מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה טבעוניתלינוי03/10/2009
שלום!
אחרי דיאטות רבות ומגוונות, אני מתחיהל להרגיש בזמן האחרון מן כבדות באיזור הבטן ועייפות כללית בגוף. החלטתי להתחיל לנסות "דיאטת טיהור" על הבסיס של דיאטה טבעונית. בשבוע הראשון אני מתכננת בעיקר לבסס את התזונה על פירות וירקות ובהמשך להוסיף את מה שכלול בדיאטה טבעונית.אני יודעת שבדר"כ טבעוניים לא אוכלים בשר,ביצים,חלב, דבש וכל מאכל מן החי בעצם. בגלל מצבי הגופני, החלטתי לאמץ את הגישה של "הטבעונאות"- בנוסף לנ"ל לא לאכול מזון מבושל, קמח לבן וסוכר מזוקק.
לפי מה שציינתי, יוצא שדיאטה טבעונית כוללת בעיקר: קמח מלא, קטניות, מזון נא, והרבה פירות וירקות. השאלה שלי היא האם דיאטה טבעונית כוללת גם חלבונים? ואם כן, מהם? האם מותר לאכול בה דגים, דוגמת:סלמון מעושן וטונה משימורים?
תודה מראש וחג סוכות שמח,
לינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה טבעונית
שושנה שרשבסקי06/10/2009שלום לינוי
דיאטת טיהור ודיאטה טבעונית הן שני דברים שונים בתכלית. דיאטת טיהור היא דיאטה מוגבלת בזמן, ממספר ימים עד למספר שבועות. "דיאטה" טבעונית היא אורח חיים , במסגרת אורח חיים טבעוני, יש המקפידים על דברים מסוימים ואחרים על דברים אחרים. זו לא אסכולה אחת. לדוגמה יש שאוכלים ביצים ועופות, כל עוד הם אורגנים, ויש שלא, יש הנמנעים ממאכלים מבושלים, אך זה זרם די קיצוני בטבעונות .לכן שאלתך, האם מותר לאכל דגים וכו' היא לא שאלה נכונה, אדם טבעוני מחליט מה הוא רוצה לכלול בטבעונות שלו או על פי איזו גישה הוא רוצה לנהוג.
אדם המאמץ אורח חיים טבעוני או צמחוני ונמנע ממזון מן החי חייב להקפיד לקבל יומיום חלבונים מן הצומח, ולכן לא מספיק לאכל רק פירות וירקות. צירוף של קטניה עם דגן מלא מספק תחליף נאות לחלבון מן החי (לדוגמה: אורז מלא עם שעועית, בורגול עם עדשים, כריך מקמח מלא עם חומוס, אורז מלא עםסלט +אגוזים/זרעי פשתן/ זרעי חמניות ועוד...) סויה וטופו נחשבים לחלבון איכותי.
לגבי דיאטת טיהור: יש גישות תזונתיות שונות לניקוי מערכות הגוף ושיקומן. אני מציעה לך לגשת לתזונאי/ת או לנטורופתית ולא להתחיל בעוד דיאטה לבד. אני לא יודעת בת כמה את, איזה דיאטות עשית בעבר, ומה מצבך העכשוי, לכן אינני יכולה להמליץ לך על דיאטה מסוימת אם בכלל. באופן מאד כללי אגיד שבדיאטת טיהור יש להינע מסוכר ומאכלים המכילים סוכר, מחיטה ומוצריה, מחלב ומוצריו, ממאכלים מעובדים, משומרים או מעושנים, מקפה ותה שחור ובהתחלה גם מבשר, עוף ודגים), מותרים פירות וירקות, דגנים מלאים חוץ מחיטה, קטניות, יוגורט ביו, אגוזים למינהם, תה צמחים , אין הגבלה על בישול, אידוי, אפיה) כמובן שיש גם דיאטות קשות יותר, הכל לפי העינין, המצב הגופני, המטרה וכו'
את מציינת שאת מרגישה כבדות באזור הבטן,:אוכל מבושל (במעט מים) או מאודה יותר קל לעיכול ממאכלים לא מבושלים,
שוב אני ממליצה לך לקבל הדרכה מקצועית . דיאטות רבות מבלבלות את הגוף וגורמות לנזקים, חבל!
כל טוב ומועדים לשמחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה .. דחוףנירית02/10/2009
שלום, אני בת 17 וחצי הגובה שלי הוא 1.58 והמשקל כרגע 48.8
בחודש וחצי האחרונים הייתי בדיאטה שאפשר לומר שעשיתי לעצמי, בהתחלה אכלתי 900 קלוריות ביום ולאט לאט ירדתי ל600 קלוריות ליום בשבועות האחרונים ולאט לאט באמת ירדתי יפה ותוך החודש וחצי האלה הורדתי 6 קילו... עכשיו אני מאוד מפחדת להעלות אותם בחזרה, אני לא יודעת איך לשמור על המקל שלי במיוחד שאני מפחדת שהגוף שלי התרגל לצריכה של 600 קלוריות ביום במקום 1200 כמו אצל כל בן אדם רגיל ואז אני מפחדת להתחיל לאכול רגיל כמו שהייתי רגילה לפני הדיאטה כדי לא לעלות את כל מה שהורדתי
בבקשה אני צריכה עזרה דחוף כי אני לא רוצה לרדת עוד אבל גם מפחדת לעלות את הכל חזרה...
התור שלי לדיאטנית רק בעוד חודש ואני לא יכולה לחכות אני צריכה לדעת מה לעשות
תודה מראש, נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף...
שושנה שרשבסקי02/10/2009נירית יקרה,
דיאטה של900 ו 600 קלוריות מסוכנת מאד,לכן טוב מאד שקבעת תור לדאטנית, תנסי להקדים את התור...
בינתיים תקפידי על ארוחות מסודרות, בוקר, צהרים וערב, בכל ארוחה תשלבי פחמימה מורכבת, חלבון,וירקות., הירקות יתנו לך הרגשת שובע,עשירים בחומרים מזינים ולא משמינים.
דוגמה: ארוחת בוקר: פרוסת לחם מקמח מלא עם ביצה/ כף טחינה/חומוס/אבוקדו/גבינה ביחד עם ירקות טריים
ביניים:פרי/יוגורט/כמה שקדים
צהריים: אורז מלא(3/4כוס מבושל)עם משולש עוף/חזה עוף/עדשים (כ1/4 כוס מבושל) וסלט ירוק גדול עם לימון ושמן זית
ערב: מרק כתום/אפונה/ירקות/עדשים...
יוגורט עם גרנולה (לא ממותק)
אל תאכלי ממתקים, עוגות, עוגיות, בורקס, דגני בוקר מתוקים, אוכל מהיר, שניצלים מוכנים ומעובדים וכו'
במילים אחרות, אם תקפידי על מאכלים מגוונים, בריאים , טריים ומבושלים בכמות סבירה ותוותרי על 'ג'אנק' , תוכלי לשמור על משקל נאות, ולהיראות נהדר וזאת בלי לספור קלוריות .
נירית יקרה, שמרי על עצמך, קבלי הדרכה על פי אורח החיים שלך
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, יש לי רק עוד שאלה קטנה
נירית02/10/2009האם זה הגיוני שהגוף שלי התרגל לצריכה יומית של 600 קלוריות ליום ועכשיו כשאני אני אפעל לפי ההוראות שלך אני אשמין בחזרה את כל מה שהורדתי?
אני מאוד מפחדת שזה מה שיקרה כי אני מאוד מרוצה שאיך שאני נראית עכשיו...
אין לי דרך להקדים את התור לדיאטנית כי היא מאוד מלאה..
בבקשה תעזרי לי, אני לא רוצה להרזות יותר אבל גם לא לעלות ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנירית
שושנה שרשבסקי02/10/2009נירית יקרה,
אם תמשיכי לאכול 600 קלוריות (ואני לא יודעת ממה מורכבות קלוריות אלו, אוכל מזין? קפה ועוגה??), תמשיכי לרדת במשקל ואת עלולה לגרום לך לנזק בלתי הפיך. גם אדם ששוכב כל היום זקוק (בערך) ל1200 קלוריות כדי לחיות (זה נקרא צורכי האנרגיה הבסיסים: אנרגיה שאדם צריך בשביל הנשימה, פעילות הלב, שמירת חום הגוף), אדם רגיל שמוציא אנרגיה, עושה פעילות גופנית, מתרוצץ, וכו' זקוק ל1500 -2000 קלוריות ליום כדי לשמור על המשקל, תלוי כמובן בהרכב הגוף וכו'
תזונאית תעזור לך להרכיב תפריט שתיתן לך את כל מרכיבי המזון החיוניים כדי לשמור על הבריאות ולשמור על משקל תקין שבו תרגישי טוב בינתיים תפעלי על פי מה שכתבתי, אם תמנעי מסוכרים פשוטים ושומנים רעים(מרגרינה, שמנים מוקשים), ותאכלי ארוחות מסודרות, לא תעלי במשקל
חג שמח וכל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה (:
נירית02/10/2009אני חושבת שהתפריט שלי היה מזין למרות שהיו בו רק 600 קלוריות..
ארוחת בוקר -קפה 2 פרוסות לחם קל עם גבינה/חומוס/נקניק וירקות בקופסה שלקחתי לבית ספר (גמבה/גזר)
ארוחת הצהריים שלי הייתה בדרך כלל מורכבת או מקוסקוס ומרק או שעועית ירוקה ושניצל טבעול מופחת שומן מהצומח או דגנים כמו גריסי פנינה עם תוספת של ירקות כמו כרובית/אפונה/שעועית ירוקה או פסטה מחיטה מלאה ואותם ירקות שציינתי
וארוחת הערב הייתה בדרך כלל 2 פרוסות לחם קל עם גבינה+ חביתה מביצה אחת + חסה בצד או שפשוט הכנתי שקשוקה גם עם ביצה אחת ו2 פרוסות לחם
בין הארוחות לא אכלתי חוץ מבימים האחרונים שלפעמים חטפתי לי איזה 2 קוביות שוקולד מריר בין הצהריים לערב
בכל אופן לא השתמשתי כלל בשמן ועם התפריט הזה הגעתי ל600 קלוריות ביום...
אני מבינה עכשיו שזה מאוד מסוכן, הצלחתי להקדים את התור עם הדיאטנית ליום שלישי הקרוב
עד אז אני אשתמש בתפריט שנתת לי, אז תודה רבה
אה ועוד דבר נוסף, אני מרגישה שהקיבה שלי הצטמקה ולפעמים אחרי ארוחת יש לי הרגשה עכשיו של בחילה אם אני מכניסה לעצמי כמות אוכל שלא התרגלתי אליה בחודש האחרון.. אני מפחדת מהפרעת אכילה... בבקשה אם יש לך עוד איזה טיפ לתת לי כדי שאני לא ארגיש רע עם בחילה ושבעה כלכך אחרי ארוחה אז אני אשמח לקבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי התפריט שנתת לי
נירית02/10/2009עד שאני אגש לדיאטנית כמובן, זה תפריט של 700 קלוריות...
את בטוחה שזה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לנירית
מירב אלטמן03/10/2009מה שיכול לעזור עם תחושת הבחילה והשובע:
1.את יכולה לאכול יותר ארוחות ביום 4-6 ארוחות במקום 3. בכל ארוחה תיהיה כמות מעט יותר קטנה של מזון אבל בפועל תאכלי את אותה כמות אוכל.
2. לדאוג שרוב האוכל לאורך היום חם ומבושל ובייחוד בערב
3. את יכולה להוסיף לאוכל מעט תבלינים שמקלים על העיכול כמו ג'ינג'ר, הל, כמון
תומכת בהמלצות שקיבלת משושנה ומקווה שאכן תפגשי עם הדיאטנית עוד השבוע
בהצלחה וחג שמח
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל שוב
נירית03/10/2009התפריט שהיא נתנה לי עד שאני אגש לדיאטנית מכיל רק 700 קלוריות... או שזה טעות בספירה שלי אבל אני דיי בטוחה
זה הגיוני?
ותודה רבה על הטיפים לבחילות! אני אנסה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לנירית
מירב אלטמן03/10/2009היי נירית
אני חושבת ששאלת שאלה חשובה, מפני שהיא יכולה לעזור גם לעוד אנשים.
משום שההסתכלות על מזון רק מזוית של ספירת קלוריות היא לא מספיק רחבה.
כשמזון נכנס לגוף הוא עושה פעולה מסוימת, הגוף משקיע אנרגיה בלפרק את אותו מזון, הגוף משתמש בו למה שצריך אוגר מה שצריך ולאחר מכן מפריש החוצה את מה שלא זקוק לו כפסולת.
התזונה הסינית, מסתכלת על ההשפעות האנרגטיות שיש למזונות על הגוף, כלומר מה המזון עושה בגוף לאחר שנאכל כמו קירור, חימום, ייבוש, לחלוח,הנעה, שיתון, עידוד הזעה וכו'.
כך שמעבר לכמה קלוריות מכיל אותו מזון (קלוריה זה סוג של יחידה למדידת אנרגיה) יש חשיבות למה אותו מזון עושה בגוף.
כשאני נותנת תזונה לאנשים מה שעומד לנגד עיניי זה כיצד המזונות שאותם אני בוחרת לתת ישפיעו בצורה הטובה ביותר על בריאותו של אותו אדם כך שכלל איני עוסקת בקלוריות. אלא מה יגרום לאדם להרגיש הכי בריא וטוב.
אני אתן לך דוגמא: אם תאכלי חתיכת סטייק שכמות הקלוריותבה 350 או תאכלי מנת גלידה עם אותה כמות קלוריות 350 תרגישי תחושות שונות לגמרי. הסטייק יחמם ויחזק את הגוף שלך . ייתן לך כוח. אפילו יכול לתמוך באסרטיביות, ודחף לפעול. הגוף גם יצרוך אנרגיה על מנת לפרק אותו. לעומת זאת הגלידה תקרר את הגוף שלך , תחליש את מערכת העיכול ואולי אף תגרום להיווצרות של ליחה.
לכן אני ממליצה לך בחום פחות לספור קלוריות ויותר לאכול מזון מגוון מכל אבות המזון כולל שומנים טובים כמו שמן זית, טחינה, שקדים, שומשום, זרעי דלעת משום ששומן חשוב למוח , לבניית הורמונים חשובים ולתפקוד התקין של הגוף
בתיאבון
מרב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו מובן לי, תודה רבה (:
נירית03/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירז01/10/2009
שלום אני בת 22.5 אני בחורה בריאה ולא סובלת מסוכרת הגובה שלי הוא 1.49 ואני שוקלת 51.5 קילו אני לא שותה שתייה מתוקה רק שתייה דיאטית, ושתייה חמה אני שותה עם סוכרזית ואוכלת חטיפים ללא סוכר ולא אוכלת מאכלים עם סוכר כי אני לא רוצה להשמין האם זה בריא שאני לא אוכלת מאכלים עם סוכר? ומה המשקל הכי נמוך שאני יכולה לשקול ביחס לגובה שלי?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרזית, סוכר והשמנה....
שני תשובה01/10/2009שלום לירז,
לשאלתך האם זה בריא? לא. ממתיקים מלאכותיים הם לא בריאים.
לממתיקים מלאכותיים (סוכרזית, סכרין, אספרטיים וכד') השפעה בעיתית על מספר מערכות בגוף. יש מחקרים רבים וויכוחים רבים לגבי מידת הסכנה והנזק הטמון בהם. חשוב לדעת שהם משפיעים על המערכת העיצבית. כמו כן יש מחקרים שמקשרים סכרת נעורים עם צריכה של ממתיקים מלאכותיים.
לפי מה שסיפרת בגלל הפחד מסוכר - מהשמנה... - את צורכת הרבה ממתיקים ביום - בשתיה קלה, חמה ובחטיפים. את לא זקוקה לסוכר (לבן/חום...) כדי להיות בריאה. יש הרבה מקורות גלוקוז במזון רגיל - אבל כמות כזו גדולה של ממתיקים היא לא בריאה ואפילו מסוכנת!
אם את צריכה את הטעם המתוק תנסי להמתיק משקאות חמים עם סטיביה (ממתיק ממקור צימחי טבעי: להשיג בבתי טבע), שתיה קלה - תמיד עדיף מים ובמקום חטיפים ללא סוכר פירות....
לגבי שאלתך השניה: משקל תלוי במבנה גוף, כמה שריר כמה שומן ועוד. לא ניתן לכמת במספר - ומאוד מסוכן לחשוב במונחים של מה המינימום.
אני ממליצה לך בחום להתייעץ עם תזונאית או נטורופתית כדי שיבנו עבורך תוכנית תזונתית מאוזנת ובריאה.
בהצלחה ובברכת בריאות,
שני תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצת epa באומגה 3 ממקור מצחיאקו19/09/2009
כצמחוני ותיק ברצוני לדעת האם באומגה 3 צמחי קיימת חומצה זו ,שלפי הבנתי היא שמשפיעה על בריאות הנפש?אם כן מהו המקור הטוב ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EPA ממקור צימחי
שני תשובה21/09/2009שלום אקו,
אומגה 3 מהצומח איננה זמינה מיידית למוח אלא חייבת להפוך ל EPA ו DHA בשרשרת מטבולית (סבוכה) בכבד. . . המסלול הזה איננו יכול לספק מספיק אומגה 3 ברמה שתשפיע בצורה משמעותית על תפקודי המוח.
EPA ו DHA שהן שתי החומצות החיוניות למוח שמגיעות אך ורק מהחי- מבשר בעלי חיים הניזונים מעשב (בשר אורגני) או ביצים מתרנגולות שניזונו מעשב או מדגים שניזונו מפלנקטון (לא דגים מבריכות דגים אשר ניזונו מתערובת דגנים).
אם אתה מרגיש שאתה זקוק לאומגה 3 בגלל ההשפעה הנפשית על הייתי כן ממליצה לך לשקול לקיחת תוסף של שמן דגים. ההתיחסות היא ממש כשל תרופה מבחינת החשיבות והשיקול אם כן לקחת משהו מעולם החי היא בהתאם. תשאל את עצמך האם אתה זקוק לזה מבחינה פתולוגית והאם במקרה הזה התועלת רבה מן החסר?
במקביל חשוב שתדע גם על חשיבות ויטמינים מקבוצת B על בריאות הנפש. השילוב של אומגה 3 עם ויטמיני B משמעותי בהקשר בריאות הנפש ומחלות נוירולוגיות בגיל המבוגר. לוויטמיני B, כגון חומצה פולית ו-B12, יש תפקיד חשוב בתפקוד התקין של המוח ונראה כי שילוב הרכיבים הללו עם אומגה 3 הוא שילוב חשוב בכל הקשור להפחתת הסיכון למחלות נוירולוגיות ולתמיכה בבריאות הנפש.
ממליצה לך בחום להתייעץ עם תזונאי/נטורופת כדי לקבל מידע יותר מפורט ולבנות תוכנית תזונתית (שבמידת הצורך תכלול גם תוספים מסוימים) לפי כל מרכיבי התזונה והבריאות (הפיזית והנפשית) שלך.
בהצלחה ושנה טובה,
שני תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדגים ישנה סכנת כספית
אקו21/09/2009והבנתי שהגוף יכול להפוך את האומגה הצמחי לשתי החומצות שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כבד ואיכות תוספים
שני תשובה21/09/2009הגוף (הכבד) בסופו של דבר אכן יודע להפוך את החומצה לEPA ול DHA אבל אם ברצונך לצרוך כמות משמעותית בעלת השפעה תרפויטית יש צורך בכמות גדולה ולא הייתי ממליצה להסתמך על הכמות שתתקבל לאחר הפעולה המטבולית בכבד. כמו כן חשוב מאוד להתייחס למצב ולתפקודי הכבד. בסביבה המודרנית יש גורמים רבים המכבידים ומשפיעים על תפקוד הכבד ויש לתת על כך את הדעת.
לגבי הכספית: אל תקנה סתם תוסף ללא היכרות עם איכות החברה. יש חברות מאוד איכותיות שמקפידות על בדיקות קבועות ומחמירות בכל הקשור לכספית. ולכן לא הייתי דואגת אם התוסף הוא מחברה איכותית.
בברכת בריאות,
שני תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד על חומצות שומן ALA,DHA,EPA
שושנה שרשבסקי22/09/2009שלום אקו,
קבוצות שומן מסוג אומגה 3 נבדלות זו מזו במספר אטומי הפחמן בשרשרת ובמספר הקשרים הכפולים. גוף האדם אינו יודע לייצר אף אחת מחומצות אלו. אנו חייבים לקבל אותן מהמזון.
DHA ו EPA נמצאות רק במזון מן החי, בעיקר בדגים.
ALA נמצאת גם במספר מצומצם של מזונות מהצומח. הגוף שלנו יודע לייצר DHA ו-EPA מ-ALA
השאלה היא האם אנחנו מסוגלים לייצר מספיק DHA ו-EPA מ-ALA.
וכאן אני רוצה לחלוק על הקולגה שלי, שני (מסכימה איתה לגמרי לגבי המשך דבריה על תוספים נוספים למצבי דיכאון)
יותר ויותר מחקרים מאשרים את העובדה שההמרה מ-ALA לחומצות האחרות נעשית בצורה די טובה, חוסר ההסכמה בין החוקרים הוא על השיעור המדויק של ההמרה. ההבדלים במחקרים נעוצים קודם כל בהבדלים בין בני אדם . ההמרה מושפעת ממספר גורמים: גורמים תזונתיים (כמות ויטמינים ומינרלים אצל אדם מסוים), גורמים הורמונאליים (נמצא ששיעור ההמרה גבוהה בהרבה אצל נשים לעומת גברים), אבל מעל הכל יצור מספיק של ALA תלוי בכמות ה-ALA הנמצא בתפריט שלנו. המרה נמוכה היא תוצאה של חסר ב-ALA, חסר בויטמינים (B3,B6,C ), חסר במינרלים (אבץ, מגנזיום), חסר בעוד חומרים תזונתיים חשובים, השפעות רעילות, כל אלו הכרחיים לייצור טוב של החומצות החיוניות האלו.
עובדה היא ש-ALA חסר בתזונה של רוב האנשים בחברה שלנו. יש ALA במספר מצומצם יחסית של מזונות: בפשתן, באגוזי מלך, מעט בשמן קנולה,ועוד. לאחרונה מצאו (פטנט ישראלי) שיש ריכוז גבוה של ALA בצמח המרווה המרושתת. מפיקים ממנו שמן מכבישה קרה המוכנס בקפסולות (לצמחונים אדוקים, וכן לשומרי כשרות מקפידים, עלולה להיות בעיה כי הקפסולה עשויה מג'לטין מבקר).
לאחרונה הגיעה לארץ אבקה מצמח המרווה, יש בה ריכוז גבוה מאד של ALA, ומוסיפים אותה למזון, כמזון, לא כתרופה, כף מדידה אחת כל יום, זה עשוי להיות פתרון מעולה לא רק לצמחונים,אלא גם לאלו הסולדים מהטעם ה'דגי' של התוספים משמן דגים, לאלו החוששים מהרעילות של האומגה מדגים ובכלל לכל שוחרי הבריאות.
כל טוב ושנה טובה
שושנה (לכל שאלה אפשר ליצור קשר איתי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקבלת
שני תשובה23/09/2009מקבלת בברכה את ההערה והמידע הנוסף. תמיד טוב ללמוד עוד.
תודה וגמר חתימה,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתייה בבוקרME13/09/2009
שלום ,
רציתי לשאול האם יש משהו בריא ומומלץ לשתייה בבוקר ?
שמעתי על שמן זית עם לימון וג'ינג'ר או משהו כזה .
הייתי רוצה להפסיק עם הנס קפה ולעבור למשהו יותר טבעי
אך בו בעת קצת מעורר וקל להכנה בבוקר .
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתייה בבוקר
מירב אלטמן13/09/2009קודם כל מברכת אותך על הרצון להפסיק לשתות נס קפה.
אז כן יש תחליפים לקפה בבוקר.
כשרוצים להגמל מקפה ניתן לשתות משקה צ'יקוריה העשוי מעולש
או משקה חרובים או תה בנצ'ה- תה יפני ירוק שיש לבשל מעט.
ניתן לשתות מגוון חליטות של תה צמחים- כמו לואיזה , מרווה, לימונית אך כדי לדעת מה מתאים לך בדיוק צריך לאבחן ולשם כך צריך עוד מידע.
שמן זית עם לימון טוב לשתות למי שסובל מעצירות או יובש חמור
תה עם לימון וג'ינג'ר אפשר לשתות כדי להתחמם או להקלה על בחילות או שיש התקררות.
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתליאל13/09/2009
כיום אני בת 22 מגיל 16.5 לא קיבלתי מחזור באופן ספונטני,ירדתי 20 ק"ג ,אני 168 שוקלת 52
כבר במשקל 57 הפסיק לי המחזור
אני כיום לוקחת גלולות דיאנה (אחרות גורמות לי לכאבים בלתי נסבלים)
תחילה נאמר לי שיש לי שחלות פוליציסטיות אך הבדיקה האחרונה מראה שאין לי שחלות כאלה
אני נורא מודאגת לגבי הפריון שלי
לא בדקתי אם אני מקבלת באופן ספונטני כיוון שאני מקיימת יחסי מין ,אך בין גיל 18-20 לא לקחתי גלולות וכן גם לא קיבלתי(מלבד יום אחד שהמחזור הופיע)
היית במשקל נמוך יותר (48-49)אך עליתי ל-52-53 (הסכמה ביני לבין הדיאטנית שלי)
לא קשה להבחין מדברי שמעורב כאן סיפור של הפרעת אכילה ,אני אוכלת לפי תפריט שקיבלתי מהדיאטנית שלי ,מה עליי לעשות כרגע כדי לדעת בוודאות שהפריון שלי לא ניזוק?
האם יש סיכוי שאני אוכל להכנס להריון ללא באופן טבעי ללא התערבות חיצונית
מה העיצה שלכם כרגע
כיום אני סובלת קצת מבולימיה(פעם בשבוע),נמצאת בטיפול ומנסה כמה שיותר לעזור לעצמי,לוקחת תוספי מזון איפה שצריך וממש אוכלת מה שנדרש ,לא מוותרת על לחם מלא ,ביצה ,אורז מלא,חזה עוף,גבינות רק 5% שומן ,פירות ,ירקות בשפע,פסטרמה ,חטיפי אנרגיה,שותה מים (חצי ליטר),טונה במים ועוד ,מה עוד אני יכולה לעשות כדי לעזור לעצמי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת
שושנה שרשבסקי13/09/2009שלום ליאל,
הפרעות אכילה וירידה מוגזמת במשקל עלולות לגרום להפרעות קשות במחזור החדשי, עד להפסקה מוחלטת.
טוב ש"תפסת" את עצמך ומקבלת הדרכה צמודה של דיאטנית, את חייבת לעלות עוד כשישה קילו כדי להגיע למשקל מינימלי רצוי לגובה שלך.
גלולות הורמונליות גורמות לתופעות לוואי קשות אצל חלק מהנשים, ורופאים מנסים להתאים את הגלולה לכל אישה, אך יש לדעת: לקיחה של גלולות למניעת הריון לתקופה ארוכה, יש לכך השפעה על"מחסן" הויטמינים והמינרלים בגוף(ועלול להיות גם השפעה שלילית על הפוריות). כאשר לוקחים גלולות יש חשיבות גדולה מאד באיכות האוכל, חשוב לאכל מזון עשיר ברכיבי תזונה חיוניים .
אני מאמינה שמשקל נכון ותזונה מתאימה יחזירו לגופך את חיוניתו ובריאותו.
כדי לדעת אם המחזור חזר, הטוב ביותר , הוא להפסיק לקחת את הגלולות לתקופת מה (ולשמור מהריון בדרך אחרת). אם המחזור יחזור באופן ספונטאני ויהיה פחות או יותר סדיר, יש סיכוי רב שפוריותך לא נפגעה. זו כמובן לא הוכחה של 100 %. אני מבינה שבדיקות שעשית עד כה תקינות,
אז בשלב זה לא לדאוג, אלא לטפל בעצמך, לאכל טוב ונכון (בהדרכה ובתמיכה של דיאטנית) , לעשות פעילות גופנית (לא מוגזמת!),לעבוד ו/או ללמוד, להתפתח.
בהצלחה
שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמשך לתשובתך
ליאל13/09/2009ציינתי מה המאכלים שאותם אני משתדלת לצרוך מדי יום
מבחינת הדיאטנית שלי זהו משקל סביר העיקר שאני לא ארד
,מה שכן המחזור פסק במשקל ממש גבוה ,אני לומדת ועובדת ,קצת לחוצה מדי יום בשל הלחץ בעבודה והלימודים
הבנתי מהרופא נשים שזה מאוד מסוכן שלא מקבלים מחזור לכן חשוב שאני אקח את הגלולות גם אם אני לא מקיימת יחסי מין ,איך עוד אוכל לשפר את תהזונה שלי?
האם ישנם מאכלים שאת יכולה להמליץ לי עליהם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לליאל המודאגת
מירב אלטמן14/09/2009שלום ליאל,
אני תומכת במה שהציעה שושנה לגבי הפסקה זמנית של הגלולות לראות האם יגיע לבד, ובזמן זה להישמר בעזרת אמצעים אחרים. כפי שאת מתארת לחץ, מתח ודאגה יכולים להיות הגורמים או לתרום לכך שהמחזור לא מגיע.
לגבי המזון תשתדלי לאכול אוכל מבושל וחם, פחות ירקות ופירות טריים. יותר דגנים מלאים, קטניות, ירקות שורש מבושלים. תשתדלי שהמזון שאת אוכלת יהיה באיכות טובה כלומר לא דברים מעובדים ומשומרים עם שמנים מזיקים (כמו הפסטרמה, טונה, חטיפי אנרגיה)
זה על קצה המזלג ,על מנת לעזור לך יותר ולהתאים לך תפריט יותר מדויק ולעזור להתמודד עם המתח והלחץ שבו את נמצאת אני ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי. לרפואה הסינית יש הרבה מה להציע כדי לעזור לך.
בהצלחה והרבה בריאות ורוגע
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאל בהמשך להודעתך
שושנה שרשבסקי14/09/2009שלום ליאל,
1. כמובן שאין אני מתערבת בשיקול של הרופא . אני ממליצה בכל זאת להתיעץ עם הרופא בדבר האפשרות להפסיק את הגלולות לתקופה מוגדרת על מנת לבחון את מצבך.
2. רק עכשיו ראיתי את הפירוט של מה שאת אוכלת. בסך הכל נראה שאת אוכלת באפן סביר.
אכלי מגוון רחב של ירקות בכל צורה של בישול (מאודה, מוקפץ, אפוי ,בישול קצר במעט מים) לצד ירקות טריים. ותרי על מזונות מעובדים. תמשיכי לקבל הדרכה ותמיכה מהדיאטנית.
3. את לא מציינת אם את עושה פעילות גופנית, כדאי מאד, פעילות גופנית מתונה וסדירה עשויה לעזור לך להרגיש טוב.
4. בנוסף כדאי לשקול לקבל טיפול משלים כגון רפלקסולוגיה, פרחי באך, אולי דיקור סיני, ועוד כל אלו עשויים לעזור לך, לשחרר אותך מהדאגה ולהביא אותך לאיזון ולהרגשה טובה, ובבוא הזמן להריון מיוחל...
כל טוב ושנה טובה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בלהרזות...מרינה12/09/2009
שלום,
ילדתי לפני עשרה חודשים ואני לא מצליחה לרזות וזה ממש מטריף אותי ואז אני בורחת לאכילה...אני כבר לא יודעת מה לעשות צריכה דרך חדשה בלאכול ולחיות נכון ולא מוצאת.
שלוש שנים לפני ההריון הצלחתי לשנות את אופן המחשבה וירדתי 11 קילו (שקלתי אחרי הירידה 59 "ג) והייתי מאוד מרוצה מעצמי אחרי שנכנסתי להיון התחלתי לעלות במשקל ועליתי 25 ק"ג!!!! היום יש עליי 10 מיותרים ואני לא מצליחה לעשות עם עצמי כלום שזה ירד....בבקשה עזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בלהרזות...
שושנה שרשבסקי13/09/2009שלום מרינה,
לא אוכל לתת לך עיצה מועילה דרך האתר.
המלצתי היא שתגשי לנתורופתית או לתזונאית טבעית.
לאחר תשאול מעמיק אשת מקצוע תוכל להדריך אותך לא רק במה לאכל ומה לא וכו', אלא בעיקר תוכל גם לעזור לך להבין מה קורה איתך, מה גרם לך לעלות כל כך הרבה ומה מונע ממך עכשיו לרדת.
בהצלחה
שנה טובה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מרינה
מירב אלטמן13/09/2009קודם כל תודה על הכנות ובקשת העזרה. אנחנו נמצאים כבר בסתיו וראש השנה בפתח, זהו זמן מצויין להחליט מה אנחנו משילים מעצמנו בכל הרמות (פיסית, רגשית, נפשית וכו') ומה אנחנו רוצים לקחת איתנו הלאה אל החורף. הרבה פעמים אחרי לידות הגוף נחלש מהמאמץ, איבוד הדם והשינויים ההורמונליים ולוקח לו זמן לחזור לעצמו. מצב זה כמובן משפיע גם על המצב הרגשי ואז נוצר מעגל לא רצוי של אכילה מתוך פיצוי רגשי . אז קודם כל חשוב שתדעי שיש מה לעשות ואפשר לצאת מהמעגל. חשוב שתתיעצי עם מטפל/ת בתזונה שיתאימו במיוחד עבורך תפריט מתאים שגם יעזור לרדת במשקל וגם לייצב את המצב הרגשי (הכל קשור הרי...) את יכולה גם לשלב דיקור, צמחי מרפא או טיפולי מגע. דבר נוסף, לא רשמת אם את מתעמלת או לא, אך אם לא כדאי למצוא איזושהי פעילות לעשות, התנועה מאוד חשובה.
אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול או ליצור קשר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לפי סוג דםתהילה09/09/2009
שלום. סוג הדם שלי הינו: o . ברצוני לדעת בבקשה מה עדיף : לחם חי מחיטה נבוטה , לחם שיפון או פירכיות אורז? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה לפי סוג דם
מירב אלטמן13/09/2009קשה לענות תשובה חד משמעית רק על פי סוג הדם שלך מה מהבאים עדיף, מפני שישנם עוד גורמים כמו המבנה הגופני שלך, מצב הבריאות שלך, מצב העיכול והאם יש משהו שממנו את סובלת. כל אחד מהמרכיבים שרשמת משפיע בצורה שונה על הגוף. החיטה מקררת ומלחלחת ויכולה לגרום לליחה, השיפון מחזק גידים ורצועות ופריכיות אורז הן יבשות ויכולות לייבש מדי וליצור נוקשות בגוף. בכל מקרה תמיד רצוי שאוכלים לחם לבחור בזה שלא מכיל שמרים כלל אלא עשוי על בסיס מחמצת.
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה במשקל לפני חתונהנוני08/09/2009
שלום וצהריים טובים.
אני מתחתן בעוד כשלושה חודשים ומעוניין לרדת מעט במשקל.
הגובה שלי הוא 1.87 מטר משקלי 89 ק"ג. קצת כרס אבל לא יותר מזה...
מהי הדרך הטובה ביותר להוריד את הכרס בזמן קצוב שכזה?
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
שני תשובה08/09/2009שלום נוני,
ראשית - מזל טוב!!!
אני מגיעה מתחום הספורט אז המלצתי הראשונה היא שתתחיל כמובן בפעילות גופנית!!!!! - אך עשה זאת בהדרגה ובחכמה! (אל תגזים שלא תפצע...).
לגבי תזונה: קודם: צריך להסתכל על מה שאתה אוכל היום - איפה אתה יוצא מאיזון ומה אפשר להוריד ולשנות (תשאל את עצמך מה הביא אותך לעודף משקל). ולגבי מה כן לאכול - הייתי ממליצה לך להתמקד בתזונה עם אינדקס גליקמי נמוך. יש ספר נהדר של הוצאת פוקוס שנקרא: "מהפכת הגלוקוז". יש בו הסברים על מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך, וכדאי שגם תתיעץ עם תזונאי/ת.
בהצלחה וכל טוב,
שני תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לצרוך Q-10 דרך המזון?mark05/09/2009
שלום רב,
אני מבקש לשאול אם ניתן לצרוך Q-10 דרך מזון,
ולא רק דרך כמוסות (יקרות מאוד...)?
תודה על תשובה,
אני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CoQ10 במזון
שושנה שרשבסקי06/09/2009שלום,
CoQ10 הוא חומר דמוי ויטמין הנמצא למעשה בכל תא בגופנו. במזון,
Q10 נמצא בעיקר בבשר ודגים , אך רובו נוצר בכבד באופן טבעי על ידי הגוף שלנו במשך כול ימי חיינו (הוא גם מסונתז מהמזון שאנו אוכלים). ככל שאנחנו מזדקנים יכולתנו לייצר אותו הולכת ויורדת. מחקרים היום מראים שישנם אנשים שמגיל 35 מתחילים לייצר פחות קיו 10.
תרופות מסוימות( לדוגמה תרופות להורדת כולסטרול) גורמות לירידה של רמת הQ10 בגופנו
להלן המקורות העשירים ביותר בCoQ10 (ככל שיורדים ברשימה, יש פחות):
מן החי:
סרדינים טריים
בכד ובשר בקר
בשר כבש
ביצים
מן הצומח (יש הרבה פחות מבמזון החי):
תרד (העשיר ביותר)
ברוקולי
בוטנים
נבט חיטה
דגנים מלאים
חשוב לציין שCoQ10 נמצא רק במזון גולמי, טרי, לא מעובד,.
לא נמצא את האנזים בשימורים, במזון מוקפא, במזון טחון וכו'.
לאור זאת קשה לקבל את האנזים מהמזון במצב של חסר. המזון מספק אותו לצד היצור העצמי בכבד (שזה למעשה עיקר המקור שלו בגוף) במצב בריאות תקין. במידה ונוצר חסר בגוף, מומלץ לקבל אותו כתוסף (אם כי אני מוכרחה לציין שיש ויכוחים ברפואה לגבי יעילותו מול עלותו)
הערה נוספת :לא מומלץ לאנשים המטופלים בתרופות לדילול הדם(קומדין)
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהQ10 מהמזון
שני תשובה08/09/2009מרק שלום רב,
Q10 נוצר בעיקר בכבד בעזרת ויטמיני B2, B6, B12 וחומצה פולית. תהליך הייצור יורד עם הגיל.
מולקולת ה Q10 מסיסה בשומן ומאוד רגישה ולכן צריכה מהמזון לא תשיג כמויות משמעותיות מבחינה קלינית . יש כמובן להתייחס לסיבה בגללה אתה חושב לצרוך Q10 וחשוב להתייחס לכלל המרכיבים שיכולים להשפיע על בריאות הלב.
בברכת בריאות,
שני תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה קרה.דני03/09/2009
רציתי לשאול האם שתיה קרה מדי יש בה נזק כלשהו.
בקיץ האחרון התחלתי לשתות שתיה קרה מאוד ובכמויות גדולות, מה שמועיל לי למניעת זיעה יתירה ולצינון הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתייה קרה
שושנה שרשבסקי04/09/2009שלום דני,
שתייה מרובה מסייעת לפליטת חום לסביבה וכך מווסתת את חום הגוף, צריך לשתות בעיקר מים, ולא משקאות קלים. אבל אין צורך לשתות מים קפואים.. לספורטאים מומלץ על שתייה קרירה 16-18 מעלות C .
ה- American College of Sports Medicine
ממליץ על שתיית מים קרירים ולא קרים, כמה מעלות מתחת לטמפרטורת החדר בין 15-23 מעלות C
יחד עם זאת יש מחקרים שמראים שמים קרים (5 מעלות C ) נספגים מהר יותר בקיבה ולכן מפיגים התיבשות מהר יותר .
יש חשיבות רבה לשתות מספיק, טמפרטורת המים פחות קובעת. במילים אחרות, אם אתה שותה פחות כשהמים לא ממש קרים, תשתה מים קרים,.
הכי חשוב: הקשב לגוף שלך. אם שתיית מים מאד קרים גורמת לך לאי נעימות כלשהי בגוף (כאב ראש, כאב בטן), ברור שזה לא טוב.
לרפואה הסינית יש התיחסות רבה לקור וחום של מאכלים. הקור יוצר כווץ המאט את מהירות זרימת הדם והאנרגיה בגוף, מחליש את מערכת העיכול ועלול ליצור קור פנימי (מחליש את הינג). על פי הרפואה הסינית לא אמורים לאכל גלידה בקיץ...
אני לא מומחית לרפואה הסינית . אני מזמינה גולש מומחה להסביר את ההבנה של הרפואה הסינית לגבי שתייה קרה .
לבריאות
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתייה קרה
אירית27/07/2010הילדה שלי עכשיו שתתה ברד ולא הפסיקה להשתעל! מה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אירית
מירב אלטמן29/07/2010שלום אירית
מה שלום בתך היום? האם עדיין משתעלת?
יש לשלול שלא מדובר במשהו חיידקי המצריך אנטיביוטיקה, אך בכל מקרה מומלץ להמנע משתיית ברד, קרטיבים גלידות שתייה קרה, קרח או מזון קר ישר מהמקרר
עדיף לתת לה מזון מבושל, מרק, ירקות מבושלים, תה צמחים בתוספת לימון.
צריכה של מזונות קרים גלידות ברד וכל החברה האלה שנהוג לאכול מהם בקיץ הרבה יוצרים סביבה שבה קל לכל וירוס או חיידק להכנס ולהתיישב הרבה יותר מהר וקל.
החלמה מהירה
מרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתייה קרה
מירב אלטמן16/09/2009שושנה צודקת על פי הרפואה הסינית יש חשיבות לחום וקור של המזונות והמשקאות שאני צורכים בדרך שבה הם משפיעים על הגוף. מזון או משקה קר מאוד בטווח הקצר יעזור להתגבר על החום הגדול כמו החום בקיץ אבל בטווח הארוך מזונות ומשקאות קרים וקרים מאוד כמו מים עם קרח, ברד, גלידות,קרטיבים, סלטים קרים, אייסקפה יכולים להחליש מאוד את מערכת העיכול בגוף, או מה שהסינים קוראים "אש העיכול" , כי מערכת העיכול שלנו היא כמו תנור שצריך לשמור כל הזמן שהאש בו לא תכבה. הרבה מחלות ובעיות מתחילות כאשר האש הזו נפגעת. מצבים כמו עייפות, שלשולים, כאבי גב ועד בעיות פיריון. אז כמו כל דבר אצל הסינים הכל צריך להיות באיזון. האיכות של המים היא בכל מקרה קרה גם אם הם לא קרים בטמפ' (כלומר גם למים רותחים תיהיה בסופו של דבר השפעה קרירה על הגוף) לכן אין צורך לשתות אותם מאוד קרים. יש דברים נוספים שניתן לעשות על מנת להתגבר על החום בקיץ כמו לאכול יותר ירקות ומרקים קלים הנוזלים שלהם הרבה יותר מזינים בצורה מאוזנת.
בכל מקרה שיהיה סתיו נעים
שנה טובה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלב והופעת ליחה- יש קשר?הילה02/09/2009
צהריים טובים
אני בת 26. בחודש האחרון אני נמנעת מצריכת מוצרי חלב כיוון שאני חוששת שמא הם גורמים אצלי ליחה כבדה. (מנסה לתקופת ניסיון תקופה נסיון). רציתי לשאול אילו מזונות רצוי לאכול כאחד שאינו אוכל חלב ומוצריו וגם לא חלב סויה?
תודה רבה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה ומוצרי חלב
שושנה שרשבסקי02/09/2009שלום הילה,
אכן, לאנשים רגישים, החלב ומוצריו חשודים כיוצרי ליחה. לאחר שמצבך ישתפר תוכלי לבדוק חלב עיזים, אבל בשלב זה יש להמנע גם מכל מוצרי הצאן.
מזונות נוספים חשודים:כיוצרי ליחה (וכדאי להימנע מהם):
פירות הדר (בעיקר מיץ תפוזים), דבש, אגוזים ובוטנים (במבה!), בננות, קמח לבן (וכל מוצרי הקמח הלבן), פחמימות פשוטות (סוכרים)
תזונה מומלצת למניעה יצור ליחה:
להרבות במזונות טבעיים מעולם הצמח, מומלץ במיוחד ירקות שורש, פטרוזיליה, סלרי, קולורבי,גזר, בטטה, וכן דגנים מלאים , קווקר וגריסי פנינה (מומלצים במיוחד)
טיפ: כף פשתן טחון בחצי כוס מים - ולשתות (סופח את הנוזלים) (פעם ביום)
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית מים שהושרו עם זרעי פשתן
אמא04/09/2009שלום,
האם ניתן לתת גם לתינוקות לשתות את המים שהשרנו עם זרעי הפשתן? דרך אגב, הוא חייב להיות גרוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרעי פשתן לתינוקות
שושנה שרשבסקי05/09/2009שלום אמא,
1. חייבים לטחון את זרעי הפשתן (גם למבוגרים), זרעי פשתן לא טחונים אינם מתעכלים בכלל, ואין להם תועלת. הטוב ביותר הוא לטחון אותם בבית, טרי, יומיום, אך לרוב האנשים זה לא מעשי. ניתן לקנות זרעי פשתן טחונים בבתי טבע.הם חייבים להיות מוחזקים בקירור (גם בחנות, גם בבית, ואפילו בתא ההקפאה).
2. אפשר לתת פשתן לתינוקות מגיל 7-8 חודשים. כמו כל מזון חדש שמציעים לילד , צריך לבדוק אם אין לו תגובה אלרגית (הפשתן לא נחשב אלרגני).
נתחיל בכפית אחת ואפשר בהדרגה להעלות לכף (+3 כפיות, לאו דווקא באותה ארוחה)
אין לתת יותר מדי, זרעי פשתן עלולים לגרום לשלשול (עשירים מאד בסיבים), אגב, מעולה לעצירות!
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי המים - לא לגבי הפשתן
אמא08/09/2009הכוונה היתה להמלצתך להשרות כף פשתן טחון בכום מים ולשתות את המים - לא לגבי הפשתן. האם יש איזושהי הגבלה בתינוקות לגבי שתיית המים האלה? אני יודעת שמבוגרים מגיבים לזה מצויין, השאלה היא מה עם תינוקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא
שושנה שרשבסקי17/09/2009לאמא, שלום
רק עכשיו שמתי לב להבהרת השאלה שלך.
לדעתי אין סיבה לא לתת לתינוק (מגיל 7-8 חודשים)את הפשתן מושרה במים, מים רתוחים כמובן.תתחילי בכמות קטנה ותראי איך תינוקך מגיב.
כל טוב ושנה טובה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קשר בין חלב לליחה
סטודנט לתזונה03/09/2009היי הילה,
התפיסה הרווחת בציבור שמוצרי חלב גורמים לליחה היא בסה"כ מיתוס כוזב. המקור שלו נובע מהרפואה הסינית, שהיא תומכת נלהבת בהימנעות מחלב. ובכן, הסינים לגמרי טועים. הטענה שלהם חסרת בסיס, כי לא קיים שום קשר סיבתי בין צריכת חלב לבין הופעת ליחה.
בכלל, מחקרים מדעיים ורציניים רבים הוכיחו חד משמעית שצריכת חלב אינה גורמת למחלות דרכי הנשימה (אסטמה, נזלת, שיעול, ליחה). כתוצאה, אפילו החברה לרפואת ילדים בקהילה(חיפ"א) המליצה בנייר עמדה רשמי על המשך צריכת חלב גם כשסובלים ממחלה/קושי בדרכי הנשימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב לא מייצר ליחה? אז בטח פרות עפות
חן פרופסורסקי03/09/2009שלםו סטודנט נחרץ ובטוח לתזונה,
אני שמח שלמדת כבר לצטט מחקרים (כלומר לרשום מהיכן הבאת עובדות חותכות ומדוייקות אלה...) כמובן שרצוי שיהיה רשום להבא קישור למקור כך שנוכל להתייחס ברצינות למידע שאתה מחלק לכל דיכפין !
אני מניח כי לא יצא לך עדיין לטפל באיש בעזרת הכלים העומדים לרשותך וכי טרם ניסית את התיאוריות הנפלאות שאתה מפיץ.
כמי שמטפל הן בנטורופתיה ותזונה בגרסתה ההוליסטית והקלינית מאוד וכן ברפואה סינית (אותה השמצת והעמדת באור של "רפואת אלילים פאגאנית ולא מעודכנת), אני יכול לספר לך ולשאר באי הפורום כי יש כאן יותר מאמת אחת והרבה אי-אמיתות בדברייך ובדעה שהבאת:
1. מוצרי חלב מייצרים ליחה. כל מי שיודע לבדוק את הדופק בשיטה הסינית יודע לזהות את השינוי הרבה לפני שהאסטמה נעלמת.
2. הורדת מוצרי חלב איננה כל המענה הנדרש בכדי להעלים ליחה ולכן במבחן המציאות לחקור הורדת מוצרי חלב מבלי להרחיק את כל הגורמים הנוספים איננה מקצועית ואיננה מוכיחה דבר (חוץ מזה שאחוז מסויים מן הנבדקים שאכן היה חשוף *רק* למוצרי חלב כגורם מייצר ליחה אכן השתפרו בוודאות.
3. היות ולתזונה ה"מודרנית" /"'ונוונציונלית" וגם לא לרפואה המודרנית אין ממש מענה לליחה או למחלות שנוצרות כתוצאה מהצטברות ליחתית בעוד שנסיוני הקליני מלמד כי במחלות רבות שנחשבות להד (בין השאר) של הצטברות ליחה לטיפול נטורופתי / סיני יש תוצאות נפלאות אינני חושב שיש לי צורך בעוד הוכחות !
אומרים שיש לאקדמיה של ימינו מחלה קטנה - רוב החוקרים נצמדים לנייר ולא יוצאים לשטח.
האם גם אתה מתכוון להיות כזה? לפני שאתה מצהיר כי שיטה אחרת "דפוקה" אתה מוזמן לבדוק את המצב בשטח - אולי אפילו תלמד משהו.
שפע בריאות !
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן, אם לא התוכן, לפחות סיגנון
אהרון05/09/2009התגובה אינו ראוי. לאף אחד אין מונופול על הידע אפילו בתחומים יותר מדוייקים ולא שנויים במחלוקת
כמו התחום בו אנו עוסקים וחלקנו גם מתפרנסים. הבחור בסה"כ אימץ גישה מבוססת על ספרות מקצועית וחלק מהמחקרים שנערכו לאחרונה על ידי מכוני מחקר מובילים בעולם, ואני מסכים שהיה יותר נכון אילו ציין אותם.
כיוון שאינני מעוניין להיות צד בוויכוח (כנראה לא נטול אינטרסים של גילדה) אני נמנע מלצטט מאמרים או להפנות למקורות התומכים בטענה של הסטודנט, אבל אין שום קושי למעוניינים להגיע אליהם. באותה קלות אפשר למצוא גם מימצאים משכנעים הפוכים. מה לעשות, כולם צריכים להתפרנס!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי האישית . איני מנוסה כמותכם.
מאמן קראטה25/03/2011מנסיוני האישי גיליתי כי:
1. לאחר השוואה בין ביצים שאכלתי בילדותי וביצים אורגניות לבין ביצים שקונים מלולי צפיפות שאוכלים תערובות גרועות, יש הבדל עצום בטעם ואני מעריך שגם הבדל במה שהן מספקות לנו.
2. לאחר השוואה בכלל בין מוצרים שונים אורגניים ללא אורגנים (ביחוד מוצרים מן החי), חיות למאכל ודגים שנידוגים בסביבות טובות יחסית הם לפחות בטעם שונה מאלו שגודלו בתנאים גרועים.
3. בירקות ופירות קשה יותר למצוא את ההבדל (בטעם לפחות), אבל יש הבדל בריסוס שאפשר למדוד אותו במספרים (כמו בתותים ועוד).
מחקרים חדשים מצביעים על כך שאוכל שנכנס אלינו מכיל מספר רב של חומרים כימיים שכל אחד מהם בנפרד במינון שהוא נמצא במזון אינו מזיק... אבל אף אחד לא יודע איך נגיד נגיב לאורך זמן לשילוב של 3-4 חומרים כימיים שונים במזון לאורך שנים...
מחקר קטן שנעשה בעכברים גילה שחשפו אותם לחומר 3 חומרים כימיים שונים, כל קבוצה לחומר כימי בודד אחד (3 קבוצות שונות) גילו כי אין שום השפעה שהחוקרים מזהים. שחשפו קבוצה אחת ל3 החומרים גם יחד הסתבר כי החומרים מזיקים מאוד וגורמים עיוותים קשים בבעלי החיים (ביחוד בעוברים ובצאצאים בגיל ההתבגרות ).
לעניין המקורי של החלב.
חלב מהפרה או חלב מפרה בריאה אמור להיות ללא אטיביוטיקה עם חומרים טובים יחסית ... החלב שאנו שותים כנראה רחוק מאוד באיכותו מהחלב שאכלו כאן לפני 5000 שנה כנראה.
למי שיוצא לאכול תוכן של עצמות של בעלי חיים מגלה כי תוכן העצם אינו תוכן של בעלי חי בריא ומלבד השאפט תוכן העצם נראה שומני ברובו (עצם חלשה) ולא כמו כוורת של תוכן קשה.
זאת אומרת יתכן שחלב ומוצרי חלב שסובלים מפחות עיבוד תעשייתי ומופקים מפרות בריאות שאינן צועדות בצואה של עצמן כל היום היו מספקים לנו תזונה טובה אך במצב היום כנראה שהדבר אינו כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש קשר בין חלב לליחה
שושנה שרשבסקי03/09/2009שלום סטודנט לתזונה,
כל אדם צריך להקשיב לגופו. מיחושים רבים ומחלות רבות נוצרים ממזונות שאינם מתאימים לנו.
בפרפראזה של הפתגם "כשם שאין פרצופיהם שווים זה לזה, אין דעתם שווה זו זלו, אלא כל אחד ואחד יש לו דעה בפני עצמו", נאמר אנו: כשם שאין פרצופיהם שווים זה לזה, אין גופם שווה זה לזה, אלא כל אחד ואחד דורש התייחסות מיוחדת למערכת הגופנית האישית שלו...
לא בתאוריות עסקינן, אלא בבני אדם. וזו היחודיות של הרפואה המשלימה.
יש מאכלים רבים שאינם "רעילים" לכלל הציבור, אבל גורמים לבעיות אצל לא מעט אנשים, מודעות היא שם המשחק, שים לב למה שאתה מכניס לפה, עושה לך טוב, עושה לך רע...
לגבי החלב, תדע שהרבה רופאים "קונבנציונלים", במיוחד רופאי ילדים ממליצים על הפסקת מתן מוצרי חלב (לזמן מה) , לפעוטות וילדים הסובלים מאף נוזל ללא ההפסקה, מדלקות אוזניים חוזרות ונשנות, זה פשוט עובד...
לא רק מוצרי חלב עלולים ליצור ליחה עודפת אלא גם מוצרים נוספים (כפי שכתבתי בתשובתי להילה) . כל אחד צריך לבדוק מה גורם לו לבעיה.
תודה לתגובה/הודעה של חן.
ולך הילה, אחולים לבריאות טובה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בתנאי חיים חריגיםדורה28/08/2009
ערב טוב,
אני זקוקה להמלצה לתזונה נכונה עבור אדם בוגר,
שחי בתנאים של העדר חשיפה לשמש, אפשרויות מוגבלות של תנועה ולחץ נפשי כרוני וקיצוני (כל זאת לאורך תקופה של מעל 10 שנים).
אשמח לכל עצה שהיא בנוגע לכל מרכיב תזונתי או מזון מבריא שמומלץ לצרוך בתנאים אלה, על מנת לשמור על מצב בריאותי תקין ולתחזק את המערכת החיסונית.
ברור לי הקושי שבמתן תשובה לשאלה זו, אך אין באפשרותי להיוועץ ברופא.
כל המלצה תתקבל בברכה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט מומלץ לאדם מבוגר
שושנה שרשבסקי30/08/2009שלום דורה,
חסרים לי הרבה פרטים על מנת להמליץ על תפריט מבריא מותאם בדיוק לאדם בטפולך.
אתן לך כמה הנחיות כלליות:
תשלבי בתפריט היומי הרבה ירקות מכל הצבעים ומכל הסוגים. הדגש על המגוון.
הירקות עשירים בסיבים תזונתיים, בויטמינים, במינרלים , בנוגדי חמצון ובעוד חומרים המיטיבים עם הבריאות והמחזקים את מערכת החיסון.
ירקות טריים זה תמיד טוב, אך קשים יותר לעיכול. לאדם מבוגר, לפעמים עדיף להכין מרקים, ירקות מאודים . מבושלים בישול קצר במעט מים או מוקפצים במעט שמן.
תשלבי גם קטניות קלות כמו עדשים, מאש (עשירות בחלבון),היכולות להחליף מדי פעם ארוחה עם חלבון מן החי
לצד הירקות תוסיפי מעט דגנים, הכוונה לדגנים מלאים(כמובן אם אין בעיה מיוחדת במערכת העיכול)
כמו אורז מלא, קינואה (הקלה לעיכול), לחם מקמח מלא.לדגנים המלאים סיבים תזונתיים (חשובים לעיכול טוב, וידועים כמונעים,מגוון מחלות).
חלבון: עוף(ללא העור), הודו, ביצים,דגים, אפשר גם מעט מוצרי חלב, בעיקר יוגורט ביו.
כדאי להעשיר את התזונה במזונות עשירים באומגה 3 .לאומגה 3 השפעה טובה על לחץ נפשי ודכאון (לצד כל היתרונות האחרות של חומצת שומן זו). תגישי פעמיים בשבוע דגים ממים עמוקים (לא דגי בריכות) כמו דג סלמון, סול, בקלה, העשירים באומגה 3. בנוסף תוסיפי כל יום לסלט או ליוגורט 2 כפות של פשתן טחון (בחנויות טבע). לפשתן יתרונות בריאותיים רבים והוא עשיר באומגה 3 מהצומח.
בין הארוחות תציעי פירות, הקיוי עשיר מאד בויטמין C , מחזק את מערכת החיסון.
לגבי אי חסיפתו לשמש, אין ברירה אלא לתת תוסף של ויטמין D . ויטמין D נמצא בסל התרופות לאנשים מבוגרים, ניתן לקבל בכל הקופות.
יש למעט באכילת ממתקים, סוכרים פשוטים, מאכלים מעובדים ומאכלים תעשייתים, כל אלו מחלישים את הגוף ואת מערכת החיסונית.
כל טוב
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דורה31/08/2009תודה על התשובה המושקעת, עזרת לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, עזרה דחוף!!יערי24/08/2009
יש לי בעיה בקשר לסידן...מאז שאני קטנה חסר לי סידן בגוף
וזה משפיע לי על הפנים, לפעמים אני חיוורת
וגם משפיע לי על הגוף - חולשה בגוף, אין לי כוח לעשות כלום
ואני רוצה לשאול האם אתם יכולים להביא לי סידרה של מאכלים בריאים שאני יכולה לאכול!!
שיעזור לי להבריא קצת, בבקשה!
ואם אין ברירה, אז כדורים יכולים לעזור?
למרות שאני מאמינה שאוכל בריא זה יותר טוב מכדורים.
תודה מראש! יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלים עשירים בסידן
שושנה שרשבסקי27/08/2009שלום יערי,
א. יש גורמים רבים לחסר סידן בגוף(גורמים הורמונאלים, תרופות מסוימות, חסר ויטמין D, מחלות כרוניות ועוד), אני ממליצה לך לעשות בירור מקיף אצל רופא על מנת למצוא את הסיבה של החסר.
ב. מזונות עשירים בסידן: ירקות ירוקים עליים (כגון ברוקולי כרוב, חסה), אגוזים, שקדים, טחינה משומשום מלא, חומוס,חלב סויה ובעיקר טופו, גרעיני חמניות(לא קלויים), פירות יבשים(בעיקר תאנים, גם משמשים וצימוקים), סרדינים עם העצמות, מוצרי חלב
ג. לא כל הסידן שאנו אוכלים נספג בגוף:
צריכה מוגברת של קפאין, מלח, חלבון מן החי, אלכוהול, עישון, תרופות מסוימות, מגבירה את הפרשת הסידן בשתן, פחות סידן נקלט בגוף.
יחס גבוה של זרחן לעומת הסידן במזון מפריע לספיגת הסידן במעי: אין לשתות קולה, ספרייט וכד', התכולה של זרחן במשקאות אלו גבוהה מאד.
חומצה אוקסאלית וחומצה פיתית הנמצאים במזונות מסוימים עלולות גם להקטין את הספיגה של הסידן (לא ארחיב כאן על כך)
ד.גורמים המגבירים את ספיגת הסידן במעי: ויטמין D, סביבה חומצית במעי (להוסיף מיץ לימון לירקות), לקטוז (סוכר החלב) - הסידן ביוגורט נספג היטב הודות הלקטוז והחומציות.
ה. תוסף תזונה מומלץ: סידן ציטראט עם ויטמין D , נספג טוב בגוף
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!!
יערי27/08/2009אוקי, תודה רבה רבה רבה!!! ממש מודה לך
שיהיה לך יום טוב!(-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהב לאכולאריאל17/08/2009
אני לא בטוח האם זה הפורום המתאים אבל יש לי שאלה.
אני בן 25 ויש לי כל מיני מאכלים שאני לא "אוהב" לאכול וזה מקשה לי על חיים נורמאליים כי אני בקושי אוכל ירקות בגלל העניין ואני מאוד מוגבל במה שאני אוכל (אני למשל לא "אוהב" עגבנייה ומלפפון ועוד כל מיני מאכליים בסיסיים).
שאלתי היא האם יש משהו שניתן לעשות על מנת להתרגל לאכול מאכליים שאני לא "אוהב"
בתודה מראש אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוהב ירקות
שושנה שרשבסקי31/08/2009שלום אריאל,
לכל ירק, לכל מזון, טעם אחר, מרקם אחר, צבע אחר...על ידי תיבול, בישול וכו' אפשר לשנות את הטעם ואת המרקם וכך ליהנות משפע מזונות שלא היינו רגילים אליהם.
כאשר לא אוהבים המון מזונות, הבעיה כנראה היא ...בראש, ולא בפה...
אתה יכול לנסות דמיון מודרך: תסגור את העניים, קח ירק ביד, נגיד עגבנייה, תתחיל לאכל ותדמיין איך כל ויטמין נכנס בכל תא ותא מגופך וממלא אותך בחיוניות שלא הכרת...אפשרות אחרת היא לדמיין שאתה אוכל נקניק אסיסי כאשר אתה אוכל מלפפון...
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)