פורום תזונה טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מותר לשתות 15 כוסות מים ביום
    היי
    26/12/2009

האם זה יכול להזיק?
    ולגרום להרעלת מים ?

כל פעם שתי כוסות רצוף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שתיית מים ונוזלים-הבהרה חשובה

מירב אלטמן
    26/12/2009

תודה שהעלת נושא חשוב זה.

מים הם מרכיב חשוב ועיקרי בחיינו אך כמו כל דבר בחיים גם
    שתיית מים צריכה להיעשת באיזון ובמידה.
    כשם שצריכה מועטה מדי של מים או נוזלים בכלל יכולה להזיק כך גם שתייה מרובה מדי של מים ונוזלים בכלל יכולה להזיק ולעשות מגוון של בעיות, כמו למשל יצירת עומס על הכליות.

במסורות של המזרח נהוג לשתות בכוסות קטנות (הגשת תה בסין או יפן בתורכיה ואפילו אצל הבדואים) ואילו במערב שותים בכוסות ענק (ועוד מגדילים בשקל תשעים)

באופן כללי רצוי תמיד לשתות מים פושרים ולא קרים ובטח בלי קרח. בייחוד עכשיו בעונה הקרה.
    ניתן לשתות בחורף חליטות תה שונות (ללא המתקה) במקום לשתות רק מים.

ניתן לשתות בחצאי כוסות ואם עדיין צמאים לשתות עוד.

חשוב להתאים לכל אדם על פי פעילותו את צריכת הנוזלים שלו זקוק יש הבדל בין אדם שעובד עבודה פיסית קשה ומזיע או אם שמניקה שזקוקים ליותר נוזלים לעומת אדם שעובד בישיבה במשרד.

צריך לזכור שחשוב לא פחות לקבל נוזלים מהמזון כלומר לאכול ירקות במגוון צורות בישול: מרקים, מאודים, מוקפצים, חלוטים במים ועוד.

לרוויה

מרב אלטמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני קיבלתי המלצה לשתות 15כוסות ביום

היי
    26/12/2009

וזה לא כולל שתייה חמה.

שותה כל פעם שתי כוסות..לאחר שעה עד שעתיים זה יוצא בשתן אז איך יווצר עומס על הכליות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נכון שלא רצוי לשתות לאחר ארוחה
    היי
    26/12/2009

כמו שרשום פה? ואם זה נכון אז מתי לשתות?

ההרגל של שתייה ואכילה בייחד הוא פסול. שתייה בזמן ואחרי ארוחה, גורמת לדלול מיצי העיכול והפיכתם ללא אפקטיביים, וכן לשטיפת המזון במערכת העיכול, בלי שקבל פרוק כימי.
    התוצאה של תהליך זה הינה אי קליטה של יסודות המזון מהמזון, תסיסה ורקבון של המזון במערכת העיכול וספיגת הרעלים הנוצרים מכך במעיים, לדם. רעלים אלה הם הזרעים והשורשים של מחלות רבות. בנוסף זה גורם לבטן נפוחה, לגזים, לחולשה ועייפות לא מוסברים ועוד.

הוספת תגובה

• שתיית מים עם הארוחה ולעיסה!

מירב אלטמן
    26/12/2009

בהמשך להבהרה על שתיית מים

לגבי מים עם הארוחה או מיד אח"כ

זה נכון שזה לא טוב לשתות עם האוכל.
    בפינו יש רוק המכיל אנזימים חשובים שעוזרים לנו לפרק את המזון ולהכין אותו בצורה הכי טובה לכניסתו לקיבה. כאשר שותים תוך כדי הארוחה, ממש לפניה ומיד אחריה זה פוגע בתהליך העיכול שקיים בפה ובקיבה ובעצם "מדלל" את אנזימי העיכול החשובים כ"כ.

לכן רצוי לשתות כחצי שעה לפני ואחרי האוכל ולא תוך כדי או בסמוך
    כמו כן חשוב מאוד מאוד ללעוס טוב טוב את המזון על מנת שיעבור את הפירוק המיטבי ובכך נשמור על בריאותנו ועל השיניים.
    כשלועסים הרבה וטוב הרבה דם מוזרם לשורשי השיניים מזין אותן וכך הן נשמרות בריאות וחזקות.

הרבה בריאות

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמרו לי ככה

היי
    26/12/2009

אנזימי עיכול לא עוברים דה-אקטיבציה בשתיה, ובכל מקרה הם חלק קטן מהעיכול. גם אם תיאורטית כל אנזימי העיכול היו מנוטרלים, היית מעכל הכל בלי בעיה. שורשי השיניים מקבלים פרפוזיה גם במנוחה ככה שזה לא משנה הרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה להיי

מירב אלטמן
    31/12/2009

אנזימי העיכול הם חלק מאוד חשוב מתהליך העיכול בעיקר של פחמימות, סוכרים וגלוקוז

כמו כן כאשר שותים עם הארוחה הנוזלים עלולים לדחוף את המזון יותר מהר פנימה לקיבה ופחות לעבור את העיכול החשוב כ"כ בפה. כמו כן הנוזלים כאמור כן מגיעים לקיבה ויכולים לדלל את המיצים חשובים לעיכול גם בלי לשנות את הרכבם.

אם מערכת העיכול היא חזקה היא מתגברת על כך ולא יהיו שום תסמיניפ , אך במצבים של מערכת עיכול יותר חלשה זה יכול לעשות בעיות.
    אתה צודק שגם בשינה השיניים מקבלות פרפוזיה . אבל גם כל שאר הגוף מוזן, מתחדש בשינה. אבל אנחנו לא רק ישנים ולא סתם נבראנו עם שיניים יש להן מטרה ועלינו להשתמש בהם לתועלתנו. לא סתם היום כ"כ הרבה אנשים סובלים מבעיות שיניים וחניכיים.

רק בריאות

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני תמיד שותה מיד לאחר ארוחה

תודה
    31/12/2009

2 כוסות
    זה מוזר..

יש מאמר מדעי שלא טוב לשתות לאחר לפני ובזמן ארוחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתייה עם האוכל

מירב אלטמן
    31/12/2009

היי

האם אתה שותה 2 כוסות מים מיד לאחר ארוחה מתוך הרגל או כי אתה באמת צמא?

אינני יודעת לגבי מאמר מדעי בנושא אבל אני יכולה לצטט את הרמב"ם (רבי משה בן מימון) שחי ופעל לפני 1000 שנה. בין שאר הדברים היה רופא וחיבר ספרי רפואה.

"שתיית המים קודם המאכל מזיק למאכל ולכבד" (הרמב"ם פרקי משה כרך ב')
    בשולחן ערוך מוסיפים גם " וגם בתוך אכילתו לא ישתה"

"מהיות כל ההתחלות העיכול היא בפה ע"י טחינת השיניים , לכן לא יבלע שום מאכל בלי לעיסה" (קיצור שולחן ערוך לב, יג)

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שותה מיד לאחר הארוחה אחרי שכבר הכל

ת
    31/12/2009

בבטן, כי צמא, וגם כי אוכל חריף ..
    2 כוסות לאחר הארוחה.
    ורבע כוס בזמן הארוחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..
    lalen
    25/12/2009

שלום לך שוב פעם!
    הבנתי אותך ,בקשר לאוכל..
    אני בת אדם שאפשר להגדיר אותי כ-צמחונית משום שאני בקושיי אוכלת בשרר..
    אני ממש לא אוהבת ..למרות שיש חומרים שמאוד חשובים לגוף בו ..
    לגבי המזון שאני לא אוכלת :
    ביצים
    בשר ועוף
    דגים
    דברים מאילה אני לא מכניסה..ביציםם אני לא מכניסה בכלל
    את הבשר לפעמים בגלל שאימיי שמה לה בבישולים שהיא מכינה למרות שלפעמים אני שמה אותם בצד בצלחת
    אני ממש לא אוהבת את זה,למרות שאני מודעת לעניין שהם מאוד חשובים לגוף האדם.!

לדוגמא למה שאכלתי היום:קמתי ושתיתי נס קפה
    אחרי 3/4שעות בצהריים אכלתי חצי לחם לבן עם פרוסת גבינת צהובה עם קטשופ ועגבניות בתוך הסנדוויץ..
    ואחרי 4שעות בערב או יותר אכלתי לחמנייה של רסק עגניות
    ואחרי 3/4 שעות בלילה שתיתי תה וזהו להיום חח..!
    אני את האמת לא אוכלת הרבהה בכמויות מטורפות או דברים שכאלה..אני הבעיה שלי שלפעמים אני דוחה את האוכל או את הרעב עד הערב
    ואוכלת לי בלילה:(((..
    ולא שותה הרבה וכנראה שזה הגורם שחילןף החומרים אצלי לא הכי מהיר ובגלל זה אני לא נכנסת לשירותים הרבה .
    סלטים :אני נורא אוהבת ירקק,ירקות אני נורא אוהבת וגם פירות אך לא בא לי תמיד על פירות בגלל זה אני לא אוכלת ..

אני יודעת שהעובדה הזאת לא הכי..העניין שכבר יש לי כרס ואני רוצה להתפטר ממנו כברר כי נמאס לי,למרות שהוא לא הכי גדול אך מה זה משנה כול עוד יש לי כרס אני מתאבדתתת:((((
    בקשר למה שייעצת לי לעשות בקשר לעצירות והליכה אני מעוניינת להתחיל כבר להוזיז ת'עניינים כמו שאומרים ולהתחיל
    דרך חדשה ולהרזות גם-כן ביום א כדי להתחיל שבוע חדש..
    אני ממש רציניתת ואני רוצה לשנות ולהשתנות..

אני יודעת שאכן שאי היציאות משפיע ובמיוחד בירידה במשקל ..
    כשהייתיה תקופה שיש לי עצירות וזה אמי רצתה שאני אלך לרופאא ולעשות בדיקות אך אני לא רציתי כי אני מתביישת אמרו לי שאני צריכה להראות וזה אז ישר וויתרתי על זה..
    אף פעם לא הלכתי בקשר לעצירות ..אני לא חושבת שיש לי משהו לא תקין במערכת העיכול ובכללי רק העצירות ..למרות שהיום אין לי הרבה עצירות ז''א כאבים וקושי בלהוציא ולפעמים היה יורד לי קצת דם
    אך היום לא! >>רק מה אני לא נכנסת לשירותיםם אני בקושי מוציאה את האוכל שאני מכניסה ויכול להיות שבגלל זה אני השמנתי כי אני מכניסה יותר מאשר מוציאה!
    סליחה שאני מפרטת הרבה אך זה נורא חשוב לי !אני רוצהה שינוי באמת לעכשיו ולהבא כדי לשמור על אורח חיים בריאים.
    לילה טוב לך שני
    ותודה רבה על העזרה שאת נותת לי את עוזרת לי המוןןןןןןןןןןןןןן ותומכת ביי
    ואת נותת לי עידוד וזה מה שהיה חסר לי אני תמיד כשרציתי ללכת על זה הייתי הולכת על זה לבדי ובגלל זה הייתי משתעממת לפעמים ומזניחה את הבריאות שלי:S...
    שאלוהים ירבה כמותך ..!
    לאלין.

לקביעת תור
    סגירה
    ..

הוספת תגובה

• בוקר טוב לאלין

שני תשובה
    25/12/2009

אני רוצה להודות לך על הכנות ולעודד אותך שעצירות זה משהו שכל כך הרבה אנשים סובלים ממנו - את לא לבד.
    בכל מה שקשור בבריאות איזון זו מילת המפתח. את בוודאי יודעת שלא לאכול כל היום ואז לבלוס בלילה. אגב - מה את אוכלת בלילה כשאת רעבה?
    מאחלת לך בהצלחה השבוע עם ההתחלה החדשה. אם את מפםסיקה באחד הימים ללכת/לשתות וכדומה....- לא להתייאש ולוותר על הכל - להמשיך (מחדש) ביום שלמחרת.
    אנחנו קובעות להתראות כאן שוב עוד שבוע לעידכון.
    שבת שלום,
    ורק בריאות!
    שני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחזרה..
    lalen
    24/12/2009

ערב טוב לך שני עוד פעם!
    בקשר לעצירות:(..
    אני סובלת מזה מאז שהייתי קטנה אך
    היום אני לא סובלת מזה הרבה אבל פשוט
    אני לא נכנסת לשירותים הרבה ז''א
    שאין יציאות כול יום אילה כול 3/4 ימים ולפעמים יותר אני נכנסת לשירותים
    ואני משערת שבגלל זה צץ לי כרס קטן שאני אותו לא סובלת ונמאס לי כבר ממנו:(
    אני אוכלת ביום :הכול נורמלי מאוד אך אין לי סדר ארוחות ביום ז''א אני אוכלת מתי שבא לי
    ולפעמים אני כול היום בקושי אוכלת אך בלילהה מתחילה הבטן לכרכר ואוכלת לי בלילה..
    אני אוכלת מה שיש ,מה שאמא שלי מבשלת נדיר שאני אוכלת אוכל בחוץ ז''א ג'אנק פוד.
    עכשיו אני לא עוסקת בפעילות גופנית בכלל,לפני כמה חודשים התחלתי אך הפסקתי ..
    בקשר לשתייה :אני לא שותה הרבהה בכלל,ביום אולי שותה לי 2 מינימום 5מקסימום כוסות מים זה כולל את המשקאות האחרים גם-כן.
    בקשר למבחן הפייפי תמיד זה אצלי תקין..אני שותה מים אך לא בכמויות כמו שכתבתי לך למעלה..
    אני לא נמנעת משום מזונות אחרים-אני אוכלת את הכול,אך כשאני מתחילה לעשות דיאטה או שאני מתכוונת להרזות אני רק משנה
    את הכמויות של המזונות שאני אוכלת..!!..
    לאלין..

לקביעת תור
    סגירה
    בחזרה..

הוספת תגובה

• לאלין

שני תשובה
    24/12/2009

ערב טוב,
    לא פירטת בעצם מה את אוכלת - אני רוצה פ-י-ר-ו-ט! כל מה שנכנס לפה! בלי תאורים כללים של "אוכל נורמלי..." לדוגמה - בצהריים סנדוויץ' מלחם לבן עם כ2 כפות חומוס ו3 פרוסות עגבניה.
    ממש מפורט. אני צריכה לעשות הערכה של כמות ואיכות המזון שלך ולכן חשוב שאדע כמה שיותר (כמה פירות, ירקות, בשר.... ואיזה סוגים).
    לגבי העצירות - העובדה שהבטן מתנפחת מדליקה נורה אדומה. בואי נקבע בשבוע הקרוב את:
    1- שותה מידי בוקר כוס מים קרים עם מיץ מ1/2 לימון וכמה טיפות (או כפית) שמן זית (לסתום את האף ולבלוע).
    2- הליכה של מינימום 1/2 שעה 4 פעמים (הליכה בקצב מואץ לפחות חלק מן הזמן).
    3- שתיה של לפחות 7 כוסות מים ביום.
    אחרי שבוע נעריך מחדש את ההרגשה - חשוב לזכור שזו בעיה שנמשכה שנים ולשנות את המצב יקח לפחות כמה חודשים. סבלנות והתמדה מאוד חשובים כאן.
    אני מתעכבת איתך על עינין העצירות מכיוון שיש גם השפעה על ירידה במשקל ועל הבריאות שלך בכלל וזה חשוב - בעיקר בגלל שאת צעירה וזה הזמן לתקן.
    האם אי פעם היית אצל רופא בקשר לעצירות? או לכל בעיה אחרת במערכת העיכול?
    מחכה לשמוע ממך בשבוע הבא, שתהיה שבת שלום, בהצלחה רבה! אני מאוד מקווה שתצליחי להתמיד.
    כל טוב,
    שני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,אני מעוניינת לקבל איזשהוא טיפ
    lalen
    23/12/2009

שלום
    קוראים לי לאלין
    ואני בת 15!
    אני בגובה:161
    ומשקלי:60
    עשיתי בדיקת BMI..
    ויצא לי שהכול בסדר ותקין אך יש לעשות דיאטה קלה עם קצת ספורט..
    וגם-כן ייעצו לי לרדת כמה קילוגרמים שזה מ2קילו עד4 קילו ..שזה לא הרבה..!
    אז כך אני מעונינת לקבל מתכונים או איזשהיא טיפים וייעוץ לגבי ההרזייה.
    בבקשה אנא עזרו לי,צריכה את עזרתכם זה נורא חשוב לי~!
    הערה חשובה:אני סובלת קצת מעצירות ז''א שמערכת העיכול שלי לא הכי טובה..!
    ברצוני לקבל כול מידע /טיפ שיעזור לי .
    תודה מראש
    לאלין..!!

