פורום מיאסטניה גרביס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• - למשה בקשה דחופה
    אורית
    19/10/2007

למשה שבת שלום,
    מפאת השבת, לא רציתי להטרידך בטלפון, ולכן אני מנסה
    דרך הפורום בתקווה שתראה את ההודעה עוד השבת.
    נשארתי עם מס' כדורים בודדים של מסטינון ואודה אם תוכל
    לקשר אותי עם אחד החולים שיכול ל'השאיל' לי כמה כדורים עד
    ליום ראשון שאני אקנה.
    אני ניידת ואסע לכל מקום.
    אני אכנס בבוקר לפורום ואבדוק תשובתך.
    לאחר אישורך אצור איתך קשר טלפוני.

תודה,
    אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    - למשה בקשה דחופה

הוספת תגובה

• כדורי מסטינון למסירה -

משה פיק
    19/10/2007

שלום אורית.
    אתמול קיבלתי כמות לא קטנה של כדורי מסטינון (60Mg) ופירידוסטיגמין ברומיד (30Mg) מחולה שנמסר לה (לשמחתה ?) שאינה חולת מיאסטניה. כך, אורית שאת כמובן תקבלי חלק מהן.
    אם מישהו נוסף מעוניין בכדורים נא ליצור איתי קשר.
    לאמר את האמת, חשבתי למסור אותם במפגש הקרוב.

בברכה
    משה פיק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי מסטינון-

ערן משה
    20/10/2007

אורית שלום, ראיתי את בקשתך הדחופה. יש לי בקבוק בו 60 כדורים להשאיל לך.
    אני גר בחדרה. טלפון 054-4261447

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• - לערן

- אורית
    20/10/2007

לערן תודה רבה על ההענות המהירה.
    אני אסע היום למשה פיק ואקח כדורים. אני גרה לידו.
    אבל אני ממש מודה לך.

אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כותרת -

משה פיק
    20/10/2007

אורית,
    בכדי שהכותרת תודפס בצורה נכונה (כותרת - שם) , תרשמי את הכותרת . רוח (Space), -
    תשווי את הכותרות שלי ושלך
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשה -

- אורית
    21/10/2007

אין בעיה. תודה,
    לקחתי לתשומת ליבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה -
    מיסטי
    18/10/2007

זה מספר חודשים אני סובלת מקשיי הירדמות, גם כאשר אני עייפה מאוד.
    מאחר ומעולם לא סבלתי מבעיות שינה כלשהן בעבר, אני מקשרת זאת לאימורן שאותו התחלתי לקבל מאותו הזמן.
    האם מישהו נוסף חווה בעיות שינה כתופעת לוואי לצריכת אימורן?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה -

הוספת תגובה

• כדורי שינה -

שלי
    23/02/2009

משה רציתי לשאול אותך שאלה האם אפשר לקנות כדורי שינה בלי מירשם רופא ואם יש הייתי רוצה לדעת את השם של הכדור הזה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי שינה, למי ? -

משה פיק
    23/02/2009

שלום שלי,
    האם את חולת מיאסטניה ?
    כאשר אנו משוחחים בפורום זה אנו מתיחסים בראש ובראשונה לחולים במחלת מיאסטניה גרביס ובעיר כאשר מוזכרות תרופות שטובות לאדם בריא ועלולות להחמיר את המחלה בה אנו נמצאים.

ישנם בשוק מספר לא קטן של תרופות שינה והן מיועדות למטרות שונות כגון :
    בונדורמין (שאסור לשימוש אצל חולי מיאסטניה ).
    זודורם (שאסור לשימוש אצל חולי מיאסטניה ).
    וכו'
    בעיקרון, כדורי שינה ממשפחת הבנזודיאזפינים אינם מומלצים לחולי מיאסטניה היות והם מדכאים את מערכת העצבים.

קיימים גם כדורים טבעיים (תרופות טבעיות ניתנות ללא מרשם רופא) כגון :
    מלטונין (לא מומלץ לחולים שמשתמשים בתרופות "מדכאות מערכת החיסון)

למרות הכל ישנם חולי מיאסטניה שמשתמשים בכדורים הנ"ל ללא בעיות (כל חולה שונה).

שלי, היות ואיני מכיר אותך, אם אכן את חולת מיאסטניה צרי איתי קשר לדוא"ל ונשתף אותך בקבוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה -

יעל
    18/10/2007

הנושא עלה מספר פעמים בפורום
    גם לי אותה הבעיה. אני נוטלת גלולה כל לילה למרות שמצוין בהתויות נגד שאינן מומלצות לחולי מיאסטניה
    זאת אכן בעיה שלא מצאתי לה פתרון אחר.
    לילה ללא שינה מעייף יותר מנטילת גלולה. זאת המסקנה שלי
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה בגלל האימורן?? -

מאסקית
    18/10/2007

חוץ מקשיי ההרדמות, בזמן האחרון ממש חם לי.
    גם בימים הקרירים אני עם בגדים קצרים.
    גם קשור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה -

ערן משה
    20/10/2007

מאסקית שלום
    את בעיות השינה כדאי לבדוק במעבדת שינה כי יכול להיות שהן קשורות למיאסטניה(חולשת שריר הבליעה), כך גילו אצלי את החולשה, בהתחלה לא נרדמתי והתעוררתי רבות ואחרי כן התחלתי לנחור, היום אני עם מכונת הנשמה בגלל חולשת שריר הלוע והנשימה. בנוגע לגלי חום שאת מדברת עליהם, אני כרגע לא נוטל אימורן ונוטל רק פרדניזון וסובל מאותם תסמינים, אז כנראה שהמחלה פעילה, כי כשיש פעילות דלקתית בגוף בין אם היא אוטואימונית או ויראלית או חיידקית, הגוף נלחם ע"י סוגי תאים שונים שחלקם גורם לעלייה של חום ותחושת חוםפ פנימי. הלוואי שזו תהיה הבעיה העיקרית כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדניזון ובעיות שינה -

שירלי
    20/10/2007

כשלקחתי פרדניזון במינון גבוה - כ -100 מ"ג, במשך כמה חודשים, לא יכולתי להרדם. שום דבר לא עזר, ניסיתי כל מיני סוגי כדורי שינה במינונים שונים, ולבסוף נמצא הפתרון , כדור שינה שאינני זוכרת כרגע את שמו - דורמי - משהו... לקחתי אותו במשך כמה חודשים, עד שירד מינון הפרדניזון. ידוע בפירוש שאחת מתופעת הלואי של פרדניזון היא חוסר שינה וחוסר שקט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בונדורמין -

שירלי
    27/10/2007

נדמה לי ששם הכדור שלקחתי היה בונדורמין. היה די קשה לצאת ממנו, אבל לאט לאט, עם הורדת המינון "השתחררתי" ממנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בונדורומין, כדור שינה -

משה פיק
    27/10/2007

רק לשם הבהרה.
    כדורי שינה בונדורומין אסורים לשימוש על חולי מיאסטניה.
    ההזהרה כתובה בעלון לצרכן שנמצא בכל קופסאת כדורים.

בברכה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני 20 שנה -

שירלי
    27/10/2007

לפני 20 שנה, ניתן לי כדור זה... (אלא אם כן אני מתבלבלת, אבל כמעט בטוח שזה היה זה.)
    בכל מקרה, אף אחד משנינו לא רופא, ואנחנו רק מספרים מנסיוננו האישי.
    שבוע טוב לכולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנדורמין לשינה, מירשם רופא -

משה פיק
    27/10/2007

אני מסכים אתך שירלי שקיבלת את הכדור ע"י מירשם רופא.
    מה שאני גיליתי על עצמי ומנסיוני האישי אני מעביר לכולם.
    גם אני קיבלתי את הכדור ע"י רופא (דופא ראות בכיר, מנהל מחלקה בביה"ח) בזמן נסיונותי לפתור בעית שינה במכון שינה וזאת לאחר שהראתי לו את רשימת התרופות האסורות.
    לאחר שגיליתי מה שכתוב בעלון בזמן השימוש בתרופה, הפסקתי אותה ובביקור הבא כאשר הראתי לו את העלון הוא התנצל על טעותו.
    ידע לי שישנם מספר לא מבוטל של חולי מיאסטניה (בעולם) שמשתמשים בכדור והם מודעים להזהרה שקיימת לגבי השימוש בו לחולי מיאסטניה.

