מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שוםענבל06/06/2012
שלום,
אני רוצה להתחיל לבלוע שום למען הבריאות, אם אני אבלע אותו ללא לעיסה אלא כשלם ,זה יהיה יעיל מבחינת הערך התזונתי שלו?( אני פשוט לא מסוגלת ממש לאכול אותו)
והאם הוא יעיל אם אני אחתוך אותו לחצי ואוכל אותו בתוך יוגורוט.
לא יודעת אם זה משנה משהו אבל אני מניקה...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום - תגובה
מירב אלטמן06/06/2012שלום
את יכולה להוסיף שום בבישול או לכתוש ולערבב טרי.לא צריכה לבלוע.ל
שום יש השפעה מחממת ומייבשת.מתאים לאנשים שסובלים מקור ליחה שופעת או התקררויות חוזרות.שימי לב אם זה מתאים לך.איך זה משפיע על החלב שלך ועל תינוקך.
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבישול הורס את השום
ענבל06/06/2012אני ידעת שבבישול/אפייה הערך התזונתי שלו מתפוגג ,שהחומר הפעיל שלו " הולך" בחום, אז לא מסתדר לי עם מה שכתבת....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבישול הורס את השום - תגובה
שושנה שרשבסקי06/06/2012שלום ענבל,
בליעת שום שלם לא שווה! על מנת ליהנות מהחומר הפעיל של השום (האליצין)צריך ללעוס אותו, או לפחות לחתוך אותו לשתיים ולאכל אותו מיד, כי החומר מתנדף מהר (גם לא בחום)
אך לשום יש עוד תכונות טובות (ברזל, סידן , אבץ מגנזיום ועוד) שדי נשמרים גם בבישול,
שום הוא ירק נפלא, משדרג מאכלים רבים, כדאי ליהנות ממנו בכל צורה!
בתיאבון
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב ערכים תזונתייםעמית31/05/2012
שלום,
אני רוצה להכין בבית חלב סויה ( מפולים יבשים ) ובהמשך מוצרים נוספים כמו יוגרט , טופו ואוקרה.
אני ממש רוצה לחשב את הערכים התזונתיים של המוצרים הביתיים ( קלוריות, שומן , פחמימה , חלבון ) . יש שיטה מדויקת לעשות את זה ?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב ערכים תזונתיים - תגובה
שושנה שרשבסקי01/06/2012אינני יודעת לענות לך לשאלה זו, צריך לפנות למומחים!
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרוביתליאור24/05/2012
היי,
שמתי כרובית בתוך קערה עם מים רותחים למשך כ10 דקות
האם זה מספיק בשביל לאכול את פרחי הכרובית?
פרחי הכרובית לא היו רכים כמו אחרי בישול
ודווקא אהבתי את המרקם.....
ואותה השאלה עם ברוקולי
האם אפשר לשים ברוקולי בקערה עם מים רותחים ללא בישול, גם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרובית - תגובה
שושנה שרשבסקי24/05/2012אין חובה בכלל לבשל כרובית וברוקולי, הם בריאים טריים גם כן, וכפי שכבר כתבתי, אם רוצים לבשל, בישול קצר בלבד, עדיף אידוי, כך שהירקות לא יהיו ממש בתוך המים, רק יתרככו מהאדים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנבטהליאור24/05/2012
היי,
לראשונה עשיתי הנבטה של עדשים ירוקות
זה היה ממש כייף
אשמח לדעת איך אני יודעת שהעדשים מוכנות לאכילה?.
צמחה הנבטה קטנה..... האם זה מספיק או שיש לחכות לצמח ארוך כמו נבטים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנבטה - תגובה
שושנה שרשבסקי24/05/2012אין צורך לחכות לצמח ארוך, עדשים שרק נבטו נהדרים לאכילה!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלים ירוקיםליאור24/05/2012
שלום,
האם כוסברה נחשבת עלים ירוקים?
או שבכלל מה זה עלים ירוקים?.....
מה זה כולל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלים ירוקים - תגובה
שושנה שרשבסקי24/05/2012כוסברה, פטרוזיליה, נענע, חסה, עלי רוקט, עלי מנגולד, עלי בזיליקום,עלי סלרי, עלי זעתר, עלי תימין...בקיצור כל העלים הירוקים האכילים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדיםליאור23/05/2012
שלום,
האם אתן ממליצות להסיר את הקליפה של השקדים?
אני מבינה שיש מחקרים שטוענים שדווקא בקלפיה יש מלא וויטמינים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים - תגובה
חנה הרשקוביץ23/05/2012אני לא חושבת שחייבים להסיר. למשקיענים בלבד :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלריליאור23/05/2012
שלום,
האם אפשר לאכול את גבעולי הסלרי טריים (ללא בישול)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלרי - תגובה
חנה הרשקוביץ23/05/2012אפשר בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעיםליאור23/05/2012
היי :)
1. מה נכלל בקבוצת הזרעים?
2. האם עלי להשרות גרעיני חמניות וזרעי דלעת? כמה זמן?
3. האם עלי להשרות שקדים? כמה זמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעים - תגובה
שושנה שרשבסקי23/05/2012שלום לך,
זרעים: (גרעינים) זרעי חמניה, גרעיני דלעת, גרעיני אבטיח, זרעי פשתן, זרעי צ'יה , זרעי אלפלפה, זרעי ברוקולי ...(זה מה שעולה לי כרגע...)
אין צורך להשרות זרעי חמניה או גרעיני דלעת, אבל השרייה מעלה את ערכם התזונתי
אפשר לאכל שקדים כמו שהם, זה בסדר גמור, אבל ההשריה נותנת להם ערך מוסף, גם בטעם, וגם בערך התזונתי!
לגבי זמני השרייה (בערך לילה), טיפול לאחר השרייה, ראי באתר מתאים, יש הסברים מדויקים עם טבלאות לזמן השרייה אופטימלי לכל זרע, אגוז,
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה היתרונות התזונתיים שמתקבלים
עמית31/05/2012מהשריית האגוזים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה היתרונות התזונתיים שמתקבלים - תגובה
שושנה שרשבסקי01/06/2012בקליפה הדקה של האגוזים יש חומרים שנחשבים כמזיקים, הם מתפרקים בתהליך ההשרייה, זו הסיבה העיקרית להשריית אגוזים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ללא פחמימותעודד23/05/2012
שלום,
אילו תחליפים ישנם לפחמימות? אני מבקש לדעת אילו מוצרים ניתן לאכול (ולשבוע...) ללא שימוש בפחמימות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה ללא פחמימות - תגובה
שושנה שרשבסקי23/05/2012שלום עודד,
יש כמה סוגי פחמימות, והבדל גדול בינהם!
1. פחמימות פשוטות = סוכרים להוריד לחלוטין בדיאטה
2. פחמימות מורכבות
א. מזונות עמילנים מזוקקים (כל המזונות העשויים מקמחים לבנים), להוריד לחלוטין
ב. מזונות עמילנים מלאים (מזונות מדגנים מלאים), בדיאטה בריאה ומאוזנת חשוב לאכל מעט דגנים מלאים , לשובע! לא יורדים במשקל אם רעבים!
ג. גם קטניות יכולות להיחשב כפחמימות מלאות לצד היותן עשירות בחלבון מהצומח, מתאים ביותר לאכל אותן בדיאטה!
ד. כל הירקות : מתאימים ביותר לאכל בתקופת דיאטה, ירקות שורש יהיו מזינים מאד
כמובן כל האמור לעיל הוא חלק של תזונה בריאה בכלל .כאשר עושים "דיאטה" בריאה, מקבלים הרגלים טובים, וכאשר מגיעים לאט למשקל הרצוי, יש סיכוי רב לשמור עליו!
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחה מלאהליאור22/05/2012
היי,
האם סלט ירקות ואורז מלא עם עדשים זו ארוחה מלאה?
והאם סלט ירקות , פסטה מלאה, וטונה זה נחשב גם אוכל מלא או שחסר משהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחה מלאה - תגובה
שושנה שרשבסקי22/05/2012שניהם נחשבים כארוחה מלאה, טוב לגוון!
טונה מקופסה, זה לא משהו, אבל מידי פעם זה בסדר גמור!
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל קרליאור22/05/2012
היי,
האם זה בסדר לאכול בקיץ בעיקר אוכל קר
סלטים
גרנולה
סנדוויצים
עדשים
?
ובנוסף, האם זה בסדר להכין אורז מלא למשל או קינואה
ולהוסיף אותה לסלט קר
והאם אפשר לאכול גם את התוספות האלה קרות, לאחר שמירה במקרר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל קר - תגובה
שושנה שרשבסקי22/05/2012אם זה טוב לך, זה בסדר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרובית וברוקוליליאור22/05/2012
היי,
איך אתן ממליצות להכין ברוקולי וכרובית?
לחלוט? לחמם בסיר עם מים רותחים?..... כמה זמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרובית וברוקולי - תגובה
שושנה שרשבסקי22/05/2012ברוקולי וכרובית זקוקים למעט מאד זמן בישול, אם בכלל.
אפשר לאדות למספר דקות, אפשר גם לחלוט!
לא כדאי לבשל בכמות של מים (אלא אם כן את רוצה לעשות מרק)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשיםליאור21/05/2012
שלום,
האם זה אומר משהו שאני ממש לא אוהבת שעועית אדומה?..... למרות שזה בריא?
ואשמח לדעת האם אפשר להרתיח עדשים שחורים עם ירוקים ביחד באותו הסיר לחצי שעה אחרי השרייה של כשעה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשים - תגובה
חנה הרשקוביץ22/05/2012שלום ליאור!
זה אומר שאת לא אוהבת שעועית אדומה :)) לא חייבים לאכול אותה כדי להיות בריאים.
אפשר להרתיח כמו שכתבת. עדיף להשקיע ולהנביט עדשים. מאוד קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנבטה
ליאור22/05/2012אשמח לדעת ממך איך מנביטים בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחונית - חדשה?ליאור20/05/2012
היי,
אשמח לשתף אתכם בעניין חדש שאני בודקת ממש בימים האחרונים
כן - להפסיק עם הבשר
ולמעשה להיות צמחונית
זאת מהמון סיבות
בעקרון אף פעם לא אהבתי בשר
אבל תמיד אכלתי אותו כי צריך
אשמח בבקשה להתייעץ איתכן בנוגע לאיך הופכים להיות צמחוני?
האם יש משהו מסוים שהייתן ממליצות ?
מה מומלץ לאכול כדי למלא מאגרי ברזל?
האם ארוחות של קינואה עם עדשים שחורים וירקות נחשבת ארוחה מלאה?
אשמח לשמוע דעתכן :)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחונית - חדשה? - תגובה
שושנה שרשבסקי22/05/2012שלום ליאור,
קינואה, עדשים וירקות, זה יופי של ארוחה!
תזונה צמחונית המושתתת על דגנים מלאים, קטניות, ירקות, מכל הצבעים, עלים ירוקים, פירות, אגוזים, זרעים ושמנים איכותיים, היא תזונה בריאה המכסה את כל הצרכים שלנו.
יחד עם זאת לא מוכרחים להיות צמחונים אדוקים ...אפשר לאכל מידי פעם דג ים איכותי, מעט ביצים, או קצת עוף, על מנת לשמור על מאגר של ויטמין B12!
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום טחינהמדי17/05/2012
שלום רציתי לדעת האם חימום של טחינה פוגע בערכים התזונתיים שלה ואף גורם לה להיות מזיקה?
בנוסף אשמח לדעת מדוע ביצה לא מיועדת למאכל בני אדם (למעט הכולסטרול שבה)? הרי היא מכילה חומצות אמינו, חלבון איכותי וגם מקור לויטמנים. ושאלה נוספת לגבי בשר הוודו, מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימום טחינה - תגובה
שושנה שרשבסקי18/05/2012שלום מדי,
יש עשרות שיטות ברפואה הטבעית, בכל שיטה יש תת שיטות, הבנות שונות, אין כאן מדע מדויק!
לשאלות שלך: אני לא יודעת מי אמר שביצה אינה מיועדת למאכל בני אדם! נכון שיש צמחונים/ טבעונים שנמנעים לאכל כל דבר הבא מן החי, כולל ביצים.
אני לא נמנית עם שיטה זו, אני מאמינה במזון איכותי, מגוון, נקי ככל האפשר.
בביצים, כפי שאת אמרת יש גם ערכים תזונתיים חשובים ואין מניעה לאכל מעט ביצים, מומלץ אורגניות (מתרנגולות המשוטטות חופשי)
בבשר הודו, יש הרבה ברזל, מי שאינו צמחוני, וחשוב לו לאכל מעט בשר, הבחירה של הודו היא טובה.
מה שחשוב הוא לצמצם את כמות החלבון מן החי, ולגוון עם חלבון מן הצומח, וכמובן הרבה ירקות וכו'
לגבי הטחינה, יש בה הרבה שמנים לא רווים, לא רצוי לחמם אותם.
משתמשים בטחינה להכנת עוגיות וכו', אינני יודעת להגיד לך את כמה זה מזיק, לא מזיק יותר מהסוכר... אז הכל לפי השכל הישר! מותר מידי פעם לאכל משהו "מזיק"
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה
מדי18/05/2012תודה על המענה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)