מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנאה שגורמת לדיכאון והרסזיו02/03/2009
שלום, שמי זיו ואני בת 22. יש לי בעיה שאני לא יודעת איך להתמודד איתה שבגללה קשה לי לשמור על קשר זוגי. יש לי חבר כבר 3 חודשים. הבעיה שלי היא שאני יותר מדי קנאית וזה גורם לי לדיכאון. אני לא מפסיקה לחשוב על כך שחבר שלי יראה למשל את החברות שלי שנראות טוב (כי אני יודעת שברגע שהחברות שלי יהיו לידו הוא כן יסתכל וינעץ מבטים הרי זה גבר וזה משהו טבעי).. אני חושבת כל הזמן אם הוא הולך לים ואני לא יראה שהוא מסתכל על בנות. הקנאה שלי היא אובססיבית כי אני "חוקרת" אותו בלי שישים לב כמו למשל בודקת יום יום בפופיל שלו בפייסבוק(אתר חברתי) אם הוא מצרף בנות וזה מציק לי אפילו לראות שיש לו בנות ברשימת חברים. יש עוד הרבה דוגמאות לקנאה שלי אבל זה בלי סוף אז אני לא יציין פה. זה פשוט מדכא אותי שאני לא יכולה לנהל חיים נורמליים בלי לקנא כל הזמן ולדאוג ולחשוד. הוא בסך הכל בחור טוב והקטע שזה קורה לי עם כל אחד ולא רק איתו. אני מודעת לזה שזו בעיה. בבקשה עזרההההההה אני לא מפסיקה לחשוב על זה וזה הורס לי כל קשר עם גבר נמאס לי מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לזיו
ד''ר חיים היילפרין03/03/2009בעיית הקינאה שאת מתארת נובעת ממכלול סיבות - כמו בעיתיות בדימוי העצמי ובמיומנויות קשר זוגי - שהמאפיין המשותף שלהם הוא בעיקר אי-ידיעה: פשוט לא מלמדים אותנו כיצד לפתח דימוי עצמי תקין ויחסים בריאים עם האנשים שאנחנו אוהבים. כדאי לך לפנות לפסיכולוג שילווה אותך בתהליך צמיחתי במהלכו תפתחי מיומנויות קשר, דימוי עצמי תקין וכיו"ב - תחושות הקינאה ישככו הרבה לפני תום התהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני הייתי קנאית פעם
אירה10/03/2009הסיבה לכך הייתה שלא הייתי מרוצה מהמראה החיצוני שלי, כאב לי לחשוב שיש בנות יפות בעולם ואני לא יפה, שאליהן גברים נמשכים ואלי לא. אבל בסופו של דבר לקחתי את עצמי בידיים, רזיתי, נכנסתי לכושר, הפסקתי לצבוע שיער, להסתפר. עכשיו אני נראית טוב , אני רזה, השיער שלי טבעי, אני סוף סוף מרגישה יפה, גברים לא מפסיקים להציק לי.עכשיו אני נאלצת להתלבש צנוע כי גברים לא נותנים לי לזוז כשאני יוצאת מהבית מגונדרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
זיו10/03/2009הבעיה היא שאני כן חושבת שאני נראת טוב ובנים כן מתחילים איתי. יש לי בעיה שאני פרפקטציוניסטית ולא יכולה לראות בחורה יותר יפה ממני. וזו בעיה ,ויכול להיות שבגלל זה אני מקנאה. יוצא לי לחשוב שהייתי רוצה להיראות אחרת אולי יותר כמו אישה ופחות כמו נערה כי אני נראית בת 17 חחח אבל אולי זה גם חלק מהבעיה של הרצון לשלמות. זו הבעיה להבין מה מפריע לי בדיוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות קשותחי02/03/2009
אני סובל מהתקפי חרדה קשים ואני לא יודע מה לעשות אני מטופל בכדורים שלא עוזרים לי כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחי
ד''ר חיים היילפרין03/03/2009אם קיבלת את הכדורים מפסיכיאטר, זה הזמן ליצור איתו שוב קשר, ליידע אותו שהתרופה אינה מועילה, ולפעול בהתאם להנחייתו. (אם קיבלת את הכדורים מרופאת משפחה או גורם אחר, זה הזמן לגשת לפסיכיאטר ולהתייעץ איתו לגבי הכדורים.) בכל מקרה, אני ממליץ לך לגשת במקביל גם לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. טיפול שיחתי שכזה יעיל מאד כך שבמקרים רבים אין צורך לקחת כלל כדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחי, איזה כדורים אתה לוקח ?
קובי03/03/2009אני גם סובל מחרדות קשות ופוביה של אסונות טבע חס ושלום לא עלינו
אני בן37 רווק לוקח קלונקס 0.5 מ"ג שלוש פעמים ביום , סרוקוול 100 מ"ג בערב
ופרטן 2 מ"ג בוקר וצהריים .
מה שכן עוזר לי זה הסרוקוול 100 מ"ג
ואילו הקלונקס שאני לוקח כבר חצי שנה השפעתו פחתה לה
כך שרוב שעות היום אני בחרדות קשות ורק לאחר נטילת הסרוקוול בשעה 21:30 בערב
אני רגוע .
תרצה להתכתב איתי אני במסנגר :[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נגד חרדהגיא01/03/2009
אני בן 28 וסובל מחרדות כבר רוב חיי אם זה חרדה מטיסות שאני לבד בבית בליה אני נהיה חסר שקט ומתקשה להירדם נרתע מהמין הנשי כל פעם שניסיתי להלחם בדברים האלו לבד הרגשתי כי זה חזק ממני ואין לי סיכוי אני מובטל המון זמן ונרתע מללכת למצוא עבודה מתוך אמונה שאני יפשל או יהיה במצב של פאדיחה בנוסף נסיונות שלי לפתוח עסק עצמאי לא הצליחו מחוסר מזל דבר שממש שבר אותי והביא אותי להרגשה של יאוש מוחלט וחוסר תקווה כל חיי הייתי נגד תרופות מתוך אמונה שזה דבר שטחי ושאני לא רוצה להיות תלוי בתרופה כל חיי אבל בינתיים אני מרגיש שהחיים שלי נופלים לי מבין הידיים רציתי לשאול מה האפשרויות שלי במצב שאני נמצא בו תודה
תשובה לגיא
ד''ר אודי אורן02/03/2009לגיא שלום,
ניסית להתמודד לבד. הגיע הזמן להעזר באיש מקצוע.
פנה לקופת החולים שלך ובקש לדבר עם איש בריאות נפש (פסיכולוג, פסיכיאטר).
יש אפשרות לקבל עזרה דרך טיפול פסיכולוגי ו/או טיפול תרופתי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה לי?לילך01/03/2009
שלום רב אני בת 35, אמא ואשה נשואה לאחרונה חוויתי תקופה שרוויה במצבי לחץ, בני עומד לפני ניתוח שקדים, ואני לא ישנה טוב כלל בלילות מדאגה, עברתי מבחן של משרד הבריאות שנלחצתי ממנו מאוד ואני אף חולת אסטמה. לאחרונה אני מפחדת ונכנסת לחרדה מכל דבר, אני מרגישה שאני לא נושמת, אך למדתי להשתלט על זה. אתמול הרגשתי שאני מאוד בלחץ ועייפה, היו לי כאבי ראש, בחילות, הקאות ולרגע מסוים הרגשתי בתוך ראשי שאני מאבדת את שפיותי, פשוט הרגשתי שהראש שלי נחלק לשניים ומתפוץץ. כתוצאה מכך נלחצתי עוד יותר, בערב הקאתי שוב, וכאב הראש אף גברו. וגם הרעידות. והחרדות, לא יכולתי לשמוע אנשים מדברים ומאז אני רק עסוקה בלחפש בראשי את אותו הרגע שהרגשתי שהוא לא שפוי ובכל רגע אני חרדה לשפיותי ובודקת האם אני בסדר? עכשיו אני רק עסוקה בשאלה מה קרה לי, האם זה נורמאלי לאור המצב? האם עלי לקחת כדורים שיעזרו לי? איך אוכל להרגיע את עצמי? תודה .
תשובה ללילך
ד''ר אודי אורן02/03/2009ללילך שלום,
את מתארת תגובה חריפה ללחץ ומתח. השאלה הגדולה היא האם התגובה הזו חלפה והאם היא תופעה שחוזרת על עצמה. אם זאת תגובה חד פעמית הייתי ממליץ לך לנסות לשים אותה מאחורייך ולהמשיך בחייך. אם זאת תופעה שחוזרת על עצמה או נמשכת, חשוב שתפעלי כדי להקל על עצמך.
הפחתת מתח/לחץ: פעילות פיזית, תרגילי הרפיה, בדיקת ושינוי גורמי הלחץ בחייך.
דיבור פנימי: בהנחה שאת אדם מתפקד, את אדם נורמלי. גם לאנשים נורמליים "מותר" להילחץ מאד ולסבול מסימפטומים שונים. זה לא הופך אותם ללא נורמליים.
כדורים: אין סיבה לקחת אלא אם כן שום דבר אחר לא עוזר.
טיפול: אם הזמן והטיפול העצמי לא עוזרים, שקלי את האפשרות לפנות לטיפול פסיכולוגי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה - ציפרלקסרונה28/02/2009
שלום רב. בעבר נטלתי סרוקסט במשך כמעט 5 שנים, הוא עזר לי לבעיות חרדה-דכאון (בעיקר חרדה) שהיו לי, וזאת במקביל לטיפול נפשי ארוך שנים שעשיתי. את הסרוקסט הפסקתי בהדרגה במשך חצי שנה ובחודשיים האחרונים אני "ללא כלום". לפני שבועיים וחצי חוויתי משבר בעקבות כמה טריגרים, ופניתי לרופאת המשפחה. היא רשמה לי ציפרלקס, ואני לוקחת כבר 9 ימים ציפרלקס במינון של 10 מ"ג ליום (חוצה כדור של 20 מ"ג). אני מרגישה מאד מאד רע בימים האלה, ואני כבר לא יודעת אם זה עדיין המשבר שהתחיל קודם, או שמדובר עכשיו בהשפעות הקשות של הכדור עצמו. התחלתי לחשוד בכדור, כיוון שאני לא זוכרת תקופה כל כך ארוכה שבכל יום חרדות והתקפי חרדה ברמות שונות. האם לציפרלקס תקופת התרגלות קשה ? שבה החרדה דווקא מתגברת ? לא היה לי את זה בסרוקסט. אודה לתשובתכם.
לרונה
ד''ר חיים היילפרין01/03/2009יתכן שהאשמה בתרופה החדשה. בכל מקרה, מומלץ לקבל תרופות שכאלה רק מפסיכיאטר (לא מרופא/ת המשפחה) לאחר בחינה מעמיקה של צרכיך ותוך מעקב שוטף (לפחות בטלפון) אחר השפעות התרופה לחיוב ולשלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא ממכם עזרו לי דחוף בבקשהמתחנן לעזרה27/02/2009
אנא ממכם מי שיכול להעזור הן בעצה או בהמלצה או כל טיפ אחר שיעזור לי דחוף לפני שיהיה מאוחר מדי... החברה שלי כבר שנתיים סובלת מחרדות לקחת במשך תקופה ארוכה רומטיב בשביל ל"השתיק" את התקפי החרדות שהתלוו בדרך כלל בסחרחורות קשות כאבי ראש עזים לחץ ברקה לחץ בצד אחד של הפנים עייפות שינה מרובה ולעיתים ההפך היא לקחה רמוטיב כמעט חצי שנה-לשנה מבלי להיוועץ עם רופאים\פסיכולוגים כי היא הפסיקה להאמין ברופאים אחרי שניסיתה כמה כדורים נוגדי חרדות ודיכאון כגון סרוקסט וכמה כדורים ולבסוף משהחמיר המצב היא פנתה לפסיכיאטר והמליץ לה לקחת לוסטרל בהתחלה 3 כדורים עד לתקופה מסויימת ואז לעלות למינון של 4 כדורים ובדיוק לפני שבוע וחצי כמעט היא התחילה לקחת 4 כדורים בתוספת גם קסנקט(סליחה אם האיות לא מדיוק) היא המשיכה לקחת קסנקס למרות שהוא קבע לה רק לתקופה של מסויימת אך היא המשיכה מעבר לתקופה שאמרה לה כי זה מרגיע אותה מאוד אבל היא אינה לוקחת זאת כל יום אלא מתי שהיא מרגישה שהיא נכנסת להתקף..מה שמדאיג אותי וימשיך להאדיג אותי עד שלא אדע מה לעשות זה שלפני כמה ימים היא נכנסת לדיכאון רציני מאוד רציני עד שהיא חשבה איך ומתי להתאבד והיא אף תכננה זאת בפרטי פרטים עד שדיברתי איתה ושיכנעתי אותה שלא תעשה זאת אך אני מפחד שזה יחזור שוב ותחשוב על זה שנית,ממה שאני הצלחתי ללקט מכל מיני פורומים ואתרים שללוסטרל יש תופעות לוואי שונות וחלק מהן באמת היא הרגישה וגם קראתי שייתכן כשמעלים את המינון אז ייתכן שהנוטל את הכדורים יתחיל לחשוב מחשבות אובדניות ויכניס אותו לדיכאון, סלחו לי שזה ארוך אך אני רוצה לדעת האם לדעתכם יש קשר בין מה שהיא הרגישה לפני כמה ימים לבין הכדור הרביעי שהיא התחילה לקחת? ואני ממש אברך כל הצעה לאיזה טיפול לפנות וגם שמות של פסיכיאטרים שזמנים וכל דבר שעשוי לעזור.. אנא ממכם מבקש את עזרתכם דחוף תודה רבה..
תשובה
ד''ר אודי אורן27/02/2009שלום,
שינויים במינון עלולים להביא לתופעות לוואי שונות.
על חברתך להתייעץ בדחיפות עם הפסיכיאטר שמטפל בה.
אם אתה מאד דואג לה יש פסיכיאטרים תורנים בכל בית חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
בדוי02/03/2009***ההודעה נערכה. פורום זה הינו פורום מומחים, שבו אנשים מציגים שאלות והמומחים, ד"ר אורן ואנוכי, נותנים מענה מקצועי. אין מדובר בפורום שבו הקהל הרחב מספק את המענה המקצועי, ואיתך הסליחה.***
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 מפחד להיות לבד ומדמויותרון24/02/2009
בני בן כמעט 4, בחודש וחצי האחרונים החלו בקרבו פחדים שלא היו עד כה. זה החל מכך שראה בטלויזיה את הדמות "המפטי-דמפטי" מתפרקת, ומאז הוא חושש שיש כאלה אצלנו בבית. מאז, הוא לא מוכן ללכת לשירותים בלי שילוו אותו ויישארו איתו (גם באור יום), מפחד לשהות בחדר שלו לבד (באור יום) וכמובן גם לפני השינה דורש שנישאר איתו (סיכמנו על 5 דקות ואח"כ הוא יכול לקרוא לנו). מפחד גם תמיד שיישאר לבד במעלית ולכן מתעקש לצאת ראשון, מפחד שנצא בלעדיו מהחדר וכו'. יש לציין שאינו מפחד מחושך ואף מעדיף שלא נשאיר אפילו אור חלש כשהוא ישן. כמו כן בסלון, שם הוא משחק רוב היום, אינו מפחד לשהות לבד. הוא ילד מאוד נבון, מפותח הרבה מעבר לגילו, ספק מחונן. תמיד היה פחדנצ'יק, אבל לא חשש מדמויות כמו עכשיו. לומד בגן וכל שאר היום עם אמא (רק לפעמים שעות ספורות עם סבתא). יש לו אח קטן בן 7 חודשים שהוא כמובן מקנא בו. אין לו בעיה לשהות בגן ללא ההורים. כדי להרגיע את הילד, אמרנו לו שלקחנו את כל ההמפטי-דמפטי לחדר של אבא ואמא, וזה הרגיע אותו חלקית אבל לא מונע את התופעות שתיארתי. האם ניתן לעשות משהו או פשוט לחכות שיגדל וזה יעבור?
לאמיר
ד''ר חיים היילפרין25/02/2009גיל ארבע הוא גיל שבו ילדים רבים מפתחים פחדים שלא גילו בעבר. אין מדובר בנסיגה (או פחדנות לשמה) אלא בהתפתחות קוגניטיבית תקינה של הילד. ישנה ספרות עניפה המסייעת להורים להתמודד בעצמם עם פחדי הילדים - חפש במדפי הפסיכולוגיה הפופולרית ברשתות הגדולות. בדרך כלל, הפחדים חולפים ללא התערבות קלינית, אך אם הדבר מטריד אתכם, תוכלו לקבל הנחיה בשיחה או שתיים עם פסיכולוג המטפל בחרדות אצל ילדים. ותמיד ניתן להראות לילד איך לחבר את ההמפטי-דמפטי מחדש - הוא יאהב זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עובר עליו?סיון1224/02/2009
אוף. אני לא מאמינה שזה אמיתי בכלל. אני בת 23, יש לי חבר מקסים בן 27, הכרנו בעבודה בקיץ שעבר ונהיינו זוג רשמי לפני 4 חודשים בערך. ההתחלה לא הייתה קלה בינינו.היה מדהים וניצוצות אבל באיזשהו שלב אני נכנסתי לסרט כפי שכבר קרה לי בעבר בקשרים. פחד וחרדה לא מוסברים, דווקא כשהכל טוב, ואז מחשבות בלתי פוסקות אם אני אוהבת או אולי לא וכו'. אני לא ארחיב בדיבור על עצמי מכיוון שאני כבר בסדר. החלטתי ללכת לטיפול, כי הרגשתי שהחבר הנוכחי שווה את זה, שאני מרגישה אליו משהו שעוד לא הרגשתי, אפילו שהיה לי חבר 3.5 שנים לפניו, ושהחרדות והמחשבות זה דברים שלא קשורים אליו אלא משהו בי. אז אני בטיפול עכשיו והוא מאוד מאוד עוזר לי. מה שאומר שנהיה לנו מדהים. מדהים מדהים מדהים. הצלחתי להשתחרר מכל המחשבות ואני סוף סוף זורמת ונהנית מהחיים ומהקשר הזה. הוא באמת אוהב אותי ואני באמת אוהבת אותו. אמרנו את זה, אנחנו מרגישים את זה, יש לנו באמת קשר לא רגיל- גם רציניים, גם כייפים, יוצאים ורוקדים ומבלים וגם סתם נמרחים מול טלוויזיה והכל כל כך כיף... לפני שבוע וקצת היה יום האהבה, הוא הכין לי ארוחה, שתינו קצת, רקדנו בסלון, הרגשתי כאילו הרגע הזה באמת לקוח מסרט. וגם כל הזמן אמרנו את זה לעצמנו. עד כאן הכל נשמע טוב. כמה ימים לאחר מכן ראיתי שהוא לא כ"כ במצברוח. אחרי ששאלתי כמה פעמים מה קרה לו הוא התחיל לבכות, די בהיסטריה, לא הצליח להירגע, אמר שהוא לא מבין מה קרה, שכ"כ מדהים לנו ביחד אבל הוא כאילו "הסתכל" על הקשר שלנו מבחוץ ועצם זה שהוא עשה את זה- הלחיץ אותו, שכאילו משהו לא כרגיל וזה מפחיד אותו והוא אפילו לא יודע מה. הוא חזר על זה שהוא אוהב אותי כל כך והוא לא רואה את עצמו בלעדי והוא אוהב להיות בקשר, במיוחד בקשר איתי, שטוב לו, שהחברים שלו והמשפחה שלו אוהבים אותי, שהכל פשוט טוב ואז הוא משתגע עוד יותר למה כביכול יש משהו שמציק לו. זה נראה כאילו הוא עובר מה שעבר עלי. אני נורא מבינה אותו, כמעט מרגישה אותו. אבל אני לא יודעת מה לעשות. מצד אחד אני עוזרת לו, מדברת איתו, מלטפת אותו כשהוא בוכה (קשה לו נורא, עדיין). אבל מצד שני אני חרדה לקשר, אני מפחדת שהוא יעזוב אותי, אני כל כך אוהבת אותו... הוא החליט ללכת לטיפול גם. לא מהיר מדי כדי ללכת לטיפול? רק שבוע ומשהו הוא מרגיש זוועה, ואף פעם לא חווה את זה קודם, וכרגע אין לו כלים להתמודד עם זה לבד. ואולי בכלל הוא עובר משהו אחר ממה שאני עברתי?
לסיוון
ד''ר חיים היילפרין25/02/2009איני רואה סיבה שהמשבר יגרום לחברך לעזוב. המשיכי לתמוך בו בכל דרך, ועודדי אותו לגשת לטיפול. לשאלתך, אף פעם לא מוקדם לגשת לטיפול; ההיפך, פניה מוקדמת לפסיכולוג עשויה לצמצם את משך וממדי המשבר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ומצוקותברני24/02/2009
הבת שלי בהריון ראשון שלה וחווה המון חרדות ומצוקות נפשיות כרגע היא בחודש החמישי להריונה והיא מתקשרת 5-6 פעמים ביום רק כדי לשמוע את קולי בחודש שעבר נסעתי אליה היא גרה בדרום הרחוק ואני בצפון והיא ביקשה שאשאר אצלה נשארתי חודש שלם והשארתי בבית את בעלי ו2 ילדים בוגרים בן17 ובת 22 השאלה היא אם נכון לעשות לבוא אליה לתקופת ההריון מפני שהיא הייתה רגועה יחסית כשהייתי אצלה קמה כל בוקר התאפרה וצחקה והלכה לעבודה וכשאני לא שם היא נתקפת מין הרגשה שהיא צריכה שימשהו מהמשפחה יהיה איתה ולרוב היא חרדה ביום שישי כשהיא מרגישה שאן תחבורה ואני לא אוכל להגיע אליה. לי לא ממש נוח לגור עם זוג צעיר שנישא רק בספטמבר האחרון . ואני גם מתגעגעת לבית שלי ולילדים ל\ולבעלי היה מאוד קשה בלעדי....אבל אני כל הזמן מודאגת לגביה ושהמצוקות לא יזיקו לעובר יש לציין שהבת עברה בשנת 2000 תאונת דרכם רצינית ביותר עם 2 חוליות בגב היו סדוקות . אני רוצה לציין שהבת לא מעוניינת לבוא אלינו לשהות בביתנו עד הלידה או לפחות חודש היא אומרת שלא טוב לה באיזור שלנו מה עושים????
לברני
ד''ר חיים היילפרין25/02/2009...עושים כמיטב יכולתנו. טוב שאת מודעת לשיקולים השונים, ונראה לי שאת מאזנת בצורה די אופטימלית את המובייל המורכב של משפחתך המורחבת. נסי לגייס תמיכה נוספת מבני המשפחה האחרים (בעלך או ילדיך, למשל, יכולים גם הם לבלות שבוע בדרום) ועודדי את בתך לטפח מערכת תמיכה משמעותית יותר בסביבת מגוריה (חברים, שכנים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך למכתבי
ברני25/02/2009אני רוצה להודות לך דר' חיים על התשובה המהירה .אך בשאלתי הארוכה וכנראה גם מייגעת טמון פחד אחר לא עלי ועל משפחתי שאיתי בצפון אלה יותר על ביתי שנמצאת בדרום זה לא רק בעיה של בדידות אלה של חרדות אמיתיות ממש חלומות שהיא קמה בוכה בבוקר או בלילה היא קמה ומנסה להוציא מעצמה את המחשבות המטרידות בקפיצות בסלון ביתה בזמן שבעלה ישן בחדר שינה והיא בחודש חמישי מה קורה מה ההשלכות על העובר כשיצא לאויר העולם והאם ההרגשות האלו ישפיעו על התנהגותה כאם צעירה או שהכל עובר אחרי הלידה אני מאוד מוטרדת ודואגת לילדה היפיפיה שלי והמתוקה שלי שזה ממש נוגע ללב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לברני
ד''ר חיים היילפרין26/02/2009עליה פשוט לפנות לפסיכולוג, רצוי פסיכולוג המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, שילווה אותה במהלך ההריון ולאחר הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדליה23/02/2009
איזה טיפול ניתן לנשימות יתר על רקע מתח וחרדות?
תשובה לדליה
ד''ר אודי אורן27/02/2009לדליה שלום,
התעמלות, תרגילי הרפיה ובמידת הצורך טיפול פסיכולוגי ממוקד.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד בשעות החשכהמתעניינת22/02/2009
שלום לעיתים כשאני לבד בבית בשעות שכבר חשוך בחוץ, אני יכול לדמיין שיש עוד מישהו בבית (דמות מאיימת, כמו למשל זר שפרץ לתוך הבית ומאיים לפגוע בי). אני יודע שזה דמיון ועושה את ההבחנה בין דמיון ומציאות. ובכל זאת זה מפחיד אותי באותם רגעים. למשל כשאני בחדר אני לא פוחד, אבל אם אני צריך ללכת לשרותים למשל, אז אני מתחיל לפחד להתהלך בבית. אודה לכם אם תוכלו להסביר לי את התופעה ואיך צריך לטפל. תודה רבה
ללירן
ד''ר חיים היילפרין23/02/2009החשש (או תחושה) שיש אדם זר בבית הוא חשש שכיח מאד ומובן לגמרי (במיוחד אצל מי שחי בגפו או נמצא לבד בבית) - אף אחד אינו שש להיתקל בפורץ באמצע הלילה. קשה "לתפור" לך טיפ טיפולי מבלי לדעת פרטים רבים נוספים אודותיך ואודות נסיבות חייך; אם אתה ממש מוטרד מכך, כדאי לך לפנות לפסיכולוג המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית או ב-EMDR - ניתן להקל עליך משמעותית בשתיים-שלוש פגישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהלירון21/02/2009
שלום רב, לפני בערך חודשיים הייתי אצל חבר, הוא התחיל להראות לי תמונות של אנשים מפיגועים. סתם ככה. אני מהר מאוד נמנעתי מלהסתכל. אבל בלילה אני לא יכולתי להירדם כל הזמן אני חשבתי על זה, בסופו של דבר נרדמתי מעייפות. מאז ועד היום אין יום שאני לא חושב על אותם תמונות שראיתי ופיתחתי לעצמי בדמיון. גם כשאני לא רוצה לחשוב על זה אני מוסת לשם כמו תגובה בלתי רצונית שכזו. קשה לי להירדם בלילה , כשאני חושב על זה אני חש מן כאבים בשרירי בטני, לאחרונה גם התגלה לי חור בשיער של הראש (רופא עור נתן לי כדורים ומשחה כנגד זה). כשאנ י ישן אצל חברתי קל יותר להירדם. דבר כזה לא קרה לי בעבר ראוי לציין שאני הייתי רואה זוועות עוד הרבה לפני אבל עכשיו פתאום התגובות הם ממש קיצוניות. אני מדבר על הדברים הללו עם הקרובים שלי במטרה שע"י שיתוף חוויות אולי אני יצליח להדחיק זאת. אך זה לא עוזר . אני מקווה שתוכלו לעזור לי . האם בעיה זו מוכרת? איך לטפל בה? ללכת לטיפול אצל פסיכולוג? מה לעשות כדי לחזור לשגרת חיים נורמלית? בברכה רבה לירון
תשובה ללירון
ד''ר אודי אורן21/02/2009ללירון שלום,
פנה למטפל EMDR או למטפל התנהגותי - קוגניטיבי.
חבל להמתין. יש אפשרות לעזור לך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות
לירון שם בדוי20/09/2009אני מודה לך מקרב לב ,אתה מכיר אולי קבוצות תמיכה שיכולות לסייע לי. סליחה אם אני משגעת אותך פשוט נושא זה חשוב לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגרופוביהשלום21/02/2009
שלום רב! רציתי לדעת אם יש פיתרון לאגרופוביה כבר קרוב ל5שנים שאני סובל מאגרופוביה ועדיין לא מצאתי פיתרון יעיל למרות שניסיתי ברצוני לדעת אם יש טיפול שיוכל לעזור לי כי אני כבר חסר אונים
תשובה לשלום
ד''ר אודי אורן21/02/2009שבוע טוב,
פנה למטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי. יש פתרונות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה עצמית בגוף ובנפשבת 2518/02/2009
הבעיה התחילה לפני כחמש שנים - כן , התחילה אחרי שהרופא אמר לי היום את חופשית ממיני ! את סיימת כל הטיפולים והניתוחים האפשרים שבידיי ! את לא צריכה לבוא הנה עוד ! ... נו , באמת , האם כך נפרדים ?! אחרי 15 שנה - טיפולים שונים ואישפוזים מתמשכים וביקורי במרפאות - כך נגמר הכל - ! מאז הילדות ולא זוכרת את עצמי אלא בבה"ח ( נכוויתי מגיל 5 מאש גלויה ב60% מגופי ) אני רואה את עצמי מכורה לבה"ח - כאב זה חלק ממני שבלעדיו לא יכולה לחיות , אז כך נגמלים ?!... הבעיה היא כך - מאז זה ואני "הורסת את עצמי" ! עושה "שטיות" כדי ללכת לבה"ח . מזיקה לעצמי רק כדי להתאשפז . עושה הכל כדי לצחוק על הצוות הרופאי אפילו אם זה מלווה בכאב ! איזה כיף לראות את הרופאים תוהים במצבי !אפילו רופאים בכירים ופרופ' קשה להם לאבחן את "מחלתי" ! ממש נורא לראות רופאים צוערים וקטנים מזיזים את ראשם ואומרים בקיצור לא יודעים ! אפילו לקיחת דם והכנסת עירוי זה כמעט בלתי אפשרי בדרך הרגילה !... אוקי - זה הוא סיפור קטן מהסיפורים שלי - אבל שיושבת לבדי וחושבת על כך - אז, מתחרטת על הכל , איזה טיפשות עשיתי ? האם נזק והרס עצמי זו חוויה גדולה ? בא לי לצעוק בקול רם " נמאס לי, מספיק , די אני מצטערת על הכל - בא לי להגיד לרופאים סליחה אני זאת שגורמת לגופי ונפשי את הכאב והסבל הרב הזה , ... " את האמת , נמאס לי מהשטיות שאני עושה , בא לי להפסיק הכל , אבל לא מצליחה... אפילו לספר למישהו לא יוכלה ולא חושבת שאני אעיז ...
לבת 25
ד''ר חיים היילפרין18/02/2009את נמצאת בתפר שבין ילדות לבגרות וחייבת להגדיר את עצמך מחדש. עד היום וכמעט לאורך כל ילדותך הוגדרת ע"י הכוויה והכאב והטיפולים ובתי החולים וזהו, זה מאחוריך, ואת חייבת להגדיר את עצמך מחדש - ללדת את עצמך מחדש, אם תרצי - כאדם בוגר שאינו חייב להיות קורבן כל חייו לנסיבות ילדותו. קשה לעשות זאת לבדך, וודאי מבלי לשתף, ולכן כדאי לך לפנות לפסיכולוג שילווה אותך בתהליך הצמיחתי הכואב אך המופלא (וההכרחי) הזה. אשמח לסייע לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש השלכות עדיין?קרן17/02/2009
שלום רב! איך אני יכולה לדעת אם התגברתי עד סופם על כל ההשלכות שנגרמו כתוצאה מסוג של טראומה ולאחריו היו תופעות חרדתיות למשך 4 שנים. התופעות נעלמו עם הזמן (הימנעויות לצאת מהבית ולחזור לחיים), ללא טיפול מיוחד (למרות שניסיתי מס' טיפולים אך אלה לא עזרו לי בזמנו). העניין, שבתחושתי כאילו עדיין חסר משהו שאבד שאני לא יכולה להגדירו אבל ייתכן כי התחושה נובעת בגלל שנותקו הקשרים החברתיים מאז וכיום אני לבד, ללא בן זוג. בנוסף, לעיתים אני מתעייפת מהר ובקלות ובעיניים יש מעין ערפל. בוא נאמר שייתכן כי לא חזרתי לעצמי באופן מלא כמקודם. מאחר ועברו מאז 4 שנים אני לא מאמינה כל כך שניתן עדיין לעשות עם זה משהו באופן שיספק אותי ולכן המוטיבציה שלי מלמצוא טיפול הולם חלשה. אני עדיין מאשימה עצמי שהדבר יכל להימנע ולרוב אני משווה עצמי איך אני הייתי לפני ואיך אני עכשיו. בגלל שרוב הכנסותי ירדו פלאים מאז, זה גורם נוסף לחוסר המוטיבציה לטיפול ביחס לתוצאות האפשרויות. זאת ועוד, אני כבר לא נמנעת כמו שהיה לאחר המשבר אז אני תוהה בשביל מה. ואם כן, אני חושבת על טיפולים אולי אלטרנטיבים. בקיצור, בגלל שעבר הרבה זמן נראה לי שזה לא יהיה כ"כ רלוונטי עבורי בהתחשב בתוצאות. בגלל שקראתי הרבה תיאוריות שמסבירות את הסימפטומים הרבים והכרונים שיכולים להשאר, אני מניחה שמשהו מתוך כל זה קיים, נשאר וישאר.
תשובה לקרן
ד''ר אודי אורן18/02/2009לקרון שלום,
אני חושב שנתת לעצמך תשובה לגבי ההשלכות של הטראומה. טיפול EMDR יכול לעזור גם שנים רבות לאחר הטראומה. 4 שנים זה לא הרבה זמן ואני לא ממליץ לך לקבל את התאוריות שאומרות שאין אפשרות לעזור.
המרכז לטיפול באישה ואלומה נותנים טיפולים מוזלים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)