פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זרע
    שבתאי
    01/12/2008

שלום רב אני חולה סכיזופרניה ונוטל 4 סוגי תרופות והם: קלונקס 3מ"ג, סוליאן 1100מ"ג, אטומין 80מ"ג וטגרטול 800מ"ג ליום. האם תרופות אלו משפיעות בצורה כלשהיא על הזרע, או אולי פוגעות באיכותו ? תודה על שירותכם הנפלא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זרע

הוספת תגובה

• תשובה לשבתאי

ד''ר ערן ואדים הראל
    02/12/2008

סוליאן ואטומין וכל התרופות האנטיפסיכוטיות הינן בעלות פוטנציאל להפרעה בשפיכה אשר עלולה לפגוע ביכולת פוריות. ההפרעה הינה הפיכה ועם הפסקת הטיפול המצב חוזר לקדמותו. באם ברצונך לתכנן הריון עם בת זוגתך הייתי ממליץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל ובאם יש צורך הוא יפנה אותך לבדיקת זרע על מנת לבדוק האם יש ירידה הפיכה בפוריות בשל הטיפול.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ, חרדה, והפרעת קשב וריכוז
    לולי
    01/12/2008

אני בן 33, נשוי, אבא לשני ילדים, עובד, ולאחרונה נרשמתי ללימודי ערב בהנדסה. הלחץ והעומס קשים לי ובעיקר אני מרגיש שקשה לי מאוד להתרכז בזמן השיעור מאחר והלימודים מתחילים אחה"צ, לאחר יום עבודה. אני מאוד רוצה להמשיך ללמוד אך קשה לי העומס, הלחץ ואי היכולת להתרכז. שאלתי היא האם ישנו טיפול תרופתי שיכול לעזור לי?האם ריטלין יכול לפתור לי את בעיית הריכוז?

הוספת תגובה

• תשובה למורן

ד''ר ערן ואדים הראל
    01/12/2008

השאלה היא האם הקושי בריכוז הוא על רקע הפרעת קשב (אשר במידה וקיימת בהכרח גם הייתה קיימת בילדות) או על רקע עייפות לאחר יום עבודה שהיא טבעית. לשם כך ניתן לעבור אבחון של קשב וריכוז על ידי שאלונים וראיון קליני. במידה וקיימת הפרעת קשב ניתן לטפל על ידי תכשירים כמו ריטלין.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל מי עלי לפנות על מנת לעבור אבחון

לולי
    01/12/2008

אל מי עלי לפנות על מנת לעבור אבחון כזה, כפי שאתה מציע? אצל פסיכיאטר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למורן

ד''ר ערן ואדים הראל
    01/12/2008

כן, גם אצלי במיינד קליניק תוכל לעבור אבחון שכזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית?
    אשרת
    01/12/2008

שלום רב, יש מס' דברים ש"מקננים" ביוהופכים את חיי לקשים ובלתי רגועים, ומצאתי שהם עונים על הגדרת 'הפרעת אישיות גבולית'. הענין הוא שאני סובלת מהם במערכות יחסים רומנטיות בלבד! אין לזה ביטוי בכל מערכת אחרת: לא יחסי עבודה ולא חברות וכו'.: סערת רגשות שאין לי כל שליטה עליה, במהלכה אני מתכעסת במהירות, מרימה את הקול תוך אובדן פרופורציות לנסיבות ופועלת באימפולסיביות-מוכנה להשליך קשר שבניתי שנים כי נדמה לי שפגעו בי-אלא שלאחר שעות מס', כשאני נרגעת ומקבלת הסבר הולם, אני מוצאת עצמי מתנצלת על תגובתי חסרת המעצורים ולרוב מבינה שמהומה רבה על לא מאומה. מיותר לציין את הנזקים שהתנהגותי גורמת לקשר לטווח ארוך. הדברים יכולים להתרחש מסיבות שונות לעיתים קרובות (מדי). בנוסף, מתייגת שחור-לבן את הדברים (רק עם בן זוגי –שם הרגישות בשיאה) הכל אני רואה מבעד למשקפיים הטוטליים לכאן או לכאן. ועוד-פרנויות וחרדות לגבי בגידה או כל התרועעות אחרת עם נשים אחרות. שוב בזוגיות בלבד-אין פראנויות מסוג אחר. האם ההגדרה 'הפרעת אישיות גבולית' הולמת את התנהגותי ? האם תתכן הפרעת אישיות גבולית שתבוא לידי ביטוי בזוגיות בלבד? אודה לך מאד על תשובה מעמיקה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות גבולית?

הוספת תגובה

• תשובה לאשרת

ד''ר ערן ואדים הראל
    01/12/2008

קושי ביחסים בינאישיים בזוגיות אינו בהכרח הפרעת אישיות גבולית. האבחון של הפרעת אישיות גבולית הוא מורכב ודורש דפוסי התנהגות מחשבתיים ורגשיים אשר קיימים ברובדים שונים בהתייחסות לעצמי ולסביבה. ללא קשר לאבחנה של אישיות גבולית נראה כי תוכלי להיעזר בטיפול פסיכותראפי על מנת לשפר את יכולתך לפתח קשר זוגי יציב ומספק מבחינה רגשית.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקור הבעיה הוא שאת אישה!

אילן
    03/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילן אנא הסבר ,נמק,פרט.

layla daimond
    25/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או סי די
    משה
    30/11/2008

האם כשמוסיפים לפרוזק, לדוגמא, רספרידל כדי לחזק את השפעת הפרוזק ולדכא את האו סי די, זה אומר שמלבד היותו של האו סי די קשה, הוא גובל בפסיכוזה, או שהוא פסיכוזה עם מאפיינים אובססיסיביים, או - זה מפני שהאו סי די קשה מאוד ותו לא. בני, בן 16.5, אובחן שיש לו או סי די, לאחר שהוא קיבל (בהדרגה) 40 מ" ג פרוזק שלא היטיבה עימו, אפילו החמירה את המצב (הוא הרגיש מין "התחרפנות" והגיב לכל מיני מצבים באופן חריג) הוא החל לקבל רספרידל חצי מ"ג וכעת עולה ל1 מ"ג. האם זה מפני שהאו סי די שלו קשה? מנסיונך, פרוזק לבדו יכול "לחרפן"? האם זה לא או סי די? אבל הוא מוצף במחשבות שלא נוטשות אותו לרגע, ויש לו מעט טקסים. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    או סי די

הוספת תגובה

• תשובה לניקול

ד''ר ערן ואדים הראל
    01/12/2008

לא ניתן על סמך הנתונים לחוות דעה, מה גם שהפורום אינו המקום לכך. OCD יכול להיות מאופיין באובססיות בלבד ללא טכסים. ריספרדל ניתן לעיתים כתרופה הרגעתית כשיש מתח רב או כתוספת על הטיפול ללא קשר לפסיכוזה. מקווה שעניתי על שאלתך.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה - קלונקס מוגזם
    ג'קי
    30/11/2008

שמי ג'קי (לצורך העניין לא מעוניינת להחשף) ובשנת 2005 נטלתי פלוטין ליתיום וקלונקס. הרגשתי טוב, יחסית...ואז עברתי לארה"ב לעבוד וכו' והפסקתי לקחת שם כי הרגשתי שאני בסדר וגם שזה לא משפיע עליי יותר. עכשיו השנה היא 2008 ואני על הפנים, מדוכאת, לא רוצה לחיות, לא נחמדה לסביבה ואובססיבית לגברים שאני מכירה. הלכתי להפגש עם הפסיכיאטר שלי מפעם והוא רשם לי פאקסט פעמיים ביום חצי כדור כל פעם וקלונקס 3 פעמים חצי כדור כל פעם. אני כבר כמעט שבוע על התרופות, ביום הראשון שאחרי הייתי מטושטשת לחלוטין כמו איזה זומבי ולא יכולתי לתפקד. אני מרגישה שלא זורם לי דם בגוף, אני מרגישה מאוד חלשה ומאוד עייפה. יום לאחר מכן התעוררתי בהרגשה מעולה וגם יום אחרי זה בהרגשה טובה וביומיים האחרונים אני נורא עייפה והולכת לישון כבר בשעה 6 או 9 בערב עד לבקר שלמחרת. אני מרגישה שאני מפספסת את החיים שלי. אני לא יודעת מה לעשות אני אובדת עיצות. הכרתי בחורה שגם היה לה מה שיש לי והיום היא במצב מצוין כי היא מצאה את התרופות שעושות לה טוב. היא נורא התפלאה מהקלונקס 3 פעמים ביום. אני אומנם לא מדוכאת אבל אני גם לא ממש שמחה או מרוצה. לפחות פני שלקחתי את התרופות הייתי הולכת לחדר כושר ולא אוכלת יותר מידי, עכשיו אני בבית כל היום כי אני לא עובדת ולא יכולה לתפקד בכלל ואני לא רוצה לצאת מהבית ואני רוצה רק לאכול ואני שמנה גם ככה ואני מרגישה שזה הרס לי את התהליך להרזיה. יש לי פרצי בכי נוראיים בלילה לפני השינה, השינה שלי רצופה לא בעיות, אני כבר ללא התקפי זעם אלא רק בכי ואני מרגישה מיותרת.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה - קלונקס מוגזם

הוספת תגובה

• תשובה לג'קי

ד''ר ערן ואדים הראל
    30/11/2008

לפאקסט לוקח לפחות שבועיים על מנת להגיע לאפקט נוגד דיכאון. תופעות הלואי שלו יכולות להיות עייפות (שבדרך כלל חולפת עם הזמן) ויש לו פוטנציאל לגרום להשמנה. קלונקס היא תרופה נוגדת חרדה שפעולתה מיידית. היוועצי עם הרופא המטפל על מנת לשקול את המשך הטיפול. קחי בחשבון כי התחלת טיפול היא קשה בכל מקרה בשל המצב הבסיסי ובשל השינוי עם התרופה.
    בברבה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור אנאפרניל - במה עוזר
    סיגל
    28/11/2008

שלום, אני אמא לשתי לדות בנות 10 ו 8, כשהבעיה הינה הילדה בת ה8. הילדה נולדה והתפתחה בצורה ריגלה לגילה. עם עלייתה לכיתה א' נכנסתי לתהליך גירושין מהקישם ביותר וכמובן לא הייתי פנויה אליה דווקא כשהיא עלתה לכיתה א' והייתה זקוקה לי. במהלך שנת הלימודים הילדה לא התקדמה מבחנת הלימודים - בבית הספר הפנו אותנו לרופא ילדים וכמובן התחלנו עם כל הבדיקות בין היתר איבחון פסיכו דידקטי. בעקבות האבחון ניתגלו בעיות במערכת המילולית לבין מערכת הביצועית , הילדה מתקשה בתחומים הקשורים לשפה, הבנה, הבעה, בעיות בזיכרון, בעיות גרפומוטוריות, בתחום הרגשי בלי בטחון וסף תסכול נמוכים. הילדה עברה בדיקות אצל קלינאית תקשורת+ריפוי בעיסוק+נוירולוג, נוירולוג המליץ על ריטלין והייתי נגד כי לדעתי הילדה לא הייתה איפר אלא חיה בבועה משלה, למרות זאת ניסינו וישר ראיתי כי זה לא מתאים כי הילדה הייתה מגיעה לבית הספר וכבר בשיעור הראשון מניחה את הראש על השולחן וישר הולכת לישון. לאחר כחודשיים הפסקנו, ולמרות כל התנגדויות שלי מאז האיבחו הפסיכולוגי הסכמתה לבצע לידלה בדיקה אצל פסיכיאטר. אכן ביקרנו אצל רופאה והרופא פסלה על סף את קשב וריכוז ולטענתה הילדה כלל לא סבולת מקשב וריכוש אלא מבעיות ריגשיות וחרדות ולא, כמו כן הילדה מאוד זקוקה ותלויה בי. למרות שהילדה שלי הינה ילדה שקטה יש לה לפעמים התפרצויות זעם, היא אינה מסוגלת להביעה את הבעיות שלה וישר מתחילה לצרוח. כמו כן היא מאוד תוחמת את גבולותיה בבית הספר ואם ילד פולש לשטח שלה היא ישר מתפרצת וכועסת. לאחר מכן היא מסוגלת להיסגר ולא להקשיב לאף אחד. הרופאה המליצה לנו על כדורי אנאפרלין ואכן זה היום השני שאני נותנת לילדה, יום למחר כבר שמעתי מהמורה כי הילדה הייתה מדהימה בבית הספר והשתתפה ולמדה ללא כל הפרעה. האם יכול להיות שכבר על היום הראשון רואים תוצאות? הנושא מאוד מלחיץ אותי - בעצם האם הילדה תהיה זקוקה לכדור הזה כל הזמן? מה בעצם הכדור יכול לעשות? איך הוא יכול לשנות או לעזור לה? אודה לתשובתכם סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    כדור אנאפרניל - במה עוזר

הוספת תגובה

• כדור אנאפרניל - במה עוזר

29/11/2008

לסיגל שלום
    אני מצטער אבל עליך לפנות לפורום של ילדים ונוער. אנו לא עוסקים בתחום הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים בנוגע לביטוח לאומי
    מיכל
    27/11/2008

האם ניתן לקבל קיצבה עבור ילד מתחת לגיל 18, אשר אובחן עם הפרעת אישיות גבולית ומקבל תרופה אנטי פסיכוטית באופן קבוע? ו

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים בנוגע לביטוח לאומי

29/11/2008

למיכל שלום
    מצטער אבל אינני מכיר את חוקי הביטוח הלאומי לגבי בני נוער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבית השחי מידי פעם
    קובי
    27/11/2008

שלום שמי קובי ואני בן 36 רווק שסובל מחרדות ופוביות בזמן האחרון יש לי כאבים בבית השחי שבאים והולכים האם יש קשר בין השניים ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבית השחי מידי פעם

הוספת תגובה

• כאבים בבית השחי מידי פעם

29/11/2008

לקובי שלום
    אין קשר בין חרדה-פוביה וכאבים בבית השחי. לפעמים תרופות נותנות תופעות לוואי משונות. כדי לבדוק עם הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ממה נובעים הכאבים ??

קובי
    29/11/2008

אין לי נפיחות או אדום באזור בית השחי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי על השאלה ?

קובי
    01/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון לאחר לידה ובמהלך הריון חוזר
    voozy2009
    27/11/2008

לאחר דיכאון קשה לאחר לידה לפני שנתיים כמעט טופלתי בציפרלקס וקלונקס שנה וקצת עד שהחלטתי להפסיק. בתחילת ההריון הנוכחי (עכשיו שבוע 33) חזר הדיכאון בצורה חריפה והתחלתי לקבל לוסטרל או יותר נכון סרנדה במינון 200 מ"ג ליום וקלונקס לפי צורך. אני מבינה שיש סיכון/סיכוי להולדת תינוק עם תסמיני גמילה כאלה ואחרים (למרות שלפי הפסיכיאטרית והמכון הטרטולוגי זו תרופה בטוחה בהריון) אך למרות זאת ייתכן שננסה להוריד קצת מינון בעוד שבועיים. אתמול הייתי אצל רופא הנשים והוא ציין גם כן את מה שאני חשה - שזהו עובר פעיל ושמח במיוחד יחסית לשבוע (בעיניו זה דבר מצויין). שאלתי היא האם ייתכן כי "השתוללות" העובר נובעת מהטיפול התרופתי הנוכחי? יש לציין כי אינני נוטלת קלונקס כי אין לי צורך רק לעיתים נדירות וגם אז אני לוקחת רק חצי. מה דעתכם?

הוספת תגובה

• דיכאון לאחר לידה ובמהלך הריון חוזר

29/11/2008

קודם קל מזל טוב
    הייעוץ עם מכון טרטולוגי מאוד חשוב וטוב שעשית זאת. לא מוכרים לי מחקרים שבדקו את התנהגות העובר בתוך הרחם והשפעה תרופתית על תופעה זו.
    אני ממליץ לנשים שאני מטפל בהם לנסות לרדת במינון התרופה בחודש שלפני הלידה וכך להקטין את הסיכוי לתופעה של תסמונת בגמילה של התינוק. מייד עם הלידה עולים מחדה למינון הטיפולי. צרים לומר שתרופות אלו עוברות לחלב לכן יש לקחת בחשבון עובדה זו כאשר מחליטים על הענקת התינוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהשפעת תרופות וסבל
    שי
    27/11/2008

שלום אני בן 28 אני גם סובל מחרדות ומטופל רק בקסנקס 0.12 חמש פעמים ביום יש לי בעיה לקחת תרופות כי כול תרופה שאני לוקח משפיעה עליי לא טוב ואני מקיא וניהיה מסוחרר ומטושטש וסובל אפילו אקמול שאני לוקח חצי הוא משפיע עלי למרות שכול מי ששאלתי זה לא אמור להשפיע והרופאים אומרים שאני בחרדה על חרדה רציתי לשמוע את חוות דעתך על מצבי ולמה כול תרופה שאני לוקח מהחלשה ביותר ועד החזקה ביותר אני מרגיש טישטוש והרגשה שאני נופל ואני עם בחילות וגם מקיא כאילו שלקחתי מנת יתר של תרופות אבקש תשובה מקצועית ורצינית תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בהשפעת תרופות וסבל

הוספת תגובה

• בעיה בהשפעת תרופות וסבל

29/11/2008

לשי שלום
    יש אנשים שמדווחים על רגישות מיוחדת לתרופות גם על הרמה של תופעות בכבה וגם על תופעות כלליות כגון סחרחורת. צריך להמשיך ולנסות למצאו תרופה מתאימה. עליך לחשוב גם שלפעמים קיימת תופעה של "נבואה שמגשימה את עצמה" כחלק מהבעיה. עם כן אתה צריך למצאו כרך קוגניטיבית "להשפיע על הנבואה". בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב
    זמן יקר
    26/11/2008

נא דעתך לרמוטיב סובל מחרדות דיכאון והיפוכנדריה מרגיש מיחושים וכאבי ראש עקב כך ובעיקר לחץ בראש בזמן פעילות גופנית איך הרמוטיב בסיפור יכול לעזור ועד כמה הוא עדיף מבחינת טבעי

לקביעת תור
    סגירה
    רמוטיב

הוספת תגובה

• רמוטיב

ד''ר אירנה נתנאל
    26/11/2008

שלום לך,

רמוטיב הינה תרופה טבעית שמיועדת לטיפול בדיכאון קל. לפי מה שאתה מתאר נראה לי אתה זקוק לתרופה יותר חזקה. חשוב להתיעץ עם רופא על מנת להתאים את הטיפול התרופתי למצבך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ונלפקסין תופעות לוואי בניסיון הפסקה
    נ
    25/11/2008

אני לוקחת ונלה כבר כמה שנים. הורדתי את המינון מ-2 כדורים ל-1/2 כדור בהדרגה אבל אני לא מצליחה להפסיק לגמרי. כל פעם שאני מנסה להפסיק מייד יש לי תופעות נוראיות כגון: סחרחורות, דפיקות לב. אני לא מסוגלת לתפקד ונכנסת להיסטריה. קראתי באינטרנט שידוע כי קשה להפסיק תרופה זו. אני ממש רוצה להפסיק. מה לעשות?

הוספת תגובה

• ונלפקסין

29/11/2008

לנ שלום
    נכון יש אנשים מאוד רגישים להפסקה של הוונלה. אני ממליץ לך להמשיך ב חצי כדור חודש ימים ואז לרדת ל רבע כדור לעוד שבועיים ואז להפסיק. ירידה עיתית זאת צריכה להתגבר על הקושי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה פיתרון לדיכאון
    איילת מ
    24/11/2008

אני בת 26 וסובלת מדיכאון מאז שאני מכירה את עצמי(דיסטמיה כך נאמר לי) ,הייתי אצל פסיכיאטר שנתן לי כבר 2 סוגי כדורים תופעות הלוואי של הכדור הראשון היו חזקות מידי ואז החלפנו לשני לציפרלקס 10 מ' מה שגרם לשיפור קל מאוד במצב הרוח אבל לא יותר מזה, הפסקתי את הטיפול לפני כחצי שנה ובחודש האחרון מצבי החריף עד מאוד ,אני כבר לא בקשר עם הפסיכיאטר כי לא הייתי מרוצה ממנו בכלל,אני כרגע מחפשת פסיכיאטר אחר דרך קופ"ח כללית, ישנה רשימה ממנה אני אמורה לבחור. השאלה שלי היא האם ישנה עדיפות למישהו שהוא ד"ר?,או לפרופ' (מנהל ביה"ח)? או מישהו בדרג מנהל מחלקה?מה יהיה טוב יותר באיבחון וטיפול, בכל מקרה אני מאוד רוצה למצוא פסיכיאטר טוב שידע להתאים טיפול לבעיה,וכמבן שאם יש לך המלצה על פסיכיאטר טוב המתמחה בדיכאון אשמח לקבל את הטל' שלו.

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה פיתרון לדיכאון

הוספת תגובה

• פתרון אישי מנסיון אישי

שומשום
    20/11/2012

התרופות תורמות בעיקר למאזנים של חברות התרופות
    אני מציע לך לעסוק בספורט ולהלחם על דקת פעילות לנסות עם כל הקושי להלחם על כל אימון ולהתמיד. השיפור מידי ויעודד להמשיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשומשום אני חולק לגבי מה שרשמת

gf
    20/11/2012

דיסטמיה נחשב לדיכאון יותר "קל" מדיכאון מג'ורי/בינוני/קשה. לפי מה שהבנתי הכדורים משפיעים דווקא יותר על אנשים שסובלים מדיכאון בינוני או קשה. פעילות ספורטיבית לא משפרת לכל אחד את המצב רוח, במיוחד אם זה דיכאון קשה או בינוני. אני לא יודע עד כמה זה אפקטיבי פעילות ספורטיבית בדיכאון יותר קשה. כלומר, זה יכול להועיל אבל אני חושב שבמקרה הזה הכדורים אמורים להועיל פי כמה וכמה. אל תשכח גם שהתופעות לוואי משפיעות על כל אחד בצורה אחרת. ויש גם כאלה שבקושי סובלים מהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    26/11/2008

איילת שלום,

צוות הרופאים והמטפלים של מיינד קליניק מתמחים בטיפול בדיכאון. פרטים ליצירת הקשר כתובים למעלה בראש העמוד.

נשמח לעזור.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טגרטול
    שבתאי
    24/11/2008

שלום רב האם טיפול ממושך בטגרטול במינון יומי של 800מ"ג , יכול לגרום לפגיעה בכבד והאם נדרש מעקב של תפקודי כבד, ואם כן אז כל כמה זמן? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טגרטול

הוספת תגובה

• טגרטול

29/11/2008

לשבתאי שלום
    טגרטול יכול לגרום לפגיעה כבדית ושל מערכת הדם משמעותיים. יש לעקוב בהתחלה עם בדיקות דם פעם בשבוע, על 4-6 שבועות ואחר כך תקופתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעיין,,,,,, תודה מראש.
    דליה
    24/11/2008

הי אני מעיין בת 25 ויש לי כמה שאלות 1.אדם שיש לו פחד מרדיפות, פחד מימשהו שעוקב אחריו ,מימשהו רוצה לעשות לו רע, וכול מיני דברים דומים שרק נימצאים אצלו בראש ...השאלה האם מיקרה כזה נובע רק מלקיחת סמים ,או גם בלי שום קשר לסמים.? ....או שחייב להיות קשר בין המחלה הזאת לסמים? מה ההאחוזים של של הקשר בין המחלה לסמים...? אם אדם לקח סמים לפני כשנתיים האם תופעה כזאת יכולה להגיעה ככה פתאום?.... מה הסיכויים של דבר כזה ? ..... 2.השאלה די דומה...... אדם ששמוע קולות.,שחושב שמישהו מדבר אליו, ודברים דומים..... אז השאלות ששאלתי לגבי השאלה הראשונה הן אותם שאלות לגבי השאלה השניה שלי..... 3. איזה תרופה פסיכאטרית ניחשבת החזקה ...הכוונה למצבי לחץ,חרדות,ופחדים וכאלו.. איזה תרופה פסיכאטרית היא החזקה ביותר במצבים כאלו...אני יודעת שמתחילים שלב שלב אבל אני שואלת לידע כללי שלי...מה התרופה החזקה ביותר לחרדות פחדים וכאלו... ועד איזה מינון אפשר לתת אותה......... סורי ענקי על כל השאלות אבל אשמח לקבל תשובה מדוייקת... זה נורא נורא נורא חשוב לי.... המון המון תודה בי.

לקביעת תור
    סגירה
    מעיין,,,,,, תודה מראש.

הוספת תגובה

• מעיין,,,,,, תודה מראש

29/11/2008

לדליה שלום
    הקשר בין לקיחת סמים ומצבים פסיכוטים מורכב. מצבים פסיכוטים הם הפרעה משמעותית בתפקוד המוח שמאופיינת על ידי חשיבה לא מציאותית (רדיפות) או שמיעת קולות. הקשר עם סמים הוא ברור כאשר הפסיכוזה מופיעה בזמן שהאדם לוקח סמים. סמים שונים הן בעלות השפעה שונה. כאשר התופעות האלו מופיעות זמן מסוים ללא זמים בדרך כלל אנו חושבים על מחלה כ סכיזופרניה.
    הטיפולים למצבים פסיכוטים הם שונים ורבים. בדרך כלל מתחילים עם תרופה בשם ריספרדל או ריספונד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה