פורום תזונה טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תה ירוק
    יואב
    29/11/2009

היי,
    תה שחור ותה ירוק כמו קפה מכילים קופאין ( כך אני יודע ).
    לאומתם תה צמחים לא מכיל קופאין.
    האם תה ירוק שהוא מכיל קופאין, בריא יותר מאשר תה צמחים שאינו מכיל קופאין.
    ובכלל מה כמות הקופאין בתה הירוק והאם כמות הקופאין הזו מזיקה?
    תודה
    יואב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תה ירוק

הוספת תגובה

• ליואב תה ירוק

מירב אלטמן
    30/11/2009

שלום יואב

כפי שרשמת אכן תה שחור ותה ירוק מכילים קופאין
    התשובה לשאלה מה בריא יותר תה צמחים או תה ירוק/שחור עם קופאין היא תלוי...
    במה זה תלוי, קודם כל איזה תה צמחים יש מגוון רחב ועצום של תה צמחים וניתן להשתמש בכל חליטה כזו למטרות שונות ואחרות.יש חליטות מקררות ויש מחממות יש מייבשות ויש מלחלחות
    למשל לואיזה, קינמון, ג'ינג'ר מחממים
    לימונית, סרפד מקררים
    שומר לכאבי בטן וגזים
    מרווה מייבשת ליחה
    יסמין מקרר ומייבש
    ויש עוד הרבה....
    תה ירוק עם קופאין מתאים לאנשים שסובלים מחום בגוף: הם אדומים מזיעים חם להם , סובלים מליחה מרובה וצהובה. וגם אנשים שרוצים להגמל משתיית קפה יכולים לשתות ממנו יקבלו את הקופאין בלי שאר החומרים המזיקים של הקפה.אפשר לשתות אחרי ארוחה עשירה בחלבונים ושומנים יעזור לנטרל את השפעת השומנים.
    יש תה נוסף שמומלץ לשתייה תה ירוק קלוי שנקרא גם תה בנצ'ה והוא פחות מקרר מהתה הירוק
    תה שחור רגיל הוא הכי פחות מומלץ אבל עדיין אפשר לשתות וכמו בכל דבר המידה היא חשובה לא להגזים.

לרוויה וחורף נעים

מרב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי!אני ממש זקוקה לעזרה שלכם!
    ליאורה
    23/11/2009

היי, קוראים לי ליאורה, וממש קשה לי עם התזונה שלי-
    אני מאוד רוצה לאכול בריא, אבל אין כל כך הרבה דברים בריאים שאני יכולה לאכול.
    לדוגמא- מבין כל הירקות הקיימים אני אוכלת רק: מלפפון עגבניה ותפו''א. זה מסתכם בערך בזה.

מה תוכלו להציע לי?

הוספת תגובה

• עזרה לליאורה

מירב אלטמן
    23/11/2009

שלום ליאורה

דבר ראשון בדרך לאכילה בריאה זה רצון:) וזה יש לך וזה כבר טוב
    למה את מתכוונת שאין כ"כ הרבה דברים בריאים שאת יכולה לאכול? את פשוט לא אוהבת? לא מכירה?אלרגית?

כדי שבאמת יהיה אפשר לעזור לך ולהתאים לך עוד מזונות מלבד מלפפון עגבנייה ותפו"א אני ממליצה לך לפנות לייעוץ תזונתי משום שהתאמת תפריט מדויק לפי צרכייך מצריכה אבחון מעמיק . רק כך ניתן להתאים אוכל שיהיה בריא עבורך ולא בריא באופן כללי.

בנתיים פעלי לפי ההמלצה הבאה: אכלי אוכל פשוט, מבושל, ביתי, לא מעובד או משומר, המנעי משמנים מזוקקים, סוכרים לבנים או מזונות המכילים ממתקים מלאכותיים.
    השתדלי ללעוס טוב!

אשמח לעזור ביעוץ התזונתי אם תרצי

בהצלחה

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• jמאכלי חלב וסויה
    מרים
    23/11/2009

ערב טוב
    אני אלרגית לחלב ולסויה . איזה מזון אני יכולה לאכול כתחליב לחלב ולסויה.
    אודה לך על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    jמאכלי חלב וסויה

הוספת תגובה

• תחליפי חלב וסויה למרים

מירב אלטמן
    23/11/2009

שלום מרים,

בתור תחליפים ניתן או לקנות או להכין לבד שזה בד"כ עדיף חלב משקדים, אורז,שיבולת שועל.
    במידה וקונים כזה מוכן חשוב לבדוק שהמוצר לא מכיל סוכר או שמן צמחי או מזוקק שהוסיפו.

מתכון לחלב שקדים: להשרות כוס שקדים במים במשך לילה להוריד את הקילפה ולטחון בבלנדר להוסיף מים בהתאם לרמת הסמיכות שרוצים. יש כאלה המוסיפים גם תמר אבל צריך להזהר אם סובלים מסוכרת/ליחה או מהשמנה. ניתן לשמור את חלב השקדים במקרר.

לגבי חלב משיבולת שועל או אורז ניתן לבשל אורז מלא או שיבולת שועל מלאה עם כמות יותר גדולה של מים על כוס 1 בערך 5 כוסות מים. לסנן את הנוזלים להשתמש בהם כחלב ולאכול את האורז או השיבולת שועל. ניתן גם לבשל אטריות מאורז מלא ולשמור את המים שלהן וזה בעצם חלב אורז.

לשאלות נוספות אנחנו כאן

לילה טוב

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז
    שושי
    23/11/2009

שלום אני צריכה עזרה.
    אני יודעת שזה ישמע מצחיק לשאול אך בכל זאת
    איך מבשלים אורז מלא - בסמטי ו איך עגול או סוג אחר?
    פי כמה אמור האורז להכפיל את מישקלו מאשר מלפני בישול כאשר מבושל כהלכה?
    ראיתי כל מיני הסברים אך שום דבר לא מסתדר נאמר שלוקח כ- 50 דקות או מהו כזה אך מניסיון שלי גג 20 - 25 דקות וגם כל פעם זה יוצא אחרת פעם משלש את משקלו פעם רק מכפיל אותו לכן אני חושבת שאני עושה משהו לא נכון.
    האם יש צורך בסיר בצורה / גודל מסויים?
    אני משתמשת הלבהבה הכי קטנה אבל אולי גם לצורת הלהבה יש חשיבות (למרות שאני לא יכולה להליף כיריים)
    אודה לכם על עזרה
    - אני מדברת על מתכון בסיסי - אורז נטו (אולי אם צריך עם קצת שמן) אבל ללא כל מני שידרוגים למינייהם...

לקביעת תור
    סגירה
    אורז

הוספת תגובה

• אורז לשושי

מירב אלטמן
    23/11/2009

שלום שושי

שאלה חשובה שאלת

כל סוגי האורז מלא (ארוך, עגול, כהה) מבשלים בצורה הבאה:

קודם כל שוטפים ובוררים את האורז עד שאין לכלוך שיוצא

אם את מבשלת בסיר רגיל כלומר לא בסיר לחץ אז היחס הוא על כוס אורז מלא שמים 2.5-3 כוסות מים. אם בסיר לחץ אז אפשר 2 ורבע כוסות מים.

שמים את האורז שופכים את המים לא רותחים!! שמים מעט מלח ומביאים לרתיחה.
    לאחר שרתח מורידים ללהבה קטנה ומתבשל עוד 30-45 דקות תלוי בעוצמת הגז. עד שאת רואה שכל המים התאדו. מכבה את האש נותנת לאורז לעמוד כמה דקות עם מכסה סגור וזהו מוכן אפשר לאכול....

אם יש שאלות אשמח לענות

בהצלחה ובתיאבון

מרב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז - המשך

שושי
    23/11/2009

ראשית תודה ויש לי עוד כמה שאלות
    1) מאם כדאי / משנה לחמם את האורז עם מעט שמן ליפני כן בסיר?
    2) מדוע לא לשים ישר מיים רותחים?
    3) פי כמה משיקלו של האורז המוכן יוצא יחסית לאורז היבש?

כאשר אני נסיתי זה כל פעם יצא שונה וזה משמעותי מבחינה קלורית למשל אם לוקחים כל פעם אותה הכמות..

מאוד אאריך את תוכלי לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד על אורז מלא

שושנה שרשבסקי
    23/11/2009

שלום שושי,
    אני רוצה להוסיף כמה דברים לגבי בישול אורז מלא
    1. לאחר בירור ושטיפה יסודית ,להשרות את האורז לשעתיים לפחות (אפשר גם 8 שעות)
    מסננים (ליבוש חלקי)
    ההשריה מעשירה את האורז ומקצרת את זמן הבישול
    2, אפשרויות בישול
    א. כפי שכתבה מירב
    ב. להרתיח בסיר 2-2וחצי כוסות מים על כל כוס אורז, כאשר המים רותחים להוסיף את האורז המושרה, לבשל על אש נמוכה מאד עד שלא נשאר מים (כחצי שעה, תלוי בסוג האורז, וזמן ההשריה)
    ג, אפשר גם לחמם כף שמן זית/קנולה, להכניס את האורז, לערבב 2 דקות, אפשר קצת מלח, להוסיף 2 וחצי כוסות מים רותחים על כל כוס אורז, מבשלים על אש מאד נמוכה 20 דקות עד חצי שעה, מניחים את האורז מכוסה עוד כרבע שעה
    בדרך בישול זה אפשר גם לצרף ירקות (להקפיץ בצל קצוץ, גזר חתוך, סלרי וכו', להוסיף את האורז, ולהמשיך כמו שכתוב בסעיף ג.

אפשר לשדרג עוד את התכולה התזונתית של האורז על ידי השריה של 20 שעות במים חמימים, ואחר כך לבשל אותו בישול קצר. תהליך ההשריה הארוכה מפעיל אנזימים אחראים על ההנבטה וכך האורז מכיל יותר חלבונים וויטמינים שלא היו זמינים לפני תהליך זה.

כוס אורז יבש נותן בערך 2 כוסות אורז מבושל

כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז

שושי
    23/11/2009

משהו ממש לא מסתדר לי
    כוס אורז יבש יוצא כ- 180 - 190 גרם (ולפי אריזה כ - 360 קקל ל- 100 גרם)
    לפי זה של 2 כוסות מבושל = כוס לא מבושל יוצא ש כוס מבושל זה כ- 320 קלוריות שזה שונה מכל מה שראיתי
    ולי בכלל כפי שאמרתי כל פעם יוצא משהו אחר מהאורז ואני ממש ממש מבולבלת
    כנראה צריך ליהיות מומחה או משהו או שיש לי 2 ידייים שמאליות בכל מה שקשור בבישול אורז...
    אנא עזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז לשושי

מירב אלטמן
    23/11/2009

שושי ,

אין ספק שלספור קלוריות זה דבר מבלבל ומתסכל לכן אני ממליצה לך בחום להפסיק:)

על כמות של כוס אורז יבש יוצאת כמות שמספיקה לארוחה של 3 אנשים או 3 מנות אם תרצי.

תתיחסי לזה כך. אני בטוחה שאם תפעלי על פי הנחיות של שושנה ושלי תגלי שלהכין אורז זה כיף. אחד הדברים החשובים בהכנת אוכל בכלל זה ההנאה. אז תהפכי את זה לכיף התיחסי ליתרונות הבריאותיים הגלומים באורז המלא היכולת שלו לחזק, לחמם,להזין הוא עשיר בחומצות אמינו, סיבים, וויטמינים חשובים. אכלי ממנו כמות שתשביע אותך זה הרבה יותר חשוב מלספור את הקלוריות.

בתיאבון

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיליום בכדורים או באבקה?
    אתי
    22/11/2009

מה יותר טוב,ויותר עובד פסיליום בכדור או באבקה שממיסים?
    אני יודעת ששניהם בעיקרון אותו הדבר אבל...........מה עובד ויעיל יותר?
    מעבר לכך אני שותה כל יום את המים של זרעי הפשתן שהשריתי,מים של שזיפים שהשריתי,ומים שהושרו בג'ינג'ר,האמת??כלום לא עוזר לי ליציאות.
    אני אנסה אולי פסיליום,ולכן אני שואלת אם עדיף בכדור או באבקה............
    מעבר לכך אני שותה יומיום נורמלקס אבל שום כלום...
    אשמח לייעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    פסיליום בכדורים או באבקה?

הוספת תגובה

• לאתי-עצירות

מירב אלטמן
    22/11/2009

שלום אתי

השאלה החשובה בעקבות מה שאת מתארת היא לא האם ליטול פסיליום באבקה או כדורים אלא איך להנות מיציאות סדירות ותקינות. במידה והדברים הקונוונציונלים כמו פשתן, מים, שזיפים לא עוזרים לך יש לעשות ברור מקיף יותר לגבי סיבת העצירות. הסיבות לעצירות יכולות להיות רבות ומגוונות. את יכולה לקרוא עליהן בתשובתה של עמיתתי שושנה בהודעה על עצירות מלפני כמה ימים. יש שם גם טיפים נוספים כיצד ניתן לעזור.
    לגבי הפסיליום זהו חומר המגדיל את נפח הצואה ע"י כך שמגיע למעי ושם סופח כמות גדולה של מים. לכן חייבים לשתות הרבה מאוד מים כשנוטלים את התרופה אחרת היא יכולה להתקע במעיים ביחד עם הצואה וליצור חסימה במעי או גזים. חייבים להתייעץ עם רופא לפני שנוטלים אותה.

על מנת לעזור לך בצורה הכי טובה ולראות למה את סובלת מעצירות הדבר הכי טוב יהיה ללכת לטיפול אצל מטפל מוסמך ברפואה סינית/נטורופתיה/תזונה וכו'
    אשמח לייעץ לך בנושא
    בנתיים נסי לבצע פעילות גופנית כמו הליכות, שתי על הבוקר כוס מים חמימים עם כמה טיפות לימון וכפית שמן זית.

רק בריאות
    מרב אלטמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות מעיים
    אתי
    19/11/2009

בכדי להסדיר את מערכת העיכול אני נוטלת נורמלקס בבוקר,לועסת אינזימי עיכול בתוספת פאפאיה ובערב חצי כפית הני לקס.
    מעבר לכך רוב במזון שלי מורכב מירקות,ופירות,אני שותה 3 ליטר מים ביום,לאחרונה התחלתי פעילות גופנית,ולמרות זאת היציאות שלי לא סדירות ולא רכות מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות מעיים

הוספת תגובה

• פעילות מעיים

שושנה שרשבסקי
    19/11/2009

שלום אתי,
    יש גורמים רבים לעצירות,
    הנה כמה גורמים אפשריים:
    חסימה על ידי התבקויות באזור,כאבים בפי הטבעת (טחורים פיסורה ועוד)
    הרגלים לקויים בתזונה וחוסר פעילות גופנית,
    תרופות מסוימות ,משלשלים
    חוסר שינה
    מתח נפשי ,קושי להרפות , 'שמירת דברים בבטן'
    על מנת להתגבר על בעית עצירות כרונית יש צורך לטפל בצורה הוליסטית,(אחרי שנשללו כמובן גורמים פתולוגים )יש צורך לאבחן את מקורות הבעיה,ולטפל בבעיה הפיזית, התזונתית והנפשית כאחד לכן אני ממליצה לך לפנות לעזרה מקצועית
    אתן כאן רק כמה הנחיות כלליות לגבי התזונה:
    להימנע מהמוצרים הבאים:
    קמח לבן ומוצריו, סוכר לבן ומזונות המכילים סוכר
    מזון שומני, מתוגן, מעושן, שומנים מן החי,
    מזונות מעובדים,
    שוקולד,תה,קפה
    משקטות מוגזים

מזונות שכדאי לאכל הם מזונות עתירי סיבים
    פירות וירקות
    רמח מלא ומוצריו
    דגנים מלאים (אורז מלא, קינואה,כוסמת ועוד)
    שיבולת שועל וסובין שיבולת שועל
    קטניות (עדשים אפונה)
    זרעי פשתן

שמן זית
    תבלינים כמו קינמון, ג'נג'ר, רוזמרין

במידת הצורך אפשר להוסיף סיבים בכדורים או אבקה כמו פסיליום
    טוב לשתות על הבוקר על קיבה ריקה כף שמן זית (אפשר להוסיף מיץ עגבניות לטעם)
    או לערבב מים לימון ושמן זית ולשתות
    כמובן להמשיך להקפיד על שתייה רבה

בהצלחה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשושנה ומירב
    שני תשובה
    18/11/2009

מירב ושושנה שלום,
    אני יוצאת לחופשה של חודש בחו"ל. נתראה כשאחזור.....
    כל טוב והרבה בריאות וגשם!
    שני

לקביעת תור
    סגירה
    לשושנה ומירב

הוספת תגובה

• לשני

שושנה שרשבסקי
    19/11/2009

נסיעה טובה וחופש נעים
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

מירב אלטמן
    21/11/2009

חופשה נעימה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה מתאימה לפיסורה
    עדי
    15/11/2009

שלום,
    אני סובלת מפיסורה בפי הטבעת מזה חצי שנה.
    אני מאוד מקפידה על תזונה עתירת סיבים הכוללת ירקות, פירות, ללא קמח לבן, ואף מוסיפה על כך מנת פייבר1 כל בוקר ודייסיבית. כמו כן, שותה פגלקס פעמיים ביום. הייתה תקופה של כחודשיים שהיציאות היו רכות אך בזמן האחרון דבר לא השתנה מבחינת תזונה והיציאות חזרו להיות קשות.
    אני כבר אובדת עצות- מה עוד אפשר לעשות על מנת להקל על היציאות?
    האם יתכן שהפגלקס הפסיק להשפיע? (אני לוקחת פגלקס במשך 5 חודשים).
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה מתאימה לפיסורה

הוספת תגובה

• תזונה לפיסורה

שושנה שרשבסקי
    15/11/2009

שלום,
    קודם כל יופי שאת שמקפידה על תזונה עשירה בסיבים, בירקות ובפירות
    האם את שותה מספיק? יש לשתות לפחות 8-10 כוסות מים ליום.
    יש חשיבות רבה מאד לשתייה מרובה, המים מנפחים את הסיבים, סיבים +מים מרככים את הצואה, והיציאות קלות יותר.
    חשיבות לפעילות גופנית, עוזר לפריסטלטיקה של המעיים (בין היתר)
    חשיבות גדולה לשמור על ההיגינה של האזור (שטיפה במקום נייר טואלט או מגבון רך)
    הפיסורה יכולה להיות תוצאה של עצירות , שלשולים כרוניים או גם דלקת כרונית של פי הטבעת.
    אני ממליצה לך לגשת למומחה לצמחי מרפא ,( או נטורופת המתמחה בנושא): פורמולה מתאימה, לצד הקפדה על התזונה (+שתייה+ פעילות גופנית)תקלה על היציאות, תרפא את הדלקת, ובסוף יהיה גם ריפוי של הפצע
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטיפה פנימית
    לילך
    13/11/2009

שמעתי שיש רופא ברמת אביב, ד"ר ראול רודריגז שמבצע טיפול של שטיפה פנימית בשיטה עדינה
    האם טיפולים מהסוג הזה תורמים לתהליך של דיאטה?

לקביעת תור
    סגירה
    שטיפה פנימית

הוספת תגובה

• תשובה למירי-שטיפה פנימית

מירב אלטמן
    17/11/2009

שלום מירי,

לגבי אותו רופא אינני מכירה בדיוק כיצד הוא עובד לכן את יכולה להתקשר למרפאתו ולברר האם זה אכן תורם.
    על פי ניסיוני תהליך של דיאטה חייב להתבסס על תזונה נכונה ומותאמת למצבך +פעילות גופנית המתואמת לך. זה ה"סוד" והמפתח לכל דיאטה. מעבר לכך שטיפות פנימיות קרי חוקנים יכולות לעזור במקרים מסוימים ובמקרים מסוימים אף יכולות להזיק. כמו שאין דבר שהוא בטוח ומומלץ במאה אחוז לכל אחד.

בהצלחה

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה..טובה?
    נוי
    07/11/2009

אני נערה, בת 16 כבר שנה שומרת על המשקל לאחר דיאטה חריפה בה ירדתי קרוב ל50 קילו.
    אינני עוסקת בספורט כרגע, תלמידה, לא פעילה במיוחד..
    משקל וגובה תקינים.
    בדיקות דם סבירות.
    רציתי לוודא שתזונתי אכן טובה;
    בוקר[לפני בצפר]-
    כוס פיבר וואן+3/4 כוס חלב[בנס קפה].
    בצפר-
    תפוח,+2 לחם קל מלא+כפית מלאה ריבה.
    צהרים-
    תבשיל ירקות הכולל;1/3 כרוב בנוני+פטריות+כישוא+כרובית+חצי קופסא רסק עגבניות+מעט אבקת מרק ותבלינים.
    שניצל טבעול,
    1/4 קופסאת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות[ללא חומרים משמרים],
    כוס ברנפלקס
    וירקות חיים.
    ביינים-
    פרי+מעדן 0%
    ערב-
    2 פרוסות לחם מלא קל+2,3 פרוסות פסטרמה דלת שומן+כף מיוקל5%/כף חומוס.+ירקות חיים.
    לילה[קינוח]-
    מעדן שוקולד
    ו3/4 כוס חלב

במשך היום;המון ירקות חיים[פלפל אדום, גזר מלפפונים,שעועית ירוקה, עגבניות וכו'.. אוהבת מאוד ירקות]+ 2 ליטר מים מדוללים בתרכיז דיאט.
    מידי פעם משקאות מוגזים[משתדלת להפחית..]
    מידי פעם ג'לי דיאט

לא אוהבת בשר..
    עוף מנסה לשלב מידי פעם במקום א. ערב או צהרים, ומידי פעם בא. ערב במקום פסטרמה ביצה.
    פעם בשבוע מרשה לעצמי להתפנק במשהו טעים עד 600 קלוריות בערך.

חשוב להזכיר שטוב לי מבחינת השובע עם התפריט, טוב וטעים לי:) מניחה שזה חשוב..
    מה דעתך? תודה,
    נוי

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה..טובה?

הוספת תגובה

• תזונה טובה לנוי

מירב אלטמן
    07/11/2009

שלום נוי,

קודם כל יישר כוח על הצלחתך לרדת במשקל ולשמור עליו ועל בריאות טובה ותקינה!

לגבי התזונה:
    זה נפלא שיש לך סדר יום קבוע וארוחות קבועות זה כבר בסיס חשוב טוב ויציב.
    דבר נוסף חשוב הוא שאת באמת נהנית מהאוכל והוא טעים לך.
    אוכל חייב להיות טעים כי גם המזון הכי איכותי ואורגני אם הוא לא יהיה טעים לך לא שווה הרבה.

לגבי פעילות גופנית אני ממליצה לך בחום למצוא איזו פעילות גופנית מעניינת אותך ולעשות. זה מאוד חשוב לשמירה על בריאות טובה ומשקל תקין. אמנם את תלמידה אבל הרי כל החיים ניהיה עסוקים במשהו ובד"כ זה רק הולך וניהיה יותר עמוס עם הזמן... אז חשוב למצוא לכך את הזמן זה שווה את זה!!!

לגבי התפריט יש לי כמה הערות/הארות :
    המלצה כללית היא לאכול אוכל כמה שיותר פשוט ופחות מעובד ומשומר!!!
    *כך שאת שניצל הטבעול הייתי ממליצה לך להוריד לגמרי או לצמצם את צריכתו- זהו מזון מעובד שמכיל גם שמנים לא איכותיים שיכולים לפגוע לאורך זמן בבריאות ואף לגרום להשמנה
    *את דגני הבוקר אפשר להמיר בדייסה של דגנים כמו שיבולת שועל מלאה על בסיס מים או חלב שקדים
    *בבישול אפשר להשתמש בתבלינים ופחות באבקת מרק.
    *שעועית אפשר לקנות לא בשימורים ואז להשרות ולבשל לבד זה עדיף
    * כל המעדנים והמשקאות של הדיאט מכילים ממתיקים מלאכותיים שיכולים להזיק מאוד לבריאות בייחוד לנערה בגילך . עדיף לשתות מים או חליטות בלי סוכר בכלל או להמתיק בסטיויה או מעט דבש
    * עכשיו שחורף ויותר קר מומלץ לא לאכול הרבה ירקות חיים וטריים אלא יותר מבושלים/מוקפצים/מאודים/בתנור וכו'
    * עדיף לוותר או למעט באכילת נקניקים, מיונז וחומוס קנוי של סופר מכילים הרבה חומרים משמרים

לסיכום כמה שהאוכל יהיה יותר טבעי, "עני" ופחות עשיר, משומר, ממותק בממתיקים מלאכותיים יותר טוב. אם תרצי לקבל המלצות יותר ספציפיות ומדויקות יש לעבור אבחון אצל תזונאי/ת מוסמכת
    אשמח לייעץ בנושא

בהצלחה

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה טובה לנוי

שושנה שרשבסקי
    08/11/2009

שלום נוי,
    אני מחזקת את דברי מירב, אני רק רוצה להעיר לגבי ירקות טריים. ירקות טריים נחשבים כמקררים באופן כללי, לכן בחורף נעים יותר לאכל ירקות מבושלים, מוקפצים, וכו', אבל אם טוב לך עם ירקות טריים, ואת אוהבת אותם בכל זמן, אדרבה תאכלי כמה שאת רוצה, זה בריא, זה טוב,זה מלא ויטמינים!
    לבריאות!
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרעי אשכולית
    שלומית
    06/11/2009

שמעתי על זרעי אשכולית לחיזוק המערכת החיסונית. האם נכון?
    אם כן - האם אפשר לתת מיצוי לתינוקת בת 8 חודשים?

לקביעת תור
    סגירה
    זרעי אשכולית

הוספת תגובה

• לשלומית-זרעי אשכוליות

מירב אלטמן
    07/11/2009

שלום שלומית

לזרעי אשכוליות אכן יש יכולת לחזק את המערכת החיסונית לטפל בוירוסים , פרזיטים, שפעות, פטריות, חיטוי ועוד בשימוש פנימי וחיצוני דנטלי ווגינלי.

אמנם אומרים שלילדים מתחת גיל 10 אפשר לתת 1-6 טיפות מהולות בכוס מים או מיץ 2-3 פעמים ביום
    אבל הייתי מתייעצת עם מטפל/ת שמתמחים שבילדים לפני שהייתי נותנת מה גם שלא ציינת האם התינוקת סובלת מאיזושהי בעיה או שאת רוצה לתת לה למניעה...

את יכולה לקרוא עוד על פורמולה של מיצוי זרעי אשכוליות באינטרנט ולקבל על כך עוד מידע

חורף קל נעים ובריא
    מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה
    רוית
    04/11/2009

שלום

גובהי 1.54 ומשקלי 65.

שאלתי היא האם אני יכולה לרדת בחודש הראשון לדיאטה 4 ק"ג מבלי לפגוע בבריאותי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• דיאטה ובריאות

שני תשובה
    04/11/2009

שלום רוית,
    מכיוון שאיני יודעת מה את כן אוכלת , גילך, מצבך הבריאותי ועוד פרטים חשובים אוכל לענות לך בכלליות בלבד. ירידה מהירה במשקל אינה בריאה בגלל שהיא היא מכניסה את הגוף לסטרס. יש חשיבות לירידה מתונה והדרגתית - לתת למערכות הגוף להתרגל למצב החדש ולפעול בהתאם. ירידה הגיונית ו"בריאה" היא 10-15% ממשקל הגוף בשנה!!!! (אצלך כחצי ק"ג בחודש).
    ממליצה לך בחום לפנות לתזונאית או נטורופתית כדי לבנות תוכנית מאוזנת שתכיל את כל הרכיבים התזונתיים החשובים והנחוצים לך.
    בברכת בריאות וכל טוב,
    שני תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת דיאטנית נטורופתית
    נוגה שלו
    03/11/2009

אני מחפשת דיאטנית נטורופתית שעובדת עם מכבי. מי שיודע, אנא להודיעני ויבורך.

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת דיאטנית נטורופתית

הוספת תגובה

• שלום נוגה

מירב אלטמן
    07/11/2009

באיזה איזור בארץ את מחפשת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרב אלטמן

נוגה שלו
    01/12/2009

קיבלתי את הודעתך. תודה רבה. האם את עובדת עם מכבי? לא ציינת ואני שאלתי בדבר דיאטנית העובדת עם קופ"ח מכבי, כי אני זכאית. תודה. אם כן - אנא שלחי לי למייל המצורף ולא בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטורופתיה

alexander
    07/12/2009

שלום לך.
    את יכולה לקבל את כל הפרטים במכבי טיבעי!
    כל טוב.
    אלכסנדר דגן N.Ds.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבץ
    אבץ
    01/11/2009

שלום,
    בדיקת דם , אבץ- ערכי נורמה:50-120 תוצאה: 79
    יש לי נשירת שיער יחד עם דלילות רצינית. אני לוקחת מולטי ויטמינים ומינרלים שיש בתוכם- אבץ 10 מ"ג. זה מספיק, או שצריכה כדורי אבץ בניפרד?
    תודה.הדפסת ההודעה

לקביעת תור
    סגירה
    אבץ

הוספת תגובה

• אבץ

שושנה שרשבסקי
    01/11/2009

שלום,
    השיער שהוא 90% חלבון זקוק לשפע של ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינן כדי להיראות במיטבו, נציין במיוחד חשיבות של ויטמין E ,ויטמיני B ,נחושת ואבץ לבריאות השיער, בתפריט היומיומי אין תמיד כמות מספקת של אבץ. לפי מחקרים רבים אבץ הנלקח כתוסף מסייע לצמיחת שיער. אני ממליצה לך לנסות לקחת תוסף של אבץ, לצד המולטי לתקופה של חודש אחד ולראות אם יש תוצאות טובות. יש להרחיק (בשעתיים) את נטילת האבץ משתיית קפה, הקפה מפריע לגוף לספוג את האבץ. כדאי לקחת את התוסף מיד בבוקר.
    מקורות של אבץ במזון: זרעי דלעת,אגוזים, קטניות, דגנים מלאים, וגם בשר, עוף, דגים ,ביצים.
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבץ

אבץ
    01/11/2009

שלום, תודה לך
    אני שאלתי לגבי תוצאת בדיקת הדם. אבץ 50-120 תוצאה: 79.
    אני לוקחת מולטי שבתוכו יש אבץ 10 מ"ג. זה מספיק או צריכה אבץ בניפרד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבץ

שושנה שרשבסקי
    01/11/2009

על פי הבדיקות אין לך מחסור באבץ ואף על פי כן , לשם טיפול יש מקום לקחת תוסף מיוחד של אבץ (רוב תוספי אבץ כוללים 22מ"ג ) לצד המולטי לתקופה מוגבלת (חודש אחד),
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול
    אירה
    01/11/2009

שלום,

החודש בעלי עשה בדיקות דם שיגרתית כמו בכל 3 חודשיים וגילינו שרמת הכורסטרול שלו מאוד גבוהה {לציין שהוא בן 27 ואני 25},כמו-כן הוא סובל מבלוטת התריס יש לו יתר תפקוד.

אני יודעת שכולסטרול גבוה זה מסוכן ויכול לגרום לרבה בעיות עם הלב,
    אני לא יודעת איך לעזור לו, איזה אוכל כדאי ואיזה לא כדאי?מה עושים?
    הוא לא הלך להתייעצות עם רופאת משפחה הוא לא מאמין ברופאים.

תודה בכל מקרה על העזרה.
    אירה

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• אירה- כולסטרול גבוה

מירב אלטמן
    01/11/2009

שלום לך,

הנה כמה עצות להפחתת רמות הכולסטרול
    בכל מקרה עדיין כדאי ורצוי להתייעץ עם מטפל מוסמך בתזונה. מכיוון שאינני יודעת עוד פרטים על בעלך האם מטופל בבעית בלוטת התריס? האם יש עוד ממצאים בבדיקות הדם? וכיצד נראה מבנהו הגופני ועוד?...
    מה כן מומלץ:

להימנע ממזונות מטוגנים, משומרים, נקניקים, מזונות שמכילים שומן צמחי מוקשה, חומוס קנוי בקופסא, לצמצם שימוש בטחינה, לצמצם שימוש במאכלים שומניים ודביקים כמו שוקולד, ממרחי חלבה, חמאת בוטנים.
    לצמצם שימוש באגוזים,קפה, שתייה מוגזת וממתוקת.
    להימנע מאכילה מרובה של בשר אדום וכבש וביצים להעדיף דגים בעיקר לבנים ועוף.
    לא לאכול ארוחות גדולות בלילה.

חשוב להרבות בירקות עליים ירוקים: כוסברה, רוקט, בצל ירוק, בזיליקום, נבטים, ראשד, שמיר, חסה מוקפצת,פטרוזיליה, אלפלפה. וירקות כמו סלרי עבעול ועלים, ברוקולי, דלעת, צנון, צנונית.
    להשתמש בקטניות בעיקר שעועית מאש (שעועית קטנה בצבע ירוק), אפונה ירוקה יבשה.
    דגנים מלאים: בעיקר גריסי פנינה גסים, שיפון, דוחן ואורז מלא בסמתי. (להימנע מחיטה וקמחים לבנים ושמרים)
    תבלינים: כורכום (הרבה), מעט קינמון, מלח ים אטלנטי
    חליטות שונות מסרפד עלים, שורש שן ארי, עלי זית
    להוסיף לאוכל 2-3 פטריות שיטאקי מושרות.

בהצלחה
    מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה

שושנה שרשבסקי
    01/11/2009

שלום אירה,
    יתר פעילות בלוטת התריס מצריך מעקב רפואי
    הטיפול הראשוני להורדת כולסטרול צריך להיות דרך התזונה.
    הכולסטרול נמצא במזון מהחי: מוצרי בשר, מוצרי חלב, ביצים
    יש להימנע מאכילת בשר אדום (בעיקר החלקים הפנימיים)
    עופות: להוריד את העור לפני הבישול (רוב הכולסטרול בעור)
    מוצרי חלב: עד 5% שומן, ולא בכמויות...להימנע מחמאה ומגבינה צהובה
    ביצים: מותר,(אומרים 4 בשבוע)החלמון כולו כולסטרול אבל יש בביצים גם חומרים מורידים כולסטרול,
    דגים: לבחור בדגי ים , יש אמנם כולסטרול, אבל גם שומנים בריאים(פעמיים בשבוע) המנקים את העורקים
    סיבים ופיטוסרולים הנמצאים במזון מן הצומח סופגים כולסטרול ומונעים ספיגתו בגוף, ולכן על מנת להוריד כולסטרול יש להשתית את התזונה היומית
    על הרבה ירקות (טריים, מוקפצים, אפויים, מאודים, בישול קצר),
    על דגנים מלאים (לחם מקמח מלא, אורז מלא, קינואה, כוסמת ועוד)
    ועל קטניות (עדשים, אפונה, שעועית..),
    להכניס לתזונה גם אגוזים וזרעים (עשירים בשמנים טובים מורידי כולסטרול ובפיטוסטרולים המונעים ספיגתו של הכולסטרול)
    וכאמור לצמצם את המזון מהחי.
    יש להימנע ממזון מעובד (עשיר בשומני טרנס...)
    לצד הטיפול התזונתי, יש לעשות פעילות גופנית כמו הליכה מהירה וכו', הכרחי להורדת כולסטרול.
    יש תוספי תזונה וצמחי מרפא שיכולים לעזור אבל אני ממליצה להתחיל בשינוי התזונה
    שינוי תזונה אינו דבר קל, אני ממליצה לכם לפנות לתזונאי/ת (אשמח לעזור)
    בהצלחה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה