מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לאורית טרגנולינוי11/10/2012
שלום.לי בעיה של אקנה כרוני
רציתי לדעת אילו מאכלים מומלץ להפסיק לצרוך על מנת לעזור לאקנה להיעלם ואילו מאכלים מומלצים במקרה כזה.
יש לציין שהתזונה שלי כיום לקויה ומורכבת מהרבה פחמימות ריקות וסוכר ועוגיות ושוקולדים. לרוב לארוחת צהריים אני אוכלת עוגות ועוגיות.
אני חושבת שזה אולי "תורם" לאקנה שלי להיות פעיל.
מה ניתן לשנות בתפריט? אין לי בעיה לוותר על מאכלים.
תודה מראש! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לאורית טרגנו - תגובה
אורית טרגנו11/10/2012שלום לינוי,
התזונה הנטורופתית שיכולה לרפא את מצב האקנה שלך מתבססת על מזון טבעי כגון דגנים מלאים, קטניות, ירקות, פירות, אגוזים וזרעים.
התזונה אותה את מתארת בהחלט מחמירה עם מצבך.
הסיבות לאקנה יכולות להיות: תזונה לקויה, חוסר איזון הורמונאלי, מתח ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שירי14/10/2012מדוע כתבת שמתח גורם לאקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוכה הבאהחנה הרשקוביץ10/10/2012
לאורית טרגנו שהצטרפה לניהול הפורום :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוכה הבאה - תגובה
אורית טרגנו11/10/2012תודה רבה חנה! ברוכים הנמצאים :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהסיגלית09/10/2012
אכלתי היום מגש שלם של עוגות
האם זה הזיק לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה הכי טעים לאכול כל היום עוגות
סיגלית09/10/2012זה הכי טעים לאכול כל היום עוגות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ליום החתונהאניהיא06/10/2012
שלום רב
בעוד כמה שבועות אני מלווה חברה ביום חתונתה,באה להיות איתה מהבוקר ונשארת איתה עד הערב והחופה.
מדובר בחברה שיש לה נטייה לא לאכול בימים של לחץ ואני משערת שהיא תשכח לאכול גם ביום חתונתה. אני רוצה לדאוג ולהביא לה באותו יום דברים שהיא תוכל לאכול שיעזרו לה להרגיש טוב ולהגיע עם אנרגיות וכוחות לערב.
איזה אוכל כדאי להביא לה למהלך היום? אוכל שלא יכביד עליה או יגרום לה אי נוחות.?
אני יודעת שהיא מאוד אוהבת אגוזים ושקדים...האם מתאים להביא לה ביום כזה?
מה לגבי פירות,ירקות?הצעות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ליום החתונה - תגובה
חנה הרשקוביץ08/10/2012שלום :)
הרעיונות שלך מעולים.
את יכולה לחתוך ירקות ולקחת בקופסה, לקחת פירות שלמים או חתוכים, תמרים, מעט שקדים.
פירות נותנים אנרגיה זמינה והם רעיון טוב מאוד.
מזל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל ושינוי תזונהנעמה06/10/2012
שום רב,
אני בת 28 בריאה ובתהליך ירידה במשקל וישנוי דרך חיים ירדתי בחמישה חודשים 21 קילו. חודש ראשון בתזונה די מקובלת ומזה 4 חודשים אני לא צורכת: מזון מעובד, מזון המכיל גלוטן או/ו סוכר ומעט בשר יותר דגים.
את הצורך באוכל מנחם ומתוק לנישנוש בין הארוחות החלפתי בתמרים, שוקלד בעל מוצקי קקאו גבוהים וללא סוכר, שקדים אגוזים וחטיפי סמסום.
שאלה האם בטווח הארוך לדעתכם זה יכול להפריע להמשך הירידה? אני חייבת לרדת עוד 20 קילו כדאי להגיע לBMI תקין.
שאלה נוספת כמה תמרים/שקדים/ ניתן לשלב בתפריט ליום כדאי להנות ועדיין לא להגזים.
אני עושה שינוי עצמוני ולפעמיים חסרה לי ההדרכה
בתודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל ושינוי תזונה - תגובה
חנה הרשקוביץ08/10/2012שלום נעמה!
אני מאוד מעריכה מה שתיארת פה. צריך הרבה כוח רצון והתמדה כדי להחזיק במה שאת עושה. מחזקת את ידייך :)
עודף שומן בתזונה יכול להפריע בטווח הארוך לירידה במשקל. לכן תשימי לב לאחוזי השומן בתזונה - שומן של הדג והבשר, שומן שאת מוסיפה בבישול ואפילו שומן מאגוזים ושקדים. כמובן שעדיף אגוזים ושקדים על פני שמן מזוקק אבל עדיין צריך לשים לב להגזים.
נסי לספק את הצורך במתוק ע"י יותר פירות טריים (תבחרי את אלה שאת אוהבת במיוחד ל'מצבי חרום' :)), סלטי פירות, שייקים ותמרים.
הרבה פירות וירקות - זה הסוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנבטהמיה05/10/2012
שלום
ניסיתי להנביט במסננת וגם בכלי בארון חשוך קטניות והצלחתי עד שלב הנבטוטים, לאחר מכן הם נרקבו מעט.
אני מעונינת רק בנבטים ארוכים ויש לי שתי שאלות.
1. מה השיטה הכי יעילה להכין נבטים ארוכים ולא נבטוטים?
2. האם קטניות וזרעים ששותלים באדמה המצמיחים צמח/נבט הוא אכיל? זה נראה שונה מנבטים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנבטה - תגובה
חנה הרשקוביץ08/10/2012שלום מיה!
בד"כ מנביטים קטניות לנבטוטים כי הם אכן נוטים להירקב מהר והנבט הארוך לא טעים.
יוצאים מהכלל הם נבטי מאש שיותר קל להנביט ארוך והם גם טעימים.
מהנסיון שלי מאוד קל להנביט במסננת שיושבת בכלי מכוסה במגבת. לזכור לשטוף פעמיים ביום, בעיקר בקיץ.
זרעים שמתאימים יותר לנבטים ארוכים הם אלפלפא, ברוקולי, צנונית, חמניות.
זרעים שמוכרים לזריעה בשביל הצמח עצמו ולא בשביל נבטים אסור לאכול כי בד"כ שמים עליהם חומרים שונים נגד מזיקים.
אם את זורעת מאש או אלפלפא באדמה אין שום בעיה לאכול את הנבטים הצעירים. כשזה מתפתח לצמח גדול יותר זה בד"כ כבר לא טעים.
אם זה נראה כמו עלים אכילים (עלי בייבי וכו') אפשר לטעום ולאכול. אם זה לא טעים - לא כדאי.
בד"כ קטניות צעירות לא טעימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנבטת שעועית
שלכת25/10/2012האם אפשר לאכול את העלים אשר נוצרים בעקבות הנבטת שעועית לבנה?
תודה מראש
שלכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנבטה - תגובה
אורית טרגנו25/10/2012אחרי שמתחילים להיווצר נבטים קטנים אפשר לשים אותם בקופסה אטומה במקרר והם ממשיכים לנבוט עוד קצת ונשמרים כ-5 ימים עד שבוע בלי להירקב.
לגבי העלים של השעועית אני לא חושבת שהם יהיו טעימים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמרים ואגוזיםאורחת03/10/2012
האם זה בריא לאכול בכל יום כדורי תמרים עם אגוזים? אני אוכלת בכל יום 10 כדורי תמרים
האם אכילת תמרים ואגוזי מלך זה בריא?
כמה ויטמינים יש בתמרים ובאגוזי מלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמרים ואגוזים - תגובה
חנה הרשקוביץ03/10/2012אורחת יקרה!
תמרים הינם מזון בריא בתנאי שלא מגזימים איתם. אותו דבר לגבי אגוזי מלך. אגוזי מלך טריים ולא מעופשים הם בריאים אם אוכלים מהם מעט ולא מגזימים. עדיף להגזים עם תמרים מאשר עם אגוזים בגלל תכולת השומן שלהם.
הכי טוב לאכול הרבה פירות וירקות טריים ולא מעובדים.
בקשה לי אליך אורחת:
לאחרונה את מציפה את הפורום עם שאלות שונות, כאלה שבד"כ את יכולה לענות לעצמך את התשובה, או שאלות שכבר שאלת בצורה שונה וקיבלת תשובה.
אנא חשבי לפני שאת כותבת שאלה בפורום - האם חיפשת קודם את התשובה לבד ולא מצאת? האם זו באמת שאלה חשובה שקשורה לתזונה טבעית או סתם שאלת נודניק?
נשמח לענות לך בעתיד לשאלות רציניות. שאלות 'סתם' - נמחוק.
איתך הסליחה -
צוות הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךמגנזיום02/10/2012
יש לי לחץ דם 90 על 50 ולקחתי בלילה תוסף שמכיל 450 מ"ג מגנזיום ו-100 מ"ג אשלגן - ולמחרת היו לי סחרחורות וכאבי ראש חזקים - האם זה יכול להיות בגלל המגנזיום?
האם המגנזיום עם האשלגן הוריד לי את לחץ הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך - תגובה
חנה הרשקוביץ03/10/2012אפשר לשאול למה לקחת את התוספים הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אורחת03/10/2012לקחתי בלילה תוסף שמכיל 450 מ"ג מגנזיום ו-100 מ"ג אשלגן בגלל שכתוב שזה מטפל בהתכווצויות שרירים וגורם להרפיית שרירים ונוגד מתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
חנה הרשקוביץ03/10/2012תוספי תזונה אינם מזון.
הם חומרים מרוכזים שיכולים להזיק.
אני מאוד לא ממליצה לאבחן לעצמך בעיה ולהחליט על הטיפול על סמך משהו שקראת או שמעת ממישהו.
תוספים כאלה לוקחים רק לאחר ייעוץ עם איש מקצוע.
איני מכירה את מצבך הבריאותי ולכן לא אוכל לענות על השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 השתגעתי!דוד28/09/2012
אני רוצה לקנות אומגה 3 על בסיס קבוע
עכשיו אני מחפש מוצר שאפשר לקחת אותו בקלות בלי יותר מדיי להשקיע כמו למשל
זרעי פשתן זריך לטחון אותם ולנקות את המטחנה .. קיצר בעייתי
אני מעדיף משהו קל .. אין לי בעיה שלא יהיה טעים או משהו .!!
אז אמרתי נקנה שמן פשתן אז קראתי כמה אנשים שאמרו שהשמן לא משפיע אליהם ורק שהם קנו את הכמוסות דגים אז כן השפיע .. ואומרים שהשמן מתחמן מהיר
וזרעי צ'יה עושה לי גירודים בגוף ... עד שמצאתי באמת משהו נוח וזול וטוב!!!
מרווה מרוששת אולי זה נשמע נחמד.. אבל יקר ביותרר.... !
אני מחפש משהו טבעי זול ופשוט להכנה
על מה אתם באמת ממלצים מי הנסיון שלכם ?
האם עדיף להשקיע עוד כמה שקלים ולקנות כמוסות של דגים או משהו
או לקנות שמן פשתן אולי זה לא באמת מתחמצן כמו שכולם מתארים ואין לי מה לחשוש בכלל לגבי שמן ?
בקיצור השתגעתיי!!! תעזרו לי בבקשה
תודה רבהה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 השתגעתי! - תגובה
חנה הרשקוביץ03/10/2012שלום דוד!
הדרך הכי טובה ואמיתית לקבל מספיק אומגה 3 היא לשמור על איזון בין המקורות של אומגה 6 בתזונה לבין אומגה 3.
כי העניין כאן הוא לא דוקא הכמות אלא היחס בין האומגות.
איך עושים את זה?
מצמצמים למינימום את צריכת המוצרים מהחי, השמנים המעובדים (מלבד שמן זית מכבישה קרה), והדגנים - כולם ספקים של אומגה 6.
ובמקום זה מבססים את התזונה על פירות, ירקות, עלים ירוקים, מעט אגוזים וזרעים טריים ואבוקדו, וקטניות. עלים ירוקים ובננות, לדוגמא, עשירים מאוד באומגה 3.
ככה נפטרים מהצורך בתוסף או במשהו שהוא כלל לא מזון לאדם (מרווה מרושתת, זרעי פשתן? טעים לך? אתה מצליח בכלל ללעוס?)
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3
יוגב04/10/2012אם אתה לא אכלן גדול של דגים וקשה לך ללעוס זרעים למיניהם אני ממליץ לך פשוט לקחת תוסף של אומגה 3. לסולגאר יש כזה.
אני לוקח אותו על מנת להפחית רמות גבוהות של כולסטרול אבל יש לו עוד המון ייתרונות בריאותיים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאמת
דוד08/10/2012שאני רוצה לקחת אומגה 3 לקבל תכמות המספרת שלי ביום על הבוקר ..
רציתי לדעת האם כדאי לקנות אומגה 3 מדגים או שהכספית הזה בלאגן ?
או שזה סתם השמצה שעשו לחברה?
כי פשוט אין שום מקור של אומגה 3!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאמת - תגובה
חנה הרשקוביץ08/10/2012שלום דוד!
האם הגיוני לך שיש איזשהו רכיב תזונתי שאיננו יכולים לקבל מהאוכל ונוצרנו כדי לקחת כדורים?
כמו שפירטתי קודם, הדרך הנכונה לקבל מספיק אומגה 3 היא לאכול תזונה מתאימה.
כן, באומגה 3 מדגים יש כספית, אומגה 3 בכדור זהו מוצר מעובד.
מוזמן לקרוא שוב מה שכתבתי - אל תתפתה לחשוב שע"י טריקים וקיצורי דרך משיגים בריאות. הדרך האמיתית היא לאכול בריא!
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך על הנבטהמיה26/09/2012
תודה.
האם ניתן אחרי שהנבט יוצא מהקטניה או הזרעים לשים במקרר וזה ימשיך לצמוח?
אם כן אז צריך להמשיך להרטיב אותם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך על הנבטה - תגובה
חנה הרשקוביץ27/09/2012לפעמים עדשים ממשיכות קצת לצמוח, בחורף פחות. אפשר להמשיך להרטיב אבל לא צריך - שמים את הנבטים המוכנים בקופסה אטומה וזהו.
נבטוטים של קטניות מחזיקים כמה ימים במקרר ונבטים ארוכים כמו אלפלפא מחזיקים אפילו שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקית הנבטהמיה25/09/2012
שלום
באיזה סוג בד של שקית הכי טוב להנביט?
ישנה שקית "המפ" (יקרה יחסית וקשה להשיגה בחנויות טבע) ואני מחפשת תחליף כי אני צריכה כמות גדולה.
האם בד יוטה מתאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקית הנבטה - תגובה
חנה הרשקוביץ26/09/2012כן, בד יוטה מתאים וגם חיתול בד (כמו של תינוקות).
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשושנהאורחת23/09/2012
לקחתי למשך חודש כל בוקר כפית בכוס מים - משקה כלורופיל של גרמזה-
והרגשתי כאבים חזקים בראש ודקירות בראש = כאבי תופת
ולא יכולתי לישון מהכאבי ראש החזקים שנגרמו מהמשקה כלורופיל
מרכיבים:
1)סורביטול
2)סודיום קופר כלורפיל
,3) טעם מנטה,
4) חומצה ציטרית,
5)גוארגם,
6)פוטסיום סורבט,
7) סודיום בנזואט,
8) מים.
ולעומת זאת כשלקחתי את המשקה כלורופיל של נייצרס סנשיין אז לא היה לי כאלה תופעות בגלל שהמשקה הכיל רק כלורופילין ושמן מנטה בלבד ללא החומרים שבמשקה כלורופיל של גרמזה.
לכן האפשרות השנייה שכתבת היא לא נכונה!!!!
1: את אלרגית לאחד (או יותר) מהרכיבים שממנו עשוי המשקה, במקרה כזה, כמובן שיש להפסיק לשתות את המשקה
2: את חווה ראקציה של ניקוי. משקה הכלורופיל מנקה רעלים, ויתכנו תופעות לוואי , (פריחה, כאבי בטן, כאבי ראש ועוד).
במקרה כזה, צריך לצמצם את הכמות , אולי לקחת חצי כפית ביומיים.
זאת לא הייתה ריאקציה!!!
זה היה בכלל הרכיבים שהוסיפו למשקה:
1)סורביטול
2)סודיום קופר כלורפיל
,3) טעם מנטה,
4) חומצה ציטרית,
5)גוארגם,
6)פוטסיום סורבט,
7) סודיום בנזואט,
8) מים.
הרי באכילת ירקות ירוקים אין ריאקציה.
היו לי מהמשקה כלורופיל של גרמזה כאבים חזקים בראש ודקירות בראש
ולא יכולתי לישון מהכאבי ראש החזקים שנגרמו
ולעומת זאת כשלקחתי את המשקה כלורופיל של נייצרס סנשיין אז לא היה לי כאלה תופעות בגלל שהמשקה הכיל רק כלורופילין ושמן מנטה בלבד ללא החומרים שבמשקה כלורופיל של גרמזה.
לכן האפשרות הראשונה שכתבת היא הנכונה
1: את אלרגית לאחד (או יותר) הרכיבים שממנו עשוי המשקה, במקרה כזה, כמובן שיש להפסיק לשתות את המשקה
האם יכול להיות אלרגיה לסורביטול?
האם יכול להיות אלרגיה לחומצה ציטרית?
האם יכול להיות אלרגיה לגוארגם?
האם יכול להיות אלרגיה לפוטסיום סורבט,?
האם יכול להיות אלרגיה לסודיום בנזואט,?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושנה - תגובה
שושנה שרשבסקי24/09/2012טוב שמצאת מה הבעיה
גמר חתימה טובה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצאתי מה הבעיה!!!
סיגלית29/09/2012האם יכול להיות אלרגיה לסורביטול?
האם יכול להיות אלרגיה לחומצה ציטרית?
האם יכול להיות אלרגיה לגוארגם?
האם יכול להיות אלרגיה לפוטסיום סורבט,?
האם יכול להיות אלרגיה לסודיום בנזואט,?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות משמיניםאורחת23/09/2012
הדיאטנית אמרה לי שפירות מכילים פרוקטוז, שהוא סוכר שתורם להשמנה ולעלייה ברמת הטריגליצרידים,
ולכן לא בריא לאכול פירות.
האם יש בפירות הרבה קלוריות שגורמות להשמנה?
האם אפשר לחיות בלי לאכול בכלל פירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות משמינים - תגובה
שושנה שרשבסקי24/09/2012טוב לאכל פירות, אבל כמובן במידה. בפירות יש המון חומרים בריאים. עדיף לקבל מתיקות מפירות ולא מעוגות , קראוסונים, וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתיקות
אורחת03/10/2012אבל עוגות וקוראסונים יותר טעימים מפירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יכולה לאכול את כל המגש הזה
אורחת03/10/2012אני יכולה לאכול את כל המגש הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ואקנהלין14/09/2012
שלום. אני בחורה בריאה בת 22 אבל יש לי בעיה של אקנה.
רציתי לדעת אילו מאכלים מומלץ להפסיק לצרוך על מנת לעזור לאקנה להיעלם ואילו מאכלים מומלצים במקרה כזה.
יש לציין שהתזונה שלי כיום די לקויה ומורכבת מהרבה פחמימות ריקות וסוכר. לרוב לארוחת צהריים אני אוכלת שניצל תירס.
אני חושבת שזה אולי "תורם" לאקנה שלי להיות פעיל.
מה ניתן לשנות בתפריט? אין לי בעיה לוותר על מאכלים.
תודה מראש! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ואקנה - תגובה
חנה הרשקוביץ14/09/2012שלום לינוי!
אכן, את חלק מהתשובה כבר ענית בעצמך - תזונה לקויה ומעובדת גורמת לחוסר איזון הורמונלי ולהצטברות של רעלים שמנסים לצאת דרך העור.
חשוב מאוד להפחית מזונות מעובדים כמו פחמימות ריקות (בניגוד לדגנים מלאים) ושומנים מעובדים (מזון שמבושל עם שמן מזוכך, פיצוחים, חטיפים שומניים, שוקולד וכו').
לא פחות חשוב להוסיף לתזונה המון פירות וירקות. זה ממש עושה פלאים!
נסי להחליף את ארוחת הבוקר בארוחת פירות (או כל ארוחה אחרת בארוחת פירות) והוסיפי מגוון של ירקות טריים ועלים ירוקים לכל ארוחה אחרת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!
לין14/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה! - תגובה
חנה הרשקוביץ14/09/2012אין בעד מה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם מומלץנעמי12/09/2012
שלום,
ברשימת המרכיבים של סוגי לחמים שונים שבדקתי, ראיתי שהלחמים מכילים חומרים משמרים וכל מיני מרכיבים לא מומלצים. האם יש סוג לחם עדיף? לחם שהוא כמה שיותר טבעי? (של חברה מסויימת, אם אפשר)אשמח להמלצה, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם מומלץ - תגובה
חנה הרשקוביץ13/09/2012שלום נעמי!
אכן, ככל שרשימת המרכיבים קטנה יותר בלחם הוא בריא יותר (ברוב המקרים).
לחם סביר צריך להיות מקמח מלא, עם כמה שפחות תוספות.
לחם שמוכן ממחמצת שאור, ללא שמרים, עדיף על לחם שמותפח משמרים.
אני מכירה לחם שיפון שנקרא "ד"ר מרק". הוא טעים ואיכותי.
אני מאמינה שיש בשווקים עוד סוגים של לחם שאור טוב, אבל אני לא מכירה.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)