מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רספרידל לאו סי דימשה07/12/2008
מהי המדיניות השלטת באו סי די? כלומר, אם רספרידל מחזק את הפרוזק, האם הוא יחזק מינון גבוה יותר של פרוזק, או שעדיף להגדיל את המינון של הרספרידל, כי כך הוא יחזק יותר את הפרוזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי
משה08/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרספרידל לאו סי די
09/12/2008לשרון שלום
השילוב של פרוזק ודיספרדל ל OCD מאוד מקובל. המינונים יכולים להשתנות אך בדרך כלל נותנים מינון גבוה יותר של פרוזק ו נמוך יותר של ריספרדל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר- שאלה לרופא
משה10/12/2008גם במצב של או סי די קשה חובים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון נוסףאורית06/12/2008שלום בתי אושפזה בגיל 15 - בגלל בעיות של מריבות עם ההורים והרופא ביקש לאשפז בכפיה כי הילדה סרבה לשתף פעולה. מסתבר שהיום כולם טענים אה היית באישפוז כפוי כנראה שהיית פסיכוטית - היו לה בעיות אך לא הייתה פסיכוטית אבקש לקבל שם של רופא כדי לאבן אותה מחדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיבחון נוסף
ד''ר אירנה נתנאל07/12/2008אורית שלום,
אצלנו במיינד קליניק עובד צוות מעולה של פסיכיאטרים מהשורה הראשונה.
נשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה והריוןציפורה06/12/2008לפרופ' לאון גרינהאוס שלום רב, אחותי חולת סכיזופרניה לוקחת כדורים אלו: לפונקס 600 מ"ג ליום, ציפרלקס 10 מ"ג ליום,וקלונקס לפי הצורך. היא בתחילת הריון . מה עושים במצב זה? האם יכול להיות נזק לעובר ולאשה? האם אפשר לתת נזעי חשמל במקום כדורים? אבקש תשובה בהקדם האפשרי. תודה ציפורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לציפורה
ד''ר ערן ואדים הראל07/12/2008לתרופות שהיא נוטלת יכולות להיות השפעה על העובר ועל האם במהלך ההריון ועל כן מומלץ לפנות בהקדם לייעוץ אצל גיניקולוג ופסיכיאטר על מנת לשקול את המשך הטיפול (במידה ולא היה ייעוץ שכזה). בנוסף ניתן לקבל ייעוץ מהמרכז הטרטולוגי לגבי הסיכונים האפשרייים במהלך ההריון עם התרופות הנ"ל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה סוג של מחלת נפש מדובר?אור חיה שטרית06/12/2008שלום, שמי אור ואני בכיתה יא'. אני לומדת במגמת תיאטרון בתיכון שלי וכבגרות הוטל עלינו להעלות מחזה קיים. אני והפרטנרית שלי בחרנו במחזה "משוגעת". במחזה מסופר על בנות הנמצאות במוסד סגור ומתמודדות עם מחלות נפש שונות. אחת הדמויות הינה אישה צעירה בשנות ה20 לחייה, והיא התמודדה עם גילוי עריות עם אביה, וכנראה משום כך נוצרה לה הפרעה נפשית והיא נכנסה למוסד ( היא ממשיכה להתמודד עם גילוי העריות גם במשך שהותה במוסד). היא מצד אחד קשורה מאוד לאביה, קנאית לו נורא - למרות שאין לה כל סיבה, ואוהבת אותו ועושה הכל כדי לרצות אותו. מצד שני היא כועסת עליו מאוד, מתייחסת אליו לפעמים בצורה מכוערת ובמשך סצינה מסויימת היא מתייחסת לאוגר שברשותה כאילו הוא אביה ובסופו של דבר חונקת אותו והוא מת. ברגע שהוא מת היא קולטת מה עשתה ומתחרטת על כך ומתחילה לבכות. ברצוני לדעת באיזה סוג של מחלת נפש מדובר? זה נורא נורא חשוב לי ותעזרו לי מאוד אם תענו בהקדם האפשרי !! בתודה, אור חיה שטרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאור
ד''ר ערן ואדים הראל07/12/2008ראשית הנערה שאת מתארת היא קורבן של התעללות מינית ועל כן ניתן לשער כי היא סובלת מתסמונת פוסטטראומטית. מעבר לכך קשה לומר על פי תאורך. ניתן לשער כי בדפוסי התנהגותה של כעס ותוקפנות בלתי נשלטים בשילוב עם קושי ביצירת קשרים אינטימיים ישנו מרכיב של קווי אישיות מופרעים שהתפתחו בצל יחסי גילוי עריות אביה במהלך התפתחותה.
אם את מעוניינת לקרוא עוד בנושא תעשי חיפוש לפי נערות שעברו תקיפות מיניות בתוך המשפחה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אישיותמיכל05/12/2008לאחרונה ילד בן 13 שאני מכירה מקרוב מאוד כנראה התפרצה אצלו הפרעה באשיות כאילו השתגע מתנהג בצורה מוזרה, מקלל את אימא שלו מכה חברים בכל סיבה פשוטה ללא פרופןרציה, בביה"ס מאוד מפריע למורים מתפרץ מקלל את המורים ומכה תלמידים , בעבר התנהג טוב . מה עושים ? למי פונים לבדוק מה קרה לו? היום הוא בטיפול טרפיה ביחד עם האם כבר חודש ואין שיפור, בביה""ס הוא לומד באופן אישי עם קבוצה בעייתית קטנה , האם טוב ? ממתינה לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה למיכל
ד''ר ערן ואדים הראל07/12/2008הפרעת אישיות בהגדרתה ניתנת אך ורק לאחר גיל 18. ללא קשר לכך כדאי שתפני את השאלה לפורום פסיכיאטרייה של הילד והמתבגר כי בפורום זה איננו מומחים לכך.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה דחוף!!!יבגני05/12/2008שלום, אני חייבת ייעוץ. קרוב משפחה שלי, מדובר בצעיר בן 22, הכל התחיל לפני שלוש שבועות, אח שלו התקשר אליו ואחרי שדיבר איתו כחמש דקות שם לב שמשהו מוזר בקול שלו. למחרת אמא שלו התקשרה אלינו ואמרה שהוא צילצל אליה והאשים אותה בשקרים, כאילו שאבא שלו זה לא אבא שלו ושאמא שלו שיקרה לו ומסתירה ממנו את האמת. יום למחרת הוא שוב התקשר לאמא שלו עם אותן טענות ובדיוק באותה השעה וכך שלושה ימים ברציפות, אח שלו נסע לדרום הארץ והביא אותו הביתה, שם לקח לנו כשלושה ימים לייצב את מצבו, הוא היה בדכאון נוראי וכל הזמן טען ששיקרו לו, אחר כך טען שחברים שלו עשו לו היפנוזה, שגרמה לו להבין שמסתירים ממנו דברים. אחרי שלושה ימים הוא נרגע אבל המבט בעיניים שלו היה מוזר..., הוא היה בן אדם אחר, היה מקרה שהוא התכופף, תפס את הראש שלו וישב ככה כשעה ואם קראו לו הוא פשוט לא הגיב. אחרי שבועיים שהכל היה כשורה, הוא פתאום השתגע, שבת שעברה הוא העיר את אמא שלו בשלוש בלילה, היה מאוד אגרסיבי צרח וצעק וקילל (משהו שהוא ההפך ממנו, הוא בן אדם מאוד רגוע בדר"כ), ושוב האשים אותה שעשו לו זריקות בילדות ולקחו אותו מאבא אמיתי והסתירו ממנו דברים, אמר דברים לא הגיוניים, נבהלנו וביום ראשון קראנו לרופאת משפחה הביתה, ברגע שהיא נכנסה וראתה אותו כשלוש שניות אמרה לאמא "תחכי לאמבולנס, יבואו לקחת אותו", לקחו אותו לביה"ח פסיכיאטרי, שם נותנים לו תרופת פרפנן, אתמול התקשרו ואמרו שהכל בסדר איתו ושרוצים לשחרר אותו, אתמול אמא שלו גם ביקרה אותו שם ואמרה שהכל היה מצויין עד הרגע שבו היא היתה צריכה ללכת וקול מוזר שיצא מהפה שלו אמר שהוא כועס שהכניסו אותו לביה"ח פסיכיאטרי. הקול היה לא שלו...בבקשה תעזרו לי, שום דבר לא עבר לו, יש לנו חשש שהוא עושה הכל על מנת לצאת מביה"ח ומזה אנחנו פוחדים שלא יעשה משהו לעצמו או לאמא שלו. לפני שלקחו אותו לשם ראינו באינטרנט אתרים בהם הוא ביקר....הוא קרא על סכיזופריניה והתאבדות, כנראה שהבין שמשהו קורה לו, שהוא לא אומר דברים הגיוניים, כנראה שהיה לו חשש שהוא משתגע. הוא עישן חשיש במשך כחצי שנה, האם זה יכול להשפיע? איך לדעת אם הוא אכן בריא? לצערינו, יש בו המון סימפטומים של סכיזופריניה, איך ניתן לדעת בוודאות? כיצד למצוא פסיכיאטר טוב לפנות אליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמקרה דחוף!!!
05/12/2008לטלי שלום
אין ספק שהתיאור שלך מתאים למשבר פסיכוטי. צריך להגיד לרופאים את הדברים שכתבת כאן כדי שהם יבדקו האם הפסיכוזה באמת חלפה. השימוש בגרס יכול להחמיר או להחזיר מצב פסיכוטי לכן מאוד חשוב שיפסיק לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה דחוף!!!
יבגני07/12/2008קודם כל, תודה לך על התשובה. השאלה היא שיש לנו חשש שבכל זאת עשו לו היפנוזה.כי היום נזכרנו שכשהבאנו אותו מבאר שבע הביתה הוא כל הזמן דיבר על זה שיש לו חשש שעשו לו היפנוזה ולא פעם אחת אבל הוא לא זכר בוודאות. הוא אמר ששאל את אחד החברים איתו היה גר, האם בלילות עושים כאן דברים משונים, האם עשו לו היפנוזה בלילה, בזמן שישן, אותו חבר אמר שלא היה אז בבית שישאל את החבר השני, כמובן שהחבר השני השיב שלא היה ולא נברא.....בעודו מתווכח עם החבר הראשון, למה הוא שלח אותו אליו עם השאלה הזאת....בכל מקרה, יש עוד כמה סיבות בגללן אנחנו חוששים שכן עשו לו היפנוזה. אנשים שסובלים ממשבר פסיכוטי בכל זאת אחרי כמה שיחות עם הפסיכיאטר והתרופות חוזרים לעצמם ומבינים שהיה להם רק משבר אבל הוא לא......אחרי כל זה הוא עדין בטוח בעצמו ובמה שהוא חושב....היפנוזה, וכו'. סיבה נוספת ואחרונה, הוא סיפר לנו דברים בהם נזכר בגלל ההיפנוזה, אלו דברים שבן אדם נורמלי לא יזכור, הוא זוכר שבגיל שנתיים עשו לו זריקות (סיפרתי לך במכתב הקודם), הוא היה חולה. אחר כך נזכר שבגיל חצי שנה הוא נפל וזוכר גם מידיים של מי הוא נפל....זה גם משהו שבאמת קרה. השאלה שלי היא, זמה בדיוק היפנוזה? האם יתכן שבן אדם לא יזכור בוודאות שעשו לו היפנוזה? מה דעתך על הסיפור הזה? מה הן תופעות הלוואי של ההיפנוזה? האם אפשר לבצע לו שוב היפנוזה אצל בן אדם מקצועי ביותר על מנת שיזכר מה באמת קרה שם? אודה לך מאוד אם תשיב לי על שאלות אלו. טלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה דחוף!!!
09/12/2008לטלי שלום
לא ניתן לבצע היפנוזה ללא ידיע של האדם וללא שיתוף הפעולה שלו. מה שאת מתארת קשור לחוויה של "אירוע פסיכולוגי" שהוא חש שעבר. הרמה פעמים שומעים תיאורים מאין זה מאנשים שעוברים או עברו משבר פסיכוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה דחוף!!!
יבגני09/12/2008תודה רבה לך על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה!
יבגני09/12/2008רציתי לשאול על תרופת פרפנן, כיצד היא משפיעה, למי בדרל כלל נותנים אותה, מה תופעות הלוואי שלה והאם שימוש לטווח ארוך יכול להזיק? אם כל פעם מעלים את המינון האם זה יכול להזיק לבריאות? האם כל החיים צריך לשתות אותן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה!
12/12/2008ליבגני שלום
אני ממליץ לך לקרוא על תרופות באתר של הקליניקה שלנו mind clinic* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיצה...
יעל2412/12/2008בתור אחת שהשתמשה בסמים (ולא בתור פסיכולוגית) אני מכירה את העולם הזה טוב מאוד ודברים כאלה כן יכולים לקרות. זה כן הגיוני שחברים שלו הסתלבטו עליו והכניסו אותו לסרטים בזמן הסטלה. יש הרבה אנשים אכזריים. הייתי מציעה לך שדווקא כן יבדקו את זה ובחיים לא להגיד לא שהוא מדמיין או כל מיני דברים כאלה כי זה שהוא מדמיין שההורים שלו שיקרו לו זה לא בהכרח אומר שהוא מדמיין שחשברים שלו הסתלבטו עליו. כואב הלב... בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריכוז מזמן לא היהאני04/12/2008הי אני גדולה בת 30 עם כמה "באגים" קטנים - או גדולים.. אני סובלת מחוסר שמחה חמור תקופה שלשנים והתחלתי לקחת כדור לפני כשלושה חודשים (פרוזק בהמלצת הרופאים), כנראה שהוא משפר את המצב, כי לבטח לא הייתי כותבת כאן עכשיו בלעדיו, אבל בנוסף לשימחתי האין סופית אני גם היפר אקטיבית ותזזית ולכן דרך קבע אני נוטלת רטלין שבמשך שנים עשה פלאים. אבל אף פעם לא לגמרי הצלחתי לפתור את ההיפריות עם הרטלין למרות שאין לי ספק שהמינון מתאים, הבעיה שבחודשים האחרונים אני מרגישה יותר ויותר לא מרוכזת המחשבה שלי מוסטת כל רגע עי כל זבוב או חלקיק באויר אני לא מסוגלת לעשות פעולה עם ריכוז מינימלי כמעט - להתחיל משהו אפילו בעבודה ולהצליח לסיים אותו, דבר שהוא פעוט וניתן לעשייה בקלות יחסית, ועם זה אני מוטרדת מזכרון שהולך ודועך אני לטווך הקצר מתקשה לזכור לדעתי מרב ההשכות דעת שלי אני פשוט במחשבה עוברת ממקום למקום בשניות ובצורה כזו קשה לי לזכור איפה הייתי לפני כמה רגעים כי מאז עברו לא מעט דברים, למרות המעט חרוזים אני חווה ימים לא קלים והחיים עדיין לא מחייכים ואני מתחילה להרגיש שבלי הכוונה נכונה אני הולכת ודועכת ונותנת לעצמי להרפות את האחיזת אחריות הישנה שהיתה לי למרות שתמיד היה קשה לי יותר להתרכז ולעשות מסימות, אני מותרת לעצמי ואפילו.. שוכחת על מה ....HELP.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרריכוז מזמן לא היה
05/12/2008
לאני שלום
קראתי בעיון את אשר כתבת. נראה שאת חשה הפרעה הולכת וגוברת בריכוז. צריך לבדוק האם קיימת אימטראקציה שלילית בין התרופות. אני חושב שעדיף שתפני במהירות למטפלים שלך כדי לבדוק את התלונות שלך מקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיהמור04/12/2008שלום!!! רציתי לדעת איך אפשר להבדיל בין בעיות נפשיות לבין מחלות המנייר (בעיות באוזניים, סחרחורות) שממש קשה לאבחן אותה. כל אחד אומר לי משהו אחר, אחד אומר שזה לחץ נפשי בגלל שכל הבדיקות יצאו תקינות, והשני אומר שאולי זה מנייר (כי במנייר הבדיקות יוצאות תקינות...) מה עושים??? איך מבררים ?? תודהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיה
05/12/2008למור שלום
מחלת מנייר היא משנית לפגיע בעצב השמיעה ומופיע עם סחרחורות קשות ועוד. אין בדרך כלל תופעות כלליות של חרדה. הטיפול גם שונה וליתים קרובות ההצלחה הטיפולית עושה את ההבדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר בין תרופת למיקטל ונשירת שיערנירה עמית03/12/2008אני חולה במניה דפרסיה ומקבלת למיקטל מינון 200 כבר תקופה ארוכה. שיער ראשי הולך ומדלדל. האם יש קשר בין נשירת שיער לתרופת למיקטל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לנירה
ד''ר ערן ואדים הראל04/12/2008נשירת שיער הינה תופעת לואי נדירה של למיקטל. יש תאורים אנקדוטליים לכך בספרות. עם הפסקת התרופה גם נפסקת הנשירה. באם הבעייה מפריעה לך מאוד היוועצי עם הרופא המטפל לגבי אפשרות החלפת הטיפול.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה!!!רואבן02/12/2008אני לוקה בהפרעת חרדה קשה ....פחד להתשגע הוא העיקרי זה מתבטא בדיראליזציה ודפונסרליזציה...מה שמוזר שאצל כול האנשים אם הפרעות החרדה שאני מכיר או שקראתי קצת באינטרנט יש להם סיפטומים רגילים של חרדה כמו דפיקות לב נשימה כבדה וכדומה אצלי זה מעט שונה לדעתי אצלי זה גובל בפסיכוזה יש לי שני סיפטומים שגורמים לי לחושב כי אני חולה נפש לפעמים אני לא חושב סדיר המחשבה שלי מבולבלת אני שומע מישהו מדבר איתי ואני מנסח טוב טוב את המשפט שלו (במחשבה)וממש זה אבסורדי.....לא חשיבה רגילה שאומרים משהו ואני מקבל את זה בנוסף יש לי כול מיני מחשבות קופצות כאלה אני יכול לחשוב סדיר על משהו ופתאום קופץ לי איזה שם או פסוק מהתנ"ך או סתם משפטים שלא קשורים לזמן מקום או נושא והם ללא שליטה כמו פלאשבק ועוד משהו יש לי התקפי אימה מקוצרים מאוד למשך דקה אחת והם מתבטאים בזה שקופצים לי כול מיני פלאשבקים(מקומות()שהייתי בהם בעבר או מקומות שראיתי בחלום וברגע הזה כאילו אני נמצא שם במקום הזה וגם באווירה ובזמן של אותו מקום זה נורא מפחיד זה נדמה כי איבדתי את השפיות האם פעם שמעת על מקרה כזה כי חיפשתי את זה בנושאי חרדה ומצאתי על זה רק בחומר של פסיכוזה ...והפסיכולוג והפסיכיאטר טוענים חרדה ולי זה מאוד מוזר כי לא מצאית על זה כלום זה נוטה יותר לכיוון פסיכוזה מה דעתך ......תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפחד להתשגע
ד''ר אירנה נתנאל03/12/2008ראובן שלום,
קשה לחוות דעה כשאני לא מכירה אותך. אם עברת אבחון אצל פסיכולוג וגם אצל פסיכיאטר ושניהם הגיעו לאותה מסקנה אז כנראה שזאת חרדה. הפחד להשתגע הוא אחד הפחדים הבסיסיים של כול אדם. חשוב שתדע שמהתקפי חרדה לא משתגעים! טיפול תרופתי יכול מאוד לעזור לך.
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור אירנה
רואבן03/12/2008פעם שמעת על מקרה כזה כי לא שמעתי על חרדה כזאת דיברתי עם אנשים חרדתיים וגם קראתי באינטרנט ופשוט אני לא מוצא את הסיפטומים שאני חווה לא כמו כולם לפחות כמו דפיקות לב או דברים כאלה אני מרגיש מה שתיארתי למעלה שמעת פעם על מקרה כזה ...האם אלה יכולים להיות הסיפטומים של חרדה ?....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זו חרדה?
ד''ר אירנה נתנאל04/12/2008כדי לתת תשובה מקצועית לשאלתך נדרש אבחון מעמיק של מצבך. סימפטומים שאתה מתאר יכולים להתאים להרבה דברים שונים. לא כדאי לעסוק באיבחונים עצמיים. תשאיר את זה לאנשי מקצוע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי חרדה ושימוש בציפרמילענתי02/12/2008שלום אני בת 39 שפתאום ביןם בהיר לפני כחודש ניתקפתי בהתקף חרדה שלאחר ברור של כל הבדיקות תקינות זה הוחלט אני מטופלת בבריאות הנפש ויש לי פסיכולוגית אני לוקחת ציפרמיל פעם ביום ו3 קלוקס 05 3 פעמים אני לא רואה שיפור ועדיין סובלת מהתקפים ולא יודעת להישטלט עלהם אני כבר לא עובדת וממש מדוקת מהמצב בבקשה עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתקפי חרדה ושימוש בציפרמיל
05/12/2008לענתי שלום רב.
הטיפול שאת מקבלת הוא סביר ואמור לעזור לך. אפשר לעלות את הצ'פרמיל עוד קצת או להחליף אותו אם אין שיפור תוך שבועיים נוספים. עוד קצת ותשתפרי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגורמים להיווצרות מחלות נפשיותלאה02/12/2008שלום, רציתי לדעת מהו הגורם לכך שאדם מסוים בסיטואציה מסוימת יפתח מחלה נפשית, ואילו אדם אחר שימצא בסיטואציה דומה ותחת לחץ דומה לא יפתח מחלה נפשית, אלא יתמודד בהצלחה ויישאר בריא? האם הסיבה היחידה היא גנטית, או שיש סיבות נוספות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמחלות נפשיות
ד''ר אירנה נתנאל03/12/2008לאה שלום,
התמודדות עם מצבי לחץ תלויה ביכולות השונות של האדם:כוחות נפשיים, יכולת קוגניטיבית, מיומנויות שנרכשו במהלך החיים, יעילות עצמית וכו'. גם לגינטיקה יש השפעה מסוימת אך ידוע כי אנשים יכולים להיות פחות עמידים למצבי לחץ ואף לפתח מחלות נפשיות ללא קשר לגנים. נכון שלעיתים קרובות ניתן למצוא במחלות נפשיות רקע משפחתי.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מומלץמשה02/12/2008לאחר שלבני ניתן רספרידל (חצי מ"ג) כתוספת לפרוזק 40 מ"ג (בגלל או סי די קשה שלא נרגע לאחר לאחר חודש ושבוע של פרוזק), הוא חש מעט יותר טוב. האם בנסיבות הקיימות, מומלץ להעלות במינון את הרספרידל, או את הפרוזק, או לחכות עם המינון הקיים. בני כבר לוקח את הרספרידל כבר 10 ימים. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדילגו עלי
משה03/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מומלץ
05/12/2008לשלי שלום
השילוב שהבן שלך מקבל הוא טוב ל OCD צריך להמתין 6-8 שבועות עד השפעה מקסימלית. את לא מציינת בן כמה בנך. אצל מבוגרים אפשר להגיע ל 2-4 מג של ריספרדל או 60 מג של צ'פרמיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרספרידל
משה07/12/2008בני בן 1,7 כרגע הוא נוטל 40 מ"ג פרוזק בתוספת ל1 מ"ג רספרידל. עם הרספרידל הוא התחיל (במינון של חצי מ"ג) לפני כשבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפרלקס - האם רעד בגוף הוא אופיני לתפעות הלוואיי?SHLAMIT02/12/2008שלום ברצוני לדעת כמה זמן לוקח עד שתופעות הלוואי נעלמות ,האם רעד בגוף הוא אופיני לתפעות הלואיי, יש לציין שגם לפניי השימוש היו לי תגובות של רעד בגוף,ואיי שיווי משקל, וכאביי ראש עברו כחודש וחצי מאז שהתחלתי להשתמש בכדור אחד של 10 מ"ג
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחשוב מאוד
SHLAMIT03/12/2008שלום לצוות, אשמח אם תענו לשאלתי זה מאוד חשוב,אני אחריי 6 שבועות של לקיחת צפרלקס,רוב התופעות לוואיי כמו חרדות ודיכאון ובחילות חלםו להן,אך יש לי תגובה מאוד קשה של רעד חזק וכאביי ראש חזקים ורצון של מתן שתן של כל כמה דקות במהלך של שעה עד שעתיים ואף יותר עד שזה חולף ,התחושה מאוד לא נעימה ואף קשה,יש לציין שגם במהלך היום תפעות אילו קיימות אך עוצמתם חלשה יותר שאלתי היא האם זה אופיני לאחר שישה שבועות ? האם הכדור לא מתאים לי? היום למשל לא לקחתי את התרופה ולא היו לי תגובות הללו. תודה מראש שולמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה התיחסות
SHLAMIT04/12/2008בקר טוב לרופאים. בבקשה זה מאוד חשוב לי למה לא עונים , אני מטופלת אך הפגישה היא בעוד כחודש.ואני לא כל כך מרגישה טוב עם הטיפול.חשוב לי רק חוות דעת שלכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשלומית
ד''ר ערן ואדים הראל04/12/2008התופעות שאת מתארת יכולות להתאים גם להסתמנות של חרדה ועל כן קיים קושי להבדיל אותם מתופעות לואי אפשריות של התרופה. על מנת להקטין סיכוי לתופעות לואי מומלץ ליטול את התרופה יחד עם ארוחה. על מנת לוודא שמדובר בתופעת לואי ולא בסמני חרדה לאור המצב הבסיסי תאלצי לפנות לרופא המטפל שמכיר אותך לברור מעמיק יותר.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההיתיחסות
SHLAMIT04/12/2008אני לוקחת את התרופות בבקר יחד עם ארוחת בקר וגם אני מקבלת תרופה לכיבה בשם לנטון. שאלה שלי אם קשור לחרדה למה התופעות לא מטמעטות לאחר לקיחה של הצפרלקס . אני לוקחת את התרופה כ40 יום. האם זה לא מספיק כדיי להפחית את התופעות בתודה מראש שולמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירורSHLAMIT01/12/2008ערב טוב לכל הצוות, ברצוני לדעת על תרופה בשם ixel , חיפשתי בגוגל אך לא מצאתי התרופה החלפה מצפרלקס לאחר תופעות לוואי קשות שלא חלפו כחודש וחצי אשמח לקבל הסבר תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרixel
ד''ר אירנה נתנאל03/12/2008שלום לך,
ixel היא תרופה נוגדת דיכאון מקבוצת ה-SNRI's. היא יעילה במצבי דיכאון וחרדה קשים ואף כטיפול בהפרעות אכילה. בנוסף נמצא כי היא בעלת יתרון יחסי בטיפול בדיכאון שנלווה למצבי תסמונת עייפות כרונית ופיברומיאלגיה.
בהשוואה ל-SSRI's (ציפרלקס) היא גורמת לפחות תופעות לוואי של בחילות וכאבי בטן ובעיות בתיפקוד המיני, אולם היא גורמת לעלייה בקצב הלב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם עצבניים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)