מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיורם13/08/2009
שלום רב
אני בן 16 בגובה 173 שוקל 56
אני רוצה לעלות במשקל ולהגדיל הגוף שלי.
שמעתי שבחדר כושר יש חלבונים לעליה במשקל (חלבון על יד משקל).
האם לקחת החלבון הזה או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקאות חלבונים
שני תשובה08/09/2009שלום רב,
באופן כללי, לא הייתי ממליצה לך על משקאות החלבונים שמפרסמים בחדרי הכושר - יש להם השפעה חזקה ומזיקה על תפקודי הגוף - במיוחד אם נלקחים ללא פיקוח וליווי מתאים.
בשביל להעלות את מסת הגוף כדאי שתפנה לתזונאי/ת שתבחן את מצבך, תזונתך ובריאותך ותבנה עבורך תפריט המתאים לצרכייך, במקביל לפעילות גופנית מגוונת - אל תתמקד רק בחדר כושר.....
בהצלחה,
שני תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיני לעזרה בהורדת מ שקלסו אלן10/08/2009
שלום.
כיצד דיקור סיני, הנוגע בנקודה אחת או כמה באזורים שונים בגוף, יכול לעזור לאדם להוריד משקל או להפחית את התיאבון שלו? האם זה עניין פסיכולוגי או מוכח פיזית?
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני לעזרה בהורדה במשקל
מירב אלטמן29/09/2009שלום סו אלן
טיפול ברפואה סינית הכולל דיקור, צמחי מרפא והנחיות תזונה ספציפיות המתאימות לכל אדם עוזר להורדה במשקל. הרפואה הסינית רואה את האדם כשלם, כמכלול של גוף-נפש-רגש-מנטאלי ומתבוננת על מחלות או תסמינים, כמו גם על השמנה כחוסר איזון הקיים במכלול השלם הזה של האדם. באמצעות שימוש בכלי הרפואה הסינית בהם הדיקור , שכאמור יכול להיות מבוצע ע"י מחט אחת בנקודה אחת או במספר מקומות/נקודות, אפשר להחזיר את האיזון על כנו ובכך להגיע להבראה. קיימות על פי הרפואה הסינית סיבות רבות להשמנה כמו למשל עודף של לחות או נוזלים- נטייה של אדם מסוים לצבור יותר נוזלים- הדיקור יתמקד בסילוק אותם נוזלים וחיזוק הגוף ביכולתו לא לצבור יותר.
גורמים נוספים הם קור-אדם צורך מזונות שהשפעתם מקררת מדי ובכך מחליש את מערכת העיכול שלו שזקוקה לחום כדי לעכל את המזון, המזון במקום להפוך לאנרגיה נצבר כשומן, כחומר.
מצב נוסף הוא עודף של אש בקיבה- הרבה חום במערכת העיכול שגורם לאדם להרגיש רעב ולאכול כל הזמן. הדיקור כמו כן השילוב של תזונה מתאימה וצמחי מרפא יעזור לטפל באותם מצבים
האם היכולת של הרפואה הסינית והדיקור בפרט היא רק עניין פסיכולוגי או מוכח פיסית. ידוע שזה עובד. קיימים בוודאי מחקרים בנושא שאפשר למצוא ברשת. במידה ותיהי מעוניינת בעוד פרטים מוזמנת לפנות למרכז "מזרח מערב"
שנה טובה ובריאה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן קוקוסיהודה23/07/2009
שלום
לאחרונה שמן קוקוס הפך ללהיט היסטרי בחניות טבע
א:הם באמת השמן מאיץ את חילןף החומרים ןגורם להרזיה?
מה הכמות שצריך לקחת בכדי שיהיה אפקטיבי?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם שמן קוקוס היה מאיץ חילוף חומרים.
חגי02/08/2009כבר היית שומע על זה בכותרות של החדשות. נשמע לי כמו גימיק שיווקי נטו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ללקטוז ושתיית חלבנאוה16/07/2009
שלום נאוה, בוקר טוב.
אני רגישה ללקטוז, ברמה כזו שאם אני שותה קפה בחלב אני משלשלת כל היום...
רציתי לדעת האם יש איזושהיא דרך "להרגיל" את הגוף לחלב ומוצריו? אולי לתת לו מנות קטנטנות בכל פעם, עד שיתרג? או שאולי עדיף לוותר ולהתרגל לעובדה שחלב לא ייכנס לי לגוף?
תודה ויום מצוין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות ללקטוז
שרית עטיה שמ17/07/2009חבל לותר על מוצרי החלב בגלל רגישות ללקטוז
את יכולה להתחיל ממוצרי שיש בהם פחות לקטוז כמו גבינות קשות ויוגורטים
כמויות קטנות ,יחד עם מזון אחר ולהתקדם .
עוד אפשרות - לקנות את האנזים החסר בקפסולות .אפשר לפזר על מוצר החלב לפני האכילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה הקפסולות האלה?
נעמה27/07/2009סליחה על ההתערבות, אבל כתבת שיש קפסולות שמפזרים אותן על מאכלי חלב - במה מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות ללקטוז והכדורים
שיראל11/08/2009היי נעמה, גם אני רגישה ללקטוז ברמה מאוד גדולה, ישנם כדורים טבעיים שאפשר לקנות בבתי המרקחת , אני קניתי בסופר פארם, שנקראים לקטזין הם האנזים שמפרק את החלב והכל טבעי, וכך את יכולה לשתות ולאכול דברי חלב אבל לא להגזים, למשל אם אני אוכלת משהו קטן אני לוקחת שניים, מנה יותר גדולה יותר, כל אחד וכמה שהגוף שלו צורך זה מאוד אינדיוידואלי, אוסיף אבל שהם די יקרים... בהצלחה ואשמח לדעת שעזרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה האם הכדורים מתאימים לכל אחד
ח. קראוס12/08/2009יש דרגות שונות של רגישות ואף אלרגיה ללקטוז, השאלה היא האם הכדורים הללו, ששמעתי עליהן המלצות ותשבוחות מקיר לקיר, מתאימים לכולם או שעדיין צריך לברר עם הרופא המטפל לפני שנוטלים אותם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות לספיגת לקטוז
הילה26/08/2009גם אני, בתור רגישה ללקטוז, לא הייתי סומך עך כדורים כאלה יותר מדי, נשמע לי Too good to be true...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרו לי!!נטלי מגיס08/07/2009
אני בת 16 וחצי..ובשנתיים האחרונות אני ממש השמנתי..שקלתי 49 ועכשיו אני שוקלת 59..המצב הזה ממש מפחיד אותי..חברות אומרות לי:" מה את בסדר ?!את ממש רזה תפסיקי להתלונן יש הרבה בנות שמתות שיהיה להם גוף כמו שלך".. אבל אני חושבת שאני ממש שמנה אני אף פעם לא הייתי מרוצה מהגוף שלי גם כששקלתי 40 לא הייתי מרוצה תמיד במראה אני ניראת שמנה...
אני צריכה עזרה!!! תנו לי תפריט דיאטתי..ופעילות גופנית מסויימת שאני יוכל להרזות מהר..אין לי בכלל סבלנות..אני רוצה לראות תוצאות מיד!!
תודה לכולם :-** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרו לי! השמנה אצל נערות
שושנה שרשבסקי27/08/2009שלום נטלי,
בנות בגילך נוטות הרבה פעמים להוסיף משקל בגלל השינויים ההורמונאליים הגדולים החלים בתקופה זו של החיים. מנערה את הופכת לאישה...
כדי למנוע הוספת משקל מוגזמת יש צורך לשנות את התזונה. במסגרת זו אני יכולה רק לתת לך כמה טיפים:תכניסי לתפריט שלך המון ירקות, טריים, מוקפצים, מאודים, תאכלי דגנים מלאים, לחם מקמח מלא, חלבון מהצומח (עדשים, טופו), או חלבון מהחי (עוף, הודו, דגים, ביצה).לירקות תוסיפי שמן זית, לימון, ותבלינים.
תזכרי: כדי להוריד משקל צריך לאכל... אבל לאכל נכון, לאכל מאכלים המזינים את הגוף בחומרים טובים ולהימנע מקלוריות"ריקות" לכן
תוציאי מהתפריט שלך קמח לבן, סוכרים, שמנים מוקשים, במילים אחרות אל תאכלי בכלל לחם לבן, עוגות, עוגיות, גלידה, בורקס, קראוסונים... כל אלו משמינים וגורמים נזק לבריאות.
לבית הספר תכיני לך כריך מקמח מלא עם טונה/גבינה/אבוקדו/חומוס/טחינה/ביצה תכניסי בו חסה, עגבנייה וכו', ותקחי איתך קופסה עם סלט ירקות או ירקות חתוכים, קחי גם פרי וכמה שקדים או אגוזים אם יש לך יום ארוך
תעשי הליכה יומיומית של חצי שעה לפחות (אפשר אולי ללכת ברגל לבית הספר).
אם תקפידי על כל אלו תראי תוצאות מהירות, אך את צריכה ללמוד לאהוב את עצמך ולקבל את גופך
במידת הצורך, אל תהססי לקבל עזרה ,
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירופי פחמימות עם חלבוניםליה07/07/2009
כל הזמן מטיפים בתזונה הטבעית על הפרדה בין פחמימות וחלבונים. אני צמחונית (לא כולל ביצים וחלב-עזים) ולא מעוניינת להעמיס שניצל עם קוסקוס או סטייק עם פירה, אבל אני כן רוצה לאכול קינואה עם עדשים, או אורז מלא עם אפונה, או יוגורט-עיזים עם שיבולת שועל... ולפי "הפרדת חלבונים ופחמימות" כל הצירופים האלה, במיוחד צירופי הקטניות, לא מומלצים!!
האם זה הגיוני? לא לאכול קטניות עם דגנים מלאים? לא לערבב יוגורט עם דגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירופי פחמימות עם חלבונים
שושנה שרשבסקי27/08/2009שלום ליה,
הפרדת פחמימות מחלבונים היא אחת השיטות הקיימות ,.
ברפואה הטבעית אנחנו ממליצים דווקא על תזונה מאוזנת הכוללת ירקות,ודגן מלא עם חלבון מן הצומח או מהחי. לצמחונים, הצירוף של דגן מלא עם קטניה הוא מעולה, (הם משלימים אחד את השני) תוסיפי ירקות והנה לך ארוחה טובה ובריאה .טוב לאכל גם פירות, אך לא ביחד עם הארוחה אלא בין הארוחות (חצי שעה לפני האוכל או שעתיים אחרי הארוחה) .
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה יעוץליאל03/07/2009
אני בחורה בת 21 סבלתי מאנורקסיה ולאחר מכן בולימיה במשך 5 שנים
עשיתי לא מזמן בדיקת צפיפות עצם (בהמלצת דיאטנית)התוצאה יצאה גבולית
מאוד נבהלתי ,כרגע אני במעקב אצל הדיאטנית אך כיוון שהמפגשים איתה הם פעם בחודש
אין לי כרגע במי להעזר מבחינת מזעור נזקים
אני הפרט מה אני אוכלת מדי יום ואשמח לקבל יעוץ לשיפור ולשימור ומה אני יכולה להחליף במה ,כיוון שהתפריט שלי די חדגוני
בוקר :2 פרוסות לחם מלא +2 כפות גבינה 5% ,ירקות+2 תפוים \כוס קורנפלקסללא חלב \חטיף בריאות \שקית פופקורן ללא שמן ומלח שאני מכינה בבית +כוס נס נטול קפאין עם מעט חלב
צהרים:בד"כ אורז מלא +ירקות טריים +2 תפוחים ,לפעמים סלט עם טונה במים ושתי פרוסות לחם מלא
ביניים :סנדביץ עם גבינה (רק אם אני לא אוכלת את 2 התפוחים )
ערב :2 לחם מלא+2 כפות גבינה 5% +ביצה +כוס תא נענע +ירקות טריים \ביצה +טונה +גבינה וירקות
יותר מאוחר:דייסת ש"ש +2 תפוחים
זה בד"כ התפריט שלי ,כמובן שלפעמים יש שינויים כג"ו שישי שבת ,,אני חייבת לציין שאני מאוד אוהבת תפוחים ,זו המחלה שלי ,ובנוסף אני מוסיפה קולורבי \שומר \ירקות מבושלים
לפעמים אני מוסיפה לאורז טופו
מה לשפר מה לשמר ומה ניתן להחליף במה כדי לגוון
אם התשובה ארוכה מדי אשמח לצו קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאל
ד''ר ענת גרינשטיין04/07/2009היי ליאל
בעייתך מורכבת ואיני יכולה לייעץ לך באמצעות אתר זה. אני חושבת שאת זקוקה לייעוץ וטיפול מורכב שיוכל לתת לך תמיכה פיזית ונפשית כאחד בהמשך הדרך. העבודה היא לא רק מה לאכול אלא מדוע את מגיעה להפרעות אכילה. אם תרצי לשוחח איתי אשמח לדבר איתך יותר בהרחבה. בהצלחה ענת 0543141882* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת תזונהרמית01/07/2009
שלום, אני בת 23 שוקלת 45 והגובה שלי הוא 1.57
יש לי בעיית אכילה רציניות, אני אוכלת רק אוכל שהוא לא בריא יש לי רתיעה מפירות וירקות , אני לא אוכלת דגים, לא אוכלת ביצים . האוכל שלי בד"כ זה כמו של הילדים : ספגטי, שניצל וכדומה.
אני אמא לילדה , בתקוםה האחרונה אני מרגישה ממש רע עם כל התזונה הלקוייה הזאת אני מנסה ללמצוא מזונות שיהיו תחליפיים לכל מה שאני לא אוכלת האם תוכלי לעזור לי ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמית
ד''ר ענת גרינשטיין04/07/2009היי רמית
אין ספק שאת לא אוכלת טוב פירות וירקות חייבים להיות חלק מתזונתך. חשוב שתלמדי כיצד לאכול בריא , לא רק עבורך אלא גם עבור ביתך. אוכל שמבוסס על ספגטי ושניצל הוא בהחלט לא מגוון ולא מכיל את כל אבות המזון שאת זקוקה להם. מעבר לזה משקלך נמוך מהממוצע לגילך ולגובהך . כך שהייתי ממליצה לך קבל ייעוץ תזונתי עבורך ועבור בני משפחתך. שווה להתחיל להכניס הרגלי תזונה נכונים כבר עכשיו ולא לחכות למצבי חולי .
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהההאני :S30/06/2009
היי, אני צריכה עזרה... אני בת 16 וחצי גובה 165 ושוקלת 61 קילו. הBMI שלי אומר שהמשקל שלי תקין אבל העיניין הוא שאני לא נראת "תקין" ואני על הגבול להשמנה (למרות שלא עליתי על 61). אני מאוד רוצה להרזות אבל אני לא יודעת איך!.... לגבי ארוחות... קשה לי עם זה קצת כי אני לא תמיד מספיקה לאכול ואז אני אוכלת מאוד בחטף... מה עושים? איך מתחילים? תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההה
ד''ר ענת גרינשטיין04/07/2009היי
אין הרבה מה לעשות אם לא תאכלי בשעות מסודרות ותקפידי על מה נכנס לפה לא תוכלי לשמור או לרדת במשקלך. אולי כדאי שתקבלי ייעוץ תזונתי כדי שתלמדי מהו אורח חיים בריא.
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף .. , בבקשה.....26/06/2009
שלום !
אני בת 14 גובהי 1.69\1.70 ומשקלי 50\51 .
משקלי בסדר גמור ואני מרוצה ממנו , למרות שאשמח להוריד עוד שני קילו מפני שאני מתכוונת ללכת לסוכנות דוגמניות .
יש לי כמה בעיות .. , הבעיה הראשונה היא שהגוף שלי לא ניראה כמו המישקל , והרגליים והישבן גדולים מאוד ! , החלק העליות של הגוף רזה והחלק התחתון גדול ורחב , מה אפשר לעשות בנוסף לספורט ?
ועוד בעייה , המשקל שלי תלוי במה שאכלתי יום לפני , למשל אם יום לפני אכלתי הרבה אז כשאני יקום ואשקל יום למחורת אני אשקול 51 ו.. , אבל אם יום לפני אכלתי קצת אז יום למחורת אני אשקול 50 , מה אפשר לעשות ?? , אולי זה בגלל שירדתי לפני שנה בערך שישה קילוגרמים .
ולמה הבטן שלי מתנפחת מאוד כשאני אוכלת משהו ? , ומה אפשר לעשות ?
תודה מראש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
ד''ר ענת גרינשטיין27/06/2009היי
לדעתי משקלך מתאים לגובהך כך שאת לא צריכה להתעסק באופן אובססיבי עם המשקל. מעבר לכך מבנה גופך אינו יכול להשתנות רק להתעצב באמצעות חיטוב הגוף. בקשר לנפיחות הבטן לאחר ארוחה חשוב שהתזונה שאת אוכלת. תהיה בריאה ומאוזנת, אכלי בשעות מסודרות ולימדי לקבל את גופך כפי שהוא .המודל לרזון כפי שדוגמניות נראות אינו בהכרח מודל לבריאות פיזית ונפשית.
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותת...רותם23/06/2009
היי.. אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים, אבל יש לי כמה שאלות ממש חשובות... קוראים לי רומי, אני בת 14. גובהי 1.49 (אני נמוכה..) ומשקלי 36-37 ק"ג. רציתי לדעת האם משקלי תקין (בגבול התקין) ואם לא אז לאיזה משקל רצוי להגיע בהתאם לגובה ולגיל שלי.
אני רוקדת 3 פעמים בשבוע (קלאסי 3 שעות בשבוע והיפ-הופ שעה וחצי בשבוע), בנוסף אני כל יום עושה הליכה של 6-7 ק"מ עם חברה ואני עושה תרגילים לחיטוב הבטן, הישבן והיריכיים. למרות כל התרגילים ולמרות שמשקלי נמוך יחסית-הבטן שלי שטוחה רק בבוקר, ואחרי שאני אוכלת משהו-אפילו ירק או פרי, היא מתנפחת. אין לי בעיות עיכול כלשהן.
יש לי מבנה גוף קטן ואין לי נטייה להשמנה מכל הכיוונים, אז מה אני יכולה לעשות כדי לשטח את הבטן ולהקטין את הישבן ואת היריכיים?
תודה, רומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותם
ד''ר ענת גרינשטיין27/06/2009היי רותם
משקלך אכן קרוב למשקל הנורמלי שהוא 38-40 ק"ג כך שבהחלט אינך צריכה לרדת במשקל . משקלך במעט נמוך מהממוצע . בהקשר לשיטוח הבטן והקטנת הירכיים יש להבין שלכל אחת יש מבנה גוף שונה ולא כולן דומות. את מתעמלת מספיק וזה נהדר. מעבר לכך אין הרבה מה לעשות בקשר לנפיחות בבטן שימי לב מה גורם לך לנפיחות מהמזון שאת אוכלת.
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה!!!ריתה21/06/2009
היי..אני בחורה בת 17 משקלי 64 עם גובה של 158 ..אני מאוד מלאה שמנה...רע לי מאוד דפקה בקיץ...רוצה לרזות בזמן הכי קצר....מה לעשות?!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
ד''ר ענת גרינשטיין27/06/2009היי ריתה
אני חושבת שכדאי שתגיעי לייעוץ תזונתי כדי שימליצו לך מה לאכול. כך בצורה בריאה ומאוזנת תרדי במשקל ותלמדי לסגל הרגלים נכונים שילמדו הלאה לשמור על משקלך.
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי שומן בגוףה15/06/2009
שלום רב אני בן 22 1.76 שוקל 63-64 בערך אני יודע שמשקל לא קובע אלא האחוזי שומן בגוף רציתי לדעת כמה אחוזי שומן בגוף נחשב אופטימאלי זאת אומרת הכי טוב לגילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שיותר קרוב ל-10%
אהרון17/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
ד''ר ענת גרינשטיין27/06/2009היי
אחוזי השומן שלך בהתאם למשקלך ולגובהך הם 20.7 כך שאתה נמצא בטווח הנורמה. זה בהחלט נחשב טוב.
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקביעה לא נכונה!
אהרון27/06/2009אי אפשר לקבוע את אחוז השומן ע"פ גובה ומשקל בלבד. בנוסף לשני פרמטרים אלה נחוצות גם
מדידות של היקפים מסויימים וגם זאת שיטה מאוד לא מדוייקת.
אחוז השומן נמדד במישרין באופן פיזי בעזרת מספר שיטות.
בתור מומחית, הייתי מצפה ממך לדעת שלשני אנשים בעלי גובה ומשקל זהים יכול להיות הבדל משמעותי באחוז השומן. יתירה מכך, זה ששוקל יותר יכול להיות בעל אחוז שומן נמוך יותר בגלל שהשרירים כבדים יותר מהשומן .עשוים להיות הבדלים גם במסת העצמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניין לך המידע הזה?
שני07/07/2009כי אני בת 34 ולי נאמר ש28% שומן זה הטוב בשבילי ולפי מה שאתה אומר מדובר על חישוב שונה
איפה מצאת זאת?
אגב איפה כדאי למדוד אחוזי שומן מדי כמה חודשים, בקופ"ח? בתשלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוז שומן מודדים, לא מחשבים.
אהרון07/07/2009מי שאמר לך ש28% תקין, טועה. זה אמנם לא כל כך גרוע, אבל הטווח התקין לנשים בוגרות
הוא 15-25. אחוז שומן גבוה הוא בין היתר תופעת לוואי של הגיל (את נחשבת לצעירה במונחים רפואים) אבל עדיין צריך להיות בתוך הטווח שנקבע באופן מדעי. את צריכה לשאוף ל-20%
יש מספר שיטות למדידת אחוז השומן ואף אחת אינה מדוייקת באופן מוחלט. את יכולה באחת ממרפאות הספורט הרבות תמורת תשלום, או לחלופין, חינם במכון כושר (המדידה פחות מדוייקת אבל נותנת אינדיקציה סבירה לגבי שינוים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בת 17, רזה, בריאה, בדרך כלל תזוליטל14/06/2009
אני בת 17, רזה, בריאה, בדרך כלל תזונתי טובה, לדעת הוריי אוכלת מהר.
לאחר אכילה הבטן בולטת מאוד (ללא כאב), ולאחר כשעה-שעתיים מתיישרת.
מה הבעיה אצלי ומה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמודה..
יסמין17/06/2009אצל כולם הבטן נפוחה לאחר ארוחה, אין שום דבר לא בסדר..זה נורמלי שאחרי שעה - שעתיים היא חוזרת להיות כמו קודם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליטל
ד''ר ענת גרינשטיין27/06/2009היי ליטל
תשתדלי לאכול לאט יותר, ללעוס את המזון הרבה פעמים . לשבת מול שולחן כשאת אוכלת ולא לחטוף מזון תוך כדי ביצוע מטלות נוספות. איכלי בנוסף בשעות מסודרות וסיימי ארוחה אחרונה בסביבית שבע בערב.
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב כמוסות..דני07/06/2009
מבין/מרגיש שמבחינה 'בין-כמוסתית' אינני לוקח אותן בשילוב/תיזמון אופטימלי (לעיתים כאבי בטן או תחושה כללית לא טובה), ואולי אפילו מזיק. אנא עצתך..
בן 62, בריאות כללית טובה למעט דלקת ערמונית והשתנות תכופות, ואלרגיה למוצרי חלב. חיידק הליקובקטור חוסל באנטיביוטיקות ולכן דופן הקיבה רגישה אך מתחזקת. תזונתי בריאה.
פרמיקסון (מבוסס על דקל ננסי, 2 ליום לערמונית).
פרוביוטיקה (3 בשבוע משום שבעבר לקחתי הרבה אנטיביוטיקות).
קלציום וויטמין D (ל- 3 חודשים עקב בעיה קלה במיפוי עצמות וויטמין D 21 - נמוך, לוקח 2000).
ברזל עדין וויטמין C (ל- 3 חודשים עקב ירידה קלה בפריטין/מאגרי ברזל, ה-C500 מסייע לספיגה).
B12 (בתחום הנמוך של הנורמה ובעקבות האנטיביוטיקות שלקחתי).
כמוסה אחת ליום מכל אחד מאלה:
ליקופן (לערמונית)
אומגה 3 (לבריאות)
פרחי צבר ואבץ (לערמונית)
רימונים (לערמונית)
חמוציות (להליקובקטר שהיה בעבר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ולעניין ברזל.
דני08/06/2009הצריך תוסף ברזל ? פריטין 34 (33-266)!!! פה-יירון 111 (70-180) טרנספרין 210 (160-360).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)