אוהב

שכני השכנה
    01/12/2014

במיטה ומעבר לזה והוא לא יעזוב אותך בחיים . ובטח לא בישביל ילדה בת 12 ללא שדיים.
    תבדקי טוב טוב מה הוא אוהב במיטה ..תנוחות ..מציצות עם מלא רוק רטובות נעימות ומלטפות שנימשכות ונימשכות ונימשכות..גברים אוהבים שמושכים הכול במיטה והכול לאט לאט ונימשך רצוי שעות וכמה שתימתחי יותר את הגבולות שם במיטה ותיתני לו יותר ויותר מימה שהוא רוצה ויותר מיכך ניראה לי לא תהיה לו שום סיבה לחפש איזו ילדה בת 12 בישביל לידפוק אותה בטוסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקיצור את צריכה להיות הזונה שלו...

שכני השכנה
    01/12/2014

מילה מגעילה וכך משמעותה. אבל כך מישתמע מדברייך פה. הבעל שלך מחפש זונה קטנה, וכניראה הילדה בת ה-12 הזו שכבר בגיל כזה צעיר החלה לקיים יחסי מין היא המקבילה לזונה הגדולה רק קטנה כלומר ילדה שהיא כבר כמו זונה... מי יודע אולי שתיגדל
    תהיה זונה ולכן מצאה לה כבר מיקצוע לחיים , את לא חושבת כך?
    נ.ב. את בטוחה שזו ילדה בת 12 או אולי מדובר באישה מבוגרת עם מוח/מוגבלות נפשית שנותנת לה מראה של בת 12?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת אביליפיי
    חולה OCD
    29/11/2014

שלום רב ד"ר,
    אני בן 32, עם אספרגר + OCD מחשבתי, עם אובססיות של ספק לגבי כל דבר וחרדה רבה. לאחר נסיונות תרופתיים רבים לוקח ויפאקס + בונסרין + לוריבן. זה עוזר רק חלקית. נסיונות עם תרופות נוגדות פסיכוזה גרמו לעייפות קשה מנשוא. לפני כמה חודשים הוחלט לנסות אביליפיי במינון 2.5 מ"ג, שלדברי הפסיכיאטר שלי פשוט יעזור לי להרגיע את החרדה.
    לאחר כמה חודשים אני יכול להגיד שאביליפיי לא מרדים אותי כמו נוגדי פסיכוזה אחרים, אבל אני מרגיש חולשה פיזית מרובה, חולשת שרירים, קושי ללכת ברגל, מתעייף בקלות וכו'. איני יודע האם זה אכן מאביליפיי או מהפיברומיאלגיה שכנראה אני סובל גם ממנה (כרגע מחכה לתור לראומטולוג). לפני כמה שנים ניסיתי זיפרקסה ואני יודע שהיא כן גרמה לי לתופעות לוואי כאלה.
    הפסיכיאטר טוען שבמינון כזה נמוך לא יכולות להיות תופעות לוואי כאלה, אבל מהנסיון שלי אני מגיב לתרופות בצורה חריגה הרבה פעמים.
    השאלה שלי, האם לדעתך אביליפיי יכול לגרום לתופעות לוואי כאלה ? אם יש פיברומיאלגיה האם יכול להחמיר נטייה קיימת לחולשה ועייפות ?
    ועוד שאלה - אם אני מפסיק עם האביליפיי (כמובן באישור הרופא) - האם ניתן להשתמש באביליפיי כתרופת SOS מתי שהחרדה מחריפה, בלי לקחת באופן קבוע ?
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת אביליפיי

הוספת תגובה

• ההודעה שלי ירדה לעמוד השני

חולה OCD
    03/12/2014

מקפיץ
    חוץ מזה הייתי רוצה לדעת לגבי סוליאן - האם עלול לגרום גם כן לתופעות הנ"ל ? האם יכול להרגיע חרדה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת אביליפיי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2014

פחות סביר שאביליפי יגרום זאת, אין 100% ..
    באם כאבים וכן פיברומיילגיה,
    יש לישקול להפסיק וויפאקס ואביליפי ולתת סימבאלטה ..
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה

חולה OCD
    04/12/2014

האם סימבלטה יעילה ל-OCD שזה כרגע הבעיה העיקרית שלי ?
    האם תעזור לעייפות ותשישות. שזה יותר מפריע לי כרגע מאשר הכאבים ?
    אפשרות של סוליאן גם עומדת על הפרק. מה ההשפעה של סוליאן במינון נמוך ? האם יכול לגרום לעייפות או ההיפך מעורר וממריץ ?
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    שני
    28/11/2014

שלום,אני בת 28 לוקחת מזה שנתיים סרנדה נגד חרדה 100 מג.אני מרגישה טוב והחלטנו לנסות להוריד מינון בהדרגה.התחלנו ב75 מג לפני שלוש שבועות ושמתי לב שמאז יש לי בעיות רציניות בשינה.לא מצליחה לישון טוב.לוקח לי הרבה זמן להרדם ואני מרתעוררת המון באמצע הלילה ואז לא מצליחה לחזור לישון.דבר זה לא היה בעבר בדכ אני נרדמת ישר וישנה ממש טוב וחזק.אגב אני גם בהריון.השאלה היא האם שמשנים מינון יש תופעןת לוואי כאלה ומה עושים עם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• את פאקינג חסרת אחריות

שחר
    28/11/2014

את בהריון ואת לוקחת כדורים נגד דיכאון וחרדה.
    וזה ידוע שזה יכול לגרום למומים בתינוק או כל מיני בעיות מורכבות.

אני אפילו לא יודע איך לייעץ לך.
    חסרת אחריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאל
    מימי
    28/11/2014

ערב טוב ,בת 48 ,בריאה ,התחלתי את גיל המעבר ואני נתונה למצבי רוח , חרדות ודכאון קל ,הופנתי ע''י רופאת המשפחה לפסכיאטרית שלאחר תשאול די ארוך המליצה על מודאל ועל פרוזאק בהמשך ,כלומר המודאל אמור להיות הכנה , בדקתי את ההתוויה של המודאל באינטרנט ולמדתי שמדובר בכדור שניתן לסכיזופרניה ,קצת מבולבלת ,אשמח לדעתכם ,ערב נעים

לקביעת תור
    סגירה
    מודאל

הוספת תגובה

• היום כמעט כל כדור פסיכיאטרי..

שחר
    28/11/2014

שקיים ניתן לכל ההפרעות.

תלויי במינונים.

לא יודע איך זה עובד אבל התשובה של הרופא תהייה כזאת:

"מודל היה ניתן בעבר לאנשים עם סכיזופרניה אך במינון מאוד גבוה.
    במינון נמוך יש לו השפעה מרגיעה והוא עוזר נגד חרדה."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון

שמוליק
    28/11/2014

מסכים עם יוני.

הרבה תרופות נוגדות פסיכוזה יעילות גם נגד חרדות ודיכאון.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וזה עדיין שטויות

גורדון
    28/11/2014

זה נשאר עדיין תרופה נגד סכיזופרניה,לבן אדם שלא צריך תרופה נגד סכיזופרניה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא צריך להכניס ראש בריא

גורדון
    28/11/2014

למיטה חולה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בן אדם שמעולם לא היה לו התקף
    גורדון
    27/11/2014

פסיכוטי,צריך לקחת תרופות אנטי פסיכוטיות?

הוספת תגובה

• תהיי יותר ספציפי יענו לך.

שחר
    28/11/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות שכן

שמוליק
    28/11/2014

שלום גורדון.

ייתכנו סימפטומים גם ללא התקף.
    תלוי בשיקול הדעת של הרופא המטפל.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מדבר מבחינה מוסרית

גורדון
    28/11/2014

אם לבן אדם אין פסיכוזה ולא היה אף פעם התקפף פסיכוטי,יש מה להפעיל שיקול דעת בכלל? הוא לא צריך תרופה אנטי פסיכוטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה משנה?

שחר
    28/11/2014

נתנו לך?
    לקחת נכון?אני יודע שלקחת.
    לא מתאים לך תפסיק.
    לך לפסיכיאטר אחר.

מוסרי או לא מוסרי.
    מה מטרת השאלה?להתלונן אתה לא יכול,לתבוע אתה לא יכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוודאי שצריך.. צריך לקחת כל מה

אלי
    01/12/2014

שיכול להועיל או לעזור.. אם זה עוזר מה זה משנה איזה סוג תרופה זאת.
    אני במקרה עברתי התקף פסיכוטי אז מה זה אומר לגבי שאני צריך תרופה אנטיפסיכוטית?זה אומר שאני פחות טוב במשהו מאדם שלא עבר התקף כזה?
    אם משהו יכול לעזור תגיד מאתיים פעם תודה שיש כל מיני אפשריות והארסנל של הרופאים גדול יש בעיות שאין להם בכלל תרופה.
    אין פה שום שאלה של מוסר בכלל.
    אתה מאמלל את עצמך לשווא תשקיע את האנרגיות שלך בדברים שיועילו לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בעל מגבלות יתקשה להתקבל לעבודה?
    נתנאל
    27/11/2014

שלום לכולם.
    אני כתבתי פה כבר כמה פעמים ,ועונה לי בצורה באמת טובה
    והייתי מרוצה, אבל יש לי כמה דברים שרציתי לשאול שמאוד מיטרדים
    אותי, כפי שאתם זוכרים או לא?אני אוטאסיט בתפקוד גבוה שנוטל כדורים
    פסכיטרים מזה 12 שנה( מגיל 10),בעל עבר פסכטרי ועכשיו אני כבר בוגר
    יותר ואני חושב יותר על העניין של איך יראה העתיד שלי לאור המצב הזה,
    האם הקשים האלו יכולים למנוע ממני לקבל עבודה טובה? להתקבל לילמודים
    אקדמיים?,אני ציינתי בעבר שאני הייתי תלמיד מצטיין ואף יכלתי לגשת לתאור במתמטיקה
    כבר בגיל 16, אבל במצב הנפשי שלי לא היה טוב וגם המטובצייה באותה תקופה ולכן פספסתי, את אותה הזדמנות, מאז עברו הרבה הרבה דברים שעוד יותר הקשו עלי בלקבל עבודה, אני ניסתי להתקבל לעבודה זמנית במגוון של עבדות אבל בגלל שKT Gיתי צבא,
    לא רצו לקבלי לעבודב, אז אני כבר די ותרתי על העניין הזה של לעבוד אלה חשבתי על כיוון של אולי, לעשות שירות לאומי ואז להמשיך לימודים אקדמיים, אני חשבתי בתכילה על לימודי רפואה אבל בגלל הקוש הרב להתקבל וחוסר התגמול( בעיקר כספי, זה פחות הקושי להתקבל אלה הראיה לעתיד הכלכלי שלי),אז חשבתי לוותר וללכת על מקצוע קצת
    אחר כמו ציור, ופיסול וכל מה שיוצא בכך, היות ואני בעברי היתי מעומד לתחרות הארצית ואף עולמית יש לי את הכשרון להצליח בתחום ככה לפחות חשבו מורי וכך גם אני, אך הבעיה שנתקלתי בה היא בעצם קופליקט קשה בין להיות רופא שעשו תפקיד משמעותי
    שיכול להציל חיים ולתרום המון יותר מיאשר ציור, או לעשות דבר שבא לי יותר בקלות ופחות דורש מאמץ, וגם לפי מה שבדקתי גם יותר משתלם ,אז אני די נמצא בתסביך שאני לא יודע מה לבחור, עכשיו עוד בעיה שחשבתי עליה היא האם בגלל שאני מוגדר כבעל בעיה רגשית-נפשית כולל האוטטיזים יכולה להקשות עליה בלהתקבל לעבדות שכאלו או בכלל? האם אנשים נרתעים? אפילו שיש לי את הכישרון והכל? ויפסלו אותי רק בשל היותי חריג? אני אשמח לתשובה, האם גם אדם בעל מגבלות כל שהיא יכרול להצליח בעולם הזה? מבחינת קררייה? משפחה וילדים? כי זה מאוד מטריד אותי, אני אישית גם כותב שירים+ סיפורים רבים וחשבתי אולי לפרסם אותם, ואז גם להרוויח כסף ובזה ללמוד אבל יש תחרות לא קטנה, וסופרים צערים בדרך כלל נבעלים בעולם הזה, ויש מקום לרוב למוכרים- ולמוערכים יותר, אז מה הייתם מצעים לי לעשות? כדי להגשים את חלמתי? אשמח לשמוע תודה רבה בברכה נתנאל.

הוספת תגובה

• תקשיב.

שחר
    28/11/2014

אנשים נרתעים מאנשים שיש להם בעיות נפשיות.
    זה עובדה ואין מה לעשות בנידון.

השאלה היא איך מישהו יכול לדעת בכלל.
    אם כלפיי חוץ אתה בסדר.אז יופי.
    (קודם כל זה בכלל הכי חשוב שאתה מרגיש טוב)

אני לא בטוח למי יש גישה לעברך הפסיכיאטרי אבל אני מתאר לעצמי שזה לא פלוס ברזומה שלך.(תלויי גם מה כתוב).

תשמע צייר אתה יכול להיות בקלות.באומנות כולם מטורפים ואף אחד לא בודק שום דבר.

ברפואה אני לא יודע מה בודקים תשאל את יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר יונתן או דר אחר אשמח שתענו לי.

נתנאל
    28/11/2014

אשמח שרופאים בפרום יתיחסו אלי.
    ויענו לי מינסיונם , והאם הם מכרים מקרים כאלו?
    של סטודנטים בעלי בגעיות כאלו ואחרות, שכן התקבלו
    אשמח לשמוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לוותר!!!

שמוליק
    28/11/2014

שלום נתנאל.

אין שום מניעה שיקבלו אותך ללימודים אקדמאים או שתצליח למצוא עבודה מכובדת!!!

גם אני לא הייתי בצבא ויש לי עבר של ארבעה אישפוזים ואני עובד היום בעבודה מכובדת בהייטק. אין שום סיבה שאתה לא תצליח.

מה שאני יכול לומר כעצה מעשית לגבי עבודה, זה שאפשר לנסות להיעזר באישי ציבור (כגון חברי כנסת וכיו"ב), שיכולים לקחת חוות דעת מרופא על מצבך ולפנות למעסיקים פוטנציאליים ולבקש מהם להעסיק אותך בתעסוקה מתאימה תחת הכותרת של מעורבות חברתית. זה היה רעיון שאני חשבתי לעשות אותו בעצמי, אחרי שנתקלתי בקשיים להתקבל לעבודה אחרי שהצלחתי להגיע לתיפקוד טוב אחרי אישפוז.

בכל אופן, בשום פנים ואופן לא להתייאש!!!

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע שעברתה דרך והצלחתה כל הכבוד.

נתנאל
    28/11/2014

לשמוליק.
    אני מבין שגם לך היו בהתחלה קשים להתקבל לעבודה טובה.
    שתעמוד בדרישות שלך ובמה שאתה חושב שתצליח בו ויספק אותך.
    ואני מאוד שמח בשבילך, וזה נותן לי גם תקווה שיכול להיות שגם אני
    יצלח למרות הבעיות שיש לי, לשאלה של יוני אני כלפי חוץ נראה בן אדם
    רגיל לגמרי, אין לי קרנים, או שאני מתנהג מוזר אבל אני לא נוטה לדבר
    יותר מדי, או לפתח שיחות עם אנשים שאני לא מכיר וסמוך אלהם,כי אני נכבתי
    בעבר, ולא רוצה להפגע שוב, כמובן שעם אדם יפנה אלי מוישאל שאלה אני כמובן יענה
    בנימיוס, והכל אבל לא יפתח קשרי חבריות יותר מדי או בכלל, אני באופן אישי בן אדם
    מאוד מסוגר, ובישן מה שאני כבר הבנתי שיקשה עלי בלצליח במיוחד בחבברה כי תיודע
    צריך להיות" נחמד" ולהתחנף לאנשים וללקק וזה ממש לא מתאים לי זה בכלל לא האופי שלי, אני אדם הכי אמתי שיש ויש דבר אצל אדם שלא מוצא חן בעני או שאני אומר לו את
    זה בפנים בלי מחסומים ופחד( קשור עם הוא קרוב עלי, וכפת לי ממנו), או שאני פשוט לא מתקרב עליו יותר וזהו נגמר איתו הסיפור "שלום שלום" לא יותר, בקשר לשמוליק מזאת
    אומרתץ לפנות לפוטקאים? איך אני בדיוק יגע אלהם? הם כאלו היו ערבים עלי? שאני היה כמו פרויקט שלהם? כי יש לי במשפחה אנשי ציבור(מצד אבא), אז אולי כדי לי לפנת אלהם? ולבקש את עזזרתם ושיפעלו את הקשרים שלהם? בשבילי? קני קצת מתבייש
    לבקש טובה כזאת, אני רומה בכחות עצמי להצליח בלי טובות של אחרים, אבל יש לי אפשרות כזאת, עוד שאלה שמסקרנת אותי, אתה מה המקוצע שלך? אני מבין שאתה בהיי טיק אבל מה למצדה? מהנדס חשמל? או מחשבים? לא כך כך מבין בזה אז סליחה
    על הברות ,אבל אני יודע שיש עוד הרבה תפקדים חוץ ממש שצינתי.

שהיה לך וליוני שבת שלום, ותודה רבה על העזרה באמת אתם מלאכים לבושי דמות
    אדם, כל פעם שאני בא לפהנ כולי מפוחד, שמוליק עוזר לי ומעלה לי תמצב רוח,.
    תודה מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    30/11/2014

שלום נתנאל.

קודם כל, זה ממש שימח אותי שעודדתי אותך :-)

אני מבין את התחושה הזו של כוייה ברותחים. אחרי שפעם אחר פעם נתקלים ביחס לא טוב מאנשים אחרים, נוצר תהליך למידה והכללה של פחד ורתיעה מאנשים, וזה ממש מובן.

עם זאת, ניתן לחזק את התהליך של נתינת אמון ויחס טוב עם אנשים אחרים כאשר מנסים להרחיב את המעגלים אל מעבר לקירבה שבה אתה מוכן לתת אמון (לדוגמא: לנסות קרובי משפחה רחוקים יותר, חברים טובים של חברים שאתה בוטח בהם וכו').

לגבי הפנייה לאנשי ציבור, נראה לי שצריך לראות את הדברים מנקודת מבט כלכלית שישי בה כדי לשפוך אור גם על היבטים נוספים:

תחשוב שאם אתה עכשיו באיזו מסגרת שיקומית ומקבל ביטוח לאומי, ועוד הוצאות נוספות כגון מדריכים עובדים סוציאליים וכיו"ב. אם תצליח לעבוד ולהיות יצרני, אז גם ההוצאות הנלוות יפחתו, וגם על ידי זה שתצרוך יותר - חלק מהתשלום על הצריכה הנוספת הוא מיסים. כך בסופו של דבר - זה משתלם ולו מבחינה כלכלית לסייע לך להגשים את השאיפות שלך. רק מכיון שבדרך כלל במסגרות השיקומיות, ישנן פתרונות לרוב האוכלוסיה של המשתקמים, אז לא מציעים פתרונות מותאמים אישית, וצריך לחשוב קצת איך לייצר פתרונות כאלו.

אישי ציבור, יכולים לפנות למעסיקים פוטנציאליים, ולבקש את סיוע בקטע של מעורבות חברתית, ויכול להיות שהם יוכלו לדאוג לאי אילו תקציבים שיתגמלו את המעסיקים הפוטנציאליים, ובסופו של דבר, זה צריך להיות משתלם ולו מבחינה כלכלית כפי שהסברתי.

אני עובד כמהנדס תוכנה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה שמוליק

נתנאל
    30/11/2014

אני רוצה לציין שאני לא מנותק לגמרי מהסביבה, והיו לי בעבר חברים רבים
    שאיתם היתי משוחח רבות ואף מבלה את רוב זמני הפנויאיתם, אבל כאשר הם התבגרו
    והגיעו לגיל הגיוס, ורובם התגייסו הם ניתקו איתי את הקשר לא כי אני נחות מהם לפחות
    כך אני חושב, אלה כי אין להם כבר זמן והם מאוד עסוקים וגם הכירו חברים חדשים, אך
    אני רוצה לציין שבמהלך החיים שלי אני ספגתי הרבה תגובות לא טובות ופגעניות אפילו
    מאנשים שאמורים להיות הכי סבלנים אלי, ואלו גם המורים שהיחס שלהן כלפי בתחילת דרכי בהיותי ילד קטן בעל הפרעות קשב וריכוז, שכן אני מודה אנטי היתי ילד מתקשה
    והיתי גם מאוד שובב, ואוהב יותר לשחק - ולחקור בדרכים שלי ולא בדרכים היותר נורמטיבים, כמו ללמוד בבית ספר לשבת בשקט 8 שעות ולא לזוז ולעשות כל מה שאומרים לי, ובגלל זה ספגתי השפלות קשות מהורים הם היו שמים אותי בצד בשולחן בנפרד, מצווים על הילדים בכיתה לא לדבר איתי בטענה שאני " מפורע שיכול לפגוע בהם ולדרדר אותם",ואף העלימו עין מהצקות מהילדים ולא פעלו כדי להפסיק את אותם הצהקות, אני יאמר גם
    שהמנהלת שלי אחרי שאמא שלי אמרה לה שעברתי הטרדות מניות בשירותי בית הספר, על ידי ילדים גדולים ממני, היא אמרה כך" הוא משדר את זה ובגלל זה זה קורה" וטענה כאלו זה באשמתי, כמובן שהיא חטפה על הראש ואפילו פיטרו אותה, אבל אתה מבין שזה לא גרם לזה שזה ימחק מהזיכרון שלי השפלה הזאת, ואני סוחב את זה איתי עד היום. בקשר למסגרת אני כתבתי פה כמה םעמים אני לא מקבל שום מסדרת שיקומית,
    אני מחכה במשך שנתיים וחצי, ופניתי כבר לשני עורכי דינים בעלי שם בארץ, ואחד מהם הוא עורך דין כספי שמטפל בעניים של זכיות רפאיות, ואף חשבתי לפנות לעמותה של

הרשמית -והראשית של אוטאיזים בארץ, ולקבל אולי מענה מהם, אז כן אני קצת מיאוש מן העולם הזה, ובעיקר מאנשים באופן כללי וגם מאותם אנשים שכוויכול הייתי אמור לסמוך אלהם, ורק נכוותי ונפגעתי, ועוד דבר כל הכבוד לך שלמדתה הנדסת תכונה( מקצוע מאוד מכובד) והתקבלתה לאונברסיטה זה גם הישיג לפי דעתי, אני גם שאלתי בעוד פרום יותר מקצועי( דיני עבודה) אם אפשר להתקבל והם אמרו שכן, ויש חוק נגד הפליה של בעלי מגבלות- נפשית או כל מגבלות אחרת, אני רוצה לשאול אותך משהוא אך קיבלו את זה בעבודה שאתה לוקה בסכיפרוניה? הם קיבלו אותך ישר איך שאתה? או שבכללהם לא מודעים למצב?(אני לא מדבר על מי שקיבל לעבודה למעסיק) אלה על חבריך לעבודה. תודה על היחס ומקווה לקבל תשובה בעניין ה,שהיה שבוע טוב בברכה נתנאל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף אחד לא ידע

שמוליק
    30/11/2014

שלום נתנאל.

אצלי בעבודה, אף אחד אינו אמור לדעת על העבר הפסיכיאטרי שלי. לא סיפרתי לאף אחד.

אני חושב שצריך לקחת בחשבון שאם לא ניתן להסתיר את התסמינים - אין יותר מדיי מה לעשות; לכל מעסיק יש את הכוח להחליט את מי הוא רוצה ואת מי לא. גם מי שהתקבל כבר לעבודה - המעסיק בדרך כלל יכול לפטר אותו מבלי לנמק מדוע תוך התרעה מראש של חודש.

מסיבה זו, אני חושב שצריך לנסות בדרכי השתדלות ולא לנסות להפעיל כוח, גם לא באמצעות מהלכים משפטיים. חבל על האנרגיות.

ברור לי שהיו לך חיים מאוד קשים, אבל דווקא בגלל זה, אני בטוח שיש לך את הכוחות להתמודד לנצח ולהינות מהניצחון.

תתעודד ואל תוותר.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתנאל לא רשום לשמוליק על המצח

שכני השכנה
    01/12/2014

שהוא חולה סכיזופרניה. אם לא תציין בפני אנשים בכול מקום מה הן מחלותיך הנפשיות לעולם הם לא ידעו עליהן. הבנת? הבנת מה צריך לעשות? לא מספרים אף פעם על מחלות נפשיות ולכן אף אחד לא יודע אילו מחלות יש לך. ושאתה אוטיסט..וכו' וכו'... צריכים להיתמודד עם החיים בלי ליצור רחמים. אנשים לא אוהבים אנשים שהם צריכים לרחם עליהם ולו יהיו בעלי המוגבלויות הכי קשות והכי חמורות שיש. לא מספרים ולכן אף אחד לא יודע וגם לא צריך לדעת. לא עניינו אילו מחלות יש לך שיתעניין במחלות שלו.
    ולראיה שמוליק לא סיפר על היותו חולה בסכיזופרניה ולכן קיבלוהו לעבודתו הנחשקת בחברת הייטק במקצועו המכובד- מהנדס התוכנה. לא סיפר על המחלה ולכן היתקבל לעבודה טובה. הבנת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתנאל אתה לא צריך לפחד מאיתנו...אין

שכני השכנה
    30/11/2014

לנו קרניים וגם לא קילשונים ולכן אנחנו לא שטנים. בהקשר להודעתך ולכול שאלותיך אני נותנת את רשות הדיבור פה לפסיכיאטרים. מאחר והינך אוטיסט לדעתי יש צורך לערוך איבחון מקיף בישביל להקיף את מיכלול הבעיות והדברים המקשים עליך להיתקדם בחייך ולהגיע למיקצוע הנכסף..לפחות בעיניך. הפסיכיאטרים כאן גם יוכלו לעזור לך ליבחור את
    תחום לימודייך האקדמאיים תוך התייחסות לקושי בחיים ולקושי ביצירת קשרים חברתיים (דבר הנידרש בכול לימוד שהוא...כן כן צריכים מידי פעם להעזר/לדבר/לעזור לחברים מהכיתה) שנוצר מהאוטיזם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שמוליק היית מאושפז 4 פעמים?

שכני השכנה
    30/11/2014

על מה אושפזת...שתף אותנו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה שמוליק

נתנאל
    01/12/2014

ולזאת שאלה אותי אם אני מבין? כן אני מבין ,שאנשים נרתעים מאנשים
    שהם לא בנורמה או דומים להם, זה ברור לי לגמרי זה גם טבע האדם.
    אבל יש גם יוצאי דופן אני חושב, ואני לא מספר לאף אחד מה יש לי , אין סיבה
    לפרט על המצב שלי לאף אחד, זה לא עניענו של אף אחד, אבל את יודעת יש אנשים
    שזה מאוד בולט אצלם הפרעה הנפשית, כמו אנשים בעלי פיגור שכלי שזה ברור לעין
    ככה לפחות אני ריאיתי, שיש להם בעיה,אבל אני מסכים איתך שיש אנשים שהם עם
    הפרעות נפשיות- התפתחיתיות, שלא ניכר אלהם שום בעיה, ורק שאתה מכיר אותם היטיב ולזמן ממושך, אתה רואה שהם שונים-" חרגים", חוץ מזה אני באמת מקווה
    שאני יצלח להתגבר על כל הקשים, ויצלח לעבוד במה שאני אוהב ורוצה. שהיה לך
    ולשמוליק שבוע טוב בברכה נתנאל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גם לך

שמוליק
    01/12/2014

שלום נתנאל.

גם אני מודה לך. מה שכתבת עשה לי טוב על הלב :-)

לדעתי, צריכה להיות יותר מודעות בציבור מהם באמת בעיות נפשיות, ומהם באמת המגבלות של נפגעי נפש. הרבה פעמים, הבורות הזו פוגעת גם בחברה עצמה שצריכה לשאת בנטל שנגרם כתוצאה מהדחייה החברתית שאין לה להאשים בה אלא את עצמה.

כל מתמודד שמעמיד את הדברים על דיוקם - מאפשר לחברה להכיר בטעויות.

שיהיה בהצלחה :-)

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שמחתי גם לשמוע את התגובה שלך

נתנאל
    01/12/2014

אני שמח שחממתי לך את הלב.
    אני מכיר אותך( דרך הפרום כמובן) כבר למעלה מ3 שנים אני חושב או קצת פחות.
    ואתה תמיד עונה בכל כך הרבה אהבה, והבנה, ולא מנסה לשפוט אף אחד, ותמיד
    מוכן לעזור, בגלל שאני אני מחבב אותך ומחמיא לך, אתה גם עונה בצורה מאוד
    מיקצועית, שהיה לך כל טוב ידידי מכל הלב בברכה נתנאל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצבים פסיכוטיים

שמוליק
    01/12/2014

שלום שירה.

האישפוז הראשון היה בשל מצב פסיכוטי שבא כמחאה על כך שקיבלתי פטור מהצבא בניגוד לרצוני, שסיים מאבק שבו אימא שלי דחפה את האף יותר מדיי.

זה כבר היה טריגר להתדרדרות הבאה...

אחר כך החברה שלא הייתה מסוגלת להכיל את הניגוד בין המציאות לבין הדמיונות שיש על נפגעי נפש - ניסתה למשוך חזק לכיוון של הדמיונות ולהראות באמצעות חוסר ההצלחה במציאת עבודה ובמציאת בת זוג כהוכחה לכך שהמגבלות הנפשיות שלי כביכול, חזקות יותר.

מה לעשות שהאמת היא שהנידוי החברתי הוא זה שיצר את כל הבעיות...

בסופו של דבר, אחרי נסיונות כושלים למצוא עבודה, נכנסתי למצב פסיכוטי שהוביל לשאר שלושת האישפוזים.

בסופו של דבר, אפשר לראות שאני משכיל לנצל כל פירצה ולמצות את הכישורים שלי.

אני ממש מעוניין שגם מטופלים ומשתקמים אחרים יוכלו למצות את היכולות שלהם באופן הוגן.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בעל מגבלות יתקשה להתקבל לעבודה? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2014

ברגע שיש מודעות, ניתן לפנות לטיפול מתאים ולשפר את היכולת לתיקשורת בינאישית , כישורי חברה ועוד..
    אם יש יכולת, מוטיבציה וכוח התמדה- בהחלט ניתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר דויגאור האם בגיל 21 זה אפשרי?

נתנאל
    04/12/2014

האם בגיל שלי אפשרי לשפר את היכלות האלו? כולל הבנה של סטאוציות
    אבל לא רק, יש לי גם בעיות דיבור, ולפעמים שאני נלחץ אני לא לא מבין הכל.
    ובגלל זה אני מעדיף לא להיות בחברת אנשים, ולהיות מול המחשב וולקרוא ולראןת
    סרטים או לקורא אניצקפלדיות, ממש חושש ממפגש עם אנשים זרים.

ועוד שאלה אתה מכיר קלנאי תקשורת טוב?שעובד עם מכבי?
    שיכול לקבל אותי למרות הגיל? כי אני הבנתי שזה נועד יותר לילדים לא?

מחכה לתשובה.

בברכה נתנאל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרי!!

שמוליק
    05/12/2014

שלום נתנאל.

ברפואה אין דבר כזה שחור לבן. ישנו אפור כהה ואפור בהיר המתייחס לסטטיסטיקות.

ישנו פתגם יפה שאומר שניתנה רשות לרופא לרפא, אבל לא ניתנה לו רשות לייאש.

יכול להיות שהנתונים הסטטיסטיים יראו שהסיכויים קטנים, אבל גם אם הם קטנים - למה לא לנסות??

מסיבה זו, אני מאמין שאתה צריך לנסות גם אם נראה שזה נגד הסיכויים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משך טיפול
    נטע
    27/11/2014

שלום רב
    מטופלת כבר 6 שנים בפלואקסטין.
    התחלתי עקב משבר ותקופה קשה.
    בגלל ההרגשה הטובה לא הפסקתי אך לאחרונה נאמר לי כי משך הטיפול ארוך מידי.
    בעבר אמנם ניסיתי להפסיק,אך לא בהדרגה,וחשתי כי דברים קטנים מרגיזים אותי.לעומת זאת גם כאשר נאלצת להתמודד עם מצבים קשים או מלחיצים מתייחסת אליהם לא מתוך רגשנות אלא בחשיבה הגיונית,זאת כאשר לוקחת פלואקסטין.
    השאלה היא האם באמת אפשרי להמשיך כך זמן כה ארוך כי ברור שאיכות החיים והתפקוד גבוהים ביותר.
    תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    משך טיפול

הוספת תגובה

• משך טיפול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2014

יש קושי לענות באופן חד משמעי.
    לפעמים יש צורך להמשיך טיפול זמן רב, בהתאם לקליניקה.
    יש צורך לברר את המרכיב הפסיכולוגי וסביבתי לפני שיקול להפסיק טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אישית לדר יונתן.
    שחר
    27/11/2014

מקווה שלא אכפת לך לענות.

אף פעם לא הצלחתי להבין.
    אבל מה על פניי האדמה יכול להוביל אדם לרצות להיות פסיכיאטר?

אני עד שנות העשרים שלי אפילו לא ידעתי שפסיכיאטריה קיימת ובטוח לא על ההפרעות.

פשוט ידעתי שישנם אנשים משוגעים,מוזרים,איך שלא תקרא לזה.
    לא ידעתי מה זה דיכאון אפילו.(לפחות לא בקטע של מחלה).

הסיבה היחידה שאני יכול לתאר לעצמי שתגרום לאדם לרצות להיות פסיכיאטר הינה
    או שהוא עצמו סבל ממשהו פסיכיאטרי,או שמישהו קרוב אליו מאוד סבל ממשהו פסיכיאטרי וזה דחף אותו לעשות זאת.

או מניע אחרון הינו כסף.

אני פשוט לא מצליח להבין איזה בן אדם יירצה מרצון לראות ולשמוע כל יום בעיות קשות,על התאבדות,על דיכאון.זה הריי אוכל אותך מבפנים לדעת שכל כך הרבה סבל קיים.

אז ד"ר.
    בכנות,מה הסיבה שלך?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה אישית לדר יונתן.

הוספת תגובה

• שאלה אישית לדר יונתן. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/11/2014

היי יוני
    האמת מה שהביא אותי ללמידוי רפואה , זה רפואה דחופה, ואכן עסקתי בזה הרבה..( ניידת טיפול נימרץ בחיפה 6 שנים, חדר מיון פנימי ברמב''ם, רופא קרבי ועוד..)
    גם לי כמו רבים היו דעות קדומות על פסיכיאטריה.. וזה היה דבר האחרון שרציתי.
    הגעתי לפסיכיאטריה ממש במקרה.
    להבדיל מהרפואה הכללית זה תחום הדורש יכולות אישיות, קשירת קשר, רגישות לסובבים ועד..
    גיליתי עולם מרתק, מסקרן שבסופו של דבר נוגע בכולנו, המוח, רגשות, מה מניע אותי , למה אנחנו סובלים יותר מאחרים ועוד..

תמיד סיקרן אותי מוח האדם - החידה הכי גדולה.
    אני דוגל שלהיות פסיכיאטר זה קודם כל להיות בן אדם, לאחר מכן רופא ורק לאחר מכן פסיכיאטר.

זה תחום מרתק, לא קל, עם אתגרים רבים אשר במבחינתי האתגר הכי גדול: המוח ונפש האדם.

בברכה

יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבל חיזוק חיובי

שמוליק
    02/12/2014

שלום ד"ר דוידאור.

אני בטוח שאתה זוכר את התגובות הנזעמות שלי בתחילת דרכי בפורום, שכללו התבטאויות חריפות כנגד טיפול תרופתי כגון "תרופות ארורות" וכיו"ב, וקריאות להפסקת הטיפול התרופתי.

בסך הכול, צריך להעריך את הסבלנות שלך ואת התגובות שהיו ענייניות ותקפו את הדברים שנאמרו בחוסר אחריות מבלי לנסות לפגוע במי שכתב אותם.

עם הזמן, הדברים התחדדו והתבהרו, גם לי וגם לך.

אני בטוח שכעת אתה ושאר הרופאים בפורום מבינים הרבה יותר טוב תופעה שראיתי אותה אצלי, ונראה לי שהיא קיימת אצל הרבה מטופלים נוספים של סבל מתופעות הלוואי של הטיפול התרופתי, שהרבה פעמים נראה למטופלים שהרופאים פשוט אוטמים את הלב, ואינם מגלים כלפיו רגישות, ואולי גם מנסים לטייח אותו ולומר שב-ו-ו-ד-א-ו-ת מדובר בתסמינים שליליים של המחלה, וזה ההסבר ה-ב-ל-ע-ד-י לכך.

הרופאה שלי העירה לי שישנם חולים שאינם מקבלים טיפול תרופתי וסובלים מעייפות ובעיות תיפקוד, ולכן לא ניתן לשלוח אצבע מאשימה על התרופות, אבל אם לא אומרים את כל האמת שיכול להיות שמדובר בתופעות לוואי - זה יותר רושם שהרופאים הם כביכול איזה סוכנים של חברות התרופות, ושיש איזה עניין לדחוף למטופלים תרופות, ולהתעלם מהסבל שנגרם להם עקב כך.

יתר על כן, עם הזמן גיליתי שהרבה מטופלים סובלים בגלל סטיגמות על הפסיכיאטרים שאומרות שהם "מפלצות עם קרניים שמאשפזות בכפייה ודוחפות כדורים".

אני חושב שצריך לקחת ממך דוגמא אישית ליחס סבלני ואמפתי :-)

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עוד שאלה לגביי.
    שחר
    27/11/2014

מה יכולים להיות הסיכונים בלקיחת כדורים ממשפחת הבנזודיזפינים במינון נמוך ומס' כדורים שונה למשך מעל חצי שנה.

צריך חוות דעת כנה בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי עוד שאלה לגביי.

הוספת תגובה

• אסביר את עצמי טוב יותר.

שחר
    27/11/2014

התחלתי בוואבן לכמה שבועות ולאחר מכן קלנוקס,ולאחר מכן קסנקס,ולאחר מכן שוב קלונקס.ככה אני לוקח אותם כבר מעל חצי שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיץ את השאלה

שחר
    01/12/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב מקפיץ את השאלה

שחר
    03/12/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עוד שאלה לגביי. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2014

התמכרות
    פגיעה בזיכרון ןקורדינציה
    מצב הרעלה כאשר נוטלים בו בזמן אלכוהול.
    ועוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    שחר
    27/11/2014

אני מטופל כבר שנה ברסיטל 30 מ"ג נגד חרדות ואו סי די.
    אני רגוע יותר.אני מודה.אך האו סי די והחרדות לא עברו לגמריי.

לאחר שאמרו לי מה יש לי התחלתי לחקור על האוסידי ודרכי הטיפול.
    זה שזה קיים אין ספק.אני חווה את זה על בשרי.

לאחר שקראתי הרבה יש לי מספר שאלות.

לאוסידי יש הרבה פנים,כלומר סימטומים רבים ומגוונים.
    אף על פי שישנם אנשים שחולקים אותם סימפטומים כמו לספור,והיגיינה וכו'.
    יש המון אנשים שהחוויה שלהם עם או סי די הינה שונה לגמרי.

טקסים משונים,מחשבות שונות.
    האם השוני הזה לא מעיד על כך שהבעיה הזאת הינה פסיכולוגית או אוליי אפילו חוץ גופית(אם להגזים)ולא כימית.

הריי ישנם כל כך הרבה אנשים שאינם מגיבים לטיפול בתרופות.מדוע?
    מדוע בן אדם אחד מגיב לתרופה נגד או סי די ואחר לא.

אתם יכולים לומר שכל אחד שונה.(מסכים)אבל אם האו סי די הינה בעיה כימית(כי הריי כך מטפלים בה ברוב המקרים)היא אינה שונה.היא אמורה להישאר אותו דבר ולא להשתנות מאדם לאדם.

אם לקחת בעיה כימית אחרת לדוגמה כמו תת-פעילות של בלוטת התריס.שיכולה כביכול לגרום להרבה סימפטומים
    הרי שכל אדם מוכרח! להגיב לטיפול בהורמון הסינטתי שייתנו לו משום שחחחח..פשוט אין אפשרות שהוא לא יגיב.

מה שאני מנסה לומר הוא.
    שהמסקנה המתבקשת היא שהאוסידי לא נעלם משום שלא יודעים את מקורו ואת הטיפול האמיתי לגביו.פשוט כנראה ראו בטעות שמשהו עובד אשר מפחית את הסימפטומים ומשתמשים בזה עד היום.

זה גם מסביר את התופעות לוואי של תרופות אלה.אלה לא תופעות לוואי אלא תופעות ישירות.אדם שמשמין מהכדורים למרות שכל חייו היה שדוף,עצירות ושלשולים וכו'.

יש רק שתי דרכים להסביר את האוסידי.
    או שזו בעיה פסיכולוגית עמוקה.
    או שמשהו שולט עליינו ומשחק איתנו.

תקראו לי משוגע...אבל פשוט אין הסבר אחר.
    לגביי זה שמישהו שולט בנו..זה יכול להיות רוחות רפאים,ממשלה,חייזרים.
    לכו תדעו.

כשמתרחשים בחייך בעיות לא הגיוניות אתה נאלץ לחשוב בצורה לא הגיונית כדי לפתור אותם.וזה לאחר ששום הסבר הגיוני עדיין לא פתר אותם למרות שעברו יותר כמה מאות שנים לאחר שבעיות אלה נצפו לראשונה.

האם איני צודק?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• שאלות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/11/2014

OCD - בדר'כ בעיה במוח, גרעין קאודט.
    בדיקות הדמייה פונקציונליות מראות שינוי - SPECT .
    ( בילדות הרבה פעים יש שילוב : ADHD , OCD וטיקים)

ראשית יש למצות את הטיפול, SSRI חייב להיות במינון הרבה יותר גבוה בטיפול OCD לעומת חרדה ודיכאון.
    מאוד חשוב לשלב CBT , שילוב מאוד יעיל.

יש שינוי בין המטופלים, התגובה לטיפול תלויה בגורמים רבים ולא רק טיפול.

יש להבדיל בין OCD אמיתי מאובחן ובין מרכיבים אובססיבים על רקע חרדה, בדר'כ זמני, מצב יותר קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבת משהו חשוד.

שחר
    27/11/2014

שבדרך כלל האו סי די נמצא בגרעין קאודט.
    ואני מדגיש "בדרך כלל".

אתה רוצה לומר שהאו סי יכול להימצא במקומות אחרים?נשמע דיי מוזר.

אבל אתה רק מוכיח כאן את עמדתי.שאתם לא מטפלים במקור ש"בדרך כלל" האו סי די מגיע ממנו.

אני לא מומחה לרפואה ואפילו לא קרוב.
    אבל הפסיכיאטריה בלבלה לי את השכל לגמריי.

יותר מידיי השערות,יותר מידי טרמנולוגייה לא מובנת.
    איך אתה בעצמך לא נאבדת בתחום הזה אני עדיין לא מבין.

איך לא נכנסת לדיכאון קיומי אחריי שראית כמה אנחנו בני האדם למעשה גזע מסכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    27/11/2014

שלום יוני.

אני די מסכים איתך.

הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה רואה את הבעיות הנפשיות ובכללם O.C.D. מורכבות מארבעה גורמים: אורגני (בעיות רפואיות "רגילות"), סביבתי, פסיכולוגי וביולוגי (חוסר איזון כימי במוח).

לדעתי האישית, ברוב המקרים המרכיב הביולוגי הוא תוצר של שאר המרכיבים ואינו עומד בפני עצמו.

קשה לי להעריך מה התכלית של השאלה; אם אינך רוצה טיפול תרופתי - אף אחד אינו יכול להכריח אותך. ישנם מטופלים שמעדיפים להתמקד בטיפול הפסיכולוגי ובוודאי שזו זכותם.

אני יכול לומר מנסיון אישי הכולל ארבעה אישפוזים, שהיו לי הרבה מטפלים שלא הייתי מרוצה מהם...

אני מאמין שאת עיקר הטיפול המטופל צריך לעשות בעצמו והמטפל צריך להשתדל להגיע למצב שבו המטופל רק נעזר בו, ועד כמה שאפשר מה שפחות. עם גישה כזו, ניתן להפיק מהמערכת את המיטב.

אני מסכים איתך, וגם ד"ר דוידאור הודה בכך שיש מה לשפר וצריך לשפר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אממ..

שחר
    27/11/2014

אורגני זה בעצם חריגות אנטומית כלשהי ככה שהביולוגי נכנס לתוך האורגני.

פסיכולוגיה זה מונח רחב שכולל בתוכו את היחסים של הפרט עם הסביבה.

ככה שאפשר לקצר את את הגרסה שלך ולומר שהבעיות נובעות מבעיה אורגנית או פסיכולוגית.

ומשום שאנחנו אורגניזם וכל מה שאנו חווים לא יכול להתקיים מחוץ לגופנו ולמוחנו.
    אז בעצם כל בעיה רפואית הינה אורגנית חח.

אלא אם כן כמו שציינתי לפני כן.
    אוליי קיימים כוחות אחרים,נפש,וכדומה שמשפיעים עליינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברייה מה אני אגיד לכם...

שחר
    27/11/2014

הכל היה יותר פשוט אם היה קצת צדק בעולם ומישהו שמשגיח עליינו מלמעלה.

וקצת פחות מחלות וסבל לשלל הייצורים החיים בעולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעס מוצדק לחלוטין

שמוליק
    30/11/2014

שלום יוני.

אפשר להרגיש מתוך הדברים שלך שאתה מבואס מהמצב וכועס, אבל לא ממש ברור על מה ולמה.

אני רק יכול להגיד שהיו לי תקופות כאלו במהלך השיקום. היו הרגשות שוואלה, נמאס לי כבר מהחיים ואני רוצה שהם ייגמרו...

אני מאמין שהסבל שאתה סובל כעת יגלה לך כוחות נפש חזקים שאיתם תתמודד עם כל הקשיים ותוכל להיות גאה בעצמך על כך שהתגברת.

עכשיו אולי קשה לך לראות את המציאות כך, אבל אני ממש מאחל לך שתגיע למקום הזה.

יש לך את הכוחות להתמודד ואתה צריך להאמין ביכולות האלו. המטרה של המטפלים היא לעזור לך להשתמש בכוחות האלה שקיימים אצלך. הם אינם אמורים לייצר כוחות כאלה יש מאין; רק לעורר אותם. עיקר העבודה היא אצלך.

אני מאחל לך בהצלחה.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ssri ושלשולים
    יוסי
    27/11/2014

יצא לי כבר להתנסות: בפריזמה, ציפרלקס, סימבלטה ואיקסל לטיפול בחרדה בדיכאון. למרות שנתתי לגוף זמן הסתגלות ממושך של כשלושה חודשיים לכל תרופה. לכל התרופות הללו הייתה תופעת לוואי מאוד מציקה של שלשולים ויציאות מרובות. השאלה שלי היא: 1)מה או איזה חומר בתרופות האלו גורם לשלשולים?

2)האם תוכלו להמליץ לי על תרופות ממשפחת הssri שלא גורמות לשלשולים?

לקביעת תור
    סגירה
    ssri ושלשולים

הוספת תגובה

• ssri ושלשולים - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    27/11/2014

שלום יוסי
    מירו שייך לקבוצת ה snri ויכול להרגיע מאוד את המעיים.
    תרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפניפירין
    רעות
    26/11/2014

שלום,

אני בת 31. סובלת כ8 שנים מעייפות וחולשה קשות. בדיקות הדם תקינות.
    נוסו מספר כדורי SSRI למרות שבאמת לא היה מצב דיכאוני, ולא היה שיפור בכלל בעייפות.
    אובחנתי עם CFS למרות שבעצם השינה שלי לא איכותית וזה מולד...
    רציתי בבקשה לברר: עשיתי איסוף שתן של 24 שעות לקטכולאמינים
    הכל יצא בנורמה לתקין, למעט האנפינפרין שיצא מתחת לטווח.
    האם התוצאה הזאת יכולה להסביר עייפות קשה וחולשה או לפחות לתרום לה?
    יש לציין שאני לוקחת 60 מ"ג סימבלטה כבר תקופה די ארוכה שהבנתי שעובדת על המוליך הזה גם כן.
    והאם זה אמר שכדאי להעלות את המינון של הסימבלטה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אפניפירין

הוספת תגובה

• אפניפירין - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    27/11/2014

שלום לך מירי
    התוצאות הללו אינן מספקות בכדי להעלות את מינון התרופה אלא הערכה כוללת על ידי הרופא המטפל.
    תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כול תושבי אזור לרוץ לבית של לימור
    שכני השכנה
    26/11/2014

ברזילי ...חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחי רוצחים עומדים מיתחת לביתה ומחכים שהיא תועיל בטובה לרדת ולדבר איתם...כאילו הגברת המטומטמת תועיל בטובה לרדת ולדבר איתם...חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחי בדיחה מהלכת על שתיים זו. חולת נפש שאושפזה עשרות פעמים בבתי חולים לחולי נפש בכול הארץ יושבת לה פה באזור השקטה וכולם מיסתגרים בבתיהם מיפחד לצאת מביתם כי גרה לידם חולה מבית החולים אברבנאל . מאחר ואי אפשר לדבר איתה שולחים לה רוצחים והיא עוד שואלת את עצמה... מה שאני הרד למטה 4 מדרגות בישביל לדבר עם הרוצחים? מה פיתאום...מה הם מחפשים אצלי ,הם הגיעו לכתובת הלא נכונה..גברת לימור ברזילי אולי תישלחי את הרוצחים שבאים אליך אל אנשים אחרים באזור ? לא בא לך? שאחרי זה ירו לך בראש כדור..שיבהיר מה עושים פה לאלו שלא נירגעו שנים ולא חזרו לחיות את חייהם וחזרו לחיות את החיים של אחרים. אז אני מיצטערת בישבילך את החיים שלי (יפעת קרן) לא תחיי את יכולה לחיות את החיים של הכוס של האמא שלך.

הוספת תגובה

• אני חושב שכדי לך לשקול אשפוז.

שחר
    26/11/2014

את ממש לא בסדר.
    תתאשפזי לפניי שייאשפזו אותך בכפייה.
    שאגב לא נראה לי זאת תהייה הפעם הראשונה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה משמוליק.

שחר
    26/11/2014

אני שמוליק ואני דאלביוב גדול בעניינים האלה.
    אז תקשיבי לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופס...

שמוליק
    27/11/2014

שלום שמוליק.

אני מבקש להבהיר שלא אני כתבתי את שתי התגובות; לא מדובר באותו אחד שבדרך כלל כותב תגובות תחת הכינוי "שמוליק".

אין שום עניין למנוע ממישהו אחר לכתוב כאן תגובות תחת הכינוי שמוליק. זה כבר נעשה בעבר, ובהחלט יש לכבד את זכותך לכתוב כאן תגובות.

לדעתי, אין צורך להציע למי שכתבה את ההודעה לאשפז את עצמה. לא נראה שהיא עלולה לגרום לנזק לעצה או לסביבתה שתצדיק אישפוז.

הייתה כאן מישהי שזיהתה את עצמה כתושבת אזור, שכתבתה שאם זה יעשה לה טוב לכתוב תגובות כאלו כאן בפורום, שתכתוב ותהנה. אני מסכים עם הגישה הזו.

כמי שהיה במצב לא טוב שהצריך בסוף אישפוז כפוי - אני אומר מנסיוני שזה לא עובד; אני שלחתי אצבע מאשימה על כל העולם, וטענתי שרק אני בסדר...

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה