מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש בעיה לשתות בבוקר כוס מיםכךלח06/01/2010
ומיד אח"כ כוס חלב?
או יוגורט ומיד אח"כ כוס מים?
זה הורס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים על הבוקר
שושנה שרשבסקי06/01/2010שלום,
זה מעולה להתחיל את הבוקר עם כוס מים.
אפשר להוסיף קצת לימון ואפילו כפית שמן זית (לא מוכרחים...)
כדאי לחכות קצת לפני שאתה שותה חלב או יוגורט.
עקרונית כדאי לשתות מים כחצי שעה לפני האוכל או שעתים אחרי ולא תוך כדי הסעודה (שותים קצת אם צמאים)
מירב אלטמן הרחיבה על הנושא לפני כמה ימים (תשובה לשאלה ב26/12/09 )
ככל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה דגני בוקר הכי מומלצים?דגן04/01/2010
יש דגנים עם הרבה סיבים בשם פייבר1 ל-30 גרם 59 קלוריות, זה ממותק ללא סוכר עם אספרטיים
זה טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגני בוקר
שושנה שרשבסקי05/01/2010שלום,
אספרטיים הוא ממתיק מאד לא בריא, וזה בלשון המעטה..., עדיף לבחור דגני בוקר עם מעט סוכר (אלא אם כן יש בעיה של סוכרת או בעיה אחרת),
גרנולה לא ממותקת או ממותקת מעט עדיפה על דגני בוקר.
דגני הבוקר הם מעובדים, בתהליך העיבוד הם מאבדים את רוב הויטמינים והמינרלים הטבעיים שלהם (בהמשך התהליך מוספים שוב ויטמינים ומירלים כך שהמוצר נראה בריא...)בכל מקרה צריך לקרוא את האותיות הקטנות. יש דגני בוקר טובים יותר וטובים פחות. לשים לב לכמות הסוכר, להימצאות צבעי מאכל ותוספים למינהם, כמובן עדיף דגנים מלאים, עשירים בסיבים וחומרים טובים
בתיאבון
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתני לי שם של משהו טוב
דגן05/01/2010חיפשתי משהו נורמלי ולא מצאתי..
יש רק את הברנפלקס והפייבר שהם הכי נורמלים.
יש משהו ספציפי שמומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגני בוקר
שושנה שרשבסקי06/01/2010מה שמצאת זה באמת בין הטובים.
אני מאד ממליצה לעבור למוצרים עם קווקר (גרנולה), אבל כמובן שגם במוצרי גרנולה כדאי לקרוא את האותיות הקטנות.
.בבתי טבע מסוימים אפשר גם לקנות במשקל ויש חלוקה: עם סוכר, בלי סוכר, עם שמן, בלי שמן, בתוספת פירות וכו')
ואפשר גם לקלות קווקר לבד בתנור ולהוסיף אחר כך מה שרוצים(פירות יבשים לדוגמה), זה כמובן הכי טוב (אבל לא מוכרחים לעשות תמיד הכי טוב...)
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ...lalen04/01/2010
צהריים טובים לך:)...
את האמת הלכתי כבר בסביבות 30/40דקה,נדמה לי..
שתיתי פעם אחת את כוס המים עם הלימון והזית אך לא התמדתי בזה:(...
האם אפשר לשתות את זה אך ורק עם מים ולימון?...
את האמת כשתיתי לפני כן נכנסתי לשירותים:)..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלין
שני תשובה06/01/2010הי,
אין בעיה לשתות רק מים עם לימון - אבל את חייבת להתמיד.
מה עם פגישה עם נטורופתית דרך קופת החולים שלך? ביררת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה אגוזים מומלץ לאכול ביום?עידו04/01/2010
ואם אוכלים את האגוזים לבד בלי שום תוספת , זה באמת לא שווה? צריך להוסיף עם זה משהו?
פירות או ירקות לדוגמא?
או שאפשר לאכול איך שרוצים ומתי זה לא ממש משנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוזים
שושנה שרשבסקי05/01/2010אגוזים הם עשירים בחלבון ובשומנים טובים, (אגוזי מלך עשירים באומגה 3 ), אגוזים הם מקור לאנרגיה, אבל כמובן שהתכולה הקלורית שלהם גבוהה. לאור זאת, הכמות המומלצת היא תלויה בבן אדם(שמן, רזה, הוצאת אנרגיה, מה אוכל חוץ מזה ...) אוכלים כמה אחדים (לא קלוי, לא מסוכרר), אין צורך לצרף מזון אחר.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה בקשר לחלבחל04/01/2010
האם נכון שחלב גורם לבריחת סידן?
מוצרי חלב אכן מכילים אחוז סידן גבוה אך גופנו כמעט שאינו סופג סידן זה, ואף גרוע מכך, גורם לבריחתו
המדע קבע שחלב גורם לסידן לברוח?
ושבחלב יש סטרואידים, כימיקלים, הורמונים מרובים.
לא רצוי לשתות חלב כבוגרים כי זה לא בריא ויש לזה מחיר, חומרים שמתחרים בספיגה
זה נכון כל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב
שושנה שרשבסקי05/01/2010שלום,
לחלב אכן אחוז גבוה של סידן, הלקטוז (סוכר החלב) מגביר את הספיגה של הסידן במעי, אבל
עודף חלבון מן החי הוא אחד מהגורמים המגבירים את הפרשת הסידן בשתן.
גורמים נוספים המגבירים את בריחת הסידן: קפאין, אלכוהול, עישון.
גורמים המפריעים לספיגת הסידן במעי:חומצה אוקסאלית (מצויה בעלי סלק, תרד, פטרוזיליה), חומצה פיטית (מצויה בסיבים תזונתיים), ובעיקר יחס גבוה של זרחן לעומת הסידן ( משקאות קלים דוגמת קולה, ספרייט וכו').
לאנשים רבים חסר החלבון (לקטאז) העוזר לספיגה של החלב,(זה גם ענין גנטי, יש עידות שחלב ממש לא נספג אצלם),עם הגיל ספיגת החלב נעשה פחות טוב אצל רבים).כאשר החלב לא נספג טוב הוא גורם לבעיות בריאותיות רבות ולתסמינים לא נעימים.
מסקנה: למי שאין לו בעיה של ספיגה אפשר לאכל עד 3 מנות מוצרי חלב ליום (אחת המנות:יוגורט ביו, קל הרבה יותר לספיגה) חלב עיזים קל יותר לספיגה.
לא כל הסידן שאנו אוכלים נספג לגוף. כדאי להרבות במזונות מן הצומח עשירים בסידן:
ירקות ירוקים עליים כגון ברוקולי, כרוב, כרוב סיני, חסה, אגוזים למיניהם, שקדים, זרעים, טחינה משומשום מלא, טופו, גרעיני דלעת וגרעיני חמניות, פירות יבשים (תאנים, משמשים,צימוקים).
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז כדאי להפסיק עם החלב?
חל05/01/2010בבוקר כוס חלב, בערב קוטג', בלילה יוגורט.
זה לא טוב במיוחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד על חלב
שושנה שרשבסקי06/01/2010אני לא רוצה לתת תשובה גורפת, תלוי למי, יש אנשים כאמור שהחלב גורם להם נזקים, אבל לאחרים זהבסדר גמור בכמות סבירה.רצווי לאכל יוגורט כל יום, גם קוטג' נספג טוב בגוף ולמי שאינו רגיש במיוחד אין בעיה. לגבי כוס חלב, אם אתה יכול לעבור לחלב עיזים זה עדיף.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה מזונות יש מספיק אומגה 3 ?אומג02/01/2010
וכמה צריך לאכול כדי לקבל מספיק אומגה 3 ?
מה המינון המומלץ לאומגה 3 אם יש כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לשאול שאלה כזאת
neuo tjr03/01/2010אפשר לצרוך אומגה 3 דרך שמן פשתן?
בכף שמן פשתן יש 8 גרם אומגה 3
וכתוב בויקיפדיה שמסוכן לצרוך מעל 3 גרם אומגה 3 ליום
השפעות שליליות כתוצאה מצריכת יתר
* דימום מוגבר, במיוחד במינון מעל 3 גרם ביום.
* דימום מוחי (נצפה אך ורק במקרים של צריכת יתר קיצונית).
* שליטה גליקמית מופחתת אצל חולי סוכרת.
אז שמן פשתן זה מסוכן היות ויש בו הרבה מעל 3 גרם אומגה 3?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3
שושנה שרשבסקי03/01/2010שלום,
אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית שהגוף אינו מייצר אותה, לכן חיבים לקבל אותה מהמזון.
יש אומגה 3 במזון מן החי, בעיקר בדגי ים (הים הצפוני)(סלמון, סרדינים, טונה, מקרל, סול, בקלה). רצוי לאכל דגים פעמיים בשבוע.ניתן לקחת תוסף של אומגה 3 המופק מדגים, לאדם בריא, למניעה, מומלץ לקחת בערך 1גרם ליום (2 כדורים), לטיפול לוקחים עד 3 גרם.
יש אומגה 3 במםפר מזונות מן הצומח אך בכמות מוגבלת: בזרעי פשת ן ובשמן פשתן, באגוזי מלך, וגם באצות ים).לאחרונה, גילו שזנים מסוימים של צמח המרווה מכילים כמות נכבדה מאד של אומגה 3ניתן להשיג כפסולות של שמן מרווה
.לאחרונה הגיעו לארץ זרעי מרווה, הזרעים עשירים ביותר באומגה 3, אבל גם בסיבים תזונתיים, בחלבון, בויטמינים ובמינרלים. ובנוגדי חמצון ולכן יש לזרעי המרווה יתרונות רבים על פני האומגה מדגים (יש תמיד חשש של חמצון השמן, וחשש המצאות שאריות כספית) . יש לזרעים גם יתרונות על פני השמן המופק מהזרעים, כי זה אוכל מלא, לא תוסף תזונה.
לפני כמה שבועות כתבתי במדור עוד על אומגה 3 (על ALA,EPA,DHA),
לפרטים נוספים על המרווה אפשר לפנות אלי
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקורות לאומגה 3
ליאור11/05/2010שלום,
מקורות האומגה 3 הם שונים ומגוונים,
אך יש לשמור על איכות השומן עצמו
מקורות לאומגה 3
שמן דגים, שמן פשתן שמן קוקוס, דגי הרינג, מקרל, סלמון, שמן סויה, קטניות, שמן אגוזי מלך, אגוזי מלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- happy new yearlalen02/01/2010
אני מודעת לזה שבירכתי אותכן קצת באיחור..אך מה עליי לעשות..
לא היה לי זמן ..:(..למרבה הצער..
אך אני מאחלת לשתיכן שתהיה לכן אחלה של שנה..
שתהיה שנה פרויה וטובה מבחינת הכול..
שיתגשמו כולמשאלותכן ותשיגו את כול מטרותכן..
ושלא תדעו צעררר..
שתהיה שנה של שלום,אהבה,כושר אושר ועושררר..
ושתהנו מכול רגע ותדעו לנצלוו גם-כן..
ושלא תהיה השנה טובה אילהה אתן הטובב שיש בה..
מעריצה אותכן המון על הנדיבות ועל טוב ליבכן לכול אחת ואחד שאתן עוזרות לו בפורום זה..!
מה אני יכולה לאחל עוד לשתי בחורות אישות כמותכן..?..
שרק יהיה לכן רק את הטובב שבטובב..ותבלוו בנעימיםם..
להתראות!:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה! (-:
שני תשובה03/01/2010תודה לך על כל הברכות!
כל טוב והצלחה גם לך!
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למירב ושני:)..lalen31/12/2009
ערב טוב לכן..
אני מודה לכן על העזרה העזה שלכן ,באמת אני מודה לכןן מקרב ליביי
אני אבדוק בכול זאת ולגביי שאלתיך שני :איך עובר לי השבועע?.
אאני אגיד לך את האמת אני לא יודעת אני התחלתי לעסוק בספורט אך אני לא מזיעה אני לא יודעתת
אני מרגישה שכאילו שאני לא עושה כלום..
ויענו מה שמתברר שעדיין אני לא יודעת אני מרגישה שהכול כרגיל אוכלת כרגיל אך את יודעת לא אוכלת אחרי שעה6..אבל למעשה אני חשה שהשינויי יתחיל אך ורק כשאני אתחיל לעסוק בספורט יותר והבעיה זו שאני דתייה אז אני לא יכולה ללכת למכון הבנת אני מתביישת וזה אצלנו לא הכי מקובל ...זה כול הענייין..
אז בגלל זה אני מחוייבת להשאר בבית ולעסוק בספורט אך ורק בבית ..
אני לא יודעת אני למשל קמתי לי היום עם האנרגיהה וזה ווואוו אני מתחילה זהו את השינוי וזה
אך כשראייתי שאני עדיין לא מזיעה וזה השתעממתי קצת משום שאני גם-כן לבדי
..אבל זה לא ישבור אותיי בכול זאאת אני רוצה את השינוי הזה ..!!
>>כשאני מתחילה להתאמן וזה לא יודעת באיזה תרגילים לעסוקק ואילה תרגילים לעשות.?...
אני מעוניינת להוריד מהכרס שלי מאיזור הבטן ואגן אך אני לא יודעת אילה תרגילים שיסייעו לי בכך..
?..יש לכן אישזהו תרגיל שיכול לעזור לייי ..?
מחכה לתשובהה ..:)..
ושוב פעם תודה לכן על התמיכה והעידודד
שהאל ירבה כמותכןן!..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע טוב לאלין
שני תשובה03/01/2010שלום יקירה,
שינוי מתחיל בצעדים קטנים! אל תחכי ל"בום". השינוי צריך להיות בכל הרמות בחייך: אל תחכי לסםורט כדי לעשות שינוי בתזונה ולהיפך.
לגבי חדר כושר - ממש לא חייבת אבל את צריכה להתחייב ל-ז-ו-ז!!! ללכת, לעלות מדרגות... משהו מידי יום. את הפעילות יש לבנות בהדרגה. האם מתאפשר לך ללכת הליכה נמרצת של כ20-30 דקות ביום? עליה במדרגות הבינין 10 דקות?
לגבי הזעה - תגבירי את המאמץ מיום ליום. אל תתישי את עצמך מההתחלה.
לגבי הכרס: כפיפות בטן מידי יום לפני המקלחת. תכניסי את זה לסדר היום שלך (כמו גם את ההליכה). את יכולה למצוא באינטרנט הסברים והדגמות על כפיפות בטן. (אני מאזור רחובות אז לא יכולה להפגש איתך לעזרה.... חבל).
מה לגבי שתיית המים עם הלימון ושמן זית? מתמידה?
ואיך היציאות?
שיהיה שבוע טוב
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך מירבלאלין31/12/2009
תודה רבה לך על העזרה ..
אך יש לי שאלה:אני נמצאת באיזור חיפה..
אז איך בדיוק ?..לאיפה אני אצטרך ללכת ואיפה אני יכולה למצוא תזונאית לגיל שלי ולצרכיי?!..
וזה אפשרי?..כי אני רוצה להרזות ועושה דיאטה האם היא תקבל אותי?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לאלין
שני תשובה31/12/2009איך עובר השבוע?
אני מסכימה לחלוטין עם מירב בקשר לתזונאית. בוודאי שיקבלו אותך - זו המטרה.
אני אברר בקרב מכרי לגבי תזונאים בצפון - במקביל את יכולה לפנות לקופת החולים שלך ולבבר על פגישה עם נטורופתית (לא דיאטנית!). היא תבנה לך תוכנית מתאימה לתזונה.
שבת שלום,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלין
מירב אלטמן31/12/2009הדבר הכי פשוט שאת יכולה לעשות הוא לפנות דרך קופת החולים שלך ולקבוע תור לתזונאי/ת או נטורופת/ית.
זה פשוט וקל, את יכולה לעשות זאת בעצמך תוכלי לספר לה/לו על כל מה שמפריע לך וכיצד את אוכלת ומה את מצפה ואני בטוחה שישמחו לעזור לך:)
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש כתבה ורשום שם שעידי30/12/2009
"הרי שיש לזכור שאפילו צריכה של 100 קלוריות נוספות ביום עלולה להצטבר לעלייה של כמעט חמישה קילוגרם בשנה"
יש מצב כזה?הרי אי אפשר לאכול מדוייק כל יום תמיד\ מספיק שמוסיפים יוגורט 1.5% זה כבר עוד 120 קלוריות ליום
או שאכלנו עוד כמה שקדים ואגוזים או איזה פרי זה כבר יותר מ 100 קלוריות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעידי-קלוריות ותזונה מאוזנת
מירב אלטמן31/12/2009תזונה מאוזנת המורכבת מכל רכיבי המזון החיוניים ומשולבת עם פעילות גופנית מאוזנת המותאמת לאדם היא התזונה האופטימלית ועל פי תפיסתי זו הדרך המאוזנת לשמור על בריאות לאורך זמן וללא צורך לספור קלוריות.
מה המזון עושה בגוף הרבה יותר חשוב מכמה קלוריות הוא מכיל.
יש חשיבות עצומה לעובדה ממה מורכבות אותן הקלוריות קרי מה אחוז הפחמימות השומנים החלבונים ושאר המרכיבים מהן אותן קלוריות מורכבות.
הם אלו 100 קלוריות שמורכבות כולן או רובן משמנים מזוקקים וחומרים משמרים?
האם 100 קלוריות של בשר אדום זהות בהשפעתן על הגוף מ-100 קלוריות של ירקות?
התשובה היא לא.
כל מזון משפיע בצורה אחרת על הגוף למשל מקרר, מחמם, יוצר תנועה, מאט תנועה, יוצר לחלוח או מייבש. לדג' מזונות שיאטו, יקרר ויצרו לחות יהיו כאלה שיעודדו יותר עלייה במשקל.
כך שהרבה יותר חשוב מהי האיכות של המזון שאנו מכניסים לגוף מאשר רק לספור קלוריות
שתיהיה שנה אזרחית בריאה וטובה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ..לאלין29/12/2009
צהריים טובים לך שני:)
את האמת אני לא יושנת מוקדם בכלל 10 ומעלה ..יענו מאוחר..
יש לי שאלה לגבי האוכל.
לפעמים עובר לי היום בלי לאכול רק ארוחה אחת משום שלפעמים עומס ואין לי זמן לשים משהו בפה רק בהקמה אני שותה נסקפה וזהו עד לארוחת הערב אוכת ארוחה טובה וזהו.
למשל:אתמול כשקמתי שתיתי נסקפה בסביבות השעה11:00 משהו כזה ואכלתי בשעה 18:00או19:00 אכלתי סיני וזהו..
עכשיו השאלה האם טוב להשאיר לפעמים בלי אוכל משום שאין לי זמן ולאכול ארוחה ערב אוו העיקר ארוחה טובה לבסוף?
שני אני לא יודעת מה יש לי.
אך עדיין לא התחלתי בספורט רק שומרת לי לא לאכול אחרי השעה 18:00 ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלין
מירב אלטמן31/12/2009שלום לך,
אני מרשה לעצמי לענות לך גם
ראיתי את ההתכתבות בינך לבין שני
אני תומכת בהמלצות שהיא נתנה לך.
דבר נוסף בסיסי וחשוב שרציתי להוסיף: לצום כל היום ורק בערב לאכול זה דבר שמאוד מאוד מזיק לגוף כבר בטווח הקצר את מרגישה את זה בעצירות ובטווח הארוך זה יכול לעשות הרבה מאוד נזקים כמו פגיעה במחזור החודשי, ביכולת שלך להכנס להריון, בחילןף החומרים בגוף ועוד. בייחוד שאת עדיין בגיל ההתבגרות בו את עדיין צומחת.
כמו שאוטו לא יכול לנסוע ללא דלק גם אדם לא יכול לתפקד טוב ללא מזון. אז הדבר הכי בסיסי הוא לאכול מינימום 3 ארוחות ביום.
אני מציעה לל לפנות לעזרה מקצועית של תזונאי/ת שיוכל להרכיב איתך ביחד תפריט המתאים לך.
אשמח לעזור את יכולה לפנות דרך מרכז מזרח-מערב
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Finger Milletשרון28/12/2009
שלום,
האם משהו יודע לתרגם Finger Millet לעברית?
Millet זה דוחן ואני מבינה שיש הרבה סוגי דוחן.
האם יש שם סציפי ל Finger Millet בעברית?
האם ניתן להשיג את זה בארץ? אם כן איפה.
נאמר לי שזה בצבע אדום ובריא וקל לאיכול אפילו לתינוקות.
אודה על כל עזרה.
שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון-finger millet
מירב אלטמן31/12/2009ה-Finger Millet
דוחן אצבעות, Eleusine coracana- הינו אחד הדגנים המקומיים הבולטים במזרח ומרכז אפריקה. נחשב מזין מאוד, והיכולת של אפריקאים רבים לשרוד יום שלם עם ארוחה אחת בלבד, נתמכת לא מעט על האיכות המזינה והעשירה של דגן זה.
זהו אכן סוג של דוחן אינני יודעת אם ניתן להשיג אותו בארץ צריך לבדוק בחנויות טבע או בחנויות של אתיופים.
אם את מצליחה להשיג אשמח שתיידעי אותי איפה
בהצלחה
מרב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומרים שצריך ללעוס טוב טוב את המזוןשאלה לי27/12/2009
מדוע זה? אם בולעים את המזון שהוא שלם אז הוא לא יספק את הויטמינים הדרושים? אז זה לא יהיה שווה כאילו?
ומה לגבי מזון כמו קוטג' או אורז, אין מה ללעוס במזון כזה..זה בסדר לבלוע מזון כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיסת המזון
מירב אלטמן31/12/2009שלום לך
את מוזמנת לראות את התשובות שלי לשאלה זו בשאלות הקודמות בפורום.
בכל מקרה כן זה חשוב ללעוס את המזון כמה שיותר . השלב הראשון של העיכול מתחיל בפה גם מבחינת אנזימי עיכול שעושים פירוק ראשוני של פחמימות וסוכרים וגם מבחינת זה שרצוי שהמזון יגיע לקיבה כמה שיותר מפורק שלא להעמיס על הקיבה. גם מזונות שהם רכים ואפילו נוזלים מומלץ ללעוס.
מספרים על ג'ורג' אוסאווה אבי תורת המקרוביוטיקה שהיא התזונה היפנית. שהוא היה אפילו לועס את הקפה שלו.
לבריאות
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ???...lalen27/12/2009
למה את לא עונה לי:(.
בקשר לשתיית מים עם חצי לימון ושמן זית התחלתי לשתות היום..
ואני לא יכולה ללכת משום שאין לי זמן עליי ללכת לאירוע היום.
אז אני מעוניינת לעלות מדרגות כחצי שעה או 3/4שעה ...
אני לא יודעת אם זה יועיל לי..אבל העייקרר שאני אתחיל לזוז..ולעשות איזשהיא פעילות גופנית..העיקררר
..מה את אומרתת?האם זה טוב ?.
ובקשר לסדר האוכל..
אני אחרי שעה 6 לא אוכלת:|)..התחלתי בזה כבר כמה ימים..!!
שני תשובה28/12/2009בוקר טוב,
אני לא לייד האינטרנט מידי יום אז סליחה שלא עניתי.
לגבי המדרגות - תתחילי מ10 דקות ותעלי את הזמן בהדרגה! לא להתחיל בבום.
באיזה שעה את הולכת לישון בד"כ? את יכולה לאכול עד 2-3 שעות לפני שאת הולכת לישון. אל תעשי הפסקות ארוכות מידי בין ארוחות.
המשך שבוע טוב ובהצלחה,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וויטמיניםדין27/12/2009
שלום
אני בת 20 גובה 160 על משקל 60....
רק לאחרונה חזרתי להתאמן ולאכול בריא (בעברתי שקלתי 52 עקב פעילות ספורטיבית ואכילה נכונה)
אחרי המלצות לשלב לאורח החיים הנכון מולטי וויטמין ואבץ (50 מ"ג לנשירת השער ) קניתי את המוצרים אך ברצוני לדעת אם לקחת את הכדורים היחד לפני האוכל או אחרי ואם זה בכלל משנה?
קראתי שאת האבץ רצוי לקחת בשעות הבוקר ושעתיים אחרי הקפה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ןיטמינים
שושנה שרשבסקי27/12/2009שלום דין,
המשקל שלך סביר לגובה, אם תורידי שלושה ארבע קילו זה מצוין, בכל מקרה טוב שאת מתעמלת שוב ואוכלת אוכל בריא.
מולטי ויטמין כדאי לקחת בבוקר עם הארוחה
50 מ"ג אבץ , אני מבינה שזה 2 כדורים של 25מ"ג. כדאי להרחיק את לקיחת את האבץ מהארוחה, כדור ראשון כשעתיים לאחר הארחה והכדור השני בערב לפני השינה,
אין לקחת אבץ בכמות כזאת לתקופה ארוכה , יותר מדי אבץ עלול להפריע לספיגה של הברזל, ההמלצה היא בדרך כלל של כדור אחד (22-25 מ"ג) ליום, לאחר חודש אני ממליצה לך לרדת לכדור אחד בערב, (האבץ נספג היטב בגוף בלילה), (תקחי בחשבון שיש גם אבץ במולטי ויטמין אם כי בכמות קטנה יותר).
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)