פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• טשטוש ראיה
    שולה
    07/02/2009

התעוררתי אתמול בלילה עם טשטוש בראיה לקח שעה עד שזה עבר.כל בדיקותי תקינות כולל ראיה 6 6 אז ממה זה יכול להיות נפשי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טשטוש ראיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה ללאה

ד''ר אודי אורן
    08/02/2009

ללאה שלום,
    אני עדיין מציע לראות רופא עיניים או נוירולוג.
    אם לא יהיו ממצאים ואם התופעה תחזור על עצמה אני ממליץ על פניה לפסיכולוג.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה היה לנו
    קרן
    07/02/2009

בעקבות משבר חריף ועוצמתי וארוך ואינטנסיבי...מאז נשארו שאריות של סוג של פוסט טראומה ו/ חרדה, אינני יודעת בדיוק לאיזו נישה מדובר שכן עד כה טופלתי בפסיכותרפיה דינאמית שלא עזרה. לעניין אני מחפשת מטפלת אינגרטיבית- גם דינאמת, גם קוגניטיבית, היפנוזה, דמיון מודרך ו EMDR כל הארטילריה האפשרית. רק מלחשוב על לחפש מטפלת שכזו אני מתייאשת ומוותרת וגם סביר להניח שהעלות תהיה גבוהה. קראתי שאתה מציין שאת החרדה ניתן להפחית בעוצמתה אבל לא להעלימה לגמרי, ואני תוהה מדוע זה כך? ואיזו תקווה ומוטיבציה הדבר הזה נותן? בנוסף, עשיתי את כל הטעויות האפשרויות בנושא, כגון קריאה של אינספור מחקרים, מאמרים ותאוריות על הפרעות שונות ורבות שלבסוף אינני יודעת להבדיל ולומר ממה אני סובלת באופן אובייקטיבי וממה אני מצפה או מדמיינת על סמך הסטטיסטיקות. כמו-כן, אני משערת שלימודי פסיכולוגיה לתואר שני לא יעשו עימי חסד עכשיו, נכון? יש עוד הרבה על מה לכתוב אבל אסתפק בכל לעת עתה ולו רק מהסיבה שאינני יודעת מאיזה צד - אני לא נפגעתי (הנרקסיסטי, הטראומטי, התאורטי וכו'...) תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אז מה היה לנו

הוספת תגובה

• תשובה לנועה

ד''ר אודי אורן
    08/02/2009

לנועה שלום,
    חוש ההומור שלך לא נפגע (-:
    מצאי מטפל באזור מגורייך.
    אני בעד לתת לאנשים תקוה מציאותית.
    המטפל/ת שתבחרי תוכל לתת לך תשובות יותר מדוייקות.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרֵדַה מכל דבר
    ליה
    03/02/2009

שלום לכם.. מאז ומתמיד הייתי חסרת ביטחון וביישנית,הייתה תקופה ש'בניתי' לי ביטחון והרגשתי טוב עם עצמי. אבל זה כבר 4 שנים שאני נמצאת במעין חור שחור.לא שמחה ולא מרגישה מסופקת משום כלום. תמיד יש את המילה אם..אם אתחיל לעבוד ואם אתחתן אהיה רגועה ושמחה.אבל עבדתי ואני נשואה ובכל זאת לא שמחה.רק בדיעבד כשאני מסתכלת על תקופה שהייתה באמת יפה ושמחה מבחוץ אני אומרת איך לא הערכתי ,איך לא ידעתי לשמוח ? עזבתי את העבודה לפני חצי שנה ומאז אני יושבת בבית מפתחת לי חרדות על גבי חרדות.מפחדת לדבר עם אנשים,מפחדת ללכת לריאון עבודה,כבר קרה ששלחתי קורות חיים התקשרו אליי ולא עניתי או במקרה היותר גרוע עניתי ואמרתי שאגיע בשעה שצויינה ופשוט לא הגעתי. :( אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי ואיך לצאת מהמצב שאליו נקלעתי,אף פעם אני לא זוכרת שהיו לי דפיקות לב מואצות,קושי לנשום ,סחרורות,הפרעות בדיבור כמו גימגום,בליעת מילים וחוסר ריכוז. אני מרגישה שהחרדות פוגעות בי ומונעות ממני כל דבר מהנה.אני מפחדת פחד מוות מכישלון,אני מעדיפה לא לנסות דבר העיקר לא להיכשל.המחשבה שלא אצליח משתקת אותי וגורמת לי לא לעשות כלום עם עצמי. אני רוצה לטפל בזה אבל אתם מאמינים לי שרק המחשבה ללכת לטיפול קבוצתי מרתיעה אותי?המחשבה שאצטרך לדבר מול קהל אנשים על מנת לעזור לי מפחידה אותי :( מה עושים?איזה טיפולים יעזרו לי להעלים אחת ולתמיד את הפחדים והחששות שלי? סליחה על האורך ותודה מראש על התשובה. יום טוב ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    חרֵדַה מכל דבר

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

ד''ר אודי אורן
    03/02/2009

לליאת שלום,

חבל לחכות. חבל לסבול כל כך הרבה, וכל כך הרבה זמן.
    גשי לטיפול! ודאי שלא טיפול קבוצתי במצבך הנוכחי (אולי בעתיד אבל לא נראה לי שיהיה צורך).
    גשי למטפל המתמחה ב- EMDR ו/או בטיפול התנהגותי קוגניטיבי.
    את יכולה, בעזרת מטפל המתמחה בטיפול בחרדות, להתגבר על רוב מוחלט של (ואולי על כל) המגבלות שהחרדות יוצרות.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה ד'ר...

ליה
    03/02/2009

הייתי שמחה לקבל קצת מידע על הטיפול שאתה ממליץ,כמה מפגשים צריכים לקחת פחות או יותר,האם הטיפול באמת מוכיח את עצמו ומעלים את החרדות?והאם הם חוזרים לעיתים קרובות? כמו כן,אשמח לדעת האם יש מומחים לחרדות שאפשר לסמוך עליהם בקופות החולים? תודה מראש ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

ד''ר אודי אורן
    03/02/2009

לליאת שלום,
    הטיפולים שהצעתי לך הם הטיפולים הטובים ביותר לטיפול בחרדות ובתגובות לארועי חיים קשים. קשה לי מאד לדעת לכמה מפגשים את זקוקה. רק המטפל יוכל לתת הערכה לאחר שיכיר אותך טוב יותר. הטיפולים האלו הם ממוקדים ולכן קצרים יחסית, אך בסופו של דבר אורכם תלוי בכמות ובעומק הנושאים שבהם יהיה צורך לטפל.
    נדיר שהחרדות נעלמות לחלוטין, אך יש ירידה דרמטית בשכיחות ובעוצמה שלהן.
    יש מומחים במסגרת קופות החולים אך צריך לבקש שיתנו לך מטפלים המתמחים בטיפול בחרדות (מטפלי EMDR ו- CBT - קוגניטיבי התנהגותי). אל תתביישי לשוחח עם המטפל בטלפון כדי לוודא את נסיונו בתחום.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוביה כמעט מכל דבר.
    נירית
    02/02/2009

הי שמי יעל ואני בת 21, כשהייתי בגיל 4 אימי נפטרה ממחלת הסרטן, ומאז כבר מגיל קטן כמעט כל דבר שקורה לי(או לא קורה לי),אני חושבת שיש לי סרטן,ואני מרגישה דברים מוזרים,וכל הזמן רצה לרופאים, וזה לא הבעיה היחידה,יש לי פחד ממוות גם שלי וגם מהאנשים שקרובים אלי,אני מפחדת גם לישון לבד בלילה ,טוב אני לא רוצה לפרט את כל הפחדים כי יש המון, המצב החמיר שלפני חודשיים הכלבה שלי מתה באופן פתאומי ומאז הפחדים מתחזקים וקשה לי לתפקד ככה, אשמח לקבל עזרה תודה יעל.

לקביעת תור
    סגירה
    פוביה כמעט מכל דבר.

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ד''ר אודי אורן
    03/02/2009

ליעל שלום,
    אין ספק שכדאי שתפני לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל המתמחה ב- EMDR ו/או בטיפול קוגניטיבי התנהגותי. הקשיים שאיתם את מתמודדת נובעים מהטראומה שחוית כילדה, אך מאז התפתחו לכל מיני כיוונים.
    אני מאמין כי טיפול בידי איש מקצוע המתמחה בטראומה וחרדה יכול לעזור לך רבות.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת טיסות
    אנונימית
    01/02/2009

היי, אני בחורה בסביבות גיל 30, לא סגורה מאוד,ואינטליגנטית, שסובלת מפוסט-טראומה בלי לפרט. הבעיה שהובילה אותי לפורום הנה חרדת טיסות. זו לא החרדה היחידה שלי, ואין לי ספק מה המקור שלה. בשנים האחרונות לאחר טיפול פסיכולוגי ממושך, מצבי הנפשי השתפר, אך עדיין אני סוחבת על גבי את העבר שלא מרפה. לכן קוראים לזה פוסט טראומה. אני יכולה לפתח תגובה קיצונית יותר למצבים מלחיצים מאנשים אחרים, כי זה זורק אותי אחורה למצבים של חוסר שליטה שהייתי בהם. משום כך, בהווה אני מנסה מאוד להיות בשליטה, לדוגמא: אני מרגישה הרבה יותר בטוח כשאני נוהגת מאשר כשמישהו אחר נוהג. אני משוכנעת שאני נוהגת טוב יותר ויותר בזהירות, והאמת היא שיש בזה שמץ של אמת גם, משום שאני חייבת להיות בשליטה. בעבר עד גיל 20, טסתי מספר פעמים. אך בגיל 20 זו הייתה הטיסה האחרונה שלי. אני יודעת שפחד הטיסות הוא לא שורש הבעיה וזה רק איזשהו סימפטום. אין לי כסף להמשך טיפול פסיכולוגי (הייתי שנים בטיפול), ובאיזשהו מקום אני גם לא מאוד משוכנעת שזה מה שיפתור לי את כל הבעיות (ללא ספק). זה תלויי רק ברצון שלי. 1 קראתי בתגובות קודמות, שיש מקומות שמקבלים לטיפול פסיכולוגי ללא כסף, או בעלות נמוכה. היכן יש מקום כזה בירושלים? 2. זה לא שיש לי איזה טיסה מתוכננת בזמן הקרוב, אך אני יודעת שאני עלולה בעתיד להיות במצב של טיסה שאצטרך או ארצה לעשות, ואני לא רוצה למנוע מעצמי לראות עולם ולהתפתח, לא רוצה לגרום לעצמי להיכנע לפחדים. מה עושים? תודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת טיסות

הוספת תגובה

• תשובה לאנונימית

ד''ר אודי אורן
    01/02/2009

שלום רב,
    כדי לטפל בטראומות ובתוצאותיהן כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד טראומה כמו EMDR.
    לכל קופות החולים יש טיפולים פסיכולוגיים מסובסדים. מה שחשוב זה לדרוש מטפל המתמחה ב- EMDR או בטיפול ממוקד טראומה אחר (עוד ועוד דיבורים לא יעזרו). EMDR הינו טיפול מוצלח ביותר לפוביות בכלל ולפובית טיסה בפרט, וביחוד כאשר הפוביה "יושבת על" טראומה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממעליות
    דנה
    31/01/2009

לסבתא שלי יש פחד נוראי ממקומות סגורים אפילו אם המקומות מרווחים מאוד, היא לא ניכנסת אליהם הבעיה מתבטאת בעיקר במעליות. אי אפשר לעלות איתה במעליות ולעיתים אין ברירה כי יש מקומות מרוביי קומות, כל עליה איתה במעלית אפילו של 5 שנית מלווה בחרדה ולחץ של הסובבים אותה וזה פשוט מורט שערות, היא כול כך לחוצה שאפשר להתפוצץ. הרבה פעמים היא גם בחרדה ממקומות שלא ממש סגורים כמו במכונית כשלא פותחים חלון, וכשמדליקים חימום. בדרך כלל היא גם מרגישה במקומות האלה שהיא לא יכולה לנשום האם יש פיתרון לבעיה? מכיוון שהבעיה לא מלחיצה רק אותה אלא גם את סובביה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממעליות

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ד''ר אודי אורן
    31/01/2009

לדנה שלום,

לסבתא שלך יש קלסטרופוביה או פחד ממקומות סגורים. זוהי תופעת חרדה מוכרת ושכיחה למדי.
    יש בהחלט פתרון לבעיה הזו בטיפול פסיכולוגי ממוקד.
    אנא חפשי מטפל EMDR או מטפל התנהגותי קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    אורטל שעיה בת
    29/01/2009

אני בת 18 וחצי מפתח תקוה . וקשה לי לצאת לתקופה ארוכה מהבית כלומר בין יום ליומיים וגם היה קשה לי שאמא שלי נוסעת לחוץ לארץ ואפילו ניסיתי להתאבד ממש לא נעים לי מהמצב הזה אני בוכה המון קשה לי לישון ולנשום וגם אני בקושי אוכלת ואני מרגישה שאני מאכזבת את עצמי כי אני רוצה כן לצאת ולהנות וגם מאכזבת את בני המשפחה והחברים . אני רוצה עזרה בדחיפות אודה לך מאוד אורטל

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• תשובה לאורטל

ד''ר אודי אורן
    30/01/2009

לאורטל שלום,
    את סובלת מחרדות הניתנות לטיפול. אין סיבה להתייאש. יש סיבה לפנות לטיפול.
    אנא חפשי מטפל EMDR או מטפל התנהגותי קוגניטיבי בפתח תקוה. את תרגישי הקלה במהירות יחסית. יש מטפלים כאלו בתחנה לבריאות הנפש בפתח תקוה וגם בפרקטיקות פרטיות.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות
    סמדר
    29/01/2009

אני בת 43 סובלת מחרדה חברתית ניסיתי הכל במהלך החיים. בין היתר דיקור סיני דימיון מודרך טיפול בקבוצות גהה טיפול תרופתי אני לא יכולה עם תופעת הלואי של חוסר חשק מיני וזה קרה לי בכל בכדורים לאחרונה ניסיתי גם תרופות הרגעה אך אני מפחדת להמשיך איתם מחשש להתמכרות . אצלי זה משהו כרוני . נמאס לי לחיות עם החרדה שמלווה אותי לאורך חיי כמו צל מה הפיתרון שלי שקלתי אולי קצת אלכוהול בתה של הבוקר אך איזה סוג? נראה לי שגם הפסיכיאטרית התיאשה ממני .......

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• תשובה לסמדר

ד''ר אודי אורן
    30/01/2009

לסמדר שלום,
    נשמע שבאמת ניסית הרבה דברים. הטיפול הקבוצתי בגהה נחשב ליעיל לבעיות כאלו.
    אני יכול להציע לך טיפול התנהגותי קוגניטיבי פרטני וטיפול EMDR הנחשבים ליעילים בבעיות חרדה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס 0.5 מ"ג ??
    קובי
    27/01/2009

אני בן 37 רווק גר עם ההורים סובל כבר למעלה משנה וחצי מחרדות ופוביות אני נוטל בערב קבוע סרוקוול 100 מ"ג והסרוקוול תאמין לי מרגיע אותי אחרי שעה שעתיים לאחר הנטילה אבל שאני קם בבוקר בשעות 9-11 כבר לדעתי ההשפעה נעלמת . ובנוסף אני נוטל קלונקס 0.5 מ"ג שלוש פעמים ביום כבר חצי שנה פלוס ובזמן האחרון אני מרגיש שהוא לא משפיע ואיננו מרגיע . השאלות שלי הם : 1.הגיוני שסרוקוול משפיע בין שש לשמונה שעות לאחר הנטילה ? 2.מדוע הקלונקס כבר לא משפיע עליי והאם יש משהו אחר יותר חזק וטוב כי כבר התנסתי ב-SSRI ולא עזר ?

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס 0.5 מ"ג ??

הוספת תגובה

• לקובי

ד''ר חיים היילפרין
    01/02/2009

אני מניח שאת הסרוקוול אתה מקבל לטיפול במחלה דו קוטבית (מניה-דפרסיה) כרונית, לא בחרדות, ושבשנה וחצי האחרונות התחלת לסבול גם מחרדות, להן מיועד הקלונקס. הסרוקוול אינו אמור להשפיע על החרדות בטווח של שעות, כמו שאמור לעשות הקלונקס, ואם הקלונקס חדל להשפיע עליך כדאי לך להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל בך. טיפול ארוך טווח בהפרעה כרונית הוא תהליך דינאמי ועשוי לשלב תרופות (ומינונים) שונים - ולכן הכתובת האולטימטיבית לשאלות כגון אלה היא הרופא המטפל שמכיר אותך ואת מצבך לאורך השנים טוב יותר מכל אחד אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר חיים היילפרין

קובי
    06/02/2009

הרופא המטפל בי איבחן אצלי פוביות וחרדות ואז הוא נתן לי סרוקוול 100 מ"ג לקחת בערב כי זאת תרופה מרדימה . ולגבי הקלונקס 0.5מ"ג אני לוקח שלוש פעמים ביום כבר חצי שנה לערך אבל בזמן האחרון השפעתו נחלשת מאוד , האם יש תחליף לקלונקס ? וניסיתי את ה-SSRI שלא עזר לי כלל אלא העלה לי את מפלס החרדות והפוביות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    אלמה
    27/01/2009

שלום אני מנסה להכניס להריון שלישי ושלשום קבלתי וסת מאז אני בחרדות לחוצה מחשבות שלליות כמו אני בטח לא יכולה להכניס יותר להריון או שהזרע של בעלי כבר לא טוב יותר אני כל הריון בלחץ אני משתגעת מעצמי היתה לי הפלה בוששת לפני ההריון הראשון שלי ואחרי ההפלה נכנסתי נורא חזק לחרדות אללו אני יודעת שאני יכולה להביא ילדים לעולם יש לי שני אוצרות בבית אבל שוב שוקעת לחרדות ולמחשבות אני כבר בלחץ מה יהיה ושוב יגיע המחזור חלילה אני יכניס לעוד יותר חרדות ממה שאני החשב ומגיע ההריון המיוחל אני חוששת שמה לא יראו דופק או משהו לא תקין וזאת בגלל ההפלה שהיתה לי שאני המון חושבת אליה שהיתה יכולה להיות לי עוד ילד ילדה מה עושים? האם אפשר לקחת משהו כדי להרגע? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• תשובה לבת

ד''ר אודי אורן
    30/01/2009

לבת שלום,
    דברי עם הרופא שלך לגבי תרופות נוגדות חרדה בזמן ההריון.
    אני ממליץ כי לפני שתקחי תרופות תפני לקבלת טיפול פסיכולוגי ממטפל המתמחה ב- EMDR. שיטה זו מצליחה לעזור לאנשים רבים שחוו ארועים קשים שממשיכים להשפיע עליהם באופן שלילי. ברור לי שההפלה שעברת היא טראומה שממשיכה להעלות חרדות.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול
    אהוד
    26/01/2009

שלום רב, אני כבן 24 ובכוונתי לפנות לטיפול פסיכולוגי עקב דיכאון וחרדות. אני חושב/מניח שאני מרגיש ככה אולי בגלל העבר שלי. מה קודם בסדר העדיפויות לפנייה לטיפול? שיטת טיפול שבה משתמש המטפל או הכימיה והקשר שיווצרו ביני לבין המטפל? האם עלי לקחת בחשבון את שיטת הטיפול לפני שאני פונה לטיפול או שפשוט הקשר שיווצר בינינו הוא החשוב, לא משנה מהי שיטת הטיפול ? אשמח לתשובה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול

הוספת תגובה

• לאהוד

ד''ר חיים היילפרין
    29/01/2009

שתי הנקודות שהעלית חשובות ואין מקום להתפשר עליהן... במקרה של דיכאון וחרדות, השיטה הטיפולית המומלצת היא הגישה קוגניטיבית-התנהגותית. מבין המטפלים בגישה זו עליך למצוא מטפל שאיתו תיהיה לך כימיה טובה, ואם הדבר אינו כך אל תהסס לנסות אחר. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    כרמית
    25/01/2009

שלום.אני בת34 גרושה מזה שנתיים וחצי,בודדה בארץ.הילדים שני בנים בני 6.5 ו5,האבא בתמונה אך לא בהתלהבות יתרה,כמו כן התמונה האחרונה שהם ראו לפני שביקשתי שיעזוב זאת סטירה ודחיפה לקיר ובעצם אף פעם לא היתה אווירה של כבוד כלפי מצידו.אני ברקע ילדה מוכה עם אב אלכהליסט,הוריי לא התגרשו,מעולם לא הבנתי את אמי בנושא.כעת יש לי בעיה עם עצמי ולעיתים אני ממש מיואשת,בני הגדול מאוד פעלתן,הרבה פעמים מציק לאח שלו,בקיצור לפעמים אני לא מצליחה להשטלת על עצמי ונותנת לו פליק או סטירה.ברור לי שזההוא מעגל סגור שצריך לפרוץ אך אינני יודעת איך.בריאותי הנפשי גם בעבר לא היה טוב היתי בדיכאון אחרי לידות,גם עכשיו חיי הם עבודה בית ולהפך.אנא עזרו לי ,אני ממש במצוקה,כועסת על עצמי ומיואשת.חשבתי שאולי הילד עם הפרעת קשב וריכוז אך לפי ההצלחות בבית הספר לא נראה כך.הבעיה היא אצלי.אנא עזרו לי ! תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תגובה לכרמית

ד''ר אודי אורן
    30/01/2009

לכרמית שלום,
    סיפור לא פשוט אך את נחושה לשנות אותו. כל הכבוד.
    כמובן שטיפול פסיכולוגי עשוי לעזור ובכל לשכת רווחה יש שירות כזה, אבל אני מאמין שהכיוון צריך להיות אחר.
    נראה לי שחשוב שתוסיפי קהילה לחיים שלך ושל ילדייך. תחושת הבדידות וההתמודדות לבד מקשה עלייך מאד.
    תסתכלי סביבך: הגן ובית הספר של ילדייך, המתנ"ס, בית הכנסת, קבוצת תמיכה לאמהות לילדים, או כל תחום אחר שמעניין אותך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היום שאחרי המלחמה
    גילי
    21/01/2009

אני תושבת הדרום ועד לפני מספר ימים הייתי יצוקה בתוך הממד ביחד עם בעלי ושלושת ילדיי. במהלך כל תקופת המלחמה בעלי ואני הפגנו חוסן ותפקדנו בצורה כמעט מושלמת ובכך גרמנו לכך שגם ילדינו היו רגועים ועברו את התקופה הקשה בשלום. עזרנו ועודדנו גם חברים ובני משפחה. עם סיום המלחמה והחזרה לשיגרה נתקפתי בעצב נורא ובכל פעם שאני נשאלת איך עברה המלחמה אני מיד פורצת בבכי.האם זוהי תופעה נורמאלית שעשויה לחלוף ?

לקביעת תור
    סגירה
    היום שאחרי המלחמה

הוספת תגובה

• תשובה לגילי

ד''ר אודי אורן
    22/01/2009

לגילי שלום,

זאת תגובה נורמלית לאחר תקופה שבה "עשית שריר פסיכולוגי" באופן כל כך מוצלח.
    אם התופעה הזו לא תחלוף תוך מספר ימים אני ממליץ לך לפנות לטיפול EMDR המתמחה במצבי טראומה והשפעותיהם. הטיפול מצליח לעזור ברוב המקרים לאחר מספר פגישות קטן.
    ספרי לי באיזה אזור בדרום את גרה ואשמח לעזור לך למצוא מטפל מתאים.
    בברכה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נהיגה
    יוספה
    21/01/2009

שלום, אני חוששת שאני סובלת מחרדת נהיגה ואני מעונינת לדעת מה האופציות לטיפול בנושא? האם ישנו מקום שניתן לעבור איבחון כלשהו בנושא? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נהיגה

הוספת תגובה

• תשובה ליוספה

ד''ר אודי אורן
    22/01/2009

ליוספה שלום,
    האיבחון יכול להתבצע אצל כל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי קוגניטיבי המתמחה בטיפול בחרדות ופוביות.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליוספה משני

שני
    05/02/2009

היי יוספה אנחנו מתעסקים בנושא בתוכנית טלוויזיה , אשמח אם תוכלי ליצור איתי קשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טפול בחרדת נהיגה

דינה כהן קטאי
    11/03/2009

שמי דינה. מנסיוני ומתוקף הכשרתי אני מאמינה שהדרך הבטוחה לטפול בחרדת נהיגה היא לנהוג..ולכן רצוי לפנות למורה לנהיגה,רצוי כזה שמרגיש לכם איתו טוב ושיוכל להיות קשוב אלכם,לאלו ששעורי נהיגה לא יספיקו רצוי לשלב גם טפול קוגנטיבי אצל מטפל שמומחה לשיטה..אותי אפשר להשיג בטל *** ההודעה נערכה - נא לא לפרסם פרטים שיש בהם משום פרסום לגוף מסחרי***

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה
    אמא של....
    21/01/2009

שלום רב! ביתי בת 17 סובלת מתופעות שונות אולי גם קשורות אחת בשנייה וזאת הייתי רוצה לספר בכדי לקבל את העזרה המתאימה. מדובר בילדה חולה נולדה בלידה קשה מטופלת ולכן יש לרוץ עימה לבתי חולים, מכיוון שהיא תלותית בי ואינה עצמאית .לומדת בבי'ס רגיל כיתה קטנה . במסגרות מחוץ לבית אין טענות. יש שאלות שמופנות לגורמים ,אבל פחות מאשר מופנות אלי כאם. אני גרושה אביה של ביתי לא בקשר איתה וזה מספר רב של שנים כמעט מאז לידתה. ביתי סובלת מדאגות יתר לדוגמא:אם אמורה להפגש עם חונכת חדשה. אם אמורה להתחיל מסגרת חדשה. אם נעדרה מביה'ס עקב טיפולים ,יום למחרת אין את הבטחון ללכת . אם מדובר בטיולים מחוץ לבית. . יש לה פחד לאבד את הביקור הקבוע אחת לשבוע אצל הדוד שזה מפגש משפחתי, שאולי באיזה שלב זה נגמר. במסגרת אחה'צ כמו חוגים ,אם מישהו העיר לה הערה קטנה ,קשה לה אח'כ ללכת למסגרת. רוצה לצאת איתי מחוץ לבית הרבה מאוד ובזמן היציאה הכייפית תבקש ותבטיח את עצמה לגבי היציאה הבאה או הכייף הבא שאמור להיות בשבוע הבא. תדבר על זה כל השבוע עד ליעד הבא .התשובות מספקות אותה בדיוק לכמה דקות ושוב השאלה חוזרת. שמתי לב שהיא שקטה יותר שאני יוצרת מערכת שעות ובה כתוב הכל . חוזים שונים ובהם הכל כתוב היא מעיינת בהם וקצת פחות שואלת . מרגישה מעין מלאות לשבוע אחרי . . מדובר בילדה חכמה מאוד שמבינה שהשאלות המופנות כבר מפריעות ושואלת שאלות עקיפות הנותנות לה בעצם תשובה לגבי מה שמטריד אותה. החיים נהפכים לא כייפיים בנוסף לריצות הרפואיות יש שאלות ופחדים לגבי פרידות.עדיף עכשיו ולא אח'כ. חברות אין הרבה יש חברה אחת ,הקשר בעיקר יציב דרך המחשב .אם החברה כועסת יש לביתי את הפחד שלא תכעס בפעם הבאה וכן תרצה את החברה כמה שיותר שרק זה לא יקרה שוב . עם החברה הזאת תחפור ותשאל שאלות חוזרות על עצמן . לא תסכים להשתתף בחברה ,אם אותה חברה נימצאת עם חברה נוספת , כי ביתי לא רוצה להתחרות עם בן אדם נוסף . שמתי לב אנשים שהיא בטוחה בהם טועמים יותר מהשאלות שלה . רוצה דברים קבועים ,ללא שינויים ואם שינויים יחד איתי .הבילויים לא כייפיים נהפכים להיות מבקשה אחת לשנייה ממחשבה אחת לשנייה מדאגה לדאגת ייתר רק אם אתן תשובות חד משמעיות ללא היסוס ללא אולי תהיה יותר רגועה. במה מדובר , האם יש פתרון לבעייה . האם אפשר לטפל גם בתרופות טבע מתאימות בגלל בעיותיה הרפואיות כולל שיטפי דם מוחיים שהיו וכרגע הרחבה קלה בין חדרי המוח. מדובר בחזות חיצונית מגושמת,לכן גם החוסר בטחון .עם דיאטה תיראה טוב מאוד ואנחנו עובדות על כך. ילדה יצירתית ודורשת כל הזמן תעסוקה .יש אנשים שהיא רוצה אותם כל הזמן גם מרחוק ,דרך טלפון שמתי לב אנשים שהם סובלניים מלאים בטחון שמוקרן לעזרתה.החיים שלה הם בזכות מצב רוח טוב של מישהו אחר. ביתי מטופלת כשנתיים בטיפות פירחי באך המהולים עם הומאופטיה. יש להם תוצאה חלקית. אודה לכם על כיוון מתאים ,ללא תופעות לואי.

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה

הוספת תגובה

• לאמא של...

ד''ר חיים היילפרין
    23/01/2009

הכיוון המתאים ביותר לבתך, ללא תופעות לוואי, הוא שיחות עם פסיכולוגית קלינית. טיפול שכזה ייתן מענה אופטימאלי לקשת הרחבה של הנושאים שהעלית במכתבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה