מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא שוב בבקשה!סמי13/11/2008
לאחר 4 אבחונים של פסיכאטרים אובחנתי חרדה ודכאון קליני עד שהצלחתי קצת לצאת מהדכאון שוב הגיע אהבה נכזבת שהחזירה הכל למצב הקודם שוב מרגיש אחר שוב התחושות ניתוק שוב המחשבות ותחושות האימה שוב סחוט נפשית שוב ללא כוחות שוב בז לאהבה ושוב מתאכזב כהרגלי אין פסיכיאטר למה שוב אלוהים למהאו תרופה שיגידו שיהיה בסדר ןגם איבדתי אמונה באלוהים פשוט אין לי מה לעשות מרגיש אבוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שוב בבקשה!
13/11/2008לסמי שלום
כולנו רגישים מאוד לפרידות ודחיות. יש אנשים שתהליכים פסיכולוגים הקשורים לפרידה גורמים להם לתסכול רב, לעוגמת נפש, ואף לדיכאון. הכי מומלץ זה לפנות לטיפול פסיכולוגי ביחד עם טיפול תרופתי.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים בהריוןלהלה13/11/2008אני בחודש שישי ונוטלת כדורים פסיכיאטרים, SEROQUEL ,LAMICTAL,CLONEX ואני חוששת ליכולתי לתפקד איתם. ללא שינה של לפחות 7-8 שעות, אני לא מסוגלת לתפקד. אסור לי להפסיק את הטיפול. הובחנתי בסכיזואפקטיב. איך אוכל לעזור לעצמי כשאצטרך שעות ערות רבות ותפקוד מלא?כמובן שאני לא מתכוונת,לצערי,להניק. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכדורים בהריון
13/11/2008להילה שלום
את מעלה שאלה מאוד נכונה וגם מורכבת לתשובה. איך לארגן אמהות וטיפול תרופתי זו שאלה מורכבת וחשובה. אני יכול להגיד לך שעם הלידה הרבה דברים משתנים. תהיה זקוקה להרבה עזרה, מהבעל או מהמשפחה. את יכולה לבדוק עם הרופא האם עדיין את זקוקה לסרוקאול. זו התרופה שגורמת לישנוניות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
להלה14/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטרל בגיל 14יהודית12/11/2008ביתי לוקחת מיזה שנתיים בהפסקות לוסטרל. רציתי לברר מה הסיכון ,האם זה בסדר שאני מורידה ומעלה מינון לפי דעתי והרגשתי האישית והאם יכול להזיק משחק במינונים? ביתי השמינה מאוד בעיקבות הלוסטרל מה לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלוסטרל בגיל 14
13/11/2008ליהודית שלום
אני מנוע מלהתייחס לשאלות הקשורות לבני נוער. עליך לפנות לפורום מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברה גנטית של הפרעה דו-קוטביתירושלמי11/11/2008שלום, אובחנתי בשנת 2000 כסובל מהפרעה דו-קוטבית, מסוג 2. לא אושפזתי מעולם. במהלך השנים מאז, עבדתי במשרדי ממשלה, סיימתי תואר ראשון ושני, למדתי בישיבה וכו'. בקיצור התפקוד היה כמו אדם ורגיל ואולי אף טוב יותר. עם זאת, חשתי גלים קטנים אך מורגשים לאורך כל השנים הללו, שאפשר היה להסתדר איתם ולתפקד בצורה טובה. אני נוטל 1800 מ"ג ליטיום. אגב, אין במשפחתי היסטוריה של מחלה זו, אחי התאום הזהה אינו סובל מכך, וככל הנראה המחלה היא תוצאה של התעלות פיזית ונפשית בתוך משפחתי. אני בן 27 ועומד להתחתן. שאלתי היא מה ההסתברות שאחד מילדיי יחלה גם הוא בהפרעה דו-קוטבית כאשר בת זוגתי אינה חולה במחלה ואין לה היסטוריה משפחתית של מחלה זו במשפחתה ? תודה על התייחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהעברה גנטית של הפרעה דו-קוטבית
13/11/2008לירושלמי שלום
פנית לקליניקה הפרטית שלי ושלחתי לך תשובה לשאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשתגע?!יוסי11/11/2008שלום, אז ככה קודם אני ידבר קצת על עצמי אני בן 17 בן אדם שקט ולא עושה בעיות,ואני לומד הרבה ומצליח בלימודים.בגיל 15 בערך התחיל אצלי משהו מוזר, כשאני נמצא לבד ולא עושה כלום אז אני מדמיין בראש כל מיני דברים, אחד מהם זה כאילו שאני סוכן שב"כ וכל מיני.אני יודע שזה דבילי ואני לא יודע למה זה קורה לי.(אני מודע לזה שאני לא סוכן שב"כ). ואף פעם לא היה לי קשר עם מישהי-יש לי הרבה ידידות אבל לא הייתה לי אף פעם חברה, כשאני שוכב במיטה אני מדמיין כזה כאילו שהכרית היא חברה שלי ואני מחבק אותה ומדבר איתה (הכל בראש ואני יודע שזה לא אמיתי) אני מנהל עם הכרית ממש דו שיח בראש כאילו מדבר בראש ועונה בראש. וזה קורה לי רק כשאני לא עושה כלום. ואי מתאר כל מיני סטיאציות בראש ומדמיין איך הייתי מגיב בהן, וזה תמיד מתגלגל-אני חושב על משהו ואז מהמשהו הזה אני חושב על משהו אחר וככה זה ממשיך.בקיצור אני משתגע? או משועג? איך אפשר לטפל בזה? זה מעצבן ואני מפחד שאני ישתגע מזה.תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהי יוסי
מיכל11/11/2008אני מציעה לך לשתף את ההורים, וגם ללכת לקבל ייעוץ פסיכיאטרי, אין מה לפחד, זה רק יקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
יוסי11/11/2008אני ממש מתבייש מזה, אז את אומרת שאני משתגע? (אם חייב ללכת אז אני ילך). בפורומים אחרים אמרו לי שיש לי דמיון מופרז או שיש לי בעיה ביצירת קשר עם אנשים.. את חושבת שאני משתגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי......
מיכל12/11/2008לא מאבחנים בעיות, הפרעות ומחלות באינטרנט. ולא אני לא חושבת שאתה משתגע. אם אתה מתבייש לשתף את ההורים, אני מניחה שאין לך את האמצעי בגילך ללכת לרופא פסיכיאטר באופן פרטי, נסה דרך רופא המשפחה, שתף מישהו שאתה לא מתבייש, ולדעתי אין לך מה להתבייש, אתה אומנם צעיר, אך הבושה הרגה כמה וכמה אנשים, גם מפורסמים שהתביישו לספר, אל תבזבז את את הזמן על מחשבות, האם אתה משתגע, אני מבקשת שתלך לקבל עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשתגע?!
ד''ר אירנה נתנאל12/11/2008יוסי שלום,
אין שום פטולוגיה בלדמיין, אין שום סכנה בפנטזיות! לדמיין זה בריא! בעתיד יהיו לך חברות ואתה תממש את הפנטזיות שלך!
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אפי12/11/2008אני מתכוון לקבוע תור אצל רופא.השאלה היא מה אני יעשה אצל הפסיכולוג?שיחות?ואיך השיחות יעזרו?אני צא רוצה לקחת כדורים. אם אני יעשה רק שיחות אז מה שיש לי יעבור? ועוד שאלה ממש חשובה אם אני יגיד לרופא שאני לא רוצה שהוא שיתף בזה באף אחד כולל ההורים שלי ושלא יכתוב כלום במחשב אז זה אפשרי? (אני לא רוצה שיהיו לי בעיות בצבא ובעתיד) ואת ממליצה לעשות CT או משהו כדי לראות אם באמת יש לי משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אפי12/11/2008"יוסי שלום, אין שום פטולוגיה בלדמיין, אין שום סכנה בפנטזיות! לדמיין זה בריא! בעתיד יהיו לך חברות ואתה תממש את הפנטזיות שלך! בהצלחה" אני לא יודע אם אני לדמיין . כשאת מדמיינת את גם מדברת "בלב"?(אני שואל ברצינות, אם את יכולה לענות על זה אני אשמח). לפני 4/3 שנים כשהיתי מדמיין לא הייתי מדמיין כמו עכשיו..וכל פעם שזה קורה אני מפחד שאני משתגע ונככנס לדיאכון או משהו, כל היום אני חושב על זה ונהיה עצוב ואין לי למי לספר (אני מתבייש מכולם..). אני מתכוון ללכת לרופא אבל אני יכול להתחרט עוד כמה שעות.(בינתיים אני מתכוון ללכת) אז תעני לי בבקשה על ההודעה הזאת והקודמת, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי
אפי12/11/2008עוד שאלה אחרונה, מצטער שלא כתבתי הכל בהודעה אחת. אם אני אלך לפסיכולוג דרך קופת חולים זה יהיה בחינם? כיאני לארוצה לשתף את ההורים וגם אם אני ישתף אותם הם לא יוכלו לעזור מבחינה כלכלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוסי
מיכל12/11/2008אני לא ממש הבנתי למה אתה מבקש לבצע בדיקת ct, אבל אם רופא המשפחה ימצא לנכון לשלוח אותך לבדיקה, אז הוא ישלח. אצל רופא משפחה הכל מתועד, אין כזה דבר לבקר במרפאה ושדברים לא ייכתבו, זו חובה!!! בנוגע לטיפול פסיכולוגי, במידה ורופא המשפחה ישלח אותך לבדיקה פסיכיאטרית, ושם הפסיכיאטר ימצא לנכון שאתה זקוק לטיפול תרופתי, אז תקבל תרופה, ואני יודעת שמשלבים את זה עם שיחות גם עם הפסיכיאטר וגם עם פסיכולוג\ית ועובד\ת סוציאלית. אני מבינה שאתה לא רוצה לשתף את הוריך, מה בנוגע ליועצת בית הספר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי
אפי12/11/2008היועצת גם חייבת לתעד את זה? אני צריך טיפול בלי שיתעדו את זה כי אני מפחד שזה יפגע בעתיד.. והיועצת היא סוגת של פסיכולוגית?עד כמה היא יכולה לעזור? (היא תעזור כמו פסיכולוגית או פחות?, ותרופות אני לא יקח..אי אפשר לעשות טיפול בלי תרופות?)
אפי12/11/2008ותגידי המצב שלי נחשב קשה או שזה פחות ממה שניראה לי? וכמה זמן ימשך הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
אפי12/11/2008היי מיכל, תקשיבי כתבת שאצל רופא משפחה הכל חייב להיות מתועד ("אצל רופא משפחה הכל מתועד, אין כזה דבר לבקר במרפאה ושדברים לא ייכתבו, זו חובה!!!" ) עכשיו אם אני יגיד להם שאם אני יגיד לפסיכולוג שאני לא רוצה שיהרס לי העתיד ושאני לא רוצה שידעו ומזה ושלא יהיה בעיות בצבא וכל זה. הוא לא יסכים? ומאיפה את מבינה בתחום? את רופאה/ פסיכולוגית או איזה משהו?(ואם לא אז אני אשמח אם תפרטי קצת מאיפה את מבינה בנושא,כי עד עכשיו ראיתי ישרוב התגובות היו ממך-תודה!!,ואני רוצה לדעת אם התגבות מקצועיות או לא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמנהלים
אפי12/11/2008שלום לכם, קודם כל אני מתנצל שאני משגע אתכם ושאני כותב יותר מדי הודעות אבל אני במצב לא משהו ואני לא מבין מה קורה איתי. אתם יכולים בבקשה להגיב כשתיראו את ההודעה? ולאירנה נתנאל- ארת שלדמיין זה טוב והכל אבל אני מנהל שיחות "בלב" (בראש) ממש שיחות כשאני מדמיין שאני עם חברה שלי (שאין לי) או עם ידידים. זה נורמלי?זה נחשב לדמיין? תודה מראה יוסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדמיין
ד''ר אירנה נתנאל12/11/2008יוסי,
לפי מה שאתה מתאר זה לא נראה חריג. תנסה להרגע ולא להיכנס ללחצים מיותרים. אם תציין מאיזה איזור אתה בארץ אוכל להפנות אותך למקומות יותר ספציפיים להתיעצות עם פסיכיאטרים מומחים. אתה ממש לא צריך CT ורופאת משפחה לא כול כך יכולה לעזור מלבד לתת לך תרופות הרגעה כדי שלא תהיה לחוץ.
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירנה נתנאל
אפי13/11/2008קודם כל תודה שאת מרגיעה אותי, אני מהמרכז אבל אני לא יכול ללכת לפסיכיאטר פרטי כי אין לי כסף (גם להורים אין-אז גם אם אני אספר להם הם לא יודכלו לעזור). אם אני אפנה לפסיכולוג דרךך קופת חולים זה יעזור? לא ניראה לי שזה לדמיין אני לא יודע מה זה, אין לי הזיות אבל אני יכול לעשות דו שיח בראש כמו שאמרתי ואני לא שם לב לזה.(אני יכול נגיד להפסיק את הדו שיח באמצע איך שאני שם לב אבל אחרי כמה דקות אני יפתח בדו שיח חדש, למרות שאני לא רוצה). ואני יכול נגיד לדבר בראש כאילו על משהו שאני יעשה.. נגיד קמתי מהמיטה ועכשיו אני מציב לעצמי מטרות בראש ואומר מה אני צריך לעשות היום (אני אומר את זה בלב גם). זה נורמלי? או זה פיצול אישיות או משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדמיין
ד''ר אירנה נתנאל13/11/2008אין סיבה לדאגה! אתה ממש לא משתגע! אבל אם בכול זאת אתה רוצה להיות רגוע, עדיף שתתיעץ עם פסיכיאטר של קופ"ח באיזור המרכז יש מרפאות פסיכיאטריות (לא פרטיות וללא תשלום) אם תרצה אתה יכול לפנות גם לשם: בית חולים אברבנאל שייך לאיזור בת ים, חולון, תל השומר, איכלוב. תתחיל מפסיכיאטר של קחופ"ח. אשמח אם תעדכן אותי בחוות דעתו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירנה
אפי13/11/2008היי.. תקשיבי קראנו לא מזמן בשיעור ספרות את סיפור פשוט של עגנון אם את מכירה.. היה שם אחד שהשתגע, וגם לו היו דו שיחים שהוא היה מדמיין (הוא היה מאוהב במישהי אחרת שידכו אותו למישהי אחרת בגלל המעמד) בקיצור המקרה שלי הוא לא כמו המקרה שלו? בטוח בטוח שאני לא משתגע? איך שהממורה אמרה את זה נבהלתי.. ועוד משהו.. אם אני ילך לטיפול כמו שאמרת דרך קופת חולים(עדיף פסיכולוג או פסיכיאטר?) אז הצבא לא יוכל לבדוק את זה ולהוריד פרופיל?(אני לא רוצה שיוריד לי פרופיל). תודה רבה, את ממש עוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אפי13/11/2008ולמה המלצת לי ללכת לפסיכיאטר ולא לפסיכולוג?
ד''ר אירנה נתנאל14/11/2008אתה חושש שאתה משתגע לכן, כדי שתהיה רגוע תעשה אבחון פסיכיאטרי. עקרונית, כשפונים לקופ"ח הכול נרשם, אבל אם הרופא יגיד שאתה בסדר, תבקש שלא ירשום את הביקור כדי שלא יפגע לך בצבא.
אשמח אם תעדכן אותי אחרי הביקור אצל הרופא,
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אפי14/11/2008היי תקשיבי.. בשבוע האחרון חשבתי יותר מידי על אם אני משתגע, וניראה לי שנכנסתי לדיכאון. דיברתי עם אמא שלי והיא אמרה לי שניראה לה שזה דיכאון או בגלל שאין לי חברה. עכשיו אני לא רוצה ללכת לפסיכולוג דרך קופת חולים כי ירשמו את זה ואני לא יודע מה לעשות, בגלל שיש לי דיכאון מזה שאני חושב אם השתגעי או לא הפסיכולוג בטוח ירשום את זה. אני לא יודע מה לעשות ואני צריך עזרה ואין לי ממי לבקש, את יכולה להשאיר לי בבקשה את המספר טלפון שלך או של מקום העבודה שלך כדי שאני ידבר איתך? או אימייל? בבקשה.. אין לי עם מי לדבר ואני לא יודע מה לעשות. אולי את יכולה לעשות לטפל בי מבלי לתעד את זה?. ותקישי ניראה לי שאני בדיכאון כי פעם אני עצוב ופעם לא, פעם אני רוצה ללכת רופא ופעם לא, פעם אני חושב על זה שאני משתגע ופעם לא, פעם אני חושב על זה ופעם פשוט נמאס לי לחשוב ואין לי כוח יותר. את יכולה בבקשה להשאיר לי את הפרטים שלך, אני חייב לדבר עם מישהו ואין לי עם מי.(בפורומים אחרים אמרו לי שהדו שיחים האלה זה בגלל שיש לי בעיות בליצור קשר עם אנשים, אז אם אני יעלה את הביטחון זה יעזור במשהו? ועוד משהו ששחכתי להגיד, היו לי לפני 4-3 שנים חרדות ממבחנים כי הייתי דואג וכל זה ולפני המבחנים לא הייתי מרגיש טוב ועכשיו זה עבר, יש קשר בין החרדות לבין מה שיש לי עכשיו? אולי יש לי חרדות מזה שאני חושב שאני משתגע? בבקשה, אם את יכולה להשאיר ל את הטלפון שלך אני אשמח וזה מאווד יעזור, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אפי14/11/2008אז ככה, כמו שהזכרתי נהיה לי דיכאון בגלל כל הקטע הזה שחשבתי שאני משתגע.. ואני צריך לצאת מזה. אם אני יעלה את הביטחון העצמי שלי זה יוציא אותי מהדיכאון? (אמא שלי הייתה בדיכאון והיא קראה איזה ספר וזה עזר לה, אבל זה לקח הרבה זמן). רציתי לקרוא את הספר ביטחון עצמי והערכה עצמית/מרפי ג'וזף. קראת אותו? את ממליצה לקרוא אותו כדי שהדיכאון יעבור? אמא שלי חושבת שכל השיחות וכל זה זה גם קשור לדיכאון, יכול להיות? חושב להזכיר שהביטחון העצמי שלי הוא באמת נמוך ואני ממש ביישן, ואני לא ממש יוזם שיחות עם אנשים חדשים שאני מכיר בין אם זה בנים או בנות, אני "מחכה שהם יזמו שיחות" ורק לאחר כמה שנים שאני מכיר אותם ונקשר אליהם רק אז אני יוזם שיחות וגם אז לא הכי הרבה ולכן אני גם חושב (כמו שאמרו לי בפורומים אחרים) שכל הקטע עם השיחות זה בעייה ביצירת קשרים עם אנשים. ניראה לך שזה נכון? מה נראה לך יותר הגיוני שהבעיה שלי היא כמו שאמרת רק דימיון או שזה בעיות ביצירת קשרים עם אנשים?או שזה השילוב של שתיהם, שאני משתמש בדימיון כדי לעשות דו שיחים מפני שאני לא מקבל את זה במציאות? הדו שיחים שאני עושה בראש זה לא רק הקטע של החברה (שאני דו שיחים ברא עם החברה גם אומר וגם עונה), אלא גם כמו שאמרתי יש את הנושא של השב"כ (שאני מדמיין כשאילו אני סוכן שעושה משימות, למרות שאני לא רוצה לעסוק בזה בעתיד), אני מדמיין גם דו שיחים עם כל בן אדם כמו: חברים מורים וכ'ו.. או שנגיד אם אני נמצא במקום קר אז אני יכול להגיד בלב "יואו קר לי" או "קר פה" אז זה עדיין ניראה לך שאני בסדר או שאני משתגע?(זה ניראה יותר כמו דמיון או בעייה עם יצירת קשר עם אנשים?). אם אני יעלה את הביטחון ויתחיל עם בנות ותהיה לי חברה וכל זה אז יעבור לי הקטע של דו שיחים בלב? במידה ולא, אם אני יעלה את הביטחון העצמי אז זה יוציא אותי מהדיכאון?. אני מצטער שאני משגע אותך, אבל את היחידה שיכולה לעזור לי ,כי החלטתי שאני לא הולך לטיפול דרך קופת חולים כדי שלא יהיו בעיות בצבא, ואני ממש מודה לך על זה, אז תודה!! ואם את תוכלי לעשות לי טיפול בלי לתעד אותו או לפחות להביא לי את מספר הטלפון שלך או של מקום העבודה ושאני ידבר איתך מידי פעם זה ממש יעזור.. תודה על כל העזרה שהבאת עד עכשיו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוסי
ד''ר אירנה נתנאל14/11/2008מס' הטל' שלי כתוב למעלה בכותרת. מצוין ששיתפת את אמך במה שאתה מרגיש. אולי זאת הזדמנות לבקש ממנה עזרה כדי שהיא תקח אותך לפסיכיאטר פרטי. ייתכן ואתה סובל מהפרעת חרדה. אם לא מטפלים בעניין המצב הולך ומסתבך (מופיע דיכאון, הסתגרות וכו'). נדרש איבחון ומקצועי מעמיק של מצבך. השיחות איתי לא יעזרו לך כך כך משום שאתה צריך לקבלאבחון וטיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה חרדה זאת?
ד''ר אירנה נתנאל15/11/2008לא מאבחנים דרך הפורום. מתוך ההתכתבות שלך אין לי שום דרך לדעת ממה אתה סובל. חשוב שתפגש עם איש מקצוע ותברר את כול השאלות שמטרידות אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה והפרעת אישיות גבוליתיניב10/11/2008שלום רב, אני בן 28 ולאחרונה הובחנתי כבעל הפרעת אישיות גבולית. לפני כחצי שנה חברה שלי עזבה אותי ולפני שלושה חודשים חזרנו לקשר ושוב פעם היא עזבה. לא הצלחתי להתמודד עם זה, הלחתי לאשפוז מרצון ולטיפול פסיכיאטרי קבוע. אני לאחר מספר ניסיונות אובדניים והבעיה שלי שאני לא מצליח להניח לבחורה המסכנה. השבוע על להתייצב בפני תביעה לצו הגנה שיכול להיות ירחיק אותי ממקום לימודי וכמו כן בפני משפט פלילי בתאריך שאינו ידוע. כל זאת אחרי שהחברה לשעבר הגישה את התלונות בטענה שאני מסוכן. האם אני באמת מסוכן? האם נכון להתגונן על ידי הצגת ההפרעה או שעדיף להתעלם ממנה בבית המשפט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלדעתי - יניב
מיכל11/11/2008אתה צריך להציג את הבעיה שאתה סובל ממנה, אתה אובססיבי לחברה שלך, ואין ספק שזה על רקע הבעיה שלך. חבל שיהיה לך תיק פלילי, שאני מניחה שבמצב רגיל לא היית מגיע לזה. וחוץ מזה תתמיד בטיפול הפסיכיאטרי, תרופתי ותראפי אני מאמינה שיהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה והפרעת אישיות גבולית
13/11/2008ליניב שלום
לא ניתן להסתתר מאחורי אבחנה פסיכיאטרית כזו או אחרת כדי להצדיק הטרדה או תוקפנות כלפי אחרים. כאשר אתה מטריד בחורה שלא רוצה אותך אתה פשוט רומס את הזכויות הבסיסיות של אדם אחר. יש לזה רק תשובה אחת, תפסיק. תחפש לך בחורה שרוצה אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטר דובר ספרדיתאלישבע10/11/2008שלום לכם אני מחפשת פסיכולוג דובר ספרדית רצוי בעל קלינקה בנתניה, באזור השרון בכלל או בתל אביב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפסיכיאטר דובר ספרדית
ד''ר אירנה נתנאל13/11/2008אלישבע שלום,
בכותרת כתבת "פסיכיאטר" ובגוף המודעה "פסיכולוג". אלה הם שני דברים שונים לחלוטין. אז פסיכיאטר או פסיכולוג?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש שאלה דחופהאורית10/11/2008שלום דוקטור, יש לי שאלה בבקשה, אני סובלת כבר שנתיים וחצי מתחושה של חנק , גוש בגרון שמאוד מפריע לי לתפקוד יום יומי . עשיתי את כל הבדיקות מקיפות לפני שנה שיצוא תקינות כגון גסטרוסקופיה, CT , אולטרסאונד גרון, א.א.ג. רנגן, בדיקות דם לפני שנה .. לפני שנתיים היתי אצל רופאת משפחה , היא נתנה לי כדור בשם ALPRALID 0.5 פעמים ביום , בהתחלה הוא עזר אבל אחרי כמה זמן הוא היפסיק לפעול . פניתי לפסיכיאטר , היא נתנה לי כדור בשם ציפרלקס שאני משלבת ביחד עם ALPRALID 0.5 כבר כ4 חודשים , הביעה שלי לא נפטרת יש לי עדיין הרגשה הזאת כל הזמן , ניסיתי כדור בשם מירו אבל זה עשה לי ממש לא טוב אז הפסקתי וכרגע אני לוקחת 2 כדורים של ציפרלקס 10 מ"ג ו ALPRALID 0.5 3 פעמים ביום ואין שום שיפור. עכשיו אני הפסקתי עם ציפרלקס ונשארתי עם אלפרליד שהוא ממש כבר לא עוזר בגלל שאני לוקחת אותו כבר שנתיים . רציץי לציין שאני בכלל לא בדיכאון ואין לי חרדות ואני בת אדם מאוד רגוע , אולי זה בכלל משהו שלא קשור לפסיכיאטריה ? מה אתה ממליץ ? תודה מראש אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגלובוס היסטריקוס
ד''ר אירנה נתנאל10/11/2008אורית שלום,
תופעה שאת מתארת נקראת גלובוס היסטריקוס והיא הקשורה לחרדה. הטיפול היעיל במצב זה הוא ע"י הטיפול התרופתי בחרדה משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית.
מומלץ SSRI כי אלפרליד ממכר ועם הזמן מעבד מאפקטיביות. אלפרליד מתאים לטיפול קצר או לנטילה לפי הצורך.
כל טיפול יעיל בחרדה יכול יעזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתכם?אנונימי09/11/2008לדעתכם שני פסיכאטרים מומחים ופסיכולוג קליני יכולים לטעות באבחנה שלהם האבחון שלי הוא חרדה ודכאון מכיוון כולם אך זה נראה לי שונה זה נראה כמו ocd או סכיזורפניה ואסביר למה 1.יש לי ניתוקים ריחופים ולא רגילים מאוד חריפים 2.יש לי פלאשבקים או דה זוו לא יודע איך להסביר את זה מרגיש שונה בזמן אווירה שונה מהרגיל 3שאני נמצא במקום במפעל או בחדר אני מרגיש כי הוא סוגר עליי או שדברים נראים לי קצת שונה(שולחן כסא בן אדם)או שאני שומע שמזיזים משהו וזה עושה רעש יש לי התקף. 4.יש לי מחשבות שווא אבל אני לא מאמין כמובן לאמונה מבין שמדובר במחשבות שווא ולאחר כמה דקות אפילו מצחיקה אותי המחשבה אבל באותו רגע אני נכנס ממנה לחרדה 5.מנותק מהכל מפחד ליצור קשרים מרגיש מדוכא רוב הזמן חשוב להדגיש כי אין לי שום אמונות שווא או דברים כאלה יודע שאני לא בסדר והבעיה היא אצלי נוטל 1 מ"ג ציפרלקס והחרדות עדיין לא עוברות (ניתוקים פלאשבקים דה זוו והרגשה של סכיזורפן או חולה נפש)לדעתכם הם טעו זה כול הסיפטומים שמשתלטים עליי לאחר שימוש חד פעמי בחשיש ברמה נמוכה מאוד מאוד. מה שאני בא להגיד בגדול שראיתי אנשים חרדתיים והם לא כמוני(רעידות בחזה זיעה)לי אין את הדברים האלה יותר לכיוון הפסיכוזה הוא הפחד שלי אני כמעט משוכנע שאני תמיד נמצא בזמן פסיכוטי מה דעתכם ומה ניתן לעשות כי כבר נמאס לי מהמצב המגעיל הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר אירנה נתנאל10/11/2008אורי שלום,
מה שאתה מתאר מתאים להפרעת חרדה וממש לא סכיזופרניה ולא מצבים פסיכוטים. תופעות שאתה מתאר נקראות דיסוציאציה והיא מאוד אופיינית להפרעות חרדה . ציפרלקס הינה תרופה מצויינת שמאוד עוזרת במצבי חרדה. אני מציעה לך לא להתעסק באבחונים עצמיים ולהשאיר את זה לאנשי מקצוע. אם אתה מעוניין בחוות דעת נוספת תפנה לפסיכיאטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלהשירי09/11/2008לקחתי חצי כדור מ37מלג' בפעם הראשונה אתמול ואני כבר מרגישה תחושה מוזרה בבטן התחתונה, צמאון ואורגמה נחלשת. וזו התחלת הטיפול. מה עושים? שאני אמשיך לקחת חצי כדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשכחתי לכתוב בהודעה למעלה שזה ולפאקס
שירי09/11/2008ונלפאקסין, הכדור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלה
13/11/2008לשירי שלום
תופעות הלוואי של התחלת הטיפול בדרך כלל חולפות תוך מספר שבועות. לכן מומלץ להמשיך עם הטיפול ולהתייעץ עם הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהונלפקסין ושילוב עם פעילות גופניתשירי09/11/2008
הבנתי שvenlafaxine RX מעלה לחץ דם.
אני מבלה המון בחדר כושר, האם זה יכול להיות לא בריא\מסוכן לשלב פעילות גופנית עם התרופה?
כמה קשה להפסיק לקחת את התרופה. קראתי שיש מקרים שממש אי אפשר. האם זה אינדיווידואלי?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרונלפקסין
13/11/2008לשירי שלום
ונלפקסין מוביל לעליות בלחץ הדם לעיתים נדירות. תופעה זו יכולה להפריע במצבים שקיים כבר לחץ דם גבוה לפני מתן התרופה. הפסקה של התרופה צריכה להיעשות מאוד בהדרגה ואז בדקך כלל אין תופעות של הפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... (פרופ. גרינהאוס)אני08/11/2008שוב שלום פרופ. גרינהאוס אני מטופל כבר מעל 5 שבועות בדפרקסן והגעתי לשוב אותה רוטציה כמו בתחילת הטיפול. בתחילת הטיפול אחרי 10 ימים חל אצלי שיפור במצב רוח ואז הייתה נפילה לדיכאון עמוק מאוד... שאני בלי תרופות אף פעם אין לי את הסוג הזה של הדיכאון... אמנם זה נישמע אולי קצת מוגזם להסיק מסקנות כאלה אבל חושב שיש לי השערה די מבוססת על מה שקרה אצלי ואני מאוד אודה לך אם תוכל להביע את דעתך. אגב הדפרקסן מרדימה אותי היא ואדרונקס גם. מה שקרה כניראה זה שהתחלתי לקחת את הדפרקסן וכמות הנוראדרנלין שלי הייתה נמוכה מאוד בשביל לקבל תרופה שמעכבת את הניצול החוזר שלו ואז זה הרדים אותי וכניראה המוח ניסה להשלים את החסר והשתמש בדופמין ואז סוג הדיכאון השתנה. אגב את התיאוריה עם המחסור בנוראדרנלין לא אני המצאתי אלא קראתי באיזה אתר באינטרנט שד"ר אמר את זה. הם ממליצים שם להוסיף טירוזין אבל בפעם השניה לאחר ה"נפילה" הראשונה לדיכאון העמוק הוספתי הפעם טירוזין וזה שוב קרה. הוספתי בשבוע האחרון הזה טירוזין אז אולי זה לא מספיק שבוע. מה שבטוח זה שהפעם שוב הייתה עליה במצב הרוח ואז שוב אותה נפילה לדיכאון עמוק. ואם אני ימשיך לקחת דפרקסן הרוטציה הזאת תימשך בטוח. אין לי מושג מה לעשות עם זה. אני אמנם רואה עכשיו צבעים חדים הרבה יותר מבדרך כלל אבל נוצר אצלי דיכאון עמוק מאוד ואני חסר אנרגיות לגמרי. SSRI רק גרם לאי שקט ולא עזר לי בכלל. SNRI אותו דבר ולא הצלחתי בכלל להעלות מינון. איזה ברירות יש לי? מה אתה מציע לי לעשות? האם טיפלת כבר במקרים דומים? המון תודה ושתהיה לך שבת שלום...............
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעידכון
אני10/11/2008שוב שלום פרופ, גנינהאוס אני שוב ישנוני מאוד... כבר 6 שבועות עם דפרקסן והיא לא עושה שום שינוי לטובה לא בדיכאון ולא בADHD שאני חושב שאם אחד מהם יפתר אז גם השני ביחד. היא רק גורמת לישנוניות במשך היום (בלילה פחות) האם מומלץ לי לעשות בדיקות גופניות כלשהם? חוץ מויטמין B12? איך זה יכול להיות שרק רמוטיב הטיבה איתי? זה ממש בלתי נתפס. בטוח יש שם משהו שלא יודעים הרי זו תרופה טיבעית וכניראה יש שם מרכיב שעזר לי. משהו שקשור לנוראדרנלין ו\או דופמין אבל לא לסרוטונין. נכון שזה נישמע מוגזם לקבוע דברים כאלה אבל SSRI רק גרמו לאי שקט והחמירו את המצב, כאן עם דפרקסן זה החמיר מצב אבל כאילו "לכיוון אחר" וגם בהתחלה אחרי שבועיים הייתה הטבה משמעותית ואז זה נפל כאילו נגמר לי איזה חומר או משהו בכיוון... האם אתה מפנה מטופלים שלך לבדיקות גופניות? האם אתה רואה אצלי כאן איזשהו מכנה משותף? ניסתי כבר הכל ושום דבר לא עוזר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... (פרופ. גרינהאוס)
13/11/2008לאני.
מאוד קשה לדעת מה באמת קורה במוח בזמן הדיכאון. התיאוריות של נוראדרנלין וסרוטונין מאוד מעניינות אבל לא ניתן להוכיח. מה שקורא בדרך כלל זה שאדם מקבל תופעות לוואי של תרופות מסוימות יותר משל אחרות מבלי שנוכל להגיד מדוע. צריך לנסות למצאו את התרופה במתאימה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה?מיכלי07/11/2008אני בת 20. אני לוקחת קלונקס כבר 3 שנים בערך. אני מצטערת אני לא יודעת את המינון..אני יכולה להגיד שלקחתי רוב הזמן כדור לבן שלם. לפני 3 חודשים בערך התחלתי להוריד בהדרגתיות את הכמות..נורא נזהרתי בזה. ועד לפני כמה ימים לקחתי רבע כדור כתום! עברו כמה ימים..אני בלי קלונקס..וכואב לי הראש..אני חרדתית יותר וחלשה. תוך כמה זמן יעברו ההרגשות האלו?.. אני אמורה להרגיש כל כך רע?.. והאם זה יכול לגרום לי לבלבול?..(אני מוצאת את עצמי חושבת מחשבות חרדתיות ולא סימפטיות. אני מבולבלת ולא יודעת אם לעשות החלטות חשובות כרגע שאני נמצאת בגמילה מהכדורים..או לחכות?..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה?
11/11/2008למיכלי שלום
הירידה המאוד הדרגתית שעשיתצויינת, כך צריך לעשות. לא אמרת מדוע התחלת עם התרופה. קיימת אפשרות שאחרי שמפסיקים תרופה המצב שהוביל להמלצה לקחת את התרופה חוזר. אז צריך להעריך עם יש צורך להישאר על התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה מצב פסיכוטיבת מודאגת07/11/2008לאימי בת 65 היסטוריה פסכיאטרית הכוללת בעברה OCD קשה וחרדות שגררו בעברה הפלה יזומה כי היתה חרדה פן חדר לה אבק.( עיקר שנות ילדותי בצילה עברו עם אמא חרדה וחודרנית- היום אני בת 39 אשת קריירה ומצליחה ומוערכת אבל...עדיין תחת חודרנותה של אמי (וודאי שלא התחתנתי...ולא מסוגלת לפתח קשר אינטימי)). אימי היתה מטופלת לפרקים במלריל שהופסק ,TCA ובנזודאזפינים. כעת עיקר התנהגותה מאופיינת בהתפרצויות זעם אלימות(מילולית) כלפי וכלפי אבי שמטפל ודואג לה כמו נסיכה. כל דבר קטן כמו .. חילוקי דעות על מיקום של תמונה בבית שלי! גוררת התפרצות זעם אלימה ,קללות , והתבטאויות עויינות ...טוענת שאני הכי גרועה בעולם והיא במצב רעוע בגללי ובגלל אבי. האם מצבה הוא פסיכוטי ? האם הטיפול הדרוש לה הוא פסכוטרפיה או טיפול תרופתי כל שהוא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם זה מצב פסיכוטי
ד''ר אירנה נתנאל07/11/2008שלום לך,
דרך המכתב בפורום לא ניתן להגיע לאבחנה מדויקת האם אמך במצב פסיכוטי. התנהגותה יכולה להצביע על מספר דברים ולכן, נדרשת בדיקה מעמיקה בנוכחותה הפיזית. אין ספק שכדאי לפנות להתייעצות פסיכיאטרית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יהיהאורי07/11/2008אני סובל מחרדה ודכאון קשים כבר חצי שנה אובחנתי אצל פסיכאטרית ופסיכולוג קליני כחולה חרדה ודכאון בלבד לא משהו אחר.מה שאני מרגיש ומה שאני קורא על חומר החרדה הוא שונה לגמרי אצלי ההתקפי חרדה באים לידי ביטוי כזה שאין לי תחושות זמן אני מריש שכול השבוע היא אווירה של שבת או חג עולים לי כול מיני פלשבקים מן העבר זוגיות עבודה חדשה או כול דבר חדש אפילו גם ישן מפחידים אותי בלי שום סיבה עכשיו שאני מסתכל על מחלות הנפש אני יכול לקשר את עצמי לכולם אם הייתה לי אפשרות לאבחן את עצמי הייתי מאבחן כחולה סכיזורפניה ,סכיזואפקטיבית,מאניה דיפרסיה,כול ההפרעות האישיות דיכאונות חרדות הכל נראה לי שיש לי למה אני מרגיש חולה נפש ונאמר לי על ידי הפסיכאטרית והפסיכולוג בחור בריא ואפילו בריא יותר מדיי אבל אני מרגיש חולה נפש אני מרגיש שאני לא חושב כמו כולם אני מרגיש שאם אני חושב על העתיד או על איזה בחורה אז אני פרנואיד או שיש לי מחשבה גדלות ואף אחד לא חושב על הדברים האלה בנוסף אני קלאסה של דה ריאליזציה שעוד יותר מוסיפה לעניין השאלה בגדול למה אני מרגיש שאני חולה נפש ואני לא...... אתן דוגמא:תחביב שלי הוא לשיר ולהתקדם בתחום אז אני מפנטז שאני על במה או שאומר לעצמי שאני היה ככה יהיה לי ככה וככה ,עכשיו שאלתי את הפסיכולוג שלי לגבי התפרצות של סכיזורפניה כי לפי מה שקראתי יש לי את כול התסמינים השלילים כבר חצי שנה והוא אומר שאין סיכוי שאני מפתח סכיזורפניה איך הוא יודע כנ"ל הפסיכאטרית אני מפחד מהתקף פסיכוטי זהוי בעצם הפוביה שלי שאני משוגע או שהולך להשתגע בכל דקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדות
ד''ר אירנה נתנאל07/11/2008אורי שלום,
נראה, שהפחד שלך מלאבד שליטה (להשתגע). זהו אחד הפחדים הכי בסיסים של בני אדם. כשהוא תוקף אותך, עולה הצורך להרגיע את הפחד ואתה מנסה להירגע על ידי חיפוש האישורים שאתה בסדר (קורא על מחלות נפשיות, פונה לרופאים וכו'). תוך כדי קריאת המידע על המחלות אתה נוטה להתמקד באופן סלקטיבי אך ורק במה שמתאים לפחד שלך ומסנן את מה שלא מתאים, מתייחס לעודות חלשות, קטנות, לא משמעותיות, בעלות חשיבות מעוטה, מעצים בחשיבות של בדרים לא רלוונטיים ומגיע למסכנות מוטעות שמזינות את הפחדים.
הייתי מציעה לך לא להתעסק באבחונים עצמיים, עבורך זה ממש חבלני ומשמר את הפחדים. כדי לעזור לעצמך עדיף לפנות לטיפול מובנה ושיטתי. גישה התנהגותית - קוגניטיבית מעולה עבורך על מנת להתמודד עם מצבך.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור אירנה
אנונימי07/11/2008תודה רבה על תשובתך זה מה שהפסיכולוג גם אמר אך מה שמטריד אותי זה התחושות המשונות כאילו היום הוא לא היום תחושות תמידיות של אווירה שונה כמו של שבת או חג ביום רגיל ופשוט והחרדה שלי גוברת מיום ליום למרות הטיפול ההתנהגותי והתרופתי אני כבר לא יודע מה אמור לעזור לי ניתקתי כול קשר עם חברים או זוגיות מאז גיל 18 וזה מה שהכי מפחיד אותי כי זה הסימן למחלת נפש וזה לא שאני לא רוצה לצאת פשוט לא בא לי אני לא רואה בזה הנאה או משהו שיהיה לי כייף בו תמיד העדפתי לראות טלוויזיה בבית או לשחק במחשב או סתם לשמוע שירים אבל שמגעים אליי חברים הביתה אני רק מחכה שהם ילכו למה זה קורה לי????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
ד''ר אירנה נתנאל07/11/2008אורי,
אתה שואל שאלות מאוד מורכבות וכדי לענות לך נדרשת הכרות איתך. לפעמים תופעות אלו הן חלק מהאישיות שלך ולפעמים הן סימפטום של הפרעת חרדה / דיכאון. אם אתה נמצא בטיפול את השאלות האלו תפנה למטפלים שלך, בוודאי הם יענו לך תשובה הרבה יותר מבוססת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור אירנה
אנונימי07/11/2008המון המון תודה לך על התשובות שיפרו את מחשבותיי רציתי להיגד לך ולכל הפסיכיאטרים כאן שאתם עושים עבודה מעולה משום מה ראיתי כאן הודעות ויש משום מה אנשים מכאן שחושבים שאתם חייבים להם משהו אבל אתם בסך הכל מנסים לעזור בכל אופן לא צריך להקשיב לאנשים מסוג אלה המשיכו לעשות את העבודה והעזרה לאנשים ושאלוהים יברך אתכם שבת שלום!!!!:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המילים החמות!
ד''ר אירנה נתנאל08/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)