זה מאשר שהתרופות האסורות אינם "אסורות לחלוטין" לחולי מיאסטניה.
    העיקר שחולי המיאסטניה יהיו מודעים לסכנות שעלולות לגרום להחמרת המחלה ויחליטו (בשיתוף הרופא המטפל) אם להשתמש בתרופה או לקחת סיכון.

בבריאות לכולם
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי בונסרין? -

מאסקית
    28/10/2007

אאל"ט, מתאים גם לחולי מיאסטניה, במינון של 30 עד 50 מ"ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי שינה -

יעל
    28/10/2007

לא הבנתי מה שם הגלולה שמתאימה לחולי מיאסטניה לפי מאסקית
    אודה לך אם תפרטי
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בונסרין -

ערן משה
    28/10/2007

בונסרין היא תרופה נוגדת דיכאון ולא תרופה לשינה.
    אומנם כל משפחת הווליומים (בונדורמין, נומבון, קסאנאקס) בחלקן אסורות לחולי מיאסטניה וכמו כן גורמות להתרגלות לתרופה אבל אני למשל לוקח קסאנאקס כבר מעל שנה וזה עובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בונסרין -

מאסקית
    29/10/2007

נכון שההתוויה הראשית שלה לדיכאון, אבל היא גם תרופה משרת שינה, ואאל"ט, מותרת לחולי מיאסטניה, במינון שציינתי לעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בונסרין -

ערן משה
    29/10/2007

העיקר שזה עוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואאל"ט (?) -

משה פיק
    29/10/2007

כבר פעמיים הופיעה המילה ואאל"ט. אפשר לקבל הסבר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואאל"ט=ואם אני לא טועה-ראשי תיבות

רונה
    29/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתנצלת -

מאסקית
    29/10/2007

כוחו של הרגל גלישה בפורומים באינטנט. זהו קיצור מקובל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואאל"ט -

משה פיק
    29/10/2007

כל יום לומדים משהו חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלקת אחרי הסרת התימוס
    יעל
    17/10/2007

שלום לכולם,
    אני חודש אחרי ניתוח להסרת בלוטת התימוס דרך הצוואר ושלושה חתכים לאורך הצלעות בצד ימין, כרגע אני שמה שמן ויטמין E לשיפור מראה הצלקת, אני יודעת שישנם תכשירים שונים בשוק, אשמח לעצתכם במידה והתנסתם בעיניין ואכן הצלקות שלכן הראו שיפור, אני יודעת שיש ג'יל בשם: קלו-קוט.
    תודה ובריאות!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    צלקת אחרי הסרת התימוס

הוספת תגובה

• צלקת

תהלה
    18/10/2007

שלום!
    אני עברתי ניתוח להוצאת התימוס דרך הצוואר לפני כשש שנים.
    ההמלצה שאני קיבלתי (ולא יישמתי) היא לא לחשוף את הצלקת לשמש ישירה.
    לגבי הקלו-קוט, לא ניסיתי על הצלקת הזאת אבל על צלקות אחרות היא עובדת נפלא.
    אצלי, לרוב הצלקת בהירה ואנשים לא ממש שמים לב אליה. לעיתים, בעיקר בחילופי מזג אויר, הצלקת יותר אדומה ואז היא גם מציקה לי (אני מרגישה אותה). חוץ מזה, הדבר היחיד שמפריע לי זה שבאזור מעל הצלקת התחושה שונה, זה בעיקר מציק אם אני נוגעת בצוואר.
    בסך הכל הצלקת ממש לא מפריעה לי ורוב האנשים כלל לא שמים לב שיש לי צלקת עד שאני מדברת עליה.
    בכל מקרה, אם הצלקת מפריע לך תמיד את יכולה למצוא שרשראות באורך המתאים.
    אני מאחלת לך שהצלקת תעלם כמעט לגמרי ושהיא תהיה הדבר היחיד שתחשבי עליו בהקשר של המיאסטניה.
    תהלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרי
    שלום לכולם
    17/10/2007

שלום לכולם הייתי רוצה לדעת העם אתם מצליחים לנהל חיים נורמלים ולתפגד כמו שצריך כי אני פשוט כבר מתוסכלת מעצמי שאני לא מצליחה לעשות כלום יש לי שני ילדים קטנים שראוים שאמא שלהם מתשפזת די הרבה בבתי חולים אין לי כבר כוח אני מיואשת מה עלי לעשות כדי להמשיך אני כבר שבורה מהמחלה הזאות אני אל מוכנה לקבל אותה מה עלי לעשות כדי להמשיך קדימה ולתפגד כמו פעם תודה פרי חפץ ורפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה
    פרי

הוספת תגובה

• מה זה חיים נורמלים?

מאסקית
    17/10/2007

למזלי הילדים שלי גדולים,
    אני ממשיכה לעבוד, כי להתפרנס מוכרחים, הבלאגן והלכלוך בבית צומחים וגדלים,
    ועל חיי חברה ויתרתי מזמן.
    :-(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאסקית

- אורית
    18/10/2007

למאסקית,
    אני חושבת שהבית זה הדבר האחרון שאת צריכה להתייחס אליו.
    הבלגן והניקיון בבית לא בורחים לשום מקום. הכל יחכה לך.
    אני, בתור פדנטית ואובססיבית לענייני הבית, למדתי לקחת את הדברים
    בצורה אחרת, בלית ברירה.
    אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם אני רוצה להיות חזקה, צריך לעשות
    ויתורים על דברים שהם פחות חשובים.
    אבל, מאסקית, על חיי חברה את לא צריכה לוותר, ולדעתי את צריכה לעמוד על כך.
    חיי החברה הם אלה שנותנים את הכוח והאנרגיה שאת זקוקה להם כדי להרגיש טוב.
    גם חיי חברה יכולים להשתלב בקצב שלך. לא מוכרחים כל שבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת מוח עצם לשיפור הנשימה -
    משה פיק
    17/10/2007

בתאריך 9 אוקטובר 2007 יצא פירסום של אוניברסיטת קליפורניה (UCSD).

חולי מיאסטניה הסובלים מסימפטום של בעיות נשימה יכולים לשוב ולנשום טוב יותר הודות להשתלה נדירה של מוח עצמות (לשד העצם) בתהליך ראשון שבוצע במערב ארה"ב במרכז הרפואי של אוניברסיטת קליפורניה (סן-דיאגו).

תהליך חדש זה מתכנת מחדש את מוח העצמות של החולה. התהליך כולל חיסול מוח העצמות הקיים באמצעות טיפול כימוטרפי ועירוי דם נקי מטוהר. לאחר השתלת הדם המטוהר, תאי הגזע (Stem Cells) החדשים בונים מוח עצמות חדש (Bone Marrow) שבעזרתו מתחדשת מערכת החיסון עם תאים שאינם מתקיפים את הגוף.

התהליך ההשתלה בוצע בקליפורניה על חולה מיאסטניה (רופא במקצועו) שהיה 3 שנים בטיפול פלסמהפרזיס כל יומיים עקב בעיות חולשה בגפיים וקשיי נשימה. טיפול שהחזיק אותו בחיים.

לדברי אגודת השתלות מוח עצם בארה"ב (IBMTR) תהליך יחודי זה בוצע רק בשלושה מיקרים קודמים במכון האוניברסיטאי בשיקגו.

בתהליך שעבר החולה הטיפול הכימוטרפי חיסל את רוב תאי T (התאים הגורמים למיאסטניה) והתיאוריה של המטפלים היא שכאשר המערכת החיסונית נקיה מהנוגדנים, השתלת תאים נקיה לא תרכוש את תכונות התאים שהוצאו והמערכת תהיה ללא נוגדנים למיאסטניה.

לאחר הטיפול החולה חייב לקחת מספר תרופות אנטיביוטיות כהגנה מזיהומים ומערכת חיסונית חדשה ניבנת תוך 3 חדשים בהם החולה חייב להמנע ממפגש עם קהל גדול.

למעוניינים לקרא את הפירסום :
    http://health.ucsd.edu/news/2007/10-9-myasthenia-gravis.htm

לפי הערכת העמותה האמריקאית (MGFA) רק 20 מתוך 100.000 מאובחנים במחלה וישנם עוד רבים שהם חולים, אולם הם לא מודעים לכך.

בברכה
    משה פיק

הוספת תגובה

• תגובה למאמר -

משה פיק
    18/10/2007

שלום לכולם.
    הפנתי את המאמר לעיון לנוירולוג ידוע בארץ לקבלת תגובה.
    תגובתו הייתה :
    משה שלום
    זהו טיפול קיצוני ובעל סיכונים רבים
    בוודאי שאינו טיפול שגרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה נוספת לטיפול -

תהלה
    18/10/2007

אני דיברתי על הטיפול הזה עם הנוירולוג שלי. הוא אמר שזהו טיפול שעלולה להיות בו סכנת חיים ולכן זהו טיפול קיצוני במיוחד.
    תהלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה נוספת --מורג

מורג יהודה
    19/10/2007

שהופיעהבאי-מייל בקבוצת המיאסטניה בארה"ב:
    א. שזה טיפול נדיר. מקרה אחד מתוך ארבעה בארה"ב. עדיין לא מספיק נסיון מצטבר.
    ב. שזה יקר מאוד - 250.000 דולר.
    ג. שנעשה במקרה חמור ביותר.
    לידיעתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה נוספת -

משה פיק
    19/10/2007

קיבלתי תגובה נוסםת של רופא בנושא :

שלום משה,
    אל תתלהב כל-כך. השתלת מיח עצם עצמית (שזה מה שמדובר בו), היא פרוצדורה לא פשוטה, כרורה בטיפול כימותראפי אגרסיבי על כל הסיבוכים הצפויים מכך. בעבר, הייתה התלהבות מטיפול בחולים עם מחלות אוטואימוניות שונות בדרך זו, אבל היא פחתה במשך הזמן, בגלל אלטרנטיבות אחרות, עם פחות בעיות.
    דוקא, אם זה מעניין אותך, יש היום לא מעט ניסויים בתרופות חדשות במחלות אוטואימנויות, ואני מאמינה שתוך מספר שנים ימצאו תרופה שעושה מודולאציה של מערכת החיסון, מבלי לדכא אותה באופן גורף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כחולה שעברה גם כימוטרפיה..

רונה
    21/10/2007

שלום,
    אני חולת מאסטניה, שהתגלתה עקב טימומה לפני כ-6 שנים, עברתי ניתוח להוצאת הטימומה
    ולאחריה כימוטרפיה.

כיום אני מחלימה ממחלת הסרטן פעם נוספת, עליי לציין שדווקא בתקופת הכימוטרפיה , המאסטניה
    ממש לא הורגשה, העפעפיים לא נסגרו, הידיים תפקדו והרגשתי ממש טוב.
    כנראה שהשמדת המערכת החיסונית על ידי הכימוטרפיה (למרות התופעות הקשות של בחילות הקאות וכד' - שנכון להיום יש תרופות שמאד מאד מקלות) מאד עוזרת

לאחר סיום הכימוטרפיה - חזרו התופעות ובגדול, ראיה כפולה, חולשה בידיים, קושי בלעיסה ובבליעה ועוד..כך שהיום אני עוברת טיפולי IVIG - בנוסף לטיפול במסטינון, פרדניזון ואימוראן

אשמח לדעת האם יש חולים באזור הקריות-חיפה, והאם מתקיימים מפגשים באזורנו.

בברכה,
    רונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגשים בחיפה (תשובה לרונה) -

משה פיק
    21/10/2007

שלום רונה,
    לפי שאלתך אני מבין שאת אינך חברה ב "קבוצת התמיכה MG באינטרנט".
    צרי איתי קשר ואני אעדכן אותך בכל הפרטים, גם בנושא חולים בקריות ובאיזור חיפה.

בברכה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונה

שירלי
    04/11/2007

רונה הי,
    קראתי עכשיו את סיפורך, ואני מקווה שאת מרגישה יותר טוב.
    אשמח לשמוע ממך (צ'יטטנו לפני כשבוע), ועכשיו אני גם רואה שאת מאזור חיפה . ובכן - אני גרה בחיפה. תתקשרי - 04-8261172.
    להתראות,
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצות לסובלים מבעיות בליעה -
    משה פיק
    16/10/2007

לקראת הפסח האחרון פירסמתי מספר עצות לחולים עם בעיות בליעה.
    היום הגיעו לידיי מספר עצות נוספות, והרי הן לפניכם :

1. שתיה/מאכלים סמיכים עדיפים על שתיה/מאכלים דלילים.
    2. ישיבה בזמן האוכל עם סנטר מורד, עדיפה על ישיבה זקופה.
    3. הטית הראש לעבר הכתף (הסתכלות לאחור) עוזרת לבליעה (זאת מלמדים חולי שבץ).
    4. שתיה בעזרת "קשית" עוזרת במקרים רבים (חולשה בשפתיים).
    5.להקדים את ארוחת הבוקר (אז החולשה פחותה).

מי שיש לו הערות מנסיונו האישי, בבקשה לפרסמן.

בברכה
    משה פיק

הוספת תגובה

• בעיות בליעה

יעל
    17/10/2007

מניסיוני המיאסתניה גורמת לנו להאט את הקצב של החיים ולנוח, האכילה חייבת להיות איטית ומחושבת עם בעיית הבליעה, אי אפשר עוד לחטוף אוכל על הדרך...כשאני אוכלת ושותה אין ברירה אלא להתיישב ולהתרכז באכילה ולא מול המחשב תו"כ ישיבה. אני ממעטת לשתות בפגישות על מנת להימנע מאי נעימות שלי, הנוזל יוצא לי מהאף ברגע שאני שותה, זה לא קל וצריך להתרגל לזה, אני מרגישה מן צימאון לכוס מים קרים מלאה, אבל אין ברירה אלא ללגום ממנה שלוקים קטנים ומבוקרים,
    בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשה
    יעל
    14/10/2007

כל יום שעובר וכל חולה שמצטרף זה מחזק את החלטתך לפתוח את הפורום
    כל הכבוד
    תבורך על ההתמדה ועל הזמן שאתה משקיע
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    למשה

הוספת תגובה

• הרחבת מאגר החברים בפורום -

משה פיק
    14/10/2007

ליעל ולכולם,
    ישנו גרעין שמחזיק את הפורום חי ונושם.
    ישנה עוד הרבה עבודה בכדי להגדיל את הגרעין.
    אני פונה לכל מי שקורא תשובה זו :
    הפיצו את המודעות על קיום הפורום וכתובתו בכל מקום שאליו אתם מגיעם לטיפול, אם זה הרופא המטפל,אם זו המרפאה בה אתם מטופלים או במחלקו הנוירולוגיות באם אתם באים לבדיקות או לאישפוז. רק כך נגיע אל מירב חולי המיאסטניה בארץ.

אני בטוח שהמשימה יכולה להתבצע, כאשר כולנו נטה כתף.

מי שאין לו כרטיסים או פלקטים לחלק, אשמח לשלוח לו ב Mail.

בברכה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת מאגר החברים בפורום -

יעל
    14/10/2007

משה שלום
    אני ביום רביעי בטיפול בתה"ש
    שלי לי במייל נוסח להודעה ואתלה אותה במחלקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת מאגר החברים -

משה פיק
    14/10/2007

אחלה יעל,
    שימו לב כולם !!
    עזרו לנו לארחיב את רשת החולים בפורום.

בהצלחה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרי חפץ
    פרי חפץ
    14/10/2007

שלום לכולם העם מישהו יודע עם אפשר למות ממיאסתניה גרביס אוו לאתנבן במשך הזמן

לקביעת תור
    סגירה
    פרי חפץ

הוספת תגובה

• מוות כתוצאה ממיאסטניה ? -

משה פיק
    14/10/2007

מיאסטניעה היא מחלה הגורמת ל "חולשת שרירים".
    מיאסטניה אינה "מחלה סופנית".
    מיאסטניה בהגדרה, אינה "מחלה שמחמירה עם הזמן". (היא עלולה להחמיר, באותה מידה שהיא יכולה להחלש, או אפילו ל"העלם" לתקופת מה, מצב שנקרא "הפוגה").

המצב היחיד בו חולה מיאסטניה עלול למות עקב המחלה, הוא: כאשר מופיעה "בעית נשימה חמורה" (טיפול נמרץ נשימתי).

לפני שנים לא רבות חולי מיאסטניה היו מתים כאשר הם הגיעו למצב של "בעיות נשימה" (החולה המפורסם ביותר בתרחיש זה היה טייקון הספנות אונסיס שהיה נשוי לג'קלין קנדי).

היום זה נדיר שחולה ימות עקב מיאסטניה בלבד.

האם השרירים מתנוונים במשך הזמן במחלת מיאסטניה (בדומה למחלת ALS) ?

כפי שאני יודע, זה עלול לקרות בצורה מתונה ובמיקרים נדירים מאוד שניוון באחד השרירים יקרה. הסיבה שניראת לי היא:
    הנוגדנים שמתגלים בבדיקת הדם לנוגדנים כנגד קולטני האצטילכולין מחולדים ל 3 קבוצות . אחת מהן גורמת ל "חיסול" הקולטנים, כאשר הגוף ממשיך כל הזמן לבנות קולטנים חדשים. במקרה שהתקפת הנוגדנים היא חזקה והגוף אינו מספיק להשלים את הקולטנים החסרים אנו בסופו של דבר נמצא במצב של "ניוון השריר".

אם מישהו שמע , או יודע על הסבר שונה. נשמח כולנו לשמוע.

בברכה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים
    מאסקית
    12/10/2007

כששרירי הפנים חלשים כל כך, קשה לדבר, קשה לחייך,
    הידיים כואבות ממאמץ, המסטינון עוזר רק טיפ-טיפה.
    וזה עוד יום אחרי פלסמפרזיס.
    אני כל כך מדוכאת מהמצב.

מה יהיה?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים

הוספת תגובה

• מה עושים ? -

משה פיק
    12/10/2007

שלום מאסקית,
    ראשית, יש להרגע ! כל מתח נפשי גורם להחמרת המחלה.
    יש לדאוג לא לעשות יותר מאשר ניתן לעשות. יש לנוח הרבה ולדאוג לקבל את הטיפול המתאים.
    לחולה מיאסטניה ישנן מספר אופציות לטפל במצב והחולה בשיתוף הרופא צריכים למצא את השילוב המתאים שיביא את החולה למצב הכי טוב שניתן להגיע אליו בזמן נתון.
    המחלה מתעתעת בנו, יום אחד היא קלה ויום אחר היא יותר קשה, יש להתעזר בסבלנות עם הטיפול שנמצאים בו כרגע ויש לשנותו אם רואים שהעזרה לא מגיעה מהתרופות או הטיפולים שאנו מבצעים.
    וכוונתי:
    יכול להיות שפלסמהפרזיס הוא לא הטיפול המתאים לך.
    יכול להיות שההמתנה בין הטיפולים הוא לא מתאים,
    יכול להיות שכמות המסטינון או מרווחי הזמן בין נטילת הכדורים אינו מתאים לך אישית ויש לנסות שינוי.
    יכול להיות שיש להוסיף תרופות נוספות (אימורן, סלספט, ציקלוספורין וכו').
    הצעתי (לא מעט חולים עושים זאת) לרשום יומן יומי ולציין בו את זמני הטיפולים, כמויות הכדורים בכל נטילה. + מה את מרגישה בכל זמן שאת לוקחת כדור. לאחר תקופת מה כאשר את נפגשת עם הנוירולוג , לבא עם היומן ולראות מה מראה הסטטיסטיקה של השפעת הכדורים והטיפולים במשך הזמן הנמדד. לפי זה ניתן להחליט אם הטיפול מתאים או יש לבצע בו שינויים.

אני יודע שלא כל הנוירולוגים יסכימו לשבת ולנתח את היומן. אם המצב הזה היה קורה לי הייתי מחפש רופא אחר. איני אומר שהרופא אינו טוב, מה שאני מנסה לאמר : כל חולה צריך למצא את הרופא ה "מתאים" לו. רופא שאין קשר איתו הוא כאילו ויתור על אפשרות לשפר את המצב.

זו דעתי האישית בלבד. זו אינה עצה רפואית. זו דרך שאימצתי לעצמי מתחילת המחלה ואני מרוצה מכך שיש לי אוזן קשבת לאיך שאני רוצה לטפל בעצמי. למרות שאיני רופא (אני בסה"כ חולה).

בברכה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• - מה יהיה?

ערן משה
    13/10/2007

מאסקית שלום
    אני בדיעה של משה האמיני לי , כל יום הוא סיוט, תוסיפי לידיים והפנים גם בעיות בליעה, נשימה והליכה והרי לך המצב המחורבן שלי (אני עם מכונת הנשמה בבית בערך 15 - 18 שעות ביממה), אבל מה ממשיכים לחיות ונלחמים, עושים מה שיכולים, ונחים הרבה. אין מה לעשות. ייאוש רק יגביר את החמרת המצב ותאמיני לי אני שם כל יום. החיים ממשיכים, יש בני משפחה סביב וצריך להלחם.
    חיזקי ואימצי כמו שהיו אומרים בצופים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא להתייאש

תהלה
    14/10/2007

מאסקית שלום!
    זה באמת מאוד מתסכל ומייאש כשלא מרגישים טוב ושלא רואים מתי יהיה שיפור שאפשר לחיות איתו.
    קודם כל, זכרי, את רק יום אחד אחרי הטיפול, תני לגוף שלך להתאושש מהטיפול.
    אני מסכימה עם משה, שיכול להיות שאת לא מקבלת את הטיפול המתאים ביותר עבורך במצבך הנוכחי.אני רק יכולה לעודד אותך בכך שבדרך כלל בסופו של דבר ניתן למצוא את הטיפול המתאים.
    אצלי (לפי מה שהרופאים אומרים) המיאסטניה נחשבת קשה ואני מקבלת הרבה תרופות טיפולים אבל ב"ה אני מתפקדת. תמיד יש את הימים או התקופות שמאני מרגישה פחות טוב אבל בסך הכל אני בסדר. אבל... זה לקח זמן עד שהגעתי למצב הזה. חשוב להיות ערניים ולדעת מה טוב לגוף שלך ומה לא טוב לך וגם זה לוקח זמן. הדרך היחידה למצוא את הטיפול שהכי טוב בשבילך זה על ידי ניסוי וטעיה (כמובן בהמלצת הרופא) ולכן זה לוקח זמן.
    והכי חשוב - זכרי מתח מחמיר את המיאסטניה!!! נסי למצוא דרכים שיעזרו לך להירגע. חשוב לבכות כשצריך, זה משחרר אבל תנסי למצוא משהו או מישהו שיכול לעזור לך לא להגיע למצב של ייאוש ממושך. בכל מקרה - אנחנו כאן בשבילך (ובטוחה שכשנצטרך גם את תהיי כאן בשבילנו)!
    אני מקווה שהצלחנו כאן בפורום לעודד אותך ולשפר את הרגשתך ולו במקצת.
    שיהיה לך המון בהצלחה ותרגישי טוב!
    תהלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למעודדים -

מאסקית
    15/10/2007

תודה רבה לכם על המילים החמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• - למאסקית

אורית
    16/10/2007

למאסקית,
    שאלת מה עושים?
    אז במצבים כאלה אני נוהגת בדרך שנראית מיושנת ובנאלית -
    עוצרת את כל המירוץ אחרי הזמן.. מאיטה את הקצב...
    עושה דברים שגורמים לי לאושר.
    אני תמיד משתדלת לעשות דברים שגורמים לי לאושר.
    אבל בימים קשים אני יותר מתמקדת בכך.
    כמו, למשל: ללכת ליום כיף עם חברה, לדבר ולצחוק, כך שוכחים קצת.
    נכון שקשה לצחוק, ואחרי מספר שניות מרגישים את הפנים משותקות. אבל
    לפחות לנסות לשכוח לכמה שעות. זה באמת משפר את ההרגשה, מניסיון.
    ככל שתהיי מאושרת יותר, תרגישי טוב יותר. בדוק.
    תעשי רק מה שאת אוהבת.

אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך -

מאסקית
    17/10/2007

אחרי העבודה (כי להתפרנס מוכרחים) איך בכלל נשאר לך כוח לדברים שאת אוהבת?
    אני מגיעה הביתה אחרי העבודה, והולכת לנוח.
    אחרי המנוחה, כשהתאוששתי, כבר מגיע יום עבודה חדש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• - למאסקית

- אורית
    17/10/2007

את צודקת.
    גם אני עובדת במשרה מלאה ויש לי שלושה ילדים.
    אני מאלצת את עצמי לא להכנס לנוח אחרי העבודה (לעיתים נדירות קורה
    שאני נכנסת למיטה לשעה קלה).
    המנוחה היחידה שיש לי כאשר אני מגיעה הביתה זה ישיבה של עשר דקות
    עם כוס קפה. לאחר מכן אני מאלצת את עצמי לקום, בפירוש מאלצת, לרוץ ולהסיע את הילדים
    לחוגים, לטפל בענייני הבית, וכן אחרי הכל - גם לצאת בערב, לשמוע מוסיקה, לקרוא ספר,
    לשחות בבריכה (דבר נהדר כי לא מרגישים את כובד הגוף). ותאמיני לי - אני יודעת מה זה שהגוף לא סוחב. לא סוחב. משתדלת להתעלם מהכל ולהמשיך.
    נכון, אכן לפעמים הכל משתלט עלינו ואי אפשר לעשות כלום. זה בסדר ליום, יומיים,
    שלושה ואז ממשיכים הלאה.
    אין ברירה ואין מה לעשות.
    רק כך אפשר להחדיר אנרגיות לגוף.

אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא להתייאש ולשמור על חיוניות

שירלי
    19/10/2007

למאסקית, אורית, וכל השאר -
    גם אני עובדת (אמנם לא במשרה מלאה) ואמא לשלושה ילדים - תאומים ועוד בן. החים הם מירוץ מטורף, וצריך לדעת לפעמים גם לעשות את ה"סטופ", במיוחד כשלא מרגישים טוב.
    אני חולת מייאסטניה כבר למעלה מעשרים שנה, ולמדתי כמה דברים במשך השנים.
    למדתי עם השנים, שעשייה, כל עשייה, היא מבורכת ועוזרת לשיפור מצב הרוח וגם להרגשה הפיזית.
    כל יום לקחת כיחידה בפני עצמה, לדעת לעשות הנחות לעצמנו כשצריך - מותר לנו !
    כדאי לסתכל על הכל בראיה כוללת ולהנות ממה שכן משיגים - לשבת על שפת הים עם חברים, לצחוק עם הילדים, להנות מסרט או ספר טוב, או מסתם כתבה בעיתון.
    גם לי יש רגעים קשים כשהגוף בוגד ולא מאפשר לעשות מה שרוצים. אני משתדלת אז לשכב במיטה, לבקש מבני בית לא להפריע ולעצום קצת עיניים, שינוחו . אפילו לא לישון, רק קצת להתנתק.
    אח"כ - כוס קפה או תה, וחזרה איטית לשגרת הבית. ... ומה שמשפר תמיד את מצב הרוח - קניות....
    אגב, גם אני נהנית משחייה ומצאתי שזה הספורט שהכי מתאים לי. כל השאר (למעט הליכה במישור) גורמים לי לכאבי שרירים.
    להתראות, ותרגישו טוב בגוף ובלב !
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חולת מיאסתניה גרביס
    פרי חפץ
    11/10/2007

שלום שמי פרי ורצייתי לברר עם מישהו יודע עם מותר לרדת במישקל ולעשות קצת דיאתה במצב של מיאסתניה תודה פרי ורפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה
    אני חולת מיאסתניה גרביס

הוספת תגובה

• דיאטה

משה פיק
    11/10/2007

שלום פרי,
    כמובן שמותר לחולי מיאסטניה לעשות דיאטה ולרדת במשקל (אם ניתן), זה אפילו רצוי. חולים הנוטלים פרדניזון נוטים לעלות במשקל עקב אגירת נוזלים ורצוי לשמור על דיאטה נכונה.

בברכה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרי חפץ חולת מיאסתניה

פרי חפץ
    11/10/2007

משה פיק שלום לך ....בהמשך לתשבותך שאני שאולת את הנירלוד שלי ואומרת לו שאני רוצה לרדת במישקל ולעשות דיאתה הוא אומר לי בשום פנים ואופן אני לא מאשר לא דיאתה ולא מכון כושר הוא לא מסכים ליייייאז מה אפשר לעשות כדי לרדת במישקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה ומכון כושר לחולי מיאסטניה -

משה פיק
    11/10/2007

שלום פרי,
    אם אנו מדברים על מיאסטניה גרביס בלבד, לפי מה שאני יודע, אין איסור על החולים לבצע דיאטה ואין כל איסור גורף ללכת למכון כושר. כל חולה מיאסטניה צריך לדאוג לגופו כפי שצריך לעשות כך כל אדם ללא מיאסטניה. דיאטה נכונה ובריאה + כושר גופני אף פעם לא הזיקו לאיש. אולם יש להכיר במגבלות ולעשות זאת רק במידה המתאימה.
    אני כמובן לא יכול לתת לך עצה אם לבצע את מה שאת מבקשת עקב שתי סיבות עיקריות.
    1. איני יודע את את צריכה דיאטה לרדת במשקל (מה הגובה שלך ומה מישקלך ?)
    אולי את פשוט מגזימה, דיאטה לא מתאימה למצבך והיא עלולה לפגוע בבריאותך.
    2. איני רופא ואיני רשאי לתת לך עצות מבלי לדעת ממה את סובלת מלבד המיאסטניה. אם את חושבת ומרגישה שהרופא שאת מטופלת אצלו אינו מטפל בך נכון, תמיד יש לך את האפשרות לפנות לרופא אחר לדעה שניה אן פשוט לעבור לרופא יותר מתאים לך.

בברכה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום משה

פרי חפץ
    11/10/2007

משה תודה רבה לך על התשובה וכול הכבוד לך על הפורם יש פה המון דברים מענינים הרבה בריאות והצלחה בהמשך דרכך פרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חולת מיאסתניה גרביס
    פרי חפץ
    10/10/2007

שלום שמי פרי ואני חולת מיאסתניה גרביס אני מקבלת 8 פעמים ביום מסתינון ופעם בחודש עירוי של המגלובין ואני מרגישה ביום המון חולשה קושי בתפקוד צניחת עעפפים כול הזמן עיפה איבדתי את הביטחון העצמי שלי לצאת לרחבות לבד אני נילחצת מהר מכול דבר ומהר מאוד המחלה שלי מחמירה כתצואה מלחץ השאלה שלי מה אני יכולה לעשות כדי שיהיו לי חיים נורמלים תודה פרי חפץ ורפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה
    אני חולת מיאסתניה גרביס

הוספת תגובה

• חזקי ואמצי, פרי

מיסטי
    10/10/2007

שלום פרי,
    צר לי לשמוע על הרגשתך הפיזית הלא טובה, כמו גם על הרגשתך הנפשית- מנטלית.
    לא ציינת בדברייך האם הבסיס לנ"ל הוא היותך חולה חדשה, יחסית, וטרם הסתגלת לקשיי המחלה, או שיש החרפה במצבך. בנוסף, למה את חוששת להיות בחוץ לבדך, האם קרה לך משהו בעבר בסיטואציה כזו?
    עבורי מה שעוזר לי מאוד זה להיות מאוד קשובה לגוף, ובהתאם למלא את יומי. בימים טובים אני מספיקה המון ופעילה בבית ובחוץ ואפילו לא נזקקת להרבה שעות שינה (למרות שמנוחת צהריים הפכה להכרח עבורי גם בימים שכאלה), ולעומת זאת יש לא מעט ימים (למשל היום) שהקצב שלי איטי יותר, אני זקוקה לפעילויות פחות מאומצות (לא יכולה להסתובב ממושכות לסידורים, לא נפגשת עם אנשים כדי להשאיר את מעט כוחותי למשפחתי) ואפילו דואגת לנוח בין פעילויות על כוס שתיה וספר. לפעמים אני שואלת את עצמי איך ברח היום בלי שהרגשתי, ובקושי עשיתי משהו.
    כאדם שהיה מאוד פעיל היה לי מאוד קשה בתחילה "להרשות לעצמי" את הקצב הזה, שנתפס קודם כלוקסוס או כמשהו היאה לחופש, אך מהר מאוד הבנתי ששינוי ההרגלים משפר את הרגשתי ואפילו את תפקודי בהמשך היום. בנוסף, בגלל השפעת הלחץ לרעה על מחלתנו חשוב למצוא אפיק הרגעה כלשהו, או אפיק לפריקת לחצים- הליכה בחוץ (פארק, ים וכד'), פגישה עם חברה, יצירה, תראפיה כלשהי....
    חזקי ואמצי, פרי, בהתמודדותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרי חולת מיאסתניה גרביס

פרי חפץ
    11/10/2007

אז ככה על עצמי אני חולת מיאסתניה גרביס כבר 3 שנים עוד מעד ואני עדין לא מאקלת את זה שקיבלתי מחלה בגיל כזה צעיר יש לי שני ילדים קטנים בבית שאני אמורה לטפל בהם אבל לא תמיד מצליחה לתפקד אני די הרבה מתשפזת בבתי חולים גילו לי את המחלה רק אחרי 8 חודשים של סבל ויאוש 8 חודשים הייתי נופלת ברחבות בכבישים באוטבוסים והרפאוים תמיד היו אומרים לי אין לך כלום זה תמיד בראוש שלך עד שפניתי לפרפסור קרסו והוא אישפז אותי בבי"ח ותוך שבועים הוא גילה לי את המחלה ואמר לי יש לך מיאסתניה גרביס ובנוסף יש לי את אפלפסיה מגיל 15 שזה נירדם לי המחלה וגילו לי את המיאסתניה האפלפסיה חזרה אלי ובנוסף אני מטפולת בביח בלינסון בהשגחה רפואית עם הנירלוג אבל יש ימיים שאני מצליחה לתפקד וימיים שאני אפילו מהמיטה לא יכולה לקום לפעמים אני כבר מגיעה למצב של יאוש ומתחילה לבכות מהתסכול שאני אל מצליחה לעשות כלום אני מספרת בערך מה קורה לי אני רוצה לחיות חיים נורמלים בלי פחדים אני רוצה להיות איך שהייתי בעבר בחורה שמחה שיכולה לעשות כול דבר שאני רוצה אבל אני לא מצליחה השאלה שלי היא ?איך אני יכולה לחיות חייים נורמלים ביותר אשמח עם תתנו לי תשובה רפואה שלמה פרי חפץ מיס טל שלי לבירורים 0525122655 אשמח עם תיצרו קשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העיקר לא להתייאש

יעל
    11/10/2007

פרי שלום
    אני מברכת את משה שוב על פתיחת הפורום!!!. לפני כן חשבתי שאני לבד במחלה הזאת. עכשיו אני יודעת שכולם עוברים את אותו מסלול יסורים
    קודם כל, לשכנע את הסביבה שאת באמת חולה ולא שחקנית בהבימה
    אחר כך, לשכנע את עצמך שזה קורה לך, בהתחלה הרגשתי פיצול אישיות. התיחסתי לחולה כישות נפרדת כשאני בעצם בריאה
    השלב הכי קשה! זה לקבל את עצמך כחולה ולנהוג בהתאם
    אחר כך, קשה לשכנע את הרופאים שהסתיים שלב הבירורים והאיבחונים ולהתחיל בטיפולים
    עכשיו , זה השלב החשוב..שבו הטיפולים צריכים להתאים לחולה. וזה לא פשוט, לכל חולה האיפיונים שלו והטיפולים שמתאימים לו
    אני לא מסכימה עם משה בקשר לדיאטות. כי נשים נוהגות להיכנס לדיאטת כסאח (גבר לא יבין זאת) רוצות תוצאות ומהר. יש להיזהר מאוד. דיאטה מחלישה מאוד! כדאי לשמור על המשקל ולא להתאמץ לרדת.. גם כאן החוכמה היא לקבל את עצמך כמו שאתה. חלש, עייף ופחות רזה
    זה מנסיוני
    אנחנו מספר חולות באזור נס ציונה ורחובות מקיימות מפגשי תמיכה שעוזרים לנו ונשמח לצרף מי שרוצה וזקוק לקשר האישי
    בריאות לכולם
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרי חפץ חולת מיאסתניה

פרי חפץ
    11/10/2007

יעל שלום לך הייתי מאוד רוצה שתיצרי אייתי קשר טלפוני לשחוח יותר לעומק ושתצרפי אותי לתמיכה המיס טל שלי הוא 0525122655 אוו בבית 098655440אשמח מאוד עם תיצרי קשר בהקדם ותרשמי לי גם את המי טל שלך הרבה בריאות פרי חפץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל...

בתיה
    11/10/2007

היי
    אני תושבת נס ציונה והייתי שמחה להצטרף למפגשי תמיכה , אשמח אם תיצרי איתי קשר דרך המייל שלי .
    תודה ולהשתמע והרבה בריאות לכולנו.
    בתיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבתיה

יעל
    11/10/2007

לא צרפת לי כתובת מייל
    אשמח להיות בקשר
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזמנה לקבוצת התמיכה -

משה פיק
    11/10/2007

שלום בתיה,
    אם את רוצה להצטרף לקבוצת התמיכה, לקבל עדכונים ולקבל הזמנות למפגשים, שילחי חי את הפרטים שלך ותצורפי לקבוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש קבוצת תמיכה כזו גם בירושלים?

מאסקית
    11/10/2007

אני מרגישה זקוקה לזה.
    עברתי היום טיפול פלסמפרזיס, אבל עדין מתקשה בתנועת שרירי הידיים והפנים.

אין לי עוד כוח לזה.
    (איזה משפט מוזר, בהקשר הזה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצות תמיכה

יעל
    11/10/2007

משה שלום
    האם יש אפשרות לארגן קבוצות קטנות לפי אזורי המגורים
    בגלל המגבלות בתנועה אולי זה מעשי יותר ולך יש כתובות האנשים.
    תודה ולהתראות
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגש תמיכה בירושליים -

משה פיק
    11/10/2007

הכל ניתן לבצע , קיימתי כבר מפגשים בירושלים. באר-שבע וחיפה.
    בכדי לקיים מפגש בירושליים אני צריך מישהו/י שיקחו על עצמם לארגן את האנשים ליום מסוים, שעה ומקום, והרי לכם מפגש.
    אם מישהו לוקח על עצמו לארגן, אני אעזור לו/ה ואפילו אגיע אם רוצים.
    אין דבר העומד בפני הרצון........אבל צריך רצון.

משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגש תמיכה בירושלים -

תהלה
    11/10/2007

שלום לכולם!
    אני אשמח לנסות לארגן מפגש תמיכה בירושלים.
    יש לי כמה דברים דחופים לסיים ואז אוכל להתפנות ולנסות לארגן מפגש. אני מעריכה שזה ייקח בין שבועיים לשלושה.
    בינתיים מי שמעוניין להגיע למפגש שכזה מוזמן לשלוח מייל עם הפרטים שלו למשה פיק (משה - אני מקווה שזה בסדר שאני מנדבת את האי מייל שלך) ולכשאתפנה לארגן את המפגש אצור קשר עם משה.

שיהיה לכולם חורף בריא ועם הרבה כוחות פיזיים ונפשיים.
    תהלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה מיאסטניה

שמואל
    20/10/2007

אני חולה מיאסטניה כבר 15 שנה
    לשמחתי אז המחלה נרדמה ל- 10 שנים
    וחזרה לצערי לפני כ- 5 שנים לקחתי מיסטנון
    כמה שנים וכעת לוקח פירדוסטיגמין, רואה מדי פעם
    כפילות בראיה, חולשה בגפיים וקשה לתפקד
    קשה לי לעמוד הרבה זמן - בן 51

טוב שיש את הפורום כדי להתייעץ במה שעובר
    ולחלוק את אותה מחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמואל, חולה המיאסטניה -

משה פיק
    21/10/2007

שלום שמואל,
    אם אינך ברשימת החולים ב "קבוצת תמיכה MG באינטרנט" אינך מקבל את העדכונים החדשים על המחלה שנשלחת לחברים באמצעות כתובת ה- Email.
    אם אתה מעוניין לקבל את האינפורמציה, שלח לי הודעה לדוא"ל

בברכה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת כפות רגליים -
    משה פיק
    09/10/2007

לשם סדר עוקב אני מעביר את ההתכתבות בנושא "צניחת כפות רגליים" לפרק נפרד מהפרק שבו הוא היה - "MG האמנם ?"

לקביעת תור
    סגירה
    צניחת כפות רגליים -

הוספת תגובה

• צניחת כפות רגליים (ערן משה) -

משה פיק
    09/10/2007

אורי שלום
    מניסיון אישי, אני אח במקצוע, דבריו של משה פיק פוגעים בדיוק במטרה, אף אחד לא כתב את הספר על מיאסטניה, בקצרה אצלי לא נמצאו נוגדנים כלל וגם הסימנים התחלה היו לא ברורים חוץ מעיפות במשך היום וראייה כפולה, אך זה בא עם חולשת צד, בגלל שלא היה פטוזיס (צניחת עפעף), רוב הרופאים החליטו שזן לא מיאסטניה( טעות, רק ל- 70% לערך יש צניחת עפעף), גם בדיקת ה- SF- EMG שלי לא הייתה ספציפית למיאסטניה למרות שהמבצעת טענה בפעם הראשונה שזו מיאסטניה. בהמשך המצב החמיר והופיעו סימנים של מיאסטניה וגם כאלה שלא רואים כ"כ כמו צניחת כפות רגליים (לאחר בירור אפילו פרופ' שדה כתב על מאמר, אז כן נראה מצב כזה) והויע גם צניחת עפעפיים וכו'. היום יש לי את כל הסימנים הקלאסיים כולל גם כאלה שהם לא קלאסיים ולדעתי עצם ההתלבטות הארוכה, למרות שאני במקצוע ולחצתי כל הזמן לכיוון אבחנה וטיפול היא זו שגרמה להחמרת המצב. לדעתי במידה ולבינך המסטינון עזר עליו להמשיך לקחתו (במידה והוא לא גרם לחולשה נוספת של השרירים) וללכת לעוד כמה נוירולוגים המטפלים בנושא- לי לדוגמא אמר פרופ' אברמסקי כי למרות שאין נוגדנים וה- SFEMG לא ספציפי בדיוק, מה שחשוב זו הקליניקה, כלומר התופעות הנצצפות ע"י הרופא והסימנים עליהם מתלונן החולה וגם בספרות כתוב שבמחלה זו החשוב ביותר היא הקליניקה ואח"כ בדיקות העזר, כמובן שאם יש נוגדנים האבחנה חד משמעית וזה הרבה יותר קל, אבל במידה ואין נוגדנים, החולה מיטלטל מרופא לרופא וזה יכול להימשך זמן רב והוא חשוב למניעת התדרדרות המצב. זו דעתי המקצועית ומניסיון אישי.
    בברכת בריאות והצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת כפות רגליים -

משה פיק
    09/10/2007

שלום ערן,
    זו לא הפעם הראשונה שאני שומע ממך על התופעה של "צניחת כפות הרגליים" ותמיד חשבתי שזו תופעה של מחלה אחרת, היות ואני מודע לכך שזו לא המחלה היחידה איתה אתה מתמודד.
    אם זו הכן לדעתך תופעה של מחלת המיאסטניה (אני לא נתקלתי בתופעה זו אלא רק אצלך) הייתי מעוניין שתפרט יותר על התופעה ואם יש לך קישור כלשהו לכתבה/מאמר בנושא אשמח לקבל. אני מעוניין לשמוע וללמוד את הנושא יותר מקרוב.

בברכה
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת כפות רגליים (מורג יהודה) -

משה פיק
    09/10/2007

מה פירוש, צניחה?
    האם אפשר לקבל, תיאור קצר של התופעה?
    זה כשבוע יש לי תופעה, אולי דומה , בקרסול. אני לא יכול להרים את כף רגל שמאל, למעלה מהמצב המאוזן. אני יכול להוריד אותה למטה.לפני כן היתה לי שם,תקופה קצרה, בצקת קלה.
    יש חוסר תחושה של העצב/השריר - הוא לא עושה את מה שאני "אומר" לו.
    אני עושה בדיקת אי.אם.ג'י ביום ה' הקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

משה פיק
    09/10/2007

מוכר לי ,גם אצלי זה התחלי כך, כולל כאבים לאחר מאמץ באיזור הקרסול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• (צניחת כפות רגליים (ערן משה) -

משה פיק
    09/10/2007

שלום
    צניחת כף רגל המדוברת בד"כ היא לאחר אירוע מוחי או שיתוק כלשהו ואז עקב חוסר מעבר עצבי יש צניחת של כף הרגל (ד"א זה יכול להיות גם בגלל פריצת דיסק), במיאסטניה יש חולשת שרירים המפעילים את הקרסול אלו השרירים הבאים מאיזור הברך ועד לפטישון (העצם הבולטת בצד הקרסול) ואז יש צניחה של כף הרגל בזמן הליכה בלבד כי השרירים לא מחזיקים את הכף רגל, לא עושים את תנועת הרמת הרגל בזמן הליכה ובזמן שכיבה ניתן לראות זאת שהרגל צונחת הצידה (לא כמו בשיתוק כלפי מטה) והחוצה. כשהייתי אצל פרופ' שדה לשם נטילת ביופסית שריר הוא סיפר לי שהוא כתב על כך מאמר והוא מכיר את המצב הספציפי הזה, נכון שאין הרבה אבל ישנם מקרים כאלה וסה"כ גם פרופ' אברמסקי אמר שזה הגיוני מבחינה פיזיולוגית, רק שזה לא מצב בו נתקלים הרבה כמו חולשת ידיים, ירכיים עניים וכו', עוד פעם לא נכתב הספר כמו שאתה אומר וחולשת השרירים יכולה להתבטא בכל שרירי השלד (או השרירים המשורטטים כפי שהם נקראים, בניגוד לשרירים החלקים כמו מעיים, ושט וכו') כולל השרירים היותר מרוחקים. אין לי מאמר כתוב על כך אבל נדמה לי שבאחד המקומות הרבים שקראתי על המחלה נכתב שם שנצפתה תופעה כזו, אבל לא זכור לי היכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת כפות רגליים -

משה פיק
    09/10/2007

שלום ערן,
    כפי שאני מבין מדברייך המצב אצלך אינו קשור לארוע מוחי כלשהו או שיתוק או פריצת דיסק, והתופעה היא אך ורק עקב מיאסטניה גרביס.
    האם זה המצב ?

האם עוד מישהו מהחברים נתקל בבעיה דומה ?

משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת כפות רגליים (אורית) -

משה פיק
    09/10/2007

משה שלום,
    חזרתי לפני שלושה ימים מטיול של ארבעה ימים מאוד אינטנסיביים בברצלונה.
    הליכה מרובה ביותר ועמידה על הרגליים. מאמץ שלא קיים ביום יום.
    ביום שחזרתי הבחנתי בנפיחות מאוד רצינית בכפות הרגליים ובקרסוליים.
    לא הבנתי מה זה, וייחסתי את זה להליכה ולמאמץ.
    נכנסתי לפורום וקראתי את העניין של "צניחת כפות רגליים". ראיתי שזה די מתאים בעצם
    למה שקרה לי.
    גם אני מייחסת את זה למיאסטניה. כי לא ידועה לי בעיה אחרת.

לידיעה,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

משה פיק
    09/10/2007

משה שלום
    אומנם כך, צניחת הרגליים היא מחולשת השרירם הבאים מהברך החיצונית הצדדית ואוחזים את הקרסול ע"י גידים וגם שריר הסובך (התאומים) שאוחזים את גיד אכילס ולכן מבחינה פיזיולוגית גם ברור שתופיע פיברומיאלגיה כי כל מאמץ המפרקים עובד על הגידים והמעטפות שלהן וזה גורם לכאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצלי, זו לא צניחת כף רגל - יהודה

מורג יהודה
    17/10/2007

לאחר בדיקת אי.אם.ג'י., -התופעה אצלי היא בגלל הפרעה קלה בתפקוד העצבים בחלק התחתון של הרגל ואינה קשורה למיאסטניה .
    זו לא צניחת כף רגל (אפפשר לשכוח מהשאלה הקודמת שלי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת נירולוג דחוף(מאסטניה גרביס)!!
    אנה
    08/10/2007

אני כרגע בת 25 וחולה במאסטניה גרביס מאז גיל 9, מחפשת נירולוג המתמחה במחלה של מאסטניה גרביס לקבל יעוץ וטיפול טוב. אני אשמח מאוד אם מישהו יכול להמליץ לי על רופא טוב.
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• חיפוש נוירולוג -

משה פיק
    09/10/2007

שלום אנה,
    ישנם מספר נוירולוגים טובים שאוכל להמליץ לך עליהם, אולם בכדי לתת לך את המתאים לך ביותר מכל הבחינות אני צריך לדעת מספר פרטים.
    אם את מוכנה, שלחי לי יותר פרטים על עצמך, מקום מגורים, מצבך וכו' ל Email שלי בקבוצת התמיכה .
    עדיף, אם תצרי איתי קשר טלפוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים בפינות הפה עקב תרופות -
    משה פיק
    07/10/2007

למשה שלום
    1. היש חולה מ.ג הלוקח גם פרדניזון, אימורן ומסטינון הסובל מפצעים קשים בפינות הפה ומצא משחה מתאימה ?
    אשמח לשמוע.

בתודה רותי

הוספת תגובה

• פצעים בפה

שירלי
    17/10/2007

לרותי שלום,
    ברשותי ויטמינים הכוללים חומרים נוגדי חימצון, בשילוב עם תמציות צמחים ופירות (הכל טיבעי). הם עוזרים למערכת החיסונית להתגבר על בעיות, כולל ריפוי פצעים בעיות יובש בעור ובפה. אני מכירה מספר אנשים שהתגברו לחלוטין על בעיות אלה, כולל על פצעים בפה !
    אשמח לעזור - שירלי. 763647 - 054 .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפור מחיי חולת מיאסטניה -
    משה פיק
    07/10/2007

היי משה ושבת שלום
    אני יענה על השאלות שלך לגבי ביקות דם חוזרות לנוגדנים
    בתחילת המחלה לפני 7 וחצי שנים עשיתי בדיקה ראשונה והתוצאה הייתה 0.1
    ואז אמרו לי שזה גבולי אבל הבדיקת נוירולוג + בדיקת EMG הוכיחו שהמחלה קיימת ואז התחלתי לקבל סטרואידים שעזרו לחודשיים לאחר מכן החמירה המחלה והייתי 8 חודשים במיאסטניה קריסיס עברתי 5 סדרות של פלזמה פרזיס ואז המחלה נרגעה אחרי ההריון השני שזה לפני 6 שנים החמירה המחלה שוב ואז בדקו לי נוגדנים לMUSK ואמרו לי שהתשובה חיובית ושהיום הם יודעים שחולי מיאסטניה עם סוג נוגדנים זה הם סובלים מהטיפול במסטינון יותר מחולים עם נוגדנים לאצטיל כולין וכמו שתמיד טענתי שהמסטינון עושה לי בעיות אם אתה זוכר הייתי לוקחת אותו ברבעים של כדור או חצי בזמנים קצרים מאוד היום הם מצדיקים את התופעה שאז לא הבינו אותה וכן טוענים שלחולה מיאסטניה עם נוגדני מאסק המחלה קשה יותר לאחר הלידה החמירה לי המחלה ואז נעשתה הבדיקה הייתי במשך שנה במיאסטניה קריסיס עם שיתוקים שהרופאים לא ידעו אייך זה ייגמר עברתי קריש דם לריאות וגם הייתה לי חסימת כלי דם ברגל אחת מקרישי דם עברתי 10 סדרות של פלזמה פרזיס והייתי מאושפזת במשך שנה בהדסה עין כרם הפסיקו לי את ה-IVIG בגלל שפחדו כי הייתי אחרי ארוע של קרישי דם מהלופוס היום ידוע שכשמחלה אוטואמיונית אחת עובדת גם השאר עובדות ( למי שיש כמובן כמה מחלות יחד) וזה מצב מאוד מסוכן.
    שוחררתי מהדסה לאחר שנה כשהרופאים בחוסר וודאות מה יהיה עם מצבי כי לא היה שיפור לאחר כל סדרות הפלזמה ואסור היה אימונוגלובולינים והחליטו לתת לי סטרואידים עם אימוראן ועם ציקלופוספמיד ושלחו אותי הבייתה לאחר חצי שנה בבית מרותקת למיטה ומשותקת המצב התחיל להתשפר וזאת כנראה בעקבות הציקלופוספמיד ויש לציין שבמהלך התקופה שהייתי בבית חשבו הרופאים בהדסה על השתלת מח עצם ולאחר דיונים רבים הוחלט לוותר על העניין כי טענו שהגוף שלי לא יחזיק מעמד בטיפול כזה במצבי.
    כשהתחיל השיפור החליטו להוסיף גם אימונוגלובולינים למרות הסיכון והיום אני על סטרואידים אימונוגלובולינים וציקלופוספמיד את האימוראן כבר הפסקתי ועכשיו רוצים להפסיק את הציקלופוספמיד ולעבור לריטוקסן למרות הפחד שהמחלה שלי שהיא כל כך חזקה זה לא יספיק לה לכן הכל עובר דיונים לפני שחודש בקשו ממני לעשות שוב בדיקת נוגדנים לאצטיל כולין למרות שזה נשמע מוזר שיהיה לי נוגדנים לשני סוגי המיאסטניה והפעם זה יצא 0 אבל הם טוענים שזה יכול להיות בגלל שאני לוקחת מדכאי חיסון כמו סטרואידים כבר 10 שנים אז זה משנה את התוצאה.
    אצלי אין קשר לכמות הנוגדנים אני גיליתי שכשהכמות שלהם נמוכה אז דווקא אני יותר חולה .
    אני יודעת שבמהלך התקופות שהייתי במיאסטניה קריסיס לקחו לי מתוך הפלזמה שהוציאו בדיקות למחקרים ולנוגדנים אבל את התשובות אני לא יודעת
    משה הייתי רוצה לדעת אם יש עוד חולים כמוני שיש להם בעיות בלקיחת המסטינון ואם יש עוד חולים עם מספר מחלות יחד עם המיאסטניה.

הוספת תגובה

• מאסטניה ומחלות נוספות-

ערן משה
    28/10/2007

שלום לך
    גם אני סובל ממחלות נוספות- מח' ע"ש קרוהן שהיא דלקת מעיים (מחלה אוטואימונית) ופיברומיאלגיה שכנראה הגיעה בעקבות המיאסטניה. רציתי לשאול האם במשך אישפוזך הארות והקשה האם סבלת גם מבעיות נשימה ובליעה? האם את סובלת מהן כיום וכיצד מטופלת בכך?
    כי אני סובל ממבעיות אלו ומצבי הולך ומתדרדר, אני מטופל במכונת הנשמה ביתית ולאחר התייעצות עם פרופ' רכס הוצע לי להתאאשפז בהדסה לשם בדיקה נרחבת ואיזון הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה