פורום תזונה טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר למוצקים
    אורית
    27/02/2010

שלום,
    בתי בת 7 חודשים, יונקת הנקה מלאה וכעת מתחילה לאכול מוצקים. אשמח לשמוע או לקבל הפנייה למקורות אחרים לגבי התזונה הנכונה בגיל הזה, בעיקר לפי הרפואה הסינית. מה לתת? מה לא כדאי לתת (ואני לא מתכוונת להמלצות משרד הבריאות, אותן אני מכירה)?
    תודה רבה,
    אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר למוצקים

הוספת תגובה

• לאורית-מעבר למוצקים

מירב אלטמן
    01/03/2010

שלום אורית,

כמה עקרונות חשובים במעבר לתזונת מוצקים:
    קודם כל האוכל חייב להיות בטפרטורת הגוף של התינוק כלומר סביב 38 מעלות
    חשוב לא לתת מזון קר מהמקרר או קר מהטמפ' הזו.
    ע"פ הרפאוה הסינית העיכול הוא תהליך של טרנספורמציה שדורשת חום, מזון קר יגרום לקרור אותה אש או לכך שהגוך יצטרך להתאמץ מאוד לחמם את האוכל.
    דבר שני : את המזון חייבים לטחון לעיסה סמיכה כמו מרק-לטחון בבלנדר או למעוך
    דבר שלישי: כל המזון חייב לעבור בישול

המזון הראשוני שעונה על הצרכים מלבד חלב אם הוא דייסת אורז דלילה שבושלה עם הרבה מים לזמן רב עד שהכל מתפרק בזמן ההגשה יש לטחון למרקם יותר חלק ועדין ואפשר להמתיק עם סירופ לתת אורז (הדייסה אינה מהווה תחיליף להנקה או לפורמולה)
    אח"כ אפשר להתחיל לשלב בהדרגה ירקות מבושלים במים זו הצורה הטובה יותר (עדיפה על אידוי או בתנור) עבור התינוק כל המזונות חדשים ואין תורך לגוון יותר מדי בהתחלה.

למידע נוסף על הפנייה לאתרים מסוימים וספרים את מוזמנת ליצור איתי קשר
    מכיוון שהאתר אינו עוסק בפרסום אתרים או ספרים.

בהצלחה

מרב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

אורית
    03/03/2010

תודה על התשובה המושקעת. הציעו לי להרשם לסדנת תזונה לתינוקות, אולי אלך על זה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורית

מירב אלטמן
    04/03/2010

בשמחה

אני חושבת שזה רעיון מצוין ללכת לסדנה כזו יכול לתרום

בכל מקרה אשמח לעזור אם יתעוררו עוד שאלות

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנייי.
    lalen
    23/02/2010

מה אני יאמר לך..
    כולם אומרים ליי בשביל מה ללכת לתזונאית..
    ולהגיד לך את האמת אני מצדיקה אותם באישהוא מקום משום שעדיף לאכול את כול האוכל ולא לתת לעצמי להרגיש שיש משהו שאסור לאכול!..למרות שאני אמרתי לך לפני0כן שאני לא אוכלת את הכול ז''א לא אוכלת הרבה בשר או עוף או ביצים וכוליי..
    אני חושבת שזהו להתחיל לרקוד כוליום שעתיים ולאכול מה שאמא שלי מבשלת ולהקפיד שבשעות מאוחרות לא לאכול וזהו!
    מה את אומרת ?..
    מה אתמציעה לי?

לקביעת תור
    סגירה
    שנייי.

הוספת תגובה

• ללין

שני תשובה
    28/02/2010

לכי לתזונאית טבעית כדי לקבל מידע על אוכל ועל בחירות נכונות. תזונה נכונה זה אורח חיים נכון ולא איזו דיאטה זמנית. תזונאית זה לא מה לא לאכול אלא איך לשלב ומה לבחור. אם את רוצה באמת להיות בריאה את צריכה מידע נכון וליווי מתאים, לפחות בהתחלה.
    בהצלחה,
    שני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילה טוב לך:)

לאלין
    01/03/2010

שני..
    אני התחלתי לרקוד ..
    כול יום שעתיים ואני זהווו אניי מזהה רוצה לראות את עצמי כמו שאני מייחלת להיות:)))..
    ואני פשוט מעוניינת לאכול את הכול אך עד השעה 5-6 <<>>לא להכניס אחרי זה אוכל רק משהו את יודעת קל ושתייה!
    וזהו כי אני באמת מעוניינת להתחיל עם הצעד הזה כבר ולראות שינויים...
    כי אני גם-כן לא מוכנה לחזור למכנסיים עם המצב שאני נמצאת בו..!!!
    אז אני יותר לחוצה עם זה אני רוצה לחזור למכנסיים אך אני לא מרשה לעצמיי כי..השמנתיי כשהייתי דתייה ועכשיו אני משלמת על זה ביוקר ונשארת עם החצאית לבינתיים עד שאתחיל לרדת במשקל אני אחזור למכנסיים:(..
    אך בעזרת השםם..אני מלאת מוטיבציהה וזהו אני באמת רוצה את זה! אם לא עכשיו אז מתי?!:P
    תודהה רבה לך (K)..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• B12
    רחי
    23/02/2010

שלום, אני בת 28. לפני מס חודשים החלטתי לא לאכול בשר (בקר ועוף) אבל כן אוכלת דגים כפעמיים בשבוע, וביצים פעמיים-שלוש בשבוע, ומעט מאוד מוצרי חלב (יוגורט לפעמים או כף גבינה לבנה פה ושם, פרוסה גבינה צהובה וכ'..). לפעמים אני גם אוכלת שניצל טבעול מטופו או סויה, אחת לשבוע בערך . לא משלבת את כל אלה באותו יום, אלא כל יום ומנת החלבון שלו. אני בוחרת כל יום משהו מהרשימה לעיל.

משתדלת לאכול גם ירקות ופירות ואגוזים ופירות יבשים.
    2 כפות שמן זית או טחינה או אבוקדו בסלט .

בתור דגן אוכלת לחם מלא (3 פרוסות ביום) או כוס אורז/כוסמת/תירס וכ'
    ולפעמים קטניות (לא ממש אוהבת אבל משתדלת בשביל החלבון)

יש לציין שאני פעילה גופנית , בעיקר מתרגלת יוגה דינאמית ומפעילה שרירים בתקוה שיתחזקו.
    האם יש מספיק מקורות של חלבון בתזונה שלי?
    האם יש צורך לקחת תוסף B12 או שאין לי מה לחשוש ממחסור בזה?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    B12

הוספת תגובה

• B12

שושנה שרשבסקי
    25/02/2010

שלום רחי,
    התזונה שלך נראית די מאוזנת ויופי שאת מעמלת.
    תשתדלי להקפיד לאכל קטניה עם דגן מלא (בימים שאת לא אוכלת דגים), את יכולה לשלב תופו שהוא חלבון מלא (אפשר להשרות אותו במשרה כלשהו ולהקפיץ עם ירקות, זה הרבה יותר טוב משניצלים מוכנים וקל מאד להכנה .
    כדאי לשלב גם חלבון עם פרוסות הלחם: ממרח חומוס, טחינה, ביצה,ולגוון גם גבינה, טונה, סרדינים
    פרוסה עם עבוקדו זה גם מצוין.
    לגבי B12 , כדאי לך לעשות בדיקת דם לראות מה הערכים שלך היום, בעוד שנה תעשי שוב ותוכלי לראות אם יש ירידה. כאשר יש ספיגה טובה של B12 , יש בגוף רזרבות לכמה שנים... ואם את אוכלת דגים ובצים, את ממשיכה לקבל B12 בכמויות קטנות, לכן בשלב זה אין צורך בתוסף, אבל כמובן שצריך לעקב.
    פורים שמח
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• B12
    דודי
    22/02/2010

שלום,
    לאחר בדיקות דם שבהן התבהר לי שרמת ה- B12 שלי נמוכה (104) אני מעוניין להתחיל לקחת תוסף.
    בעיקרון ניתנו לי זריקות אבל נראה לי שאוותר על התענוג.
    השאלה שלי היא איזה תוסף מומלץ לקחת ?
    לא הצלחתי לגלות עד עכשיו הרבה מידע לגבי סוגי תוספים .
    האם יש טיפות ?

תודה,
    דודי.

לקביעת תור
    סגירה
    B12

הוספת תגובה

• דודי וB12

שני תשובה
    22/02/2010

שלום דודי,
    B12 מיוצר גם ע"י החידקים שבמעיים. לפני שאתה מתחיל לקחת תוספים תוודא שהרמות הנמוכות הם לא כתוצאה מבעיות במעיים.
    ממליצה לך להתייעץ עם נטורופת או איש מקצוע אחר ולברר ראשית את מקור החוסר - טפל בבעיה המקורית ולא רק בסמפטום. אח"כ יש מקום לדבר על תוספים....
    הפורום אינו מקום לשיווק מסחרי של חברה זו או אחרת ולכן תשובה על תוסף לא אוכל לתת לך בפורמט זה. סליחה.
    בהצלחה וכל טוב,
    שני תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה כהלכה

אבי
    04/03/2010

תשובתה של שני תשובה היא תשובה כהלכה, ירידה ברמת ה B12 לרמה אותה הזכרת, נובעת מבעיה אותה יש לאתר לפני לקיחת תוספים או לפחות במקביל.
    החלטתך לא לאפשר להזריק לך, נראית החלטה נכונה.

בברכה
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה (-:

שני תשובה
    05/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפורמת המזון בבית
    אוריה
    22/02/2010

כבר קרוב לחודשיים שאני מנסה להכניס משטר מזון בבית- לא עוד המבורגרים, ציפס, בורקסים ושאר המזון עתיר השומן קראנס....אממממה הילדים לא משתפים פעולה, לא מוכנים לאכול מאכלים כמו אורז מלא, לחם קימל לסנדוויץ' לביה"ס קינואה ברוטב וכד'.
    מה עושים, איך גורמים לילדים בני 7-11 לשנות הרגלי אכילה.

לקביעת תור
    סגירה
    רפורמת המזון בבית

הוספת תגובה

• אולי תתחילי לאט יותר

ליבי ליבי
    22/02/2010

תראי סה"כ מדובר בילדים אי אפשר ביום אחד להפוך להם את העולם.
    תתחילי לאט לאט להכניס להם ירקות לכל ארוחה, תוסיפי לשניצל המטוגן והלא בריא את האורז המלא או הקינואה ותיצרי את ההרגלים לאט לאט
    מעבר לכך יש המון מוצרים שבמקור הם מאד לא בריאים והיום או שמייצרים אותם באופן בריא יותר או שאתיכולה להכין אותם באופן יותר בריא
    למשל: לאפות צ'יפס במקום לטגן או בורקסים ללא מרגרינה (כן יש דבר כזה)
    בקיצור לא הכל בבת אחת הם ילדים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה!

שני תשובה
    22/02/2010

שלום אוריה,
    גם אני שותפה להמלצה שלא הכל בבת אחת.....
    כמה המלצות כלליות:
    1- שתפי אותם בצורה פשוטה ובשפה שהם יבינו במשמעות המזון על התפקוד שלנו - המזון הוא הדלק, ואם הדלק לא איכותי "המכונית" לא נוסעת טוב ונתקעת: כאבי בטן, עצבים, כאבי ראש, בעיה להתרכז וכו.... ומתוך המקום הזה של השיתוף תשאלי אותם (דגש על תשאלי אותם) איזה שינויים הם מציעים. כדי שהשינוי הזה יצליח הם חייבים להיות חלק פעיל במהלך!
    2- תתחילי ממשהו פשוט וקטן. כשזה יכנס לרוטינה תוסיפי/תשני משהו אחר.... לאט לאט!
    3- יש ספר של הוצאת פוקוס שנקרא "ילדים עמידים", מאוד מומלץ לך כאמא כדי להבין קצת יותר על משמעות המזון שנכנס, יעזור לך בבחירות נכונות ומציע הרבה פתרונות ועצות איך להכניס מזונות בריאים לבית.
    אני מאוד מעריכה את הרצון שלך לשפר את תזונת ילדיך - זה לא פשוט ותצטרכי הרבה סבלנות ותושיה - אבל זה כל כך חשוב! אל תתייאשי!!!
    אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול, בפורום או באופן אישי.
    כל טוב ובהצלחה,
    שני תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלוםם ...
    lalen
    18/02/2010

שלום לך שני!
    אחרי הרבה זמן,שוב פעם אני מופיעה..חח
    מה אני אגיד לך..
    יש לי הרבה לספר לך חחח
    בואי נתחיל מזה שאני כבר לא דתייה!
    ואני עכשיו רוצהה באמת באמת לרזות בתוך חודשיים!!חייבת
    לרזות כמה קילוגרמים מ5עד 7 או לא משנה העיקר שיותר מ5 קילו..
    מאז שדברתי איתך רק שמרתי וזה אך עכשיו באמת אני רוצה להרזות ממשקלי וזהוו הגיע הזמן!
    בקשר לתזונאית-מצאתי ואני רוצה לקבוע טור בימים הקרובים כדי לראות פחות או יותר מה יקרה...
    ובקשר לספורט-אני הכנתי כבר את השירים של הדיסק שאני רוצה שישמש אותי!
    אני רוקדת מאוד טוב ויפה ואם תשאלי אותי איזה ספורט אני אוהבת :הריקוד!:)
    אז זהו יצא לי לפעמים אולי ללכת וזה אך הכי הכי ספורט שאני יודעת שלא יימאס לי ממנו ולא אשתעמם זה אך ורק הריקוד
    לרקוד לרקוד לרקוד!חחחח
    אז זהו,סליחה שפטפטתי הרבה ולקחתי לך הרבה מזמנך על הקריאה חח,
    אך אני מעוניינת לספר לך מה קרה איתי ואני רוצה את עזרתך שתהיה לידי..!
    תודה רבה לך!

לקביעת תור
    סגירה
    שלוםם ...

הוספת תגובה

• ברוכה השבה

שני תשובה
    21/02/2010

שלום לך ללין יקרה,
    אני שמחה שאת נמרצת ומתלהבת אבל אני לא בעד דיאטות קיצוניות וירידה גדולה בבת אחת מהמשקל. כשיורדים בבום עולים בבום. ועולים יותר ממה שיורדים....
    תהי איתי בקשר אחרי שתפגשי עם תזונאית ונמשיך משם.
    שיהיה לך הרבה בהצלחה,
    שני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, האם הכוונה בכתבה הזאת לאומגה3
    לד
    15/02/2010

הכוונה לשמן דגים או לאומגה 3 ?
    ואם לאומגה 3 איזה מומלץ לקנות? והאם יש קפסולות קטנות?
    כי מה שיש בחנויות ענקיות וקשות לבליעה..
    תודה!

הוספת תגובה

• איזו כתבה?

שני תשובה
    16/02/2010

שלום,
    לאיזו כתבה את/ה מתכוון/ת?
    יש סוגים שונים של תוספי אומגה 3 עם ריכוזים שונים לפני הצורך. לפני שלוקחים ומחפשים תוסף כדי למקד בשביל מה צריך אותו וככה לבחור אחד נכון.
    בברכה,
    שני תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקישור נמחק

ks
    18/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך
    אליעזר
    15/02/2010

בכתבה שפרסמה קופת חולים כללית קראתי כי ויטמין B3 – ניאצין מוריד את הכולסטרול רע .
    קראתי כי מקורות מזון בהם אפשר למצוא ניאצין הם בשר בקר, קמח חיטה, קמח תירס, ביצים וחלב פרה. מה דעתך, והאם זה משנה את הקביעה כי בשר בקר מעלה את הקולסטרול הרע?
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת המשך

הוספת תגובה

• עוד על בשר וכולסטרול

שושנה שרשבסקי
    16/02/2010

שלום אליעזר,
    בבשר בקר אכן יש הרבה ניאצין (B3)
    בשר בקר גם עשיר בברזל, באבץ ,במגנזיום, בויטמיני B : ריבופלאווין (B2), ניאצין(B3)
    פירידוקסין (B6), וכמובן B12.
    לצד החומרים הטובים, יש בבשר הרבה שומנים רווים וכולסטרול (הכמות תלויה בנתח הבשר, איברים פנימיים או חיצוניים), וגם לצערנו עוד דברים לא טובים (הורמונים, אנטיביוטיקה...)
    אין בכמות של הניאצין בבקר כדי להוריד את הכולסטרול

על מנת להוריד כולסטרול,:
    צריך לצמצם אכילת בשר (מותר בהחלט לאכל בשר בכמות סבירה,( לא יותר מפעמיים בשבוע) אבל יש לבחור בנתחים הפחות שמנים)פעמיים בשבוע כדאי להחליף את מנת הבשר בדגים מהים הצפוני העשירים באומגה 3
    להקפיד לאכל מזונות עשירים בסיבים תזונתיים(דגנים מלאים,ירקות, פירות)
    להקפיד על פעילות גופנית סדירה

כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשר
    אליעזר
    14/02/2010

מה ההבדל בין בשר אדום לבין בשר בקר, מי מהשניים בריא ומוריד את הכולסטרול הרע ומי מהם אינו בריא?

לקביעת תור
    סגירה
    בשר

הוספת תגובה

• בשר בקר, בשר אדום

שושנה שרשבסקי
    14/02/2010

שלום אליעזר,
    בשר בקר סתם הכוונה לחלקים החיצוניים (מספר 5, מספר 6, ...)
    בשר אדום, הכוונה החלקים הפנימיים יותר

לבשר יש הרבה שומן רווי וכולסטרול, אבל לחלקים הפנימיים יש הרבה יותר שומן וכולסטרול ולכן הם גרועים יותר מבחינה בריאותית.
    אף אחד מהם אינו מורידיאת הכולסטרול הרע, שניהם רק מעלים אותו...

אפשר לאכל מדי פעם בשר, (החלקים החיצוניים), להקפיד להוריד את השומן הנראה לעין לפני הבישול
    למי שסובל מעודף כולסטרול, כדאי לצמצם אכילת בשר בקר, להעדיף עוף (להוריד את העור לפני הבישול) או הודו

בתאבון
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חטיף פולי סויה
    אתי
    12/02/2010

פעם טעמתי חטיף בשקית,טעים ומלוח [פולי סויה]
    מה קורה מבחינת הערך הקלורי?
    אני ממש מחפשת מאכלים לנשנוש שהם יחסית זולים בקלוריות---י ש דבר כזה מלבד ירקות ומים?

לקביעת תור
    סגירה
    חטיף פולי סויה

הוספת תגובה

• חטיפים

שושנה שרשבסקי
    16/02/2010

שלום אתי,
    מותר לאכל חטיפים מידי פעם, אבל כדאי להגביל את הכמות...
    רעיונות לחטיפים בריאים:
    אגוזים, שקדים, זרעי חמניות, זרעי דלעת(כל אלו לא קלויים, לא מלוחים), הם עשירים בשומנים טובים, ובמינרלים)
    פולי סויה,
    פופ קורן (כזה שלא הוסיפו שימנים)
    אבל אפשר גם לחתוך תפוח בפלחים קטנים, או קלמנטינה, ולאכל לאט, להנות,...
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרזיה ולחם
    הילה
    12/02/2010

שלום רב.
    אני בחורה בת 33, אם לשניים, סה"כ משקל גוף תקין, אךעדיין לא נפטרתי מ 4 ק"ג עודפים כמתנה מההריונות. האם יש דרך לרדת במשקלמבלי לוותר על לחם מלא. אני באופן אישי סולדת מתחליפים דיאטטיים, ממתיקים למיניהם ולחמים קלים. אני מאוד מאוד אוהבת לחמים מלאים מקמח מלא, כמו לחם 80% שיפון שאני קונה במקום אהוב עלי. בנוסף, במקום עבודתי הכי נוח לי לאכול כריכים כי אין לנו מטבח נורמלי. אני די חיה על כריכים. כמה פרוסות ביום אני יכולה לאכול ועדיין להתחיל תהליך של ירידה במשקל?
    תודה,
    הילה.

לקביעת תור
    סגירה
    הרזיה ולחם

הוספת תגובה

• הרזיה ולחם

שושנה שרשבסקי
    14/02/2010

שלום הילה,
    את לא צריכה לוותר על לחם מלא, להיפך, את צודקת, תחליפים דיאטטים אינם בריאים בכלל, ולחם קל אינו גורם להרגשת שובע.
    לארוחת בוקר
    1-2 פרוסות לחם מלא ביחד עם ממרח חלבוני (טחינה, חומוס, ביצה, טונה, גבינת עיזים, או אבוקדו)וירקות (טוב לגוון)
    בעבדה
    כריך (2 פרוסות) (מלא) עם חלבון והרבה ירקות (+מעט שמן זית אם אפשר)
    בערב ארוחה חמה :דגן מלא עם חלבון (או בשרי או קטניות) וירקות מבושלים, מאודים , מוקפצים במעט שמן כמובן אפשר מרק חם (ירקות, עדשים, וכו')
    ארוחות ביניים: יוגורט (, פירות, חופן שקדים (או מעט אגוזים)

בנוסף תשתדלי לעשות 3 פעמים בשבוע לפחות פעילות גופנית ממוקדת: הליכה, חוג התעמלות וכו', אנ י יודעת לא קל עם ילדים קטנים אבל שווה המאמץ...

כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

הילה
    14/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש דבר כזה יוגורט טעים,ללא סוכר
    סמי
    10/02/2010

וללא ממתיקים?
    ולא הטבעי הרגיל..
    אלא משהו נורמלי.

הוספת תגובה

• לסמי

מירב אלטמן
    10/02/2010

שלום סמי

ניתן לאכול יוגורט מחלב עיזים שניתן לקנות ישירות ממי שמגדל ומכין וגם ברשתות השיווק ניתן להשיג סוגים טובים, תמיד כדאי לקרוא את האותיות הקטנות מה מכיל.
    כמו כן ישנה אפשרות להכין יוגורט בבית אתה יכול לכתוב בגוגל "הכנת יוגרט ביתי" ותקבל את כל המידע שצריך

בהצלחה

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוגורט טעים

שרון
    15/02/2010

שלום רציתי לתת לך רעיון, אני מוסיפה ליוגורט שלי קצת דבש, ואפשר גם לחתוך פירות פנימה, זה משדרג נפלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבולת שועל
    אבי
    10/02/2010

שלום,
    אני בן 68, בעל משקל עודף וסיבוכים כתוצאה מכך- לחץ דם וסוכרת. את הסוכרת אני מאזן בלנטוס ולא השמנתי עם האינסולין מה שהקל עלי להתחיל דיאטה . השאלה שלי היא כזאת- קראתי ששיבולת שועל מאוד טובה לסוכרתיים אבל מה לגבי לחץ דם?

לקביעת תור
    סגירה
    שיבולת שועל

הוספת תגובה

• שבולת שועל

שושנה שרשבסקי
    10/02/2010

שלום אבי,
    שיבולת שועל טובה מאד לסוכרתיים (אינדקס גליקמי נמוך), וגם טובה מאד למי שסובל מיתר לחץ דם הודות התכולה הגבוהה בסיבים תזונתיים. בנוסף שיבולת שועלעשירה בברזל וסידן, לכן הוא מזון מעולה , בהחלט כדאי לשלב אותו בתזונה היומית .
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז לבן הוא לא בריא?
    .
    09/02/2010

ניסיתי לאכול אורז מלא...
    באמת שניסיתי..אבל זה מגעיל ברמותת...אולי למישהו יש איזה עצות מה לשים עליו שיהיה יותר טעים?:D ח אני לא ממש מבינה באוכל..
    בכל אופן האורז הלבן הרגיל בריא או לא?

לקביעת תור
    סגירה
    אורז לבן הוא לא בריא?

הוספת תגובה

• אורז לבן

שני תשובה
    10/02/2010

שלום,
    האורז הלבן הוא לא "לא בריא" אלא פחות בריא שכן אין בו את המוץ - הקליפה עם הסיבים. פירוקו בגוף מהיר יותר ולכן הוא מעלה רמות סוכר בצורה משמעותית יותר מאשר האורז החום. חשוב גם לזכור ש"בריא/לא בריא" הוא נגזרת של כל התזונה ואורח החיים...
    כמה המלצות:
    1- אם כבר אורז לבן אז לבחור בסוג הבסמטי (אינדקס גליקמי נמוך יותר מהאורז הפרסי/יסמין...).
    2-באפשר לבשל אורז לבן עם אורז מלא (להתחיל לבשל את המלא ואחרי 5 דקות להוסיף את האורז הלבן - או לבשל את שניהם בנפרד ואח"כ לערבב.
    המלצה 3- לחתוך בטטה/גזר לקוביות קטנות, לאדות עם בצל ומע שמן זית ואז להוסיף אורז מלא ולבשל...
    בתיאבון ובהצלחה,
    שני תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמות בתזונה טבעונית
    אייל
    08/02/2010

שלום לכן,
    שמי אייל ואני בן 45. לפני כחודש החלטתי לעבור לתזונה טבעונית. מה שאכלתי בחודש זה היה: ירקות, מעט פירות, קטניות, שקדים ואגוזים, ומעט דגנים מלאים. אני מבין שאני צריך לקחת תוסף B12 כפעמיים שלוש בשבוע.
    ראשית, אשמח לדעת האם תזונה זו מספיקה.
    שנית, אני בעל נטייה לסוכרת, קרי אני מצליח לשמור על סוכר מאוזן ללא טיפול תרופתי, רק בעזרת תזונה ופעילות גופנית. האם יש דגשים לשילוב המזונות בתפריט בהקשר הסוכרת.
    לבסוף, האם בשל עיסוקי בספורט אופני ההרים [3-4 רכיבות בשבוע] יש דגשים שכדאי לקחת לתשומת ליבי: שילובי מזון לפני ואחרי פעילות, כמויות מזון...

תודה על תשומת הלב

אייל

לקביעת תור
    סגירה
    השלמות בתזונה טבעונית

הוספת תגובה

• תזונה טבעונית

שושנה שרשבסקי
    08/02/2010

שלום אייל,
    אתה נותן מעט פרטים עליך ועל מה שאתה אוכל. האם משקלך בנורמה? מעט דגנים, מעט פירות (כמה,מה), נראה על פניו שאתה עושה דיאטה...
    בהקשר לנטיה לסוכרת, ניתן בהחלט לשמור על איזון על ידי פעילות גופנית ותזונה מתאימה: באופן כללי יש להעדיף מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, ובעיקר לשלב עם הדגנים המלאים חלבון (קטניות): לדוגמה פרוסות לחם מלא עם חומוס/ טחינה/ אבוקדו
    אורז מלא עם שעועית/מאש/ עדשים
    השילוב של פחמימה עם חלבון מוריד את העומס הגליקמי של המזון ומאפשר לשמור על איזון של הסוכר.
    האם אתה מתנזר גם מביצים? לתזונה טבעונית עשויה להיות עדיפות בריאותית, אבל צריך להיזהר מחסרים (B12, ברזל, ועוד), לכן אני ממליצה לך לקבוע פגישה ליעוץ אישי עם תזונאי/ת על מנת להתאים לך תזונה אופטימאלית עבורך.
    לגבי תזונה לפני ואחרי פעילות גופנית, מקובל להמליץ על אכילת פחמימות (מורכבות) לפני הפעילות על מנת לקבל אנרגיה זמינה, ולאחר הפעילות לשים דגש על מזון עשיר בחלבון על מנת לבנות מחדש את חלבוני הגוף שפורקו בעת המאמץ.
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת פרטים על תזונת הטבעונות שלי

אייל
    09/02/2010

שלום שושנה,
    ראשית תודה על תגובתך המהירה והמוקפדת. מעט פרטים: משקלי 99.5 ק"ג על גובה 178 ס"מ. לפני חודש כשעוד אכלתי רגיל, לפי מושגים מערביים, משקלי היה 103.8 ק"ג. אני פשוט במעקב סוכרת בקופ"ח. כלומר ירדתי 4.3 ק"ג בחודש רק מעצם שינוי התזונה. להערתך אני לא עושה דיאטה במובן הרגיל של המילה אלא הפכתי לטבעוני משיקולים בריאותיים אישיים, שינוי סיגנון חיים.
    עד היום (עוד מלפני המעבר לטיבעונות) הקפדתי על מזון בעל אינדקס גליקמי נמוך, שילוב חלבון ופחמימות ושילוב פרי עם אגוזים, לפירוק איטי וכו'. הוספתי פשתה טחונה וסובין איפה שהיה נדרש. כך גם שמרתי על איזון בסוכר לאורך שלוש השנים האחרונות. הסיבה למעבר לתזונה טיבעונית נעשה בשל הסיבה שציינתי לעי"ל.
    כיום אני שותה כמה כוסות מים עם הקימה, לאחר כשעה אוכל ירקות, לארוחת הבוקר אני ממשיך בסלט (וכעת חושב שכדאי לשלב איזה מזון שיוריד עומס גליקמי). לצהריים אני אוכל קטנייה בשילוב דגן מלא (לא חיטה) או קינואה, טחינה וירקות. ממשיך לארוחת ביניים של פרי עם אגוזים. בערב סלט ירקות (וגם כאן אשמח לקבל המלצה לשילוב פחמימה מורכבת להורדת עומס גליקמי) ומסיים עם פרי ואגוזים.
    אם אני אפשט אני אומר שאני אוכל ירקות, 3 פירות בממוצע ליום, קטניות, דגנים מלאים רק בצהריים, שקדים ואגוזים (מלך, ברזיל, קשיו - טבעי ולא קלוי).
    היום בדקתי סוכר שעתיים אחרי ארוחת צהריים והתוצאה הייתה 115. אני מרגיש הרבה יותר טוב מאז ששיניתי תזונה.
    אני בשלב של בדיקות וחקירות ואני מחפש לאן לפנות על מנת לקבל עזרה בתזונה טבעונית. האינטרנט מלא באנשים שעושים סדנאות וכו', ואני מנסה למצוא את המקום המתאים לי. כרגע אני נוטה לטובת פנינה בר-סלע ומרכז ההתחדשות שלה. היא נראית רצינית ויסודית בגישתה.
    אשמח אם לתקופת ביניים זו תוכלי להמליץ לי מה אני צריך לשנות ו/או להוסיף לתזונה כפי שפרסתי אותה כאן בפנייך.

תודה על תשומת הלב
    בברכה - אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה טבעונית 2

שושנה שרשבסקי
    09/02/2010

שלום אייל,
    אני רוצה להגיד לך כל הכבוד, שינוי לתזונה בריאה כאורח חיים היא הדרך הטובה ביותר לשקם בריאות לקויה, לשמור על בריאות טובה וגם לרדת במשקל באופן הדרגתי.

טבעונות היא דרך חיים שאינה מתאימה לכל אחד, אם אתה מרגיש טוב עם דרך חיים זו, זה בסדר גמור, אבל כדאי יהיה להיות במעקב (כדאי יהיה לעשות בדיקות דם בעוד כ3חודשים לוודא שאיו לך חסרים), וגם עם הזמן לבחון את עצמך אם אתה באמת בוחר בטבעונות קיצונית (יש כל מיני דרגות בטבעונות : מזון אורגני, כולל מזונות מן החי, צמחונות, עם או בלי מוצרים חלביים ,( וכו')

פנינה בר-סלע היא שם דבר,ידועה מאד, וזו תהיה בודאי חוויה להשתתף בסדנא שלה.

התזונה שלך כרגע נראית בסדר אם זה מספק אותך ואתה לא רעב, לסלטים כדאי להוסיף שמן זית, בערב כדאי לאכל משהו חם: מרק ירקות עם כף שיבולת שועל או גריסים, מרק אפונה/עדשים, מינסטרונה...וכו' וגם מותר לאכל פרוסת לחם כוסמין או שיפון עם אבוקדו או טחינה.

בהצלחה בדרך החדשה שלך והמון בריאות
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שושנה

אייל
    10/02/2010

אני מודה לך על הקשב. היית לי לעזר רב, ואני אשתמש בהכוונות שלך. אשמח לידע אותך לכשאגיע לכלל החלטה איפה ואיך אגבש את תפיסת הטיבעונות הסופית שלי.

בברכה - אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאייל

שושנה שרשבסקי
    10/02/2010

שלום אייל,
    אשמח לעזור בכל זמן ואני מאחלת לך הצלחה בדרך החדשה שלך
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה