מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבצע להוספת חולי מיאסאניה לפורוםמשה פיק11/09/2007
שלום לכולם,
אני מבקש את עזרתכם להגיע ליותר חולי מיאסטניה שאנו מכירים ועדיין אינם יודעים על פעילות הפורום.
המשתתפים שכבר יודעים על קיום הפורום, אלה שמדי פעם שואלים, עונים ומגיבים ואותם שרק קוראים ולא מגיבים נמצאים באיזורים שונים של הארץ והם בוודאי מכירים חולים באיזורם, אם זה באיזור חיפה, ירושלים או באר-שבע .
אנא הרימו טלפונים לחברים וידעו אותם על קיום הפורום כדי שנגיע למכסימום החולים בארץ.
אני צריך את עזרתכם לשתף את כל חולי המיאסטניה שאנו מכירים לקבוצה אחת חזקה.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד ערוץ להוספת חברים
מיסטי11/09/2007משה, יישר כוח על פועלך ונסיונותיך להגיע לחברי הקהילה כולם. אכן, בכדי שהפורום יהיה פעיל באופן שוטף יש צורך בגרעין משתתפים קבוע, וכיוון שלא כולם יכולים להתמיד ברמה היומיומית חשוב להרחיב את מעגל המשתתפים.
בפעם הבאה שאהיה בטיפול פלזמפרזיס ברמב"ם אתלה הודעה קטנה בעניין. אני ממליצה גם לשאר מטופלי הפלזמפרזיס וה- IVIG בבתי החולים האחרים לעשות זאת.
שנה טובה לכולם, שנת בריאות ותמיכה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוצים להוספת חברים
משה פיק11/09/2007מיסטי כותבת : "בפעם הבאה שאהיה בטיפול פלזמפרזיס ברמב"ם אתלה הודעה קטנה בעניין. אני ממליצה גם לשאר מטופלי הפלזמפרזיס וה- IVIG בבתי החולים האחרים לעשות זאת.
רעיון טוב ויעיל , מיסטי.
השבוע נסעתי לירושלים למחלקת פלסמהפרזיס בכדי לפגוש את ה"מלאכיות" שטיפלו בי לפני 7 שנים. נהנתי מהביקור ובהזדמנות זו תליתי מודעה על לוח המודעות על קבוצת התמיכה והפורום.
אני מבקש מכל אותם שמבקרים במחלקות נוירולוגיות ובטיפולי פלסמה ואימונוגלובולינים לשים מודעה עבור חולי מיאסטניה. אני אכין "פלקט" קצר ואפיץ אותן ב דוא"ל לכל חברי קבוצת התמיכה באינטרנט. הדפיסו אותו וקחו אותו עמכם לבתי החולים לתלות על לוח המודעות.
בנוסף ישנה דרך נוספת והיא להשאיר "כרטיס ביקור" עם הפרטים על הקבוצה והפורום אצל הנוירולוגים שאתם מבקרים אצלם בבקשה שימסרו אותו לחולים שלהם שאינם מכירים את הקבוצות הפועלות.
בברכה לכולם
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעת ונגד דלקת ריאותמאסקית10/09/2007
כבר שנה (כמעט) שאני מקבלת אימוראן.
האם כדאי להתחסן?
מה עם תופעות הלוואי?
אשמח למידע ולתובנות שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לחולי מיאסטניה גרביס
משה פיק10/09/2007בכללי,
אין מניעה לחולי מיאסטניה לקבל חיסונים כאשר הנגיפים בחומר ההזרקה הם נגיפים מתים.
לא מומלץ לקבל חיסונים כאשר הנגיפים בחומר ההזרקה הם נגיפים חיים.
החומר בחיסוני השפעת ודלקת הריאות מכיל נגיפים מתים , כך שאין מניעה לקבלם.
זו רק אינפורמציה (שאני משיב עליה מדי שנה כאשר מתקרבים לתקופת החולף ) וכל חולה חייב לשוחח על כך עם רופאו האישי ולקבל את החלטתו בעיניין.
אני אישית מקבל כל שנה את החיסון כנגד שפעת כבר בימים הראשונים שהיא מופצת לציבור החולים הכרוניים ואף פעם לא היו לי כל תופעות לוואי כל שהן מכך. בשנים האחרונות קיבלתי במקביל את החיסונים כנגד דלקת ריאות (כל 5-6 שנים) כאשר את האחרונה קיבלתי בשנה האחרונה.
חולים שנוטלים תרופות להחלשת המערכת החיסונית כגון: פרדניזון, אימורן, סלספט וכו' או שמטופלים בפלסמהפרזיס שמורידה את רמת הנוגדנים בדם צריכים להיות יותר זהירים מהדבקות בשפעת והחיסון יכול לעזור בעניין.
היוועצו עם רופאייכם בנושא וקבלו את דעתו.
בבריאות לכולם עם תיחלת החורף הקרב.
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים
תהלה11/09/2007גם אני תמיד מקבלת חיסונים בתחילת החורף.
בחורף שעבר ביררתי שוב האם כדאי להתחסן ומכיוון שאני מקבלת אימונוגלובולינים פעמיים בחודש הרופאים החליטו שזה לא יהיה יעיל להתחסן. הם טענו שהחיסון כלל לא ישפיע מכיוון שיש לי כבר נוגדנים מהטיפול ואם זה כן ישפיע זה עלול להיות מסוכן בגלל שאני מקבלת גם ציקלוספורין שמחליש את המערכת החיסונית.
קבעתי תור לרופאה מומחית למחלות זיהומיות (בהקשר אחר) ואני אברר איתה גם לגבי הנושא הזה - במידה ויהיו לי תובנות חדשות אשמח לעדכן אתכם.
בברכת בריאות ושנה טובה ומתוקה לכולם!
תהלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעילות קבלת חיסון לשפעת
משה פיק11/09/2007הדבר האחרון שאני מעוניין לעשות הוא להתעמת עם רופאים, אולם אני מעוניין להביע את דעתי במשפט שאני מצטט מדבריה של תהילה :
"ומכיוון שאני מקבלת אימונוגלובולינים פעמיים בחודש הרופאים החליטו שזה לא יהיה יעיל להתחסן. הם טענו שהחיסון כלל לא ישפיע מכיוון שיש לי כבר נוגדנים מהטיפול ואם זה כן ישפיע זה עלול להיות מסוכן בגלל שאני מקבלת גם ציקלוספורין שמחליש את המערכת החיסונית. "
1. כפי שאני מבין (אולי אני טועה) חיסון נגד שפעת ניתן כל שנה מחדש היות ומגלים וירוסים חדשים שהחולים לא מחוסנים נגדם (אין נוגדנים מתאימים לוירוס הספציפי הזה במערכת החיסון) ולכן הם מכניסים למערכת החיסון וירוס מת כדי שהמערכת תבנה את עצמה עם הגנה כנגד הוירוס הספציפי (או מספר וירוסים) שהם ה"וירוס של השנה". המשפט "מכיוון שיש לי כבר נוגדנים מהטיפול" לא מתאים להבנה שלי היות ובחומר ממוכנס לחולה בטיפול IVIG ה "וירוס הספציפי של אותה שנה אינו נמצא.
2. כפי שאני מבין, בעלי מערכת חיסון מוחלשת צריכים חיסון יותר מאשר בעלי מערכת חיסונית תקינה. אם היה מדובר בחיסון עם וירוסים חיים זה היה נכון היות ואז גורמים למחוסן לחלות במחלה, מה שלא נכון עם וירוסים מתים.
זו דעתי בנידון ואני מעוניין לשמוע דעות אחרות.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם. לאחר התייעצות עם המומחה
מאסקית16/09/2007למחלות זיהומיות של קופת החולים, החלטתי לקבל (מחר) חיסון לדלקת ריאות, ואת חיסון השפעת כשיוצע לרבים.
לדבריו הסיכון אפסי והתועלת עשוייה להיות גדולה, אם כי אין בחיסונים הכרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים
תהלה17/09/2007משה שלום!
גם אני לא ממש מבינה את תשובת הרופאים ואיני בטוחה אם החלטתם הייתה נכונה. בכל אופן, סוף סוף מתקרב מועד התור לרופאה למחלות זיהומיות ואני אתייעץ איתה בנושא.
במידה ויהיו לי תובנות חדשות אני אשמח לעדכן אתכם.
גמר חתימה טובה!
תהלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה טובה לכל המשתתפיםמשה פיק08/09/2007
לכל משתתפי הפורום, שנה טובה !
הפורום מעלה כל השנה שאלות כואבות,
בואו נוסיף פעם בשנה גם הודעות, בקשות, משאלות ואיחולים לשנה חדשה טובה יותר, בריאה יותר והרבה תקווה בכל המחקרים שמתבצעים כיום שיביאו תוצאות לשיפור הטיפול ואולי...... גם פתרון.
אז, שיהיה לכם ולכל בני ביתכם.
חג שמח ! ! !
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה טובה
אורית08/09/2007למשה ולכל משתתפי הפורום,
שנה טובה.
שנת בריאות, אושר והגשמת שאיפות וחלומות.
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה ולכל הפורום - שנה טובה
ישראל08/09/2007איחולים לבריאות טובה ושלמה לכל משתתפי הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה
בתיה09/09/2007למשה ולכל משתתפי הפורום , שנה טובה ובריאות.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחג שמח!
תהלה09/09/2007למשה ולכל משתתפי הפורום-
שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה, שנה של שמחה ואושר, שנה של בריאות, שנה של ברכה והצלחה, שנה שבה כל משאלות ליבנו יתגשמו במהרה לטובה ושנה עם הרבה הרבה מזל טוב!!!!
שנשמע רק בשורות טובות!!
תהלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה
אהוד09/09/2007שנה טובה למשה,לחברי הפורום ולכל חולי מיאסטניה גראביס.
מי יתן והשנה הבאה תהיה שנת פריצה במחקר ובבריאות של כולנו
מאחל אהוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה ומתוקה
מאסקית10/09/2007בריאות הנפש ובריאות הגוף
והרבה שמחה וכוח,
לכולנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלדול שריריםישראל05/09/2007
האם מי מחברי העמותה חווה איבוד כמעט מוחלט של שרירים כל שהם בגופו והאם ידועה הסיבה?
יש האומרים באשמת המחלה עצמה ויש הטוענים בעקבות שימוש של כ- 20 שנה בקורטיסטרואידים.
מה דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלדול שרירים- הסבר אפשרי
מיסטי05/09/2007שלום ישראל,
גם אני חווה תחושה כשל דלדול שריר, או נכון יותר- קושי לבנות שריר למרות שאני עובדת עליו בחדר כושר (שרירי הידיים). הרופא שלי הסביר זאת בכך שחלק מהשרירים לא פועלים במחלתנו, מה שגורם לתחושה זו. הגעה לרמיסייה במחלה מחזירה, לדבריו, את השרירים לפעולתם ותחושת החוזק חוזרת. עניין פעוט הוא רק להגיע לרמיסייה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלדול שרירים- הסבר אפשרי
משה פיק06/09/2007כפי שכתבתי בפתיח של הפורום "הדבר הבטוח היחיד במיאסטניה הוא ששום דבר לא בטוח" ו- "הנסתר רב מהניגלה".