הוספת תגובה

• ללאלין

שני תשובה
    23/12/2009

שלום לך,
    מה הכוונה ב"קצת עצירות"? כמה יציאות ביום/שבוע? האם יש עוד בעיות במערכת העיכול?
    קשה להגיד לך מה לשנות כי אני לא יודעת מה את אוכלת/לא אוכלת היום. תנסי לפרט קצת יותר ממה מורכב התפריט היומי שלך, איזה פעילות גופנית את כן/לא עושה..... האם את שותה מים/משקאות אחרים וכמה?.....
    בינתיים תתחילי עם עינין העצירות - תשתי מידי בוקר עם הקימה כוס מים קרים עם 1/2 לימון סחוט - והכי טוב גם עם כמה טיפות (אפילו כפית) שמן זית. אחרי שבוע של שתיה מידי בוקר תעריכי האם יש שינוי שיציאות. כמו כן שימי לב שאת שותה מספיק מים (מבחן הפיפי - הוא אמור להיות בהיר/שקוף) והליכה יומית של 1/2 -3/4 שעה זו התחלה מצוינת.
    נמשיך כשאדע מה התפריט כיום (כמו כן האם את נמנעת ממזונות מסוימים?).
    כל טוב, ונשתמע בהמשך,
    שני תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת משקל ללא סיבה שנמשך כמה שנים
    בת 17
    22/12/2009

שלום אני סובלת מתת משקל שאין לו סיבה.
    הרופאה מודעת למצב שלי, גם המשפחה שלי וכל הקרובים, זה לא עניין של הזנחה או משהו כזה.
    עשיתי בדיקות דם, בדקו לי גם את בלוטת התריס והכל בסדר איתי.
    אני מקבלת מחזור בצורה סדירה ואין לי שום בעיות.
    אני בשום פנים ואופן לא סובלת מהפרעות אכילה, אני אוכלת טוב מאוד, ארוחת בוקר, צהריים וערב, וגם בין לבין. (חשוב לציין שאני גם אוכלת המון דברים משמינים- ואני לא עולה במשקל)
    זאת בעיה שנמשכת אצלי המון זמן. אני לא יודעת מהי הסיבה לתת משקל.
    מה יכולה עוד להיות הסיבה? אני מיואשת ולא יכולה יותר להמשיך לחיות ככה...

הוספת תגובה

• תת משקל לבת 17

מירב אלטמן
    23/12/2009

שלום לך

ציינת שכל הבדיקות תקינות וזה טוב.
    אך האם מלבד המשקל הנמוך את מרגישה טוב באופן כללי? יש לך כוח?
    אין ספק שלפעמים להעלות במשקל יכול להיות קשה כמעט כמו אם לא יותר מלרדת במשקל אך אל ייאוש זה אפשרי.

האם את אוכלת חלבונים מהחי? באיזו תדירות? מהם ה"דברים המשמינים שאת אוכלת?"
    אפשר להעלות במשקל וגם לאכול בסה"כ בריא.
    באופן כללי חשוב שיהיה לך חלבון מהחי כלומר:בשר אדום, ביצים, עוף, דגים כל יום!!!
    הרבי בפחמימות כמו אורז לבן , אטריות לסוגיהן ולחם
    הוסיפי חמאה, אגוזים, טחינה, פירות.

בכל מקרה אני ממליצה לך ללכת לטיפול הכולל ייעוץ תזונה אישי על מנת להתאים לך תפריט במדויק ולעזור לך גם עם תחושת הייאוש.

אשמח לעזור

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירב שני ושושנה שלום
    אמיר
    20/12/2009

אני בן 25
    קודם כל רציתי לשאול מה המשקל הרצוי שעליי להגיע אליו בגילי... הגובה שלי הוא 178 ואני שוקל בסביבות ה62 קילו... ברצוני להגיע למשקל התקין...
    בנוסף לכך רציתי לשאול:
    התחלתי להתאמן בחדר כושר.. מה מומלץ לאכול לפני אימון ומה אחרי אימון על מנת לשיג תוצאות טובות... ועם זאת לעלות במשקל על מנת להגיע למשקל תקין.

יש לציין שאני בחור בעל תיאבון מאוד קטן... אני אוכל בדרך כלל ארוחה ביום והגוף שלי מסמן לי שזה מספיק... אני משתדל לאכול עוד אבל זה קורה בכוח ולא ברצון...

ורציתי לשאול גם על אבקת חלבונים שלוקחים בחדר הכושר... האם זה מומלץ.. לפי מה שהבנתי זה תוסף חלבנוים שעוזר לבנות את השריר..
    תודה מראש אמיר

לקביעת תור
    סגירה
    מירב שני ושושנה שלום

הוספת תגובה

• לאמיר - משקל וחלבונים....

שני תשובה
    21/12/2009

שלום אמיר,
    האם תמיד היית רזה? ומה טווח המשקל במשפחתך?
    משקל הוא לא רק פונקציה של מספר אלא של בריאות. לשאלתך - אתה נחשב שבעל משקל תקין לפי חישוב BMI (מדד מסת הגוף). מדוע אתה רוצה להעלות במשקל והשאלה הכי חשובה - האם אתה אדם בריא?
    לגבי חדר כושר ואבקות חלבונים - אני מאמינה גדולה בספורט מגוון. המנע מנסיון לנפח שרירים באופן נקודתי אלא גוון את סוגי התרגילים ואם אפשר הוסף פעילות גופנית גם בחוץ - הליכה/ריצה/משחק כדור....
    אבקות חלבונים - נכון שהן מגדילות את נפח השריר (בדילוב עם אימון) אך הן עלולות להיות מאוד מסוכנות לכליות ולגרום לנזקים ארוכי טווח. לא ממליצה עליהן! ממליצה על תזונה נכונה: לפני אימון (עד שעה וחצי לפני) פחמימות מורכבות (!) - אורז מלא/פסטה מלאה/סנדוויץ' מקמח מלא - אפשר עם מעט חלבון כמו ביצה/טונה וכו... אל תגזים בשום דבר - אכול מגוון.
    המלצתי החמה היא שתפנה באופן אישי לנטורופת/תזונאי לבניית תוכנית תזונתית מתאימה לצרכייך ואישית.
    מקווה שנתת לך נקודות למחשבה.
    בהצלחה והרבה בריאות,
    שני תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמה עייפה
    גפן
    17/12/2009

ב"ה
    שלום לכל העוזרות
    יש לי שאלה מטרידה
    אני אוכלת רק(!!) אוכל בריא. לא מטוגן, לא ביצים, לא סוכר, כמעט וכלום חיטה , וגם אם כן אז רק כוסמת אורגנית, רוב הארוחות שלי הם דגים נעים , ירקות ופירות, לפעמים קצת אורז
    יש לי חטא קטן ומיוחד שבכל בוקר (בזכות העייפות) אני שותה קפה עם חלב סויה ומייפל סירופ(.....)
    בבוקר אני קמה עייפה תמיד, לפעמים עם כאבי עיניים וראש. האם זה יכול להיות השפעת הקפה???
    ברוך השם אני בריאה ופעילה, יש לי יום מלא וגם שוחה פעם בשבוע
    מה יכולה להיות הסיבה לעייפות וחוסר פיקוס? עצתכן טובה לי

לקביעת תור
    סגירה
    קמה עייפה

הוספת תגובה

• קמה עיפה

שושנה שרשבסקי
    17/12/2009

שלום גפן,
    האם את ישנה מספיק? מה טיב השינה שלך?
    מה מצב מערכת העיכול שלך?
    האם יש לך הרבה מתח משך היום?
    האם עשית בדיקות דם לאחרונה? (חשוב לבדוק בין היתר רמת ברזל וB12).

לפי מה שכתבת, יש לי הרגשה שהתזונה שלך לא מאוזנת מספיק. יש חשיבות גדולה לאכל פחמימות מורכבות לצד הפירות והירקות: אורז מלא, קינואה, דגנים מלאים, וגם קטניות (עדשים, מאש, אפונה, שעועית, תופו), פחמימות, זה אנרגיה. (אגב למה את מוותרת על ביצים?)
    כאבי ראש עלולים להיות תוצאה של חסר של ויטמין או מינרל.

יש אנשים שגם כוס קפה אחד גורם להם לכאבי ראש, שווה לך להימנע מקפה לחלוטין לשבועיים שלושה ולראות אם כאבי הראש נעלמו (אפשר לפתח תלות גם לכוס קפה אחד, ההפסקה עלולה לגרום לכאבי ראש למספר ימים!).

אם לא יחול שיפור עם שדרוג התזונה והפסקת הקפה, כדאי לך לגשת ליעוץ אצל תזונאית/נתורופתית, על מנת לבחון מה הסיבה לכאב ראש, טיפול בתוספי תזונה, רפלקסולוגיה, דיקור, פרחי באך ועוד עשויים לעזור לך מאד.
    גם פעילות גופנית סדירה ומתונה עשוייה לעזור, שחיה פעם בשבוע זה טוב, אבל לא מספיק,תנסי הליכה 3 פעמים בשבוע משך חצי שעה.

בהצלחה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמה וקפה

גפן
    21/12/2009

ב"ה
    שושנה ברכה ושלום תודה על התשובה
    אז עם הקפה, זה משו בן 6 חודשים כשרציתי תמריץ, ומשו עם החלב סויה חם
    באמת אין לו מקום בעולמי ועליי לשחרר את הצורך ב"נ בעז"ה
    השינה היא בעייתית, במשך 5 השנים האחרונות אני לא ישנה יותר משלוש שעות רצוף בלילה
    אני מניקה וגם בהריונות המשכתי להניק , בלילה וביום ובודאי ב"ה יש הרבה מתח במשך היום
    קינואה זה רעיון טוב ועליי להחזירו לתפריט. תודה על העיצות כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני תשובה
    מירב אלטמן
    17/12/2009

ברוכה השבה לכוחותינו

איך היתה החופשה? מקווה שנהנת:)

חג שמח

מרב

לקביעת תור
    סגירה
    לשני תשובה

הוספת תגובה

• למירב

שני תשובה
    21/12/2009

היה נהדר! תודה.... (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת ותזונה
    מרינה
    17/12/2009

האם לחולי סוכרת 2 (איזון טוב ויציב ע"י לנטוס) ששומרים על תזונה נכונה ובריאה כדאי להוסיף צמחים כלשהם לתפריט?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת ותזונה

הוספת תגובה

• למרינה

מירב אלטמן
    17/12/2009

שלום מרינה

האם להוסיף צמחים לחולי סוכרת מסוג 2 מאוזנים. זה מאוד תלוי מה מצבו של אותו סוכרתי האם באמת הכל יציב ואינו מתלונן על אף סימפטום כלשהו. כי יציבות ברמות הסוכר היא כמובן חשובה אך לפעמים הסוכר מאוזן וישנן עוד תופעות או סימטומים קיימים אחרי הכל סוכרת היא מחלה מערכתית שיכולה לפגוע בעוד איברים או מערכות בגוף.
    לכן יש לבדוק כל סוכרתי בנפרד ולראות האם יש דרך לשפר את מצבו עוד יותר אם ע"י תזונה ואם ע"י שימוש בצמחי מרפא, דיקור, עיסוי וכו'.

אשמח לעזור אם יהיו עוד שאלות

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמובן

מרינה
    20/12/2009

כמובן, סוכרת פוגעת בעוד איברים אך אני דואגת לבצע בדיקות ותפסתי את הסוכרת ממש בתחילתה מאז לקח קצת זמן עד שהתאזנתי אבל כעת הבדיקות טובות
    עוד שאלה בנושא- האם תזונה אורגנית עדיפה לחולי סוכרת או שאין ממש הבדל להורדת ערכי סוכר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער מדאיגה...
    מורן
    16/12/2009

הייי...
    מזה כ4 חודשים יש לי נשירת שיער חמורה שגרמה לכמות השיער שלי להצטמצם בחצי אם לא יותר.
    אמרו לי שלקחת אבץ כתוסף תזונה יכול לעזור, אבל רציתי לדעת אם מישהו יודע על תזונה טבעית ומוצרי מזון טבעיים שאפשר לאכול ושעוזרים לעצור להבריא את המצב...
    אשמח לקבלת תשובות
    מורן

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער מדאיגה...

הוספת תגובה

• נשירת שיער

שני תשובה
    16/12/2009

שלום מורן,
    על מנת שאוכל לתת לך מענה מקיף ביותר אבקש עוד מספר פרטים.
    מה קרה לפני ארבעה חודשים? מחלה, עומס, מתחים? מה את אוכלת / לא אוכלת, גיל, סוג עבודה, איך היציאות שלך (מעיד על הספיגה של נוטריאנטים מהמזון...) ובריאות כללית.... עשית אולי בדיקות דם לאחרונה?
    ככל שיהיו לי יותר פרטים כך אוכל לענות לך יותר טוב.
    בינתיים אבץ הוא באמת מאוד חשוב - את יכולה למצוא כמות יפה בזרעי חמניות אך כדאי גם לקחת תוסף תוסף.
    אשמח לקבל ממך עוד פרטים ולהמשיך משם.
    כל טוב,
    שני תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן קנולה
    צחי
    14/12/2009

רציתי לקבל את חוות דעתכם המיקצועית בנוגע לשמן הקנולה/
    בעיקרון נאמר לפי הבנתי ששמן קנולה הוא במקור ביכלל שמן מנועים וכלל לא יותר בריא ואולי להפך
    (בנוסף אם חומצות אומגה 3 נהרסות בחום אז באמת מה היתרון שלו?)
    מה שפורסם מאוד מטריד ורציתי לדעת האם זה נכון ואם עדיף לעבור לשימוש בשמן אחר ואיזה (גם לטיגון עמוק וכ"ו) ?

לקביעת תור
    סגירה
    שמן קנולה

הוספת תגובה

• שמן קנולה

שושנה שרשבסקי
    14/12/2009

בב שלום שלומי,
    שמן זית ושמן קנולה הם שמנים עשירים בחומצות שומן חד בלתי רוויות.
    שמנים אלו טובים לבריאות (בריאות הלב, מורידים לחץ דם, מעלים כולסטרול טוב, מפחיתים סיכון למחלות דלקתיות ועוד...)
    שמן קנולה מופק מצמח הליפתית, הוא קבל את השם קנולה, לאחר שחוקרים קנדים הצליחו להפיק ממנו שמן איכותי על ידי ערבוב זנים שונים (CANdian OIL)..יש בו גם אומגה 3 (שאין בשמן זית)
    שמן קנולה טוב לאפיה, לבישול ולטיגון קל. הבעיה שהשמן הנמכר בדרך כלל בחנויות רגילות הוא שמן זך, ואיכותו ירודה. בבתי טבע ניתן לקנות שמן קנולה מכבישה קרה, הוא איכותי הרבה יותר (אבל גם הרבה יותר יקר).
    שמן זית נשאר מלך השמנים וכדאי להרבות בשימוש בו. את שמן הזית נקנה רק בכבישה קרה.
    נשתמש בו לתיבול, לבישול ולטיגון קל.
    השמנים בכבישה קרה גם עשירים בויטמיןE.
    טוב להשתמש גם מידי פעם בשמנים אחרים, לכל שמן הסגולה שלו, לגוון :שמן חריע, שמן חמניות.
    שמן פשתן בכבישה קרה מעולה לתיבול.

שמן זית (וגם שמן קנולה) עמידים יותר בטמפרטורה גבוהה משמנים רב בלתי רוויום, לכן כדאי להשתמש בהם לטיגון, אך לטיגון קל בלבד, הם אינם מתאימים לטיגון עמוק. בטיגון עמוק השמנים החד בלתי רווים עלולים להתחמצן, והשמן יהפוך למאד לא בריא.

כדאי להימנע עד כמה שאפשר לטגן מאכלים טיגון עמוק. אם בכל זאת רוצים ,להשתמש בשמנים רב בלתי רווים(שמן תירס נחשב כשמן מתאים לטיגון עמוק), לחמם היטב את השמן, לטגן במהירות, ולהוציא את המאכל על ניר סופג. אין להשתמש בשמן שימוש חוזר.

טיפ לטיגון בריא: לדוגמה בצל: לשים קצת שמן זית במחבט, לחמם את השמן, להוסיף את הבצל הקצוץ/חתוך, ולהתחיל לטגן, כאשר הבצל מתחיל להיות חום, להתיז כמה טיפות מים במחבט ולהמשיך לטגן, אפשר לחזור על הפעולה מספר פעמים., הטעם יהיה של טיגון עמוק והרבה יותר בריא!

חג אורים שמח!

שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד עצה לבישול עם שמן

שני תשובה
    16/12/2009

שלום שלומי,
    כאשר אתה מחמם שמן במחבת/סיר תמיד תוסיף חתיכת גזר. הרכיבים בגזר מעכבים את הגעת השמן לנקודת הרתיחה.
    בתיאבון.
    שני תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העצה

מירב אלטמן
    17/12/2009

הוספה של גזר לטיגון זה בהחלט חידוש. תודה אנסה את זה.
    האם את יודעת מה בדיוק בגזר מונע מהשמן את הרתיחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למירב

שני תשובה
    21/12/2009

הי,
    לצערי כימיה זה לא הצד החזק שלי - אז אני לא יודעת מה החומר הפעיל - אבל מאז שגיליתי את ה"פטנט" הזה אני לא מפסיקה להשתמש בו.
    יומטוב ובתיאבון (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר בעיות
    ליאל
    06/12/2009

שלום ,
    1.יש לי בעיה מזה 3 חודשים
    לאחר האכילה האף שלי הופך להיות מנוזל ,לא משנה מה אכלתי
    מתוק ,מלוח ,חריף,חמוץ,חם קר,הוא תמיד מנוזל
    הדבר ממש מעיק עליי
    אני תמיד יודעת שלאחר האכילה אני צריכה להצטייד הטישו בשביל האף
    ממה יכולה להיות התופעה הנ"ל ?
    2.יש לי ליחות בזמן האחרון ,יש לציין שאני מרבה במוצרי חלב ופירות ומאוש לא ארצה להמנע מהם במידה וזו הסיבה ללחות ,מה ניתן לעשות בנידון ?
    3.בעיה נוספת שיש לי היא פיטריה בצפורן ניסתי הרבה משחות אך שום דבר לא עזר מה לעשות ?
    4.אני סובלת מגזים בתדירות מאוד גבוה ,ריחות ממש מוזרים ומעיקים ,תמיד אני בתחושה של מלאות ובטן נפוחה ,צורך בהתרוקנות של שטן לעיתים תכופות ,שוב מה ניתן לעשות ?
    5.אני סובלת בזמן האחרון מנידודי שינה ,קמה מדי פעם בלילה ,קמה פעם פעמיים להתפנות ,שקועה במחשבות ובגללן קשה לי להרדם
    6.מאז שאני זוכרת את עצמי היו לי פצעים על העכוזים ,אני לא יודעת מה לעשות איתם
    זה מאוד לא אסתטי וממש גורם לי לאי נעימות ,מה ניתן לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    מספר בעיות

הוספת תגובה

• מספר בעיות

שושנה שרשבסקי
    07/12/2009

שלום ליאל,
    נזלת, ליחה, פטריה, גזים, כל תחלואים אלו ניתנים לטיפול על ידי שינוי תזונה והתאמה של התזונה לצרכים האישיים שלך .יתכן מאד שהחלב ומוצרי החלב הם הבסיס לצרות שלך, והדבר ניתן לבדיקה בקלות. אני מציעה לך לפנות לנתורופתית או תזונאית.לאחר אבחון ותשאול היא תבנה איתך תוכנית תזונתית, שינוי תזונה עשוי לחולל שינוי מהיר מאד בהרגשתך .
    לגבי בעיות השינה יש פתרונות טבעיים שונים(תזונה, צמחי מרפא, פרחי באך (העובדים על גוף-נפש), רפלקסולוגיה ועוד, צריך לראות מה הם הגורמים לקשיי שינה ועל פי זה נוכל להמליץ לך על הטיפול המתאים לך.
    אשמח לעזור לך
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ליאל

מירב אלטמן
    08/12/2009

רציתי לחזק את תשובתה של שושנה

אכן גם על פי הרפואה הסינית כל הסימפטומים והתסמינים שאת מתארת קשורים לאותו דבר.
    על פי הסינים בעיקר מה שאת מתארת קשור למערכת העיכול שלנו שהיא האדמה בגוף שלנו.
    אדמה בטבע זקוקה לכמה דברים בסייסיים כדי להיות פוריה (או אצלנו בני האדם כדי להרגיש בריאים וחיוניים). היא זקוקה לחום אך לא מדי שלא ישרוף, מספיק מים אך לא מדי שלא יעשו ביצה (או במקרה שלך ליחה), מספיק תנועה ואוורור שלא תיהיה דחוסה מדי.

כמו האדמה בטבע כך מערכת העיכול שלנו זקוקה לכל הדברים האלה. הדרך לדעת איך לדאוג לה לכל הדברים האלה היא באמצעות תזונה נכונה ומותאמת לך ובמידת הצורך שימוש בדיקור, צמחי מרפא ומגע.

ממליצה לך לפנות לייעוץ ועזרה
    אשמח גם לעזור

רק בריאות

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות הכספית שקיימת בטונה ?
    שי
    03/12/2009

אז ככה אני כמעט כל יום אוכל טונה ולפעמים יום כן ויום לא, גם כי זה טעים וגם כי אני מתאמן אימונים ביתיים של פיתוח שירירים (הטונה היא בשמן אך אני שוטף אותה קצת במים וסוחט טוב את השמן) עכשיו הבנתי שקיימות כמויות של כספית בטונה.
    אז השאלה שלי היא כזאת האם זה מסוכן?
    כמה טונות מומלץ לאכול בשבוע ?
    והאם זה נכון שכספית לא יוצאת מהגוף והיא מצטברת בדם ?

הוספת תגובה

• טונה לשי

מירב אלטמן
    08/12/2009

שלום שי,

סליחה על העיכוב בתשובה הייתי צריכה לבדוק קצת על העניין הזה.
    לגבי הכספית כל הדברים שמגיעים מהים באים בצורה כזו או אחרת עם כספית. העניין הוא במינון ישנם דגים בעיקר אלה הגדולים ושחיים יותר זמן שיכילו יותר כספית. (לדג' דג טונה יכול להגיע גם ל-500 ק"ג) בכל מקרה ישנן הגבלות ופיקוח על הדגים ועל הטונה שבה משתמשים בשימורים ולא מאפשרים כספית מעל רמות מסוימות.
    לכן ההמלצה היא כשאוכלים דגים היא לאכול דגים קטנים ולא גדולים. עדיפות לכאלה עם בשר לבן.
    לפי דעתי הבעיה עם הטונה שאתה אוכל היא לא הכספית אלא השמן המזוקק שבו היא משומרת אף על פי שאתה מסנן וסוחט עדיין היא ספוגה בו. דבר נוסף זה שאתה אוכל את זה בתדירות כ"כ גבוהה מזון שהוא משומר+עם שמן מזוקק עושה הרבה יותר נזק לגוף.
    אני מבינה שאתה מתאמן אבל טונה בשימורים זה לא המזון היחיד שיש בו חלבון
    גם לא חייבים לצרוך כל הזמן חלבון שהוא מהחי קרי בשר, ביצים ומוצרי חלב אפשר בהחלט לאכול קטניות למינהן כמו חומוס מבושל, עדשים כהים , אזוקי וכו' ולגוון גם עם דגי ים ובריכה. זה בטווח הארוך מביא לבריאות טובה יותר.

בהצלחה

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

שי
    08/12/2009

אוקי תודה
    אז בסך הכל זה סביר לאכול 2-3 בשבוע נכון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשי

מירב אלטמן
    17/12/2009

היי שי

לא הייתי מרחיקה לכת ואומרת שלאכול 2-3 טונות בשבוע זה סביר.

הייתי ממליצה לך לאכול במקום דגים לבנים למינהם, סרדינים שלא מקופסאות שימורים זה הרבה יותר מומלץ.

בהצלחה

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שי
    18/12/2009

הבנתי תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצויות
    שיראל
    01/12/2009

אימי סובלת מהתכווצויות ברגליים שמופיעות ללא התראה.
    המליצו לה לשתות שוופס כי יש בו חינין, או משהו כזה.
    אני זכיתי לרשת ממנה את ההתכווצויות ולאחרונה סובלת מהן לפחות אחת לחודש.
    אני צמחונית ולוקחת כדורי B12 ואומגה 3
    בבדיקות דם שעשיתי לא נמצאו חוסרים כמגנזיום או אבץ שהבנתי שחוסרם עלול להיות אחראי לבעיה.
    מה בכל זאת ניתן לעשות כדי למנוע את ההתכווצויות או להפחיתן?

לקביעת תור
    סגירה
    התכווצויות

הוספת תגובה

• תכווצויות ברגליים

שושנה שרשבסקי
    01/12/2009

שלום שיראל,
    הטיפול הטוב ביותר להתכווצויות שרירים ברגלים הוא נטילת תוסף של מגנזיום וזאת על אף שאין לך חסר בבדיקות. הערכים בבדיקות הם ערכים מינימלים, את יכולה לקחת את התוסף ללא חשש,
    המגנזיום מרפה שרירים ויעזור לך במהירות. יכול להיות שתהיי זקוקה לו לתקופה ארוכה, כי לך הוא חסר . אחרי מספר חודשים, הפסיקי ליטול את התוסף, וראי אם הבעיה חוסלה, ואם לא ,תצטרכי להמשיך לקחת את התוסף. גם לגבי המינון, קחי בהתחלה המינון הכתוב על הקופסה, ואחר כך אפשר להוריד מינון ולראות מה קורה.
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה