פורום תזונה טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לשיפור המע' החיסונית
    מיכל
    07/02/2010

שלום רב,
    אני סובלת מאוד מדלקות חוזרות ונשנות בגרון (אחת לחודש בערך) ומדלקת כרונית בצוואר הרחם. הבנתי שתזונה יכולה לשפר את חיזוק המערכת החיסונית. מה יכול לסייע לי? אלו מזונות/ משקאות/ תבלינים ובאיזו תדירות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למיכל

מירב אלטמן
    08/02/2010

שלום מיכל

המלצות התזונה צריכות להתחלק לתזונה בזמן הדלקת ותזונה בתקופות ההפוגה שבין הדלקות.
    זה לא כ"כ פשוט לענות לשאלתך משום שלא ציינת מה את אוכלת היום? כמה זמן את כבר סובלת מהדלקות? מה התחיל קודם הדלקות בגרון או ברחם?האם הדלקות מלוות בחום מדיד, אודם, ליחה האם קשור למחזור החודשי?

כמו כן על פי מה שאת מתארת יש צורך באיבחון מעמיק והתאמת תזונה ייחודית בשבילך לכן בכל מקרה מומלץ לקבוע טיפול אצל מומחה/ית בתחום.

באופן כללי מזונות שיש להיזהר מהם כי הם מגבירים מצבי דלקת:
    אוכל מעובד, משומר, תעשייתי, כל מה שמכיל שמן מזוקק, טרנס, רווי. יש להעדיף אוכל שבושל בבית עם שמן בכבישה קרה.
    יש לצמצם צריכה של בשר אדום, עוף, ביצים ,חלב גבינות שמנות
    יש לצמצם שימוש בעגבניות, תפוחי אדמה, גמבה, חצילים
    לצמצם שימוש בסוכר לבן, פירות, דבש, סילן, ממתקים,שוקולד,קפה
    להיזהר עם מזונות מטוגנים, אפויים. כוסמת, קרקרים כל מה שמאוד מייבש.
    להעדיף ירקות ירוקים עליים כמו כוסברה, בזיליקום, חסה, ארטישוק, דגנים כמו שיבולת שועל, דוחן, גריסים, קטניות כמו מאש.

בריאות שלמה
    מרב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתך ?
    רווית
    04/02/2010

מה אפשר לעשות הייתי בדיאטה חריפה במשך חצי שנה בשנתיים הורדתי 75 קילו
    עכשיו כשחזתי לאכול רגיל אני מעלה במשקל ..
    בבוקר אוכלת 4 פר' לחם קל שזה יוצא לי כריך רגיל עם גבינה קוטג' וכוס שוקו חלב 1% חצי חלב וחצי מים עם ממתיק
    בבצפר אוכל גם 4 פר' לחם קל עם חביתה או חתיף פעם ביום אוכלת חתיף שאני רוצה .דוריטוס במבה .. בדר"כ חטיף במשקל של 60-70 גרם שזה 375-300 קלוריות
    בצהריים כוס פחממה + בשר [עוף ,חזה מבושל] וירקות
    ביניים : כריך מלחם קל 2 פר'
    ערב קוטג' או טונה עם 2 פר' לחם קל או משהו קל .. ובנוסף אוכלת 3-4 פירות ביום ואני לא מבינה למה אני מעלה במשקל כי סה"כ אני אוכלת בריא ומותר חטיף ביום .. וגם אני נערה בת 17 ולמרות הכל אי אפשר לא לאכל חטיפים זה ממש קשה אז אני אוכלת חטיף ביום כי אני גם לא אוהבת כל סוג של שומן ...
    פעם בשבוע במקום חטיף אוכל מאכל שמן מותר להתפנק מידי פעם עם בורקס או קוראסון ובאותו יום לא אוכלת חטיף ולא אוכלת כוס פחממה אלא רק לחם קל כ 10 פר' ושותה כ 2-3 כוסות שתייה עם חלב או תה ושאר רק מים
    ועם מחשבון בי אם אר אני אמורה לצרוך 1500 אז א יך אני מעלה במשקל

לקביעת תור
    סגירה
    מה דעתך ?

הוספת תגובה

• ** בורקס אישי גדול

רווית
    04/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוית

מירב אלטמן
    08/02/2010

מה שלומך?

כיצד ירדת במשקל קודם? האם זה היה בליווי תזונאית?
    הייתי ממליצה לך אם היית כבר פעם אצל תזונאית או אם לא לקבוע פגישה לקבל ייעוץ אישי ומותאם לך.

באופן כללי בקשר למה שציינת כמה דברים:
    1. אני לא מאמינה וגם למטופלים שלי אני מנחילה את הגישה הזו שלא לספור קלוריות. יש לאכול בצורה מאוזנת, מגוונת ומותאמת לכל אדם גם בלי להשתגע מהחישובים האלה.
    2. אין ספק שהרבה ממה שאת אוכלת במשך היום זה אוכל עשיר בשמן מתועש, מרגרינה, חומרים משמרים, סוכרים או ממתקים מלאכותים. חסר בתזונה שלך אוכל שבאמת מזין את הגוף לכן את מעלה במשקל

יש להתאים לך תזונה חדשה ולשלב פעילות גופנית של 3-4 פעמים בשבוע ואת תיהי בסדר

בהצלחה

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזונות לוכדי גזים
    אתי
    31/01/2010

מהם המזונות המומלצים לאכול אשר יסייעו לי בלכידת גזים?
    הבטן שלי נפוחב כמו בחודש חמישי,וזה משגע אותי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מזונות לוכדי גזים

הוספת תגובה

• גזים

שושנה שרשבסקי
    01/02/2010

שלום אתי,
    גזים הם תופעה רגילה ותקינה כי על כל בליעה של מזון חודר אוויר והוא יורד לקיבה ביחד עם המזון.
    התנפחות הבטן היא תוצאה של עודף גזים. כדי להפחית את כמות הגזים החודרים לגוף יש לשים לב לכמה דברים:
    יש לשים לב מה אוכלים ואיך אוכלים, באכילה בהיסח הדעת, יותר אוויר נכנס לושת .חשוב מאד ללעוס היטב את המזון, פירוק ראשוני של המזון נעשה בפה, ככל שהמזון יהיה מפורק יותר , ההרגשה הכללית תהיה טובה יותר.
    אולי את אוכלת יותר מידי או אוכלת מזונות שאינם מתאימים לך. חשוב לפתח מודעות ולשים לב איזה מזונות נותנים תחושה טובה ואיזה לא. בכל מקרה כדאי להתנזר מסוכר. הסוכר גורם לתסיסה במעיים ועלול לגרום להתנפחות הבטן.
    חשוב להימנע משתייה בזמן האוכל
    הסיבה העיקרית לעודף גזים היא עיכול לא שלם וספיגה לא תקינה .ניתן להעזר גם בתוספי תזונה:
    1. פרוביוטיקה (אצידוופילוס, ביפידופילוס...)
    2. אנזימי עיכול: פורמולות טבעיות (הן מכילות ברומליין, פפאין ועוד)
    3. תה קמומיל תמיד מרגיע
    אם יש עוד שאלות או הבהרות אשמח לענות
    בהצלחה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד על גזים

מירב אלטמן
    02/02/2010

שלום אתי

בנוסף אפשר להוסיף לבישול תבלינים שונים סופחי גזים כמו זרעי כוסברה, זרעי שומר, כמון, הל, תבלין הודי שנקרא הינג.

אם כל הנ"ל עדיין לא מפחית את עניין הגזים כדאי ללכת לפנות למומחה בתזונה

בהצלחה

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פולי סויה
    ג
    31/01/2010

שלום,
    אני מאוד רוצה להכין חלב סויה וטופו בבית, מצאתי מתכונים להכנה אבל אין לי מושג איפה להשיג פולי סויה בתפזורת!? בנוסף, במתכון לטופו היה רשום שצריך גם גופרת סידן, איפה משיגים את זה ומה האלטרנטיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    פולי סויה

הוספת תגובה

• פולי סויה

שושנה שרשבסקי
    31/01/2010

שלום,
    פולי סויה בתפזורת ניתן להשיג ברוב חנויות הטבע.
    (לגבי גפרת סידן אני לא יודעת , אולי בחנות טבע יוכלו לענות לך)
    בהצלחה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רווית
    30/01/2010

ברצוני לשאול כמה שאלות בנוגע לתפריט שלי

בבוקר: נס קפה חלב 1% + 2 עוגיות/פרוסת עוגת שיש/פרי/2פר' לחם קל עם ריבת חלב לייט
    בבצפר: פיתה מקמח מלא עם חביתה /טונה/פסטרמה /קוטג/ממרח לייט כולשהו ריבה /ריבת חלב+ פרי +ירק [אני לומדת משעה 8-3.30] או קונה בבצפר בגט רגיל עם חביתה או טונה
    צהריים : חזה עוף/ עוף -מבושל +4 כפות פחממה עם ירקות +תה
    ביניים - פרי / כריך מלחם קל +חטיף עד 100-150
    ערב : מעדן+פרי /פרי/ כריך מלחם קל /סלט עם גבינה בולגרית 3-5%+ נס קפה
    אני נערה אני מחשבת את הקלוריות ואני מגיע ביום ל 1200-1300 העם זה מעט לנערה מתבגרת חשוב לציין אני אחרי הורדת משקל רצינית הורדה שמסתכמת ב 76-77 קילו בשנתיים בת 17 כרגע שוקלת 59+- גובה 172-171

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום לנערה-תשובות לתפריט

מירב אלטמן
    31/01/2010

שלום לך,

ישר כוח על הדרך שעשית להוריד במשקלך, כעת הוא תקין וטוב ביחסך לגובהך.

לגבי התזונה שציינת שאת אוכלת ישנם כמה דברים שחשוב לתת עליהם את הדעת

קודם כל מה שטוב הוא שיש לך ארוחות מסודרות במשך היום זה חשוב מאוד.

אך מבחינת צריכה קלורית הצריכה היא מאוד נמוכה מה גם שאת אוכלת הרבה מזונות שהם "דיאטטים" ודלים. כלומר ממותוקים בממתקיים מלאכותיים שמאוד מזיקים לבריאות לכל אחד ואין סיבה שנערה בגילך תצרוך מהם. (אני מדברת על ממרחי הלייט)
    דבר נוסף הוא שאת אוכלת הרבה דברים משומרים או מעובדים-נקניקים(פסטרמה), טונה, חטיף

מה אני ממליצה: לצרוך במקום לחם קל שהוא מאוד אוורירי ולא משביע לאכול לחם משיפון או כוסמין או חיטה מלאה ולדאוג שהוא ללא שמרים בכלל.

להחליף את ארוחת הבוקר שמורכבת מעוגה/עוגיות או ריבה בסנדוויץ עם חביתה או טחינה או דייסה עשויה משיבולת שועל
    עדיף להכין בבית אוכל ולקחת ללימודים ולא לקנות בחוץ
    במנת הפחמימות שאת אוכלת לדאוג שאלו פחמימות מלאות כלומר דגנים מלאים כמו אורז מלא, גריסים, קינואה, כוסמת, חיטה מלאה
    השתדלי לאכול גם קטניות- כמו חומוס מבושל גרגירים, עדשים, שעועית
    לדאוג שיש מגוון של ירקות בכל מיני צורות מבושלים ומעט טריים. מרקים
    השתדלי בערב לאכול ארוחה שהיא יותר חמה ולא מורכבת רק ממוצרי חלב קרים, זו יכולה להיות ארוחה שדומה לצהריים רק בלי הבשר.
    לא ציינת האם את עוסקת בפעילות גופנית אך אם לא מומלץ ביותר לפחות להתחיל לצעוד 2-3 בשבוע 40-60 דקות.

אם תיישמי את העצות הנ"ל תוכלי גם לשמור על משקל תקין וגם על בריאות תקינה.
    במידה ויש עוד שאלות אשמח לענות

בהצלחה

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...>

תגובה
    31/01/2010

לצערי אני לא מתאמנת .. בגלל שאני חלשה מאד .
    אני לא מקבלת מחזור יש לי נשירת שיער סחרחורות לפעמים דופק נמוך וגם לחץ דם לפעמים צונח .
    ואני אוכלת משהו כמו 1200-1350 קלוריות ובנוסף חוסר ברזל.. וכרגע שנשקלתי אני שוקלת על הבוקר 58.1 ובערב 58.8 .. לי אמרו ההפך שמשקלי אולי מתאמים לגובה[171-172] אבל עדיין בגדר הנמוך ... אני לא רוצה להשמין למרות שארו לי שאני חייבת כדי לקבל מחזור .. אני לא אוהבת טעם של שומן לא זית לא אבוקדו לא קנולה .. וגם לא אגוזים מכל צורה שהיא .
    אני לקראת צו גיוס וחוששת שלא הצליח לעמוד בקריטריונים .. ואם אני לא יקנה בבצפר אין לי דרך אחרת לצרוך שומן[קוראסון,בורקס כמה קלוריות הם מכילים?] .. כי הטונה היא טונה במים .. לא אוהבת שמן הקוטג' 3% וניסיתי את 5 ואני לא אהבתי וכל העדשים וגרגירי חומוס אני לא אוהבת אני בעיתיית באוכל וגם בשר רק עוף מבושל או חזה עוף בגריל ולדעתך 1300 קלוריות זה לא הרבה ?
    הפעילות הגופנית ה יחידה היא המדרגות בכניסה שאני עולה לפחות פעמיים שלוש עד קומה רביעית
    וההליכה בבצפר שגם שם יש הרבה מדרגות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלם לך

מירב אלטמן
    31/01/2010

שלום לך שוב

כל מה את מתארת מאוד מדאיג את רואה בעצמך שמה שאת אוכלת לא מזין אותך כהלכה ואת חלשה. 1300 קלוריות ביום אינן מספיקות לנערה בגילך.
    את צריכה לפנות לעזרה מקצועית דרך קופת החולים שלך קודם כל דרך רופא המשפחה שלך שיערוך בדיקות דם מקיפות ובנוסף להפגש עם מומחה/ית לתזונה נכונה או לטיפול ברפואה משלימה.

תעדכני אותי שפנית לעזרה או אם אינך יודעת למי לפנות צרי איתי או עם שושנה או שני קשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנת ילדים
    ענת ניסן
    25/01/2010

אני זקוקה להכוונה ויעוץ מקצועי.
    יש לי שלושה ילדים ( גלאים:17,11,5), שניי הקטנים סובלים מהשמנת יתר.
    בבית אנו מאוד מקפידים על תזונה בריאה, אכילת ירקות, ביצים, גבינות עד 5%, מעט מאוד מזון מטוגן, אין חטיפים בבית (מלבד ימי הולדת, או אירועים מיוחדים), שותים בעיקר מים, יש שיח סביב החשיבות בבחירת המזונות שמירה על בריאותינו והמנעות ממזונות מתוקים ושמנים.
    כמו כן הם עוסקים בפעילות גופנית קבועה, ביתי הקטנה פעמים בשבוע עוסקת בהתעמלות קרקע ופעם נוספת שוחה.
    הבן 11- ארבע פעמים בשבוע מתאמן במסגרת נבחרת ה כדורסל שבישוב.
    ובכל זאת הם עולים במשקל, הבן מתחיל להתאזן עכשיו ופחות משמין וביתי עולה במשקל ואני נואשת מה עושים????
    ביצענו בדיקות וביקרנו אצל אנדוקרינולוג, עוד לפני שהציץ בבדיקות או בירר על אורחות חיינו הסתכל על הילדה ואמר בחוסר רגישות " הילדה שמנה וגובהה רק מאוכל, אין בעיה אנדוקרנית..."
    בבדיקות הTSH ברמה גבוהה מהממוצע 6.5 ובמקביל נמצאו ערכים נמוכים של המוגלובין 11 ועוד מרכיבים שמראים רמת ברזל נמוכה.
    אני רוצה מאוד לעזור להם ולא יודעת איך, אשמח לשמוע בהצעתכן
    תודה ענת

לקביעת תור
    סגירה
    השמנת ילדים

הוספת תגובה

• ענת

שני תשובה
    26/01/2010

שלום ענת,
    אל תתיאשי. טוב שאת פונה לעזרה. קצת קשה לי לענות על סמך המידע הזה בלבד, יש עוד המון שאלות שצריך לשאול.
    אני ממליצה לך בחום לפנות לנטורופתית או תזונאית טבעית באופן אישי לקבלת ליווי אישי ומתאים.
    אשמח לעזור לך למצוא מישהי מתאימה באזור מגוריך.
    כל טוב,
    שני תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנת ילדים

שושנה שרשבסקי
    26/01/2010

בוקר טוב ענת,
    קודם כל יופי שאתם מקפידים על תזונה בריאה ופעילות גופנית.

לפי הבדיקות שאת מציינת, ה TSH מעט גבוה. חוסר איזון של הורמוני בלוטת התריס עלול לגרום לשיבוש בחילוף החומרים בכל תאי הגוף, ומכאן להשמנה ול"צרות" אחרות.
    יצור של הורמוני בלוטת התריס תלוי במספר אבות מזון חשובים. מאידך יש מזונות העלולים לשבש את תפקוד הבלוטה (מזונות גויטרגנים).

אני ממליצה לך להביא את בתך ליעוץ אצל נטורופט/תזונאי מוסמך (המתמחה בילדים).
    לאחר תשאול מעמיק והערכה כוללת של מצב בתך, איש המקצוע יבנה טיפול תזונתי מתאים, ובמידת הצורך הטיפול יכלול גם תוספי תזונה וצמחי מרפא על מנת להחזיר את האיזון הטבעי של הגוף.

חשוב לטפל בחוסר איזון הבלוטה על מנת למנוע החמרה. טיפול תרופתי קונבנציונאלי גורם לניוון הבלוטה ותלות בתרופות לכל החיים. חבל!

במידה ומתברר שה"בעיה" קשורה לתפקוד לקוי של בלוטת התריס, כדאי לשקול גם טיפול בדיקור סיני. מספיק מספר טיפולים מועטים (לצד הטיפול התזונתי) על מנת להחזיר את האיזון לבלוטה.

התייחסתי כאן לבתך, כמובן שכדאי לבצע גם הערכה כללית לגבי בנך.

כל טוב
    בברכה
    שושנה שרשבסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנת ילדים

ענת ניסן
    26/01/2010

ראשית תודה רבה על התשובה.
    אני מסכימה שיש מקום להדרכה של איש מקצוע שמטרתו לשמור על האיזון הטבעי של הגוף ושיקומו במקרה של ביתי.
    כידוע היום יש המון נטורופתים ולא תמיד הם מספיק מנוסים, כך שאפשר לסמוך על הדרכתם.
    אשמח מאוד אם תוכלי להמליץ על נטורופת הקרוב לאזור מגורינו (אזור השרון).
    שוב תודה על העזרה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטורופת באזור השרון

שושנה שרשבסקי
    26/01/2010

שלום ענת, אני לא מכירה נטורופתים באזור שלך, כדאי להתענין דרך בתי ספר לרפואה משלימה ולקבל המלצות.
    שלום מירב, שלום שני, אולי אתן יכולות להמליץ לענת על נטורופתית מתאימה עבור בתה.

בהצלחה וכל טוב שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לייעוץ6322
    שרינה
    24/01/2010

שלום לך
    רציתי לשאול
    שמעתי שאם אוכלים 3 משמשים יבשים ו10 שקדים זאת מנת ברזל מעולה ליום.
    שאלתי האם זה נכון ואם אוכל יום יום לא אעלה במשקל?
    מה אצטרך לעשות כדי לא לעלות במשקל איזו ארוחה להחליף?

בתודה מראש
    שרינה

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לייעוץ6322

הוספת תגובה

• שקדים ומשמשים יבשים

שושנה שרשבסקי
    24/01/2010

שלום שרינה,
    אכן, שקדים ומשמשים עשירים בברזל.
    לשקדים שומנים חד ורב בלתי רווים (טובים לבריאות), הם גם עשירים מאד בסידן ובברזל. זה רעיון טוב לאכל יום יום 10 שקדים.
    משמש מיובש , כאמור עשיר בברזל אבל גם בסוכר, אפשר בהחלט לאכל מידי פעם משמשים מיובשים, אך רצוי לגוון עם מזונות אחרים עשירים בברזל. (פירות יבשים עלולים לגרום להשמנה כאשר אוכלים בעודף)
    מזונות עשירים בברזל:
    מזונות מהחי:
    בשר, עוף, הודו, דגים, חלמון ביצה,.הספיגה של הברזל ממוצרים מן החי טובה יותר ממוצרים מהצומח.
    מזונות מהצומח:
    קטניות, ירקות עליים (כדאי להוסיף מיץ לימון, זה עוזר לספיגה הטובה של הברזל), אגוזים, שקדים, תאנים ומשמשים מיובשים.
    לבריאות!
    שושנה שרשבסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמשים מיובשים

שני תשובה
    26/01/2010

שלום,
    רציתי להוסיף שהיום כבר אפשר למצוא בקלות משמשים אורגנים מיובשים, צבעם חום ולא כתום זרחני אך הם מאוד טעימים וללא תוספת סוכר וגופרית.
    טו בשבט שמח,
    שני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    מיטל
    19/01/2010

אני אישה בת 37. אני הייתי רוצה לדעת אם האוכל שאני אוכלת ביום יום נותן לי את כל מה שאני צריכה מבחינה תזונתית. בבוקר אני אוכלת דייסת שיבולת שועל עם קצת ריבה. בצהריים אני אוכלת טופו ברוטב סויה עם קינואה, דוחן ואמרנט שאני מבשלת ביחד בערב אני אוכלת ביצה פלוס סרדינים.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• שלום מיטל

שני תשובה
    19/01/2010

שלום,
    כמה שאלות כדי שאוכל לענות לך בפירוט:
    איפה הפירות והירקות? האם את אוכלת את אותו תפריט מידי יום? מה וכמה את שותה ביום?
    פעילות גופנית?
    אשמח להמשיך את הדיון עם יותר פרטים,
    בינתיים שיהיה יום נהדר,
    בברכת בריאות,
    שני תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי להמליץ על דיאטה שעזרה לי מאד
    שמרית
    17/01/2010

ליפני כמה זמן חברה המליצה לי על דיאטה של מעבדות רוקח, לאחר שהייתי כבר נואשת מכל מיני דיאטות אחרות שלא הצליחו החלטתי לנסות את האבקה של רוקח-סיבים תזונתיים, הייתי סקפטית בהתחלה אבל ממש כבר בימים הראשונים התכשיר גרם לי לתחושת שובע מאד גדולה לאורך כל היום
    ירדתי 10 ק"ג בחודשיים!
    מה שכן, חשוב לדעת התכשיר חזר חשוב לשתות הרבה מים!
    בהצלחה לכולם

הוספת תגובה

• שלום לך

lalen
    17/01/2010

האם זה מתאים לגיל 16?..
    מה ז''א תרופה כזו שקונים אותה מבית מרקחת?..
    תודה רבה לך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמרית ואלין-למי זה באמת טוב?

מירב אלטמן
    17/01/2010

רציתי להזכירכם שאנו נמצאים בפורום תזונה טבעית ונכונה

ועל כן שבאים וממליצים בפורום שכזה על משהו כמו אבקה מסוימת להרזייה צריך באמת להזכיר שאולי לך באופן אישי זה עזר אך לא בטוח שלמשהו אחר זה יהיה כ"כ טוב

ירידה של 10 ק"ג בחודשיים היא ירידה מאוד גדולה מה שחשוב הוא מה קורה אח"כ אחרי שמפסיקים את אותה "אבקת פלאים" מה קורה להרגלי החיים שקשורים בעצם באכילה מאוזנת של כל רכיבי המזון ושל פעילות ספורטיבית. מה האבקות האלה בעצם עושות בגוף ולמי הם מתאימות ולמי הם לא. כמו כל דבר שיכול להועיל הוא יכול גם להזיק בשימוש ובמינון לא נכון.

לכן אכילה מאוזנת על פי המלצות תזונאי/ת מוסמכת המותאמות במיוחד לאדם בשילוב פעילות גופנית היא הדרך המומלצת והעדיפה לשמירה על הבריאות לאורך זמן וגם להורדה במשקל
    לכן לא הייתי ממליצה לנערה בת שש עשרה ליטול כזו אבקה

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "אבקות קסם"

שני תשובה
    17/01/2010

שלום לכולן,
    אני רוצה לחזק את דבריה של מירב: השורה התחתונה היא להיות בריאים. ירידה קיצונית היא לא בריאה.
    בשביל שהגוף לא יכנס ל"סטרס"/הלם הירידה במשקל צריכה להיות מתונה. בין 10-15% ממשקל הגוף בשנה. ירידות דרסטיות גורמות לאפקט ה"פינג פונג" - ירידה שלאחריה עליה, בדרך כלל יותר גדולה... וחזר חלילה.
    ממליצה בחום להתייעץ עם תזונאית כדי לבנות תהליך נכון לירידה במשקל - בלי קסמים....
    כל טוב,
    שני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להרזות
    נוי
    14/01/2010

אני בת 14 הגובה שלי 1.67 והמשקל 54 אני רוצה לרזות 3-4 קילו האם לאחר ההורדה במשקל אני אהיה משקל תקין ?

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה להרזות

הוספת תגובה

• רוצה לרזות

שושנה שרשבסקי
    14/01/2010

שלום נוי,
    המשקל שלך תקין, או אפילו טיפה נמוך, אסור לך לרדת עוד, אם תרדי עוד תהיי בתת משקל, וזה מסוכן ומאד ולא בריא, בגיל שלך חשוב ביותר לשמור על תזונה נאותה ועל משקל סביר.
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לעצות לשמירה על תזונה נכונה
    לין..
    12/01/2010

שלום קוראים לי לין ואני בת 17 אני גובה 1.59 ושוקלת כ 47 ק"ג
    ולאחרונה התחלתי לעסוק בספורט- 2 עד 3 ריצות בשבוע וגם קפיפות בטן/מרפקים וכו'.
    רק לשם הדגשת הנקודה אני לא מעוניינת להרזות אלא להתחיל לחיות בריא יותר, אף עפ"י העיסוק הספורטיבי אני אוכלת הרבה ולא תמיד בריא ומוסדר.
    אם מישהו יוכל לתת לי עצות איך לשמור על תזונה נכונה, שעות אכילה, מה רצוי לאכול ומה לא וכדומה זה יעזור מאוד.

תודה רבה על תשומת הלב.

הוספת תגובה

• ללין עצות לשמירה על תזונה נכונה

מירב אלטמן
    12/01/2010

כל הכבוד שהתחלת להתאמן ושאת לוקחת את הבריאות שלך ברצינות!

בתור התחלה סגלי לך ארוחות קבועות ומסודרות בהן את יושבת ורק אוכלת ולועסת טוב ללא הסחות דעת ( כמו טלוויזיה, עיתון, אכילה בהליכה וכ')

ארוחת בוקר, צהריים וערב
    את יכולה לאכול גם עוד 1-3 ארוחות ביניים

זכרי שככל שהמזון יותר פשוט הוא יותר טוב. כלומר ככל שהמזון יותר קרוב למקור שלו לאיך שהוא נראה בהתחלה יותר טוב השתדלי להימנע ממזונות מעובדים, משומרים, כאלה שהוסיפו להם כל מיני תוספים. השתדלי שיהיו לך מכל קבוצות המזון
    דגנים: אורז מלא, אורז , שיבולת שועל, חיטה מלאה, גריסים, קינואה,שיפון, כוסמין, כוסמת
    קטניות: עדשים, גרגירי חומוס, אפונה וכל סוגי השעועיות
    ירקות: השתדלי לאכול מה שגדל בעונה ונסי לגוון ולהרבות בהם בכל הצורות: מרק, מבושלים, מוקפצים, בתנור
    פירות: אכלי פירות שקיימים בעונה אך אל תגזימי, פירות עשירים בסוכרים - אפשר 1-2 ביום
    שמנים ואגוזים: השתדלי להשתמש רק בשמן בכבישה קרה כמו שמן זית. חות מזה אכלי מעט (חופן קטן) של שקדים, אגוזי מלך, גרעיני דלעת, מעט טחינה
    בשר: את יכולה לאכול כמעט כל יום: דגים, עוף,הודו, מעט אדום
    השתדלי לא לצרוך כלהיום רק מוצרים מהחי: חלב, גבינות ,ביצים ובשר זכרי לגוון עם שאר רכיבי המזון.

בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצל
    שרו
    11/01/2010

שלום
    רציתי לדעת האם לבצל יש רק סגולות או האם אכילה בהגזמה אינה בריאה?
    ואם לא רצוי להגזים בצריכת הבצל, למה הוא יכול לגרום?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בצל

הוספת תגובה

• לשרו-בצל

מירב אלטמן
    12/01/2010

בצל כמו כל מאכל אחר יש לצרוך בצורה מאוזנת

בצל הוא מחמם וחריף כאשר הוא מבושל (בבישול, טיגון, תנור וכו') הוא מאבד מהחריפות שלו והטעם המתוק בא יותר לידי ביטוי.

כעת בחורף זה טוב להשתמש בו בבישול בשל האיכויות המחממות שלו
    פחות מומלץ כרגע לאכול ממנו הרבה טרי מפני שכאשר הוא טרי החריפות באה לידי ביטוי והרבה חריף גורם לנו להזיע וע"י כך להתקרר.

אפשר להשתמש בכל סוגי הבצלים לבנים, סגולים, ירוק, כרישה, עירית

במידה ואת או מישהו סובל מדלקות חמות או ממצב של חום בגוף (פנים אדומות, חם, הזעה מרובה, יובש) עדיף לצמצם את צריכתו

בתיאבון

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המעי הרגיז
    שני
    11/01/2010

מה כדאי לאכול ע"מ למנוע ריצה לשירותים הרבה פעמים.
    לפעמים יש לי יציאות 10 פעמים ביום. מה עושים?
    אני בת 25 ורזה מאוד.
    יש לציין שנבדקתי אצל רופא גסטרו שקבע - שיש לי מעי עצבני בלבד!

לקביעת תור
    סגירה
    המעי הרגיז

הוספת תגובה

• לניקול-מעי רגיש

מירב אלטמן
    12/01/2010

יציאות של 10 פעמים ביום זה המון זה אומר שהגוף שלך לא מצליח לספוג את המזון ולכן את גם רזה מאוד.
    תסמונת המעי הרגיש (כך קוראים לה היום) קשורה גם מעבר לתזונה למצבים רגשיים, מתח, לחץ, סטרס, התרגשות שיכולים לעורר את המעי ולגרום לשלשולים. לכן הייתי ממליצ לך לפנות לטיפול על מנת לקבל בנוסף להמלצות התזונה איזשהו סוג של מגע כמו טווינה/שיאצו/רפלקסולוגיה/עיסוי או דיקור סיני.

לגבי המלצות תזונה לבנתיים:

שימי לב האם יש מזונות מסוימים שאת יודעת שמחמירים לך את השלשולים? אצל הרבה אנשים זה יכול להיות מוצרי חלב, ירקות טריים (סלטים), מזון מטוגן, לחם לבן.

נסי לאכול ארוחות יותר קטנות (פחות אוכל בכל ארוחה) ויותר ארוחות ביום
    השתדלי שרוב האוכל שלך יהיה מבושל וחם
    את יכולה להשתמש בג'ינג'ר טרי בבישול (לגרר חתיכה קטנה לאוכל בגודל של ציפורן) זה עוזר לספוג את המזון יותר טוב.

אם תוכלי לכתוב מה את אוכלת במשך היום זה גם יעזור.
    והכי חשוב לפנות למטפל/ת להמשך טיפול יותר מקיף

אשמח לעזור

בהצלחה

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ....
    lalen
    08/01/2010

בוקר טוב לך
    בקשר לשתייה:אני לא מתמידה הרבה,משום שכשאני מתעוררת שותה לי נס קפה או תה..
    אז כשאינ רוצה לשתות את כוס המים עם הלימון מרגישה שהבטן שלי עומדת להתפוצץץ..
    לא,עוד לא ביררתי אבל אני הולכת לברר רק שבוע ימים..
    שיהיה לך יום נעים..
    ושוב פעם תודה לך

לקביעת תור
    סגירה
    ....

הוספת תגובה

• שאלה של רצון

שני תשובה
    13/01/2010

יקירתי,
    מים בבוקר - על בטן ריקה!
    לכי לתזונאית שתלווה את התהליך באופן אישי. ההכוונה תעזור לך.
    בהצלחה,
    שני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרזות
    יבגניה
    06/01/2010

אני בכר שנם סובלת מעודף משקל!
    ואני לא מצילחה לרזות, לאחרונה חזרתי לדיאטנית קלינית שלי ועכשיו אני גם נירשמתי לחדר כושר, אבל מה עוד אני יכולה לעשות כדי לרזות ומהר!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    לרזות

הוספת תגובה

• לרזות

שושנה שרשבסקי
    07/01/2010

שלום אבגניה,
    לרזות מהר זה מתכון בטוח להשמין שוב...
    כדי לרזות ,חשוב לאכול! אסור להיות רעב, צריך כמובן לאכל את הדברים הנכונים ולהימנע מהמזונות הגורמים לנזק לגוף ולהשמנה . לכן טוב שאת הולכת לדיאטנית , היא תלווה אותך בהרזיה בטוחה ובריאה. מעולה שנרשמת לחדר כושר, אך להקפיד להתעמל לפי ההוראות, לא להגזים. תשתדלי גם לעשות הליכות, מאד עוזר לחילוף החומרים ולהרגשה טובה.
    בהצלחה!
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה