מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאכלים ומצב רוחאורח16/03/2012
היי,
האם יש מאכלים שאתן ממליצות לשיפור מצב הרוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלים ומצב רוח - תגובה
חנה הרשקוביץ18/03/2012מצב רוח לא מושפע רק ממזון, אך חשוב לספק לגוף פחמימות זמינות כדי לשמור על מצב רוח.
הצורה הכי טובה לעשות זאת היא לאכול פירות - בננות, תמרים, תפוחים, וכו'.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייןאורח16/03/2012
היי,
יין זה אלכוהול
ואני מבינה שאלכוהול אינו בריא
אשמח לדעת מכן, האם יין אדום זה בריא?
ובאיזו כמות? כמה פעמים בשבוע?.....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יין - תגובה
חנה הרשקוביץ18/03/2012את חושבת נכון - יין זה אלכוהול ואלכוהול זה לא בריא.
כמו עם הקפה - זה שיש ביין נוגדי חמצון, לא הופך את היין למזון בריאות.
אפשר לשתות מעט יין לכבוד שבת או לכבוד הכיף - אבל לזכור שזה אלכוהול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזראורח16/03/2012
שלום,
איך יודעים אם גזר מקולקל?
יש לי חבילת גזר כזו שהזגרים לאחר שבועיים במקרר הצמיחו שורשים לבנים כמו זקן ארוך על עצמם
כאשר מקלפים את הקליפה לא נותר כלום כמובן
והוא נראה סבבה לגמרי מבפנים, לא רקוב......
האם זה גזר מקולקל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזר - תגובה
חנה הרשקוביץ18/03/2012גזר טרי צריך להיות כתום, קשה ומתוק.
אם הוא בהיר מאוד או ירוק, מר, ורך - הוא לא טרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפהאורח15/03/2012
שלום שושנה,
אשמח לדעתך על קפה
יש כתבות שאומרות שזה ממש טוב
ויש את ההפך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה - תגובה
חנה הרשקוביץ18/03/2012שלום ליאור!
כתבות הן לא מקור למידע אמין.
קפה הוא לא מזון. אם היית טועם בטבע פולי קפה היית יורק אותם מיד.
קפה מעורר את מערכת העצבים הסימפתטית ומכניס את הגוף ללחץ. הוא גם גורם לשיתון יתר ואיבוד מינרלים. ועוד נזקים אחרים.
הטענה שהוא בריא הגיע מכך שמצאו בקפה חומרים נוגדי חמצון. זה לא הופך אותו לבריא - ניתן למצוא נוגדי חמצון בעשרות מזונות בריאים וטעימים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי פשתן טחוןאורח15/03/2012
שלום,
איפה מומלץ לשמור את השקית הקנויה של הפשתן הטחון?
וכמה מומלץ לאכול היום?
האם 2 כפות - אחת בבוקר ואחת בערב זה בסדר?
ולא פחות חשוב, איפה ועם מה אתן ממליצות לאכול את זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי פשתן טחון - תגובה
חנה הרשקוביץ18/03/2012שלום ליאור!
פשתן טחון חייבים לשמור במקרר. אני ממליצה לך לקנות מטחנה קטנה של תבלינים שאתה יכול לטחון איתה את הזרעים ישר על האוכל.
2 כפות ביום זה בסדר. ואפשר לשים את זה בתוך סלט פירות או ירקות או בתוך כדורי תמרים ואגוזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפתאורח12/03/2012
שלום,
אני שמה את הלפת (קוביות) ביחד עם בטטה ותפוח אדמה בתנור
מסחינת טעם זה אחלה מבחינתי
האם זה בישול בריא? תקין?
או שיש רעלים שאסורים לאכילה בבישול זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפת - תגובה
שושנה שרשבסקי12/03/2012בתיאבון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרוביתאורח10/03/2012
שלום,
איך הכי מומלץ להכין כרובית מבחינת הוויטמנים והמינרלים שלה?
אשמח להראות שלכן לבישול כרובית במים?
וכנל לגבי ברוקולי בבקשה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרובית - תגובה
שושנה שרשבסקי11/03/2012לאחר ניקוי הברוקולי/כרובית, להרתיח את החלקים הקשים/ העלים במעט מים מספר דקות ואז להוסיף את הפרחים מעל, הם יתבשלו באידוי, מספיק 5-7 דקות בסיר מכוסה.
אפשר לאכול גם את החלקים הקשים (שהתרככו!), להשתמש במים שבו הכרובית/ ברוקולי בושלו למרק וכו'
ככל שהבישול/אידוי קצר יותר יאבדו פחות ויטמינים. לא רצוי לבשל בהרבה מים!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה לפי סוג דםלימור09/03/2012
רצתי לדעת מה דעתכם על הרגלי אכילה לפי סוג דם (סוג a)יש לי נפיחות בבטן,גזים עייפות,ואני מעוניינת לרדת 5 קילו.אודה לכם על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה לפי סוג דם - תגובה
שושנה שרשבסקי11/03/2012שלום לימור,
יש שיטות שונות לטפל בתסמינים שהזכרת, וטיפול על פי סוג דם היא אחת מהשיטות, אפשר לטפל רק על פי שיטה זו ולראות אם זה עוזר...
אני מעדיפה להשתמש בשיטה כהשראה , היא יכולה לתת כוון טיפולי , לדוגמה בשר אדום אינו טוב לבעלי סוג דם A, אכילתו עלולה לגרום לבעיות עיכול רבות,
אני ממליצה לך לקבל ייעוץ מקצועי, על מנת לבחון מה דרך הטיפולית הטובה ביותר עבורך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי נראה שאת פשוט לא אוכלת טוב
סיגל02/04/2012בנסיון לרדת במשקל את לא ניזונה טוב ולכן סובלת מהתופעות שציינת. אם באמת בדיקות רפואיות יראו שהכל אצלך תקין אני ממליצה לך על שימוש ב"לא דיאטה" שאני עשיתי. אומנם לא יורדים מהר אבל פעם ראשונה שלא היתה לי השמנה חזרה. תחפשי באינטרנט "המדריך האחרון".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאורח09/03/2012
בבדיקת דם יצא=
פריטין=9
ויטמין D=22
קורטיזול=806
האם הערכים תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
שושנה שרשבסקי11/03/2012יש פורומים מיוחדים לשאלות לגבי בדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זרעי פשתן יעילים לעצירות?רן08/03/2012
האם זרעי פשתן יעילים לעצירות, ובאופן קבוע?
אמרו לי שכן
אבל שמעתי דעות שונות
כמו כן באיזה אופן? האם לבלוע אותם שלמים פשוט ככה, או להשרות אותם לפני, או שבכלל צריך ללעוס אותם או לטחון אותם?
תודה
רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זרעי פשתן יעילים לעצירות? - תגובה
שושנה שרשבסקי11/03/2012זרעי פשתן עשירים בסיבים תזונתיים, לכן עשויים לשפר את תהליכי העיכול .
הסיבים (לא מסיסים)מגדילים את נפח הצואה ומרככים אותה הודות ליכולתם לספוח מים לכן חשוב ביותר לשתות הרבה מים ביחד עם אכילת הפשתן או להשרות אותם (לטיפול בעצירות אין צורך לטחון אותם אם מקפידים על הרבה שתייה, אך רק לא נהנה משאר התכונות של הפשתן, כי הזרעים השלמים אינם נספגים בגוף)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהרעות07/03/2012
הסיפור שלי הוא כזה... פעם הייתי שמנמונת (שקלתי 68 לגובה 1.71) ועכשיו אני שוקלת 58 (הייתי פחות... סביבות 55)
עשיתי דיאט די קיצונית.. אני בנאדם די קיצוני באופן כללי. אני אוכלת בעיקר ירקות, והמון! לארוחת בוקר אני אוכלת כרוב מאודה (כרוב שלם בערך..) ועוד ירקות חיים. ביניים 2 תפוחים, צהריים עוף וירקות מבושלים, ביני עוד 2 תפוחים ובערב ירקות.
מה אתן אומרות על התפריט? אני גם משלבת התעמלות
אני חושבת שהגוף שלי די התרגל לזה...
בשבו וחצי האחרונים התחילו לי שילשולים והם לא מפסיקים. לקחתי אפילו כדורים לטיפול בשילשולים וזה לא עוזר... מה לעשות?
נורא קשה לי להפסיק את התפריט שאני רגילה אליו... אני מפחדת להשמין. אני חושבת שהתלתי לאכול הרבה אוכל לא משמין ויהיה לי קשה לאכול קצת אוכל משמין.
אני ממש במצוקה. בבקשה עזרו לי!
אה ואני בת 23* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
שושנה שרשבסקי11/03/201268 קילו ל1.71 ,זה לא שמנמונת...., 58 זה גבול תחתון...לא נורא אם תקבלי 2-3 קילו
תראי, זה יופי לאכל המון ירקות, אבל את כנראה מגזימה, ומערכת העיכול מאותתת לך!
צריך קצת למתן (תורידי את הירקות החיים לתקופה קצרה עד שהשלשולים יפסקו,
ותתחילי שוב להכניס אותם בהדרגה, עם שימת לב מה קורה לך בבטן...
תזונה בריאה מושתתת לא רק על ירקות אלא גם על דגנים מלאים וקטניות ,
הקטניות אינן משמינות, הן עשירות בחלבון ומהוות פחמימה שלא משמינה
תכניסי בהדרגה בתפריט שלך מעט אורז מלא/ קינואה/ לחם שיפון
וגם שמנים טובים: אבוקדו, אגוזים, זרעים
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמר יבש "לא אורגני" שונה מפירות יבש
אבי17/03/2012שאלה: האם המידע שקיבלתי נכון, ואין צורך לצרוך תמר יבש "אורגני" דוקא מכיוון שגם תמרים יבשים "רגילים" אינם עוברים את תהליך הייבוש\שימור הרעלני שעוברים פירות יבשים אחרים (כמו תאנים ומישמשים מיובשים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמר יבש "לא אורגני" שונה מפירות יבש - תגובה
חנה הרשקוביץ18/03/2012אבי, זה נכון שמבין הפירות היבשים הרגילים, תמרים עוברים הכי פחות עיבוד והוספת חומרים. בכל זאת האורגני יותר נקי.
למרות זאת, עדיף לאכול תמרים לא אורגניים מאשר שוקולד, למשל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשב חיטהיפה06/03/2012
אנחנו מתכוונים לגדל עשב חיטה בבית כדי שיהיה לנו טרי ולא נצטרך לקנות את הקפוא וחושבים על לנסות קודם כל עם מנבטה מוכנה ולא לאלתר משהו.
באמת אין שום בעיה לא לחשוף את העשב לשמש? הוא יקבל את כל הרכיבים שבו במלואם גם אם יונבט במקום חשוך, או שעדיף להנביט בשמש, ליד החלון (אנחנו לא מעוניינים בעשב חיוור(: )? מה דעתך? לחלון או על השיש?
מה לגבי אדמה? אנחנו לא בטוחים לגבי המנבטה הזו - האם יש בה שימוש באדמה (ואם כן, מאיפה ניתן להביא אדמה טובה?)
נשמח לשמוע קצת עצות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשב חיטה - תגובה
שושנה שרשבסקי11/03/2012כדאי לשאול את השאלות למומחים להנבטה, אם את קונה מנבטה תוכלי לקבל את כל ההדרכה ממייצרי/מוכרי ההנבטה (יתכן ויש אלון מצורף עם טלפון או מייל)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישול זרעי צ'יהוסילי06/03/2012
שלום, מבקש לשמוע נתונים לגבי בישול זרעי צ'יה - האם מתחמצנים כמו זרעי פשתן?
ובנוסף מה קורה להם אם מבשלים אותם? האם יהיה נכון להוסיף אותם לתבשיל כגון גולש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישול זרעי צ'יה - תגובה
שושנה שרשבסקי11/03/2012זרעי צ'יה שלמים אינם מתחמצנים ואפשר להשתמש בבישול או להוסיף לתבשיל.
זרעי צ'יה טחונים מתחמצנים בחימום, אך הטחונים נספגים בגוף הרבה יותר טוב, לאכל אותם עם יוגורט או סלט, לשמור בקירור
יש זרעי צ'יה חתוכים בצורה מיוחדת (לא בחימום) הם אינם מתחמצנים בחימום, נספגים היטב, אך יקרים מאד!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קציצותדפנה02/03/2012
כמה קלוריות בערך יש בקציצות קטנות המכילות: בשר בקר טחון, חזה עוף טחון, ביצים, פטרוזיליה, גזר, פירורי לחם? הקציצות אפויות בתנור ומעל טיפלה שמן בריסוס..(מהשפריצר , ככה שזאת כמות קטנה מאוד)
האם זה בריא??
מה נחשבות לקציצות עם הערך התזונתי הבריא יותר? בקר/עוף/הודו/מעורבות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קציצות - תגובה
שושנה שרשבסקי05/03/2012שלום דפנה,
לאכל בריא, זה לאכל שפע ירקות, פרות, דגנים מלאים ,קטניות, אגוזים, זרעים...
כאשר אוכלים בצורה הזו אין שום צורך לספור קלוריות, פשוט ליהנות ולאכל לשובע,
אפשר להוסיף מידי פעם מאכלי בשר/עוף/ הודו, אך להעדיף עוף/הודו על פני בשר בקר.
גם דגים הם אופציה טובה!
אגב אני לא בעד שמן בריסוס! יש בו מרכיבים לא רצויים, עדיף להשתמש במעט שמן זית או שמן קוקוס!
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מוזרה לפורום זהאורח28/02/2012
שלום,
אני מבינה שזה פורום של תזונה טבעית
האם אפשר לשאול שאלה על בשר?
במידה ולא, ועדין תוכלו לענות אודה לכן
כאשר אני חותכת בשר עוף מהקצב לפני בישול
על קרש חיתוך
האם זה תקין?
איך מומלץ לנקות את הקשר חיתוך אז?
אותה שאלה על כל כלי מטבח שבא במגע עם בשר חי
איך מומלץ לנקות אותו?
האם יש המלצה מיוחדת?
ומה לגבי ספוג הניקוי עצמו?
האם גם אותו יש לנקות לאחר מכן בצורה מיוחדת?
שאלה נוספת באותו הקשר:
האם כרשא שמים בצל בסיר ואז חתיכות קטנות של חזה עוף,
ועל זה גזר וגמבא ועוד רכיבים
כאשר הבשר החי עדין בא במגע עם הירקות
האם זה בסדר?
למרות שהבישול הוא הבסך הכל כ20 דקות
עדין חשוב לי לדעת אם זה בסדר שזהם באו במגע - הבשר החי והירקות באותו הסיר
תודה רבה
מעריכה מאד את התשובות והזמן שלכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מוזרה לפורום זה - תגובה
שושנה שרשבסקי28/02/2012שלום ליאור,
האמת שלא שאלתי את עצמי את השאלות הללו אף פעם....
אך כך אני נוהגת כאשר אני מכינה עוף :
קרש חיתוך מיוחד לבשרי, וכמובן לשטוף אותו היטב לאחר השימוש.
קרש אחר לירקות!
לגבי הבישול: קודם כל לשטוף את העוף טוב ואם את רוצה להימנע מכל חשש, תטגני קודם את העוף מספר דקות, ותוסיפי אחר כך את הירקות. (אפשר גם לטגן קודם את הבצל(במעט שמן), להוציא אותם, לטגן באותו מחבט העוף ולהוסיף את הירקות
למרק עוף, רצוי להרתיח את העוף קודם, להוציא את הקצף העולה ורק אז להכניס את הירקות.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)