לאחר הפתיח אני אתן את דעתי בנושא:
הסוג של הנוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין שקיים אצל 80% מחולי המיאסטניה (לשאר יש נוגדנים מסוגים אחרים) מתחלק ל 3 סוגים שונים . חלקם חוסמים את הקולטנים, חלקם הורסים את הקולטנים וכו'. אני רוצה להתרכז באותם נוגדנים ש "הורסים" את הקולטנים.
באותו איבר שאנו מרגישים חולשה (יד, רגל, עין וכו') הקולטנים נהרסים יותר ויותר. במקביל הגוף מייצר כל הזמן קולטנים חדשים. קיימת בעצם מילחמה מתמדת בין מהירות הריסת הקולטנים ע"י נוגדני המיאסטניה ובין מהירות ייצור קולטנים חדשים. אם המחלה מחריפה בעקומת הזמן יש לנו פחות ופחות קולטנים והשריר הולך ונחלש מיום ליום עד שהחולה מרגיש "דילדול שרירים". כאשר המחלה "נחלשת" הפגיעה בקולטנים יותר איטית מבניית קולטנים חדשים והשרירים חוזרים לתפקד יותר טוב.
האם פעילות גופנית במכון יכולה לחזק שרירים ? לאדם בריא אולי כן. האם זה גם נכון לחולה מיאסטניה שאף אחד לא יכול להסביר מה בדיוק קורא שם היות והידע הזה לא קיים. זה לשיקול דעתו של כל אחד ואחד. דבר אחד ברור- פעילות גופנית רצויה לכל אדם. לחולה מיאסטניה בזמן נתון...... ???
שוב: כל חולה מיאסטניה שונה מרעהו, כל חולה מיאסטניה שונה בחומרת המחלה בזמנים שונים. המחלה הזו מתעתעת. קחו זאת בחשבון, לימדו להכיר את גופכם והתנהגו בהתאם.
זו כמובן דעתי האישית, אין כאן שום דבר בדוק מחקרית היות ואין מחקרים בנושא
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלדול שרירים
ישראל06/09/2007הסברך נשמע סביר ,זו גם דעתם של חלק מהנוירולוגים שהתייעצתי בהם,
ישנם גם הטוענים שטיפול ממושך בקורטיסטרואידים עשוי לגרום לכך , ד'ר קרני לא משוכנע שסטרואידים יהוו גורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלול שרירים עקב פרדניזון
משה פיק06/09/2007ישראל,
ברשימת התגובות הבין תרופתיות של הפרדניזון יש מצב שפרדניזון ומסטינון משפיעים לרעה אחד על השני והתוצאה עלולה להיות "חולשת שרירים חמורה".
ברשימת תופעות הלוואי האפשריות של הפרדניזון מופיעה התופעה של חולשת שרירים" (נדירה).
כך שעלול להיות שהתופעה אצלך היא עקב השימוש בפרדניזון.
האם אתה משתמש גם במסטינון וגם בפרדניזון ?
כמה מסטינון אתה לוקח ?
כמה פרדניזון אתה לוקח וכמה זמן ?
לדעתי, פרדניזון צריכה להיות "תרופה זמנית" עד שהחולה מתאזן, לוקח במקבילתרופה אחרת שאינה קורטיזון וכאשר היא מתחילה להשפיע מתחיל לרדת בהדרגה (אף פעם לא בלי ליווי צמוד של רופא, זו תרופה מאוד, מאוד מסוכנת) עד ליציאה כללית מהתרופה.
אני במצבי הקשה ביותר, לא הסכמתי לקחת פרדניזון עד שלא ניסיתי את כל האפשרויות האחרות.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלדול שרירים עקב קורטיזון - למשה
ישראל06/09/2007קורטיזון, נטלתי שנים רבות החל מ- 1987 בהתחלה במינונים גבוהים 60 מ"ג ומעלה בלווי אימורן ומסטינון.
עם השנים לחליפין עליתי או ירדתי במינון בהתאם למצב המחלה, תודות לשיפור ורמיסיה ניכרת ,מזה 4 שנים נטלתי רק 5 מ"ג בליווי 50 מ"ג אימורן ו60 מ"ג מסטינון ביום.
תופעת דלדול שרירי חגורת הכתפיים והשכמות החלה לפני כ- 4 שנים.
לאחרונה לדאבוני לקיתי כנראה במחלה אוטואמונית חדשה הקשורה בנוגדנים לתאי העור ( עדיין אין אבחנה סופית אני בתהליך בירור) אי לכך העלו לי את מינון הקורטיזון ל- 60 מ"ג ביום ואת האימורן ל-100 מ"ג. עם העלאת המינון חלה החמרה במאיסטיניה וכעת נאלצתי להעלות גם את מינון המסטינון ל- 3X60 ביום.(כנראה שאני במילכוד)
אני מיועד כרגע לביצוע בדיקת EMG על מנת לאבחן בין היתר האם הסיבה לדלדול נובעת מהמחלה עצמה או מצריכה מרובה של סטרואידים
בתקוה שיצליחו לאבחן חד משמעית את הגורם,
תודה על ההתעניינות
בברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלדול שרירים
ישראל06/09/2007ראשית תודה על המענה , פניתי גם לאתר טרשת נפוצה וקבלתי מענה מד'ר ארנון קרני
לדבריו יש לבצע מערכת של בדיקות בינהן CPK, EMG וכ"ו על מנת לאבחן הסיבה לדלדול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה בבדיקות
משה פיק06/09/2007בהצלחה בבדיקות.
EMG זו בדיקת פעילות תקינה של השרירים. בתור חולה מיאסטניה הבדיקה כנראה תהיה לא תקינה.
CPK זו בדיקת דם למצא את רמת האנזים "קריאטין פוספוקינאז" בדם. אנזים זה נמצא בשרירים והוא משוחרר לדם כאשר נפגעים שרירים מסיבה כל שהיא. כדורים להורדת כולסטרול ממשפחת הסטטינים גורמת לפעמים לפגיעה בשרירים ואז רמת האנזים בדם עולה.
אני לוקח כדורים להורדת כולסטרול ולכן אני בודק לפחות פעמים בשנה את רמת ה CPK בדם. לפני כ 3 שנים רמת ה CPK עלתה לרמה של 400 , הורדתי את מינון התרופה לכולסטרול מ 40Mg לכדורים של 20Mg ורמת הCPK ירדה ל 200.
ישראל, האם אתה לוקח כדורים להורדת כולסטרול ?
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCPK -למשה מישראל
ישראל06/09/2007לא, איני צורך תרופות להורדת הכולסטרול
ובסקירה שערכתי בתוצאות בדיקות הדם שלי עם השנים מתברר שרמתו של ה-CPK כמעט תמיד בגדר הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר אפשרי מיסטי
ישראל06/09/2007תודה על המענה
אני כרגע בתהליך של בירורים,כפי שתוכלי להבין מתגובותי למשה.
תודה על ההתעניינות
בברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילדול שרירים - למיסטי
יעל07/09/2007גם אני ניסיתי לחזק שרירים בחדר כושר עד לפני שנתיים
כאשר אובחנה המחלה אמרה לי הנוירולוגית שכל פעילות גופנית מחלישה את השרירים
ניסיתי להתעקש עוד מספר חודשים ורק אז הבנתי את משמעות דבריה
אני מאחלת לך שתצליחי , רק אל תגזימי
שנה טובה והרבה בריאות
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות רפואיות שלא מקבלות תשובהמשה פיק04/09/2007
שלום לכולם.
אני חוזר ומדגיש שפורום זה הוא לשם אינפורמציה בלבד ולכן התשובות לשאלות שנשאלות כאן הן לא תשובות שיש להתיחס אליהם כתשובה של רופא .
אני איני רופא וכל החברים שמשיבים לשאלות הנשאלות כאן אינם נכללים בצוות רפואי כלשהו.
מדי פעם נשאלות שאלות שלא בדיוק קשורות למחלה, וזה בסדר היות והשואלים רוצים לגעת אם אין השפעה רעה על המחלה מטיפולים שונים או שימוש בתרופות אלטרנטיביות.
מי שלא מקבל מענה לשאלותיו היות ואף אחד מהחברים בפורום לא התנסה בהן ובכל זאת מעוניין לשמוע דעתו של רופא, יצרתי קשר עם פורום לטרשת שבו התשובות ניתנות ע"י הנוירולוג דר. קרני ושם אולי תקבלו תשובה שאינה מושגת בפורום הזה. למרות שגם שם התשובות אינן רפואיות מחייבות ועל כל תשובה יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורום נוירולוגיה
יעל05/09/2007שלום משה
לא מצאתי את הפורום בתפוז. הכתובת לא נכונה גם לא לפי שם הרופא
בפורום נוירולוגיה של ד"ר ויינשטיין אין תשובות כבר חודש ימים
להתראות
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיסטי05/09/2007תודה, משה. אני מודעת לכך שהפורום אינו בר סמכא רפואי, אך הוא מקום נוח לבירורים ראשוניים מבחינתי.
בנוסף, פרטי נמצאים אצלך ואני מקבלת באופן סדיר מיילים ממך לקבוצת התמיכה באינטרנט. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדכון אחרון על תרופת המונרסןמשה פיק04/09/2007
יחד עם כל ידידיי חולי המיאסטניה ברחבי העולם שכרגע עדכנתי אותם, אתם הראשונים לשמוע את העדכון האחרון (והמשמח) על תרופת המונרסן שנמצאת במהלך הבדיקות לקבלת האישור להפצת התרופה לשימוש חולי מיאסטניה גרביס.
העדכון הזה הוא לא רשמי עדיין וקיבלתי אותו בשיחה אישית עם מנכ"ל חברת Ester Nrurosciences, החברה הישראלית שמייצרת את התרופה שהיא (לגאוות כולנו) תרופה ישראלית "כחול לבן" מהפיתוח ועד הייצור.
כפי שידוע לרבים מכם ניסוי התרופה על חולים התחיל הארץ ובאנגליה (Phase I), משם הוא המשיך לניסוי על חולים בארץ בלבד (Phase II) אולם מפעת מחסור בחולים מתאימים שעומדים בקריטריונים שקבע FDA (רשות התרופות והמזון האמריקאית) + חוסר מתנדבים, הניסוי עבר במקביל לאנגליה. לאחר שבמנצ'סטר לא היו מספיק חולים (היו חסרים 18 חולים) נפתח מרכז ניסוי נוסף בליוורפול וגם משם לא הגיעה הישואה ורק לאחר שנפתח מרכז נוסף בלונדון הגיע סיום הניסוי על 18 החולים החסרים.
מה שאני מעביר לכם היום עדיין לא יצא בפירסום רשמי (הסיכום עדיין לא נגמר) ואתם הראשונים ששומעים זאת.
התוצאות הראשונות הן ששלושת המינונים שהיו במבחן (Phase II) הראו שהתרופה יעילה יותר ממסטינון.
מינון B ו C היו יותר טובות ממינון A ובכדי להחליט סופית איזה מינון יהיה הכי מתאים לניסוי הסופי שיערך כנראה בתוספת נכבדת של חולים בארה"ב (Phase III) החליט להמשיך עם הניסוי במרכזים נוספים שיתווספו בפולין ובסרביה.
בכל מקרה. הניםויים על (Phase II) יסתיימו עד סוף השנה.
בתחילת השנה הבאה יתחיל הניסוי ב (Phase III) שימשך 6-9 חודשים, והתחזית היא שעד סוף 2008 תהיה לנו תרופה חדשה למיאסטניה שאנו כולם יכולים להיות גאים בה כישראלים.
בברכה לכולם
משה פיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה היתרון של התרופה החדשה
מאסקית05/09/2007לעומת המסטינון?
משה, אשמח אם תוכל להרחיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתרון המונרסן על המסטינון
משה פיק06/09/2007ההבדל בין מסטינון למונרסן.
מסטינון : תרופה שמדכאת את האנזים אצטילכולין אסטרז שתפקידו לפרק את האצטילכולין בצומת שבה מופעל שריר רצוני בכדי שהתכווצות השריר תופסק והוא לא ישאר מכווץ כל הזמן. היות ומחלת מיאסטניה היא מחלה כרונית ונמשכת הרבה זמן עקב משוב של השימוש בתרופה כמויות האצטילכולין אסטרז הולכות וגדלות ואנו צריכים לעלות במינון של המסטינון. המסטינון חוסם את האנזים לאחר שהוא כבר נוצר . זמן הפעולה היעילה של המסטינון מרגע שנטלנו אותו הוא 4-5 שעות.
תופעות הלוואי של המסטינון כוללים: בחילות, שלשולים, הקאות, הזעה, התכווצויות בטן והפרשת רוק מוגברת.
מונרסן : זו תרופה ששיכת לקבוצת תרופות חדשה בשם "אנטיסנס" הבנויות משרשרת חומצות גרעין שמעכבות יצור חלבונים ע"י הפרעה לתהליך התרגום מגן לחלבון מתאים. במילים אחרות ההתערבות היא ברמת הבטוי הגנטי (DNA). במילים פשוטות : המונרסן אינו מעכב אצטילכולין אסטרז שכבר יוצר, הוא מונע את יצורו של האנזים. בכדי למנוע את היצור (לאומת העיכוב לאחר היצור) דרוש מינון מאוד נמוך של התרופה והתוצאה סיכוי הרבה יותר קטן לתופאות לוואי.
היתרונות של המונרסן על המסטינון (שהכן ניצפו בניסויים על המתנדבים) הם:
1. מספיק לקחת כדור אחד של מונרסן ביום במקום לקחת כל 4-5 שעות כדור מסטינון.
2. אין כמעט תופעות לוואי למונרסן. תופעת לוואי שעליה התלוננו הנבדקים בניסויים היה, יובש בפה, אולם הבודקים משערים שזו השליה היות והמסטינון גורם להפרשת רוק מוגברת וכאשר התופעה הזו נעלמה עקב הפסקת השימוש במסטינון, לנבדקים הייתה הרגשה של יובש בפה.
3. זה עדיין לא הוכח, אולם החוקרים חושבים שהמעבר ממסינון למונרסן ישפר את מצב החולים שיוכלו להקטין את מינון התרופות האחרות שהם נוטלים (פרדניזון, אימורן, סלספט וכו').
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים נגד קמטיםמיסטי04/09/2007
האם אפשרי לחולי מיאסטניה לעבור טיפולי בוטוקס נגד קמטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס
משה פיק04/09/2007מיסטי.
ראי את הודעתי על מענה לתשובות רפואיות.
ושאלה אישית.
האם הפרטים שלך ידועים לי שתוכלי לקבל גם חומר שאני מפיץ לקבוצת התמיכה באינטרנט ?
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים נגד קמטים
יעל05/09/2007למיטב ידיעתי ומברור שערכתי בעצמי, אין רופא רציני שיסכים לטפל בחולה מיאסטניה נגד קמטים
בוטוקס הוא רעל גרוע מהנוגדנים שבדם חולי המיאסטניה - אסור לחלוטין ושאר החומרים גם הם אסורים לחולים במחלות אוטואימוניות
צריך לקבל את הקמטים באהבה מה שאי אפשר להגיד על המיאסטניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתהלה04/09/2007
האם מישהו יודע האם יש בעיה למיאסטניים לקחת כדורים של אומגה 3?
תהלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3
ערן משה04/09/2007אני לקחתי לא קרה כלום, חוץ מזה זה תוספי מזון לא צריכה להיות בעיה, אם אין לך רגישות לחומרים הנמצאים שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תהלה05/09/2007ערן משה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלבומין בטיפולי פלסמהפרזיסמשה פיק01/09/2007
שלום לכולם,
הופנתה אלי שאלה שאין בידי את התשובה ולפני שאני פונה למקורות אחרים אני פונה אל כל אותם שבטופלים בפלזמהפרזיס באם הם יודעים את התשובה.
כידוע, בטיפול פלסמהפרזיס עם החזרת הדם לגוף לאחר שהופרדה ממנו הפלסמה מוסיפים במקביל שני חומרים חיצוניים:
1. סלין (Saline) שזו תמיסת מלח או כפי שהיא מוכרת בשם "מים פזיולוגים".
2. אלבומין (Albumen) שזה שחלבון שנמצא בפלסמה ומיוצר בכבד תפקידו בין היתר לשומר על איזון מערכתי של נוזלי הגוף.
השאלה שנשאלה : האם האלבומין שמוסיפים בטיפול הוא אלבומין סינטטי או אלבומין של תורמים, מה שנקרא "Human Albumen"
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלבומין בפלסמה פהרסיס
ערן משה03/09/2007כפי הידוע לי וכשאני עשיתי פלסמה פרהסיס האלבומין הוא סינטטי, לדעתי רק לבעלי רגישות לנוזל זה יתנו אלבומין מתרומות דם- אין מספיק תרומות דם ע"מ שיעשו את כל ההפרדה הזאת ויאבדו חלקים טובים של הדם מהמנה הקיימת. גם בטיפולי נמרץ מזליפים אלבומין סינטטי ולפעמים זה בכמויות הרבה יותר גדולות, כך שאין בזה כל פסול- זה שומר על הלחץ האוסמוטי בגוף כלומר על כך שהנוזלים יישארו בתוך כלי הדם ולא יברחו מהם החוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלבומין - כימי או אנושי ?
משה פיק03/09/2007שלום לכולם,
לאחר בירור במחלקת הטיפולים בפלסמהפרזיס שבבי"ח הדסה עין כרם ירושלים הרי התשובה לגבי סוג האלבומין שמוסיפים לחולה בזמן הטיפול.
בדרך כלל החומר שמועבר לחולה לאחר ניקוי הפלסמה ובתוספת למים הפזיולוגים הוא אלבומין כימי שמוכן במעבדה. במקרים מיוחדים במחלות מסוימות או כאשר אצל חולי מיאסטניה מופעות תופעות לוואי עקב החומר הוא מוחלף לאלבומין טבעי שמסופק מתרומות דם של אנשים בריאים לאחר סינונים רבים. ההחלטה אם להחליף את האלבומין הכימי באלבומין טבעי הוא בידי המטפלות בהפעלת התהליך. לכן חשוב שהמרכז זו מתבצע הטיפול יהיה מרכז עם הרבה נסיון ואחיות מיומנות שמסוגלות לאבחין במצבו של החולה בזמן הטיפול ולהחליט אם יש צורך להחליף את החומר.
מרכזים כאלה קיימים בתל השומר ובהדסה י-ם שהמכון התפתח והתרחב ומכיל כיום 5 מכונות שעובדות במקביל (כאשר אני טופלתי בו בשנת 1998 הייתה מכונה אחת בלבד וצוות של 2 אחיות) .
למי שמעוניין לדעת בכל טיפול מוסיפים לחולה 3 בקבוקים של אלבומין (1/2 ליטר).
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאאל"ט
מאסקית03/09/2007בטיפול פלסמהפרזיס מקבלים סך הכל ארבעה בקבוקים.
(סם החיים בשבילי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאסקית
משה פיק04/09/2007מאסקית,
האם הפרטים שלך ידועים לי כדי שאוכל לשלוח לך עידכונים שאני שולח מדי פעם לחברים בקבוצת התמיכה באינטרנט ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, תודה רבה משה
מאסקית05/09/2007אני מקבלת ממך עדכונים במייל.
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלבומין
ערן משה03/09/2007יש גם מרכז בבלינסון ולדעתי גם 4 בקבוקים בטיפול ,לפחות זה מה שאני קיבלתי, כל זה תלוי במשקל הגוף ובפרמטרים נוספים שהטכנאים מחשבים אותם כולל ל"ד ודופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפאת פלזמפרזיס ברמב"ם
מיסטי04/09/2007חולים צפוניים מטופלים במרפאת הפלזמפרזיס ברמב"ם, שם גם אני מטופלת. זהו מרכז מקצועי מאוד, בעל נסיון ועם צוות ממש נפלא! במרכז 4 עמדות טיפול (3 מיטות וכורסא), והם מאוד גמישים לגבי זמני הטיפולים.
מבחינת כמות האלבומין- זה תלוי במשקל הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעילת לסתותיעל01/09/2007
משה שלום
האם מוכרת לך תופעה של נעילת לסתות
שמעתי מחולה נוספת שגם לה אותה בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעילת לסתות
משה פיק01/09/2007שלום יעל,
מה שידוע לי שחריקת שיניים ונעילת לסתות הן ביטויים למתח ולחץ וגורמות למגרנות, כאבי ראש, צילצולים באוזן (שנקראים טינטונים), לחץ באזור הלסתות וחוסר נוחות באזור הפה.
ידוע לי שקיימת שיטת טיפול אלטרנטיבי לבעיה בשם Reset שפיתח קינסיולוג אוסטרלי בשם פילפ ראפטי והיא מבוססת על ההבנה, ששרירי הלסת ומנח הלסת מהווים איזון לתפקוד שלנו. לסת מאוזנת- אנחנו מאוזנים. לסת לא מאוזנת- אנחנו לא מאוזנים. בשילוב קינסיולוגיה, הילינג ונקודות מרידיאנים, ראפטי פיתח שיטה, שמטרתה להחזיר את האיזון ללסת ומכאן לאפשר לנו להיות יותר מאוזנים.
ה- RESET, היא דרך אלטרנטיבית לפתרון הבעיה, שאינה דורשת שום טיפול פולשני, אינה כואבת ומאפשרת למטופל תוך 2-4 פגישות להפסיק לנעול את הלסתות שלו.
לקבלת פרטים נוספים ניתן להקשר לטלפון: 050-6655905 (יעל).
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלסמהפרזיס כנגד אימונוגלובוליניםמשה פיק29/08/2007
שלום לכולם.
חולה שהגיעה לתל-השומר עם טופס 17 לביצוע פלסמהפרזיס (PP) קיבלה במקום תכנית לבצע אימוניגלובולינים (IVIG) ועליה לחזור ולבקש טופס 17 חדש מקופת החולים.
אני מבקש לשמוע מהחולים שמבצעים טיפול (PP) וחולים שמבצעים (IVIG) את דרך החלטתם לבצע את הטיפול שהם מבצעים ולא טיפול אחר.
האם אתם חושבים שישנה העדפה של טיפול אחד על משנהו כאשר ברור שההחלטה היא לא כספית היות ומחיר שני הטיפולים הוא זהה.
טיפולי פלסמהפרזיס (PP) ואימונוגלובולינים (IVIG) הם טיפולים די דומים מבחינת המיאסטניה ובכ"ז יש הבדלים ביניהם. (PP) דורש התחברות למכונה למשך כשעתיים, דרוש צוות מיומן במיוחד לביצוע הטיפול ונדרשים בו שיהיו למטופל ורידים טובים היות והמחטים הם עבים במיוחד. לאומת זאת (IVIG) הוא טיפול יותר קל לביצוע, הצוות הנידרש הוא רק אחות מנוסה בעירוי נוזלים, המחט היא הרבה יותר דקה והחיסרון בו לאומת (PP) שהטיפול נמשך 5-6 שעות.
מה יותר טוב, מה עדיף על מה ? זו שאלה שתלויה הרבה במטופל עצמו איך הוא מגיב לטיפול.
ההשפעה של טיפול (PP) היא יותר מהירה וישנם חולים שחשים בה כבר תוך כדי הטיפול הראשון.
ההשפעה של טיפול (IVIG) היא יותר איטית ויכולה להיות מורגשת לפעמים רק לאחר מספר ימים.
ישנם חולים שמתחילים ב (PP) אשר בשלב מסוים מפסיק להשפיע והם עוברים לטיפול ב (IVIG).
בברכה
משה פיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כמוך משה פיק
גלית30/08/2007קודם כל אני רוצה להודות למשה פיק על היותו קיים. תמיד נגיש ומוכן לעזור ובעל ידע עצום.
לגבי הנושא אני מטופלת באימונוגלובולינים כבר 8 חודשים כיון שמצבי הדרדר. הטיפול עשה פלאים כבר למן הטיפול הראשון. בחרתי בטיפול הזה ולא בפלאזמה כיון שהורידים שלי מאוד בעייתיים בקושי בדיקת דם מצליחים לעשות לי. אני מטופלת בבלינסון ואני מאוד מרוצה מהצוות שם . לקח לי הרבה זמן עד שאישרו לי אבל אסור להתיאש וצריך לא לותר וקופות החולים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לגלית ותהילה
יעל30/08/2007תודה לכן על האינפורמציה, זה חשוב ומאוד מעודד למרות החוויות שעברתן
האם גם אצלכן מלבד האצטילכולין ישנם נוגדנים נוספים גבוהים למחלות אוטואימוניות נוספות?
האם הטיפול מוריד את רמת הנוגדנים?
מהי רמת הנוגדנים לאצטילכולין אצלכן?
אני מקווה להתחיל בטיפול ולהרגיש טוב בסופו של דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליעל
תהלה30/08/2007כן, יש לי נוגדנים למחלות אוטואימוניות אחרות. יש לי לופוס בנוסף למיאסטניה.
אני לא יכולה לענות על שאלתך האם הטיפול מוריד את רמות הנוגדנים מכיוון שאני מקבלת עוד תרופות שגם אמורות להוריד את רמת הנוגדנים. בכל מקרה למרות כל מה שאני מקבלת עדיין רמות הנוגדנים בדם שלי גבוהות אך ייתכן שהן היו עוד יותר גבוהות ללא טיפול.
בהצלחה ותרגישי טוב.
תהלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לתהילה
אורית30/08/2007הבנתי מדברייך שיש לך גם נוגדנים ללופוס.
בגלל הבעיותיות של המחלות האיטואימוניות, האם לא הייתה
בעיה לזהות את הנוגדנים של לופוס? כי גם לי אמרו שיש
לי לפי בדיקות הדם לופוס, אך לא וודאי, כי רוב הנוגדנים מתאימים גם
למיאסטניה.
הדבר היחיד שמתאים רק ללופוס הוא, שטסיות הדם שלי נמוכות, וזה
מתאים ללופוס.
רופא מהדסה עין כרם הציע לי לקחת סטרואידים כדי לבדוק האם בעיית הכאבי פרקים תעבור,
אם הסטרואידים 'יעלימו' את כאב הפרקים, אז זה לופוס. סרבתי לקבל
הטיפול. ואני חושבת שעדיף לסבול כאבי פרקים.
יש לך איזשהו טיפ לתת בעניין הבדיקות של הלופוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדנים למיאסטניה, נוגדנים ללופוס
משה פיק30/08/2007שלום אורית,
את כותבת : "האם לא הייתה בעיה לזהות את הנוגדנים של לופוס? כי גם לי אמרו שיש לי לפי בדיקות הדם לופוס, אך לא וודאי, כי רוב הנוגדנים מתאימים גם למיאסטניה."
ובכן: אין נוגדנים שהם למחלות שונות. כל נוגדן הוא יחודי למחלה מסויימת ולכן במערכת החיסונית ישנם כל כך הרבה נוגדנים (איני טווח אבל אני חושב מיליונים) זו הסיבה שכל שנה נותנים חיסון חדש לשפעת. היות וכל שנה נותנים לוירוסים שונים (חדשים) שמתגלים.
ישנן מחלות שעדיין לא גילו את צורת הנוגדנים שלה ולכן קשה מאוד לאבחן אותן. למיאסטניה גילו עד היום מספר נוגדנים שהראשון הוא נוגדן "נגד קולטני אצטילכולין" וכאשר מגלים אותו אצל חולה, הוא מוגדר מיד כחולה מיאסטניה. לפני מספר שנים גילו את הנוגדן "נגד MuSK" והוא הוסיף חולים נוספים שמאובחנים סופית למיאסטניה שעד אז הם נקראן Sero-Neg.
ללופס ישנם נוגדנים בשם ANA ואם את רוצה לדעת אם בדמך ישנם נוגדנים ללופוס, אין פשוט מזה : את מבצעת בדיקת דם פשוטה לגילוי הנוגדן ואם אין לך אותו. אין לך נוגדנים ללופוס. לעומת זאת אם יש לך אותן את עדיין לא חולת לופוס. בכדי להיות חולה לופוס יש לעמוד בקרטריונים נוספים (שלא כמו במיאסטניה).
זה לא המקום להרחיב ואם את רוצה אתן לך את כל הנתונים דרך ה Emil או שאשלח לך חוברת שכתבתי בנושא לפני שנים .
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדנים ללופוס
- אורית02/09/2007שלום משה, תודה על תשובתך המהירה והעניינית כתמיד.
ה-ANAשלי חיובי. לכן אני מניחה שיש לי נוגדנים ללופוס.
למרות שה-ANA שלי חיובי, הרופא עדיין לא אישר בוודאות שזה לופוס.
מדוע?
אני סובלת מכאבי פרקים.
יש לי 4 בדיקות שיצאו מתאימות ללופוס וצריכות לעמוד בקריטריון.
הוא בכל זאת רוצה לתת לי סטרואידים כדי לראות אם זה מעביר לי את הכאב,
אם זה יעביר, אז זה זה.
לכן,החלטתי להניח את הכל בצד, ופשוט לסבול מהכאבים, שכרגע הם נסבלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה ללופס - עבור אורית
משה פיק02/09/2007שלום אורית
נוגדני ANA בלבד אינה אבחנה ללופוס. גם אצלי גילו נוגדני ANA לפני כ- 6 שנים ואני לא חולה בלופוס. לופוס היא לא מחלה אחת היא יותר סינדרום של כמה מחלות. יש לופוס מערכתי (איברים פנימיים בגוף), לופוס של דלקת הלב, לופוס חשיבתי (מוח), לופוס בעור ועוד.
אין מבחן אחד לאבחן לופוס היות ועלולים להופיע סימנים שונים ממחלות שונות ולכן בכדי לעזור לרופאים לאבחן נקבעו 11 קריטריונים לאבחנה ואם הנבדק עונה על 4 מתוכם הוא מאובחן כחולה לופוס. הקריטריונים הם:
1. "פריחת הפרפר"
2. "פריחת דיסק".
3. רגישות לאור.
4. דלקות בפה באף או בגרון.
5. דלקת פרקים (Arthritis).
6. דלקת הצדר (Pleuritis / Pericarditis)
7. תפקוד כליות לקוי.
8. התקפי רוגז ו/או פסיכוזה.
9. ספירות דם נמוכות.
10. ליקוי חיסוני.
11. בדיקת נוגדנים ANA חיובית.
אורית, האם יש לך 4 מתוך ה- 11 ??
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי מפרקים
יעל30/08/2007גם אני מאובחנת כחולת לופוס. אני מקבלת כבר חצי שנה פלקווניל. התרופה שיפרה את כאבי הפרקים שלי בצורה דרמטית
לעומת זאת התרופה מופיעה כעלולה להחמיר את המיאסטניה
ובכל זאת אני לוקחת אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית ולכל מי שמעוניין
תהלה30/08/2007יש כל מיני סוגים של לופוס. אני לא כל כך בקיאה בעניין אבל אני יודעת שאצלי בודקים כמה סוגים של נוגדנים. לי יש מה שנקרא S.L.E. אם את ירושלמית (וגם אם לא) אני ממליצה לך ללכת לפרופ' נפרסטק מהדסה עין כרם בירושלים. הוא ראש מרפאת הלופוס והוא זה שאבחן את הלופוס אצלי בוודאות. לדעתי, אם כאבי הפרקים שלך נסבלים אין לך סיבה לקחת קורטיזון רק בשביל לבדוק אם זה לופוס. זה נשמע לי ממש מוזר ולא הגיוני בגלל שזו תרופה שקשה להיגמל ממנה ויש לה תופעות לוואי רבות (במיוחד אם לוקחים אותה לאורך זמן). חוץ מזה שאם זה לופוס יש הרבה תרופות אחרות שאת יכולה לקחת כדי שהפרקים לא יכאבו שיש להן פחות תופעות לוואי מהקורטיזון. מש שחשוב שתשימי לב לכך שיש תרופות שנותנים ללופוס שנמצאות ברשימת התרופות האסורות למיאסטניה.
שמעתי על עוד אנשים שיש להם מיאסטניה ולופוס ואם יש להם עוד הארות אשמח שיגיבו כי אני לא כל כך בקיאה בנושא, ב"ה הלופוס שלי שקט.
תרגישי טוב! תהלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתהילה - מאורית
- אורית02/09/2007תודה על תשובתך המהירה.
אכן הייתי אצל פרופ' נפרסטק באופן פרטי. הוא זה שהציע את ההצעה עם הקורטיזון.
בגלל שאני יודעת את תופעות הלוואי, לא נכנסתי לכך והשארתי את העניין בצד.
עד לרגע שלא כל כך תהיה לי האפשרות להחליט.
כפי הידוע, בכל הנושא של הרופאים ישנה מחלוקת מאוד גדולה.
כששמעו שהלכתי לנפרסטק, חלק מן החולים אמרו לי שהם די מאוכזבים ממנו. והיה כדאי לי ללכת
לדר' בן אליהו.
למען האמת, גם אני קצת התאכזבתי מנפרסטק. אבל לא נורא, כל דבר בסופו של דבר לטובה.
כנראה שגם אצלי הלופוס די שקט, ואמן וכך נמשיך לחיות עם זה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת הנוגדנים בדם
משה פיק30/08/2007תהילה וכולם.
מה מוריד את רמת הנוגדנים בדם ?
אם מדובר בטיפול אימונוגלובולינים, הטיפול אינו מוריד את רמת הנוגדנים בדם היות ובטיפול זה פשוט מכניסים לפלסמה של החולה פלסמה של תורמים (7000 תורמים לכל מנת עירוי) לאחר שעברה סדרה ארוכה של סינון נוגדנים לו טובים. איך פועל הטיפול על המיאסטניה ? זה עדיין לא הצליחו לפענח. אימונוגלובולינים הוא טיפול שנותנים להרבה מחלות או מצבים שהרופאים לא יודעימ מה לעשות ומנסים אותו.
לעומת זאת בטיפול פלסמהפרזיס המטרה הברורה היא להוריד את רמת הנוגדנים בדם וזאת עושים ע"י כל שמוציאים ממערכת הדם של החולה פלסמה (2 ליטר כל טיפול) ששם נמצאים הנוגדנים וזורקים אותה לפח. מחזירים למערכת הדם בחזרה קצת אלבומין של תורמים וחומר שנקרא סלין. בכל טיפול מוציאים כמות מסויימת של נוגדנים ובטיפול ראשוני (5-6 טיפולים עוקבים) שנקרי "בוסט" לאחר גמר הטיפול 80% מהנוגדנים שבפלסמה אינם (כולל נוגדני המיאסטניה והנוגדנים ה"טובים" שרצוי שיהיו בפלסמה). מעכשיו המערכת החיסונית מתחילה (ממשיכה) לייצר נוגדנים חדשים ממוח העצם כולל הנוגדנים הרעים של המיאסטניה ולכן לאחר מספר שבועות חזרנו למקום ההתחלה ויש להמשיך בטיפולים נוספים.
בשימוש בתרופות אנו איננו פוגעים בנוגדנים אלא מחלישים את כל המערכת החיסונית ולכן יצור הנוגדנים ה"רעים" של המיאסטניה פוחת (עם כל שאר הנוגדנים ה"טובים") ולכן רמת הסימפטומים יורדת.
אני רוצה לשוב ולהזכיר לכולם "אין קשר בין רמת הנוגדנים בפלסמה ןבין חומרת המחלה בזמן נתון" ולכן בדיקת הנוגדנים היא בעיקר למטרה אחת. לאבחן אם החולה הוא הכן חולה במיאסטניה. ישנם חולים שבודקים שוב רמת נוגדנים כאשר החולה כבר מאובחן במחלה (אם האבחנה מצאה את הנוגדנים והוא נחשב Sero-Pos) אולם זו בדיקה עבורם לראות אם הטיפול שהם נותנים יעיל.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה שלום!
תהלה30/08/2007קודם כל, תודה על בניית הפורום הזה. תודה על התיקון - קצת התבלבלתי בתשובה שנתתי קודם לגבי הורדת רמת הנוגדנים בדם.
דרך אגב, הרופא שלי פרופ' קרוסיס מהדסה עין כרם בודק שוב ושוב את רמת הנוגדנים בדם לא בגלל שהם מעידים על חומרת המיאסטניה אלא בגלל שלדעתו אנחנו צריכים לשאוף להוריד את רמתם בכל מקרה. זאת בגלל שהוא אומר שנוגדנים אלה הם לא נורמטיביים ולכן עדיף שרמתם תהיה כמה שיותר נמוכה. הוא קובע את הטיפול התרופץי על בסיס ההרגשה שלי, תופעות הלוואי (בעיקר) ורמת הנוגדנים בדם (זהו השיקול האחרון אך גם אותו הוא לוקח בחשבון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקור הפלזמה
מיסטי31/08/2007הערה ושאלה קטנה:
הפלזמה (אלבומין) הניתנת לי בטיפול הפלזמפרזיס הינה פלזמה סינתטית, כלומר: לא ממקור אנושי. זו גם היתה אחת הסיבות להעדפתי להתחיל בטיפול זה.
האם קיימות 2 אופציות בטיפול זה- פלזמה ממקור אנושי ופזמה סינתטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה פלסמה פירזיס וIVIg בשבילי
תהלה30/08/2007שלום! אני חולת מיאסטניה מזה כ7 שנים.
לפני כחמש שנים כאשר עדיין ניסו לאזן אותי מבחינה תרופתית הרופא המליץ שאעבור טיפולי פלסמה פירזיס. עליי לציין שהייתי במצב מאוד קשה, לא יכלתי לבלוע כמעט בכלל, הדיבור היה מאוד מאוד לא ברור ולא יכלתי ללכת לעבוד במשך כשלושה חודשים.
אני הגבתי לפלסמה פירזיס בצורה מאוד קשה. לחץ הדם שלי (שגם ככה היה נמוך בגלל שהייתי מיובשת) ירד. במהלך הטיפול ולאחריו הרגשתי שאני מתעלפת ואכן זה קרה פעמיים לפחות וגם התכווצתי (פירכוסים לא אפילפטיים). הצוות המיומן ניסה כל מה שיכל - הם נתנו לי סידן במהלך הטיפול והוסיפו עירוי של נוזלים. למרות כל זה עדיין הרגשתי רע מאוד מהטיפול. אמנם המיאסטניה בהחלט השתפרה אך הרגשתי הכללית הייתה לא טובה בכלל. בסופו של דבר הגעתי לאשפוז והרופא (פרופ' אברמסקי מעין כרם) הכריח אותי להמשיך בפלסמה פרזיס רק שבגלל התופעות לוואי כדאי שאני אעבור את הטיפול באשפוז. לאחר ששוב ושוב הרגשתי הכללית הורעה (למרות שאני מדגישה שוב שהמיאסטניה בהחלט השתפרה) והרגשתי הבדלים בין צידי הגוף - התנגדתי לעבור את הטיפול. במקביל הרופאים הבינו שהמצב לא משתפר גם בגלל שהייתה לי הרעלה של אימורן (לקח חצי שנה עד שזה התחיל לפעול וכשזה התחיל- בבת אחת כל ספירות הדם שלי ירדו עד לכדי סכנת חיים).
בקיצור- מאז אני מקבלת 30 גרם אימונוגלובולינים, כרגע פעמיים בחודש (היו תקופות שקיבלתי פעם בחודש). ב"ה אני מרגישה טוב עם הטיפול הזה. בזמן שאני מקבלת את הטיפול איני מרגישה את ההשפעה הישירה של זה על המיאסטניה אך כאשר איני מקבלת את הטיפול בזמן המתאים אני מרגישה הבדל.אצלי לוקח לחומר יום יומיים עד שאני מתאוששת ומרגישה טוב. התופעות לוואי של התרופה אצלי הם מיגרנות (בתחילת הטיפול אני מקבלת 2 אקמול וזה מונע אותן וגם אני מגיעה מקסימום ל30 טיפות לדקה - מינון של חצי מהמומלץ). תופעה נוספת היא חולשה באותו יום ולעיתים גם למחרת הטיפול, החולשה עוברת לאחר מנוחה. לאחרונה יש לי עלייה בלחץ הדם אבל לא בטוח אם זה נגרם כתוצאה מהאימונוגלובולינים.
אחד מיתרונות הפלסמה פרזיס זו עלותו הנמוכה ביחס למתן אימונוגלובולינים ולכ, לפי מה שהבנתי,ן בדרך כלל מתחילים מהפלסמה פרזיס.
בהלצחה לכל מי שצריך לעבור טיפול כלשהו ורפואה שלמה! אני מקווה שלא הפחדתי אף אחד שצריך להתחיל לעבור טיפולי פלסמה פרזיס או לקבל אימורן. חשוב לדעת מה יכולות להיות תופעות הלוואי, להיות ערניים וקשובים לגוף והכי חשוב - להכריח את הרופאים להקשיב לנו - אנחנו מכירים את הגוף שלנו הכי טוב ויודעים מה טוב בשבילנו!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPP או IVIG, מה מתחילים קודם
משה פיק30/08/2007ראשית. אני מבין שאת רוצה להשאר בעילום שם וזה בסדר, אבל רצוי שתתני לעצמך איזה שהוא כינוי כדי שיוכלו ליחס תשובה או הערה לדברייך.
את כותבת "אחד מיתרונות הפלסמה פרזיס זו עלותו הנמוכה ביחס למתן אימונוגלובולינים ולכ, לפי מה שהבנתי,ן בדרך כלל מתחילים מהפלסמה פרזיס."
ובכן: שני הטיפולים הם יקרים וכמעט אין הבדל במחיר בין שניהם. איני יודע בדיוק מה המחיר היום אולם לפני 8 שנים מחיר טיפול בודד בפלסמהפרזיס היה בסביבות 1000$ וקנית 35 גרם של אימונוגלובולינים עלה כ- 6000 ש"ח , כך שהשיקול איזה טיפול לתת לחולה הוא בהחלט לא המחיר.
דבר נוסף אני חייב פה לציין. בין שני הטיפולים אין דבר שנקרא "טיפול ראשון". חולים בדרך כלל עוברים סוג טיפול אחד (PP או IVIG) ובמקרה שהטיפול טינו מתאים לחולה מסיבות שונות או שלאחר מספר טיפולים ההשפעה של הטיפול "נעלמת" ניתן לעבור לצורת הטיפול השניה.
אני מכיר חולה שביצעה PP במשך 3 שנים ואז הטיפול לא נתן יותר תוצאות חיוביות . החולה עברה לקבל IVIG ןהיא מטופלת בזה ב 7 השנים האחרונות.
אני חוזר ואומר לכולם: "אין חולה אחד דומה למשנהו" כל חולה צריך למצא את מה שמתאים לו מבחינת הטיפולים והתרופות.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי על פלזמה פרזיס ו IVIG
נטע30/08/2007שלום, לי יש מיאסטניה כבר שנתיים וחצי, כחודש לאחר האבחון התחלתי לקבל IVIG בכמות גדולה יחסית (10 בקבוקים קטנים ליום במשך יומיים) כל יום הייתי שם מ8 בבוקר עד 4. ואחרי הטיפולים הרגשתי ממש לא טוב, בעיקר אחרי היום השני. היו לי כאבי ראש חזקים, בחילות, הקאות וחולשה. הטיפול עזר, והמשכתי לעשות את הטיפול פעם בחודש במשך חצי שנה. כעבור חצי שנה ההשפעה של הטיפול ירדה והרופא המליץ לי לעבור לפלזמה פרזיס, שבזה אני מטופלת כבר שנתיים. בפעם הראשונה עשו לי 3 טיפולים בשבוע כל טיפול בערך שעתיים, וכמה ימים אחרי הטיפול האחרון הרגשתי ממש טוב. המשכתי לעשות טיפול פעם ב3 שבועות, ולאחר מכן פעם בשבועיים פחות או יותר (כי ההשפעה של הטיפול ירדה).
אני אישית מעדיפה את הפלזמה על הIVIG.. גם בגלל שהטיפול הרבה יותר קצר, פחות תופעות לוואי (אם בכלל), והשפעה של הטיפול שמאפשרת לנהל חיים רגילים עד כמה שאפשר.
החיסרון הוא שבפלזמה צריך להידקר בשתי הידיים ובIVIG רק ביד אחת.
מקווה שעזרתי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לנטע
יעל01/09/2007המידע שתרמת לגבי התנסותך מאוד עוזר וחשוב לדעת
אני לקראת טיפול ב IVIG בתל השומר. בהדסה המליצו פלזמה פרזיס לכן היתה לי התלבטות לגבי שני הטיפולים
האם אפשר לדעת באיזה בי"ח את מטופלת?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליעל
נטע03/09/2007שלום יעל,
IVIG עשיתי בהדסה הר הצופים במחלקת אשפוז יום.
ופלזמה פרזיס אני עושה בהדסה עין כרם.
בהצלחה בטיפול :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפללזמהפרזיס
מאסקית01/09/2007עד לשנה האחרונה הסתדרתי יפה עם מסטינון בלבד. אולם, עקב החמרה במיאסטניה בשנה האחרונה, התחלתי לקבל אימוראן (שעדין לא ברורה אם משפיע), והתחלתי טיפולי פלסמהפרזיס בהדסה ע"כ.
בפעם הראשונה קיבלתי בוסט של חמישה טיפולים, יום כן יום לא לסירוגין. אחרי חמשת הטיפולים הרגשתי, לראשונה מזה שנים רבות, בריאה לגמרי. במשך שבוע ימים הייתי מאושרת, הרמתי ידיים, לעסתי, דיברתי וחייכתי.
לצערי ההשפעה הנהדרת נמשכה רק שבוע.
מאז אני מקבלת טיפול פלסמהפרזיס אחת לשלושה שבועות. מיום למוחרת הטיפול למשך עשרה ימים אני מתפקדת יפה, (אבל לא כמו בשבוע הנפלא ההוא), ובעשרת הימים הבאים התפקוד יורד מיום ליום, עד שאני מתפקדת בקושי, למרות המסטינון. לצערי זו התכיפות הראויה לדעתו של הרופא שלי.
הורידים שלי קשים מאד, ובכל זאת, למעט פעם אחת, מצליח הצוות המיומן בהדסה להכניס את המחטים לשתי הידיים. אני שותה כשני ליטר מים בשעות שלפני הטיפול, מה שמקל מעט.
למרות הקושי, אני מאושרת להגיע לפלסמהפרזיס, בגלל השפעתו המבורכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתל השומריעל28/08/2007
אני מבקשת לדעת אם ישנם חולי מיאסטניה שמטופלים בתל השומר ועל ידי איזה רופא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מטופל על ידי ד"ר אולגה חילקביץ
שמעון28/08/2007מהמכון לטרשת נפוצה MSI (טיפולי יום).
אני עושה שם IVIG אחת לכמה שבועות. ונמצא תחת מעקב נוירוולוגי קבוע שלה.
ד"ר חילקביץ עובדת במקום אחר, ומקבלת במכון הטרשת הנפוצה רק אחת לשבועיים בימי רביעי.
אני מאד מרוצה מהצוות במכון הטרשת הנפוצה. האחיות אדיבות מאד, מקצועיות, האווירה נעימה והמכון נקי מאד ומרווח.
מס' הטלפון של המכון:
03-5303811 מרכזיה
03-5303813 עמדת אחיות
כמו כן אני מטופל באופן פרטי על ידי פרופ' רכס מהדסה עין כרם שמלווה אותי מזה שנים מאז התגלתה אצלי המחלה ועזר לי רבות- החל מהאבחון הטראומטי וכלה בליווי וייעוץ צמוד שלו במשברים שעברתי, שינויי טיפול, פרדינזון כן או לא, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל ליזה
משה פיק28/08/2007המחלות בתה"ש חולקו בין הרופאים והממונה על המיאסטניה הוא ד"ר בוכמן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תג זיהוי רפואימיסטי26/08/2007
ראשית, מילים טובות למשה על פתיחת הפורום - אין ספק שהרבה יותר נוח להשתתף בפורום בשפה שלנו.
ולענייני, זמן מה אני מתלבטת אם לרכוש צמיד זיהוי רפואי, שיאפשר במידת הצורך זיהוי מיידי ומתן טיפול שלא יזיק וירע את מצבי. אני תוהה אם צוותי אמבולנס מחפשים זאת על מטופל בטרם הם מגישים עזרה ראשונה.
אשמח לשמוע מנסיונכם או עמדתכם בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיד/תליון זהוי
משה פיק27/08/2007לפני כ 10 שנים כאשר פרצה אצלי המחלה והתחלתי את המחקרים שלי לחיפוש כל אינפורמציה שניתנת להשגה על המחלה הגעתי לסיפורו של חולה בארה"ב שהגיע במצב קשה לביה"ח ולא היה מסוגל לדבר ולהסביר לרופאים שיש לו מיאסטניה ואת כל מה שהוא עבר והגיע עד סף מוות היות והטיפול בו היה מנוגד לכל מה שהיו צריכים לבצע אם היו יודעים על מחלתו.
למדתי את הלקח ועברתי לחיפוש אמצעים למנוע את את הטעות שעלולה לקרות גם לי.
גיליתי :
העמותה האמריקאית מספקת למי שמעוניין "כרטיס חולה" בו החולה רושם את כל הפרטים שיכולים לעזור במקרים של פניה לביה"ח. הכנתי לעצמי "כרטיס חולה" עם הפרטים שלי, בני משפחה קרובים, הנוירולוג שלי, איזה תרופות אני משתמש, לאיזה תרופות אני אלרגי, מה התרופות שאסור לתת לי וכו'. הכרטיס הזה צמוד אלי 24/7 יחד עם "רשימת התרופות האסורות למיאסטניה".
בררתי בקשר לצמיד/תליון עם הפרטים וגיליתי:
בארה"ב קיימות חברות שמספקות "שירותי זהוי לחולים". ז"א החולה עונד צמיד/תליון עם כיתובית " אני חולה מיאסטניה גרביס" + מספר טלפון (של החברה שמספקת את השרות) כאשר מתקשרים לחברה, היאמספקת את כל הפרטים על החולה ומחלתו.
איני יודע אם בארץ ניתן לקבל שירות כזה, אני יודע על צמידים שניתן לקבל עבור חולי סוכרת מהאגודה לסוכרת, אולם מה יש מאחורי הצמיד .... צריך לברר.
הגעתי למסקנה (לפני שנים) שאין הרבה תועלת בצמיד/תליון אלא במקרה של תופעה נדירה שחולה
עם בעיות בדיבור מגיע לבדו למיון ואינו מסוגל למסור לרופאים שהוא חולה מיאסטניה.
מה שכן חשוב ואני חוזר ומזכיר לכולם.... שימרו צמוד אליכם את רשימת "התרופות האסורות לחולי מיאסטניה" אתם עלולים להכנס לבעיות רציניות אם הטיפול שתקבלו יכלול תרופות שיחמירו עם המחלה והרופאים לא יבינו מדוע .
הפחד והתיסכול הגדול מכולם הוא שישנם יותר מדי רופאים (מכל הסוגים) שחסר להם הידע על המחלה . כאן לא יעזור שום צמיד.
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרטיס חולה ורשימת התרופות האסורות
מיסטי27/08/2007תודה על התייחסותך, משה.
אני מסכימה איתך לגבי חשיבות נשיאת כרטיס חולה ורשימת התרופות האסורות, ושתיהן אכן צמודות אלי- עותק בתוך תעודת הזהות ובמקומות נוספים, בתקווה שאם אזדקק להם אהיה מסוגלת לשלוף אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשימת התרופות האסורות
משה פיק27/08/2007אני מקווה שכמה שיותר מהחברים שנכנסים לפורום יקראו את תגובתך וינהגו כמוך.
אני מאחל לך שהם ישארו במקומן ללא שימוש הרבה שנים.
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל הכבוד למשה היקראופירה26/08/2007
אני גאה בך שפתחת את הפורום בנוסף לשיחות שאתה מקדיש שעות לתמיכה,
בביקורים שלך אצל חולים ובידע הרב שאתה מספק לחולים.
זאת הזדמנות נהדרת להודות לך ,על היותך אוזן קשבת ,לא רק לחולי מאסטניה גרביס
אתה מצליח לעזור לאנשים רבים החולים במחלות אוטואימוניות ויודע לכוון אותם ובמיוחד להרגיע.
משה כל הכבוד והלוואי שנתברך באנשים כמוך
יישר כוח!!!!
אופירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוכה הבאה לפורום
משה פיק26/08/2007היי אופירה,
ברוכה הבאה לפורום.
ידעתי שתופיעי ביום מהימים והכן הגעת.
אני מקווה ששלומך טוב.
האם את בקשר עם ידידתיינו ההמטולוגית ?
בברכה
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוך הנמצא
אופירה28/08/2007משה שלום ,
אני מרגישה טוב יותר וכעת אני מטופלת ברפואה אלטרנטיבית
וזה מאוד עוזר .
המשך יום טוב
אופירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה אלטרנטיבית
מאסקית28/08/2007תוכלי בבקשה לפרט יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה אלטרנטיבית
אופירה29/08/2007מאסקית שלום רב,
הגעתי לרפואה הסינית לאחר שסבלתי מכאבי שרירים בכל הגוף ,מבצקות ומחוסר שווי משקל
כאשר הייתי מגיעה לרופא מערבי הוא לא היה רואה קשר בין התופעות והיה מטפל אך ורק בסימפטום שבגללו הגעתי ולא במקור הבעיה ובמקרה הטוב היה מפנה אותי לרופאים נוספים שכל אחד מהם טיפל בבעיה שתחת תחום התמחותו.
האבחנה נעשית באמצעות אבחנת לשון, אבחנת דופק, אבחנת בטן, אבחנת התבוננות, אבחנה ע"י מגע ועוד. לאחר הוא מתשאל תשאול מעמיק
המטפל שלי משלב כמה שיטות של - עיסוי, כירופרקטיקה ואקופנטורה (דיקור סיני) המהשפיע באופן ישיר על איזון הזרימה בגוף.
היום לאחר שנה ,המטפל שלי הצליח לעזור לי בהורדת בצקות ,שהשילו מגופי 7 ק"ג
ובהפחתת הכאבים
וכמובן אני מקפידה לשמור על תזונה נכונה ,והולכת לטיפול פעם בשבועיים .
מאסקית ,אני אומנם נהנת ורואה תוצאות מהרפואה האלטרנטיבית
אך חושבת שצריכים לשלב את הרפואה המערבית והסינית יחדיו
והתוצאות נהדרות .
,
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניה ועבודה -מאסקית25/08/2007
מאז שהשתחררתי מהצבא וגמרתי את לימודי אני עובדת. בשנים האחרונות אני עובדת שלושת רבעי משרה, שהן שלושים עד שלושים וחמש ש"ש.
רק בשנה האחרונה, כאשר התחלתי לקבל אימוראן, עקב הרעה במיאסטניה, סיפרתי למנהלים שלי על מחלתי.
בשנה זו, בגלל ההרעה במיאסטניה קשה לי יותר לעבוד. אני יוצאת לימי מחלה, לימי טיפול (פלזמהפרזיס אחת לשלושה שבועות). אני לא מסוגלת להוסיף שעות עבודה גם כאשר מתעורר צורך. אני חסרת סבלנות לעמיתים שלי במקום העבודה. הלקוחות שלנו מרוצים כתמיד, ולאחרונה אף הצטברו בהנהלה מכתבים רבים מלקוחות מאד מרוצים מעבודתי.
אני מתלבטת מאד אם להוריד שעות משעות עבודתי.
בשיקולים נגד נמצא כמובן השיקול הכלכלי, אני זקוקה למשכורתי כדי להתפרנס.
בשיקולים בעד נמצאת האפשרות לנוח. כאשר אני עובדת שלושים פלוס שעות נוספות, אני מרגישה שבכלל אין לי זמן "לחיות". כל החיים שלי סובבים רק סביב העבודה. אין לי כח לילדים שלי, אין לי כח לעבודות הבית. אין לי כח לשום דבר.
בהנהלה שלנו הציעו לי שארד בשעות העבודה. אם אצא לשעות חופשה ללא תשלום, יוכלו להכניס עוד עובד/ת לשעות שאוריד.
אחרי שבת מנוחה, שבת של דיפלופיה ותשישות, קשה לי אפילו לחשוב שמחר אני מתחילה שבוע עבודה חדש.
אני כותבת בשם בדוי. לא רוצה שיזהו אותי כאן במקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאסקית -
משה פיק25/08/2007מאסקית יקרה,
את לא הראשונה ולא האחרונה שנמצאת בסיטואציה הזו ואת צריכה "שיחות תמיכה" עם מישהו חיצוני שיפתח אתך את כל האופציות בהווה ובעיקר לגבי העתיד.
אני רוצה הפעם לחרוג ממנהגי לתת לך תשובה ובמקום זה לתת לך את תשובתה של חברה יקרה שאני מעריך והיתה במצבך עד שהגיעה להחלטות נכונות לדעתי.
"ניכר שהיא מתלבטת בבעיות דומות לשלי, אם כי נראה שבסיטואציה די שונה.
קודם כל, חשוב שהיא תדע, שעם מכתב מתאים מהרופא שלה, היא יכולה להוריד שעות בעבודה על חשבון ימי מחלה, מבלי שהמשכורת שלה תיפגע שווה גם להתייעץ עם רופא תעסוקתי טוב (אפילו באופן פרטי), כי הם בדרך כלל בקיאים בכל הדברים האלה.
חוץ מזה, היא יכולה להוריד שעות באופן זמני, ולחזור לעבוד בהיקף מלא אם תרגיש יותר טוב בהמשך.
זה רעיון רע להמשיך לעבוד במצב שהיא לגמרי שפוכה בשבת, כי זה יוצר מעגל קסמים שמאוד קשה לצאת ממנו ואפילו אם היא תצליח "להשאר בחיים" זה יכול לפגוע ביחסים שלה עם האנשים שהיא עובדת איתם, לבוא על חשבון המשפחה וגם לערער את הביטחון שלה בעצמה ומה לא... "
מאסקית, אני מקווה שתשובתה תיתן לך דרך מחשבה ואם את רוצה לפתח את הנושא בתקשורת אישית (ללא פירסום) אני לרשותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה ומיאסטניה -
תהלה26/08/2007מאסקית שלום!
הדילמה שלך היא דילמה שמעסיקה גם אותי. אני בדיוק מסיימת את לימודי התואר הראשון שלי ורוצה להתחיל לחפש עבודה. אני מאוד מתלבטת מה היקף המשרה שאני רוצה ויכולה. מצד אחד אני אוהבת לעבוד וזקוקה לכסף, מצד שני אני מפחדת שמשרה שלמה או קרוב לשלמה תכביד עליי ותגרום להחמרה במיאסטניה.
דילמה נוספת קשורה לביטוח לאומי וכאן המידע שאני רוצה לתת לך - האם פנית לביטוח לאומי?
אני מקבלת קיצבה מביטוח לאומי, איני מאמינה בלקחת מהמדינה כשלא צריך אך במקרה שלנו (כפי שאני קוראת עלייך) אנחנו זקוקות לקיצבה ולכן,מבחינתי, זכאיות לה. אני חושבת (אני נמצאת בתהליכי בירור) שאם עובדים עד חמישים אחוז משרה עדיין זכאיים לקבל קיצבה. לדעתי שווה לך לברר ואז חלק מהנימוקים שלך נגד הורדת היקף שעות העבודה יקבלו מענה.
שאלה למשה - מה זה רופא תעסוקתי ואיך מגיעים לכזה?
בהצלחה עם ההחלטה ורפואה שלמה!
תהלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח לאומי ורפואה תעסוקתית -
מאסקית26/08/2007עדין לא פניתי לביטוח הלאומי.
האם לפנות גם אם בינתיים אני ממשיכה לעבוד?
איך הכי טוב לפנות אליהם?
בקשר לרופא תעסוקתי, בנושא זה יש לי נסיון.
כדי להגיע לרופא תעסוקתי את זקוקה להפנייה מרופא המשפחה שלך.
יש מקומות, כמו באזור ירושלים למשל, שחברי קופות אחרות רשאים לפנות למרפאה התעסוקתית של הכללית, ברמות א'.
רופא תעסוקתי יכול לתת לך תעודת מחלה (או כושר) לתקופות ממושכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח לאומי, נכות -
משה פיק26/08/2007בכדי לקבל קצבת נכות (גם אם את עובדת) עלייך למלא טופס בביטוח לאומי, בקשת הזמנה לוועדה לקביעת נכות כללית. שם ייקבעו לך את אחוז הנכות ולפי גובה הנכות תוכלי לקבל קצבת נכות.
בכדי שיאשרו לך להגיע לוועדה עלייך לעמוד במספר קריטריונים :
1. עלייך להיות מתחת לגיל הפרישה.
2. אין לך "כושר השתכרות" ושכרך הוא פחות מ- 25% מהשכר הממוצע במשק - או שעקב המחלה שכרך הצטמצם (בבת אחת או בהדרגה) ב- 50% לפחות.
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת מניסיוני בתקווה שיעזור -
שמעון28/08/2007חליתי במיאסטניה לפני מספר שנים ובמקביל גם בטימומה, שהיא "תשורה" נוספת שמקבלים לפעמים יחד עם ה-MG.
אם את לא יודעת מה היא טימומה-אשרייך.
בתקופה זו, עבדתי כמהנדס בחברת תוכנה, נהניתי מכל רגע.
רגע השבירה שלי היה החזרה של הטימומה.
אחרי שנותחתי שנית, לא יכולתי לחזור לעבודה. גם לא לאכול, לדבר, לראות, ללכת. והגעתי כמה פעמים לידי סף חנק מאכילה או שתיה. הורדתי12 ק"ג תוך שבועיים. סטרואידים הקימו אותי על הרגליים, אבל העניקו לי מחלות אחרות כגון סכרת ואוסטאופרוזיס.
אחר הדברים האלה, הוכרתי סוף סוף בביטוח הלאומי כנכה 100% עם דרגת אי כושר של 75% לצמיתות (לא בגלל המיאסטניה כמדומני- אלא בגלל הטימומה).
לא כתבת אם יש לך ביטוח אכ"ע או ביטוח פנסיוני כלשהו, כי זה משנה את כל התמונה.
עצתי לך:
1. אם יש לך ביטוח מנהלים או ביטוח פנסיוני (מקפת, מבטחים וכו') - יכול מאד שאת זכאת להכרה באובדן כושר חלקי - המזכה בקצבת נכות / פנסיית נכות.
2. אם יש לך נכות מוכרת מהביטוח הלאומי- זה רק מגביר את הסיכויים שלך לקבל הכרה דומה בנכות שלך גם בביטוח המנהלים או הביטוח הפנסיוני שלך.
3. כשאת הולכת לחברת הביטוח / קרן הפנסיה שלך, אל תשכחי להשאיר את כל שיקולי ה"ציונות" והאידאלים בצד . זכרי תמיד שאת לא איזו מתחזה, ו- MG אינה הצטננות קלה שחולפת, לצערנו. זוהי מחלה חשוכת מרפא שצריך ללמוד לחיות איתה.
תנאי הכרחי לקריירה הוא בריאות טובה ויציבה. ואי אפשר - פשוט אי אפשר -להיות מיאסטני עם חוסר יציבות ותנודות במצב הבריאותי במקביל לניהול קריירה תובענית.
זו מחלה שתובעת ממך להאט, להקשיב לגוף. לשמור עליו. כי קל מאד להתדרדר ולאבד שליטה.
4. כדאי לך להתייעץ לפחות עם עורך דין המתמחה בתביעות ביטוח. העו"ד שלי הוא חיים קליר מת"א. הם מתמחים בתביעות אובדן כושר ונכות.
5. בשום פנים ואופן (!) אל תתתפתי ללכת לאחד ממשרדי "הייעוץ" המתפרסמים תדיר בעיתונות, שאינם עורכי דין מומחים. לא אנקוב בשמות. אבל את יכולה לזהות אותם על ידי הפרסומים הצעקניים שלהם בעיתונות, שמבטיחים לעזור לך "להוציא כספים מהביטוח...".
6. לגבי שמירה על מקום העבודה - לדעתי, שיחה גלויה עם המעביד עשויה להביא תועלת רבה יותר מאשר ניסיון להסתיר.
7. שעות עבודה - במחלה יש תקופות, עליות ומורדות. וזה מאד תלוי ביעילות הטיפול התרופתי שאת מקבלת. אם את מוצאת למשל שמינון נמוך יחסית של פרדינזון בשילוב IVIG או מסטינון מייצב אותך ומאפשר לך תפקוד יומיומי טוב - מן הסתם תוכלי להאריך בשעות העבודה שלך בלי להרגיש שחוקה ותשושה מתחילתו של כל שבוע עבודה חדש.
8. תיאום ציפיות עם הרופא - חשוב מאד שתעשי תיאום ציפיות עם הרופא המטפל שלך. במקרה שלי, פרופ' רכס אמר לי פעם משפט פשוט ונכון: "אני מכיר אותך. אתה לא מתחזה. אני יודע בדיוק מהי המחלה הזאת וממה אתה סובל - ואני איתך בכל אשר תחליט".
אני החלטתי להמשיך לעבוד במשרה מלאה ותובענית מאד, עד שפשוט קרסתי ולא יכולתי יותר. לא מומלץ.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה רבה רבה על כל מה שכתבת-
מאסקית28/08/20071. מקום העבודה שלי (יבורכו) דאג לי לביטוח אבדן כושר עבודה (גימלה של בערך ששים אחוז מהשכר שלי). הביטוח מותנה באישורו של רופא תעסוקתי, ומקום העבודה שלי יפנה אותי אליו ברגע שאבקש לרדת בשעות העבודה.
2. איך לקבל נכות מוכרת מהביטוח הלאומי כל עוד אני עובדת?
כדי לפנות לביטוח הלאומי די במכתב מרופאת המשפחה שלי, או שצריך מכתב מהנוירולוג המטפל? (נפרדתי בצער מהנוירולוגית שלי שנסעה לשנות חו"ל). עברתי לטיפולו של פרופ' ארגוב, בהדסה ע"כ.
3. כאשר סיפרתי לפרופ' ארגוב, בביקור האחרון אצלו, שאני שוקלת לרדת בשעות העבודה, כי אני מותשת, הוא אמר שלא אעשה זאת, אמר שגם כאשר הייתי חולה במצב קשה יותר, לא הפסקתי לעבוד, וכי לא כדאי שאפסיק כעת, לדבריו עלול מקום העבודה להעביר אותי מתפקידי אם יראו שמסתדרים בלעדי. הוא נטע בי המון מוטיווציה, אבל אני לא בטוחה שהיא מספיקה לבדה.
התביישתי להוציא את הטפסים של הביטוח הלאומי (שהורדתי דרך האינטרנט) מהתיק.
4. תודה, אחפש לי עו"ד כזה באזור מגורי.
6 וגם 7. לפני כשנה סיפרתי במקום העבודה על מחלתי. התגובה הראשונית היתה הלם מוחלט. לפני כמה חודשים באה מצד ההנהלה הצעה שארד בשעות העבודה כדי לנוח, כי בולט לעין כל עד כמה אני מותשת.
8. אני עדין לא מרגישה מספיק בנוח עם רופאי החדש לי. קשה לי להשיג אותו בטלפון, קשה לי לפתוח ליבי לפניו. התברכתי ברופאת משפחה נפלאה, שעוזרת לי מאד.
אני מודה לכל מי שהתחייחס כאן לדברים שהעליתי.
ההתלבטות קשה לי מאד.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאסקית שלום. לגבי אכ"ע -
שמעון28/08/2007אובדן כושר עבודה...
מה שחשוב להבין הוא כי גם בנכות או אי כושר של 25% ומעלה כמדומני - את זכאית לקצבה. עד לאחוז מסוים מהשכר שלך, ו/או לפי מה שביטחו אותך במקום העבודה.
בשאלות בנושאי הביטוח הספציפי שעשו לך הכי טוב לפנות לסוכן הביטוח שעשה למקום העבודה שלך את הביטוח.
לגבי ביטוח לאומי/ טפסים:
אני מציע שלפני שתלכי למלא טפסים בביטוח הלאומי - לכי לייעוץ מקצועי אצל עו"ד שמתמחה בתביעות מסוג זה.
אם הבנתי נכון - את לא טוענת לאובדן כושר עבודה מלא, כן?
לגבי מה שאמר פרופ' ארגוב: אני מניח שהוא מדבר מידע וניסיון לא סימפטיים עם החולים שלו. אכן דרושה פה זהירות. אבל - כל אחד ילך עם מצפונו ועם האינטאיציה שלו לגבי תגובת מקום העבודה.
אגב, יש וועד עובדים אצלכם? אם כן - לכי להתייעץ עם הוועד! את זכאית להגנה של הוועד. בדיוק בשביל מקרים כאלו הם קיימים. וכבר היו דברים מעולם. מניסיוני, וועד עובדים טוב מסוגל לעשות נפלאות מול ההנהלה, למשל בקיצור שעות העבודה שלך. (לי לא היה כזה- אבל עבדתי פעם בבזק...ושם היה ויש ועד חזק). אל תשכחי שלכולם יש אינטרס סמוי: אחרי הכל, כולם עלולים למצוא עצמם במצב דומה, ר"ל.
לגבי רופא תעסוקתי -
את יכולה ללכת גם באופן פרטי. זה עולה כ- 3000 ש"ח. אבל - אל תעשי את זה לפני ייעוץ עם עו"ד, שהם יפנו אותך לרופא תעסוקתי. חשוב שזה יהיה אחד שמבין מה זו מיאסטניה. לא נעים, אבל יש רופאים שלא מכירים את המחלה הזאת.
ביטוח לאומי/ועדות:
עברתי לא מעט...
מה שחשוב בועדות הוא לדבר קצר,וברור.
לא לפחד מהם. הם לא אוכלים אותך. וכן - רצוי לבוא אליהם בתקופה שאת לא במיטבך. אין מה לעשות - הרופאים בעודה מתרשמים לפי מראה עיניים ובדיקה פיזית. את יכולה לספר להם סיפורים ולהביא הררי מסמכים - זה לא יעזור אם מהבדיקה הפיזית שלהם הם יתרשמו אחרת.
אני מכיר חולים בטרשת נפוצה שלועדות נכנסים עם כיסא גלגלים, מקל וכו' למרות שהם לא נזקקים לו באופן קבוע. למה? הם יודעים שאם יבוא על הרגליים -הם יכולים לשכוח למשל מקצבת ניידות. והם לא מרמים אף אחד! הרי כולם יודעים שבטרשת נפוצה יש התקפים - ובזמן התקף בנאדם מאבד שליטה ולא מסוגל לזוז. מרותק לכיסא או למיטה. וזה מה שקורה להם. אבל מה לעשות ואי אפשר לתזמן התקף למועד הועדה...? האם בגלל זה נגזר על אדם להפסיד הכל?
כנ"ל במיאסטניה - אם את צריכה להעזר באחרים, או בכיסא או במקל בזמן התקף / משבר קשה - תראי להם את זה פיזית. אל תבואי לועדה כשאת רעננה, אחרי שינה טובה, חזקה ומחייכת...
הם מתרשמים רק ממראה עיניים.
בכל מקרה אני לא ממליץ לך להפסיק לעבוד. אלא אם באמת כלו כל הקיצין ואת לא מסוגלת. במקרה כזה- לכי על אובדן כושר עבודה מלא. תגישי תביעה לביטוח הלאומי, ולכי לועדות.
ואח"כ , אם תקבלי אחוזי נכות ואחרי כל הערעורים אם יהיו - תתבעי את הביטוח מנהלים שלך באכ"ע.
כשאת באה עם אסמכתא של מל"ל, קשה עד בלתי אפשרי לננפנף אותך בתואנה כזאת או אחרת. וזה בדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מאסקית01/09/2007אעשה כהצעתך, ודבר ראשון אקבע התייעצות עם ועד העובדים שלנו. (איזה מזל שיש כזה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטימומה -שמעון תגובה -
גזית מאירה29/08/2007שלום לך שמעון
תשובה יפה נתת , מה שהפליא אותי שטימומה חוזרת....
גם אני עברתי ניתוח טימומה ב 2004 , וחשבתי לתומי שבזה סיימתי .
אמנם אני עוברת כל שנה CT למעקב .
מאירה גזית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח טימומה - איפה? -
יורם שרוני23/12/2007מאירה שלום!
לאבי גילו טימומה בגודל 4 סמ הרופא המליץ לנתחו בדחיפות
אודה לך על כל מידע : היכן נותחת , אצל מי? מה הסיכונים בניתוח? וכל מידע נוסף יתקבל בתודה
יורם שרוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח לאומי וקצבת נכות -
שירלי17/10/2007עצה מנסיון (מר) :
לביטוח לאומי יש טבלה ובה כתוב בדיוק מה רף המשכורת שאדם שהוכר כנכה יכול להרוויח. בהתאם לכך, מקבלים קצבת נכות. אם עוברים את הסכום המסוים, לא מקבלים קצבת נכות בכלל !!! מנסיון מר שהיה לי עם המוסד לביטוח לאומי, עברתי בחודשים מסויימים את סף המשכורת בעשרות שקלים בודדים, והם חייבו אותי להחזיר סכום לא הגיוני של מעל ל 20,000 ש"ח !!!! לא עזר כלום, זה החוק היבש, ואי-ידיעתו לא פותרת מלקיימו. לאחר שפניתי למשפט, הופחת לי הסכום לחצי, אך גם זה כואב מאד !!!!! בפרט שמדובר על סכומים מבישים מבחינת ההשתכרות. על פי מיטב ידיעתי, חוק זה עומד להשתנות לאחר מאבק גדול של ארגון הנכים ואני מקווה שזה יקרה במהרה. אם מישהו יודע על כך משהו, כדאי שייספר כאן בפורום. ובכל מקרה, כדאי להצטרף לארגון הנכים.
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה ומיאסטניה -
ערן משה23/12/2007מאסקית שלום
אני הייתי במצבך, הורדתי שעות כי הרגשתי בדיוק כמוך והבנתי שלחיות כך זה לא הפתרון, חוץ מזה שזה רק מריע את מצב הבריאות והיחסים בעבודה, לבסוף נאלצתי לעזוב את מקום עבודתי כפרישה מוקדמת, אבל קודם כל עשיתי את כל הניסיונות הנ"ל. היום אני עובד כ-6 שעות מחוץ לבית ובבית עוד כ-12 שעות בשבוע כשאני מסדר לי את השעות לפי ההרגשה שלי, אני מספיק גם לעשות קניות קטנות, לבשל וכל מיני סידורים קטנים, זה לא קל, אבל לדעתי חשוב גם לעבוד וגם לעשות את הדברים הנדרשים בבית, כמה שאפשר כמובן אבל אסור לוותר ואני יכול להגיד לך שמצבי לא הכי טוב וזאת בהמעטה.
הרבה כח ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)