פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה פחד בלילה
    דנה חיה שמואל
    26/12/2008

עקב המצב הבטחוני בארץ אני אם ל2 ופוחדת שהקסמים יגיעו גם לאזורי אני לבד עם ילדי רוב הזמן וסובלת בלילות מרעידות של קור כאילו אני בולעת את הלשון בשינה מתעוררת מי זה או מנשיכת הלשון, הרדמות, יש לי לחצים מאחורי הראש בצד שמאלי עם כאבי עיניים וטישטוש ראיה וסחרחרות ולפעמים המון יציאות , נבדקת אצל נורלוג, סיטי תקין וגם בדיקת אלקטורדות לגלי המוח, נוטלת רסקיו טבעי כל לילה, מצבי ממשיך להדרדר במחשבות מוזרות מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה פחד בלילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לדנה

ד''ר אודי אורן
    28/12/2008

לדנה שלום,
    טוב שנבדקת אצל הרופא כך שברור שמדובר בתגובה ללחץ.
    הדברים שאני מציע לך הם:
    תרגילי הרפיה-נשימה 3-4 פעמים ביום
    לחשוב על תכניות המשך היום או יום המחר.
    תרגילי הרפיה לפני השינה.
    "לדבר עם" הסימפטומים. להסביר להם שאת מבינה שיש לחץ אבל שהכל בסדר.
    תרגיל נוסף שמורכב מ-4 חלקים ולוקח רק כמה דקות, יכול להתבצע כל פעם שאת מרגישה לחוצה:

- אדמה: קח דקה או שתיים "לנחות" , להיות כאן עכשיו... מקם את שתי רגליך על הקרקע, חוש את הכסא... הבט סביבך והבחן ב-3 דברים חדשים... מה אתה רואה?

- אוויר: נשימה = מירכוז, איזון ועוצמה (חרדה = התרגשות בלי חמצן - הנשימה נעצרת) לכן כשאנחנו נושמים עמוק אנחנו חוזרים לאיזון...למרכז של עצמנו ... ואז החרדה יורדת. הנשימה שלנו היא כמו חמצן לנשמה. קח 3 או 4 נשימות עמוקות ואיטיות מהבטן ועד לחזה. וודא שאתה נושף עד הסוף כדי לפנות מקום לאוויר טרי וממריץ.

- מים: הרגעה ושליטה, הפעלת תגובת ההרפייה
    האם יש רוק בפיך? גרום ליצירת עוד רוק... הסבר: כשאתה בחרדה, לחוץ, פיך לעתים יבש משום שחלק מתגובת החירום של הלחץ היא חסימת מערכת העיכול. לכן כשאתה מתחיל לייצר רוק אתה מפעיל שוב את מערכת העיכול ואת תגובת ההרפייה. זו הסיבה מדוע מציעים לאנשים מים, תה, או מסטיק אחרי חוויה קשה. כשאתה מייצר רוק יש ריכוז ושליטה אופטימליים על מחשבותיך וגופך.

- כוח הדמיון . העלה את התמונה של מקום/אדם/אנשים שאתה חווה כבטוח והתרכז בהם ובמה שקורה לך מבחינה ריגשית ופיזית כשאתה חושב עליהם.

אם הסימפטומים ממשיכים, אני ממליץ לפנות לאיש מקצוע.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    סיגל
    24/12/2008

אני סובלת מחרדה כללית וחברתית מזה 6 שנים ללא טיפול בתרופות יש תקופות קשות ויש תקופות יותר טובות אומרים שבחרדה יש מתח בשרירים לאחרונה יש לי כאבי כתפיים צואר וגב שכואב מאוד מעולם לא סבלתי מכאבים בגוף האם זה יכול להגרם מהחרדה עצמה יש לציין שהתחלתי לעשות הרפיה הדרגתית אבל אני עדין סובלת . אם אני יתמיד אני יכולה לצאת מהכאבים הללו

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• לסיגל

ד''ר חיים היילפרין
    25/12/2008

חרדה ומתח יכולים בקלות לגרום לכאבים והתכווצויות בשרירי הכתפיים, צוואר והגב. הרפיה, עיסוי והתעמלות הם פתרונות מצויינים - כמו גם טיפול בחרדה עצמה ובסיבותיה. וכן, את יכולה לצאת מהכאבים האלה אם תתמידי ו/או אם תטפלי בחרדה ובסיבותיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מעיוורון
    ערן
    23/12/2008

שלום. אני רוצה לשתף אותכם בבעיה גדולה מאוד שאני נמצא בה. לא פעם קורה שאני הולך ברחוב או נוהג ברכבי ואני רואה מודדים שמשתמשים במכשיר שנקרא "טוטל סטיישן". ידוע לי שהמכשיר, ברוב הדגמים, מפיץ קרן לייזר שהעין האנושית אינה יכולה להבחין בה. כאשר אני נתקל במודד עם המכשיר הזה הגוף שלי נכנס לחרדה גבוהה מאוד. אני נהיה מדוכא ברמה של 100 אחוז ואני חושש שהקרן תיעוור אותי. הדבר מביא אותי למצב שאני משתדל לשהות בבית במשך היום ולצאת רק בערבים כי אני מניח שהמודדים עובדים בעיקר בשעות היום. מה עושים לעזאזל? המצב כ"כ חמור שאפילו זכיה במיליון שקל לא יכולים לשמח אותי במועקה שלי. מה עושים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מעיוורון

הוספת תגובה

• לערן

ד''ר חיים היילפרין
    25/12/2008

מה שאתה צריך לעשות זה פשוט לגשת לטיפול פסיכולוגי בחרדה, רצוי אצל פסיכולוג המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אשמח לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יתכנו חרדות לתינוק בן שנה וחצי?
    אריק
    23/12/2008

שלום רב, בחודש האחרון בננו בן השנה וחצי החל להיות צמוד באופן דביק ביותר לאמא. במקביל התחילו שלשולים ורופאי המשפחה השונים שביקרנו אצלם לא מצליחים למצוא סיבות נראות לעין (חוץ מלאמר שזה וירוס). כמו כן, בתקופה האחרונה החל לפחד מנדנדות בגן השעשועים למרות שתמיד מאד אהב להתנדנד בנדנדות. אדגיש כי מדובר בתינוק שמתפתח בצורה יפה ומשיג את כל אבני הדרך ויותר מזה אפילו לפני הזמן לפי הספר. ביומיים האחרונים נודע לנו (בעקיפין ובדרך לא דרך) על אירוע חריג של נפילה ומכה בראש שארע לפני כחודש בגן הילדים ולא דווח לנו. אירוע בו התנדנד בננו על כסא, נפל וקיבל מכה חזקה בראש. מיד לאחר מכן היה חיוור, הקיא ומיד רצה לישון (ראיתי באינטרנט שדבר כזה יכול להצביע על זעזוע ראש). כאמור זה לא דווח לנו כלל על ידי צוות הגן, והאירוע נודע לנו בעקיפין ושלא ביוזמתנו - אנחנו לא חשבנו בכלל שיכול להיות שבגן לא ידווחו על כזה דבר. בימים שלאחר מכן בננו היה חולה בבית עם חום גבוה מאד הקאות ושלשולים. ובחודש האחרון מתנהג כפי שתיארתי לעיל. כמובן שאנו מחפשים כעת גן אחר כי כבר אין אמון בצוות הגן, גם בעקבות דברים נוספים שפתאום נפקחו עיננו לגביהם. שאלתי היא האם יכול להיות שהתינוק פשוט נמצא בחרדה כלשהי (מעבר לחרדת הנטישה הרגילה)? וכיצד אם בכלל ניתן לטפל בחרדות בגיל זה?

הוספת תגובה

• לאריק

ד''ר חיים היילפרין
    25/12/2008

ראשית, נעשה קצת סדר: תינוק בין שנה וחצי לשנתיים עשוי בהחלט לגלות פחדים שלא הפגין קודם לכן בגן השעשועים דווקא בגלל שמוחו המתפתח מבין לראשונה את הסכנה הגלומה בנדנדות ומגלשות - זה נורמלי ושכיח, וטוב שכך. לגבי הנפילה והקורות אחריה, כדאי לקחת את התינוק לבדיקה רפואית יסודית. בנסיבות אלה בהחלט יתכן שיהיו לילד פחדים שיוריים, ואלה יחלפו עם הזמן (בהנחה שבהמשך יחווה חויות טובות מאלו). אין צורך בטיפול ייעודי - ילדך פשוט זקוק להבנה ותמיכה רבה מצדכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים ומחשבות טורדניות
    אביבית
    22/12/2008

שלום: יש לי כבר שנתיים פחדים ומחשבות מפני המוות עד לפני שנתיים לקחתי את המוות כדבר ברור מאליו מלפני שנתיים אני לא יכולה להשלים עם זה עקב מות חברה( מהמחלה )דבר שהכניס לי פחדים מאז יום יום וגם עקב אנשים קרובים שמתו , זה הכניס אותי לפחדים ומחשבות על מוות נוראיות וגם פחד רב מהמחלה שלא נדע.אני מרגישה שאותם אנשים שמתו נעלמו לי מהר מהחיים-מישהו קרוב, קרוב משפחה, סבא, נהייתי גם פחדנית נוראה כל כאב שיש לי אני מדמיינת ונכנסת לפחד מהמחלה הזו שלא נדע. בגלל זה ובגלל הכל יש לי מחשבות יום יום.נהייתי היפוכונדורית כל דבר בודקת באינטרנט אם משהו כואב לי .איך אני ירגיע את עצמי? אני גם עושה הרבה בדיקות רק כדי להרגיע את עצמי! אני לא רוצה להתחיל עם כדורים וכ"ו. תודה רבה רבה נ.ב--אני בת 27 עוד חודש נשואה +2

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים ומחשבות טורדניות

הוספת תגובה

• לאביבית

ד''ר חיים היילפרין
    25/12/2008

הדרך הטובה ביותר "להרגיע" את עצמך היא לגשת, כמו גדולה, לטיפול פסיכולוגי, ורצוי אצל פסיכולוג המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, מטופלים עם בעיה מהסוג שאת מתארת עשויים להיפטר ממנה בתוך שתיים-שלוש פגישות בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    אבי
    20/12/2008

שלום רב, אני שרוי במצב רוח ירוד מזה 4 חודשים (אולי דיכאון), אני חושב שאני יודע מה הם הגורמים... אני מבצע פעילויות, אוכל טוב ישן טוב וכו', אבל מרגיש מצב רוח ירוד,חרדות,עצבות והיעדר תגובה מאירועים משמחים. לאיזה סוג של טיפול/מטפל (לא מעוניין בכדורים, אלא רק שיחות) פסיכולוגי הכי כדי, מהיר ומומלץ לי לפנות? אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• לאבי

ד''ר חיים היילפרין
    21/12/2008

הטיפול "הכי כדאי, מהיר ומומלץ" הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) בגישה הקוגניטיבית התנהגותית. אתה יכול למצוא מטפל שכזה בקרבת מקום מגוריך באלפון איט"ה או לפנות ישירות אלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לאפקסור
    שלומי
    15/12/2008

ערב טוב אנשים יקרים שאלה לי אליכם אני בן 25 ב 5 חודשים האחרונים אני סובל מחרדה כללית ודיכאון *בעבר היה לי גם מצב דומה שנפתר ע"י הסרוקסט בגיל 18 אך הפעם זה שוב חזר לי .. הפסיכיאטר שלי המליץ לי על אפקסור XR 75.. אני כבר 25 יום עם האפקסור עד לפני שבוע וחצי התחלתי להרגיש את השינוי לטובה- המצב רוח התחיל לחזור והחרדות החלו להעלם- וממש הרגשתי מצויין. אבל אתמול שוב המצב רוח והחרדות החלו לחזור -בעיקבות ויכוח קטן ופשוט שהיה לי בעבודה.. שאלתי היא האם האפקסור הפסיק להשפיע או שכדי לתת לו עוד קצת זמן אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לאפקסור

הוספת תגובה

• תשובה לשלומי

ד''ר אודי אורן
    15/12/2008

לשלומי שלום,
    אם תרופות עזרו בעבר, כדאי לתת להם סיכוי גם הפעם.
    לא הייתי מגיע למסקנות על סמך "נפילה" אחת.
    אני ממליץ לך לדבר עם הפסיכיאטר אם אתה חושש שהתרופה לא עובדת.
    אני ממליץ לך לשקול קבלת טיפול פסיכולוגי במקביל לטיפול התרופתי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפרסונליזציה
    מנחם
    15/12/2008

כתבתי פה בעבר על מצבי , יש לי פסיכולוג אבל מה הוא כבר יכול לעשות לי ,אני לוקח כדורים על פי מה שהפסיכיאטר אומר אבל אני ממשיך לחיות(או למות) בתוך העולם שלי ואני מלא חרדה ואני לא יודע אפילו למה אני כותה כאן אני לא יודע מה אני רוצה ממכם , השאלה היא אבל למי כן צריך לפנות ? מי כן יכול להחזיר אותי אל עצמי ? אני בקושי אוכל אין לי תאבון ואין לי את הרצון לחיות ,אני לא עושה כלום ,רע לי , אז בשביל מה אני קם בבוקר , פשוט נמאס לי לישון , ואני קם לעוד יום של חרדה וסבל, אוקיי אז מהאתה יכול לעשות ? כלום ,מה ההורים שלי יכולים לעשוץ? כלום ,מה אני יכול לעשות ? כלום ,מה הפסיכיאטר יכול באמת לעשות ולעזור חוץ מלתת כדורים ? כלום , המצב שלי רק מחמיר אני לא מפסיק לנתח כל דבר ואני לא "חי" שום דבר , ושוב אני לא יודע למה אני כותב את זה כאן

לקביעת תור
    סגירה
    דפרסונליזציה

הוספת תגובה

• תשובה למנחם

ד''ר אודי אורן
    15/12/2008

למנחם שלום,
    מצטער לקרוא כמה אתה סובל.
    המחשבה שאף אחד לא מסוגל לעזור באה מתוך הקושי הרב שאתה חווה.
    לפסיכיאטר ולפסיכולוג שלך צריכות להיות תשובות, ולוא חלקיות, לגבי הסיכוי לעזור לך לצאת מהמצב בו אתה נמצא.
    אני ממליץ לך לדבר איתם.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד במדרגות חשוכות
    אורי ברכה
    14/12/2008

רציתי לספר שגרתי ביפן תקופה של שלוש שנים ואך לא מזמן חזרתי לישראל ,בעת שהותי שם התרגלתי לבתי הדירות בעלי החלונות הגדולים שאור בהם אינו מצרך נדיר שלא לדבר על איוורור,.כשחזרתי גם אני נתקפתי בהרגשה לא נעימה כשכבה האור במדרגות באופן פתאומי ידעתי שיש דרך לפתור את הבעייה ,לא עלה בדעתי שהרגשתי לא נורמלית ואף לא טבעית, לעומת זאת עלה בראשי הרעיון שאת ההרגשה הלא נעימה ניתן לפתור בתהליך קצר ולא קשה של סימון המדרגות בצבע פולט אור ולא השימוש הידוע המשני לקיסם, גיליתי שכאשר המדרגות מסומנות בצבע פולט אור הרגשת חוסר הודאות והפחד לגבי מיקום המדרגה הבאה אם היא נמצאת או לא נעלמות, הופתעתי לגלות שסימון בצבע פולט אור הינו פתרון פשוט ואינו יקר המציאות ויעיל מאוד אף בסימון מספרי קומות בבניין שמוכח כצורך יומיומי ,וכן המעקה למדרגות אני נפתר גם מהרגשת השהיה בחלל חשוך לחלוטין שהיא ללא כל עוררין הרגשה לא טבעית ומעוררת חלחלה . לסיכום הפתרון לחושך במדרגות נעוץ בסימונן בצבע פולט אור.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד במדרגות חשוכות

הוספת תגובה

• לאורי

ד''ר אודי אורן
    14/12/2008

לאורי,
    תודה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ודכאון עקב מחשבות שווא
    יוסי
    12/12/2008

שלום אני יוסי סובל מדכאון וחרדה כבר למעלה מ5 שנים ברמות שונות לאורך השנים לפני שנה וקצת הלכתי לרופאת משפחה וסיפרתי לה על הבעיות שלי והיא נתנה לי ציפרלאקס. לקחתי את זה איזה תקופה וזה עשה לי טוב, מפחית חרדות וכאילו משנה את הבנאדם, לפעמים הרגשתי שאני לא אני.מאבד חוש הומור ועוד אני יודע שזה מחשבות שווא אבל הטריגר של החרדה ופחד משתולל אצלי מסיטואציות מסוימות. לפני קצת יותר מחצי שנה הלכתי לפסיכולוג לראשונה אחרי כל השנים שחייתי עם העניין. מחשבות טורדניות שקשורות לאמונה, מותר לעשות ואסור לעשות ( כאילו החטא והפחד מפני העונש) כאשר הפחד מפני העונש מוביל לחרדה.למדתי להתמודד עם בעיה זו לאורך השנים ולחיות איתה. לאחרונה המצב החמיר- אני לא עובד סדיר והייתי הרבה זמן יחסית בבית, והיו לי זמן למחשבות וראיתי איזשהו סרט שבעקבותו נכנסתי למצב שבו אני חושב על מה שראיתי בסרט שאסור לעשות בדת אחרת ואני נתקף חרדה שיקרה לי מה שקרה לה בסרט. אני יודע ומבין שזה לא הגיוני אבל החרדה והמחשבה מקננת בתוכי ולא עוזבת, ברגע שאני דורך מחוץ לבית, לפעמים קצת נרגע לבד והמחשבות רצות, אבל אני במלחמה עם עצמי אסור מותר אסור מותר וזה מכניס אותי לדיכאון. וגם מונע ממני להינות מדברים שגרמו לי הנאה כמו בעבר ופוגם לי באיכות חיים. אנא תציעו לי עזרה אני ממש מבקש..

הוספת תגובה

• ליוסי

ד''ר חיים היילפרין
    13/12/2008

לא ברור לי ממכתבך אם אתה עדיין הולך לפסיכולוג ובמה תרם (או תורם) לך הטיפול. בעקרון, רופא המשפחה *איננו* הכתובת הנכונה לטיפול בחרדה - הטיפול המומלץ הוא סדרת פגישות עם פסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, המשולב, במקרה הצורך, עם טיפול תרופתי הניתן ע"י פסיכיאטר. (ברוב המקרים המטופלים על ידי אין צורך בטיפול התרופתי, ומטופל במצב שבו הגעת לרופאת המשפחה לפני כחמש שנים בד"כ "מחלים" בתוך מספר פגישות.) הדבר נכון גם במצבך כיום - כדאי לך לגשת לטיפול פסיכולוגי (קח בחשבון שלאחר שנים ללא טיפול מיטבי תדרש לסדרת פגישות ארוכה יותר) ולפסיכיאטר שילווה אותך בטיפול התרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    דור
    11/12/2008

שלום רב, חרדה חברתית- למי אני יכול לפנות ? פסיכולוג קליני?פסיכותרפיסט? לאיזה סוג של מטפל? יש כללים שיכולים להנחות לאיזה מטפל לפנות בעניין החרדה החברתית? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• תשובה לניר

ד''ר אודי אורן
    11/12/2008

לניר שלום,
    טיפול בחרדה חברתית יכול להתבצע הן על ידי פסיכולוג והן על ידי פסיכוטרפיסט. מומלץ שהוא יהיה מטפל שהגישה הטיפולית שלו היא התנהגותית - קוגניטיבית. טיפול קבוצתי יכול מאד לעזור בטיפול בחרדה מסוג זה. יש מספר מרפאות שמתמחות בכך. אני יודע על המרפאה של בי"ח גהה, אבל בהחלט יכול להיות שיש עוד מרפאות כאלו.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    ליאל
    10/12/2008

אני בחורה בת 21 ,כל חיי סבלתי ממחסור ,תמיד לא היה לי ,היה חסר לי ,הייתי ילדה שגדלה בפנימייה אמא הייתה בבית חולים לחולי נפש ואני גדלתי מבלי שאף אחד ידאג לי או יקנה לי מה שאני צריכה תמיד היה חסר לי והרגשתי חסרת אוני אני בטוחה שהאופי שלי כיום מושפע מאוד מהעבר שלי ,היום אני בחורה עצמאית לחלוטין ,עובדת כסוכנת ביטוח (כן בגיל 21) עובדת כדוגמנית ,בקיצור מרוויחה ממש טוב ,הבעיה שלי היא כזו אני ממש חייה בפחד שיחסר לי ולא יהיה לי בעתיד ,אני כל הזמן חוסכת וחוסכת ,מתה מפחד שיום אחד לא יהיה לי יותר כסף אני חוסכת 5000 ש:"ח מהמשכורת שלי שזה נראה לי המון ובכל אופן מה שנשאר אני מפחדת לבזבז כל דבר שאני צריכה לקנות אני עושה חישובים ,רושמת כל דבר שאני קונה ,וכל תחילת חודש אני רושמת מה יהיו ההוצאות שלי אני מפחדת להיות מנוצלת ,וכל פעם שאני מוציאה כסף אני דואגת שהוא לא יהיה לשווא ,אני מפחדת שלקנות בגדים שמא יהיה סוף עונה ואי יפסיד בנוסף לזה אני עושה מעשה מאוד חמור ,כתוצאה מהבעיה שלי אני נוטה לגנוב גונבת מהעבודה אוכל של אנשים ,ככה אני מרגישה טוב עם עצמי שהרווחתי כביכול אני מנסה לעבוד ל עצמי , פשוט קשה לי המצב הזה ,ממש רע לי ,אני לא אדם רע ,אוהבת לעזור ולהתנדב ,לא משקרת ולא עושה דברים רעים אבל זו החולשה שלי ,קשה לי רע לי במצב הזה ,אני כל הזמן מצפה שיוציאו עליי אני מתוסכלת מזה שבגלל החיים הקשים שלי ,אני בגילי צריכה להשכיר דירה ,וכל ההוצאות הנילוות כל חיי הייתי צריכה לעבוד למען דברים כל כך בסיסייים בניגוד לחבריי שקבלו הכל באופן מאוד טבעי ועדיין חיים על חשבון ההורים המצב הזה מביא אותי לתסכול נוראי שגורם לי להיות אדם כזה מחושב וקמצן ברמה אובססיבית ,ועד למצב של גניבה ,מה עליי לעשות מלבד פסיכולוג ,איך אני יכולה לעבוד על עצמי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• לליאל

ד''ר חיים היילפרין
    11/12/2008

ראשית, את יכולה להיות מאד גאה בעצמך על ההישגים שהשגת למול חסכי ילדות כה קשים. (וגם העובדה שאת חוסכת כל כך הרבה כסף כל חודש חיובית מאד כשלעצמה.) לא ברור לי מדוע את מסיימת את מכתבך בשאלה "מה עלי לעשות מלבד פסיכולוג, איך אני יכולה לעבוד על עצמי?" המלצתי היא בדיוק ההיפך - סוף סוף בגרת לגיל שבו את יכולה להרשות לעצמך, כמו גדולה, ללכת לפסיכולוג (מבחינת בשלות נפשית ויכולת כלכלית); את כבר לא חייבת להיות לבד ולעשות הכל עצמאית - את יכולה להעזר בטוב ביותר, באיש מקצוע. אין לטיפול בך שום קשר לבעיות שהיו לאמא - מדובר בטיפול צמיחתי שאת חייבת לעצמך אם ברצונך להפסיק להיות קורבן לחסכי הילדות שלך (כולל החשש ממחסור, הגניבות וכיו"ב). אשמח לעזור לך בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מחרדות קשות ופוביות
    קובי
    09/12/2008

שלום שמי קובי אני בן 36 רווק סובל למעלה משנה פלוס מחרדות ופוביות של אסונות טבע חס ושלום לא עלינו אני נוטל תרופות נגד זה כגון : 1.סרוקוול 100 מ"ג בערב 2.קלונקס 0.5 מ"ג שלוש פעמים ביום 3.פרטן 2 מ"ג בוקר וצהריים את התרופות האלה אני לוקח למעלה מחודשיים עקב כישלון בתרופות מסוג ה-SSRI לקחתי במשך 3 חודשים רסיטל במינון עד 60 מ"ג ולא עזר ואחרי ניסיתי חודשיים את הפאקסט שרק הגביר את החרדות והמחשבות האובדניות שלי . כרגע הסרוקוול עושה את העבודה אבל לכמה שעות וזהו והקלונקס שאני לוקח שלוש פעמים ביום במינון של 0.5 מ"ג לכל כדור זה כבר לא משפיע עליי בצורה טובה , מה אתם ממליצים לי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    סובל מחרדות קשות ופוביות

הוספת תגובה

• תשובה לקובי

ד''ר אודי אורן
    09/12/2008

שלום קובי,

אנא ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי בנוסף לטיפול התרופתי. המחקרים מראים שטיפול משולב מביא לתוצאות טובות.

שקול פניה דרך הפסיכיאטר המטפל. בתחום החרדות והפוביות מומלץ לפנות למטפל EMDR או למטפל התנהגותי-קוגניטיבי.

בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לד"ר

קובי
    10/12/2008

האם התרופות שאני נוטל מתאימות לסבל שבו אני נמצא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לקובי

ד''ר אודי אורן
    10/12/2008

כן, הן מתאימות.
    אנא פנה לפסיכיאטר המטפל ודבר איתו אם אתה מרגיש שהטיפול לא עוזר, או לא עוזר מספיק.
    שקול את האפשרות להוסיף טיפול פסיכולוגי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אודי אורן

קובי
    11/12/2008

ומה בהקשר לקלונקס 0.5 מ"ג אני לוקח את התרופה הזאת חמישה חודשים רצוף שלוש פעמים ביום ואני מרגיש שאפקט ההרגעה נעלם למה זה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לקובי

ד''ר אודי אורן
    11/12/2008

לקובי שלום,
    אנא פנה לרופא שלך בנוגע לתרופות.
    בהחלט יכול להיות שהגוף "התרגל" לתרופה.
    ממליץ לך בחום להתייעץ עם הרופא שלך.
    שבת שלום,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לד"ר

קובי
    14/12/2008

אני חמישה חודשים לוקח את הקלונקס 0.5 מ"ג שלוש פעמים ביום אבל אם ההשפעה ירדה יש תחליף לתרופה אחרת שההשפעה שלה יותר טובה וארוכת טווח חוץ מה-SSRI וה-SNRI שאותם ניסיתי ולא עזרו לי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לקובי

ד''ר אודי אורן
    14/12/2008

לקובי שלום,
    אנא צור קשר עם הרופא שלך.
    לא תקבל כאן תשובות בנוגע לתרופות.
    בברכה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החרדות מגיעות רק במיטה
    מרים
    08/12/2008

לד"ר שלום רב אני אישה בת-49 מיזה תקופה שאני מתקשה בהרדמות, איך שנכנסת למיטה עולים לי מחשבות על מחלות שחלילה עלולות לתקוף אותי במיוחד הבהלה ממחלת הסרטן (אימי נפטרה מיזה) אני כל הזמן מדמיינת ומתחילה להרגיש מיחושים ואז נכנסת לפאניקה, קמה לשתות מים ,פיפי,עושה סיבוב בבית וחוזרת למיטה ושוב מחשבותי נודדות ל...אם זה יקרה...מה יהיה איתי..אויי לי אני בסיכון....וכו' וכו'... יש לי פחד שחשה אותו חזק בתוכי שמעיר אותי לעיתים משנתי, עד כדי כך אתמול כבר חלמתי שאני חולה במחלה, זה הייה סיוט נוראי שאני מודעת שבמחשבותי הבאתי זאת לעצמי, עכשיו אני פוחדת יותר, כידוע יש אמרה שרצה "מחשבה יוצרת מציאות" לא עלינו מקווה שזה לא נכון, ומקווה שהמחשבות והחרדות שלי לא באמת יביאו אותי לחולי, אנא עזור לי להפטר מהחיידק הנוראי שתוקף אתי בלילות, אני הרי צריכה להשקים לעבודה, ודבר זה מפריע ומתיש אנא על תמליץ לי תרופות או כדורי שינה ,איני רוצה להיות תלוייה בזה, ואם יש דרך אלטרנטיבית או משהו דומה אשמח ממתינה לתשובתך המרגיעה

לקביעת תור
    סגירה
    החרדות מגיעות רק במיטה

הוספת תגובה

• תשובה למרים

ד''ר אודי אורן
    09/12/2008

למרים שלום,
    המחשבות והחרדות לא יביאו לחולי, אך הן בהחלט פוגעות באיכות החיים שלך.
    כדורי שינה יכולים לעזור אך הן בהחלט לא האלטרנטיבה הראשונה.
    כמה שעות לפני השינה עשי פעילות פיזית. אם את לא רגילה לזה עשי משהו קצר וקל אבל שיגרום לך להזיע קצת ולהגביר את קצב פעימות הלב. הליכה היא האפשרות הטובה ביותר.
    כשעה לפני השינה שבי בשקט כ-5 דקות והקשיבי לנשימות שלך. המחשבות שלך ילכו לכל מיני מקומות (זה נורמלי). שימי לב על מה חשבת, וחזרי להתמקד בנשימות. חזרי על המהלך הזה מספר פעמים. לאחר כמה ימים של תרגולים של 5 דקות, נסי להוסיף כמה דקות, וכך הלאה עד שתגיעי ל-20 דקות.

כאשר עולות מחשבות לפני השינה נהלי שיחה פנימית. האם את מרגישה לא טוב? האם נבדקת אצל רופא? האם יש סיבה רציונלית לדאגה?

אם כל אלו לא יעזרו בשבועות הקרובים, שקלי לפנות לטיפול אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי-קוגניטיבי.

בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אודי אורן

מרים
    09/12/2008

אני ערכתי בדיקת ממוגרפיה לפני כחודש,בבדיקה נצפתה גוש עגול קטנטן 0.5 הממצא שפיר, מאז שאיני יודעת מנוחה, כך שכן יש סיבה לחרדות שלי, לציין שאימי חלתה בסרטן השד ונפטרה כשגרורות עברו לכבד וזה גמר אותה,הייתה בת-70 במותה להבדיל אני בת -49 אך ממצא כזה ,למרות שהוא שפיר, מדאיג אותי מאוד,אני נתקפת רעידות הבאות מהפחד,חרדה וסיוטים בלילות, האם ממצא שפיר קטן יכול להשאר כזה או להעלם עם הזמן? או שבאמת יש לי סיבה לדאגה אודה לתשובתך ותודה להנחיתך בנושא הרגעה עצמית ותודה על תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למרים

ד''ר אודי אורן
    09/12/2008

למרים שלום,
    זה כבר סיפור מעט אחר.
    אנא פני לרופא שלך לברר האם את צריכה לעשות בדיקות כל שהן כדי לודא שאת בריאה.
    אנא בררי איתו האם מומלץ לעשות בדיקות בתדירות יותר גבוהה.
    אנא שאלי אותו את כל השאלות הרפואיות שיש לך (האינטרנט גם עשוי לעזור)
    אנא בררי איתו מה את צריכה לעשות כדי להגן על עצמך
    שקלי לקרוא ספרים בנושא. ספר חדש בשם "לא לסרטן" עשוי לתת לך כמה כיוונים.

שקלי לפנות לטיפול אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי קוגניטיבי. הטיפול יהיה ממוקד וסביר להניח שקצר. סביר להניח שגם טיפול תרופתי ממוקד חרדה עשוי לעזור.

את יכולה גם להשתמש בתרגיל הנשימות/הרפיה שעליו כתבתי.

בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מרים
    10/12/2008

כבר נאמר לי לחזור על הבדיקה בעוד חצי שנה, מעקב אך פשוט יש לי חרדה מיזה אנסה את שיטת הטיפול שהצעת לי ומברכת אותך על העזרה והתמיכה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרים

ד''ר אודי אורן
    10/12/2008

בשמחה.
    שיהיה בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד חרד
    דהן בר
    07/12/2008

שלום יש לי ילד בן 10 שלאחרונה מתעורר משינה מפוחד בלי לדעת להסביר ממה חשוב לי לציין שזה קרה לו כשהוא היה בערך בן 6 וזה נמשך בערך שנה כמעט כל לילה הוא מתעורר סהרורי מתחיל לרוץ בבית ולהגיד שהוא מפחד. לאט לאט אני מצליחה להרגיע אותו בזה שאני מבקשת ממנו לחשוב על משהו נחמד ומדברת איתו על כל מיני דברים שקרו במשך היום עד שהוא נרדם. רציתי לדעת איך עליי לטפל בעניין ולמה בכלל זה קורה. דרך אגב גם לילד האמצעי שהוא בן 7 היתה תקופה כזאת , בינתיים זה עבר לו האם זה טבעי?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד חרד

הוספת תגובה

• תשובה לבר

ד''ר אודי אורן
    09/12/2008

לבר שלום,
    התופעה שאת מתארת איננה חריגה. את יכולה להתייעץ גם עם רופא הילדים בנושא זה.
    נראה לי שאת עושה את הדבר הנכון, ונראה לי שהעבר מלמד אותנו שהילדים שלך מתגברים וממשיכים בדרכם.
    אני מציע לך לדבר עם הילד על העניין במשך היום, ולסכם איתו מראש על מה אתם הולכם לעשות כאשר זה קורה בלילה.
    והיה אם התופעה תימשך מעבר לכמה חודשים שקלי ברצינות פניה לטיפול ממוקד אצל מטפל לילדים (עדיף מטפל המתמחה ב- EMDR או בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי).
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה