פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה על קלונקס
    קובי
    11/12/2008

אני בן 36 רווק סובל מפוביות וחרדות קשות נוטל תרופות כמו: 1.סרוקוול 100 מ"ג בערב איזה שלושה חודשים 2. קלונקס 0.5 מ"ג שלוש פעמים ביום חמישה חודשים 3.פרטן 2 מ"ג בוקר וצהריים שלושה חודשים הסרוקוול עוזר לי מאוד אבל משום הקלונקס שאני לוקח כבר חמישה חודשים באופן קבוע שלוש פעמים ביום כבר איבד את אפקט הרגעה שלו ואינני יודע מה לעשות ? פניתי לרופא המטפל שלי והוא אמר לי להמשיך במגמה הזאת כשאני לוקח קלונקס 0.5 מ"ג זה כאילו שלא לקחתי כדור בכלל מה עושים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה על קלונקס

הוספת תגובה

• שאלה דחופה על קלונקס

12/12/2008

לקובי שלום
    קלונקס יכול לאבד את היעילות שלו ואז צריך להחליפו. מפסיקים קלונקס מאוד בהדרגה. תדבר עם הרופא ותחליטו ביחד. במידה ואתה לא נעזר אתה יכול להתייעץ עם רופא אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופסור לאון

קובי
    13/12/2008

אם הקלונקס מאבד את השפעתו אחרי חמישה חודשים במינון של 0.5 שלוש פעמים ביום אז על איזה תחליף אתה ממליץ ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופא: מה לשינה?
    ר
    11/12/2008

שלום ותודה מראש אני סובל מקשיי הירדמות בגלל מתח ,נדודי שינה, שינה לא יעילה,שחלקה נגרם מבעיות גופניות שאין להן פתרון, גם לא במרפאת כאב. יש גם עצבות –יתר בגלל חוסר יכולת לעבוד, עצבות וחוסר כחות נפש, דבר שמפריע מאוד בתפקוד, אך נשלט כשאני מצליח לישון. לכן חשוב לי להגיע לשינה סבירה. אני מטופל כבר כמה שנים לשינה ב-בנזודיאזפינים שכבר מפסיקים בהדרגה להשפיע עלי. אני צריך כדור לשינה שיהיה ע"ח הקופה,שפועל מיידית בתוך שעה-שעתיים ולא לאחר תקופה. לא יכול רמרון,זופיקלון, אדרונקס, מודאל,סורבון.כמובן שלא נייטול או יוניזום או סונגה. דברים טבעיים כ"רגיעון" לא מזיזים כלום. גם לא רמוטיב. -SSRIנסיתי בעקשנות כמה וכמה, שלא עזרו ורק גרמו לתופעות לוואי די קשות. חשוב לציין שהתחלתי בהדרגה במינון מאוד נמוך, ותופעות הלוואי (וגם חוסר היעילות) לא נפסקו גם לאחר זמן רב במינון המומלץ האפקטיוי. כרגע מטופל ב-אלטרול,שעוזר חלקית אך גורם לחרדות, חולשה ומצב רוח רע. (רצוי משהו שלא יתנגש עם ליריקה, שאולי איאלץ להמשיך לקחת אותה בגלל כאבי דיסקים) פסיכיאטרים , רופאת משפ' ונוירולוגים לא מצאו פיתרון.אני יכול לנסות להציע להם. אני סובל כבר שנים מחולשה כרונית,שנשלטת. כמו-כן נגרם לי טשטוש ראיה( פרט לנומבון- בכל העלונים של מה שנסיתי מוזכר טשטוש ראיה בתופעות לוואי, וזה באמת משנה לי כל הזמן את המספר במשקפיים) אך בלית ברירה אתפשר על תופעת לואי של טשטוש ראיה. מה לקחת לשינה, שעומד במגבלות הנ"ל? האם טרזודיל פועל מיידית כאמור לעיל, בלי לעייף במשך היום (אם זולפידם הוא זול ואתה ממליץ לי- אנסה לקנותו בפרטי ,כי איננו במכבי)

לקביעת תור
    סגירה
    לרופא: מה לשינה?

הוספת תגובה

• לרופא: מה לשינה?

12/12/2008

לר שלום
    קשיים גופניים לפעמים מחמירים קשיי שינה וגורמים לסבל משמעותי נוסף. קיבלת הרבה תרופות שינה ופורום לא המקום לתת עצות טיפוליות אישיות.
    במצבים של אינזומניה קשה כדי להחליף תרופות בסבב מסוים כך שהאדם לא יתרגל לתרופה. ניתן לנסות טרזודיל שיכול מאוד לסייע, אפשר גם טריקלונם, תרופה בשם פרימוניל, ולפעמים גם תרופה בשם סרוקואל (זו תרופה תסכיזופרניה אבל במינן נמוך מאוד מסייע לשינה).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה
    מרי
    11/12/2008

שלום רב, לפני כחודש התחילה לי להיסתם אוזן פלוס לחץ בצוואור, עשיתי סבב רופאים כל אחד מגיע למסקנה שאין לי כלום. כל זה הלחיץ אותי נורא הגעתי למצב נפשי מאוד קשה של בכי ודיכאון. כל זה על רקע ניסיון מר קודם עם הרופאים, במשך שנתיים סבלתי מבעיות דרכי שתן שאף אחד לא יכל למצוא פתרון עד שמצאו כדור מתאים שעזר לי. עכשיו בעקבות כל האירועים בנוסף ללחץ נואי על האוזניים התלץי לקבל רעידות בגוף חולשה ברגליים צמרמורת בקרקפת והרגשה כאילו משהו לוחץ לי על הראש . אני ממש מרגישה שבא לי לקחת כדור הרגעה. השאלה האם זה יכול להיות קשור להתקפי חרדה ואם אני צריכה לפנות לפסיכיאטר או שרופא משפחה יכול לעזור לי, ואם יש כדור שאני יכולה לקחת במידי כדאי להירגיע את הדבר או שצריך טיפול ממושך. ואם לחץ באוזניים באמת יכול להיות על רקע מצב נפשי. פשוט דבר בלתי נסבל תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה

הוספת תגובה

• התקף חרדה

12/12/2008

למרי שלום
    ביחד עם התקפי חרדה יש תמיד עלייה משמעותית של החרדה הכללית, החרדה הכללית יכולה לגרום לסימפטומים ששיכים לכל עיבר בגוף מהראש (כולל עיניים, אוזניים ועוד) ועד דרכי השתן. תיגשי לרופא ותשוחחי איתו על מה שיש לך. תחליטי איתו האם כדי לפנות לפסיכיאטר. כדורי הרגעה פועלות יחסית מהר והם לעיתים קרובות הפתרון המהיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    מקס
    11/12/2008

שלום רב לפני שבועיים התחלתי לקחת בהדרגה 5htp . התחלתי להשתמש מאחר ותרופות הרגילות שטופלתי ב-10 שנים האחרונות לא הובילו להטבה משמעותית. אני סובל מדיכאון מג'ורי שכולל:עצבנות ,התפרצויות , חוסר אנרגיה ,חוסר מוטיבציה ,סף גירוי נמוך , מרגיש מאוד ל ח ו ץ . לא נעים להיות בחברתי במצבי העכשווי ואתם יכולים לתאר מדוע ובנוסף אני סובל כבר שנים מ- IBD. כרגע ברגיעה . גם ההיפריקום (לא מיועד לדיכאון מג'ורי) לא עזר והייתי חייב להפסיקו לאחר 10 ימים עקב כאבי ראש שחלפו רק עם הפסקתו (רמוטיב). התחלתי ( 5htp)ב-30 מ"ג ליום ואחרי 5 ימים 50 מ"ג, לאחר 8 ימים 100 מ"ג ולאחר 10 ימים 150 מ"ג . * נלקח עם האוכל כדי למנוע תופעות לוואי כמו כ.בטן. כבר בהתחלה הייתה חוסר נוחות בבטן עם הגדלת המינון התחיל כאב בטן חזק יותר ויותר עד שנאלצתי להפסיק לקחת ולמחרת חזרתי ל-30 מ"ג. פרט לכאבי בטן המיותרים לא הרגשתעי עדיין הטבה במצבי הנפשי ואפילו הייתי יותר עצבני בימים שהמינון היה 100 מ"ג ומעלה . האם לדעתכם אני צריך להפסיק או להמשיך ולהאמין או לקוות שזה יפסק מעצמו עם הזמן ? בקשר לטריפטופאן שדומה במבנהו ל-5htp 'האם חלק מתופעות הלוואי שלו הם כאב בטן ? האם המיתיונין \ תירוזין היא ח.אמינו שאמורה לטפל בדיכאון? במקביל אני לוקח תוסף של B-50 ,מולטי ויטמין ,אומגה 3 - 2.5 גרם ליום. שותה חליטה לפחות פעם ביום של קמומיל גרמני. האם ההשפעה של חומצות אמינו מסויימות כגון אלה שציינתי מביאים לשיפור במצב הרוח באופן מיידי ( דקות \ שעות ) ? על עצמי : בן 50 סובל מ-IBD @ לא מעשן , לא שותה , ממעיט מאוד בצריכת קפאין ( לא מוותר על כוס תה ירוק) , משקל נורמלי , מקפיד על תזונה בריאה ,בגלל ב-IBD ,נמנע מירקות . לא נוטל קורטיזון . תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• למאיר

5-htp
    11/12/2008

אם אתה נוטל את זה וזה לא עושה לך טוב אז תפסיק רצוי לקחת את זה במרווח שעות קבוע של כ 4-6 שעות מכדור לכדור זאת אומרת 3 כדורים של 50 מ"ג ליום בבוקר בצהריים ובערב בכדי להגיע למינון של 150 מ"ג כמו כן צריך לדאוג לקחת את זה עם ויטמין B6 ולא על בטן ריקה. הדרך הכי טובה לצרוך סרטונין וטריפטופן תהיה להוסיף לתפריט אוכל מאכלים עשירים בטריפטופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרם התייחסתם לשאלתי !

מקס
    12/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת תרופה וטיפול
    רוצה טבעיות
    10/12/2008

שלום, לוקח ריספרדל ( 1 מיליגרם ) כשנתיים בערך עקב התקפי אי שקט שהיו בעבר והיו מלווים ברעידות בכל הגוף ( כאילו ממש ממש קר אבל רק כאילו ) כמו כן הכדור עוזר לי מבעית התנתקות מסוימת שקוראת לי לפעמים, אני אתן שני דוגמאות קטנות : אם שיערי לא היה מסודר באופן פרפקציוניסטית אז זה כאילו היה " מפריע" לי ואז הייתי נהיה "לא עצמי" שהפסיכיאטר שלי קורא לזה ניתוק... גם כיום עם הכדור המצב לא מושלם אבל לאחרונה עשיתי לעצמי טיפול בחשיפה ( ממשפחת טיפולי התנהגות קוגנטיבית ) וכיום המצב בסדר, אבל... הכדור שאני לוקח משמין אותי הוא גורם לי למצבים לא נעמים בזמן ישיבה עם הרבה אנשים בשולחן אוכל הוא פוגע בי מבחינה מינית ! ואני פשוט חושב שאולי אני יכול ללא כדורים. לפי דעתי טיפול התנהגותי קוגנטיבי יכול לעזור לי מאוד לגביי תופעת הניתוק מעצמי, האם זה נכון ? ושאלה שנייה, האם כאשר אנסה לאפסיק עם הריספרדל יחזורו לי תופעות האי שקט - רעד ? ואם כן אז האם יש לזה טיפול ללא כדורים ? זאת היתה שאלה שלישית ואחרונה, יצא קצת ארוך בסוף... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת תרופה וטיפול

הוספת תגובה

• הפסקת תרופה וטיפול

ד''ר אירנה נתנאל
    12/12/2008

שלום לך,

אכן כן, טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) יכול מאוד לעזור לך להתמודדם עם תופעות הניתוק בנוסף לתרופות. כאשר תנסה להפסיק רספרדל התועות יחזרו לכן, לא כדאי להפסיק. הטיפול הכי יעיל הינו שילוב של תרופות ו CBT.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל

רוצה טבעיות
    13/12/2008

ללא התרופות אני סובל מהניתוק אבל זה מסתדר כאשר אני אומר לעצמי כמה מילים שמסדרות לי את הראש אבל זה לא בדיוק פיתרון כי מילים אלה משפיעות עלי גם בכיוון אחר ולא ממש לטובה, קצת מסובך, אני יודע... אז למה סיפרתי לך את זה ? כדי להראות לך שגם ללא כדורים אני להתגבר על הניתוק אז אני כמעט בטוח ב 100% שעם טיפול קוגנטיבי טוב אני אתגבר על הניתוק ועל הצורך לקחת כדורים, נכון ? וחשוב לי שתופעות הרעד לא יחזרו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' גרינהאוס
    אני
    10/12/2008

שלום רב איזה מבין תרופות הMAOI משפיעות בעיקר על נוראדרנלין ופחות על סרוטונין? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פרופ' גרינהאוס

הוספת תגובה

• פרופ' גרינהאוס

12/12/2008

מאחר והתרופות MAOI מעקבות את האנזים שמפרק את המונואמינים, היא מעקבת את כולם באותה מידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה.......

אני
    13/12/2008

תודה רבה על תגובתך! האם נרדיל מתיאמה ל"דיכאון לא טיפוסי"? האם כדאי למי שסובל מהדיכאון הזה לנסות MAOI מקבוצת B? או מבקבוצת A? הסיבה ששאלתי על תרופה שלא פועלת על סרוטונין היא שכל התרופות שמעלות סרוטונין גורמות לי לאי שקט מאוד חמור בערך פי 20 מהאי שקט שגם ככה יש לי. חוץ מזה שהם בכלל לא עזרו אפילו טיפה ל"דיכאון" הזה... רק גרמו לאי שקט מוחי כזה... כאילו המוח מעוות וגורם לי לזוז כל היום ולהתפתל מה"עיוות" הזה שבמוח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק שאלה נוספת...

אני
    13/12/2008

מצטער על כל השאלות... האם MAOI מקבוצת B מעלה גם רמת נוראדרנלין בעכבות הפחתת פירוק של דופמין? הרי דופמין נוצר מנוראדרנלין אז האם גם זה מעלה נוראדרנלין במוח? תודה רבה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    ליאל
    10/12/2008

אני בחורה בת 21 ,כל חיי סבלתי ממחסור ,תמיד לא היה לי ,היה חסר לי ,הייתי ילדה שגדלה בפנימייה אמא הייתה בבית חולים לחולי נפש ואני גדלתי מבלי שאף אחד ידאג לי או יקנה לי מה שאני צריכה תמיד היה חסר לי והרגשתי חסרת אוני אני בטוחה שהאופי שלי כיום מושפע מאוד מהעבר שלי ,היום אני בחורה עצמאית לחלוטין ,עובדת כסוכנת ביטוח (כן בגיל 21) עובדת כדוגמנית ,בקיצור מרוויחה ממש טוב ,הבעיה שלי היא כזו אני ממש חייה בפחד שיחסר לי ולא יהיה לי בעתיד ,אני כל הזמן חוסכת וחוסכת ,מתה מפחד שיום אחד לא יהיה לי יותר כסף אני חוסכת 5000 ש:"ח מהמשכורת שלי שזה נראה לי המון ובכל אופן מה שנשאר אני מפחדת לבזבז כל דבר שאני צריכה לקנות אני עושה חישובים ,רושמת כל דבר שאני קונה ,וכל תחילת חודש אני רושמת מה יהיו ההוצאות שלי אני מפחדת להיות מנוצלת ,וכל פעם שאני מוציאה כסף אני דואגת שהוא לא יהיה לשווא ,אני מפחדת שלקנות בגדים שמא יהיה סוף עונה ואי יפסיד בנוסף לזה אני עושה מעשה מאוד חמור ,כתוצאה מהבעיה שלי אני נוטה לגנוב גונבת מהעבודה אוכל של אנשים ,ככה אני מרגישה טוב עם עצמי שהרווחתי כביכול אני מנסה לעבוד ל עצמי , פשוט קשה לי המצב הזה ,ממש רע לי ,אני לא אדם רע ,אוהבת לעזור ולהתנדב ,לא משקרת ולא עושה דברים רעים אבל זו החולשה שלי ,קשה לי רע לי במצב הזה ,אני כל הזמן מצפה שיוציאו עליי אני מתוסכלת מזה שבגלל החיים הקשים שלי ,אני בגילי צריכה להשכיר דירה ,וכל ההוצאות הנילוות כל חיי הייתי צריכה לעבוד למען דברים כל כך בסיסייים בניגוד לחבריי שקבלו הכל באופן מאוד טבעי ועדיין חיים על חשבון ההורים המצב הזה מביא אותי לתסכול נוראי שגורם לי להיות אדם כזה מחושב וקמצן ברמה אובססיבית ,ועד למצב של גניבה ,מה עליי לעשות מלבד פסיכולוג ,איך אני יכולה לעבוד על עצמי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• בעיה

ד''ר אירנה נתנאל
    12/12/2008

ליאל שלום,

מכתבך מאוד נגע לליבי. צר לי מאוד על החיים הקשים שעברת בילדותך. ללא ספק לחוויות מהעבר יש השפעה רבה על התנהגותך היום. ללא ספק את אדם טוב והדחף לגנוב מתסכל אותך כי אין בכוונתך לפגוע בסובבים אלא שורש הבעיה עמוק ומורכבת מאוד. נראה, שאת בחורה חזקה ואיכותית אך ללא ספק את זקוקה לעזרה מקצועית. חבל שתמשיכי לסבול עוד ועוד. מגיע לך לחיות חיים טובים ואיכותיים ללא פחדים וללא חרדות.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה מוזר.
    יבגני
    09/12/2008

שלום רב, רציתי לשאול על מקרה מוזר שקורה לי לעיתים קרובות, לפעמים כשאני חולם חלום רע או לא נעים...יש רגע שפתאום אני מבין שאני נמצא בחדר וסך הכל ישן...וכל זה רק חלום אבל אני לא מסוגל לזוז בכלל, אני מוכרח בכל הכוח להפעיל לחץ על הגוף על מנת לשנות תנוחה ורק אז כל זה עובר לי. אשמח אם תעזרו לי. תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    מקרה מוזר.

הוספת תגובה

• מקרה מוזר

ד''ר אירנה נתנאל
    10/12/2008

יבגני שלום,

תופעה שאתה מתאר מפחידה אותך אבל היא ממש לא מסוכנת. זו תופעה מוכרת, ייתכן ולגוף לוקח יותר זמן להתעורר מאשר למוח. כלומר המוח כבר ער והגוף עדיין ישן. זה קורה לעיתים קרובות מאוד.

אל תבהל!!!
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה מוזר!

יבגני
    10/12/2008

תודה רבה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוק שינה

אני
    11/12/2008

גם אני חוויתי את זה כמה פעמים. קוראים לזה שיתוק שינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרואין עם תרופות פסיכיאטריות?
    יסמין
    09/12/2008

אני לוקחת תרופות פסיכיאטריות כבר כ3 שנים. כרגע כבר תקופה ארוכה אני על רידזין למיכטל ורסיטל.. אני מרגישה שזה עוזר לי ובכל זאת ליפעמים אני ניכנסת לדיכאונות ולחרדות קשים ואז אני לוקחת סמי רחוב לרוב הרואין. האם השילוב של ההרואין עם אחת או כל התרופות האלה הוא מסוכן? הכוונה מסוכן יותר משגם ככה ההרואין מסוכן לבדו..

הוספת תגובה

• הרואין עם תרופות פסיכיאטריות?

ד''ר אירנה נתנאל
    09/12/2008

יסמין שלום,

שילוב של תרופות וסמים מסוכן ואסור בהחלט. חרדות ודיכאונות יכולות להופיע כתוצה משימוש בסמים ולכן יש להתייחס לדיכאון וחרדה במהלך הטיפול ולמצוא בתרונות פתרופתיים לכך. סמים משבשים את ההשפעה התרופתית ומפריעים לתהליכים הכימיים שהתרופות אמורות לאזן.

תודה על פנייתך לפורום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי להגיד לכם שגם אני התרופה=סם

5-htp
    11/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה
    לאה
    09/12/2008

שלום, אדם שעבר משבר (גירושין), ובעקבות כך נהיה מכונס בתוך עצמו, התמלא כעסים, והתחיל לדבר לעצמו, הוא אומר שכאילו לקחו לו את המוח, לא מצליח להתרכז, סובל ממחשבות טורדניות בלתי פוסקות. הוא מודע לכך שהוא מדבר אל עצמו. הוא אומר שהוא כל הזמן משחזר שיחה שהיתה לו עם קרוב של אשתו לשעבר, והוא עושה את זה בקול. הוא גם שולט בזה ולא עושה את זה לפני זרים אלא רק בתוך המשפחה. הוא נשאר לגור באותה עיר שבה הוא גר עם אשתו, וכשהוא נוסע לכמה ימים מחוץ לאותה עיר - ה"סרט" שיש לו בראש על אותה שיחה עם אותו קרוב - פוסק, והוא מפסיק גם לדבר עם עצמו בקול. לפני המשבר היה מאוד מאורגן ודייקן ועכשיו שוכח דברים, מאחר וכו'. אין לו הזיות. הבעיה היא בעיקר הפיזור והתנהגות "כמו ילד קטן", שוכח דברים, ירדה לו השמחת חיים וכו'. הוא מחובר למציאות ויודע שיש לו בעיה ורוצה לקבל עזרה. הוא אובחן כסכיזופרן. לפי הבנתי (הלא מקצועית), החולים בסכיזופרניה לא מודעים למצבם, וסובלים מהזיות. האם זה סוג אחר של סכיזופרניה, או שזה בעוצמה נמוכה יותר, או שאולי כדאי לקבל חוות דעת נוספת, כי אולי זה לא סכיזופרניה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

ד''ר אירנה נתנאל
    09/12/2008

לאה שלום,

צר לי מאוד אבל כדי לענות האם זו סכיזופרניה או לא נדרש אבחון מעמיק והכרות עם האדם. אם את לא שלמה עם אבחנה כדאי לפנות לקבלת חוות דעת שניה. סכיזופרניה זה לא רק הזיות היא כוללת מרכיבים רבים וחשוב להתייחס למכלול הדברים.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שינה
    דבי
    09/12/2008

בעלי סובל בחצי שנה אחרונה מהתקפות של חוסר שינה מוחלט זה במחזוריות של כ4-5 ימים והגיע אף לשבוע לאחר מכן הוא ישן 3-4 ימים וזה חוזר שוב היינו אצל פסיכיאטר דרך הקופה ונתן לו כדורים ואבחן אותו כנראה כסובל ממניה דיפרסייה הכדורים לא עוזרים אף שהמינונים עולים ההתקפות נהיות קשות יותר עם הזעה מוגברת תנועות לא רצוניות בשרירים וחוסר ריכוז מוחלט מצב של היפר . אנחנו אובדי עיצות אין לנו מושג מה לעשות האם ללכת למיון ? האם לפנות לרפואה פרטית? האם להתעקש על הפנייה לנורולוג? אנחנו במצב של ייאוש כל המשפחה סובלת גם התמרון לנסות לעבוד במצב כזה ושלא יבחינו מאוד קשה במיוחד שהוא רק התחיל מקום עבודה חדש. כל המלצה תתקבל בברכה !!! תודה מראש ד.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שינה

הוספת תגובה

• חוסר שינה

09/12/2008

הפרעת שינה מחזורית כפי שאת מתארת לא דבר טיפוסי למניה דפרסיה. צריך סימפטומים נוספים כדי לאבחן מחלה זו. הזעה מוגברת ותנועות לא רצוניות מאפיין יותר בעיות נוירולוגיות מאשר פסיכיאטריות. נראה לי שאתם זקוקים לאבחון נכון. בדיקה אצל נוירולוג נחוצה לכם בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בעור עקב נטילת תרופות
    אבי
    08/12/2008

שלום, אני נוטל 150 מ"ג ויאפקס, כדור בונסרין ושני כדורי זודורם (20 מ"ג). כתוצאה מכך הפנים שלי התקמטו קצת ויש בצקות קלות (אני צעיר!). כיצד ניתן למנוע תופעות אלו? לא הייתי רוצה להפסיק בטיפול הוא ממש עוזר לי. תודה

הוספת תגובה

• בעיות בעור עקב נטילת תרופות

09/12/2008

קמטים בפנים לא תופעת לוואי מוכרת לאומת זאת בצקות אפשר לראות עם בונסרין. לצערי אין טיפול אלה לשנות את המינון או להחליף למירו שדומה האוד ל בונסרין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה, דיכאון ולימודים
    יוני
    08/12/2008

שלום ! אני מטופל מזה כחצי שנה אצל פסיכולוג בשל דיכאון וחרדה. אני מתפקד טוב אבל התגובה שלי למצב היא איזה שהוא ניתוק רגשי. לפני כחודש חזרתי לשנת הלימודים האחרונה שלי בעו"ס כאשר אני אמור לטפל באנשים במסגרת ההכשרה מעשית של הלימודים. וזה רע וקשה. כדי לשרוד את שארית לימודי המליץ הפסיכולוג על בדיקת האופציה של טיפול תרופתי וברצוני לשאול איזה תרופה יכולה לתת מענה טוב לצורך שלי דווקא בחיבור ולא בניתוק מסויים כפי שחברים אומרים לי שתרופות כאלו נוטות לגרום. תודה רבה נ.ב שאלה נוספת היא היות ומדובר למיטב הבנתי במצב חד פעמי (אני מאוד מקווה...) האם כדאי להיעזר בפסיכיאטר של הקופה ואין לכך שום משמעות או כדאי ללכת לפרטי כדי שלא יירשם כלום בתיק הרפואי שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה, דיכאון ולימודים

הוספת תגובה

• חרדה, דיכאון ולימודים

09/12/2008

ליוני שלום
    כדי להמליץ על תרופה מריך לבדוק את האדם. התרופות לא גורמות ל"ניתוק" בדרך כלל. באשר תחושה זו מופיע מדובר בתופעת לוואי. לגבי השאלה של רופא פרטי או של הקופה זו החלטה אישית. בדרך כלל רופא פרטי משקיע יותר זמן לנבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצהרת פרטי נכות בקבלה לעבודה
    anonymous
    07/12/2008

שלום, התקבלתי לעבודה בחברת הייטק, ביקשו ממני למלא טופס קליטת עובד ושם הצהרות שונות ובין היתר הייתי צריך למלא פרטי נכות 100% וכל מיני פרטי אסמתכא (לביטוח לאומי) פסחתי על הסעיפים הללו מאחר ואיני רוצה למסור למעסיק מידע רפואי וכו' השאלה שלי האם זה בסדר איך שנהגתי ? (אציין כי השתקמתי לגמרי אך עדיין מקבל קצבה מביטוח לאומי מאחר ולא מצאתי עד עכשיו עבודה) רציתי לדעת האם אמשיך לקבל אבטחת הכנסה (מביטוח לאומי) כמובן כל עוד זה במסגרת החוקיות של השכר (בהתאם למה שהבנתי השלמה ל 75% מהשכר ההמוצע במשק ללא אקדמאים). האם יש משהו שאני צריך לעשות וכו' מול ביטוח לאומי או המעסיק?

הוספת תגובה

• הצהרת פרטי נכות בקבלה לעבודה

09/12/2008

אני מתנצל אבל אינני מומחה בביטוח הלאומי, עליך לפנות לביטוח הלאומי ולקבל תשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הינתקות
    משה
    07/12/2008

מניסיונך, ד"ר, האם אתה מכיר בתחושה של הינתקות שמלווה את האו סי די? כלומר, מעבר למחשבות אובססיביות הרבות, יש לבני מידי פעם תחושה של "אני מתנתק" וזאת במודע, האם זה בגלל המחשבות? הוא מאובחן כחולה באו סי די, הוא יודע להבחין בין מציאות לדימיון, ולכן הוסיפו לו רספרידל לפרוזק. אז מה זו התחושה הזאת, ממה היא נובעת? אין לו הזיות וכו.

לקביעת תור
    סגירה
    הינתקות

הוספת תגובה

• מדלגים עלי

משה
    08/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הינתקות

09/12/2008

לשרון שלום
    התחושה שאתה מתאר נקראת derealization שבתירגום חופשי אומר שהאדם חש שוני במתרחש סביבו בלי שהדבר הוא ממשי. רואים תופעה זו בזמן שימוש בסמים או במצבי חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ ליאון

משה
    10/12/2008

כלומר - גם במצב של או סי די קשה חווים את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ ליאון

12/12/2008

אפשר גם ב OCD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה