מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת בחינות במתמטיקהרוני10/01/2009
שלום שמי רוני ואני בת 15 לומדת בכיתה י'.. לאחרונה גיליתי שיש לי פוביה ממבחנים במתמתיקה,אני טובה במתמתיקה,מצליחה בשיעורים ובשיעורי בית והכל..אבל כשיש מבחן..הציון נמוך,אני רוצה כ''כ להצליח אבל זה לא מתאפשר...לאחרונה המליצו לי על כדור הרגעה ולקחתי אותו כשעה לפני המבחן.אבל גם זה לא הצליח,קיבלתי נכשל. אני מתוסכלת וכבר אין לי כוח להמשיך ללמוד כל חודש בערך יש לי מבחן. מה אני צריכה לעשות כדי להגיע להצלחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לרוני
ד''ר אודי אורן10/01/2009לרוני שלום,
סביר להניח שחוית חויה לא נעימה שקשורה למבחן במתמטיקה, והחויה הזו - "בעזרת" אלו שבאו אחריה - ממשיכה להשפיע על התפקוד שלך במצבים אלו.
לפני שאת פונה לטיפול אני מציע לך לתרגל מצבי מבחן בבית, כשאת נותנת לעצמך שאלות מהספר ופרק זמן קצוב לפתור אותן. בנוסף אני מציע לך לתרגל תרגילי הרפיה ולעשות תרגיל כזה ממש לפני המבחן.
והיה אם לא יחול שיפור משמעותי כדאי לפנות לטיפול. בקשי עזרה מהפסיכולוגית או היועצת הבית ספרית. כרגיל יש להם מומחיות בטיפול בנושאים אלו.
אם תחליטי לפנות לטיפול באופן פרטי, חשוב שתגיעי למטפל בשיטת EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר הלפריןבחור10/01/2009
שלום ד"ר, בהמשך להודעתי, כיצד ניתן להשיג אותך ? באמצעות איזה טלפון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לבחור
ד''ר חיים היילפרין10/01/2009ניתן להשיג אותי ב-08-9281224 או ב-052-2533683. אם איני זמין, השאר לי הודעה עם פרטיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבחור09/01/2009
שלום רב, אני סובל מחרדות לגבי מקרה מסויים שהיה במהלך עבודתי כמאבטח. לאחר המקרה סיימתי את עבודתי והכל נשכח כאילו לא היה. כעת לאחר תקופה של כמה חודשים, חזרתי לעבוד כמאבטח באותה העבודה, והמקרה מעלה לי חרדות מסויימות בזמן העבודה. חזרתי לעבודה הזאת כי נעלמה החרדה ולא חשבתי שאחווה אותה שוב, אך זה חזר.. אני רוצה לציין שאני רוצה להמשיך בעבודת האבטחה אבל אני רוצה במקביל לטפל בעצמי על מנת להפחית עד כמה שניתן את בעייה או להעלימה אם ניתן. אינני מעוניין ליטול כדורים. אודה לך על חוות דעתך.
למר בחור
ד''ר חיים היילפרין10/01/2009הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. במקרים כמו שלך מדובר בלא יותר משתיים-שלוש פגישות ואשמח לעזור לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- emdr וסרטןאילת08/01/2009
האם הטיפול יכול לסייע כחלק מהטיפול בסרטן? מדובר בהישנות של סרטן שד
כן, ודאי.
ד''ר חיים היילפרין09/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לאיילת
ד''ר אודי אורן10/01/2009לאיילת שלום,
בספרו החדש של דיויד סרבן-שרייבר "לא לסרטן" תוכלי למצוא מספר פרקים המתייחסים לנושא.
מטפלי EMDR תוכלי למצוא באתר עמותת EMDR ישראל.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנורית08/01/2009
למדתי בישיבת הסדר עד לפני שנה אולם היו לי במהלך כמעט כל תקופתי בישיבה כולל הצבא מחשבות טורדניות שחשבתי שהם פשוט יעלמו לי מתישהוא, זה לא קרה והמשכתי לסבול עד שלא יכולתי יותר ופשוט נטשתי את הישיבה ונתקעתי בבית במשך שנה שלמה בלי רצון לעשות כלום, מהצבא שיחררו אותי על סעיף נפשי, אני יודע שאני סובל ואני רוצה עזרה, מה הם הפתרונות בשבילי והאם בכלל יש אפשרות שאני לא יחשוב את המחשבות האלה(שמלוות גם כמובן בחרדה כי הם לא ממש משמחות בלשון המעטה...) יותר?
לנורית
ד''ר חיים היילפרין09/01/2009חבל שאתה סובל תקופה כה ארוכה וכמעט שאינך מתפקד בגלל משהו הניתן לטיפול שיחתי פשוט - כל מה שאתה צריך לעשות הוא לגשת למספר פגישות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אשמח לעזור לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מכניסה להריון לא רצויחסוי05/01/2009
שלום אני בת 24, ביחסים האינטימיים עם החבר הקודם היו לי כמה חוויות לא נעימות וכמעט נכנסתי להריון, אפשר לאמר שכל היחסים האינטמיים ביננו היו פשוט לא נכונים ויצרו אצלי פחד וחוסר אמון בנושא. אני לא יכולה ליטול גלולות מבחינה רפואית והביטחון שלי בקונדום הוא מעט מכיוון שזה ברור שהוא לא בטוח ב 100 אחוז. אני ובין זוגי רוצים להתחיל לקיים יחסי מין ואינני יודעת מה לעשות, הסיכויים שאוכל להשתמש באמצעי הגנה נוספים הם קלושים -גם מבחינה רפואית. כמו כן כאשר העלתי את הנושא לבצע בדיקת איידס הוא ייחס זאת לאמון שלי [הוא מאוד נזהר וכבר ביצע בדיקה] בו ולעובדה שאם משתמשים בקונדום אז זה מספיק,כמובן שלדעתי זה לא נכון ונורא התאכזבתי, למרות שבסופו של דבר אין לו בעיה לעשות שוב.אני לא יודעת איך להעלות בצורה נכונה שוב את הנושא וגם מה אפשר לעשות בנוגע לפחד מכניסה להריון לא רצוי. אשמח לעזרה.
חשש מהריון
ד''ר חיים היילפרין06/01/2009הדרך היחידה להבטיח ב-100% שלא תכנסי להריון היא לא לקיים יחסי מין... שימוש נכון בקונדום מונע הריון בהסתברות המתקרבת ל-100% (הסטטיסטיקה בפועל "מתקלקלת" בגלל שימוש לא נכון, קריעה וכד'). כדי למקסם את הסיכוי שלא להכנס להריון (מבלי להשתמש בגלולות), את יכולה להשתמש במספר אמצעים במקביל לקונדום, כמו ספוג, דיאפרגמה וקוטל זרע, התקן תוך רחמי וכיו"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולאליה04/01/2009
האם שיעול שלא נמצא לו בעיה רפואית יכול להיות שייך לחרדה או למשהו נפשי?שיעול יבש ומטריד יחד עם קוצר נשימה.ללא ממצא בכל הבדיקות האפשריות
לאליה
ד''ר חיים היילפרין04/01/2009בעקרון, כן. תשובה מבוססת יותר תוכל לקבל רק לאחר מתן אנמנזה ("תולדות המחלה") מפורטת יותר במפגש ראשון עם פסיכולוג קליני המנוסה בטיפול בחרדה. אשמח לסייע לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מטפל קוגניטיבי התנהגותיירון03/01/2009
שלום רב, אני זקוק להמלצה על פסיכולוג/ית שעוסקים בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי לטיפול בOCD וחרדות קשות. חשוב לי שיהיה מנוסה וטוב כמובן, מאזור המרכז.
לירון
ד''ר חיים היילפרין03/01/2009אתה יכול למצוא מטפל שכזה בקרבת מקום מגוריך באלפון הפסיכולוגים, או באלפון איט"ה (איגוד הפסיכולוגים הקוגניטיביים - התנהגותיים), או לפנות ישירות אלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר היילפרין
ירון03/01/2009היי ד"ר, כמה שנים אתה מטפל בCBT? הבנתי שאתה מטפל בבאר יעקב. זה קצת רחוק לי כי אני מהמרכז. אם יש מישהו טוב שאתה מכיר מהמרכז שעושה CBT לOCD אשמח אם תמליץ לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לירון
ד''ר חיים היילפרין03/01/2009עשרים וחמש שנים. אני נמצא במרחק של כעשרים דקות נסיעה מת"א ברכב או רכבת (התחנה נמצאת כמאתיים מ' מהקליניקה); אתה יכול כאמור לבחור מטפל הקרוב יותר למקום מגוריך באלפון איט"ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ירון05/01/2009האם לדעתך ומניסיונך טיפול קוגנטיבי התנהגותי לOCD הוא קשה יותר מהפרעות חרדה אחרות ומדיכאון? האם בטיפול בOCD יש יותר צורך בהתערבות תרופתית מאשר ההפרעות הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לירון
ד''ר חיים היילפרין06/01/2009התשובה לשתי השאלות חיובית בעקרון, אך השונות בין מטופלים וחומרת מצבם כה גדולה שאין לכך משמעות - יש להעריך כל מקרה לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר
ירון06/01/2009למה אתה לא מופיע באלפון של איט"ה?
לירון
ד''ר חיים היילפרין08/01/2009איט"ה היא גוף חדש יחסית ורק אחד מאגודות מקצועיות רבות שהייתי יכול להיות חבר בהן מתוקף עיסוקי... אני חבר פעיל רק באגודת הפסיכולוגים האמריקאית (APA) - שהיא, אגב, הארגון המקצועי הגדול בעולם - משנת 1984, ובהסתדרות הפסיכולוגים בישראל (הפ"י), מאז חזרתי ארצה ב-1992.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לטיפול
שרון24/08/2010שלום רב, ממליצה על מטפלת קוגנטיבית מדהימה ובעלת ניסיון רב, שמה *** ההודעה נערכה - נא לא לציין פרטים שיש בהם משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי *** מקבלת באזור ת"א. אני מטופלת שלה וממליצה בחום. בהצלחה..(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעולתן של תרופות הSSRIרן03/01/2009
שלום, אני סובל מOCD ורציתי לדעת כיצד תרופת SSRI עובדת. למעשה שאלתי היא: האם היא גורמת לשינוי פיזיולוגי קבוע במוח? 1. אני יודע שהתרופה חוסמת את הספיגה מחדש של התאים שמשחררים את הסרוטונין, אך האם חסימה זו נשמרת גם לאחר הפסקת השימוש בתרופה? האם התאים עצמם חוזרים לתפקוד רגיל לאחר שמפסיקים את נטילת התרופה? 2. הבנתי שכתוצאה מנטילת התרופה נוצרים עוד קולטנים של SSRI במוח. האם זה אומר שלאחר נטילת התרופה והפסקתה מספר הקולטנים לסרוטנין במוח גדל? תודה על תשובותיכם
לרן
ד''ר חיים היילפרין03/01/2009בעקרון, תאי המוח המושפעים מתרופות SSRI חוזרים לתפקוד רגיל לאחר שמפסיקים לקחת את התרופה. איני יודע על שינוי במספר קולטי הסרוטונין עקב נטילת התרופה, אך קיימים דיווחים בספרות (בעיקר הפופולרית, כמו ויקיפדיה) על השפעות לוואי מתמשכות (כמו עיכוב אורגזמה) אצל מטופלים שלקחו את התרופה לזמן ממושך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסתימיהחן02/01/2009
שלום רב, איזה טיפול עשוי להועיל, לעזור, לדיסתימיה שנמשכת שנתיים(גם חרדה קלה שנמשכת כמה חודשים)? אינני מעוניין בתרופות אלא רק בשיחות. האם טיפול פסיכולוגי עשוי לעזור? אם כן, באיזו גישה טיפולית כדי יותר? אודה לתשובתך.
לחן
ד''ר חיים היילפרין03/01/2009כן, טיפול פסיכולוגי יכול לעזור, והגישה הטיפולית המומלצת היא הגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד קהלמתולתלת01/01/2009
שלום שמי שיר ואני בת 15 וחצי. הפחד מקהל התחיל השנה, נאלצתי לעשות פרזנטציות מול קהל ופשוט הקול שלי התחיל לרעוד וכולי רעדתי, וגם לפעמים שאני רוצה לספר משהו לחברים שלי אני גם מגיבה כך. אני שונאת לנסות להתמודד מול הפוביה הזאת, ואני לא מבינה למה הפוביה הזאת התחילה ובשנים קודמות לא סבלתי ממנה. זה מגיע למצב שאני דוחה פרזנטציות בכיתה, וזה מתסכל. אני לא יודעת מה לעשות. שמעתם על "ריגעון יום" של הדס? האם זה עוזר? אני מעדיפה תרופות טבעיות. תודה מראש, שיר.
לשיר
ד''ר חיים היילפרין03/01/2009את סובלת מ"פחד קהל" קל והדרך הטובה ביותר לטפל בו היא מספר פגישות - לעיתים מספיקה פגישה או שתיים - עם פסיכולוג המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אינני ממליץ על טיפול תרופתי במקרים כמו שלך מאחר וקל מאד לפתח תלות (פסיכולוגית) בתרופה שלא לצורך. (לגבי "תרופות טבעיות", כדאי שתדעי שהחלוקה בין תרופות "טבעיות" ו"לא טבעיות" (או סינתטיות) אינה משמעותית – החלוקות המשמעותיות הן בין תרופות יעילות ל"תרופות" שאינן יעילות ובין תרופות רעילות לתרופות שאינן רעילות; ישנן תרופות טבעיות שרעילותן רבה ויעילותן נמוכה ותרופות סינתטיות שיעילותן רבה ורעילותן נמוכה...). דרך טיפול נוספת היא הצטרפות לקבוצות הנפגשות במיוחד למטרה זו. בארה"ב ישנן זה שנים אגודות כמו Toastmasters או Hopeful Talkers המסייעות לאנשים להיפטר מפחד קהל; בישראל הנושא פחות ממוסד אך מתקיימות מדי פעם סדנאות או קורסים המאפשרים למשתתפים לתרגל באופן הדרגתי ומבוקר הופעה בפני קהל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץחן31/12/2008
שלום רב ד"ר אני בן 23 וסובל ממצב רוח ירוד מזה כ4חודשים, (אולי דכאון, אינני יודע). תחושת עצבות , לא נהנה מפעילויות שנהניתי מהן בעבר. היעדר שמחה מאירועים משמחים, חוסר ריכוז. אני אמנם ישן ואוכל בצורה סבירה-טובה. בנוסף בעקבות המצב הזה מלוות אותי חרדות מסויימות. יש מספר גורמים שאני חושב שהם הגורמים למצבי. אני גם סובל מבעיית עור שלדעתי יתכן נגרמה ממצב נפשי שהייתי שרוי בו. אני רוצה להתחיל טיפול אבל לא יודע לאיזה סוג של טיפול לפנות, לא יודע אם להתחיל בטיפול בגישה הדינאמית, קוגנטיבית התנהגותית וכו'. כיצד עלי להחליט מה מתאים ונכון וטוב עבורי? אני ממש נמצא בדילמה רצינית מאחר ואיני יודע לאיזה סוג של טיפול לפנות. כמובן שאעדיף טיפול כמה שיותר מהיר ויעיל. אשמח לחוות דעתך.
תשובה ליאיר
ד''ר אודי אורן01/01/2009ליאיר שלום,
מהתאור שנתת אני מתרשם כי בהחלט יכול להיות שאתה סובל מדיכאון.
בעיות עור הם לא פעם תוצר של קשיים נפשיים.
טיפול התנהגותי קוגניטיבי נמצא יעיל לטיפול בדיכאון. טיפול EMDR הראה הצלחות בטיפול בבעיות עור. אני חושב שמטפל המתמחה בשתי הגישות יוכל בהחלט לתרום לך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב נמשך...אמיר31/12/2008
שלום, אני לוקח ציפרלקס כבר כמה שנים. לפני כן לקחתי סרוקסט, אך אחרי תקופה מסוימת הוא הפסיק לעזור לי בהדרגה. כמו כן הייתי בטיפול פסיכולוגי שלא עזר. הסיבה ללקיחת התרופות היתה שהחלו אצלי התקפי חרדה קשים, בנוסף לדיכאון שסבלתי ממנו תקופה ארוכה לפני כן. ניסיתי לא להתייחס לדיכאון עד שהתקפי החרדה הכריחו אותי. הציפרלקס עזר לי עם התקפי החרדה, אך הדיכאון נשאר - קשה לי מאוד לקום בבוקר, ואין לי מוטיבציה לכלום. מה עושים ? אני די מיואש. בנוסף, הופיעו אצלי צפצופים באוזניים, שהבנתי שהם תופעת לוואי אפשרית לציפרלקס - יש מה לעשות בנושא זה ? תודה מראש על התשובה
תשובה לאמיר
ד''ר אודי אורן01/01/2009לאמיר שלום,
בכל נושא הקשור לתרופות אנא פנה לפסיכיאטר המטפל.
איני יודע איזה טיפול פסיכולוגי קיבלת, אבל אם הוא לא היה התנהגותי - קוגניטיבי אני ממליץ לך לבדוק את האפשרות הזו.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה וציפרלקסנורה30/12/2008
נוטלת ציפרלקס זה 4 חודשים שלושהחודשים במינון 20 מג 10 בבוקר ו10 בלילה אחר התקף חרדה שקשור בלידה. במקביל טיפול קוגניטיבי התנהגותי - שיפור מסויים אך החרדות חוזרות בעוצמות משתנות הפסיכיאטירית ממליצה להתמקד בטיפול הקוגניטיבי, למרות שאין לה בעייה להחליף תרופה, היא טוענת שתרופה חרשה תמקד את החרדות בתרופה. האם אחרי 4 חודשים אין הטבה מיירבית צריך להחליף? האם כן להתמקד בתהליך הטיפולי ולהמשיך לסבול? הבנתי שאפשר גם לצאת מחרדות רק עי טיפול קוגניטיבי התנהגותי ללא תרופות, כמה זמן זה לוקח לפי מחקרים ? (ברור שאצל כל אחד זה אינדיוידואלי. תודה
תשובה לנורה
ד''ר אודי אורן30/12/2008לנורה שלום,
דברי הן עם הפסיכיאטרית והן עם המטפלת הקוגניטיבית. אחרי 4 חודשים צריך להיות שיפור משמעותי. אם אין שיפור כזה בהחלט יכול להיות שהטיפול התרופתי צריך להשתנות, ובהחלט יכול להיות שצריך להיות מיקוד אחר לטיפול הקוגניטיבי.
אין ספק שאפשר לצאת מחרדות ללא תרופות, אך סביר להניח שהשילוב משפר את אחוזי ההצלחה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיילבדוי29/12/2008
ד'ר שלום.. אני בן 21, חייל.. יש לי חרדה חברתית כבר כמה שנים טובות.. 67 במבחן לייבוביץ'.. הסימפטום שהכי בולט אצלי והכי מפריע לי הוא הסימפטום של הבליעת רוק, זה כל-כך מציק לי.. כבר כמה שנים ככה.. וזה כמובן קורה רק במצבים חברתיים, או כשאני מדבר עם מישהו בארבע עניים... אני משתדל שלא ישימו לב לזה, אך ככל שאני חושב על זה אז זה יותר מציק ולפי-דעתי גם יותר בולט לעין הזולת.. כשמדובר במקומות מאוד הומי אדם, כמו קניון, תחנה מרכזית, אז החרדה מגיעה לרמה יותר גבוהה, במצבים כאלה לפעמים רועדות לי קצת הידיים.. הייתי בשיחה אצל פסיכיאטר, הסברתי לו את כל זה.. כבר לפני שהגעתי אליו ידעתי שקוראים לזה חרדה חברתית.. הוא אמר שבקרוב אתחיל טיפול תרופתי בשילוב עם שיחות.. הבעיה שאני לא מעוניין בתרופות, אלא רק כמוצא אחרון.. ואני כן מאמין שיש מוצא ללא התרופות האלה.. רציתי לדעת, כמה זמן נמשך הטיפול ההתנהגותי או הקוגנטיבי?? מה אומר בדיוק המס' 67 במבחן לייבוביץ'?? מה זה רמת חרדה שהיא בולטת?? בולטת לזולת או הכוונה לרמת פעילותה בתוך תוכי? תודה.....!!!!
לחייל שלום
ד''ר אודי אורן30/12/2008לחייל שלום,
בהנחה שמדובר אך ורק בחרדה חברתית, הטיפול המקובל הוא טיפול קבוצתי ופרטני. סביר להניח שתוכל להתגבר על הבעיה ללא צורך בתרופות.
רמת חרדה בולטת היא רמת חרדה משמעותית שמשפיעה על תפקוד כזה או אחר (חברתי/מקצועי/...)
קשה לדעת מראש מתי ימשך טיפול בחרדה חברתית. טיפול התנהגותי-קוגניטיבי כרגיל מקצר את התהליך לעומת טיפולים אחרים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)