מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הסיכון בקיום מין אוראליגלי10/01/2007
אולי אפשר לפרט קצת על סוגי המחלות וחומרתן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה קרה לי טוב לי אורעלי?
10/01/2007שאלתך חשובה, שכן אנשים חושבים שסקס אוראלי בטוח יותר ולא כך. בכלל קיימת בורות בנושא הדבקות ממחלות מין בכלל ומאיידס בפרט עקב מין אוראלי שחשוב לשרשה, ויתכן שתשובתי תסייע במעט להגביר את המודעות לבעיה זו.
ראשית, עובדה רפואית היא שברוק מזהמים, שעשויים לנדוד באופן דו-כיווני, לכן הסיכוי של הדבקה במין אוראלי קיים. לאחרונה אף דווח ממשרד הבריאות על עלייה בשיעור ההידבקות במחלות המין זיבה, עגבת וכלמידיה. עליה זו נמצאה בעיקר בקבוצת הגיל 15- 44, המתאפיינת בשכיחות יחסי מין בכלל ויחסי מין לא מוגנים בפרט. מרבית הנדבקים, גברים ונשים, חלו במחלה כתוצאה ממן אוראלי. חולים רבים סיפרו כי השתמשו באמצעי מניעה פרט למגע האוראלי מתוך הנחה שגוייה כי בסוג כזה של מגע אין הדבקה. הדבקה אינה מחייבת פצע פתוח הבולט לעין, שכן לעיתים רבות גם בפה וגם באיברי המין פצעים מיקרוסקופיים, שאינם נראים לעין.
בדומה למחלות שהוזכרו, גם במגע מיני עם אדם הנושא את נגיף האיידס, קיימת סכנת הדבקות, כאשר לא נעשה שימוש באמצעי מניעה. אמנם הסיכוי נמוך, אך הוא קיים גם במגע מיני חד פעמי.
אם קיים חשש להדבקות מאיידס בזמן מסויים, יש לבצע בדיקת דם כ- 3 חודשים לאחר המגע. בבדיקה זו קל לאבחן הדבקות בנגיף. על מנת להמנע מהדבקות ממחלות מין יש להמענ ממגע מיני עם בני זוג בלתי מוכרים, בייחוד כאלו העוסקים בזנות.כמו-כן, יש להשתמש בקונדום בעת קיום יחסי מין (כולל מין אוראלי), בעיקר עם בני זוג לא קבועים, ולהקפיד על איכות הקונדום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי מחלת הכלמידיה
מיכל10/01/2007האם זהו החיידק היכול לגרום לסרטן?
אם הוא מועבר במין אוראלי אז הוא יכול לפגוע בפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלמידיה ועוד קצת...
12/01/2007כלמידיה זהו סוג של חיידק דמוי נגיף שגורם לזיהומים שונים. זן מסוים של כלמידיה גורם לגרענת (מחלה של הלחמית בעיין) וזן אחר גורם למחלה באיברי המין, המועברת במגע מיני.
זה לא הנגיף העשוי לגרום לסרטן צוואר הרחם. לו קוראים ( HPV (Human Papiloma Virus והמחלה שהוא גורם נקראת קונדילומה אקומינטה. את נוכחתו בנשים בודקים בבדיקת ה- PAP.
אגב - מידע חשוב להעברה:
ניתן לבצע בדיקות דם - חינם אין כסף - בתחנות לייעוץ וטיפול במחלות מין של משרד הבריאות.
בתל-אביב - בתחנה המרכזית החדשה (מול סברו) - טלפון: 03-5373738
בחיפה - רח' הפרסים 15 - 04-8619719
מדובר בשירות יעיל ודיסקרטי. הבדיקות כוללות בדיקות לאיידס, הפטיטיס (B ו- C), כלמידיה, זיבה ועגבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלמידיה בפה...
12/01/2007וכן... בהחלט - כל מחלות המין יכולות לעבור גם במין אוראלי ולהשפיע על רירית הפה, הלוע והלשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה7 חודשים ללא חדירהלופו04/01/2007שלום, אני לא ממש בטוח שהגעתי למקום הנכון ניסיתי מס' פורומים ולא ממש קיבלתי עזרה יעילה.. על עזרה מקצועית אין על מה לדבר (אנסה להסביר בהמשך..)
יש לי חברה מדהימה מזה כ7 חודשים בת 23, - עדיין בתולה.
לפניה באמת שלא הייתי מחזיק כלכך הרבה זמן מעמד אבל היא כל כך בןאדם מדהים שאני לא אוותר עליה גם אם אתנזר למשך כל חיי. הבעיה היא כזאת: אנחנו יוצאים מזה כ7 חודשים
לי היה ניסיון קודם ולה כמו שכבר ציינתי.. אין. במשך הזמן שחלף התקדמנו המון בצעדי תינוק לאט לאט ואפילו ניסינו ללכת עד הסוף הבעיה היא שכואב לה נורא עוד לפני ניסיון החדירה והיא נסגרת ומתייבשת בכל פעם שמנסים לומרות שכל עוד אין ניסיון חדירה אז היא מרגישה בסדר.. ניסיתי להיות הכי עדין שרק אפשר עם המון זמן להרגיע ולהכניס לאוירה ניסיתי גם להיות קצת "תוקפני" ולנסות חדירה מהירה (כמובן שהכל בהסכמה..) אבל פשוט לא הולך.. היא מתביישת מאוד בגופה (וביננו ממש אין לה על מה!) וכל הזמן אם עושים משהו אז רק בחושך לא מעיזה לגעת בעצמה, שלא לדבר על לבקש עזרה מקצועית.. כמובן שהדברים הנ'ל מתסכלים את שנינו.. אם הזמן איבדתי אני את הביטחון העצמי (אני כבר ממש לא "בכושר" שהייתי, כי חולף זמן רב מפעם לפעם..) ואותה מתסכל נורא כי "משהו דפוק אצלה" ככה היא חושבת.. התיסכול מתבטא מחוץ למיטה ופוגע במערכת היחסים הטובה שיש ביננו.. מה עליי לעשות? ניסיתי כמעט כל עצה (חומרי סיכה,כריות תנוחות שונות (בהגבלה רבה..) ..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרייתכן ויש לה וגיניזמוס...פנו לייעוץ
ד``ר עידן מיליצ`ר04/01/2007
אחת מכל עשר נשים סובלת מווגיניזמוס – התכווצות בלתי רצונית של פתח הנרתיק. חלק מהנשים לא קיימו מעולם יחסי מין, אחרות חוו טראומות בעבר. הבשורה: אפשר לטפל בבעיה וחבל לא לטפל
על הבעיה הזו לא מדברים, אבל מפתיע לגלות עד כמה היא שכיחה: על פי ההערכות סובלות 10 עד 15 אחוז מהנשים מווגיניזמוס. התופעה תוארה לראשונה בעולם המדעי ב-1834, אז דובר על תופעה קשה בזמן יחסי מין, הגורמת ל"חוסר אושר". הפתרון היה להסיר את קרום הבתולין, בהנחה שחיתוכו יוריד את המחסום ויפתור את בעיית יחסי המין. כיום ידוע שהסיבות לווגיניזמוס הן בעיקר פסיכולוגיות, לא פיזיות.
אז מה זה בעצם וגיניזמוס?
המדובר על התכווצות בלתי רצונית של פתח הנרתיק. "ההתכווצות הזו לא מאפשרת כניסה של שום דבר לתוכו", "בכך נכללים טמפון, אצבע של גינקולוג, אצבע של בן זוג, וכמובן - איבר מין". לעיתים הכיווץ אינו כולל רק את פתח הנרתיק, אלא משולב בהתכווצות הגוף כולו: הרגליים נסגרות, והגוף אינו מאפשר שום קירבה לאיזור הפות.
וגיניזמוס מסווג כראשוני או משני. הגדרת הראשוני היא שמאז ומתמיד לא היתה כניסה לנרתיק. המשני מתרחש לאחר אירוע מסוים – ניתוח, מחלה קשה, פגיעה באיברי המין או חוויית אונס.
במקרים הקלים של וגיניזמוס, מצליחות הנשים לקיים יחסי מין חיצוניים: "הן מגיעות לאורגזמה, בתנאי שהן שוכבות עם בן זוג שהן מאוד סומכות עליו, שלא מנצל את ההזדמנות ולא מנסה להיכנס לנרתיק. הן בדרך כלל בוחרות פרטנר מקסים, מתחשב ומשתף פעולה. במקרים כאלה לא ממהרים לבוא למרפאה סקסולוגית כיוון שסקס חיצוני יש, הוא די מהנה לשני בני הזוג והם דוחים את הטיפול. אותן נשים מגיעות לטיפול בדרך כלל כשמגיע הרצון להוליד ילד".
במקרים קשים יותר, לא מאפשרת האישה לבן הזוג להתקרב אליה כלל. פעמים רבות הנשים נותרות לבדן, ומגיעות לטיפול רק בגיל מבוגר, לאחר שהבינו שמחסום הווגיניזמוס יותיר אותן בודדות גם בהמשך.
למה זה קורה?
מקובל לחשוב כי הסיבה העיקרית לווגיניזמוס היא פחד עמוק, הנגרם לעיתים ממשהו מוחשי, ולעיתים מחוויות אמיתיות. מפגיעה מינית דרך בדיקה גינקולוגית כואבת הנערות ו/או נסיונות מיניים ראשונים כואבים. בד"כ אין סיבה קשה הגורמת לוגיניזמוס אלא רק פחד בלתי מוסבר מכאב, מסרים קשים מהבית, פחד מאובדן שליטה , קושי להתבגר,פחד מקשר.... וכו'
האבחון העיקרי הוא על סמך סיפורה של המטופלת. מאחר שלרוב, האישה הסובלת מווגיניזמוס
הטיפול ממוקד ועינייני. התהליך לא ארוך ושני בני הזוג לוקחים בו חלק!
עידן מיליצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה קטנה..
לופו05/01/2007ראשית תודה על התשובה העניינית כבר קראתי חומר רב על סיבות אפשריות ועדין לא נתקלתי בזה..
במהלך השבעה חודשים עברנו כברת דרך עצומה.. תחילה לא היה אפשר להסיר ממנה את הבגדים אפילו היום היא כבר מרשה לי לרדת לה או לפעמים ללטף עם האצבעות ניסינו אפילו סקס חיצוני מס' פעמים ונראה שזה עניין של זמן האם בכל זאת יש מצב שזהו וגיניזמוס משני או "קל" ואם כן מהי הדרך הטובה ביותר לפתור אותה..? כמו שציינתי היא מאוד ביישנית ולא תיתן אפילו לרופא לבדוק אותה..
לא משנה מה הפיתרון יש לי את הזמן אני רק רוצה בטובתה כדי שתקבל ביטחון עצמי ותהנה גם מסקס.. (ומן הסתם גם אני רוצה להנות מיותר..)
ושוב תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד לופו, אתה גבר אמיתי
מיכל06/01/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנו יחד לייעוץ מקצועי....
עידן מיליצ'ר06/01/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגדלת הזיןנדב01/01/2007יש לי זין קטן ואני רוצה להגדיל אותו השאלה איך אני יגדיל אותו ואני מאונן כל 10 דקות ואני לא מצליח לגמור להשפיך ועשיתי עם חברה שלי אבל לא יוצא לי שפיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתענה על השאלה תודה
נדב01/01/2007בבקשה עידן תענה לשאלה שלי
תודה
בייי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדב!
ד``ר עידן מיליצ`ר01/01/2007אני יוצא מנקודת הנחה שאתה בחור צעיר הנמצא בגיל ההתבגרות. גילך מאופיין בהתפתחות איבר המין ובגילוי המין....אוננות. אני מאמין שאיבר המין שלך ימשיך ויצמח עם השנים. יש כאלו שצומחים ו/או האיבר שלהם צומח בגילאים מתקדמים יותר של גיל ההתבגרות. בנוסף, אם אתה מאונן כ"כ הרבה....יש מצב שלא תשפוך. מה גורם לך לאונן כל 10 דקות? לחץ? מתח? חרדה? נסיון לראות אם תשפוך?
נסה לא לאונן יומ'יומיים ואז נסה....אני מאמין שתשפוך!
ובאשר לגודל אל דאגה: "זה הקטן עוד גדול יהייה" !!!!
עידן מיליצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הגדלת הזין
משה05/01/2007אני בן 60 והזין לא גדל ליותר מ10סמ
האם יש תרופה להגדלה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אין תרופה להגדלת איבר המין
ד``ר עידן מיליצ`ר05/01/2007ואל תתפתה לפרסום כזה או אחר!
עידן מיליצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה אזרחית טובה לכוווללםםםם!!!!ד``ר עידן מיליצ`ר31/12/2006* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתודה חמוד
רונה01/01/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה אזרחית טובה לכל חברי הפורום!
מערכת BeOK01/01/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית גירויי יתר אצל בן הזוגמיכל30/12/2006חבר שלי גומר מהר, הציעו לנו להשתמש במשחה המרדימה את קצה הפין בשם אמלה.
האם זה מסוכן?
האם אפשר לקיים מין אוראלי לאחר מריחת המשחה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה
יניב10/11/2008יש לי שאלה בקשר להגדלת זין...מה אתם חושבים על ההמצאה החדשה להגדלת הפין זה נקרא אנדרו-פינס יש מאמרים שאומרים שזה דבר מוכח ויש לו הרבה אישורים והוא עומד בתקן הארופאי...רק רציתי לדעת אם מישהו ניסה את זה? מה אתם חושבים על הנושא??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן להשתמש באמלה
ד``ר עידן מיליצ`ר30/12/2006ע"מ להוריד את רמת הרגישות ולאפשר גמירה איטית יותר. אין בשימוש בתרופה סכנה, ואין בעיה למתן מין אוראלי. חשוב שלא לעשות את זה מיד לאחר מריחת המישחה. רצוי לחכות 15-20 דקות.
עידן מיליצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה: \no-name27/12/2006שלום רב,
אני וחבברה שלי התחלנו לקיים יחסי מין לפני בערך כחודש. בתחילה הייתה בעיה של גמירה מהירה כלומר ברגע החדירה הייתי גומר.
ולמען האמת עם הזמן זה איך שהוא הסתדר לאט לאט.... אבל כרגע יש לנו בעיה קצת שונה בת זוגי אינה מצליחה לגמור במהלך קיום יחסי המין אךברגע של אוננות היא מגיעה לאורגזמה מהר מאוד משהו כמו 5 דק' אני ממש אובד עצות ואין לי מושג מה לעשות אני אשמח מאוד אם תעזור לי... כי זה מאוד מתסכל! תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרל -no name-
souit21/08/2008שלום לך. כפי שאמרת החברה שלך מגיעה לאורגזמה מאוחרת.. אם באפשרותך לקנות אביזר מין- ויברטור זה אולי ישמש אותך? ב2 דק' הראשונות של יחסי המין תחדיר לה אותו ובכל השאר הסקס את איבר מינך. ממש מקווה שעזרתי Souit
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו ניימ :-)
ד``ר עידן מיליצ`ר27/12/2006ראשית בו נשמח יחד על עצם העובדה שזוגתך חווה אורגזמה ויודעת לאיזו חוויה היא אמורה להגיע.
נשים רבות מתקשות לחוות אורגזמה. יש כאלו שלא חוות אורגזמה בכלל. יש אחרות המגיעות לאורגזמה באוננות לבד, יש המגיעות עם בן הזוג והמיעוט שבניהן חוות אורגזמה מיחסי מין מלאים.
אין השורות אלו בכדי לנחם אותך....כי הרי ידוע ש"צרת רבים...."אני מתרשם שזוגתך יכולה להגיע לאורגזמה כאשר מופעלת עוצמת גירוי גבוהה על איזור הדגדגן. יש מקום לעבוד איתה על הורדת עוצמת הגירוי. יש ספרות העוסקת בתחום. אישית הייתי ממליץ על הספר "לעצמך-מיניות האישה" של לוני ברבך. הספר מסביר ומנחה מה ואיך לעשות, לבד ועם בן-זוג על מנת להגיע לאווווו.
מכל מקום ניתן גם לפנות לכל מרפאה לטיפול מיני בבי"ח או קופ"ח הקרוב למקום מגוריכם לעבור טיפול משותף.......נסו ותהנו!!!
עידן מיליצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין טוב ללא שפיכה?דני26/12/2006שלום רב,
בזמן האחרון בזמן שאני מקיים יחסי מין עם בת זוג אינני "גומר" . הסקס סביר בהחלט (זיקפה וכיוב') אך בשלב מסוים הופך מעייף.. כשאני מאונן (כל יום) אין שום בעיה ומובן ששופך כרגיל. גם כשאינני מאונן, אינני גומר ב"זיון" . בד"כ כתוצאה מכך היא גם מתוסכלת מהעניין.. .. רעיונות? פתרונות? יש צורך בפתרונות?
תודה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא גומר...
28/12/2006דני יקירי,
קודם כל עצם העובדה שפנית ושזה גורם לחברתך תסכול ולך כנראה קצת מצוקה - מצביעה על כך שצריך לחפש פתרון. כמו כן - העובדה שאתה גומר בקלות באוננות מצביעה על כך שהפוטנציאל שלך לגמור ביחסי מין קיים ואתה רק צריך למצות אותו.
מה קרה ביחסי מין עד כה - עם אותה בת זוג, עם בנות זוג אחרות? האם חל שינוי במצבך הרפואי? האם אתה בריא? נוטל תרופות כלשהן?
שפיכה מושהית (קושי להגיע לשפיכה ביחסי מין) עשוי להצביע על צורך מוגבר בשליטה, על עכבות כלשהן וקושי להתשחרר. אפשר לעבוד על זה ולפתור את זה.
כן, צריך פתרונות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן והאופן שבו אתה מאונן גורם לקוש
ד``ר עידן מיליצ`ר18/01/2007התופעה אותה אתה מתאר בפנייתך, נקראת שפיכה מעוכבת. קושי תפקודי זה קיים ב2%-7% מאוכלוסיית הגברים. הקושי בא לידי ביטוי ממצב קל של קושי לשפוך תוך כדי מגע מיני מלא, ועד המצב היותר קשה של קושי עד אי יכולת לשפוך אפילו לא באוננות.
הקושי עלול לנבוע משני מקורות: מקור פיזי ו/או מקור פסיכולוגי. כמו כן הקושי יכול להיות ראשוני, מצב בו הגבר מתקשה בשפיכה מאז תחילת היותו פעיל מינית או שניוני,מצב בו תפקוד הגבר היה תקין במשך שנים, ומסיבה כלשהי הוא לוקה בשפיכה מעוכבת.
כפי שחונכתי, אין לי ויכוח עם אותו רופא שבדק אותך.בדיקה בביוטיזיומטר (מכשיר לבדיקת מוליכות עצבית באיבר המין) ייתכן והצביעה על כך שיש רגישות נמוכה בראש הפין התורמת וגורמת לעיכוב בשפיכה אשר אתה מתאר. יחד עם הבדיקה, וללא סתירה, ישנם גורמים רבים אשר גורמים לליקוי בשפיכה. אפרוש בפניך את העיקרים:
סיבות גופניות כמו:
1)סוכרת ,טרשת נפוצה ומחלות אחרות עלולות לפגוע ברפלקס השפיכה. חשוב לציין שלפעמים הליקוי בשפיכה מהווה את הסנונית המבשרת את המחלה.
2)שימוש בתרופות, בעיקר תרופות נוגדות דיכאון ממשפחת ה-SSRI עלולות לפגוע בשפיכה ולעכבה. חשוב לציין שאצל נשים התגובה לתרופות תהייה עיכוב עד אי יכולת להגיע לאורגזמה.
3)שימוש בתרופות אנטי-פסיכוטיות עלול אף הוא להשפיע באופן כזה שיעכב את השפיכה, בדומה לתרופות הנוגדות דיכאון.
מבחינה פסיכולוגית:
1)הרגלים ודפוסים של תחילת יחסי המין. הגבר מתרגל לאונן בדרך מסוימת, לדוגמה בחיכוך במזרון, תקשה על השפיכה בדרך אחרת. לחילופין, אוננות תוך כדי מגע מאוד חזק ומאסיבי על איבר המין, תקשה על השפיכה במגע אחר "עדין" יותר, כמו מין אוראלי ו/ואו יחסי מין מלאים. לא רוצה להפחיד אף אחד....אבל זה קורה.
2)פחד, אמביוולנטיות ורגשות אשם משפיכה תוך כדי יחסי מין. רגשות עמוקים אלו, שהם תולדה של ילדותנו והקונפליקטים שנדחקו לתת-מודע ולא באו לידי פתרון, עלולים לבוא לידי ביטוי בחיינו הבוגרים, באי יכולת לשפוך באופן רצוני.
3)חרדת נטישה קשה מאוד. הילד שחשש שאימו תנטוש אותו אם יעשה דברים הגורמים לו הנאה שמרגיזים אותה ושלא לרוחה. אותה אישה, תופסת כרגע באופן לא מודע, את מקום האם. הגבר החושש שתנטוש אותו ולכן לא מרשה לעצמו ליהנות עד הסוף....תרתי משמע.
4) קושי "to let go" בחיים בכלל ובמין בפרט. חרדה תפקודית הבאה לידי ביטוי בקושי לשפוך
5)קושי בביטוי כעם-חוסר היכולת והקונפליקט בביטוי כעס בא לידי ביטוי ב-holding back תרתי משמע.
6)שפיכה מעוכבת כביטוי לאמביוולנטיות לגבי הקשר הזוגי.
7)שפיכה מעוכבת כביטוי למאבקי הכוחות והשליטה בתוך המערכת הזוגית.
8)שפיכה מעוכבת כביטוי לאירוע מכאיב כגון גילוי בגידה של בת הזוג.
9)שפיכה מעוכבת כביטוי לקונפליקט פנימי ביחס להריון ולידה.
אין בפנייתך פרטים לגבי יכולתך לשפוך באוננות לבד, מה קורה כאשר בת זוג מאוננת אותך, מה קורה במין אוראלי. חבל שוויתרת על קשרים משמעותיים בגלל ק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלישייה - מה אתם אומרים?החסויה26/12/2006יש לי אפשרות להצטרף לשלישייה, עם זוג חברים. למען האמת, אני פנוייה, בת 29, משוחררת מינית וזוג חברים שאני מאוד אוהבת הציע לי. מצד אחד זה נראה לי מפתה, הם נראים לא רע, חמודים ויש לי כימיה מצויינת עמם (במיוחד עם האשה שהיא החברה הכי טובה שלי). מצד שני, אני יודעת שסקס, במיוחד סקס סוער ויצרי, הוא מתכון להרס היחסים האיישים. איך אני אוכל לשבת אתם אחרי זה בסלון על כוס קפה או לצאת אתם לפאב? הרי הדבר היחידי שיעבור לי בראש (ובטח גם להם) זה מה שעשינו במיטה. הבעיה היא, שמרגע שהם העלו את זה, אני חושבת על זה די הרבה וממש רוצה את זה. לא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררוצי על זה
גד27/12/2006לכי על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצי על זה
גד27/12/2006לכי על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך את התשובה....
ד``ר עידן מיליצ`ר27/12/2006את יודעת מה הסיכונים ומה התוצאות....מי אני שאגיד לך כן או לא?!
עידן מיליצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא הייתי נכנסת לזה.
אורית27/12/2006זאת החברה הכי טובה שלך....
והבעיה היא שאם במקרה תהיה בעיה בין שני בני הזוג אחרי זה, האשמה תיפול עלייך.
אם בן הזוג שלה ינסה להתחיל איתך בנפרד אחר כך? איך תתמודדי עם זה?
שלא תביני אותי לא נכון - אני לא נגד שלישיות....אבל לא עם החבר של החברה הכי טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמילים כדורבנות
ד``ר עידן מיליצ`ר27/12/2006* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת כבר בתוך זה.......
בוגדן28/12/2006מהרגע שההצעה עלתה כולכם בתוך זה. נכון, אפשר להשאיר זאת בגדר פנטזיה, אבל זה תמיד יהיה ברקע. אני מימשתי הזדמנות כזאת, אבל עדיין לא יכול לקבוע כמה זה השפיע על היחסים שלנו (הזוג נמצא בשליחות בחו"ל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלישיה
אב"ג02/01/2007מאז שאשתי ואני ניסינו , רוצים שוב ושוב את הפנטזיה הממומשת הזו.
לנו - לא רק שלא הפריע, אלא קרב אותנו עוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכ על זה בגדול
נדב זוהר13/01/2007נראה לי מצויין ושאת תהני ..אני יודע שאני הייתי נהנה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכי על זה
מיקי21/01/2007הם מעונינים אז כל השאר זה בעיה שלהם לכי על זה תתענגי ותהני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
שני26/01/2007לפי דעתי לא כדי לך זה יהרוס את הקשר בניכם וחבל וגם זה דבר מגעיך שלישיה לדעתי לעשות סקס זה אך ורק עם בנאדם אחד את יותר נהנית וגם הכבוד שלך לא נרמס לדעתי מי שעושה שלישיה היא זולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בעד שלישיות רק ש
האבירה17/04/2007לדעתי תלוי עם מי
זה יכול להרוס את היחסים ביניהם אולי ,וכל דבר אחר יכול להשתבש ולהשתנות ביחסים בינכים
לא חסרות שלישיות להצטרף אלהן
אני לא הייתי הולכת על זה דווקא איתם אבל תעשי מה שבא לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"סוחבים" בעיות זיקפה במשך שנתייםנירית23/12/2006שלום
אני וחבר שלי יוצאים כמעט שנתיים.
במשך כל זמן זה יש לחבר שלי בעיות זיקפה.
לאחר בדיקות מרובות נאמר לנו שבעייה הוא ברובד הפסיכולוגי
הוא התחיל טיפול פסיכולוגי אבל הפסיק אותו באמצע בטענה שהוא לא מתקדם לשום מקום ושהוא מרגיש שיש לו כבר את הכלים לפתרון הבעייה - אך המציאות מראה אחרת.
אנחנו נמצאים היום בבעייה רצינית, אינני יודעת מה לעשות, האם אי פעם הוא יצליח לפתור את הבעייה, האם יש טעם עוד לחכות או שכדאי לסיים את הקשר הזה (עלו בי מחשבות שיכול להיות שאנחנו לא מתאימים ולכן יש בעייה בסקס, לציין, שבקשר הקודם שהיה לחבר שלי הוא לא נתקבל בבעייה זו).
מה הייתם ממליצים לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה עם פנייה לטיפול סקסולוגי?!
ד``ר עידן מיליצ`ר23/12/2006שאת חלק ממנו?!
עידן מיליצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיינו
נירית26/12/2006היינו שנינו אצל סקסולוגית, אבל שנינו הבנו שהיא באה לעשות רק לי "נו נו נו", בטענה שאני לוחצת ומצפה ממנו ליותר מידי, אח"כ הוא פנה לטיפול אצל פסיכולוג קליני, שגם את זה הוא הפסיק.
לעיתים עולות בי מחשבות שאולי הוא בכלל נמשך לגברים, למרות שהיתה לו חברה לפני במשך שלוש שנים והוא אומר שמעולם לא קרה לו דבר כזה. גם הפסיכולוג אומר שיש לו את כל התסמינים של חרדת ביצוע. אגב הוא היה גם בכמה שיחות אצל הסקסולוגית איריס בראון שגם אמרה שהוא סובל מחדרת ביצוע והפנתה אותו לפסיכולוג הקליני.
הפחד הגדול שלי הוא שאני אגלה שהוא הומו.
בגדול אני מאמינה שלכל בעייה יש פתרון.
אבל כמה זמן אני יכולה להמתין???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אני קובע...
עידן מיליצ'ר27/12/2006כמה זמן את עוד יכולה להמתין. מה שכן אני יכול להציע....ועושה את זה בפה מלא, הוא שתפנו יחד ו/או שיפנה למרפאה לטיפול מיני בבי"ח הקרוב למקום מגוריכם. ללא קשר למקור הקושי, יש מה לעשות!. שנתיים "לסחוב" בעיה כ"כ מטרידה זה לא לעיניין ...ואני לא עושה לכם נו נו נו :-)
עידן מיליצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודות על איבר המין כמו פצעיםאנונמי22/12/2006אני בן 20 ויש לי מין נקודות כאלה על האיבר זה נראה כמו פצעים כאלה רק על חצי ממנו ומטה
מה זה יכול להיות והאם זה יעבור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנקודות על איבר המין...
22/12/2006שלום לך אנונימי ותודה על פנייתך!
לא ברור לי מהתיאור שלך במה מדובר, אבל...
אם זה משהו חדש, כדאי שתפנה לרופא עור.
אם זה לא משהו חדש, יתכן ומדובר בבלוטות חלב, אשר שכיחות מאוד באיבר המין ובבית השחי וזה טבעי.
בכל מקרה תן לרופא להציץ ולהפחית לך את החרדות סביב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אנונמי24/12/2006זה לא משהו חדש וגם אני חושב שזה בלוטות חלב כי עוד לא גמרתי עם העניין של האקנה.(פצעי בגרות)
שהאקנה ייגמר לי סוף סוף אתה חושב שגם הנקודות שם ייעלמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעבור יעבור...
28/12/2006ומה שישאר יהיה זניח וממילא מוסתר ע"י שיער הערווה.
לכולם יש - אבל אתה לא רואה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית זיקפהדודו יעקב21/12/2006אני גבר מעל 55, לאחרונה עם רומן עם בחורה מרשימה ויפה מאד, לא הצלחתי בפעם הראשונה להגיע לזיקפה. הכל היה נעול. בדכ' מאונן ומקיים מעט יחסי מין עם אשתי. רוצה/וחשוב לי מאד להצליח ב"סיבוב שני" עם הבחורה , ואיני רוצה לפשל שוב.
א. למה זה קרה?
ב. מה עושים על מנת להיות בסדר בסבב הבא ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיך להעמיד אותו?!
21/12/2006לא ברור לי מה קורה לזקפתך, כאשר אתה עם אשתך או באוננות - האם שם הכל בסדר? האם הבעיה התרחשה רק כאשר היית עם מישהי מהצד?
אם אכן כך - הרי החלק בתת מודע שלך פועל מתוך רגשות אשם ולא נותן לאיבר להזדקף. למח שלך מצפון משלו והוא שונה משלך...
אם אתה רוצה לפעל בניגוד למצפון (וזו זכותך המליאה. זה בינך לבין עצמך), תוכל לנסות את אחת מהתרופות המזקיפות (ויאגרה, לויטרה, סיאליס). מרשם אצל רופא המשפחה.
אם הבעיה קיימת גם באוננות וגם עם אשתך - כדאי שתעשה בירור. יש מרפאות מצויינות לבריאות מינית בכל בית חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל מה שאתה מתאר נאמר :.....
ד``ר עידן מיליצ`ר22/12/2006על מה שאתה מתאר נאמר "הכלב הוא ידידו הנאמן של האדם....והזין הוא ידידה הנאמן של אישתו"
בתפיסה שלי, ואל תייחס לי שמרנות אנאכרוניסטית, אין לך בעיה כלשהי בתפקוד המיני. כנראה הקשר שלך עם זוגתך הוא כזה, שלמרות שאתה מקיים איתה יחסים לעיתים רחוקות, עדיין אתה מאוד קשור אליה. נכון שיש נטייה להכללה שאצל הגברים אין קשר בין הראש הקטן לראש הגדול. הכללה זו גורסת שלגברים, אין בעיה לקיים יחסי מין מחוץ למסגרת הנישואים. הכללה זו חוטאת לגברים רבים, אשר ללא ספק אתה ביניהם, אשר עם כל הרצון....זה לא הולך. גברים אלו בדרך כלל, אם כי לא בהכרח, הם אנשים רגישים, בעלי חוש אחריות ורגש רב לבת-זוגם ולמשפחתם. הם נושאים את זוגתם לכל מקום בליבם. לשמחתם ו/או לצערם, הם מתקשים לבגוד בה!. הנחה זו יכולה לבוא לידי ביטוי בשני אופנים: 1) או שלא ילך מחוץ לבית 2) או שלא ילך בבית. כל זאת כתוצאה מרגשות אשם!! לא שאני מצדד בנושא, אבל אינני ממפלג המוסר או ממשמרות הצניעות. נראה לי שכיום עדיין אין קשר לתרופות אותן אתה נוטל (יש זקפות לילה ויש זקפות באוננות) אלא יותר ובעיקר ללחץ בוא היית בכדי לתפקד ולהרשים את הבחורה!
יש אפשרות שתמשיך לנסות עם הבחורה ובסוף תצליח. יש אפשרות שתסתפק במה שיש ותוותר. יש אפשרות ליטול תרופות לזקפה ולנסות עם זה.
יש אפשרות שwhat you can, is what you get כלומר, להסתפק במה שיש. איבר מינך בעצם מבהיר לך את מקומך האמיתי. בעברית פשוטה:" הזין הוא המצפן של המצפון!!
בכל מקרה אשר תחליט....בהצלחה!
עידן מיליצ'ר
עידן מיליצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקנאת בבעליאורלי ר.20/12/2006שלום רב, יש לי שאלה שקצת מביך אותי לשאול. בעלי ואני (שנינו בני 37) נשואים כבר 12 שנה ולא מזמן גיליתי שהוא מאונן באופן קבוע. שאלתי אותו והוא הודה שהוא עושה את זה כבר הרבה זמן. האמת, בהתחלה מאוד כעסתי וגם קצת התביישתי - מה הוא לא מסתפק במה שאני נותנת לו? אנחנו עושים מין באופן די קבוע, ונהנים. מערכת היחסים בסדר, אתם יודעים - זוג שיראלי ממוצע עם בית+משכנתא. העניין הוא שאחרי שחשבתי על זה הרבה, הבנתי שהאוננות שלו זה סוג של בריחה, וזה מעציב אותי וגורם לי לחוש גם קצת קנאה - למה הוא עושה את הדברים האלו לבדו אם הוא יכול לעשות אותם אתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראוננות
ד``ר עידן מיליצ`ר20/12/2006
נאמר כבר על אוננות שהיא מהווה את המיניות של גיל ההתבגרות, חלק מהרפרטואר המיני בגיל הבגרות והנחמה של גיל הזיקנה.
האוננות מהווה תופעה רווחת ונורמאלית, שקשורה לתהליכים התפתחותיים טבעיים של סקרנות, הכרה והפקת הנאה מגופנו. בשונה מילדים, המאוננים כבר מגיל צעיר, אצל מתבגרים ומבוגרים, האוננות מלווה בדרך-כלל בפנטזיות מיניות. האוננות מהווה פעילות מינית המסבה הנאה מרובה לנשים וגברים כאחד. רבים מאיתנו חווים לפעמים הנאה גדולה יותר מאוננות (לבד וביחד) יותר מאשר מאקט החדירה.
על פניו, מכל מה שכתבתי לך , אי אפשר להישאר מתבגרים לנצח ולהתמקד באוננות כמקור ההנאה והפורקן הבלעדי. בזוגיות, כמו בזוגיות, יש בת זוג, יש יחסים ויש יחסי מין!
אני מבין את קנאתך אך האוננות היא טבעית כל עוד אינה באה על חשבון חיי המין שלכם.
בהצלחה!
עידן מיליצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבה באיבר המיןדנית19/12/2006מה אני צריכה לעשות אם אני חשה צריבה וגירוד בעת החדירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריש מקום שתפני לבדיקה גינקולוגית
ד``ר עידן מיליצ`ר20/12/2006לשלילת פטריה-דלקת-וסטיבוליטיס וכו'....
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל אחד וטעמו הוא...בן 3718/12/2006ואתה יכול לראות שתי שורות מתתתיך אחת שאוהבת הכל ושואלת מה זה אומר עליה.
אני בטוח שתוכל למצוא פרטנר/ית להעדפותיך. שנאמר, לכל מכסה יש כפפה ולכל סיר כף יד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכל אחד וטעמו הוא...
20/12/2006ואתה יכול לראות שתי שורות מתתתיך אחת שאוהבת הכל ושואלת מה זה אומר עליה.
אני בטוח שתוכל למצוא פרטנר/ית להעדפותיך. שנאמר, לכל מכסה יש כפפה ולכל סיר כף יד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל איזה ספרים אתם ממליצים בקשר לסקסנימרוד17/12/2006* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרספרים על סקס
בת 4013/02/2007הספר "סקס עכשיו" של בבל הוא ספר הכתוב בשפה נוחה לקריאה ולהבנה, מלווה בציורים, ולא מנסה ל"חנך" רק להפוך את הסקס לכיפי יותר. קניתי אותו לפני כמה שנים, והעברתי אותו לחברים וחברות לקריאה, וכמתנת יום הולדת. מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספרים על סקס
ד"ר רפי חרותי17/12/2006יש מגוון רחב של ספרים - תלוי מה המטרה. הרחבת ידע כללי, הדרכה, שיפור?
על קצה המזלג -
לנשים - "לעצמך - מיניות האשה" של לוני ברבך-גרפילד
סקס עכשיו - הוצאת בבל.
המיניות הגבר החדשה - הוצאת "כתר" של ברני זילברברג
חיי המין - אנציקלופדיה לכל המשפחה - ספריית מעריב
ויש עוד הרבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספר למין
אב"ג02/01/2007לא ממליץ על שום ספר.
ממליץ על הדבר האמיתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טובים במיטה?מאמרים אחרונים
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)