פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• הקאות כל בוקר
    dona
    16/03/2009

שלום רב, מזה ככמה שנים בעלי נוהג להקיא בבקרים, לעיתים אלה הקאות של שאריות מזון ולפעמים רק רוק. איננו יודעים אם מדובר בבעיה גסטרולוגית או שהבעיה נובעת מבעיה פסיכולוגית. ההקאות בבקרים קורות מספר פעמים בשבוע והן בדרך כלל קורות לאחר שהוא התעורר טרם הזמן כלומר, הוא מתעורר כשעה ואף שעתיים לפני הזמן עם כאבי בטן, הולך לשרותים ואחר כך הוא מרגיש שהוא צריך להקיא, בעיקר כשהוא צריך לצחצח שיניים. איננו יודעים מה לעשות, בעיה זו מלווה אותנו מספר שנים, והיא פשוט משפיעה על כל משך היום אחר כך. בעבר הוא נשלח לבדיקת גסטרואנדוסקופיה והתוצאות היו תקינות. ההקאות קורות רק בבוקר לא בשום שעה אחרת, כלומר לפני יום העבודה. בנוסף, בימים שישי ושבת, ימים בהם לא עובדים הוא קם לא לפני הזמן-ישן טוב וקם ללא בחילות והקאות. אודה לחוות דעתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקאות כל בוקר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדונה

ד''ר חיים היילפרין
    17/03/2009

על פי התיאור שמסרת (ספציפית, היעדר ממצאים רפואיים חיוביים) סביר להניח שישנו רכיב נפשי בבסיס התופעה. כדי לגבש השערות ממוקדות יותר יהיה עלי לשוחח עם בעלך (לגבי היסטוריה, רקע וכד') הרבה מעבר למה שניתן לעשות בפורום שכזה. ובמילים אחרות, אני בהחלט ממליץ לך לפנות לפסיכולוג קליני ולקבל חוו"ד מקצועית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מבלונים
    אמא
    14/03/2009

שלום, אני בת 29 וסובלת מפחד מפיצוצים בלתי צפויים. הבעיה העיקרית היא בלונים. קשה לי להימצא במקום שיש בו בלונים וקשה לי עוד יותר כשילדים משחקים עם בלונים מקירבתי, אני לחוצה ולא רגועה. עד היום הצלחתי להתחמק ממקומות עם בלונים, הבעיה שהיום יש לי ילדה בת שנה ולאחרונה אנחנו מבלים יותר בימי הולדת וקשה לי נורא להתמודד עם הבעיה. אני יודעת שבהמשך כשהיא תגדל יהיו יותר ימי הולדת ואני בלחץ מזה כי אני לא יודעת איך אני יתמודד עם זה. החלטתי שאני חייבת לטפל בבעיה. האם יש טיפול לבעיה? ואם כן, איפה מטפלים בבעיה כזאת? והם טיפול יכול באמת לעזור וזה לא סתם בזבוז של זמן וכסף? תודה, שני

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מבלונים

הוספת תגובה

• לאמא

ד''ר חיים היילפרין
    16/03/2009

את סובלת מפוביה (פחד לא רציונלי) קלה, המטופלת בד"כ בטכניקה התנהגותית הקרויה דסנסיטיזציה, שעיקרה חשיפה מבוקרת והדרגתית תוך הרפיה. פני לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית - באמצעות טכניקה זו ניתן לסייע לך להיפטר מהפחד בתוך פגישה או שתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה שלי עזרה

מעיין נ.
    20/03/2009

*** ההודעה נערכה - נא לא לפרסם הודעות שיש בהם משום פרסום לגוף מסחרי ***

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת קהל
    מי-דן
    14/03/2009

שלום, אני לומדת באוניברסיטה. יש לי חרדת קהל וזה מקשה עלי, משום שפרזנטציות הן חלק ממטלות הקורסים השונים. ובכלל נוצר מצב בשנה זאת שאני נמנעת מלדבר בכלל בשיעורים.זה לא כתוצאה מטראומה כלשהי, אני חושבת שזה נובע מבישנות שלי ומהיותי חרדתית בכלל. האם יש טיפול כלשהו שיכול לסייע לי. תודה, מי-דן

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת קהל

הוספת תגובה

• למי-דן

ד''ר חיים היילפרין
    15/03/2009

עומדות בפניך מספר אפשרויות. לטיפול נקודתי בתסמינים את יכולה להשתמש בתרופה נוגדת חרדה כמו דרלין (באמצעות מרשם רופא בלבד). התרופה משככת את חרדת הקהל ומאפשרת לך שליטה רצונית ומיידית, אך אינני ממליץ עליה מאחר וקל לפתח תלות פסיכולוגית בתרופה שלא לצורך. האפשרות המועדפת היא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. ברוב המקרים טיפול נכון מסייע לפונים להיפטר מהבעיה תוך פגישות ספורות בלבד. אפשרות שלישית היא להצטרף לקבוצות אנשים הנפגשות במיוחד למטרה זו. בארה"ב ישנן זה שנים אגודות כמו Toastmasters או Hopeful Talkers המסייעות לאנשים להיפטר מפחד קהל. בישראל הנושא פחות ממוסד אך מתקיימות מדי פעם סדנאות או קורסים המאפשרים למשתתפים לתרגל באופן הדרגתי ומבוקר עמידה בפני קהל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ומחשבות טורדניות
    שיר
    12/03/2009

שלום, אני בת 31 ולפני כחודשיים חזרתי מטיול של חצי שנה בהודו. חזרתי לגור עם אימי, ללא כסף וללא עבודה ונכנסתי לחרדות לא הגיוניות מכל מיני דברים קטנים. עברו כבר חודשיים מאז, אמנם מצאתי עבודה אבל החרדות לא חולפות ואני מוצאת את עצמי בלופ של מחשבות שליליות ופסימיות שלא מתאימות לי. בד"כ אני אדם חזק וחיובי. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה כי מעולם לא היו לי חרדות כאלה ומחשבות אובססיביות. לאמי יש מאניה דיפרסיה עם התנהגות כפייתית. האם זה אומר שמה שיש לי אלו הם סימנים ראשוניים שגם אני סובלת מאותה מחלה נפשית כמוה? האם אני צריכה לתת לזמן לעשות את שלו או לגשת לטיפול? החרדות האלה משפיעות על חיי ועל יכולת הריכוז שלי ועל הבריאות שלי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ומחשבות טורדניות

הוספת תגובה

• לשיר

ד''ר חיים היילפרין
    13/03/2009

התסמינים שאת מתארת אינם סימנים ראשונים למחלה כמו זו של אימך. עם זאת, את נמצאת במצוקה וכדאי לך לגשת לפסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. הזמן, במקרים שכאלה, לא בהכרח "עושה את שלו" ועלול דווקא לקבע את הדפוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תוכל להמליץ

שיר
    13/03/2009

על מקום שאוכל לקבל בו טיפול ללא עלות או מסובסד מאחר ומצב הכלכלי קשה מאוד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשיר

ד''ר חיים היילפרין
    14/03/2009

את יכולה לקבל טיפול פסיכולוגי דרך קופת החולים שלך בעלות של כ-100 עד 160 ₪ לפגישה (הנחה של 50-75% מהמחיר המקובל לשעת טיפול באופן פרטי), או אפילו בחינם, דרך השירותים האמבולטוריים במרכז לבריאות הנפש בסביבת מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    יוני
    12/03/2009

ד"ר שלום רב, אני סובל מדכאון וכתוצאה מכך זה פוגע לי בריכוז. אני לפני מספר בחינות חשובות ורציתי לדעת אם יש תרופה טבעית כלשהי ללא מרשם שאני יכול לקנות בבית המרקחת על מנת לפחות להקל עליי בזמן הבחינות, עד אשר אני אתחיל טיפול פסיכולוגי? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• ליוני(1)

ד''ר חיים היילפרין
    13/03/2009

ישנן מספר "תרופות" טבעיות אותן ניתן להשיג בבתי המרקחת ללא מרשם. הוספתי מרכאות למילה תרופות שכן אלה אינן באמת תרופות - כדי לקבל אישור לתרופה יש להוכיח אפקטיביות ומרבית התכשירים הקרויים "תרופות טבעיות", בדומה לכל תכשירי הקוסמטיקה, אינם אפקטיביים ברמה שתקנה להן את הזכות (ופוטנציאל לרווחי עתק) להיקרא תרופה ע"פ חוק. בניגוד לדעה הרווחת, החלוקה בין תרופות "טבעיות" ו"לא טבעיות" (או כימיות או סינתטיות) אינה משמעותית – החלוקות המשמעותיות הן בין תרופות יעילות ל"תרופות" שאינן יעילות ובין תרופות רעילות לתרופות פחות רעילות (ישנן תרופות טבעיות שרעילותן רבה ויעילותן נמוכה ותרופות סינתטיות שיעילותן רבה ורעילותן נמוכה...). אם אתה זקוק לתרופה נוגדת דיכאון או חרדה, מוטב לך לגשת לפסיכיאטר ולקבל תרופה שהינה יעילה יותר ובטוחה יותר. בכל מקרה, מהתיאור שבשאלתך נראה לי שפגישה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בדיכאון/ חרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית זה כל מה שאתה צריך ויקלו עליך ללא כל טיפול תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    יוני
    12/03/2009

שלום רב,

אני בן 24 וסובל מדיכאון מס' חודשים, כתוצאה מתסכול לדעתי. הייתה לי בעבר חרדה חברתית בזמן הצבא וכיום לאחר שאני מסתכל אחורה אני מתחיל להרגיש תחושת תסכול ומחשבות טורדניות בעקבות זה, הגורמות לי לדכאון. אני מעוניין בטיפול.האם טיפול עשוי לסייע לי? ואם כן, איזה סוג של טיפול עשוי להועיל? קוגנטיבי התנהוגתי או דינמי?

זקוק לעצה,

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• ליוני(2)

ד''ר חיים היילפרין
    13/03/2009

כן, טיפול בהחלט יסייע לך, והטיפול המומלץ הוא טיפול בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרקפטיזול וציפרלקס
    יעל
    11/03/2009

נוטלת מרקפטיזול 20מג' ורוצה לדעת האם ניתן לקחת ציפרלקס בו זמנית ?

לקביעת תור
    סגירה
    מרקפטיזול וציפרלקס

הוספת תגובה

• ליעל

ד''ר חיים היילפרין
    11/03/2009

להערכתי לא צריכה להיות בעיה. מובן שבכל מקרה, הדבר הנכון ביותר הוא להתייעץ ישירות עם הרופא/ים המטפל/ים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפים
    תהילה
    10/03/2009

שלום אני בת 26 ואינני מרגישה טוב במשך כמה חודשים אחרונים - סובלת מהתקפים של סחרחורת, בחילות, כאבי ראש חזקים בצורה של לחץ בעיניים ובמצח. בין ההתקפים אני מרגישה טוב, אך לא יכולה לצפות להתקפים כאמור. לפני זה הרגשתי טוב ובד"כ אני בריאה. התקף ראשון היה בנובמבר ומאז היו לי כבר 4 התקפים כאלו. ההתקף בא בד"כ כשאני שוכבת או נחה ומתבטא בצורה הבאה: סחרחורת, בחילות, כאבים חזקים בחזה, לחץ בעיניים, חולשה כללית בגוף ורעידות שלא נשלטות. לפעמים אני גם מאבדת תחושה בידיים או בפנים. הייתי פעמיים בחדר מיון עם ההתקפים, אך לאחר בדיקות שתן ודם לא מצאו דבר פטולוגי ושיחררו אותי. הייתי גם אצל נוירולוג בביקור, אך גם ללא ממצא. רופא משפחה לא רוצה לשלוח אותי לבדיקת CT, כי אומר שהסימפטומים לא מראים על איזשהי בעיה בראש או במוח שמצריכה בדיקה מסוג זה. מה דעתכם הסיבה להתקפים? בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התקפים

הוספת תגובה

• לתהילה

ד''ר חיים היילפרין
    11/03/2009

התסמינים שאת מתארת הם קרוב לוודאי תסמיני חרדה. את צריכה לגשת לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. יש סיכוי טוב שתחווי הטבה משמעותית כבר לאחר שתיים-שלוש פגישות ואשמח לעזור לך בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול חינם להפרעת פאניקה בירושלים
    טיפול חינם
    09/03/2009

סובל/ת מהתקפי פאניקה? התקפי פאניקה מאופיינים ב: דפיקות לב, קוצר נשימה ,הזעה, רעד, ופחד מהתעלפות, חוסר שליטה או מוות. אם את/ה סובל/ת מהתקפי פאניקה ומפחד מהתקפים נוספים, אפשר שתוכל/י לקבל, ללא תשלום, טיפול בשיטה העדכנית ביותר במשך כ-12 מפגשים, במסגרת מחקר הנערך במעבדה למחקר וטיפול בחרדה בראשות פרופ' יונתן הפרט באוניברסיטה העברית בהר הצופים. להרשמה ופרטים נוספים: רוית – 054-3978153

הוספת תגובה

• כדאי להזדרז- נותרו רק מקומות בודדים

טיפול חינם
    16/03/2009

נותרו עוד מספר מקומות בודדים - כדאי להזדרז ולהירשם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות שליליות
    אורי
    09/03/2009

שלום למנהלי הפורום, אני בת 15 כרגע בכיתה ט'. בשנים האחרונות גדלה אצלי תחושת הריק ואני מרגישה משועממת. אני מוצאת את עצמי בוכה לפעמים ללא סיבה ולפעמים איני מצליחה לבכות. אני כל הזמן מרגישה כאילו איני טובה מספיק למרות שהציונים שלי ורמת המשכל שלי גבוהים מהממוצע. כמו כן שמתי לב שבסיטואציות רגילות למדי, כמו נסיעות באוטובוס או בשיעורים מתחילות לעלות בראשי כל מיני מחשבות לא רצויות או שליליות, אלימות מאוד או מיניות, שאני מנסה להדחיק אבל לא מצליחה. אני ממש פרנואידית ולפעמים אני מדמיינת דברים שמפחידים אותי ואין לי שליטה על כך, כמו שד ששוכן בתוכי. קשה לי לשבת בשקט בלי מוזיקה משום שאני מתחילה לדמיין קולות למרות שאני אוסרת על עצמי. נוסף על כך, דיי קשה לי להתרכז בשיעורים ודעתי מוסחת בקלות. אני מרגישה היפוכונדרית ומשום שאני מעשנת בינואר הייתי סבורה שלקיתי בסרטן הריאות. למרות שאני עושה כושר 3 פעמים בשבוע לעיתים אני מרגישה דפיקות לב בראשי ואפילו כאבי לב. כמו כן אני מפחדת שאחנק בלילה בגלל הקצרת שלי, למרות שאין לכך סיבה ממשית. אני מתקשה להירדם לבד לפני חצות ואני ישנה 6-7 שעות ביום. אני מרגישה דיי בודדה משום שאין לי אנשים אליהם אוכל לפנות. נהגתי לשרוט את עצמי עם סיכות ביטחון אך הכי רחוק שהגעתי הוא לכבות על עצמי סיגריה למשך כמה שניות. בנוסף אני נוהגת להזיז את רגליי ברעידות קצביות ולרוב אני נושכת את אפיתל הלחי ואת השפתיים בלי לשים לב. לאחרונה מצבי החל להדאיג אותי מעט. אשמח לעצתכם

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות שליליות

הוספת תגובה

• תשובה לאורי

ד''ר אודי אורן
    10/03/2009

לאורי שלום,
    מתוך מה שאת כותבת נראה לי שמספיק קשה לך, שכדאי שתדברי עם פסיכולוג. אני חושב שפסיכולוג יוכל לתת לך כמה המלצות, ולהבהיר דברים.
    פני ליועצת בית הספר או לרופא המשפחה שלך כדי לקבל הפניה.
    כמובן שאם את מרגישה נוח לדבר עם הורייך או בני משפחה אחרים, זה הדבר הראשון שהייתי ממליץ עליו.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברית
    נועם
    08/03/2009

שלום יש לי חרדת קהל, החרדה פוקדת אותי כשאני צריך לדבר מול קבוצה של אנשים. החרדה גם מפריעה כשאני צריך לשאול שאלה בכיתה למשל. תלוי כמובן בסביבה. מצד שני יש המון מצבים בהם אני מרגיש מאוד נוח להגיד את דעתי ולדבר בקבוצות. גם לצאת למסעדות לא ממש נעים לי. בקיצור חרדה חברתית. מובן שהדבר גרם לי עוגמת נפש. האם יש טיפול תרופתי מומלץ? האם יש טיפול נטורפתי מומלץ? נטורפותיה יכולה בכלל לעזור במקרים של חרדות ? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברית

הוספת תגובה

• תשובה לנועם

ד''ר אודי אורן
    08/03/2009

לנועם שלום,
    נראה שיש לך חרדה של דיבור בפני קהל (לא חושב שמדובר בחרדה חברתית).
    החדשות הטובות הן שהתופעה הזו אינה כוללת את כל המצבים אלא רק חלק (קטן?) מהן.
    בהנחה שאני צודק שיש לך רק חרדת דיבור בפני קהל, אני ממליץ על טיפול פסיכולוגי בלבד.
    מטפל EMDR או מטפל CBT יוכלו לעזור לך.
    איני מתמצא בנטורופטיה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת קהל

נועם
    08/03/2009

אתה צודק שבעיקר מדובר בחרדת קהל, טיפול פסיכולוגי שעברתי בעבר לא פתר את הבעיה למרות שתרם לי במישורים אחרים. בנוסף מדי פעם שאני בחוץ במקומות ציבוריים או מסעדות( שאני נמצא עם חברים) אני מפחד שיבוא מישהוי שמכיר אותי, שהחברים לא מכירים. במצב כזה שוב אני נמצא במעין "הופעה", מעין מצב חרדתי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בנהיגה
    אייל
    07/03/2009

שלום , אני נוהג קרוב ל 15 שנה. בתקופה האחרונה במהלך הנהיגה בהרים , וסבובים בהרים,או סתם גשר גבוה, מפיע אצלי חרדה , דופק מואץ,זיעה קרה, מחשבות על תאונה , אני משתדל לא להביט לצדדים, אוחז בחזקה את ההגה, ומתרכז בנהיגה. התחושה חולפת בנהיגה במישור או בדרך שנהגתי בה בעבר. כיצד ניתן לפתור תופעה זו תודה אייל

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בנהיגה

הוספת תגובה

• תשובה לאייל

ד''ר אודי אורן
    08/03/2009

לאייל שלום,
    ממליץ לך בחום לגשת לטיפול אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי קוגניטיבי.
    אני מעריך שטיפול ממוקד וקצר יחסית יוכל לעזור לך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה לפני טסט
    כוכבה
    05/03/2009

8 טסטים ניכשלתי ביגלל חרדה לפני טסט מה עלי לעשות כשאני יגש לטס הבא

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה לפני טסט

הוספת תגובה

• תשובה לכוכבה

ד''ר אודי אורן
    08/03/2009

לכוכבה שלום,
    ראשית, אל תיגשי לטסט נוסף לפני שתעברי טיפול.
    שנית, גשי למטפל EMDR או מטפל קוגניטיבי התנהגותי. ודאי שהם התמחו באחת (או שתי) מהשיטות האלו. עברי טיפול בחרדה מטסטים.
    שלישית, בתאום עם המטפל, גשי לטסט.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לOCD
    ירון
    05/03/2009

שלום רב, אם עוברים טיפול קוגניטיבי התנהגותי האם יהיה אפשר בהמשך להפסיק תרופות של OCD?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לOCD

הוספת תגובה

• תשובה לירון

ד''ר אודי אורן
    08/03/2009

לירון שלום,
    הטיפול המקובל ל-OCD כולל טיפול תרופתי ופסיכוטרפיה. כאשר הטיפול הפסיכולוגי מצליח יש אפשרות לנסות להוריד את המינון של - ולפעמים להפסיק לגמרי את - הטיפול התרופתי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מזוגיות
    רובי
    04/03/2009

שלום רב אני נמצא במערכת זוגית טובה אך ברוב הזמן אני בלחץ ובחרדה בגלל הפחד מזוגיות האם יש דרך לטפל בכך?איפה? אשמח עם תענו לי

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מזוגיות

הוספת תגובה

• תשובה לרובי

ד''ר אודי אורן
    04/03/2009

לרובי שלום,
    טיפול פסיכולוגי עשוי לעזור לך להתגבר על הפחדים והלחץ.
    קשה לי לדעת אם הבעיה הבסיסית היא הפחדים או הזוגיות.
    פנה לגורם בריאות נפש (פסיכולוג/פסיכיאטר) להתייעצות והפניה לטיפול.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה