מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאניה דפרסיה ולימודי הוראהמני23/12/2008
שלום אני בן 25 ובחודש האחרון אושפזתי בבית חולים פסיכאטרי טירה שם הובחנתי כחולה במאניה דפרסיה בנוסף לזאת אני סטודנט להוראה שאלתי היא האם אוכל לעבוד במשרד החינוך לאחר סיום לימודי כאשר אני סובל מן המחלה תודה מראש מני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאניה דפרסיה
ד''ר אירנה נתנאל25/12/2008שלום לך,
כמובן שתוכל לעבוד במקצוע. חשוב שתהיה במעקב רפואי באופן קבוע. מחקרים עדכניים בתחום של מניה דפרסיה מראים ששילוב של תיפול תרופתי ופסיכותרפיה מאפשרים לשמור על שגרת החיים ולהשתלט באופן הכי יעיל בהפרעה. מניסיוני המקצועי אני מכירה לא מעט אנשים שהצליחו מאוד בקריירה המקצועית ובחיי המשפחה (ילדים, זוגיות וכו') עם מניה דפרסיה ברקע. המפתח להצלחה הוא התמדה בטיפול המשולב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שאינו תרופתישלי23/12/2008
שלום רב, חברתי הקרובה סובלת לדעתי כבר שנים מדיכאון, חוסר יציבות וחוסן נפשי, חרדות, המתבטאות בהתפרצויות כעס ובכי של רחמים עצמיים, בתדירות גבוהה ביותר, כמעט יומיומית. באופן כללי היא מתפקדת, אולם היא מאד תלויה ולא עצמאית עדיין, ואין לה שום ביטחון עצמי באשר לבחירת קריירה, בן זוג ודברים אחרים שלאנשים סביבה כבר יש, כמו למשל משפחה, וברור לי שקשה לה מאד עם זה. העניין הוא שכל פעם שהצענו לה טיפול כלשהו היא סירבה משום שבעבר פנתה לפסיכולוגים או יועצים לא מוסמכים לחלוטין והתאכזבה מאד, ואכן הרבה פעמים היא חזרה עם יותר כעס כלפי ההורים שלה, שאגב תרמו לא מעט למצבה העגום, בדרך זו או אחרת. על טיפול תרופתי היא איננה מעוניינת לדון, והיא מאד(!) עיקשת בנושא הזה. שאלתי היא אלו דרכי טיפול נוספות (מלבד הדרך התרופתית) קיימות לפסיכיאטרים, האם אתם הכתובת למקרה שכזה, והאם ניתן להפנות אותה לפסיכיאטר שרק ישוחח איתה (אחרת היא לא תסכים בשום אופן...)? תודה רבה מראש, הנושא חשוב לי מאד, ולאחרונה נעשה קריטי, מאחר והיא החלה להעיר הערות מחשידות לגבי אובדנות, אולי בניסיון לחפש תשומת לב, אך עדיין המצב נשמע חמור ביותר לאחרונה והיא צריכה עזרה דחוף. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שאינו תרופתי
ד''ר אירנה נתנאל25/12/2008שלום לך,
טיפול שאינו תרופתי ומאוד יעיל הינו תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT), טיפול בגרייה מגנטית TMS. אם תצליחי להביא את חברתך רק להתיעצות נשמח לעזור לה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרמשה23/12/2008
האם אנפרניל גורם להזעת יתר (בעיקר בלילה)? האם גם רספרידל גורם לאותה תופעת לוואי? האם זה עובר עם הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר - מדלגים עלי
משה26/12/2008אז בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעת יתר
27/12/2008הזעת יתר הינה תופעה ידוע של אנפרניל. לא של ריספרדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב ,פגיעה בתפקוד לא קריטיתאסף23/12/2008לרופאי הפורום שלום. להערכתי, קיים סיכוי שאני סובל מ- ADHD, וזאת לפי רשימת התסמינים של DSM IV המופיעה בויקיפדיה בערך "הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות". מרוב הבחינות, אני מתפקד היטב, יש לי תואר שני בהנדסה ועבודה קבועה כמהנדס, ואני בעל משפחה. אם זאת, אני מרגיש קשיים בריכוז ,בארגון ובביצוע מטלות ממושכות ומונוטוניות, ברמה המפריעה (להערכתי) בתפקודי בעבודה וב"ארגון החיים". שאלתי היא, האם יש טעם או צורך לשקול טיפול תרופתי (או אחר) לצורך טיפול בקשיים אלו. תודה לכם על עזרתכם וסבלנותכם. עבודה קדושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקודם כל, תתחיל בטיפול פסיכולוגי.
