פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוחד לקחת את הכדור על קיבה ריקה
    יחיא
    18/12/2008

האם לקיחת כדור ראשון ב12 בצהריים וכדור שני בערב7
    יכול להיות רעיון טוב
    מאחר שבבוקר אין לי תיאבון לאכול וצריך עם ארוחה אז ב12 זאת ארוחה משביעה ורצינית כמו כן בערב
    מאחר ואני סובל מתופעות לוואי זה השבוע הראשון בטיפול אני פוחד לקחת את הכדור על קיבה ריקה
    ושנית עם תחילת הטיפול שבוע ראשון רק כדור אחד ליום מרגיש כאבי ראש ולחץ ובלילה סיוטים וחלומות רעים בנוסף כאבי בטן ושלשולים
    נא חוות דעתכם האם להמשיך טיפול
    ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה למאיר

ד''ר ערן ואדים הראל
    21/12/2008

רמוטיב ניתן גם לקחת במנה אחת שני כדורים. החלוקה שעשית מקובלת אף היא. ת. הלואי שציינת יכולות להופיע עם טיפול ברמוטיב אך אינן שכיחות. אם גורם לך לחלומות ערים אני ממליץ לך להקדים את הכדור של הערב.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר להתרפות מסכיזופרניה?
    אורה
    18/12/2008

האם ייתכן שלפתע פתאום תתפרץ לי מחלה בגיל 20 ואז בגיל 26 אני אתרפא מימנה לחלוטין?

הוספת תגובה

• לא עניתם לי .

אורה
    19/12/2008

השאלה שלי לא ניראת רצינית מספיק. ? ובכן סבלתי מהתעללות מאחיי מגיל צעיר , כידוע ילדים שסובלים ההתעללות מפגינים התנהגות מוזרה ודיכאון . הוריי הוזמנו מספר פעמים לבית ספר כאשר מוריי חושדים בהתעללות (לא מחלה נפשית) .בגיל 20 טופלתי במרפאה להפרעות אכילה ומשום נסיונות התאבדות בעבר (אתם יודעים כשאונסים אותך בגיל 8 לא תגדל להיות מבוגר מלא שמחת חיים) טופלתי ע"י מספר פסיכאטרים שלא איבחנו אותי כחולת נפש וטיפלו בי אם סרוקסט . באותו גיל בעקבות נסיון לאונס של אחי שוב ניסיתי להתאבד , הבעיה הייתה ששחכתי לשמור את הסיבה לעצמי ואז אבי רופא אורטופד במיקצועו ואימי רופאת ילדים טענו שפסיכאאטרים אדיוטים ואיבחנו אותי על דעת עצמם כחולה בסכיזופרניה ונתנו לי בכוח ריספירדל ,הם גם עשו לי מין שפתי דונלדק לשם כך ז"א ניפחו לי את הפרצוף. לריספירדל לא הייתה השפעה יותר מדיי טובה אליי , ויום בהיר אחד הפסקתי לנשום ואושפזתי בבית חולים. לאחר האישפוז הוריי נתנו לפסיכאטרים צאנס נוסף שלצערם שוב רשמו לי רק כדורים נגד דיכאון (אדרונקס) ולא אובחנתי כסכיזופרנית. היום אני רוצה לתבוע ושאלתי היא אם אני הולכת לבדיקה פסיכיאטרית ואומרים לי שאני בריאה האם הוריי יוכלו לטעון שזה בגלל טיפול רפואי שקיבלתי בעבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקאות וכדורים
    מיכאל
    16/12/2008

שלום אני נוטל תרופה נגד דיכאון וחרדה (ציפרמיל/רסיטל) ולפניי מספר ימים שתתי במפגש חברתי וודקה בערך כוס אם יש איסור או סיכון בנוסף אני חולה לב ונטול כדורים ללב האם אמורה להיות בעיה אם בסופי שבוע אני רוצה לשתות או פעם בכמה זמן

לקביעת תור
    סגירה
    משקאות וכדורים

הוספת תגובה

• משקאות וכדורים

17/12/2008

למיכאל שלום
    אלו שאלות שעליך לדון עליהן עם המטפל האישי שלך. בדרך כלל נהוג לדרוש שאנשים שמקבלים תרופות, במיוחד כמה תרופות בו זמנית, לא ישתו משקעות חריפים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרדיל
    K
    16/12/2008

שלום למנהלי הפורום מדוע שינו ב2003 את הנוסחה של הנרדיל? הבנתי שהורידו לה את הציפוי שמגן מהחומצות שבקיבה ועוד כמה מרכיבים בנוסף הורידו. רציתי לדעת מה הסיבה לכך? הרבה מטופלים מדווחים שזה לא כמו שזה היה בהתחלה ואי אפשר להשיג יותר את הנוסחה הקודמת. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נרדיל

הוספת תגובה

• נרדיל

17/12/2008

אין לי תשובה לשאלתך. חברות שונות מייצרות את התרופות בצורות שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני "עובד עצות" מה דעתכם עליי לעשו
    חיים
    15/12/2008

בן 27 , מאובחן בדיכאון וחרדה חברתית , מטופל כל השנים בתרופות אנטי דיכאוניות רבות (כמה עשרות סוגים שונים בכל מהלך השנים ושילובים שונים ותומכים כגון ליתיום) אולם ללא הטבה, בעיקר בתחום של החרדה חברתית שנוצר מצב שאני לא יוצא מהבית ומרגיש מתח נפשי, גם טיפול של שיחות עם כמה פסיכולוגים שונים בתקופות של השנים האחרונות של הועילו. לעניין: לעיתים אני צורך אלכוהול אולם רק לאחר כ-3 כוסות קרי כ-500 מ"ל אני מרגיש תחושה של שיחרור בעיקר מבחינה של "החרדה החברתית" קראתי באינטרנט והבנתי שמדובר למעשה בחומר הפעיל "אתנול" והוא שיוצר את המצב. האם קיים טיפול תרופתי שמתבסס על החומר הפעיל "אתנול" או חומר המדמה מצב של "שיכרות" כפי שציינתי וזאת בטיפול מבוקר ולא מסוכן וארוך טווח בניגוד לאלכוהול המזיק וקצר טווח. האם לאחר כל הטיפולים קרי, במסגרת הניסוי- SSRI , SNRI ,MAO, Deep TMS , שיחות פסיכולוגיות. טיפול קבוצתי לחרדה חברתית במסגרת בית חולים - גהה, דמיון מודרך. טיפולים אלטרנטיביים - פרחי בך, כדורים טיבעיים. מה דעתכם הפיתרון ? (לא מעוניין בטיפול בנזעי חשמל או VNS ) שכן עיקר הבעיה היא החרדה החברתית (יש לה ביסוס עקב השפלות בילדות בצד החברה ואי חום ואהבה מסיבות משפחתיות). ??

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

ד''ר אירנה נתנאל
    16/12/2008

חיים שלום,

האם עברת תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית(CBT)? זהו טיפול קצר וממוקד במהלכו תלמד להתגבר על החרדה ו"להשתחרר" ללא תלות בחומרים כימיים .

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר יותר פרטים...

חיים
    16/12/2008

מבחינת משך הטיפול -כמות פגישות, עלות , האם זה מסובסד דרך קפת חולים או פרטי מלא? מה הטלפון שאפשר להתייעץ איתך בעניין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקסנקס
    איילת34
    15/12/2008

שלום, הנני בת 60, נוטלת קסנקס מזה 16 שנה, נטלתי במינונים שונים. המרשם ההתחלתי היה מנוירולוג, אח"כ דרך רופא משפחה. לאחרונה נשארתי עם מינון של חצי מ"ג שאני נוטלת רבע בבוקר ורבע בשעות הערב. זהו המינון האחרון שלי מזה 18 יום. הנני מרגישה כי הקסנקס כבר לא עוזר לי, לכן הורדתי את המינון לחצי מ"ג ליום, למרות שהיה לי קשה. לציין כי אין לי פסיכולוג או פסיכיאטר. ברצוני לשאול, האם מה שאני מרגישה עכשיו, אלה עדיין תופעות גמילה :חולשה כללית, עייפות, לפעמים אי שקט פנימי, רצון כל הזמן להשאר במיטה ולא לצאת לבחוץ, תחושת מחנק, רעד פנימי, התכווצויות כואבות במע' העיכול, עצבנות, ראש כבד ונופל. אם אלו תופעות גמילה, מתי הן חולפות?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מקסנקס

הוספת תגובה

• גמילה מקסנקס

17/12/2008

לזהבית שלום
    אחרי תקופה כ"כ ערוכה שאת לוקחת את התרופה את צריכה לעשות הפסקה מאוד עתית של התרופה. יש אפשרות שמה שאת סובלת הוא משני להפסקה של התרופה אבל הבעיה הינה שהרבה פעמים כאשר מפסיקים את התרופה נגד חרדה החרדה חוזרת ואז צריך להמשיך לטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח במצב פסיכוטי
    foo
    14/12/2008

שלום רב, אחי בן ה-37 התבודד מרצון בדירתו 3 שנים. ניתק קווי טלפון/מחשב וכל תקשורת אנושית עם הסביבה ועם המשפחה. הדירה הייתה של הוריי וכל תשלומיה חלו על הוריי. הוא דאג רק לצרכיו הבסיסיים. התקשורת היחידה שהייתה לו עם הוריי הייתה פעם בשלושה שבועות כשהיה מגיע לבקש כסף. הוא לא דיבר, הם הבינו לבד. בתקופה האחרונה הוא החל לבוא בתדירות גבוהה יותר, והם החליטו להפסיק את הזרמת הכסף, ומכאן שהוא החליט להישאר בביתם. הם מצידם פינו לו חדר וכעת הוא חי אצלם. מצבו רע, הוא לא מתקשר עם אף אחד. אבי לקח אותו לפסיכולוג שאמר שאחי נמצא במצב פסיכוטי שמה שמחזיק אותו כרגע זה האג'נדה שלו שהוא מאמין בה, וכשיפסיק להאמין הוא יקרוס. המליץ לקחתו לפסיכיאטר. הוריי החליטו לא לקחת אותו לפסיכיאטר בשל החשש מאשפוז ומכות חשמל. מה עושים? איפה האחריות שלהם? האם הליכה לפסיכיאטר זה בהכרח אשפוז בכפייה? אני אובדת עצות, וכשאני מבקשת מהם לקחת אותו לפסיכיאטר הם מתנפלים עליי, משתיקים אותי ומבקשים ממני לא להתערב. אודה לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    אח במצב פסיכוטי

הוספת תגובה

• אח במצב פסיכוטי

ד''ר אירנה נתנאל
    16/12/2008

שלום לך,

אני מאוד מעריכה את דעגתך לאחיך ואת רצונך לעזור לו! דעות קדומות של הוריך לגבי פסיכיאטריה ממש מעוותות. במצב של אחיך היום גם אם תתחננו לאפז אותו לא בטוח שיאשפזו אז כך שעד לאשפוז הדרך מאוד ארוכה ובטח לא באופן כפוי. הוא יקבל טיפול תרופתי שיכול מאוד לעזור לו. לגבי טיפול בניזי חשמל (ECT): זה ממש לא מה שמתארים בסרטי אימה. טיפול זה מאוד יעיל, מאוד עוזר ודי ידידותי. אם לא היה עליו סטיגמה הוא היה הופך לטיפול הראשון עוד לפני הטיפול התרופתי.
    לדעתי, ההתיעצות אצל פסיכיאטר הכחית ולא ניתנת לדיון. זה אופציה זה חובה בדיוק באותה מידה אם אחיך היה סובל מפצע פתוח ומדמם לא היה עולה על דעת הוריך להחזיק אותו בבית ולא לקחת לרופא. ללא טיפול מתאים מצבו ילך יחמיר (העובדה שהוא עבר להוריך יחול להצביע על כך שמצבו פרוקרסיבי).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או סי די קשה
    משה
    14/12/2008

האם לאחר כחודשיים בו ניתן פרוזק 40 מ"ג (בהדרגה) ואין שינוי במחשבות האובססיביות, וגם בהמשך ניתן רספרידל 1 מ"ג (בהדרגה) שגם לא סייע בדיכוי המחשבות, ניתן להסיק שפרוזק לא עוזר ולא יעזור? האם ישנן תרופות אחרות לכך, מדובר בבן 17? מה ההבדל בין אנפרניל לפרוזק? האם או סי די יכול להתאפיין בריחוק פיזי ממש מאנשים כולל בני המשפחה (בני לא מסוגל שמישהו יעבור סמוך אליו, הוא מחכה שאנחנו נעבור או שהוא יעבור קודם), כלומר הקירבה הזאת ממש מאיימת עליו, כאילו שהוא חווה טראומה פיזית, אבל לא, שלא עברה לו. האם כשפרוזק לא עוזר, ואפילו גורם ל"התחרפנות" האבחנה יכול שגוייה? האם באו סי די חשוב גם תוכנן של המחשבות ולא רק הכמות שלהן ועוצמתן?

לקביעת תור
    סגירה
    או סי די קשה

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    14/12/2008

שרון שלום,

כדי להגביר יעילות הטיפול מומלץ שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית. שילוב זה מאוד יעיל במיוחד בהתמודדות עם OCD.
    פרוזק ואנפרניל שייכים לקבוצות שונות של תרופות: פרוזק - SSRI, אנפרניל - טריציקליים. הגדרה של OCD היא מחשבות טורדניות חוזרות ונשנות, לא רצויות, מפחידות. לעוצמה, לכמות, לתדירות ולתוכן יש משמעות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או סי די - אני רוצה גם את תגובתם של

משה
    15/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או סי די - שאלה לד"ר

משה
    16/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב
    זמן יקר
    14/12/2008

האם למרות תופעות של לחצים וכאבי ראש בהתחלה כנראה (שבוע ראשון) שווה להמשיך עם התרופה עד לשבועיים ? או שהכדור כנראה לא מתים לי?

לקביעת תור
    סגירה
    רמוטיב

הוספת תגובה

• רמוטיב

ד''ר אירנה נתנאל
    14/12/2008

ליאורה שלום,

תופעות לוואי של רמוטיב כוללות בחילה, כאבי בטן, איבוד התיאבון, ושלשולים. תופעות לוואי אפשריות נוספות הן: פריחה, יובש בפה, כאבי ראש, סחרחורת, חולשה, הזעה ועצבנות. בדרך כלל תופעות אלו קלות וחולפות תוך שבועיים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לעזרה
    מיטל
    13/12/2008

שלום רב, אשמח לקבל את עזרתכם,אחי הוא אסיר משוחרר אשר צריך באופן בהול ללכת לטיפול,אני מחפשת קרמינולוג\ית אשר מטפלים באופן פרטי אך לא מוצאת. חושבת שיש צורך שיעבור טיפול אצל קרמינולוג מאשר אצל פסיכולוג,אשמח אם תוכלו להפנות אותי למישהו. תודה רבה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לעזרה

הוספת תגובה

• בקשה לעזרה

17/12/2008

למיטל שלום
    מצטער אבל לא יכול לעזור לך עם הפניות לקרימינולוג. תנסי דפי זהב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לפגוע בבני אדם ללא סיבה
    נחמה
    13/12/2008

שלום, הבן שלי בן 24 סיים שירות קרבי-פיקודי מלא. לאחר שחרורו מצה"ל הוא החל לעבוד באבטחה בבית חולים. תוך כמה שבועות הוא התחיל להתנהג מוזר, הוא היה עוזב את העבודה באמצע היום וחוזר הביתה בוכה ולחוץ. בעצתי הוא התפטר ופנה לפסיכיאטר, שם והומלץ לו ליטול כדורים. אחרי תקופה קצרה של נטילת כדורים הוא חזר לעצמו. הוא ספר לי שבבית החולים הוא היה נכנס ללחץ ומפחד שלא ישלוט בעצמו ויתחיל לירות עם האקדח לכל עבר. בני אמר שהפסיכיאטר הסביר שזה תוצאה של לחץ. כיום הוא אינו נוטל כדורים והוא מתפקד באופן מלא, עובד לא בתחום האבטחה, יש לו חברים ויש לו חברה רצינית זמן רב. יש לו כדורי sos למקרה הצורך אך הוא משתמש בהם בפעמים נדירות. בני הוא בן אדם מאוד רגוע, אכפתי ולא אלים, אבל אני מפחדת שיום אחר תחזור לו התחושה שהוא רוצה לפגוע בבני אדם, הוא לא יצליח לעצור את עצמו וינהג באלימות כלפי בני אדם זרים או קרובים לו. האם יש לי סיבה להיות מודאגת? האם יש משהו שביכולתי לעשות כדי לעזור לבני? תודה מראש, נחמה.

הוספת תגובה

• פחד לפגוע בבני אדם ללא סיבה

17/12/2008

לנחמה שלום
    לא ניתן לנבא את העתיד, גם לא בנושא מחלות. אבל נראה שהבן שלך מתארגן יפה בחיים, מתקדם ועושה דברים חיובים. לא נראה לי שיש לך מקום לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוז על ידי אפוטרופוס
    שירי
    13/12/2008

שלום רב, מבקשת לדעת : האם אפרטרופוס על גוף ונפש חתימתו מספקת בעת האשפוז בלי חתימת החולה? שאלה 2 ) האם תרופת קלונקס עלולה להשפיע על חולה הסובל מפגיעה אורגנית נוירולוגית,בצורה הפוכה לדוגמא: אי שקט והתפרצויות זעם(אלימות)? אשמח לקבל תשובת המומחה,תודה מראש שירי.

לקביעת תור
    סגירה
    אשפוז על ידי אפוטרופוס

הוספת תגובה

• אשפוז על ידי אפוטרופוס

שירי
    19/12/2008

שלום רב,ד"ר נכבד. מבקשת לדעת האם אפוטרופוס לרכוש וגוף , חתימתו מספקת בעת אשפוז בבית חולים,? לא נענתי ולכן פונה שנית. מודה מראש שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשירי

ד''ר ערן ואדים הראל
    21/12/2008

הסכמה של אפוטרופוס אינה מספיקה לאשפוז פסיכיאטרי ודרושה גם הסכמה של המטופל. באם אין הסכמה שכזו והוא עומד בתנאים של אישפוז כפוי אז שוקלים אפ]שרות זו.
    קלונקס לעיתים יכול לשחרר עכבות ולהגביר תוקפנות ועל כן צריך להיזהר במתן שלו. ממליץ לך להיוועץ על כך עם הרופא המטפל.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופסור גרינהאוס-שאלה בקשר לאבי
    דיאנה
    12/12/2008

בגלל מצב חרדה ודיכאון טופל אבי בן ה-68 בקסנקס XR במינון 4 מ''ג במשך 11 חודשים, הוא עבר גמילה מאוד קשה שנמשך 7 חודשים ואחרי זה טופל אצל רופאה אחרת בתרופות אלה אחת אחרי השניה: ציפרלקס 1-3 מ''ג כולל ריספונד 2 מ''ג לאחר מכן פבוקסיל 200 מ''ג לאחר מכן טרוזודיל 200 מ''ג ואחרי כמה שבועות נתנו לו זיפרקסה 5 מ''ג והשאירו לו את הטרוזודיל, הוא גם ירד 26 ק''ג במשך השנה האחרונה מחוסר תאבון. העניין הוא שמהחרדות הקשות הוא כבר לא סובל אבל מדיכאון כן, הוא לא מוכן לצאת מהבית בכלל ובקושי יוצא מחדרו, קשה לו לשבת במקום אחד הרבה זמן. אשמח לדעת מהי עצתך. תודה

הוספת תגובה

• האם אפשר לענות לי ?

דיאנה
    14/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופסור גרינהאוס-שאלה בקשר לאבי

14/12/2008

לדיאנה שלום
    למקרים מורכבים קשה לייעץ מבלי לבדוק את האדם. לדעתי כדי לכם לחפש התייעצות עם מומחה לטיפול בדיכאון ולשמוע המלצות. במצבים כו ממושכים וקשים ממליצים גם על טיפול בחשמל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטרדת....
    יעל24
    12/12/2008

שלום, אני בת 24, כבר שנים שאני בטיפול פסיכיאטרי אצל מישהי מעולה (גם מוכרת מאוד בתחום) והיא טענה חד-משמעית שאני לא חולת נפש. אני מרגישה אחרת. אני מתנהגת מוזר בחברה. כולם מתרחקים ממני וכרגע המצב הוא שנותרתי לגמרי לבד. כשאני נמצאת עם חברים (זמניים) אני מדברת יותר מידי ובצורה קצת פתטית, צוחקת יותר מידי, מספרת דברים אישיים על עצמי, תלותית, דרמטית ועוד... כשזה קורה אני במצב שאין לי שליטה על זה, אני כאילו לא שמה לב. אבל אז, אחרי שאנשים נעלמים לי ואני נותרת לבד אני מבינה את גודל הפאדיחה ומבטיחה לעצמי שפעם הבאה אני -שותקת!. אבל משום מה זה לא קורה, ושוב חוזר חלילה, אני מכירה חברים מתנהגת באותה הצורה, הם נעלמים לי לגמרי ואני נותרת לבד, חושבת ואז מבינה את הפאדיחה ונכנסת לדיכאון וללחץ. בעקבות ההתנהגות שלי אני נאלצת לעבור עיר מגורים כל כמה זמן בגלל הבושות. קשה לי, אני נורא לבד, בא לי להכיר שוב חברים אבל הגעתי למצב שאני מפחדת מעצמי, מאיך שאתנהג. קרה בעבר ש"פחדתי מאיך שאתנהג" אבל זה לא מנע ממני להכיר שוב חברים ולעשות שוב את אותן פאדיחות. לצערי כל פעם אחרי שאנשים נעלמים לי אני מבינה שהם הסתכלו עליי כמו על "בדיחה". ולא, זו לא רק תחושה שלי. העירו מספיק הערות כך שאני מודעת למצבי. יכול להיות שזו הפרעה נוירולוגית? התסמינים האלה מזכירים איזושהי מחלת נפש? (לקחתי כדורים נגד דיכאון ולא הגבתי אליהם טוב, הם רק הגבירו את ההתנהגות הפתטית+קיום יחסי מין מרובים ועוד...)

לקביעת תור
    סגירה
    מוטרדת....

הוספת תגובה

• המשך...

יעל24
    12/12/2008

בעיר האחרונה שגרתי, מרוב שעשיתי לעצמי פאדיחות מישהו שהייתי איתו בקשר המליץ לי להתאבד. כנראה שהשמועות על ההתנהגות המביכה שלי התפשטו בעיר ובפעם הראשונה שנפגשנו הוא אמר "לא מעניין אותי מה אומרים עלייך, אני יודע שאת ילדה טובה". לא הבנתי את המשפט הזה אבל בהמשך הוא הביא לי לקרוא את הספר ורוניקה מחליטה למות ואמרתי לו שלא אכפת לי מה חושבים, אני יודעת שיום אחד אני אכיר אנשים כמוני והוא צחק ואמר "אין אנשים כמוך מותק, במקומך הייתי מתאבד". ונעלם לי. אני בבדידות נוראית. ההתנהגות שלי גם מתאפיינת ברעיונות חדשים כל פעם. הדבר היחיד שבא לי זה ללמוד משהו ולהצליח בחיים רק בשביל "להכניס" לכל אלה שצחקו עליי. אבל אני מיואשת ולא רואה שום הצלחה מגיעה. כנראה שאני סתם חולת נפש? ואם כן כמו איזו מחלה זה נשמע לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטרדת....

ד''ר אירנה נתנאל
    12/12/2008

יעל שלום,

כדי להבין את מקור הקושי נדרש אבחון מעמיק של מצבך. ממתי זה התחיל? היא היית כך גם בתור ילדה? ייתכן ואיבחון נוירופסיכולוגי יכול לתת לך תשובות והמלצות כיצד תוכלי לעזור לעצמך לפתח כלים יותר יעילים להתנהלות החברתית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

יעל24
    12/12/2008

לא, לא הייתי ככה כילדה. אובחנתי כהפרעת אישיות גבולית אבל לפי מה שהבתי אנשים עם הפרעה כזאת לא עושים לעצמם פאדיחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית

ד''ר אירנה נתנאל
    12/12/2008

לצערי לא ניתן לתת תשובה מקצועית ולאבחן מה זה בדיוק דרך הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה
    תומר
    12/12/2008

שלום, אני סובל מ OCD בערך 6 שנים לפני כשנה המצב של ה OCD החמיר ( שעה של טכסים ביום, היה נורה ) ולכן הלכתי לטיפול. אני לוקח רסיטל 40 מ"ג כבר שנה. אני לא יודע ( לא בטוח ) אם הרסיטל עזר לי או הטיפול הקוגנטיבי . עדיין יש לי סימנים קטנים של OCD ( בדיקות חוזרות ונישנות, טכסים קטנים, חוסר רגיעה שאני רוצה לעשות טכס אבל אני לא עושה .... ), עכשיו יש לי בערך 3 דקות של טכסים ביום . רציתי לדעת האם הרסיטל יכול להזיק למשהוא אחר בגוף ? או ליצור תלות של הגוף בריסיטל ? הרופא שלי ממליץ לי לעלות את המינון אך אני לא רוצה בגלל 3 הסיבות האלה : 1. אני לא יודע ( לא בטוח ) אם הרסיטל עזר לי או הטיפול הקוגנטיבי . 2. חושש שהרסיטל יכול להזיק למשהוא אחר בגוף . 3. חושש שהרסיטל יכול ליצור תלות של הגוף בריסיטל . רציתי לשאול גם מה הכמות המקסימלית של רסיטל, 60 מ"ג ? תודה תומר

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    12/12/2008

תומר שלום,

1. מה שעוזר לך זה השילוב של התרופות והטיפול הקוגניטיבי.
    2. רסיטל תרופה מצויינת ל OCD וכמו לכול תרופה יש לה תופעות לוואי. תופעות הלוואי הנפוצות של רסיטל הן: בחילה, כאב ראש, יובש בפה, ירידה או עלייה בתיאבון, ישנוניות, עצבנות יתר וקשיי שינה. תופעות אלו בדרך כלל קלות וחלקן יכולות לחלוף. כפי שאתה רואה אין פגיעה משמעותית למשהו אחר בגוף. כמו כן, רסיטל לא יוצר תלות או התמכרות.
    3. המינון המקסימלי הינו 60 מ"ג אך ידוע כי ב OCD משתמשים במינון הרבה יותר גבוה מהמינון המקסימלי המקובל.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה2

תומר
    19/12/2008

אני רוצה לשאול האם בטוחים בהרסיטל לא מזיק ולא ממכר ? יש לי קצת טכסים ( בערך 3 דקות ביום ), בדיקות חוזרות ( 3 דקות ביום ), וספקות ( 4 דקות ביום ). שאני מנסה להתעלם מהדברים האלה, זה גורם לי חוסר רגיעה שעובר אחרי כמה דקות עד שעה. אני לוקח 40 רסיטל ליום, האם כדאי לעלות ל 60 או להשתמש גם בתרופה אחרת ? אני חושב גם שאם אני ינסה לרדת במינון של 60 רסיטל זה יהיה לי קשה, זה נכון ? תודה תומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה