מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפורום מצויין - זיו רייךד"ר זיו רייך31/10/2007
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיו -
משה פיק31/10/2007שלום זיו,
אם אתה חולה מיאסטניה גרביס, צור איתי קשר בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "טיולים MG באינטרנט" -משה פיק30/10/2007
אני מכרז בזאת על הקמת קבוצה חדשה באינטרנט בשם "טיולים MG באינטרנט"
קבוצה זו תכלול את אותם חולי מיאסטניה שמעוניינים לערוך מדי פעם מפגשים, טיולים, חופשות וכו' בכדי לבלות זמן מה עם "אחים למחלה" , שאיתם אינך צריך להסביר מדוע אתה עייף פתאום, מדוע אתה צריך לפרוש למנוחה למספר דקות, מדוע אתה צריך הפסקה כדי לקחת כדור, בקיצור להרגיש חופשי בחברתם של אלה שמבינים אותך יותר מאחרים (אפילו אם הם בני משפחה קרובים או רופאים שמכירים אותך שנים ולא מבינים לפעמים מה שאתה מסביר להם).
ההחלטות מה לעשות, מתי לעשות, איפה לעשות ולכמה זמן יהיו משותפות בהתחשבות עם כל האילוצים שישנם לכל אחד בנפרד.
אני מקווה שזה יעבוד, ההתחלה תמיד קשה ואם זה יצליח במבצע הראשון שיהיה מבחן לכולנו אני בטוח שיותר יצטרפו. כרגע הביעו את הסכמתם לנסות מהלך כזה 11 חולים, כל אחד מגבלותיו ומשאלותיו וציפיותיו.
הקבוצה תתנהל באמצעות Email's כפי שמתנהלת "קבוצת תמיכה MG באינטרנט" (לא בפורום) ולכן אני מבקש שכל מי שמוכן להצטרף ועדיין לא שלח את בקשתו ל- להיות חלק מהקבוצה ולקבל עדכונים על מה שקורה לעשות זאת ונצא לדרך.
כל אותם שפנו לכתובת ה Email יקבלו אינפורמציה ראשונה כבר היום.
אני מקווה שהייתי מספיק ברור. ההתכתבות בנוגע לטיולים תהיה בין חברי הקבוצה בלבד ולא נטריד אחרים עם דוא"ל מיותר בנושא שאינו מעניין אותם.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקמת קבוצת "טיולים MG באינטרנט" -
משה פיק09/11/2007עד עתה הסכימו להיות בקבוצה, לשמוע , להתעניין ולהחליט בבוא היום אם יש בכוחם ורצונם לצאת לטיול משותף של חולי מיאסטניה - 14 חברים.
לדעתי זה עדיין לא מספיק לארגן טיול היות והנפל באירגון תאריך, מקום, משך זמן וכו' מגיע למעלה מ- 60% כך שנמתין עד שיותר חברים ישתכנעו להצטרף.
אם למישהו ישנה דעה שונה, זה המקום להשמיע את קולכם.
החברים שמואל ו- נתן שהסכימו להשתתף בעמצאות הפורום. שילחו לי את שמכם המלא וכתובת ה דוא"ל לכדי שתקבלו את האינפורמציה על התנהלות הקבוצה בדוא"ל.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת CellCept, פירסום FDA -משה פיק30/10/2007
הודעה זו חשובה לחולות מיאסטניה, במיוחד לאותם המשתמשים בתרופת "סלספט".
אתמול יצאו חב. Roche (יצרנית תרופת סלספט) בשיתוף FDA ( רשות התרופות והמזון בארה"ב) בהודעה על סיכון לנשים בהריון בהפלה ופגיעה בילוד + הפחתת ביעילות הכדורים למניעת הריון שנוטלות הנשים שבמקביל משתמשות בתרופה.
הגדרת הסיכון שהייתה נפוצה עד עתה הייתה "C" (אין לשלול אפשרות של פגיעה בילוד) שונתה
ל- "D" (עדות חיובית של סיכון לילוד). השינוי יופיע ב "עלון לצרכן" בתוך קופסאת הכדורים.
אני בשלב תירגום שני המאמרים לעברית ואפיץ אותה ב Email לכל חברי "קבוצת התמיכה MG באיטרנט".
אני שב וחוזר: זו אינפורמציה בלבד. יש להוועץ ברופא המטפל בנושא !!!
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משוב -
משה פיק09/11/2007האם מישהי קיבלה משוב של רופא כל שהוא בנושא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלספט -
יעל ש.07/12/2007אני קיבלתי סלספט לחודשיים ( אני בשליחות בצפון אמריקה, קיבלתי את זה מרופא אמריקאי) ומיד אחרי ניתוח הסרת התימוס הפסקתי לקחת סלספט בהנחיית הרופא,
לפי מה שהוא אמר לי סלספט היא תרופה שחשוב לקחת לטווח ארוך בכדי לתת לה להשפיע, לדכא את המערכת החיסונית, מכיוון שארצה בטווח של מעכשיו ועד שנתיים שלוש להביא ילד הרופא לא רצה שאמשיך לקחת את הסלספט,
אני עדיין עובדת עצות מה לקחת אם בכלל במקום הסלספט,
ה- second opinion אליו הגעתי המליץ לי להתחיל לקבל IVIG על בסיס חודשי,
הסלספט היא תרופה שרופאי החוף המערבי בארהב משתמשים בה לחולי מיאסתניה ומאמינים בה מאוד, כולם המליצו לי עליה אבל לא בטווח הפוריות.
מקווה שעזרתי
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופת הסלספט -
בתיה14/11/2007היום ביקרתי אצל הרופאה שלי והיא אכן אישרה שהתרופה הזו היא לא מומלצת לחולים שהם בגיל הפוריות לא לנשים וגם לא לגברים.
בכל זאת רציתי לדעת האם יש חולים שמקבלים את ה-סלספט למרות שאין לה התוויה למחלת המיאסטניה ולא מאשרים אותה בקלות בקופות החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולים בארץ המקבלים Cellcept -
משה פיק14/11/2007כפי שידוע לי,
כל החולים שהשתתפו במחקר (עולמי) האחרון בישראל בפיקוחו של פרופ. אברמסקי (הדסה) במטרה לאשרו כתרופה מוכרת למיאסטניה, קיבלו הבטחה מחברת התרופות (Roche) להמשיך ולקבל את התרופה בגמר הניסוי ללא תשלום למשך מספר שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה סלספט -
יעל18/11/2007שלום לכם. בקשר לתרופה סלספט, גם לי עושים בעיות בקופ"ח כללית. לא מוכנים לאשר . הם רוצים אשור מרופא אימונלוג נירולוג, ואולי הם יעזרו. רציתי לשמוע האם ישנם חולים בקופ"ח כללית שעזרו להם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלספט -
בתיה19/11/2007מכיון שתרופת הסלספט אינה מותוות למחלת המיאסטניה הרופא המטפל - הנויורולוג צריך למלא טופס שנקרא 29 ג' ושם הוא צריך לרשום מדוע הוא ממליץ לך לקבל את התרופה הזו, ישנם חולים שמקבלים היום את התרופה הזו למחלת המיאסטניה , הבירוקרטיה בקופת החולים ארוכה ומסובכת אני מקווה שתצליחי. אני היגשתי כבר פעמיים וקיבלתי תשובה שלילית ואני מתכוונת להגיש פעם נוספת אולי הפעם אני אצליח ואקבל את התרופה כי השתנו הנסיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחוןשני30/10/2007
שלום
אני בת 34
בחודש האחרון יש לי חולשה ביד שמאל מלווה בכאבים באזור הזרוע
והרגת כבדות של הכתפיים- צד שמאל בלבד
אני חוששת מהגרוע מכל- ALS
האם הסימפטומים מוכרים לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בפורום ? -
משה פיק30/10/2007שלום,
אני משער שאינך חולת מיאסטניה ואת מחפשת תשובה של רופא (נוירולוג).
אם השערתי נכונה, את לא בפורום הנכון.
עלייך לחפש בפורומים אחרים שבהם נמצא רופא. בפורום זה אין רופא ולכן לא תוכלי לקבל תשובה ראויה.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון-
ערן משה30/10/2007כדאי באמת שתתיעצי עם נוירולוג ולא תאבחני עצמך בפורומים, רק לידיעתך ALS בד"כ מתחיל בחולשת רגליים אבל כמו כל המחלות הנוירולוגיות זה לא מתמטיקה.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפילה לבריאותאלמוני29/10/2007
תְּפִלָּה לַבְּרִיאוּת- ספר עבד המלך.
רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם עֲזֹר לִי וּלְכֹל בְּרִיאֵי עַמְּךָ בֵּית יִשְׂרָאֵל שֶׁלֹּא נֶחֱלֶה וְלֹא נֶחְטָא, וְלֹא נִפֹּל לַמִּטָּה חָס וְשָׁלוֹם. וְלֹא נִצְטָרֵךְ לַלֶּכֶת לָרוֹפְאִים, וְלֹא לְהִתְעַסֵּק בִּרְפוּאוֹת, וּלְכֹל חוֹלֵי עַמְּךָ בֵּית יִשְׂרָאֵל שְׁלַח לָהֶם רְפוּאָה שְׁלֵמָה בִּמְהִירָה. וְתַצִּילֵנוּ מִכֹּל צָרָה, צַעַר, דֹּחַק וְעֹנִי וּמִכֹּל דָּבָר רַע, כְּדֵי שֶׁנּוּכַל לַעֲבֹד עֲבוֹדָתְךָ וּלְקַיֵּם מִצְווֹתֶיךָ וְלִלְמֹד לִשְׁמָהּ בְּלִי שׁוּם מוֹנֵעַ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמן
מאסקית29/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפילה לבריאות -
משה פיק29/10/2007האם אפשר לדעת מי השולח לנו את הברכה (שתהיי מבורכת) ?
האם זו חולת מיאסטניה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים בישראלרבקה29/10/2007
שלום לכולם,לאחרונה הובחנה אצלי מיאסטניה אוקולארי ואני נמצאת בבילבול נוראי.אני מבקשת את עזרתכם למצוא רופא מומחה במיאסטניה,לצערי יש הרבה נוירולוגים אבל מעט שיש להם ניסיון בטיפול בחולים מיאסטנים.תודה והרבה בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה חדשה (רבקה) -
משה פיק29/10/2007שלום רבקה
במקביל לפורום קיימת "קבוצת תמיכה MG באינטרנט" שמתנהלת באמצעות דוא"ל.
צרי איתי קשר ל אצרף אותך לקבוצה ותקבלי עדכונים והזמנות למפגשים עתידיים.
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיניאלמוני29/10/2007
שלום!!!
מישהו יודע האם דיקור סיני יעיל למחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני
- אורית29/10/2007אני עברתי עשרה טיפולים של דיקור סיני ללא הועיל. לא הרגשתי
שום שינוי. ללא לחיוב ולא לשלילה.
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור סיני
איציק ר.30/10/2007אורית !
ציינת שהדיקור לא הועיל לך. מאחר ואני חולה מיאסטניה חדש אני מרשה לעצמי לשאול אותך מה היה הסבל שלך שחשבת שהדיקור יעזור. אצלי המחלה התפרצה לפני שבעה וחצי חדשים בפעם הראשונה ועיקר הבעיה שלי היום היא בקושי להחזיק את הראש במצב זקוף וזאת בגלל היחלשות שרירי העורף.כמובן שכוחותי שהיו לי לפני פרוץ המחלה טרם שבו, זו הרגשתי,אבל אני עדיין מטופל במסגרת בית החולים ומקבל עירוי של אימונוגלובולין כל שבועיים וזאת בגלל חולשת שרירי העורף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיציק
- אורית31/10/2007איציק שלום,
אני חולה כחמש שנים.
הסבל שלי, בין היתר, היה גם כן חולשה בשרירי העורף. לא יכולתי להחזיק
את הצוואר. הייתי חייבת להישען עם הצוואר על כרית תומכת.
חוץ מהצוואר, כמובן שצניחת עפעפיים, חולשה בגפיים והתסמינים הרגילים.
חשבתי לתומי שהדיקור יעזור משום שאומרים שדוקרים בעצם בנקודות
אנרגיה בגוף.
טעיתי. אבל לא נורא, ניסיתי.
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור סיני עוזר ? -
משה פיק29/10/2007אני עברתי דיקור סיני לבעיות שינה שאולי קשורות למחלה - זה עזר למטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור סיני-
ערן משה29/10/2007אני עברתי דיקור לכאבים מפיברוציאלגיה, זה עזר, אבל למיאסטניה זה לא הזיז כהוא זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני ניסיתי -
תהלה30/10/2007שלום! גם אני ניסיתי להקל על המיאסטניה באמצעות דיקור אך זה לא עזר. המטפל שעשה לי את הטיפול הוא גם נוירולוג ועוד לפני שהתחלתי את הטיפול אמר שאינו חושב שזה יעזור אך שכדאי לנסות. בסופו של דבר , כמו שכתבתי, זה לא עזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גליקופרוטאיניםאלמוני27/10/2007
שלום!!!
רציתי לדעת אם מישהו מכיר את המושג גליקופרוטאינים ואם זה עוזר לחולי מיאסטניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליקופרוטאינים-
ערן משה27/10/2007רשף שלום
יש המון חומר בגוגל על הנושא לפי מיטיב הבנתי, חלבונים עם תפקידים רבים בגוף כגון נוגדנים או קולטנים ואחרים, ייתכן שהקולטנים על הממברנות בנויים מהן וייתכןן כי הקולטן לאטיל כולין הוא אחד מהם, אך חוץ מאחד שמוזכר והוא אינטרפרון, הניתן היום כתרופה למחלות ויראליות מסוימות וכן לטרשת נופוצה (בטה פרון), נמצא עוד גלקיופרוטאין שכנראה מעכב הצמדות החידק סלמונלה לתאים. זו לא תרופה אלא חומר ממנו בנויים הרבבה חלבונים בגוף המהווים חלקי בנייה חשובים של גופינו, אולי בעתיד ימצא כי יש להם גם תפקידים במחלות שונות.
לעיונך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלינק לדף מידע (נשלח ע"י רונה) -
משה פיק28/10/2007אלו הם חלבונים מסוכרים, לא ידוע לי על שמוש של חולי מיאסטניה,
עפי הנתונים ברשת, יש תרופות עבור טרשת נפוצה שמבוססות על החלבונים.
http://www.amalnet.k12.il/meida/biolog/bioi0301.htm
http://ms.serono.co.il/Treating_MS/interferons* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבצע לאתר חולי מיאסטניה לפורום -משה פיק26/10/2007
שלום לכולם,
המבצע לרכז/לידע את כלל חולי המיאסטניה ב"פורום למיאסטניה" וב- "קבוצת התמיכה MG באינטרנט" נמשך ולשם כך אני מבקש לצרף את כולם למבצע הפירסום בכל אתרי הטיפול ברחבי הארץ אליהם אתם מגיעים לקבלת טיפול ושסביר להניח שחולי מיאסטניה נוספים מגיעים לשם.
אני אישית דאגתי לפרסם בשבועות האחרונים (באמצעות הכרטיסים שנמסרו למטפלים והפליירים שהוצמדו ללוחות המודעות במחלקות) במספר מרכזים:
1. ביה"ח וולפסון (חולון) - מחלקה נוירולוגית.
2. ביה"ח הדסה (ירושלים) - מחלקה לטיפולי פלסמהפרזיס.
3. ביה"ח אסותא (תל-אביב) - מרפאת שינים לחולים כרוניים "מכבידנט".
ידוע לי על חברים נוספים שדאגו לכך במספר מרכזים שונים, ועכשיו אני מעוניין לרכז בצורה מסודרת את כל האינפורמציה בכדי שלא נדלג על שום איזור ברחבי הארץ.
לשם כך אני מבקש מאותם שכבר ביצעו את המהלך לחזור אלי במשוב עם האינפורמציה : מה בדיוק בוצע והייכן. אני הערוך רשימה מסודרת ונוכל לסגור את הפזל מכל הכיוונים.
בברכה
משה פיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חדש בפורום
יורם הלפרט21/11/2007שלום רב.
אני יליד מאי 1940 כלומר בן 67. חליתי במחלה מאסטניה גרביס לפני שבע שנים. מטופל בתרופות, ומאוזן בריאותית. מתפקד בבית ובקהילה - רגיל וללא שום הגבלה.
גיליתי באקראי את הפורום, ובשמחה החלטתי להצטרף
מאחר ואני משתמש חדש באינטרנט, אשמח אם אקבל הדרכה - לאימייל - כיצד להיכנס שוב לפורום, ואיך אוכל להנות, במרכאות ושלא במרכאוחת מהחומר הרב שיש.
אשמח לקבל תגובה, ולדעת שאני לא לבד.
בברכת בריאות - יורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיול לחולי מיאסטניה -משה פיק26/10/2007
כפי שידוע לכולכם (כולם קיבלו זימונים), שלשום 24.10.07 התקיים מפגש תמיכה ברעננה.
אני מקווה שכל אותם שהיו, נהנו ממספר שעות של שיחה משותפת על נושא שכולנו חיים איתו יום יום, שיחה שכל אחד לומד ממנה משהו חדש ונותן מנסיונו לאחרים.
אני יודע שזה לא מתאים לכולם ולא כולם במצב שמאפשר להם להגיע למפגשים (בעיקר ממקומות רחוקים) וזה בסדר. אני פונה לאותם שמעוניינים להיות שותפים בעתיד למפגשים ואולי לקצת יותר מזה.
אחד הנושאים שעלו בשיחה (אין במפגשים מהסוג הזה "סדר יום") היה הקושי שחולי מיאסטניה נתקלים בהם כאשר הם מצטרפים לטיולים (בארץ או בחו"ל) מאורגנים ואינם מסוגלים לעמוד בקצב ובמאמץ הנדרשים כאשר רוב המשתתפים הם אנשים בעלי כושר גופני שמסוגלים לעבור יום יום מסלול נסיעה/הליכה ארוך ולפעמים גם אתגרי.
הועלתה הצעה לארגן טיול (בארץ או בחו"ל) רק של חולי מיאסטניה (ומלווים כמובן) שיתאים למגבלות שלנו כחולי מיאסטניה. הכוונה, נסיעות עם הפסקות למנוחה, מסלולי הליכה פחות אתגריים וכו'
זו כמובן רק הצעה מוקדמת שיש לבחון אותה מכוונים שונים ואולי תהיה מעשית..... ואפילו תתקיים.
בכדי להמשיך ולפתח את הנושא הייתי מעוניין דבר ראשון לשמוע תגובות.
באם יהיו תגובות חיוביות ממספר סביר של חברים. נערוך מפגש ונלבן את הנושא.
אני רק רוצה לציין שבשנת 2003 שמעתי מחבריי לאינטרנט ( חולי מיאסטניה) מארה"ב על התארגנות ויציאה לשבוע של נופש משותף ב "צימרים" סמוך לאגם ולא רחוק מ"עיר שעשועים" (Branson) ומייד הודעתי להם שאני ואשתי מצטרפים לנופש. נסענו, הכרנו, בילינו, ועד היום אנו מחליפים חוויות שלעולם לא נישכח.
הכדור בידייכם.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול בחו"ל
- אורית26/10/2007למשה,
כפי שדיברנו במפגש בביתך והבעתי נכונות לטיול, אני חושבת
שזה יכול להיות חוויתי ונהדר.
אני בעד.
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעיון נפלא ! אני בעד
רונה26/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיול לחולי מיאסטניה-
נתן26/10/2007
רעיון מצוין,יתרום רבות לגיבוש ולהעלאת המוראל.
אני מציע לשקול בחיוב לצרף רופא נוירולוג בתשלום לטיול,ע"ח המשתתפים,רק ליתר בטחון.או להתקשר עם חברת נסיעות המארגנת טיולים ולבדוק, כי ישנם רופאים שבחופשות הקיץ עוסקים כחלטורה כמדריכי נסיעות,ואולי אפשר למצוא אחד כזה.
נתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר בין המעוניינים להשתתף בטיול -
משה פיק27/10/2007לאותם שמעונינים להשתתף בתכנון ובטיול לחולי מיאסטניה (באם יצא לפועל).
הקשר יתקיים באמצעות Email's ב "קבוצת התמיכה MG באינטרנט".
כך... שאותם שמשיבים בחיוב בפורום, ואינם נמצאים ברשימת החברים בקבוצת התמיכה מתבקשים ליצור קשר באמצעות הכתובת כדי שאוסיף אותם לקבוצת התמיכה.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נתן -
משה פיק30/10/2007הפעילות בנושא הטיול לא תתבצע בפורום אלא באמצעות דוא"ל.
נתן, האם אתה נמצא ברשימת "קבוצת התמיכה MG באינטרנט" ?
אם לא , צור איתי קשר
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיול (נשלח ע"י פרי) -
משה פיק28/10/2007למשה שלום בקשר לטיול אני עדין לא יודעת עם אני מסוגלת לצאת לטיול מאורגן כמו שאמרתי לך אני סגורה המון בבית מהפחד שלא יקרא לי כלום ברחבות איבדתי את כול הביטחון שלי לצאת לרחוב לבד מהסיבות שאני נופלת די הרבה יש המון בעיות עם הרגלים אין לי כול כך יצבות בגוף אבל אני ישמח לחשוב על זה שיהיה לכולם רפואה שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להצטרף לטיול
מאסקית29/10/2007אבל...
אני זקוקה גם לאוכל כשר, ולעצירת שבת מוחלטת.
אם מתאים לכם - אשמח מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיול -
משה פיק29/10/2007כאשר יהיו מספיק מעוניינים, נפגש ונשוחח על כל האופציות .אני מאמין שיהיו ויתורים מצד כולם ונגיע למחנה משותף. הכל תלוי במעוניינים.
שיהיה בהצלחה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיול
שמואל30/10/2007גם אני אשמח להשתתף ולהפגש עם כולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שמואל -
משה פיק30/10/2007הפעילות בנושא הטיול לא תתבצע בפורום אלא באמצעות דוא"ל.
שמואל, האם אתה נמצא ברשימת "קבוצת התמיכה MG באינטרנט" ?
אם לא , צור איתי קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפגש - שמעוןגטה שמעון25/10/2007
משה כל הכבוד על המפגש שהיה אצלך בבית וכמובן על הארוח הנפלא כמו תמיד של רעיתך.
להת' שמעון גטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
- אורית25/10/2007תודה על הכנסת האורחים בפעם הנוספת בביתך.
האוירה במפגשים אלו נינוחה ונעימה. תורמת רבות.
נקווה לקיימה לעיתים קרובות יותר.
תודה לך ולאילנה.
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקות אסורות לחולי מיאסטניהחיים24/10/2007
אודה על קבלת רשימת ששמות של אנטיביוטיקות אסורות לחולי מיאסטניה.
האם תופעה של דקירות מצד ימין בחזה וביד מעידות על תופעה כתוצאה מלקיחת אנטיביטיקת ראפאפן.
תודה על התיחסות מהירה
תודה
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה-
ערן משה25/10/2007חיים שלום
למיטב זכרוני אין תופעה כזו ספציפית לאנטיביוטיקה כלשהי אבל אתה יכול להיכנס בגוגול לשם התרופה ותמצא שם את כל התופעות לוואי האפשריות, דרך אגב ראפאפן מותר במיאסטניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה-חיים-
נתן25/10/2007חיים שלום רב,
למעשה המדובר באנטיביוטיקות העלולות להחמיר את מצב המיאסטניה,אך אין איסור מוחלט על אנטיביוטיקה מסוימת.ישנם מקרים בהם אין ברירה וחייבים לתת אנטיביטיקה מסוימת המופיעה ברשימה של אלה העלולות לגרום להחמרה,אך בדרך כלל נמנעים מכך.
שאלות מסוג זה עליך להפנות לרופא הנוירולוג המטפל בך,המכיר את מצבך הרפואי והגופני,יודע על תרופות נוספות שהינך נוטל,ומסוגל לעשות הערכת מצב.
רשימה עדכנית כזו תוכל למצוא בקלות באתרי מיאסטניה בגוגל,ואם קיבלת אנטיביוטיקה מסוימת מרופא אחר,והיא מופיעה ברשימה,עליך להתייעץ מיידית עם הנוירולוג המטפל בך.למיטב ידיעתי גם פורסמו רשימות כאלה בארץ בעברית.
כנ"ל לגבי הרפאפן שהוא פנצילין.תתיעץ עם הנוירולוג על התופעות שציינת,כדאי גם לבדוק במסמך המצורף לתרופה אם יש תופעת לוואי דומה לשלך.
הרבה בריאות וכוח
נתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"תרופות אסורות לחולי מיאסטניה" -
משה פיק25/10/2007לכל החברים.
רשימת "תרופות אסורות לחולי מיאסטניה" , רשימה שהיא בעצם רשימת "תרופות שיש לקחת בזהירות ע"י חולי מיאסטניה" (היות וקיימים מצבים בהם החולים נידרשים להשתמש בתרופה מסויימת לפי החלטתו של הרופא המטפל או שיש להשתמש בחומרי הרדמה במקרים של ניתוחים) נשלחה כבר מספר פעמים על ידי לכל החברים ב "קבוצת תמיכה MG באינטרנט" .
מי שאין בידו רשימה כזו יכול ליצור איתי קשר ב Email ויקבל שוב את הרשימה.
אני שב ומציע לשאת רשימה זו תמיד צמודה אתכם ובמקרה של טיפול רפואי כל שהוא להציג אותה למטפל.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת פירידוסטיגמין
יעקב ן19/06/2010מאחר ובקופה להיה מסטינון קיבלתי את הפירידוסטיגמין 30 מג
כשלקחתי 60 מג לא הרגשתי כלל השפעה ,לאחר שלוש שעות לקחתי 90 מג ותגובה מידית תוך כ10 דקות היתה של טשטוש רב למשך עשר דקות נוספות ואז יציבות פתיחה של עפעף שמאל חצי דרך וכך למשך כשעתיים מקסימום ,וכך פחות או יותר במהלך היומיים האחרונים ,חששותי הן שהתרופה לא ממש עושה את העבודה ,אובחנתי ממש לפני כמה ימים כחולה במיאסטניה גרביס ,רק עפעף שמאל צנח לגמרי עד כדי עצימה מוחלטת,שאלתי האם התגובה המתוארת כאן נורמלית ומוכרת?האם העין תפתח למצב נורמלי עם הזמן ?אציין כי זהו יומי השלישי בלבד עם התרופה ,עדיין לא עשיתי בדיקת דם לנוגדנים ,האם קריטי ?מאחר ואובחנתי באמצעות בדיקת EMG וטנסילון טסט לאחר אשפוז בתל השומר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעקב-
ערן19/06/2010חשוב לדעת באם יש נוגדנים או לאו כי בד"כ התגובה לטיפול אחרת בין חולה עם נוגדנים לזה ללא נוגדנים. פירדוסטיגמין אמור לעבוד תוך כ-20 דקות חצי שעה באם הנך נוטל מנה נוספת צפה לתופעות לוואי שהן כמו במחלה עצמה, טשטוש ראייה, ראייה כפולה, ריור יתר וחולשה- עודף מסטינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי מינונים ללא אישור רופא
משה פיק19/06/2010שלום יעקב,
אם הבנתי נכון, אתה חולה חדש ללא נסיון אישי בשימוש במסטינון ואתה מעלה מינונים ללא אישורו של הנוירולוג המטפל בך.
אם אכן כך הדבר הייתי מיעץ לך לא לעשות זאת היות ואתה עלול להגיע למינון יתר של התרופה ולהגיע למצב של "משבר מיאסטני" (משבר קולינרגי) ועלול למצא את עצמך בבי"ח בטיפול נמרץ.
ערן צודק, בצע את בדיקת הדם כדי שתדע באיזה "אגף" של המחלה אתה נמצא ושב לשיחה עם הנוירולוג שמטפל בך לקבוע את מהלך הטיפול שהוא מציע .
אם תרצה חומר נוסף על המחלה (אם אתה חולה חדש, תוכל להבין באמצעותו היכן אתה נמצא) צור איתי קשר דוא"ל ואשלח לך את החומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעקב ן19/06/2010אכן אני חולה חדש ובהחלט אפגש מייד עם רופא מומחה להבנת התגובות ,כמו כן אבצע את הבדיקות אשמח קבל חומר
אצור איתך קשר
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "תוספי מזון" לעזרת חולי מיאסטניה -משה פיק23/10/2007
שלום לכולם.
נושא שימוש ב "תוספי מזון" בכדי להקל על הסימפטומים של חולי מיאסטניה עולה מדי פעם לדיון בפורומים ובמפגשי התמיכה שבה מספרים חולים על תוספים שונים שהם חשים שעוזרים להם להקל על ההתמודדות עם המחלה.
מניסיוני האישי במשך השנים ובשיחות עם חולים רבים מרחבי העולם לא ניתקלתי בתוסף מסוים (או בטיפול מעולם הרפואה האלטרנטיבית) שניתן להמליץ עליו בהכללה לכולם שהוא מסוגל להחליף את התרופות/טיפולים שמספקים לנו הנוירולוגים (שגם הם לא משהו משהו...). אולם... אם משהו משתמש בתוסף מזון (או טיפול אלטרנטיבי) שנותן לו הרגשה טובה או אפילו נותן לו אפשרות להפחית במינון
התרופות הסטנדרטיות ..... שיבושם לו. העיקר שירגיש טוב.
כל ההקדמה הנ"ל היא בכדי למסור לכם על "תוסף מזון" שאחת מחברתיינו (שירלי) מציעה לכם.
אני רוצה להבהיר שהודעה זו היא באחריותה הבלעדית של שירלי ולי אין דעה בנידון.
זו אינה עצה רפואית, זו אינפורמציה בלבד וכל אחד לוקח אחריות על עצמו (כדאי לשאול בעצתו של הרופא המטפל).
משה פיק
*****************************************************************************************
למשה שלום.
רציתי להביא לידיעתך, שהגיע לידי תוסף מזון בצורת ג'ל, והוא מכיל חומרים טבעיים מוסיפי אנרגיה, ובהם שורש הג'נסינג וסכיזנדרה, וכן קומפלקס ויטמיני B . תכשיר זה, שנקרא OHM מחברת agel, מומלץ לאנשים שסובלים מחסרים מתקדמים - חולשת שרירים, עייפות, בילבול, דיכאון, ניוון מערכת עיצבית, חולשת כבד, בעיות עיכול, אנמיה, כאבי ראש ועוד..
אני חייבת לציין שלי הוא ממש עזר פלאים !!!!! קרו מספר פעמים שלקחתי אותו במקום מסטינון, או אפילו בנוסף למסטינון כאשר הוא לא השפיע עלי מסיבות שונות (לחץ, עייפות) - והוא עשה פלאים.
כדאי שתספר על כך במפגש ותפנה את מי שמעוניין אלי - אי אפשר לקנות זאת בחנויות, רק דרך סוכנים.
בברכת רפואה שלמה לכולם,
שירלי טוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לשירלי
- אורית24/10/2007היי שירלי,
אשמח לקבל פרטים של אחד הסוכנים כדי לקנות את התוסף. אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
שירלי24/10/2007תתקשרי אלי בבקשה ואספק לך את כל הפרטים.
בכלל, אשמח לשוחח איתך, מאחר וקראתי כמה דברים שכתבת בפורום והם מצאו חן בעיני... נראה לי שאנחנו באותו הראש....
מס' הטלפון שלי - 04-8261172, או בנייד - 054-4763647. עדיף בשעות אחה"צ המאוחרות או בערב.
להשתמע,
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי
- אורית25/10/2007היי שירלי,
רשמתי לפניי מס' הטלפון שלך.
בתחילת שבוע הבא אצור איתך בשמחה קשר בשעות הערב.
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיסטניה גרביס
רינה אדרי22/11/2007אימי חולה במחלה והיא מקבלת זריקה חודשית בנוסף למסיטנון 4 פעמים ביום.
מהו התוסף ויטאמינים שאפשר לקנות תודה רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי מזון - זהירות !
רונה25/10/2007יש להזהר מאד עם תוספי מזון !
כל צמח או תוספת טבעית - אמנם יכולה להועיל לאחד אך להזיק לאחר,
במידה וישנן מחלות נוספות או במידה ונלקחות תרופות נוספות.
לדוגמא:
גינסנג - שנחשב לממריץ אסור בשימוש לאנשים
עם לחץ דם גבוה או לאנשים הנוטלים תרופות לדלול דם !
צריך להזהר מאד ולהתייעץ עם נטורופט לפני שנוטלים תוספים למיניהם.
מי שרוצה יותר מידע על התוסף, אני מצרפת קישור לעלון של החברה.
[a href=http://agel.wiki.co.il/index.php/OHM id=link]http://agel.wiki.co.il/index.php/OHM[/a]
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונה
שירלי25/10/2007הי רונה,
האם את צורכת OHM ?
אם כן, האם עזר לך?
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צרכתי את המוצר..
רונה25/10/2007שירלי היי,
לא ניסיתי את המוצר, נראה מאד מעניין - אבל מאד מאד יקר .
אשמח לשמוע תגובות מאנשים שחולים במאסטניה ושמשתמשים באופן קבוע,
האם את מכירה עוד חולים שמשתמשים ?
ערב טוב,
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונה
שירלי25/10/2007לא מכירה עוד מייאסטנים שצורכים....
אני התלהבתי, אבל לא לוקחת זאת באופן קבוע, אלא רק במקרי "סטרס", ובכל הפעמים הגבתי נפלא.
אם את מעוניינת,, אשלח לך בדואר בשמחה שקית OHM משלי ותנסי.
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה (-:
רונה25/10/2007היי שירלי,
המון תודה , אשמח לקבל בדואר ולהתנסות.
מתי נוח לך שאתקשר ונחליףפרטים ??
תודה !!
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדבר
שירלי26/10/2007את יכולה להתקשר מתי שאת רוצה משעות אחה"צ המאוחרות ועד שעות הלילה...
מס' הטלפון שלי מופיע למעלה, בתשובה לאורית.
ביי ;)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת רחםנתן22/10/2007
שלום משה
הנני חולת מיאסטניה גרביס מזה כ-10 שנים,ובת 60.
לאחרונה החלה אצלי צניחת רחם קלה.והגניקולוג המטפל בי טוען כי לדעתו הדבר נובע מהיותי חולת מיאסטניה,הגורמת לחולשת השרירים המחזיקים את הרחם.
האם ידועה לך תופעה דומה אצל חולות אחרות או בספרות,והאם ישנן חולות הסובלות מבעיה דומה.
אשמח לקבל תשובה ומידע.
האם ידוע לך שם של רופא היכול לעזור?
תודה רבה
נירה 66* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת רחם -
משה פיק22/10/2007שלום נירה,
לפי דעתי צניחת רחם אינה תופעה של מיאסטניה גרביס היות ומיאסטניה משפיעה על שרירים רצוניים כגון: גפים, פנים ועיניים ואיני יודע אם שרירי הרחם נכללים בין שרירים אלה. אולם יכול להיות שאני טועה וחכמים ממני יתנו את התשובה.
בכל מיקרה, אוכל לספק לך אינפורמציה על רופא לאחר שאקבל ממך יותר פרטים על עצמך והמיאסטניה.
אם תוכלי ליצור איתי קשר ב Email אתן לך יותר פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למשה פיק
נתן22/10/2007משה
תודה רבה,אפנה אליך בקרוב לקבלת מידע.
בהזדמנות זו אני רוצה לברך על הפורום אליו הגעתי במקרה,ועל החומר רב הערך המופיע בו.
אני מאמינה שכולנו החולים נפיק ממנו תועלת.
עברתי על כל ההתכתבויות בעניין רב.
אגב,לגבי הסקר של הפניית רופאים לבדיקות חוזרות של הנוגדנים לאציטילכולין,למיטב ידיעתי פרופ. עודד אברמסקי אינו שולל ביצוע בדיקה זו באופן סדיר,ואף מפנה חולים רבים לביצועה מספר פעמים במהלך המחלה(כמובן שלא כאינדיקטור יחיד).אני יודעת שהוא עושה כך בהתאם לחולה הספציפי בו הוא מטפל, וממליץ לו על קיום הבדיקה או לא,הכל לפי המקרה
כל טוב ורפואה שלמה לכולם
נירה 66.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת נוגדנים חוזרת (לנירה 66) -
משה פיק23/10/2007שלום נירה,
את כותבת : "לגבי הסקר של הפניית רופאים לבדיקות חוזרות של הנוגדנים לאציטילכולין,למיטב ידיעתי פרופ. עודד אברמסקי אינו שולל ביצוע בדיקה זו באופן סדיר,ואף מפנה חולים רבים לביצועה מספר פעמים במהלך המחלה(כמובן שלא כאינדיקטור יחיד).אני יודעת שהוא עושה כך בהתאם לחולה הספציפי בו הוא מטפל, וממליץ לו על קיום הבדיקה או לא,הכל לפי המקרה"
מכך אני מסיק שגם את מטופלת אצל אברמסקי והוא נתן לך לבצע בדיקות חוזרות לרמת הנוגדנים.
מה היה הסברו לכך, מה נתנה לו תוצאת הבדיקה והאם הוא משנה את הטיפול בהתאם לשינויים בתוצאה ?
שמעתי לפני מספר ימים מחולה שלפני שהגיעה אליו לביקור שיגרתי, רופאת המשפחה נתנה לה לבצע בדיקת דם חוזרת וכאשר היא הגיעה לביקור, פרופ. אברמסקי אמר לה : אין צורך בכך, זה לא נותן כלום (הציטוט הוא לא מדויק, אולם זו רוח הדברים) .
זו גם דעתי האישית. זה לא נותן כלום.
אשמח לקבל את תגובתך , רינה.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת נוגדנים-למשה פיק
נתן23/10/2007שלום רב לך משה
אני אישית אינני מטופלת אצל פרופ.אברמסקי.אולם משיחות שקיימתי מדי פעם בפעם עם חולים שלו בהזדמנויות שונות,וששוחחו בעצמם עם חולים אחרים ,עלתה השאלה הזו, וקבלתי את המידע שישנם מקרים בהם פרופ. אברמסקי אכן שולח לבדיקות חוזרות בהפרשי זמן.
מדבריך לסיכום הסקר הסקתי כי קיבלת תשובה ישירות מפרופ.אברמסקי לשאלה,אבל כעת אני מבינה שגם אתה שמעת זאת מחולה שהייתה אצלו.זה אכן יכול לאשר כי במקרה הספציפי הזה הוא קבע שאין צורך,ובמקרים אחרים הוא כן שולח.
הכי טוב היה אם תפנה אליו ישירות כמנהל הפורום בשאלה זו,אני מתארת שהוא יענה ברצון,ואז נוכל להסיק באופן חד משמעי מה עמדתו,שהיא מאד חשובה לנו החולים כדי לדעת מה לעשות במקרים דומים,ואיך להגיב לרופאים שלנו.בכל זאת פרופ. אברמסקי הוא בר הסמכא במידה רבה...
אני יודעת כי נוירולוגים רבים מסתייגים אמנם מהבדיקה,אבל אחרים מקפידים לשלוח,לעתים רק לצורכי מחקר וסטטיסטיקה.
אגב,מאד התפלאתי שהחולה אודותיה אתה כותב, הופנתה לבדיקת הנוגדנים ע"י רופא משפחה.למיטב ידיעתי רופאי משפחה אינם אמורים חעסוק בכך ואינם מתערבים ,אלא מקבלים את עמדת הנוירולוגים בנושא.
כל טוב והרבה בריאות
נירה 66* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת נוגדנים חוזרת (לנירה 66) -
משה פיק24/10/2007שלום נירה,
אני מוכן לפנות לפרופ. אברמסקי בשאלה זו. אולם הנושא המרכזי הוא לא פרופ. אברמסקי אלא סיבת ביצוע בדיקות חוזרות שלא רק הוא מבצע וכפי שאת רואה, גם רופא משפחה מנסה לראות משהו מהבדיקות הללו וזה מה שאני מנסה לברר.
בכדי לקבל תמונה כללית אני מצפה לשמוע סיבות מנוירולוגים שונים, בבתי-חולים שונים. מה הם מחפשים לראות בבדיקה ואיך זה משפיע על החלטתם להמשיך או לשנות טיפול. שמעתי מחולה שסיפרה שפרופ. ענת אחירון (איכילוב) בקשה בדיקה נוספת תוך כדי טיפולי פלסמהפרזיס לראות (כך אני מסיק) אם הטיפול עוזר. לדעתי אין מצב שהבדיקה לא תראה ירידה בנוגדנים לאחר טיפול פלסמהפרזיס. מה זה אומר ...???
אני עצמי שקבעתי את דרך הטיפול במחלה (עם אישורו של הרופא כמובן) בצעתי גם בדיקה חוזרת שמטרתה הייתה לראות אם המשפט שאומר: " אין קשר ישיר בין רמת הנוגדנים וחומרת המחלה בזמן נתון". היא נכונה (לפחות אצלי) ובצעתי בדיקה חוזרת כאשר הייתי שנתיים בהפוגה (ללא תרופות וללא טיפולים) והכן, זה נכון. רמת הנוגדנים הייתה באותה רמה שהייתה כאשר הייתי במצב גרוע בזמן האבחנה. מה זה אומר.... מלבד זה שהמשפט הוא נכון ???
מה שאני מבקש מכל אותם שקוראים את המסמך ונתקלו בבקשה של הרופא המטפל בהם לבצע בדיקה נוספת - לשאול את הרופא לשם מה הבדיקה ומה ניתן ללמוד מהתוצאה שמתקבלת ???
אני מצפה לקבל משוב מכמה שיותר מיקרים, מזה אולי נלמד משהו חדש.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת רחם-
ערן משה22/10/2007נירה שלום
ראיתי הרבה נשים גם צעירות ממך בחדר ניתוח שסבלו מצניחת רחם ולא היו חולות במיאסטניה, אומנם שרירי האגן שחלקם כן מחזיק את הרחם הם שרירים רצוניים אך למיטב ידיעתי המקצועית זוהי "צחלה" של נשים בגיל המבוגר כמו אצל גברים בעיות הערמונית, ניתן לנתח זאת בקלות במידה והצניחה דורשת זאת ואם אין צורך בכך, אני יודע שבכללית בחדרה במרפאה לבריאות האישה יש מרפאה בעיסוק או פיזיוטרפיסט העוסקת בתחום זה באופן בלעדי ומלמדת תרגילים העוזריםן בחיזוק רצפת האגן (כידוע לך צניחת רחם גורמת ללחץ על השלפוחית וזה גורם לבריחת שתן בזמן לחץ- קרי התעטשות ,שיעול וכדומה.
מקווה שהצלחתי להבהיר לך מעט את הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן משה בתודה-
נתן23/10/2007אני מודה לך על המידע שכתבת לי לגבי בעייתי.גם לי המליצו כמובן על פיזיוטרפיה,אבל חששתי
להתחיל בכך שמא הדבר יזיק למיאסטניה ויחמירה.
אם ישנן חולות מיאסטניה הסובלות מבעייה דומה-אשמח לשמוע מהן וללמוד מנסיונן.
לשמחתי מצבי עדיין קל יחסית.
שוב תודה
נירה 66* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנירה-
ערן משה23/10/2007שוב שלום
אין מה לחשוש מפיזיוטרפיה, במינון הנכון זה לא יזיק למיאסטניה, בנוסף את יכולה לפנות לפילאטיס שגם יכול לעזור מאד בנושא הזה, זו פעילות ע"י נשימות וחיזוק השרירים כשיש המקדות בשריר האגן. כל פעילות טובה לגוף בתנאי שאת עומדת בכך ויודעת את הגבול. אין בכך שום נזק למיאסטניה זה דעות קדומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפגש תמיכה ברעננה -משה פיק20/10/2007
שלום לכולם,
ביום רביעי 24.10.2007 אני מקיים מפגש תמיכה בביתי ברעננה (הפרחים 32/3) בשעה 18:00.
אני מבקש מאותם המעוניינים להגיע לאשר השתתפותם.
אותם שמעוניינים להשתתף אולם לא נוח להם הזמן או השעה שיציעו משהו שונה ונראה אם ניתן יהיה לשנות.
בברכה
משה פיק
09-7727060
050-5918232* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפגש תמיכה ברעננה -
יעל21/10/2007משה שלום
אני חמישה ימים אחרי הטיפול ועדיין לא רואה שיפור. מאוד חלשה ובקושי הולכת
בשלב זה לא נראה לי שאוכל להגיע. אשמח אם תדווח לי איך ומה היה
תליתי את השלט בתל השומר כפי שסיכמנו אני מקווה שזה יביא ויעזור לחולים נוספים
אתה מכיר חולים נוספים מתל השומר?
להתראות
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעל
אלמוני22/11/2007
ראיתי את המודעה בת"ש (אולי אפילו שלך) וכך מצאתי את הפורום..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפגש אחרון
רבקה29/10/2007שלום משה,
אני חדשה בפורום ורק יום קראתי על מפגש בביתך,אשמח לדעת על נפגשים נוספים.תודה רבה.רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפגשים -
משה פיק29/10/2007שלום רבקה
צרי איתי קשר ב Email או בטלפון.
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברה חדשה (רבקה) -
משה פיק22/11/2007שלום רבקה,
אם את חדשה בפורום ואינך חברה ב "קבוצת תמיכה MG באינטרנט" צרי איתי קשר באמצעות ה Email של הקבוצה - או טלפונית ונסדיר את כל העניין (גם לגבי המפגשים).
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)