מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוליאן והפרעות תנועהשבתאי06/11/2008
מה מתוך התרופות הבאות גורם להכי פחות הפרעות תנועה ובמיוחד "טארדיב דיסקינזיה":זיפרקסה, ריספירידאל, סוליאן,סרדולקט? הדבר חשוב לי מאד היות ואני סובל מהפרעת תנועה מאוחרת{טארדיב דיסקינזיה"} ולכן החליפו את התרופה שלי מסרדולקט לסוליאן. אנא דרגו את התרופות בסדר יורד מהטוב ביותר לפחות טוב, מתוך ארבעת התרופות שצינתי לעיל. תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עם שאלתי
שבתאי09/11/2008אודה לכם אם תשיבו על שאלתי בהקדם האפשרי, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצאתי תשובה לשאלתי
שבתאי11/11/2008שלום קיבלתי מכם הודעה לEmail שלי שנתפרסמה תשובה לשאלתי בפורום פסכיאטריה, אך כשנכנסתי לראות מה התשובה לשאלתי ,לא היתה שום תשובה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוליאן והפרעות תנועה
13/11/2008לשבתאי שלום
כל התרופות מהדור השני נחשבות לבטוחות יותר בכל הנוגע לפרעות תנועה. סרוקאול נחשבת ליותר בטוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמנהלי הפורום-בקשהמיכל05/11/2008אני מבקשת מכם לסנן הודעות מבישות של עודד, הוא מוריד את הרמה של הפורום לאפס. אנשים פונים לפורום זה מתוך בעיות אמיתיות, מתוך כאב ומצוקה, ולדעתי הוא מכניס להם רעיונות חולים!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסינון הודעות
ד''ר אירנה נתנאל06/11/2008מיכל שלום,
אנו בהחלט מורידים את כול ההודעות הלא ראויות ומודים לכול המשתתפים על פניתכם לפורומים שלנו. פנייתכם חשובה לנו ונשמח לעזור במידת האפשר.
בברכה ובכבוד רב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודד
מיכל07/11/2008אני מכירה את הפסיכיאטריה מהצד הטוב שלה, אני מכירה כמה וכמה אנשים שהפסיכיאטריה עזרה להם, שיקמה אותם, החזירה אותם לחיים רגילים ותקינים. הפסיכיאטרים שאני פגשתי, היו אנשים רגישים, אמפטיים ומעל הכל מקצועיים!!!! לא מכירה את הסיפורים שלך, על אלימות, כוחניות, אתה מתאר תמונת מצב, לדעתי, הזוייה, חלילה לי מלפגוע בך, אך לעשות הכללות, ולהגיד שהפסיכיאטרים הם פושעים, זה פשע בפני עצמו!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה כותב מאוד יפה, אך....
מיכל07/11/2008"בן אדם שיהיה משוכנע שהוא חולה נפש...... זה כמו להגיד בן אדם שיהיה משוכנע שיש לו סרטן, יחלה בסרטן, אני לא מאמינה בגישה זו. אנשים אשר לוקים בנפשם, אין הדבר תלוי בהם, עד כדי כך שיש כאלה שהאישיות שלהם נהרסת כליל. בנוגע לתרופה שאתה מנסה לשווק, ככל הנראה שהיא לא מושלמת, כי אני לא רואה כל סיבה למה חברת תרופות לא תרצה לייצר תרופה שהיא כל כך מועילה וטובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב נפשי לא ברור בעקבות התקפת חרדה?lili05/11/2008מזה כמה שנים אנו סובלת מתופעות וכאבים גופניים ללא סיבה רפואית מוגדרת וכן בעיות עם שינה יש לילות שלא נרדמת וגורם לי ללחץ מאד גדול- רופא המשפחה טוען שכנראה בעיה נפשית. בעבר רצה להתחיל איתי עם טיפול של רסיטל - אך ברגע האחרון פחדתי ולא לקחתי - התתופעות הללו מגיעותבתקופות יש תקופות שלמות שאני בסדר - אך ברגע שאני מרגישה משהו לא בסדר אני מאד נלחצת ובטוחה שיש לי מחלה הכי גרועה שיש .בכל התקופות איכשהו התגברתי על זה בכוחות עצמי - לאחרונה לפני ראש השנה שוב הרגשתי משהו לא תקין - עקצוצים וגירודים בגוף, חשבתי ללכת לרופא שלו ולבדוק - אך הפעם החליט שאולי אלרגיה ונתן לי באותו רגע זריקה שתשפר לי את ההרגשה ותעזור לי. אני לא יודעת אם לקשר זאת לזריקה - הרופא אמר לי שאין כל קשר - מאז התהפך עולמי - יתכן בגלל חרדה סמוייה מהזריקה והשפעותיה בנוסף היו הרבה לחצים וכעסים בבית עם הילדים - הקיצור התחלתי להרגיש גרוע יותר כאילו אני הולכת להתעלף הרגשתי חום בכל הגוף - ולאחר כמה ימים כבר היה לי קשה להרדם , בתקופה שלפני כן כל פעם שהיתה לי בעיה עם השינה נעזרתי ב 1/2 כדור שינה בונדומין . גם הפעם התחלתי לקחת כמה ימים 1/2 כדור אך לא כל כך עזר לי קמתי עייפה ועצבנית שלא יכולתי לישון לכן החלטתי לקחת כדור שלם וכך במשך 7 ימים כאשר בינהם פעמיים ישנתי בלי כדור בכלל. לאחר 10 ימים מתחילת הבלגן התחלתי להרגיש מוזר כאילו אני מחוץ לתמונה - הכל מסביב נראה אחרת - בעבר נתקלתי בתופעה זו אך לאחר כמה ימים עבר לבד וחזרתי לאיפוס - נלחצתי מהמצב החדש לי והחלטתי ללכת לרופא המשפחה ומה שהדאיג אותי שאני כרגע תלויה בכדור שינה להרדם לכן- הוא אמר לי שזו תופעה כתוצאה מחרדה - והציע להתחיל עם טיפול בכדור ,מירו במקביל לבונדומין - כך שהציע לי לקחצ 1/2 כדור בונדומין ו1/2 כדור מירו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתקפי חרדה
ד''ר אירנה נתנאל06/11/2008שלום לך,
מצב שאת מתארת מתאים להתקפי חרדה. תחושות גופניות, חוסר שינה, תחושה מוזרה של מציאות (דה ריאליזציה) הינם סימפטומים של חרדה. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) אישית או קבוצתית מאוד יעילה בהתמודדות עם חרדות.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי
lili06/11/2008האם טיפול תרופתי יפתור את הבעיה של המציאות המשונה הזאת - פשוט זה מאד מדאיג אותי - אני מנסה להתנהג רגיל ושאחרים לא ירגישו שיש לי בעיה - אבל יש מצבים שזה מאד קשה לי - כאילו "יצאתי מתוך עצמי:" או נכנסתי עמוק מדי בתוך המחשבות,ואני כעת מנסה לחזור לעצמי האם יש רעיונות כיצד לעשות זאת בצורה הטובה ביותר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיסוציאציה
ד''ר אירנה נתנאל06/11/2008התופעה שאת חווה נקראת דיסוציאציה (ניתוק מהמציאות). דיסוציאציה הינה תופעה מאוד שכיחה ומופיעה כתוצאה מלחצים. היא יכולה להיות מאוד מפחידה אבל חשוב להבהיר שהיא ממש לא מסוכנת. כאשר הלחצים יחלפו התופעה תעלם מעצמה. טיפול תרופתי יקטין את התופעה ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית תקנה לך כלים ומיומנויות להתמודדות יעילה עם התופעה. בסופו של דבר זה אמור לעבור. ללא טיפול מקצועי הצורך שלך לשלוט במצב עלול להיות חבלני מלקבע את התופעות. אל תיבהלי מדיסוציאציה, תני לה לעבור. היא לא מסוכנת!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
lili07/11/2008תודה על ההרגעה , ההסבר שלך עזר לי. אני כרגע התחלתי להפגש עם פסיכותרפית - האם זה מספיק או עדיף ללכת לפסיכיאטר. האם יש תרופה מומלצת למצב שלי - דובר על רסיטל - האם מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
ד''ר אירנה נתנאל07/11/2008עקרונית, רסיטל תרופה מצוינת, אבל חשוב להתאים לתרופות באופן אישי ולכן מומלץ להתיעץ עם פסיכיאטר.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב נפשי
lili09/11/2008האם יתכן שמה שעבר עלי יכול לפגוע לצמיתות, כי אני עדין לא מרגישה מחוברת לעצמי כבר יותר משבועיים - בסך הכל לפני כן ההיתי יחסית בסדר עם כמה התקפות חרדה מתונות. האם מצב זה יכו ללגרום לדכאון?? האם ניתן ליצור איתך קשר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב נפשי
ד''ר אירנה נתנאל09/11/2008חרדות שלא מטופלות לא נעלמות מעצמן. המצב גם לא נשאר בטטי, אלא הולך ומסתבך, הולך ומתדרדר. בהמשך מופיעים גם הסתגרות, צמצום תפקודי וחברתי ולבסוף, כתוצאה מכול אלה מתפתח דיכאון.
מספר טל' בקליניקה 03-6962745 במידה ועונה מזכירה אלקטרונית את יכולה להשאיר הודעה עם מס' טלפון שלך אני אחזור אליך.
אשמח לעזור,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי עדין ללא יוצא מהביתאירנה04/11/2008שלום אבי לא יוצא מהבית מזה 3 שנים הוא מטופל בזיפרקסיה 15 מ,ג פסיכאטרית באה הביתה אך הוא אינו יודע בשבילו אנחנו ממצאים לו כל מיני סיבות אחרת הוא לא היה מסכים שתבוא לאחרונה הוא אומר שכואב לו הגרון אך הוא לא יוצא לעשות צילום ולא מטפל אני הבת מאוד רוצה לעזור לו לצאת מהבית מה אפשר לעשות לגרום לו לצאת אמי מיואשת אך היא מטפלת בו והוא מקבל תרופה ללא מודע במזון כואב לי מאוד ועצוב מה אוכל לעשות {הוא היה כל הזמן בחוץ}הוא מפחד הוא אומר שמשטרה רוצה לקחת אותו{לאחר טראומה שהיה קצת זמן במעצר }אני מודע לכם מאוד אולי ממכם תבוא הישועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראבי עדין ללא יוצא מהבית
ד''ר אירנה נתנאל06/11/2008אירנה שלום,
צר לי ועצוב על ההתמודדות הקשה שלך ושל משפחתך עם מצבו של אביך. דאגתך לאביך מאוד נערכת . יחד עם זאת מאוד קשה לעזור לאדם שלא מודע למצבו ולא רוצה לעזור לעצמו. אביך מפוחד עקב חוויה טראומטית שעבר וכדי לעזור לו נדרשת התערבות טיפולית מקצועית וממושכת. אין שום "פטנט" קסם אלא עבודה טיפולית מורכבת ושיטתית שתכלול גם את המשפחה. הדבר הכי חשוב שאתם יכולים לעשות זה להביא את אביך למודעות למה שקורה לו, תעזרו לו להתגבר על מחסומים האישיים שלו (פחדים, בושה, סטיגמה) שבולמים אותו מלקבל טיפול מרצונו.
תודה על פנייתך לפורום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לבעלי יש בעיה נפשית?ווניסה04/11/2008אני בת 25 בעלי בן 40.עד כה היו לו 3 חברות שנפרדו ממנו. אנו נשואים שנה יש לציין שאני תמיד הולכת לבקר את משפחתו אחיותיו ונותנת להןם יחס חם למרות שהם לא מאוד דומים לי באופי. למרות זאת הוא נמנע מלבקר את משפחתי בקושי פעם בחצי שנה וגם אז לזמן קצר מאוד לשעה שעתיים לא יותר.(כשדיברתי איתו על כך הוא אמר שהוריי לא מכובדים וממש פגע בי) הוריי נותנים לו יחס יפה אין להם תלונות עליו ועוזרים לנו כספית. יש לציין שאימא שלו תמיד מדברת ככה אנחנו משפחה מכובדת ומשפחה זו וזו לאמכובדת ואלה לא משהו.....ואנחנו יפים נראים טוב מכובדים(למרות שהם נראים סביר לא יותר!!) כנ"ל בחגים למשל (יש לנו 2 חגים בשנה) אני והוא הולכים לבקר את משפחתו ואחרי זה שאנחנו צריכים לבקר את המשפחה שלי הוא ישר מתחיל להתלונן על כאבי בטן חזקים ובחילות(כואבת לו הבטן בדרכ אך הוא אף פעם לא נמנע מלבקר את משפחתו או חבריו) כנ"ל יש הרבה אנשים שהוא לא סובל כמו בעל בת דודה שלי בן דוד שלי בעל של דודה שלי וזה בגלל דברים פעוטים שקרו). לעומת זאת יש לו המון ביקורת כלפיי שאני לא מספיק חברותית יותר מדי בישנית והוא אומר לי שזה נראה מגעיל. האם בעלי סובל מחרדה חברתית? כנל אני לא נמצאת רוב ימי השבוע בבית והוא לא מתייחס אליי כשאני חוזרת הוא מאוד קר ולא נוגע אפפילו בציפורן וגם בזה הוא מאשים אותי למשל אומר שאני לא מטפחת עצמי או אני קונה דברים בחנות שלא צריך.....וגם כשאנימטפחת עצמי מתאפרת ומתבשמת ומתלבשת יפה לא מתייחס אומר לילה טוב והולך לישון.גם לא מוכן שאדבר על כך עם אף אחד לא טיפול זוגי גם לא מוכן שאלך לבד....ותמיד כשאני משתפרת מממציא תירוצים חדשים למה לא לשכב איתי.......אני מיואשת.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעניה נפשית
ד''ר אירנה נתנאל04/11/2008שלום לך,
קשה לאבחן בעיות נפשיות לפי מכתב. לכך נדרשת הכרות עם שניכם, שתאפשר אבחון מקצועי ומעמיק. ללא ספק יש לך קשיים בזוגיות והעובדה שבעלך לא מסכים לקבל טיפול ולא מרשה לך לפנות לטיפול מקשה מאוד על המצב. מצבים כאלה קשה לשפר ללא התערבות מקצועית.
חזקי ואמצי!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אני יכולה...?
אישה04/11/2008לעשות אם לא יסכים ללכת לטיפול? וימשיך לסרב? האם בכלל ניתן לשפר את המצב כשרק אני הולכת לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
ד''ר אירנה נתנאל04/11/2008תתחילי קודם כול את, הטיפול יעזור לך להתמודד עם מצבך ובהמשך ייתכן וגם הוא יצטרף לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מסננים את הודעתי אין בה כל פסולאור03/11/2008הי אני נוטלת פרוזק כחודשיים עד לפני יומיים 20 מ"ג והעלנו את המינון מעט - תמיד פחדתי להתחיל עם הכדורים מפחד מוות להשמין ואחרי שיכנועים רבים החלטתי לנסות ולהיות עם היד על הדופק - עד עכשיו אני יכולה יותר לזקוף נקודות זכות לכדור מאשר נזק אישי- אני מרגישה שיפור מה במצבי וגם חוסר תאבון יחסית ללפני לקיחתו - גם אז לא הייתי "באטרף" לאוכל אך יותר הרגשתי שאני מחפשת כל הזמן משהו להכניס לפה ממקום של חוסר שקט נפשי והמצב השתנה לטובה, אך יש בי פחד ועליו אני מאוד רוצה תגובה מקצועית- היש סיכוי שבעוד תקופת מה הכדור תופעת הלוואי שלו שלאחר תקופה נלקח "תצא נגדי" וגופי יצבור מאגר שומנים כתוצאה מהאטת חילוף חומרים או צבירת נוזלים או איזשהו משהו שצפוי להתפרץ אחרי תקופת הלקיחה של הכדור? בבקשה בבקשה בבקשה גדולה עזרו לי לקבל תשובה הכי קרובה לאמת שניתן - מבחינתי זה עניין של חיים ומות כן..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרוזק
ד''ר אירנה נתנאל03/11/2008אור שלום,
תופעות הלוואי הנפוצות של פרוזק הן דיכוי התיאבון, כאבי ראש והפרעות בשינה. בדרך-כלל תופעות אלה קלות וחולפות עם הזמן. אין שום סכנה בלקיחה ממושכת של הכדור. פרוזק כדור מצוין ומאוד עוזר. תמשיכי איתו ואל תחששי!
מידע נוסף על פרוזק ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148&s
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
אור05/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעודד, זה ממש לא המקום לדבר בגנותמיכל03/11/2008יש אנשים שלהם הפסיכיאטריה והפסיכיאטרים, עזרו ועוזרים, אתה זורע כאן שנאה, שככל הנראה באה מהחוייה האישית שלך, אך אתה חוטא לאמת, כשאתה טוען שבאופן גורף ישנה קונספירציה פסיכיאטרית, אשר זוממת להשתלט על מוח החולים, ולדכא להם את העצמאות המחשבתית וההתנהגותית. ישנם אנשים שלולא הטיפול, לא היו מסוגלים לקום מהמיטה, לתפקד מינימלי, ואולי אפילו לשים קץ לחייהם. אני מבקשת ממך אנא חדל!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמיכל
ד''ר אירנה נתנאל03/11/2008מיכל שלום,
תודה על תגובתך לעודד, התגובה עניינית ומכובדת מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??טיפול פסיכולגי חינםאוסנת03/11/2008הכין ניתן להשיג טיפול פסיכולגי חינם אני משוחררת מהצבא אינני סטודנטית לא עובדת בדיכאונות קשים ואין לי תמיכה מאיש. שאלתי היכן ניתן להשיג ייעוץ פסיכולוגי גם לאחר הסיבסוד מקופ"ח זה עדיין יקר במיוחד לטיפול ארוך טווח. אני מטופלת אצל פסיכיאטרית מקופ"ח בכדורים ובנוסף זקוקה לייעוץ ולתמיכה פסיכולגית. האם רק מיש שיש לו אפשרות כלכלית יכול לקבל ייעוץ פסיכולוגי ??הייתכן מצב כזה? אין עם מי לדבר אין למי לפנות. במדינת ישאל 2009טירטרו אותי מעבודת סוציאלית לאחרת, לאנוש, למשרד הבריאות ואין להם תשובה. מה עושים כדיי לקבל ייעוץ במיידי מצבי הנפשי מתדרדר בגלל מחסור בשיחות הכדורים לבינתיים עוזרים אך זה לא מספיק לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול פסיכולגי חינם
ד''ר אירנה נתנאל03/11/2008אוסנת שלום,
במרפאות חוץ של בתי חולים פסיכיאטריות ניתן לקבל טיפול בחינם. אם תצייני מאיזה איזור את בארץ אוכל לכוון אותך באופן יותר ספציפי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על התקף?אמירה02/11/2008לבחור בן 25 היה למשך שבוע מתלוןן על כאבי ראש ובסוף השבוע היה לו התקף שלא סבל כאבי ראש והתחיל לתת מכות לראש שלו , אחרי שעתים היה לו התקף של בלבול והזיות בבית חולים נתנו לו תריפות . בבוקר התעורר והוא לא זוכר כלום מההתקף , הוא זכר את כאבי הראש עשה בדיקות ct וmrai הכל היה תקין , כבר עברו 4 חודשים הכל בסדר אין בעיותת לא מתלוןן על דבר מה עלינו לעשות? ומה ההתקף זה ? האם זה מהשו חמור? תודה אם לענות בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתקף של כאבי ראש
ד''ר אירנה נתנאל03/11/2008אמירה שלום,
אם הבדיקות תקינות ובמשך 4 חודשים הכול תקין אז כנראה שהבחור בריא. קורה שהראש כואב בצורה קצונית ובלתי נסבלת. כעת הבדיקות תקינות זו עובדה ולכן אין סיבה לדאגה.
תרגישו טוב!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOCDצביה פז02/11/2008האם אפשר להשליך חפצים לחולה OCD אגירה? תודה צביה פז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרOCD
ד''ר אירנה נתנאל03/11/2008צביה שלום,
אחת המשימות בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) באוגרים הינו זריקה של החפצים. הדבר נעשה תוך תכנון קפדני, באופן הדרגתי, מוסכם ומבוקר מאוד. התערבות אחרת עלולה להיות מאוד אכזרית ולגרום סבל רב ואף להיות וחוויה מאוד טראומטית עבור הסובל. לא מציעה לך להשליך חפצים על דעת עצמך אפילו אם התנהגות האוגרים הרבה פעמים יכולה להרגיז ולהכעיס את הסובבים.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוטוניןיונית02/11/2008שלום, האם יש דרך לבדוק את רמת הסרוטונין? והאם יש כזה דבר "חוסר סרוטונין"? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרוטונין
ד''ר אירנה נתנאל03/11/2008יונית שלום,
סרוטונין הינו חומר שנמצא בדם, במערכת העצבים המרכזית, ברקמות גוף נוספות ופועל כמעביר עצבי בין תאי עצב במוח.
לסרוטונין מעורב בפעילות במערכות שונות החל ממערכת האחראית על תיאבון והנאה מינית, דרך מערכת שיכוך כאב. היום סבורים כי שיבוש במאזן הסרוטונין במערכת העצבים עשוי לגרום למגוון מחלות, כמו דיכאון, חרדה, הפרעות אכילה, מיגרנה ועוד. זהו חומר שחייב להיות בגוף באופן חופשי. רמת הסרוטונין עלולה לרדת כאשר הוא נספג על ידי רצפטורים. על מנת להתגבר על בעיית הספיקה משתמשים בתרופות שחוסמות רצפטורים ומונעות ספיגה.
כיון אין שום בדיקה שיכולה לבדוק את רמת הסרוטונין בגוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון התאבדות באמצעות זיפרקסהמשה01/11/2008שלום, בת משפחתי ניסתה להתאבד עם זיפרקסה , תרופה שהיא אמורה לקחת בשביל המחלה שלה (סכיזופרניה) היא שתתה יותר מ - 100 כדורים שזה המון . היא התחילה לפרקס באמצע הבית , כרגע היא נמצאת בבית חולים בטיפול נמרץ לב , לא עשו לה שטיפת קיבה מכיוון שהגיעה לאחר שעתיים בערך לבית החולים . הרופאים לא יודעים מה לעשות מכיוון שאינם יודעים למה גורם הכדור... היא תחת השגחה ומונשמת - מחוסרת הכרה. יש לה רפלקסים מסויימים כנראה כתוצאה מנטילה מופרזת של הכדור . אף אחד לא יודע מה יהיו ההשלכות של הכדור כאשר היא תתעורר בעזרת ה' לפחות לא באותו בית חולים , אנחנו מבקשים עזרה, אם למישהו ידוע איך לטפל במיקרה כזה בבקשה תחזרו אלינו בהקדם , בדחיפות רבה , עוד לא עברו 24 שעות מהמיקרה , אם תוכלו לחזור אלינו בהקדם האפשרי נודה לכם מאוד. מס טלפון : 04-6794344 פלא-משה 0544605422 פלא אתי: 0544803682 פלא: ניסים 0506682995 במקרה ולא ניתן לחזור לטלפון אנא מכם אם אתם יודעים מה ההשלכות של הכדור על המוח וכל מיני איברים אחרים בגוף כתבו לנו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלצערי זה רק מוכיח
l12/12/2008את הניתוק שבין הרופאים הרגילים והרופאים הפסיכיאטריים. לא חבל ששתי הרפואות האלה לא משולבות ולא נלמדות ע"י כל הרופאים? הניתוק יוצר הפרעות גופניות ונפשיות לא מטופלות שמחמירות לכדי אסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריזמה - תופעות לוואי ?moshe2k31/10/2008שלום אני בן 21. לפני כשנה התחלתי טיפול פסיכיאטרי פרטי, בעקבות בעיות פיזיות בעיקר (סימני התקרחות, גניקומסטיה) שגרמו לי לטראומות נפשיות. קיבלתי מרשם לפריזמה. השתמשתי בתרופה והייתי בטיפול כ 4 חודשים, התחושה עצמה היא של ערפול וניתוק מהמציאות לדעתי. עקב בעיות כלכליות נאלצתי להפסיק את הטיפול , ביחד עם הכדורים בהדרגה. במהלך החודשים בעיית ההתקרחות החריפה וצברה תאוצה, מצבי הנפשי בהתאם הולך ומתדרדר. אני שוקל להתחיל שימוש בפרופסיה (כדור למניעת התקרחות). שאלתי היא- האם יכול להיות שהשימוש בפריזמה גרם להאצה בתהליך ההתקרחות? עד לפני שנה ראשי היה מלא שיער, כעת הוא דליל בחלקו הקדמי ונראה רע מאוד. דבר נוסף במידה ואבחר להשתמש בפרופסיה ולחזור לפריזמה - האם יש סיכון בשימוש בשתי התרופות ביחד? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר...
א25/12/2008אמרתה שהיה לך נשירת שיער בהתחלה..כנראה זה החמיר אם הזמן... פריזמה לא אמור להגביר נשירת שיער,נשירת שיער יכולה להיות מהרבה דברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריזמה - תופעות לוואי ?
27/12/2008למשה שלום
פריזמה לא גורם להתקרחות.
אין התנגשות בין פרופסיה ופריזמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיו
lioeer29/12/2008אני אוהב את אורטל א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת מה קורה לינטלי31/10/2008דבר מזר קורה לי וסובלת ממנו אני אישה בת 27 ונשיאה +2 ילדות ועכשיו בהריון בשבוע 29 אני חייה בשמחה עם בעלי ובאהבה יש לי בעיה של פוביה ממקום צר ורחב וגבוה ופוחדת מחושך וכל דבר נודהיק (ממשיך ואין לא סוף )מפריע לי בפעם אחת הינו מדברים על צלילה במים והיה מקרה לאח שלי מפחיד שחמצן נגמר וכמעט נכנק חלמתי בלילה שאני נכנקת והתעררתי מפחד והיתי נושתמ במהירות והקול של השאיפה ונשיפה בלבל אותי וכל הריכוז שלי היה בו לא יודעת מה שבא למחשבותי כשאני לא יכולה להפסיק לנשום ובאותו רגע אי צריכה את זה לחיות וכפי שאמרתי לך שיש לי פוביה מדברים ממשיכים ואין סופ להם ולא יכולים להפסיק אותם ומכן התחיל הסבל שלי כל החיים שלי נהפכו היתי בכל דבר שמחה ועכשיו לא לא יושנתת וכל מחשבותי רק על המקרה הזה השתדלתי לחשוב על דברים אחרים ולתצאת מהבית ולעסות הרבה דברים לנשות שאשכח את הדבר הזה אבל כלום אם חושבת על דבר אחר כשאני נושמת זוכרת ואני מרגישה שאני בדיאלימה סיוט מרגישה שאני נלכדת במחשבותי שאין לה סוף סובלת מאוד וכל המשפחה סובלת ממני כל היום בוכה ועצבנית ועצובה על עצמי איך הייתי ואיר עכשיו כבר חודש ואני מרגישה כל יום 10 שנים התיעתתי עם בסיסיאטר נתן לי seroxat אבל אני בהריון ואני לא לקחתי התרופה אני פוחדת מתרופות אילו הוא אמר לי ש התרופה זו רק מונעת שאכנס לחרדה הזו אבל אני הבעיה שלי שאני לא יכולה להרחיק המחשבות האילו מראש שלי נלכדת ביו ההנשמה ו המחשבות רוצה דבר שאשכח את זה אני בהלם ממה שקורה לי גם מתבישת לדבר על הבעיה הזו כי יחשבו אותי משוגת רוצה עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא יודעת מה קורה לי
01/11/2008לנטלי שלום
נראה שאת סובלת מהתקפי חרדה משמעותיים. כאשר צריך לתת תרופות בזמן הריון צריך לשקול היטב את טובת האם לאומת הנזק האפשרי לעובר. זו צריכה להיות המלצה משותפת בין הפסיכיאטר ורופא הנשים. עליך לבדוק איתם. זה נשמע שאת סובלת מאוד. בדרך כלל אפשר למצוא דרך לטפל באישה בזמן הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון וגיוס לצבאנ30/10/2008בתי בת ה-17 סבלה מדכאון, ומטופלת במרפאה פסיכיאטרית ציבורית ,בתרופות ובשיחות. עכשיו מצבה הרבה יותר טוב, והיא מתפקדת כמעט כרגיל. האם בעקבות כך תהיה בעיה להוציא רשיון נהיגה? האם תהיה לה בעיה להתגייס לצבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדכאון וגיוס לצבא
01/11/2008ל נ שלום
אלו שאלות שלא ניתן לענות על הרמה האישית. יתכן והיא תצטרך לעבור בדיקות נוספות. צריך לומר שרוב האנשים שמקבלים טיפול פסיכיאטרי מתגייסים. ורוב האנשים שמקבלים טיפול מצליחים להוציא רישיון נהיגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)