עוגיפלצת23/12/2008אל תסתמך על מקורות וירטואלים בשביל שיגידו לך אם אתה צריך תרופות או לא. אתה מאמין שדרך תרופה אתה תשפר את החיים שלך? אתה חושב שאין אפשרות אחרת חוץ מלקחת תרופה? לך לאיש מקצוע קבל אבחון וקבל החלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר עוגיפלצת, אשמח לדעה נוספת
אסף24/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי תפקוד מיני בעקבות נטילת פקסטדפנה23/12/2008בעלי נוטל פקסט 20 מג ביום חשקו המיני מועט מאוד פעם בחודש רק וכל שאר ימי החודש אין תשוקה מצידו אפילו לחבק ולנשק את האישה....יש לציין שאנו נשואים טריים ואני צעירה ממנו בהרבה. האם החשק המיני המועט יכול לנבוע מהפקסט? האם חוסר חשק מיני נחשב לאי תפקוד מיני או רק חוסר זקפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לדפנה
ד''ר ערן ואדים הראל25/12/2008פקסט בהחלט יכול לפגוע בחשק המיני כמו גם בזיקפה. צריך לשם לב שגם הפרעות כדיכאון וחרדה יכולות לפגוע בחשק המיני עוד בטרם הטיפול בפקסט. אני ממליץ לכם לפנות לפסיכיאטר המטפל על מנת לשקול שינוי תרופתי.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאניה דיפרסיהד.ד.23/12/2008אני אם לילד בן כ-30 שאושפז בכפיה לפני כשנה באבחנה של מניה דיפרסיה.ומצב של פסיכוזה. חצי שנה לקח ליתיום וזיפרקסיה . והפסיק על דעת עצמו. כיום הוא שוב במצב של מניה. ואנני יודעת כיצד להתמודד מולו. אני נואשת ממנו. סילקתי אותו ע"י תלונות במישטרה והוצאתי לו צו הרחקה . אני מרגישה בלבול גדול ברגשות מצד אחד מרחמת עליו כי הוא חולה ומצד שני אני שוכחת לעתים שכל המעשים הרעים שלו נובעים ממחלה. אני גם כועסת עליו שהפסיק ללא אחריות את התרופות ומאמינה שאפילו אם יאשפזו אותו שוב הוא שוב יעז להפסיק ויחזור למחלה בקיצור הוא לא מספיק מוכן להשלים עם העובדה שהוא חולה . . מה עושים במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמאניה דיפרסיה
ד''ר אירנה נתנאל24/12/2008שלום לך,
לצערינו, אין דרך לעזור לאדם חולה שלא מודע למחלתו. אחד הדברים הבסיסיים ביותר בטיפול במניה-דפרסיה הינו הקפדה על נטילת תרופות באופן קבוע ללא הפסקה. מצבו ימשיך לחזור ולהחמיר כול עוד שהוא לא לוקח אחריות אישית על מצבו ועל מחלתו. אם בנך יקבל טיפול מסודר חלק מהתהליך הטיפולי הוא תמיחה לבני משפחה, עבודה טיפולית משותפת עם בני המשפחה. כעת את מנסה להגן על עצמך כי אין לך ברירה אחרת אך זו לא הדרך לעזור לו. כאשר הוא יהיה מאוזן מבחינה נפשית גם עליך הדבר יכביד פחות. כעת יש להשקיע מאמץ להביא את בנך לטיפול מסודר וקבוע. נסי לשכנע אותו לפנות להתיעצות מקצועית. אולי תפעילי עליו סנקציות, תנאים וכו'.
חזקי ואמצי!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מצער שכך החלטת לפעול
בטי12/12/2011גם לי זה קרה וזה היה גרוע מאוד,אבל אני בחרתי להתמודד אחרת,לא לאשפז,להחזיק בבית,לקבל את הפסיכוזה בהבנה כי אין בררה וזה לא האדם שאני מכירה,זה בלבול גמור של המוח שמערבב את הדברים למציאות שהחולה רואה אותה ואין מה לעשות כנגד זה אלא להראות לו ואו לענות בהבנה ושהדברים יעברו והוא יראה שזה לא כל כך נורא כמו שהוא חושב.זה לא פשוט משום שהחולה לפעמים תוקפני בפסיכוזה שלוקחת אותו למקומות לא תמיד מובנים ולא הגיוניים והוא דורש ואו אומר דברים קשים ,מאשים,צועק,רוצה לפעול ועוד ועוד דברים שמאוד לא הגיוניים למשפחה אבל צריך לאהוב את הבן שלך כל כך שאת מבינה שאם לא תתמודדי ותהיי חזקה בשבילו ...תאבדי אותו וזה מה שקרה לך...אצלי היה אחרת...הפסיכוזה עברה וחזרנו ב- 100 אחוז לעצמינו ואנחנו לוקחים כדורים...גם אני...לכל דבר יש מחיר...אנחנו מבינים שזה מה שיש ..וממשיכים לחיות כי החיים יפים ....האופציה של להביט על החיים מחלון מסורג במחלקה הסגורה ..לא קיימת.תהיי חזקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לדעת
שמוליק13/12/2011שלום לכולם.
אינני רוצה לשפוט אף אחד מכם, אני רק רוצה להאיר את הדברים מזווית אחרת. מההתמודדות האישית שלי:
אני התאשפזתי ארבע פעמים. שלולה מהם היו בכפיה, והפעם האחרונה הייתה בהסכמה.
אני מבקש לשים לב לעובדה שהתרופות האנטי-פסיכוטיות (זיפרקסה היא אחת מהן) גורמות לעייפות חזקה. כזו שאיננה מאפשרת לתפקד. אני הפסקתי את התרופות על דעת עצמי וחזרתי לתפקד, אני מתאר לעצמי שגם הילדים שלכם סבלו מעייפות. זו תופעת לוואי שכיחה. הרופאים אמרו לי, ואולי גם אמרו למטופלים אחרים שמדובר ב"סימפטומים שליליים של המחלה".
אמנם הרבה אנשים שהפסיקו את הטיפול התרופתי - מצבם התדרדר. אני אין ספור פעמים אמרתי שאני מחכה לרגע שבו מישהו ירים את הכפפה ויחקור את ההשתקמות שלי, וגיע למסקנה ברורה יותר מתי ניתן להפסיק את התרופות, והאם ישנה דרך טובה להגיע למצב כזה.
אני בהחלט יכול להבין את התחושה הזו "הוא לא מוכן לקחת תרופות. הוא אינו אחראי, הוא עלול להתאשפז בגלל זה...", אבל העייפות הזו פשוט בלתי נסבלת.
אני מאחל לכולם כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוזק במקום פלוטיןמשה21/12/2008האם אפשר לקחת פרוזק במקום פלוטין, אני יודעת שזו אותה תרופה, אבל מי שלוקח פלוטין כבר כמה שנים יכול להחליף לפרוזק ושוב לחזור לפלוטין, כלומר, האם זה משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרוזק-דילגו עלי
משה26/12/2008לא עונים לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוזק במקום פלוטין
27/12/2008לסיגלית שלום
לקחת פלוטין או פרוזק זה כמו לקחת אקמול ודקסמול. לפעמים יש אנשים רגישים למרקבים אחרים של התרופה. בדרך כלל כדי לעשות מעבר הדרגתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו סי די - לא עונים לימשה21/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשמנה
נעמה25/11/2012איזה תרופות לאו סי די בכמות גדולה מידי יום אינן משמינות ביכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדרונקסשלי20/12/2008בני בן ה16 סובל מהפרעות קשב וריכוז וחוסר מוטיבציה. ריטלין וקונצרטה גרמו לו לתופעות לואי לא נעימות. הנוירולוגית המליצה על אדרונקס. האם לתרופה תופעות לוואי שכיחות, והאם ניתן להפסיקה מיד (הבנתי שהיא ממשפחת הנוגדי דיכאון ). האם מומלץ לנער בן 16 להתחיל עם תרופות ממושכות כאלה שיכולות לגרום לתסמינים שונים בעת ההפסקה או/ו בעת הלקיחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לשלי
ד''ר ערן ואדים הראל21/12/2008שאלה זאת תצטרכי להפנות לפורום של פסיכיאטרייה של הילד והמתבגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחרור ממחלקה פסיכיאטרית וחזרה לשגרהנחמה20/12/2008אבי בן 73 אושפז למשך 45 יום במחלקה פסיכיאטרית. לפני כשבוע הודיע לנו הצוות הרפואי שיש לחשוב על שחרור. לטענתם הוא מאוזן מבחינה תרופתית ועדיין צריך ביקורת פסיכיטרית וטיפול פסיכולוגי אחת לשבוע. אבי עבר בעבר , לפני 25 שנה, דכאון ממושך וטופל בטיפולי חשמל. יצא מזה בכלל, ללא שום סיוע תרופתי במהלך תקופת הביניים. אבא אושפז בשל מחשבות אובדניות, חוסר תפקוד, חוסר תיאבון ודכאון עמוק. כיום משוחרר כאשר דואג לעצמו, אוכל רגיל, אבל נטול שליטה פנימית, עושה מה שמבקשים ממנו, עדיין מדוכדך, לא רוצה לצאת מחוץ למיטה, ושקוע במחשבות שליליות של מה יהיה, ומה לעשות??. לטענת הצוות, שהייה ממושכת במחלקה אינה מועילה ומאחר והוא מאוזן תרופתית, כדאי לשחרר אותו מהמחלקה ואת תהליך השיקום יעבור בבית, בהשתלבות במועדוניות (חוגים/הרצאות) או באישפוז יום . שאלתי אם אבא ללא שום מוטיבציה, מאוד חרד מהשחרור, איך יוצרים מוטיבציה מחדש, איך מעודדים והאם נכון לשחרר אותו מבית החולים , על אף הסימפטומים הדכאוניים שממשיכים. מה ההמלצות לגבי חזרה לשגרה, השתלבות בקהילה ומציאת "תוכן חיים" כפי שמציג זאת הצוות הרפואי בבית החולים?? יש לציין שלפני האישפוז אבא היה פעיל מאוד, עבד, נסע ברכבות טייל בארץ ובעולם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לנחמה
ד''ר ערן ואדים הראל21/12/2008לא ניתן לתת תשובה אחת לסוגייה שאת מעלה וכל מקרה נבחן לגופו. באם התחושה היא כי אביך אינו מוכן להתמודדות עם סביבה בריאה ומתפקדת ישנם מסגרות במחלקת יום שיכולה להוות מסגרת מתאימה. אם את חושבת שאביך אינו חזר למצבו הבסיסי מבחינת מאפייני המחלה אזי אולי כדאי שתקחי אותו לשמיעת חוות דעת נוספת.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייליטל19/12/2008שלום, קיבלתי מרשם לתרופה לוסטרל מפסיכיאטרית פרטית והבנתי שהתרופה נמצאת בסל התרופות- השאלה שלי אם אני יכולה לקבל את ההנחה רק אם אני לוקחת מרשם מקופת החולים שלי? או שיש לפסכיאטרית איזושהי אפשרות לתת לי מרשם שאיתו אקבל את ההנחה- ואם לא האם רופא המשפחה יכול לתת מרשם לתרופה זו.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לליטל
ד''ר ערן ואדים הראל21/12/2008עם המרשם של הפסיכיאטר את הולכת לרופא המשפחה שממיר זאת למרשם של הקופה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמרות לילהיבגני19/12/2008שלום לך פרופי לאון אני בזמן אחרון מקבל SR 20 ליום או 40 תלוי אם אני אהייה אמור ללמוד באותה יום! בעיקרון בימים שאני לא לומד אני לוקח 20SR! עכשיו שאלה שלי אם אני לוקח אחרי שאני עשיתי משמרת לילה ואני אחרי משמרת אני ישנתי בערך 6 שעות או 5 שעות האם זה אפשרי לקחת? בעיקרון יש בעיה של חדרה ודיכאון שאני כרגע לא ספרתי לפסיכיאטרית שלי כי אני לא מסוגל להגיד לה וגם עצבנות1 תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמקפיץ
יבגני22/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ עוד הפעם
יבגני24/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמרות לילה
27/12/2008ליבגני שלום
לא כתבת את שם בתרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשם התרופה
יבגני28/12/2008sr 20 וגם ויאפקס 150
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ
יבגני30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ
02/01/2009ליבגני
SR 20 עדיין לא אומר את שם התרופה. SR רק אומר שהתרופה משתחררת בצורה מושהית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין
יבגני03/01/2009סליחה חשבתי בהודעה ראשית אני כתבתי את שמה של תרופה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנתקות - חלק 2 מתוך 2מירב19/12/2008שלום, יש לי שאלה לגבי משהו שמאוד מטריד אותי - במיוחד לאחרונה. כשהייתי בצבא ניסיתי להתאבד, והועברתי לטיפול אצל פסיכיאטר (שהייתי אצלו גם לפני כן) בדרך כלשהי הגעתי (ממש במקרה) לסיכום שיחה שהוא כתב לגביי שמן הסתם לא היה מיועד לקריאתי, והוא הזכיר את המונח "הפרעת אישיות גבולית" מאותו תאריך שכתב את זה עברו כמה חודשים והטיפול נמשך וייתכן שבעקבות השיחות שלנו דברים השתנו באבחנה שלו ואני לא יודעת, אבל: - הוא המליץ לי להמשיך טיפול באזרחות (דבר שכרגע לא יכול להסתדר ממספר סיבות לצערי) - המליץ לי לקחת "מייצבי מצבי רוח", תרופה שלא קיימת בצבא. יש כמה דברים שלא סיפרתי לו, כי הייתי נבוכה, אך לאחרונה הם צצים בתדירות גבוהה יותר (כנראה כי אני שוב בלחץ ובדיכאון) זה קרה לי בעבר, והסיבה היחידה לכך שאני שמה לב לזה, זה מתגובות של האנשים סביבי. קורה לי שאני כאילו מתנתקת מהמציאות - אני נמצאת בתוך המחשבה שלי ואני ככל נראה מתנהגת בצורה מסויימת במחשבה - מדברת עם מישהו, וההתנהגות שלי במחשבה - באה לידי ביטוי במציאות, רק שבמציאות כמובן אין אף אחד ליידי. חשוב להדגיש - אני לא חושבת שיש לידי מישהו, אני פשוט לא שמה לב שהמחשבה שלי "גולשת" למציאות. זה ממש מביך כשאנשים שמים לב, ואני מודעת לזה בד"כ רק כשאנשים שמים לב, אחרת יש סיכוי גדול שהייתי ממשיכה את היום כרגיל. זה נראה כלפי חוץ ממש משונה - כי אני מאוד מימיקנית ותיאטרלית. מה זה יכול להיות? (מן הסתם אני לא מצפה לאבחון מדוייק מתוך פסקה של כמה שורות, אבל לפחות משהו כללי שאני אדע איך להמשיך הלאה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתנתקות - חלק 2
מירב19/12/2008סליחה בטעות העתקתי את חלק 1 פעמיים. הנה חלק 2: דבר נוסף, תמיד חשבתי שאני לבד לגבי משהו מסויים, ולכן החלטתי לא לספר את זה לעולם, כי יחשבו שאני משוגעת, אבל נתקלתי בזה במקרה באינטרנט - והייתי בשוק שזה קיים לעוד מישהו חוץ ממני: לפעמים קורה (בד"כ זה עניין של דקות או אפילו שניות, לפעמים זה מלווה אותי ליותר מזה, אבל ברמות נמוכות - לא נחווה בעוצמתיות כמו ברגעים שזה מספר דקות או שניות) שאני מרגישה כאילו אני בתוך חלום או סרט, כאילו המציאות כרגע לא מתרחשת ואני זה לא אני... אם זה נשמע איכשהו הגיוני (בטוח לא) אני צריכה ממש לגוע בעור שלי כדי לנסות להחזיר תחושה. אני כאילו מסתכלת על עצמי מבחוץ. זה ממש מפחיד! ואני כמו רובוט באותם רגעים, שכן אני לא יכולה ממש לתפקד - זה כאילו שאני מתפקדת על כלום-על ריק, עד שאני חוזרת לעצמי - ואז הכל בסדר. קשה לי לחשוב באותם רגעים, ולא ממש יכולה לעשות שום דבר. זה בד"כ קורה לי כשאני לבד, לכן לפעמים אני מנסה באותו רגע למצוא מישהו שאני מכירה להיות לידו כי אז זה עובר יותר מהר) האנשים שמסביבי לא מודעים לזה... לגבי הפרעת אישיות גבולית - אני קיצונית ברמות לא הגיוניות שמתישות אותו, ואני נכנסת כתוצאה מכך לדכאונות עמוקים. זה משהו שללא ספק אני אטפל בו בעתיד אך כרגע לצערי זה פשוט לא מתאפשר. מצטערת שכתבתי כל כך הרבה, אבל באמת רציתי לנסות להביא כמה שיותר פרטים. אודה לכם מאוד על תשובה כנה ומפורטת עד כמה שאפשר דרך פורום... תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למירב
ד''ר ערן ואדים הראל21/12/2008מה שתארת לגבי תחושת הניתוק מהעצמי ומהסביבה הן שתי תופעות דיסוציאטיביות שנקראות דפרסונליזציה (תחושה של זרות לעצמך, פיזית ונפשית) ודראליזציה (תחושה שהמציאות מסביב זרה ואינה מוכרת). תופעות אלו יכולות להופיע בהרבה הפרעות פסיכיאטריות וגם אצל אנשים שסובלים מהפרעת אישיות גבולית. כפי שכתבת טיפול פסיכותראפי יכול לעזור לך בהתמודדות.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה...אבי19/12/2008שלום, יש לי קשיי הירדמות בלילה שלפני ''משימות'' שונות. בעוד מספר ימים אני עומד לגשת לבחינה חשובה. אני מעוניין לקחת כדור הרגעה בלילה. האם ניתן לקחת ביחד כדור אחד של ''ואבן'' ועוד חצי כדור שינה ''בונדורמין'' (או אולי אחד שלם)? האם זה יכול ליצור אפקט שלילי כלשהו במידה ונוטלים כדורים אלו ביחד? האם יש לכם המלצה אחרת נוספת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאבי
ד''ר ערן ואדים הראל21/12/2008לא ברור לי מדוע אתה רוצה לשלב ואבן עם בונדורמין.
עדיף לך לקחת כדור שינה כמו סטילנוקס שעובד לזמן קצר יחסית ולא ישפיע על היום שלמחרת.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה...
אבי23/12/2008ובכל זאת, מאחר ואלו הכדורים שברשותי, האם ישנה מניעה לשילוב ואבן עם חצי בונדורמין בשביל להירדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פסיכולוגיליאורה18/12/2008שלום לכולם... ברצוני לדעת אם יש מקום באיזור כפר סבא שנותן שירותי טיפולים פסיכולוגים קלינים ללא תשלום? אני עוברת תקופה מאוד קשה וסוחבת איתי תקיפה מינית מהילדות שפתאום עלתה לתודעה שלי... אני שייכת לכללית מושלם והדבר היחיד שהיה להם בשבילי הוא טיפולים ב160 ש"ח לכל טיפול... מצבי הכלכלי אינו מאפשר לי לשלם סכומים כאלו ומצד שני מצבי הנפשי הולך ונהיה לא הכי טוב עם כל ההתמודדות הפתאומית שלי עם הדבר העצום הזה... צריכה עזרה אם מישהו יודע על איזשהי אפשרות לטיפול ללא תשלום... תודה והמשך ערב נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לליאורה
ד''ר ערן ואדים הראל21/12/2008את יכולה לפנות למרפאהת חוץ בשלוותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)