מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון הגוף ממחלות חורףחנה לרום30/10/2009
חיסון הגוף לקראת החוף ליפני מחלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חנה-חיסון הגוף
מירב אלטמן31/10/2009שלום חנה
מהי בדיוק שאלתך? האם תוכלי לפרט יותר?
כי יש את החיסונים שנותנים ויש תזונה המתאימה לחורף ולמצבי מחלה
תודה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק הגוף לפני החורף
שושנה שרשבסקי31/10/2009שלום חנה,
כדאי מאד להתכונן לחורף על ידי חיזוק מערכת החיסון. איך נעשה זאת?
תזונה טובה עשירה בחלבון ,בויטמינים ובמינרלים, תזונה המושתתת על דגנים מלאים, קטניות וירקות, עם דגש על ירקות שורש (המקרקעים ומחממים את הגוף),ועל ירקות כתומים . טוב לטבל את המזון עם תבלינים מחממים כמו קינמון, ציפורן., ג'נג'ר ועוד לפי הטעם.
סוכר מחליש את המערכת החיסונית ויש לצמצם אכילתו עד למינימום!
לצד ההקפדה על התזונה מומלץ לקחת תוספי תזונה.
אנני יודעת בת כמה את ומה מצבך הבריאותי, הנה המלצות כלליות לתוספי תזונה לגבי חיזוק הגוף למניעת מחלות חורף:
ויטמיןC ,ויטמין D , אבץ, פרוביוטיקה, כמובן שיש לבחור בתוספים איכותיים.
מנוחה מספקת, פעילות גופנית , ביגוד מותאם ואוורור נכון של החדרים כל אלו יסייעו כמובן למניעה של מחלות חורף.
בברכת חורף טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי מזון - חבל על הכסף!
אהרון01/11/2009וויטמינים ומינרלים לוקחים רק במקרה של חוסר קיצוני. האם מישהו יקח תרופה ללא צורך?.
בתזונה בריאה ומגוונת יש כל מה שהגוף צריך וזה מוזר שדווקא בפורום של תזונה טבעית מקדמים את מכירות התוספים.
האם מי שאוכל מספיק ירקות ופירות, צריך וויטמין C מקופסה?. פילפל אדום טרי אחד מספק את וויטמין C לשפע, בלי לדבר על מגוון של ירקות ופירות שאנו מצווים לאכול לפחות שלוש פעמים ביום
בגלל ערכם התזונתי הניכר והחיוני.
פעמיים בשבוע סלמון טרי נותן לנו לא רק כל הוויטמין D המומלץ אלא גם מרכיבים בריאים וחשובים אחרים. גם בחליבוט, סרדינים, פורל ועוד, יש כמות משמעותית. אני כבר לא מתייחס לתופעות הלוואי
האפשריות של וויטמין D מתועש.
למה לא לקבל אבץ מנבט חיטה, שומשום, זרעי פשתן, בשר,תאנים, אגוזים, ביצים?
ככלל הספיגה וההטמעה של הוויטמינים\מינרלים מסביביתם הטבעית יותר יעילה ואין סכנה של תופעות לוואי או מינון יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאהרן
שושנה שרשבסקי01/11/2009ויטמינים ומינרלים לא לוקחים רק במקרה של חוסר קיצוני, להיפך, תפקידם של תוספי התזונה הוא למנוע מחסור, , , בעשרים השנים האחרונות נעשו מחקרים רבים על ידי טובי המדענים בעולם. מחקרים אלו פורסמו בכתבי העת היוקרתיים ביותר ויש הוכחות הולכות וגדלות בדבר תפקיד התזונה (בכך אתה צודק), ותוספי התזונה במניעת מחלות ואף בריפוין..
תוספי תזונה מהווים כיום הטיפול הנבחר במקרים רבים של מחלות כרוניות הפוקדות אותנו ..
כתזונאית קלינית טבעית, אני רואה את תפקידי קודם כל בחינוך לתזונה בריאה, התזונה היא הבסיס לכל טיפול, יחד עם זאת אינני יכולה להתעלם מעצמת תוספי תזונה, הן כמניעה והן כטיפול, בודאי ובודאי כאשר אלו יכולים לבוא במקום תרופות הגורמות לתופעות לוואי קשות.
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
אהרון01/11/2009גם אני מתעדכן באופן שוטף ומגיע למגוון רחב של מאמרים ומחקרים בנושא. לצד פירסומים (מקודמים על ידי התעשיה האדירה של התוספים) יש גם מחקרים שנעשו על ידי מכונים מובילים ברמה עולמית המוכיחות את חוסר התועלת של התוספים לרפוי מחלות (כפי שאת טוענת) ומדגישיםישים את היתרון של קבלת הוויטמינים והמינרלים מתזונה טבעית. אני, מביא אחד מני רבים:
Multivitamins no cancer, heart help, study says
Study of 161,000 older women echoed disappointing results in men
updated 4:23 p.m. ET Feb. 9, 2009
CHICAGO - The largest study ever of multivitamin use in older women found they did nothing to prevent common cancers or heart disease.
The eight-year study in 161,808 postmenopausal women echoes recent disappointing vitamin studies in men.
Millions of Americans spend billions of dollars on vitamins to boost their health. Research has focused on cancer and heart disease in particular because of evidence that diets full of vitamin-rich foods may protect against those illnesses. But that evidence doesn't necessarily mean pills are a good substitute.
The study's lead author, researcher Marian Neuhouser of the Fred Hutchinson Cancer Research Center in Seattle, offered this advice: "Get nutrients from food. Whole foods are better than dietary supplements," Neuhouser said.
The study appears in Monday's Archives of Internal Medicine.
.
The study involved an analysis of data on women in their 50s and up who participated in long-running government studies on postmenopausal women. Almost 42 percent of the women said they used multivitamins regularly.
After about eight years, roughly equal numbers of vitamin users and nonusers developed common cancers, heart attacks and other cardiovascular problems. Overall, there were 9,619 cases of cancer, including cancers of the breast, lung, ovary, colon and stomach; and 8,751 cardiovascular ailments including heart attacks and strokes. In addition, 9,865 women died, also at similar rates in multivitamin users and nonusers.
Alice Lichtenstein, a Tufts University nutrition professor who was not involved in the research, said the study is important because it involved so many women.
"All the evidence keeps pointing in the same direction," Lichtenstein said.
Eric Jacobs, an American Cancer Society epidemiologist, said while his group doesn't advise vitamins to prevent cancer, it does recommend maintaining a healthy weight and eating at least five servings of fruits and vegetables daily while limiting red meat.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסכנה שבתוספים מסויימים
אהרון01/11/2009Sarah Boseley
The Guardian, Wednesday 28 February 2007
People who regularly take vitamins A and E and beta-carotene in the hope of living a fitter and longer life may run a risk of earlier death, according to research in an influential medical journal.
The three supplements are marketed on the premise they deliver antioxidants to the body to mop up free radicals, thought to be responsible for some of the effects of ageing. But none was found to lengthen the lives of those who took them, according to an analysis in the Journal of the American Medical Association of all the substantial trials done to date.
כאיש מקצוע, ,אודה לך מאוד אם תפנה אותי לפרסום מסקנות של מחקר רציני מהשנים האחרונות המוכיח באופן חד משמעי את התועלת למניעת או ריפוי מחלות שבנטילת תוספים למי שתזונתו תקינה ולא אובחן אצלו שום חוסר.
בברכה ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחונית שמחפשת ויטמינים לחיזוק הגוףמירב30/10/2009
שלום לכולם
ברצוני לקבל את חוות דעתכם על ויטמינים מומלצים לחיזוק הגוף להכנה לקראת הריוןלאחרונה נטלתי ספירולינה של סאן ריידר המליצו לי על מולטי ויטמין של גראמזה .חשוב לציין כי אני נוטלת אלטרוקסין בשל תת פעילות וויטמין ב 800 מ"ג של אלתמן.
יש לציין כי מזונותיי מתבססים על ביצים גבינות עיזים, ירקות מעט פירות וכמובן דגן וקיטנית, אנני אוכלת דגים ואני משלימה זאת ע"י זרעי חמניה ,דלעת ושמן פשתן .
תודה רבה שיהיה לכם סוף שבוע מהנה
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק הגוף ע"י תזונה
שני תשובה31/10/2009שלום מירב,
בכללי נשמע שתזונתך טובה ומאוזנת. אני לא אוהבת להמליץ באופן גורף על ויטמינים כי כל אישה צריכה משהו קצת אחר. חסר מידע על אורח חיים, עישון, פעילות גופנית, מצב בריאותי כללי (וספציפי...)...
הייתי ממליצה לך לעשות בדיקת דם כדי לקבל אינדיקציה כללית על מצבך ואז להתייעץ. כמו כן לא הבנתי אם לקחת או לא לקחת את המולטי של גרמזה.
בינתיים, הרבי בירקות כתומים וירקות שורש - זמן נהדר למרקים עשירים, הוסיפי קיטניות והרבה עלים ירוקים..... ואם תמצאי גם קיווי - עשיר בהרבה ויטמין C......
אשמח לשמוע ממך שוב עם עם עוד פרטים,
בברכת בריאות,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלנה29/10/2009
שלום
אני בת 25 הייתי חולה באנורקסיה והבראתי - עליתי במשקל ועדיין אני לא מקבלת מחזור
האם יש איזה שהיא תרופה או תזונה שיכולה לעזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללנה
שני תשובה29/10/2009שלום לנה,
ראשית יישר כח על ההצלחה לצאת מהאנורקסיה.
לגבי שאלתך - לתזונה תפקיד קירטי בשיקום הגוף ולכן מאוד חשוב שתפני לנטורופתית (באופן אישי) לבניית תפריט תזונתי משקם ומזין. בניית התפריט צריכה להיות מאוד ספציפית לך ולמצב בריאותך ואי אפשר לעשות את זה באופן ווירטואלי דרך האינטרנט. בנוסף יש חשיבות עליונה לליווי התהליך התזונתי.
אשמח להמליץ לך על נטורופתית בהתאם למקום מגוריייך - את מוזמנת לפנות אלי באופן אישי.
אני מאחלת לך הרבה הצלחה ובריאות טובה,
שני תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תזונה וירקות ירוקיםיעל24/10/2009
היי
לפני כשנה החלטתי לשנות את התזונה שלי שכללה המון ג'אנד פוד, עברתי תהליך עם תזונאי שהכיר לי את הירקות, הדגנים ושאר הדברים הטובים :)
במשך הזמן שילבתי את המזונות החדשים והטובים עם נפילות למזונות הישנים ולאחרונה החלטתי לחזור לאכילה יותר בריאה שוב.
דבר חשוב שהבנתי היה הקפדה על אכילת עלים ירוקים וסלט בכל יום , לאחר אכילת סלט גדול מלא בעלים ירוקים למיניהם מייד הופיע שלשול.
האם זה טבעי? הירקות עושים מעין ניקוי? האם זה אמור לקרות או שמא זה יותר מדי?
אשמח לתשובה
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל ירקות ירוקים
מירב אלטמן24/10/2009שלום יעל,
ירקות ירוקים עוזרים באמת לעשות ניקוי לגוף הם עשירים במינרלים וויטמינים לפי הרפואה הסינית ירוק זהו צבע שקשור לכבד והעלים הירוקים אכן יכולים לעזור במצב שבו הכבד "לא נקי" זה קורה באמת במצבים של אכילה מרובה של אוכל מטוגן, שמן, הרבה חלבון מהחי וכו'. כמו כן עלים ירוקים וירקות טריים בכלל עשירים בנוזלים ולכן הם בעלי איכות מקררת כלומר יכולים ליצור קור בגוף. לכן לפעמים בצריכה מרובה שלהם הם יכולים לגרום לשלשולים. לכן מה שאני ממליצה לך הוא לאכול ירקות לאחר שעברו בישול: אידוי, הקפצה, קלייה, כבישה. בנוסף למעט בסלטים גדולים ולהמירם במנה קטנטונת של סלט בצד או ולשלב מעט ירוקים בתוך האוכל עצמו כלומר לקצוץ למשל פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק וכו' ולפזר על האוכל החם. באם עדיין ימשכו השלשולים יש לפנות לבדיקה וייעוץ אצל מטפל/ת מוסמכ/ת.
עוד דבר חשוב הוא להבין שאכילה "בריאה" היא אכילה שמותאמת לאדם ספציפי על פי מצבו האישי ולוקחת בחשבון מספר גורמים בינהם גם עונת השנה. אין משהו "בריא" באופן אולטימטיבי לאחד מזון מסוים יעשה טוב ולאחר לא. אז אומנם ירקות ירוקים נחשבים כבריאים ומנקים אך לא לכל אחד מתאים לצרוך מהם ואם כבר אוכלים אז שוב חשוב המינון ולא להגזים.
הרבה בריאות
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון...שרון20/10/2009
האם תזונה נכונה ובריאה יכולה לעזור להחלים ממצב של דיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
מירב אלטמן20/10/2009לשאלתך האם תזונה נכונה ובריאה יכולה לעזור למצב של דיכאון
אענה בשאלה משלי:
האם תזונה לא נכונה ולא בריאה יכולה לגרום למצב של דיכאון או להחמיר אותו?
התשובה לעניות דעתי היא כן
האם יש קשר בין חומר לאנרגיה בין חומר לרוח-נפש-spirit
השפעת התזונה אינה ישירה על הנפש. מזון בריא ומותאם ספציפית לאדם יכול להביא את האדם למצב בו האיברים יתפקדו בצורה יותר טובה יהיה לאדם יותר כוח (אנרגיה, צ'י), ויטליות, איכות הדם יותר טובה, ספיגת המזון יכולה להשתפר, כל הנ"ל בעצם מביא את האדם לאיזון הן פיסי והן רגשי נפשי.
כך שקיים קשר בין תזונה בריאה נכונה ומותאמת לאדם לבין מצבו הפיסי-רגשי-מנטלי.
כמו כן לעיתים תזונה אינה הדבר היחיד שיעזור ואז יש עוד כלים רבים שניתן לשלב כמו דיקור סיני, עיסוי, שיאצו, פרחי באך, מדיטציה, ריקוד, תנועה בכלל ועוד.
בנוסף יש לברר מהו אותו דיכאון ממה נובע? כמה זמן נמשך? האם נוטלים תרופות במקביל?
כפי שאת רואה יש הרבה דברים שאפשר לעשות לצאת מהדיכאון
אשמח לענות לעוד שאלות בנושא אם יהיו לך
הרבה בריאות ואושר
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזונות למצבי דיכאון
שני תשובה29/10/2009שלום שרון,
אני רוצה להוסיף מעט למה שמירב כבר כתבה -
מבחינת תפקודים עיצביים בהקשר של דיכאון: יש מזונות ורכיבים (כמו ויטמינים) שמחסור בהם יחריפו מצבי דיכאון. לכן יש לבדוק גם מחסורים ספציפיים כמו ויטמינים מקבוצת B ואומגה 3.
תזונה מאוזנת ובריאה עם הרבה דגנים מלאים,קטניות, ירוקת ירוקים, אגוזים וגדי ים צפוני בהחלט עשויים לשפר מצבים מסויימים. אפשר כמובן גם לקחת תוספים של ויטמיני B ואומגה 3 - אבל רצוי להתייעץ קודם עם תזונאית/נטורופתית.
תזונה משפיעה אך יש לשלב אותה עם בריאות נפשית - ולכן אני ממליצה לך להתייעץ באופן אישי ומקיף עם נטורופתית.
בהצלחה וכל טוב,
שני תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Q10אסתי20/10/2009
במהלך החודש האחרון נחשפתי לכתבה שעסקה בתוספי מזון שהמליצה לצרוך מידי יום כדור Q10
לא היססת ולאור ההמלצות החמות (הנני בת 42) בריאה בדרך כלל... משקל סביר אך לא עוסקת בספורט - עובדת מאוד קשה.. ולא מתפנה לעיסוקי ספורט...
אז התחלתי לצרוך את התוסף, מידי בוקר לאחר ציחצוח שיניים ללא תזונה מקדימה.. והחלו לי כאבי ראש חריפים..
כעבור שבוע מתחילת השימוש הפסקתי ליום אחד ופסקו כאבי הראש.
האם להפסיק ליטול את הQ10 או פשוט נדרש לקחת אותו עם מזון באופן מסודר?
אשמח לקבל יעוץ..
אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתי Q10
מירב אלטמן20/10/2009שלום אסתי
Q10 הינו מסיס בשומן, לכן הגוף יכול לספוג אותו טוב יותר בצרוף מאכלים המכילים שומן, לדוגמא דגים.
לכן נסי לקחת אותו לא על קיבה ריקה אלא עם אוכל ועדיף משהו מעט שומני
אם עדיין נמשכים כאבי הראש הייתי ממליצה לך להפסיק ולפנות לרופא לבירור.
באופן אישי אני לא מאמינה גדולה בצריכת תוספים כשלא צריך ובטח ללא התיעצות עם מטפל מוסמך.
תוספים, מינרלים ויטמינים וכו' הם לא רק דבר בריא ומועיל הם גם יכולים להזיק כאשר צורכים אותם בצורה לא מבוקרת. הכל תלוי במינון , בשילוב עם מזונות ותרופות ולכן רצוי להזהר בשימוש רק על פי קריאת כתבה בעיתון.
הרבה בריאות
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער/תזונהמלי17/10/2009
שלום,, אני בת25, עשיתי בדיקות דם עקב נשירת שיער דלילות גנטית (רופא עור אמר לי בעבר שזה גנטי). עד גיל 17 היה לי שיער מלא, רק לא אורך. ומאז רק מתרוקן.
יש לי דלילות באיזור המפרצים , חלק עליון קדמי, לא הולכת עם שיער פזור כי כל השיער ניראה ריק. לקחתי כדורים שמוכרים לנשירת שיער, מינוקסי 3 שנים, כלום לא עזר.
אודה לך אם תגיד לי רואים בעייה בבדיקות דם.
נתרן ערכי נורמה: 135-145 תוצאה: 140
ויטמין b12 נורמה: 180-700 תוצאה: 571
אשלגן 3.5-5.1 תוצאה: 4.0
שיינן 17-43 תוצאה: 20
אבץ 68-120 תוצאה: 99
ברזל 37-145 תוצאה: 90
קראטינין 0.5-0.9 תוצאה: 0.61
פריטין 10-120 ת"ה : 15
חומצת שתן 2.6-6.0 ת"ה: 3.9
כולסטרול ת"א: 240
HDL כולסטרול 35-80 ת"ה: 69
LDL כולסטרול 30-160 ת"ה: 155
סידן 8-10.5 ת"ה: 8.8
זרחן 2.5-5.0 ת"ה: 3.7
סוכר 70-100 ת"ה: 87
NON-HDLֹCHOKESTEROL תוצאה: 171
טסיות 150-450 ת"ה: 225
לימפה 1.5-4.8 ת"ה: 2.0
טריגליצרידים 30-220 ת"ה: 83
אסטרדיול (E-2) תוצאה: 936
פרוגסטרון תוצאה: 49.9
LH תוצאה: 9.8
FSH תוצאה: 4.1
פרולקטין 59.-619. תוצאה: 420
תוצאה: 2 נורמה: 0-3 TESTOSTERONE-TOTAL
TSH תוצאה: 2.81 נורמה: 3-4.2
תוצאה: 2 נורמה: 0.0-6 FREE ANDROGEN INDEX
לפי בדיקות אלו, יש משהו שמראה סיבה לבעייה? או בכלל חוסר ויטמינים//מינרלים.אודה לך מאוד על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
שושנה שרשבסקי18/10/2009שלום מלי,
1. בדיקות הדם שלך נראות תקינות (חוץ מהכולסטרול שקצת גבוה, אפשר יהיה לאזן אותו בתזונה נכונה)
2. השיער שהוא 90% חלבון, זקוק לשפע של מינרלים, ויטמינים, חומצות אמינו כדי להיות במיטבו. הוא זקוק לויטמין E , לויטמיני B ,לנחושת ומעל הכל לאבץ.
לכן חשיבות גדולה לתזונה עשירה ב-nutrients , בחומרים מזינים
במזון יש אבץ בקמח מלא, בביצים ובקטניות (ובעוד הרבה מזונות פחות בריאים)
4.לצד תזונה טובה, אני ממליצה לך לקחת תוספי תזונה, מולטי ויטמינים ומינרלים איכותי וכן וכדורי אבץ (על אף שבבדיקות רמת האבץ תקינה, לטיפול צריך הרבה יותר)
אבץ הנלקח כתוסף מסייע להצמחת השיער
5.אני יכולה להמליץ לך על נטורופטית-קוסמטיקאית שהיא מומחית גדולה לכל בעיות שיער (בירושלים), מטפלת בצמחי מרפא ועוד. אם את מעונינת את יכולה ליצור איתי קשר.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער/תזונה
מלי18/10/2009שלום, המון תודה על עזרתך!
יש לך המלצה על שם של כדורים מסויימים? יש כדור אחד שבתוכו יש את כל המינרלים והויטמינים,
אבץ לקחת כדור לבד בניפרד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירת שיער 2
שושנה שרשבסקי18/10/2009שלום מלי,
במולטי ויטמין ומינרלים יש אבץ אבל לא מספיק למטרה, לכן יש לקנות בנפרד.
אני אשמח להמליץ לך על כדורים אך אני לא יכולה לעשות זאת דרך האתר (את יכולה להתקשר אלי)
את יכולה גם לקבל המלצה בבית טבע ובאותה הזדמנות לקנות שמפו ומרכך טבעיים (על בסיס רוזמרין) לחיזוק השיער, להימנע להשתמש בשמפו עם חומרים כימיים
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער 3
מירב אלטמן18/10/2009שלום מלי,
מעבר לתזונה שחשובה מאוד לבריאות וחוזק השיער אפשר לתמוך ולעזור לשיער באמצעות דיקור סיני וצמחי מרפא. לפעמים מדדי בדיקות הדם מראים כי הכל תקין, כלומר יש מספיק חומרים ודם בגוף אבל מכל מיני סיבות הם לא מצליחים להגיע למעלה לשורשי השיער ולהזין אותם. במצבים כאלה דיקור מאוד עוזר גם ע"י דיקור בנקודות מקומיות בקרקפת וגם באיזורים אחרים בעלי השפעה על איזור הראש.
אם תרצי עוד מידע מוזמנת ליצור קשר עם מרכז "מזרח מערב"
בהצלחה והרבה בריאות
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני באמת רוצה לעבור לתזונה בריאהnhev14/10/2009
אבל....
גם אם אהיה מאד מודעת לנושא וגם אם אפילו אלמד תזונה נכונה /טבעית
הבעיה היא שכמעט כל מה שמוכרים לנו בסופרים ובחנויות האוכל הוא זבל!!!
הבשר והעוף מפוצצים בהורמונים ובאנטיביוטיקה, הפירות והירקות בריסוס ובהורמונים בשביל שיראו גדולים ו"עסיסיים" יותר, ועוד כל מיני מאכלים ששמים בהם צבעי מאכל וחומרים משמרים.
ניסיתי בעבר לקנות מחנויות טבע מזון אורגני (שאני באמת מקווה שהוא בריא הרבה יותר) הבעיה שהכל עולה במקרה הטוב פי שניים!
ואת זה לצערי אני עדיין לא יכולה להרשות לעצמי בתור אחת שמשלמת שכר דירה....
אם כל מוצר היה עולה בשקלים בודדים יותר, הייתי אולי מוכנה להשקיע את הכסף, אבל שזה עולה כפול ואפילו פי שלוש, ברגע שאני עושה קנייה מרוכזת זה הבדל מהותי!!!
למה אין חוק במדינה לגבי הגידול של המזון כך שלא רק עשירים יהנו ממזון בריא?
אני מאד מודעת לנושא הבריאות וזה ממש מתסכל אותי שאין לי ממש מה לעשות בעניין....
אודה לכן אם בכל זאת יש לכן איזו תשובה מעודדת בשבילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בריאה
מירב אלטמן14/10/2009משמח לקרוא שנושא התזונה והבריאות חשובים לך מאוד ואת עושה מאמצים לצרוך מזון בריא ואיכותי.
כמו בהרבה דברים בחיים צריך למצוא את דרך הפשרה. מצד אחד לאכול מזון איכותי ובריא ומצד שני לא לפשוט את הרגל. יש כמה דברים שאת יכולה לעשות.
לגבי בשר - אפשר להחליט שפעם ב..(חודש נגיד) את משקיעה בבשר אורגני ושאר הזמן אוכלת רגיל.
לגבי ביצים כאלה שהן חופש ואורגניות לא תמיד המחיר כ"כ גבוה בהשוואה לרגילות.בכל מקרה ביצה זה מזון מאוד עוצמתי, הסינים למשל שמים ביצה אחת לסיר שלם שאמור להספיק לכל המשפחה....כך שאפשר לאכול מהן פחות ובאיכות טובה.
לגבי ירקות ופירות שווה לחפש באינטרנט מגדלים של ירקות אורגניים שדרכם אפשר להזמין, לא חייבים לקנות בחנויות טבע יש כל מיני הסדרים שאפשר לעשות איתם
את יכולה לנסות לארגן קבוצה של כמה חברים/חברות/שכנים ולהזמין יחד ירקות ופירות זה בד"כ יעלה פחות. יש ירקות שאפשר לגדל בבית בעציץ כמו כל הירוקים למשל ואז יש אספקה תמידית.
לגבי המזונות היבשים כלומר דגנים וקטניות כמו אורז מלא, חומוס וכו' אפשר לקנות בשקים גדולים של 5 ק"ג ויותר ואז זה יותר זול (אפשר להתחלק עם עוד אנשים).
לרוב האוכל הפשוט
(דגנים,קטניות,ירקות) הוא לא מאוד יקר. לא חייבים לקנות את כל "מוצרי הפלא הבריאים" שיש בחנויות טבע.
מקווה שעזרתי לך מעט אשמח לענות לעוד שאלות אם יהיו
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
nhev15/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות על סוכרnhev14/10/2009
קודם כל אחת ולתמיד ברצוני לדעת אם סוכר חום אכן בריא יותר ועדיף על סוכר לבן, או שזו שטות אחת גדולה כמו שקראתי בכמה וכמה מקומות וסוכר חום הוא פשוט סוכר לבן שצבעו אותו לחום?
שאלה שנייה, ידוע שדבש הרבה יותר בריא מסוכר בשל הויטמינים והאנטי אוקסידנטים שהוא מכיל, אם כך, מדוע לסוכרתיים דבש הוא אסור באותה מידה שנאסר עליהם סוכר לבן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר.... סוכר....
שני תשובה14/10/2009שלום,
סוכר חום כמעט זהה לסוכר לבן. ההבדל הוא שהוא עובר תהליך אחד פחות בזיקוק. סוכר זה סוכר!
ולגבי דבש, נכון שהוא מכיל (בד"כ, תלוי איך יצרו אותו) יותר רכיבים תזונתיים בריאים אך הוא עדיין מעלה את רמות הסוכר ולכן בעייתי לסכרתיים.
לגבי המתקה בריאה: ניתן לשים מספר טיפות מיצוי צמח הסטיביה בתה, ואם בוחרים בסוכר אז פשוט להתחיל לשים כל פעם קצת פחות. דווקא מענין לגלות מחדש מה הטעם האמיתי של מזון (ותה/קפה) כשהוא לא כל כך ממותק. וכמובן להתרחק ממתיקים מלכותיים כמו סוכרזית (אספרטיים, סכרין ודומיהם...).
בברכת שנה מתוקה!
שני תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קצת על דבש
מירב אלטמן14/10/2009דבש הוא מוצר מדהים אבל צריך להכיר את תכונותיו ולדעת כיצה להשתמש בו
דבש מתוק יותר מסוכר, מכיל יותר קלוריות ונספג מהר יותר למחזור הדם
דבש אמיתי (כזה שלא הוסיפו לו סוכר ולא חומם) מכיל מינרלים ויטמינים וחומצות אורגניות.
צריכת דבש אמיתי יותר טובה ופחות שוחקת את הגוף מאשר צריכת סוכר.
חשוב להבדיל בין שני סוגי דבש עיקריים
1) דבש נא- כלומר דבש שלא עבר חימום קל לזהות אותו כי הוא נוטה להתגבש ולהיות יותר מוצק. דבש זה בעל אפקט מייבש ומצמת. מי שרוצה לרדת במשקל וחייב משהו מתוק יכול לצרוך ממנו מעט.
2) דבש שעבר חימום ואינו מתגבש, דבש נוזלי- מלחלח יובש. לא מומלץ לאנשים שסובלים מלחות.
בשימוש חיצוני - דבש עוזר לטפל בפצעים-מחטא ומקטין את הפצע, ועוזר לריפוי כיבים של חולי סוכרת.
למי שסובל מהיפוגליקמיה-כלומר נפילות מהירות וחדות במשק הסוכר יתאים לאכול דבש
דבש גם עוזר להרגיע, יש לו הפשעה טובה על מערכת העצבים מי שסובל מנדודי שינה יכול לשתות כפית דבש במים חמימים לפני השינה
שיהיה לכם מתוק (אבל גם מאוזן עם שאר הטעמים)
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יש להוסיף סוכר לדבש?חחחח
nhev15/10/2009אני לא מאמינה שמוסיפים לו סוכר, גם כך הוא כה טעים ומתוק...
האם ניתן לראות על האריזה אם יש תוספת סוכר או לא?
לגבי חימום יש אריזות שרשום עליהן לא חומם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר ודבש
מירב אלטמן18/10/2009כן יש יצרנים שמוסיפים סוכר לדבש. ככה הם עושים את הרווחים שלהם על אנשים שלא מבינים בזה וקונים. הרי יותר זול להוסיף סוכר מאשר דבש אמיתי. בד"כ דבש כזה יהיה הרבה יותר זול. כאשר הוא יתגבש תיהיה שכבה לבנה של סוכר למעלה. לא תמיד אותם יצרנים רושמים על האריזה שמכיל סוכר אבל בכל מקרה תמיד חשוב להסתכל על רשימת המרכיבים, ולקנות מוצר שיש לו תו תקן.
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר קנים
מירב30/10/2009שלום
בהקשר לסוכר החום אשר עובר תהליך, האם גם סוכר קנים עובר תהליך והוא לא מומלץ?.??
תודה מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצתךשרינה13/10/2009
שלום לך
בתי בת 18 סובלת מכאבי ראש כבר יותר משנה עברה את כל הברורים טיפולים וכו והתחילה ליטול כדור "סימבאלתה" ועדיןן 3 שבועות אחרי התחלה סובלת מכאבי ראש חזקים.
בחודשיים האחרונים אכלה בתדירות גבוהה מאוד בחוץ טורטיה עם בשר ותוספות ולקינוח גלידת יוגורט ובמקום אומרים שזה מיוגורט.
אני חוששת שהיא רגישה למונוסודיום גלוטומט או חומרים משמרים אחרים
איך אוכל לדעת?
מה אוכל לתת לה לאכול חוץ מביצה מבושלת?
מה אוכל לעשות כדי לחזק את מערכת החיסון שתוכל להלחם בכאב? לא תוספים מזון משום שניסינו ברזל ולא עשה לה טוב
אודה על תשובתך
עלי לציין שהיא אוכלת מעט מאוד והיא רזה.
בתודה מראש
שרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרינה
מירב אלטמן13/10/2009לפי הבנתי הכדור שנתנו לבתך "סימבלטה" משמש גם לטיפול בדיכאון ואף אחת מתופעות הלוואי שלו היא כאבי ראש. כמו כן התזונה שלה שתארת בחודשיים האחרונים לא תורמת להטבה בכאבי הראש. נראה כי הדבר הטוב ביותר שאפשר לעשות על מנת לעזור לבתך הוא לקבוע פגישה עם תזונאי/ת על מנת שניתן יהיה לדייק באבחנה של בתך ולתת לה את התזונה המתאימה לה ביותר. בכל מקרה בנתיים אוכל ביתי מבושל וחם הכולל ירקות, מרקים, דגנים מלאים, קטניות בשר ודגים יכול לעזור. קבעו בהקדם פגישה.
הרבה בריאות
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש תשובה לשרינה
שושנה שרשבסקי13/10/2009שלום שרינה,
יש סיבות אפשריות רבות לכאבי ראש (תקינות מערכת העיכול, הורמונאלי, עייפות, חוסר שינה, חוסר שתייה, מתח, קנדידה, אלרגיה או אי סבילות למזונות מסוימים), אך ללא קשר לסיבה או לגורם יש להימנע ממאכלים מסוימים הידועים כגורמים או כמעצימים את כאבי הראש.
בשלב ראשון יש להימנע מאכילת גבינה צהובה ,בננות, תפוזים ומנדרינות , שוקולד, קפה, אספרטיים, מונוסודיום גלוטאמט, מאכלים המכילים ניטריטים (בשרים מעובדים)
יש מאכלים נוספים חשודים שעלולים לגרום או להגביר את כאבי הראש אצל אנשים מסוימים:
יין, חלב, ביצים, חיטה, סוכרים, דג מעושן, בוטנים.
הרשימה נראית ארוכה, אך זה לא כל כך נורא!
אני מציעה לבנות תפריט הכולל פחמימות מורכבות : אורז מלא, קינואה, שיבולת שועל (להימנע מחיטה, אפשר לחם משיפון או מכוסמין), קטניות, הרבה ירקות (גם פטרוזיליה ושום) וגם פירות.[
להימנע מפחמימות פשוטות וסוכרים, , להימנע ממאכלים קרים מאד, לאכל ארוחות קטנות , ולקחת משהו בין הארוחות. כמובן שיש לשתות הרבה (2-3 ליטר ליום)
כאשר המצב ישתפר אפשר יהיה להוסיף בהדרגה מאכלים חשודים ולבדוק איזה באמת גורם בעיה.
סימבלטה היא תרופה נגד דיכאון ממשפחת מעכבי הסרוטונין (לפעמים זה עוזר לכאבי ראש), כמו כל תרופה יש תופעות לוואי ואם אפשר להימנע, זה עדיף.
אני הייתי נותנת גם תוספי מזון :חומצות שומן חיוניות (אומגה 3), קלציום ומגנזיום, מולטיויטמין , ויטמין C (לא ברזל אלא אם יש חסר בבדיקות דם), פורמולה של צמחי מרפה הכוללת חרצית Feverfew גם יכולה לעזור.
אין להסתפק בשום אופן בתשובתי באתר
אני ממליצה מאד לבתך לגשת בדחיפות לייעוץ אצל נתורופתית או תזונאית, היא תעשה תשאול מעמיק ותוכל כך להמליץ לה על טיפול מיטבי עבורה (תזונה, תוספי מזון, צמחי מרפא)
לצד הטיפול התזונתי שהכרחי, יש מקום לטיפול ברפלקסולוגיה שעשוי לעזור מאד לכאבי ראש.
(אפשרויות נוספות: דיקור סיני ועוד, צריך לראות מה מתאים לה) .
בברכת רפואה שלמה וכל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשני ולמירב משושנהשושנה שרשבסקי11/10/2009
שלום למירב ולשני,
אני רוצה לאחל לכן שנה טובה וחורף מצוין...וגם לאחל לשלושתנו המשך שיתוף פעולה באתר.
אני נהינית לקרוא את התגובות , תמיד אפשר ללמוד עוד משהו
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה טובה
מירב אלטמן11/10/2009שושנה,
תודה רבה מאחלת גם לך ולשני
גם אני לומדת מכן רבות ונהנית לקרוא את התגובות
בהצלחה לנו ואחרי החגים קל ונעים
קצת שגרה זה גם טוב:)
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה גם לכן
שני תשובה14/10/2009שלום שושנה ומירב!
תודה על הברכה.
אאחל גם שנה טובה, ברוכת גשמים ועם שפע בשורות טובות.
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סודיום סכריןענת09/10/2009
שלום, האם סודיום סכרין הוא ממתיק מלאכותי? איזה סוג ממתיק זה האם והוא מותאם לשימוש בתינוקות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודיום סכרין
שושנה שרשבסקי10/10/2009סודיום סכרין(בקיצור סכרין) הוא ממתיק מלאכותי. חומר מלאכותי הוא חומר שאינו נמצא בטבע אלא הוא תרכובת כימית, חומר שמכינים אותו במעבדה.
ההסכרין התגלה באקראי בשנת 1879 על ידי 2 כימאים אמריקאים . הוא למעשה הממתיק המלאכותי הראשון ואם גילויו התפתחה (תוך מספר שנים) התעשייה של הממתקים המלאכותים והדיאטטים.
הסכרין מתוק פי 300 מסוכר וכמעט ללא ערך קלורי וגם ללא שום ערך תזונתי.
אין אנחנו יודעים מספיק על הסיכונים בהמתקת מזון בסכרין(וכן בממקים מלאכותים שהתגלו מאוחר יותר), יש מדינות שהוציאו את הסכרין מחוץ לחוק בגלל החשש שהוא מסרטן.
אין שום ממתיק מלאכותי שהוא בטוח לשימוש.
אני ממליצה להימנע ממתקים מלאכותים ולהעדיף מזון טבעי, לא מעובד.
בודאי ובודאי שאין לתת ממתקים מלאכותיים לתינוקות, אין להמתיק מזון תינוקות בסכרין או בכל ממתיק מלאכותי אחר. . אין שום צורך להמתיק מזון לתינוק אם לא מרגילים אותו לכך,
בטבע יש הרבה ירקות ופירות מתוקים היכולים לספק את הצורך במתוק.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחינת זרעי פשתןאתי08/10/2009
שלום רב ! תוך כדי פעולת טחינת זרעי הפשתן הם התחממו ולכן המתנתי כשעה עד שהתקררו ורק אז הכנסתי אותם למקפיא. שאלתי היא האם התחממותם וזמן ההמתנה ללא קירור פגמו בערכם התזונתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי פשתן
שני תשובה08/10/2009שלום אתי, חג שמח!
זרעי הפשתן מתחמצנים יחסית מהר ולכן סביר שערכם התזונתי נפגע עקב ההתחממות וההמתנה.
להבא תטחני בכל פעם כמות קטנה יחסית והכניסי ישר למקפיא.
כל טוב,
שני תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני08/10/2009
היי שמי רוני בת 22 ירדתי ממשקלי 60 ק"ג בדיאטה מאוזנת של 1200 קלוריות ליום לבדי ללא יעוץ תזונאית והייתי רוצה ללמוד תזונה טיבעית קלינית כדי לעזור לאנשים אחרים האם תחום התזונה הטיבעית הוא כדאי מבחינת לקוחות ומבחינה כלכלית או שעדיף ללמוד תזונה קלינית?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרוני
מירב אלטמן09/10/2009רוני,
כפי את יודעת קיימות גישות רבות ושונות לתזונה וניתן ללמוד תזונה במגוון מקומות ומסגרות
אני ממליצה לך ללכת לימים פתוחים של המכללות או המקומות השונים המתמחים בלימודי תזונה ולראות למה את הכי מתחברת . מבחינת כלכלית או לקוחות אין לי תשובה לזה. אני מאמינה שכאשר אדם עוסק במשהו שהוא מאוד מאמין בו ,מחובר אליו, ועושה אותו מכל הלב לא משנה מה זה יהיה תמיד תיהיה לו פרנסה טובה והוא יצליח .
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגנים מלאיםשרון05/10/2009
אני מנסה לשנות את התזונה שלי ולאכול רק דגנים מלאים (לחם מלא, קינוא, דוחן, שיבולת שועל, אמרנט)
הבעיה שלי היא שאני מאד אוהבת לאכול תפוחי אדמה ואורז לבן ודי סובלת שאני אוכלת את הדגנים במיוחד: דוחן, אמרנט, קינוא.
חשבתי לאכול את הדגנים המלאים בתור דייסה עם סוכר וחלב (דוחן, אמרנט, שיבולת שועל) וכך פחות ארגיש את הטעם כי בתור מאכל מלוח זה לא טעים לי.
מה לדעתך צריכים להיות המינונים של כל המאכלים הנ"ל כולל האורז הלבן והתפוחי אדמה כדאי להשיג את מירב הויטמינים והסיבים תזונתיים. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגנים מלאים
מירב אלטמן09/10/2009שלום שרון,
קודם כל אני מקווה שאת לא מבססת את התזונה שלך רק על דגנים מלאים וכי את משלבת גם קטניות, ירקות, פירות, בשרים שמנים ואגוזים.
קיימים סוגים נוספים של דגנים מלאים כמו אורז מלא לסוגיו (קצר, ארוך-בסמתי, מתוק), שיפון, כוסמין, חיטה מלאה, כוסמת.
אורז לבן ותפוח אדמה מעלים מאוד את רמת הסוכר ויכולים גם לגרום להשמנה. אורז לבן אינו מכיל את הויטמינים אשר מכיל אורז מלא בגלל שהסירו לו את הגרעין המכיל את כל הויטמינים.
לכל דגן יש איכויות והשפעות שונות על הגוף , דגנים שונים מתאימים לעונות שונות ,למשל עכשיו בסתיו מתאים לאכול אורז בסמתי מלא. כמו כן יש מגוון שיטות לבישול הדגנים המלאים לא רק בצורת דייסה עם חלב וסוכר (אשר אינם תורמים לבריאות) לכן כדי להתאים לך את הדגנים המומלצים לך ביותר ובכלל תזונה המתאימה לך שלוקחת בחשבון את גילך, מצבך הבריאותי ועוד אני ממליצה לך להתייעץ עם מומחה/ית לתזונה.
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא קינואה יכולה להיות ממש טעימה!
nhev14/10/2009לטעמי המרקם שלה הוא מעולה, את יכולה למצוא באינטרנט מתכונים טובים לקינואה עם ירקות ,בצל וכו' שממש משדרגים את הטעם שלה. כמו כן יש מתכונים מעולים של סלטים עם קינואה, את מוזמנת לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגנים מלאים
שני תשובה14/10/2009שלום שרון,
כמו כל דבר בחיים הכל שאלה של בחירות נכונות ואיזון.
את לא חייבת לוותר לחלוטין על תפו"א ואורז לבן רק להפחית את הכמויות והתדירות. תנסי לשלב בטטות יחד/במקום התפו"א ולבשל אורז מלא יחד עם אורז לבן..... ובהדרגה אולי אפילו תעדיפי רק אורז מלא או בטטות.
כמו כן יש מגוון גדול של דגנים מלאים וניתן לשלב אותם בקציצות, סלטים ותבשילים שלא חייבים להיות מלוחים (כפי שציינת....).
אני מברכת אותך על ההחלטה לשפר את התזונה, זהו צעד חשוב, אבל הייתי ממליצה לך להתייעץ עם נטורופתית או תזונאית באופן אישי כדי להתאים לך תפריט אישי בהתאם להעדפותיך ולצרכייך, כדי שהשינוי יעשה בצורה נכונה ומאוזנת וכדי לעזור לך למצוא דרכים מגוונות יותר וטעימות לבשל את הדגנים המלאים.
בינתיים אל תשכחי לשלב ירקות (כתומים וירוקים בשפע) וקטניות....
אשמח לענות על המשך שאלותיך בפירוט,
בברכת בריאות,
שני תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)