פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד קהל
    יפית
    20/01/2009

שלום, במסגרת עבודתי אני צריכה להגיש פרזנטציות לפני קבוצות של כ20 איש. בחלק מהמקרים מדובר במנהלים בכירים בחברה שבה אני עובדת. זה מהווה לעיתים סיוט עבורי , אני מתרגשת מאוד , יש לי דפיקות לב מואצות, החשיבה הופכת למבולבלת. אני נעזרת לאחרונה בכדור דרלין 10 מ"ג. אפשר לומר שהכדור מסייע לי . אבל היום לפני ישיבה רבת משתתפים עם אנשים חשובים, על אף שלקחתי את הכדור, התרגשתי והייתי לא מרוכזת. חששתי שיבקשו ממני להוביל חלק מהדיון אך למזלי לא הייתי צריכה להרצות , אלא מדי פעם השתלבתי בדיונים . קצת איכזב אותי שעל אף שלקחתי את הכדור דראלין (אני לוקחת אותו לעיתים רחוקות) לא שלטתי בעצמי. כיצד קורה שלפעמים הכדור מסייע - אני רגועה ובוטחת בעצמי מאוד בישיבות ולעיתים תופסת חוסר בטחון? האם מותר להגדיל את המינון של הכדור? כיצד מתגברים על הבעיה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד קהל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה ליפית

ד''ר אודי אורן
    22/01/2009

ליפית שלום,

שינוי מינון התרופה צריך להתבצע רק בהתייעצות עם הרופא שרשם לך את התרופה.

אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי שיאפשר לך להרצות בפני קהל ללא צורך בתרופות. מטפלי EMDR ומטפלים קוגניטיביים התנהגותיים מתמחים בטיפולים כאלו.

בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בעבודה-המשך
    נטע
    20/01/2009

ראיתי שהתגובה שלי לא מופיעה פה, אני לא יודעת אם זה אוטומטי או שלוקח זמן עד שזה מופיע. ליתר ביטחון אני כותבת אותה שוב. מאד נבהלתי מהתשובה שלך. האם אתה חושב שאני הולכת לעשות משהו רע? שאני לא אשלוט בעצמי? שאני במצב כל כך גרוע? האם אני נשמעת מטורפת לחלוטין? האם זה יוצא דופן מה שכתבתי? חוץ מזה, אין לי את הכסף לטיפול פסיכולוגי (בזכות העבודה הנפלאה בה אני עובדת). פניתי לפורום כדי לקבל לפחות קצת עידוד...לא כדי לשמוע שהבעיה שלי יותר רצינית משחשבתי...

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בעבודה-המשך

הוספת תגובה

• תשובה לנטע

ד''ר אודי אורן
    22/01/2009

לנטע שלום,
    התשובה לכל שאלותייך היא: לא!
    התגובה שלי נבעה מדבר מאד פשוט. את נשמעת סובלת וברור לי שאת יכולה להיעזר.
    העידוד שאני יכול לתת לך זה שיש אפשרות לצאת מהמצב הזה.
    יש בארץ לא מעט אפשרויות לקבל טיפול פסיכולוגי איכותי במחירים מאד מסובסדים.
    חפשי באינטרנט ואם לא תמצאי כתבי לי איפה בארץ את גרה ואני אנסה לעזור.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נטע
    25/01/2009

תודה רבה על התשובה! אני גרה בכפר סבא. אני מעדיפה אישה, פרטית (שטיפול אצלה לא יירשם בתיק הרפואי שלי) שלא לוקחת תשלום גבוה מידי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטע

ד''ר אודי אורן
    30/01/2009

לנטע שלום
    נסי להתקשר ל"מרכז יעוץ לאישה", "אלומה", שניהם בתל - אביב ובררי אם יש להם שלוחה בשרון.
    את יכולה גם להתקשר למשרדי עמותת EMDR ישראל ולקבל שמות של מטפלות בכפר סבא.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    לימור
    20/01/2009

האם ציפלקס מותר בהריון?והאם הוא עוזר לפחד להשאר לבד בבית או לפחד ממקומות סגורים

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ללימור

ד''ר חיים היילפרין
    23/01/2009

מחקרים בבע"ח מצאו שבמינונים גבוהים מאד סיפרלקס עלול לפגוע בהתפתחות העובר. עליך לדון עם הפסיכיאטר המטפל האם במקרה שלך הנחיצות הרפואית עולה על הפוטנציאל לסיכון לעובר. בכל אופן, הטיפול המומלץ בקלאוסטרופוביה ואגוראפוביה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי), לא תרופתי, אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקגניטיבית-התנהגותית. בדרך כלל, די במספר מצומצם של פגישות כדי להתגבר על הפחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בעבודה
    רעות
    20/01/2009

אני לא יודעת אם זו איזושהי הפרעה מוגדרת, אבל אני מאד סובלת ממנה בכל מקום עבודה שאליו אני נכנסת. אני כל הזמן מפחדת שיפטרו אותי מחר (זה כבר קרה לי בעבודות קודמות) ושאני אהיה תקועה באיזו עבודה שאני לא סובלת או שאהיה מובטלת. אני מפחדת שהמעסיק יפטר אותי, או שהחברה תיסגר. אני מפחדת עד כדי כך שאני חולמת הרבה בלילה על מקום העבודה שלי, וזה אף פעם לא חלום טוב. מחשבות על עבודה ועל הבוס צצות לי הרבה בזמן הסקס, ואתה יכול לדמיין לעצמך שמאד מתחשק לי להקיא כשזה קורה ודי ירד לי החשק לאחרונה. אני משקיעה כל כך הרבה אנרגיה נפשית של לחץ בכל מקום עבודה אליו אני נכנסת, ועכשיו אני במצב של שביזות מוחלטת. אני עובדת הרבה פחות שעות ומרגישה שאני ממש גוררת את עצמי עוד שעה ועוד שעה. הלחץ הזה משפיע לי על התפקוד ואני חייבת להודות שאפילו כמעט התפרצתי על הבוס שלי כמה פעמים...פלא שהוא לא פיטר אותי עד עכשיו. אני מסתובבת הרבה עם רגשות זעם ותסכול ובזמן האחרון אני כל הזמן משתעשעת בפנטזיה מוזרה שבה אני פשוט מרביצה ודוקרת את הבוס שלי בצורה מאד מגעילה שפשוט מפחידה אותי. אני באמת לא חושבת לעשות דבר כזה בחיים האמיתיים ואין לי שום תיק פלילי בשום דבר, אבל העובדה שאני חושבת על זה מפחידה אותי מאד. אני עובדת במקום בו התנאים גרועים, חוסר הוודאות לגבי משכורת מאד בולטת שם ואין שום התחשבות בצרכים הבסיסיים של העובדים. בכל זאת, אני חושבת שהחרדות זה משהו שאני סוחבת איתי לכל מקום עבודה ולמרות שאני מחפשת עכשיו עבודה אחרת, אני באמת חושבת שתהיה לי את אותה בעיה במקום העבודה הבא, גם אם הוא יהיה טוב יותר, כמו שהיתה לי בכל המקומות בהם עבדתי. אני לא כותבת פה כדי לגרום לגולשים אחרים לרצות להקיא ממני. אני באמת צריכה עצה טובה כי אני פשוט סובלת ולא יכולה להמשיך ככה יותר.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בעבודה

הוספת תגובה

• תשובה לרעות

ד''ר אודי אורן
    20/01/2009

לרעות שלום,
    החרדות מהן את סובלת משפיעות על יותר ויותר תחומים בחייך.
    אני ממליץ לך לפנות בדחיפות לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל המתמחה בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוקמה עמותה לטורדנות כפייתית-ער"ך
    edit
    19/01/2009

שלום רב,
    בשעה טובה הוקמה עמותת ער"ך המיועדת לאנשים הסובלים מהפרעת טורדנות כפייתית (OCD) והפרעות הדומות לה, לבני משפחותיהם, לחבריהם, לאנשי מקצוע ולכל בעל עניין בנושא.
    לעמותה מספר מטרות :
    ? הגברת המודעות להפרעה ולדרכי טיפולה בקרב הציבור הרחב ובקרב אנשי מקצוע.
    ? פעילות למען הסובלים מן ההפרעה במישור האישי, החברתי והטיפולי.
    ? סיבסוד טיפולים להפרעת טורדנות כפייתית למעוטי יכולת
    ? לפעול באמצעות חקיקה להוזלה ולנגישות של טיפולים בהפרעת טורדנות- כפייתית
    ? לפעול להקמת מרכזים שיתמכו ויתמחו בטיפול בהפרעת טורדנות-כפייתית
    ? לעודד מחקרים מדעיים על הפרעת טורדנות כפייתית והטיפול בה
    ? לפעול להקמת קבוצות תמיכה ברחבי הארץ
    ? להוות מרכז יעוץ והכוונה לבעלי הפרעת טורדנות כפייתית ולבני משפחותיהם
    ? לפעול לקידום עזרה חברתית ותעסוקתית לסובלים מהפרעת טורדנות כפייתית

I. פעילויות (כללי)
    בין הפעילויות הקרובות המתוכננות [חלקן כבר בשלב הביצוע]:

? הקמת קבוצות לעזרה הדדית ותמיכה, דוגמת הקבוצה שנפגשת מזה 3 שנים בתל אביב :בחיפה ובירושלים, וקבוצה ייחודית להורים

? איתור הסובלים מההפרעה בגילאים השונים
    ? איתור בני הגיל השלישי הסובלים מההפרעה ויצירת פעילויות ייחודיות לבני גיל זה

? מיפוי הטיפולים היום בקופות החולים השונות ובמרפאות לבריאות הנפש
    ? הפצת עלוני מידע בנושא טרדנות כפייתית, במקומות הנ"ל ואצל רופאי המשפחה

? עריכת ימי עיון והרצאות בנושא

? הקמת אתר ייעודי לעמותה

II. פעיליות ספיציפיות מתוככנות לצעירים ובני נוער

אנחנו מתכוונים:
    ? ליצור קשר עם שפ"י, השירות הפסיכולוגי ייעוצי במשרד החינוך, ולבקש ליידע את היועצות בבתי הספר לגבי ה OCD ודרכי הטיפול בו
    ? לפנות למוסדות להכשרת מורים ולדאוג שבמסגרת הלימודים במכללות להכשרת מורים, יועברו הרצאות בנושא ההפרעה של טורדנות כפייתית
    ? ליצור קשר עם צ.ה.ל כדי שיינתן מענה הולם למתגייסים הסובלים מהפרעת הOCD
    ? להקים קבוצות לתמיכה ועזרה הדדית להורים לילדים ובני נוער הסובלים מההפרעה

? נשמח לקבל הצעות ובקשות נוספות.

לפרטים נוספים, להשתתפות בקבוצת תמיכה, לאפשרויות לשיתוף פעולה ולמעוניינים להתנדב ולעזור ,נא לפנות לטלפון :
    לתמי: 052-3205105
    לגדעון : 0527203994

הוספת תגובה

• יפה!

ד''ר חיים היילפרין
    20/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PCS
    שרית
    19/01/2009

שלום רב, נפגעתי בתאונת דרכים, לאחר מכן עברתי טיפולים אצל פסיכולוגית , רופאים אמרו שאני סובלת מ- PCS, מה זה אומר ומה המשמעות מבחינתי ?

לקביעת תור
    סגירה
    PCS

הוספת תגובה

• לשרית

ד''ר חיים היילפרין
    20/01/2009

אני מניח שיש לך פגיעת ראש כלשהי (post-concussion syndrome). התסמינים מגוונים ועשויים לכלול כאבי ראש, קשיי ריכוז, עצבנות וכד'. הטיפול תרופתי ו/או שיחתי בהתאם לתסמינים וחומרתם, ובד"כ הנפגעים חווים הקלה הדרגתית במהלך שבועות או חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לאפקסור
    יוסי
    17/01/2009

היי חברי הפורם היקרים שאלה לי אליכם. אני נוטל אפקסור מקורי כבר חודשיים וחצי עוד מעט - (לפני שבועיים עברתי לאפקסור150 לאחר שנתלתי 75מג לפני כן) בעבר נתלתי סרוקסט אך בגלל שהוא לא עזר ממש הפסיכיאטר שלי המליץ לי לעבור אפקסור. בחצי שנה האחרונה היו לי התקפי חרדה חזקים ודיכאון שהתלווה אליו. חשוב לי לומר שהאפקסור אכן מיתן את רמת החרדה והעלה לי את המצב רוח כלומר יש לי פחות התקפים נוראיים ובילתי ניסבלים , אבל שוב עדיין יש לי מחשבות מטרידות וכל מיני חרדות כלליות." וחרדה מהחרדות". שאלתי היא האם התרופה באמת מתאימה לי? האם היא לא הייתה אמורה לעבוד כבר? אשמח לתשובה ממכם שבוע טוב ונעים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לאפקסור

הוספת תגובה

• ליוסי

ד''ר חיים היילפרין
    18/01/2009

התרופה אכן מתאימה לך, והיא כבר "עובדת". עם זאת, כדאי לך לשלב את הטיפול התרופתי עם טיפול שיחתי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אשמח לעזור לך בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מיזריקות
    נטלי גולן
    15/01/2009

שלום! אני נערה בת 17 מאז שגיסתי סיפרה לי איך עברה עליה הלידה של ביתה יש לי פחד מילידות,זריקות,וכו' (יש לציין שהתעלפתי באמצע הסיפור). אחרי כ שנתיים בערך הלכתי לעשות בדיקת דם וגם שם התעלפתי,גם שראיתי את אחותי עם צירים ראיתי כוכבים. רציתי לשאול האם גם בעתיד זה יהיה לי? והאם יש לך רעיון בשבילי מה לעשות? תודה רבה!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מיזריקות

הוספת תגובה

• לנטלי

ד''ר חיים היילפרין
    18/01/2009

את סובלת מפוביה (פחד לא רציונאלי) מזריקות וכיו"ב. הדרך המומלצת לטיפול בפוביות היא טכניקה התנהגותית הקרויה דסנסיטיזציה, שעיקרה חשיפה מבוקרת והדרגתית לגורם המפחיד תוך הרפיה. מרכזי טיפול ייעודיים עושים שימוש במכשור להדמיית מציאות וירטואלית כדי לייעל את התהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל זה מחרדה? הייתכן?
    שירנ
    15/01/2009

אני בת 17 וחצי כבר שנה שנה וחצי בלי כדורי חרדה יש ימים חרדיים אך לרוב לא ובזמן האחרון קורים לי דברים מוזרים זה התחיל בתחושות שלא הכרתי כשהיה לי רק חרדה כמו סחרחורות וחוסר איזון הפנו אותי לMRI והייתי בטוחה שיש לי טרשת נפוצה ובסוף התוצאה יצאה תקינה עכשיו קורים לי דברים יותר מוזרים יש לי זרמים איומים בגוף ברמה בנונית במהלך כל היום ויד שמאל מין רדומה ולא כל כך מגיבה ובלילות הידים שלי נרדמות ואני אף מתעוררת בלילות ומחכה שהידים יחזרו לעצמם קבעתי שוב תור לנירולוגית שאלתי היא האם יכול להיות שזה גם מהחרדות? אני ממש מפחדת שיהיה לי ניוון שרירים או משהו כזה...? האם יש אנשים שזה מה שהחרדה גורמת להם?

לקביעת תור
    סגירה
    כל זה מחרדה? הייתכן?

הוספת תגובה

• תשובה לשירן

ד''ר אודי אורן
    15/01/2009

לשירן שלום,
    מתוך זה שאת כותבת "כבר שנה וחצי בלי כדורי חרדה" אני מבין שיש לך היסטוריה של מצבי/התקפי חרדה.
    מובן מאליו שאת צריכה לעבור בדיקות כדי לוודא שאין לך מחלה פיזית.
    מצד שני חשוב שתדעי שחרדה יכולה לבוא/להשפיע בכל מיני תסמינים פיזיים.
    אף אחד מהסימפטומים שתארת אינו יוצא דופן כשמדובר בחרדה, כך שיש בהחלט אפשרות שמדובר בסימפטומים פסיכוסומטיים.
    שיקלי - לאחר הבדיקות - לפנות למטפל EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי, ולחזור ולשקול טיפול תרופתי.

בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה
    רוני
    14/01/2009

לפני חודש אני וחברה שלי נפרדנו, הפרידה הייתה בהסכמה והבנה- אך נותרו עדיין רגשות. אחרי שבוע גיליתי כי בגדה באמון שלי, והתנשקה עם אדם אחר- כעסתי וצרחתי. (וזה נדיר על היותי אדם מאוד שלו ונינוח). נפגעתי. שבוע לאחר מכן היא התחילה לצאת עם מישהי מוכרת. הן נראו בכל מקום. והיא עברה לגור אצל חברות משותפות באותו רחוב. מפחדת מהכאב. ברחובות הרגליים שלי, והידיים שלי רועדות- הלב שלי דופק בצורה קיצונית רוב הזמן. חרדה לכל דבר. יש לי כאבים בחזה, ואני מרגישה בחילה רוב הזמן. אין לי געגועים לקשר, אני לא רוצה בה כלל (בעיקר אחרי כל החרא שצף) אבל הגוף שלי בוגד בי. עזרה. מרגישה כמו בפוסט טראומה.

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה

הוספת תגובה

• לרוני

ד''ר חיים היילפרין
    18/01/2009

את עוברת תהליך של אבל שאכן יש בו סממנים חרדתיים פוסט-טראומתיים. עצתי לך היא לגשת, כמו גדולה, לפסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית שיסייע לך לעבור את המשבר בסבל מינימאלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    ל
    13/01/2009

אימי נפטרה לפני הרבה שנים אבי נפטר לא מזמן אני בחורה בת 30 ,אני נשואה +1 חוץ מבעלי ומביתי אין לי אף אחד ואני מרגישה פחדים בעיקר מהבחינה הכלכלית אין לנו דירה או כספים משתכרים מינימום ,אי אפשר לדעת מה יהייה בעתיד . אולי גם הפחדים באים לי כי אני ובעלי רבים הרבה והוא פה ושם אמר כל מיני דברים ,אין לי גב לא כלכלי ולא נפשי ,אני מרגישה ממש פחדים וזה גורם לי לעצב עמוק ודי מטריד אותי רוב היום. אם הייתי יודעת שאני ובעלי נישאר יחד לנצח זה היה נותן לי הרבה ביטחון וגם מה שהיה נותן לי ביטחון אם היתה לנו דירה שלנו . העולם אכזר ומפחיד .אני מרגישה כ"כ נורא עם זה שאין לי אמא ואבא זו פשוט הרגשה נוראית אני בסך הכל צעירה ועדיין זקוקה להם . אני מרגישה נטושה שהחיים התאכזרו אלי ,למה אני צריכה לחיות בדאגה ובפחד למה זה מגיע לי.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• לל

ד''ר חיים היילפרין
    18/01/2009

הצטערתי לקרוא על בדידותך... אכן החיים יכולים להתאכזר אלינו. כדאי לך לשוחח עם פסיכולוג קליני - באפשרותך לרכוש ידיד שהקשר איתו אינו תלוי בדבר, ממש כמו הורה אידיאלי, ושיוכל לתמוך בך ולהנחות אותך במקצועיות כיצד להתמודד באופן אופטימאלי ולהמשיך לצמוח. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי פאניקה
    אלמונית
    12/01/2009

שלום אני סובלת מאז גיל 16 מהתקפי פאניקה קשים מטופלת בסרוקסט וקלונקס כיום בת 30.5 וחושבת על הריון רציתי לדעת האם מישהי שסובלת מכך יכולה להיות בהריון?? האם זה מסוכן?? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי פאניקה

הוספת תגובה

• תשובה לאלמונית

ד''ר אודי אורן
    12/01/2009

לאלמונית שלום,

דברי עם רופא הנשים שלך ועם הפסיכיאטר שמלווה אותך בנוגע להריון במצבך.

דברי עם הפסיכיאטר שלך על כך שאת סובלת מהתקפי פניקה שנים רבות. אני מניח שבעזרת טיפול תרופתי מתאים ובעזרת טיפול פסיכולוגי התנהגותי - קוגניטיבי או EMDR תוכלי להקל על עצמך.

בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד משיגעון
    אור
    12/01/2009

שלום רב, עד לפני יותר משבועיים הייתי מעשן חשיש מאסיבי מכיוון שסבלתי מחרדות וחשבתי שזה עזר לי. בכל מקרה לפני שבועיים קיבלתי התקף והחלטתי להפסיק. מאז לא עישנתי. חזרתי לטיפול פסיכיאטרי וקיבלתי מירו 30 מיליגרם. אחרי שבוע וחצי שלא ראיתי שיפור הלכתי לפסיכיאטר אחר, פרטי (מקודם זה היה בבית החולים תל השומר), והוא הוסיף לי גם זיפרקסה ואפקסור XR. זה היה לפני כ5 ימים, ביום חמישי שעבר. אני נוהג לקרוא על כל כדור שאני מקבל, וקראתי שזיפרסקה הוא כדור אנטי-פסיכוטי שנועד בעיקר לטיפול בחולי סכיזופרניה. מאז שקראתי את זה נתקפתי חרדות איומות שאני הולך להשתגע (חשוב לציין שתמיד פחדתי משיגעון אבל ברמה מינורית שלא כל כך הפריעה). באותו לילה חלמתי סיוט נורא שאני משוגע, וקמתי עם התקף. מאז אני כל היום חושב שאולי אני משוגע, שאולי אני אחשוב שקוראים לי את המחשבות. גם כשאין לי חרדות ואפילו כשאני מדבר עם מישהו כל כמה דקות פתאום שוב צצות לי המחשבות האלה. בכלל אני נבהל מכל דבר קטן, החל מתמונות שאנשים מסתכלים למצלמה (מה שגורם לאפקט שכאילו מי שבתמונה מסתכל עלייך), ועד ללהקשיב לשיחות של אנשים ולבדוק אולי יהיה בהן רמז לזה שמדברים עליי או שקוראים לי את המחשבות מה שיאשר לי את העובדה שאני משתגע. כאילו עברתי מלפחד מהחרדות עצמן ללפחד מלהשתגע. אני אציין שיש שיפור קל בחרדות, אבל המחשבות על השיגעון לא עוזבות אותי. גם למשל אתמול הייתה הקלה והיום אני מרגיש החמרה. האם יכול להיות שאני משתגע? האם אני יכול להביא על עצמי סכיזופרניה רק מלחשוב על זה? אני כבר לא יודע מה לעשות, מרגיש שעברתי מצרה אחת לאחרת, עד שקצת נרגעה לי החרדה מהחרדה באה לי חרדה משיגעון.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד משיגעון

הוספת תגובה

• תשובה לאור

ד''ר אודי אורן
    12/01/2009

לאור שלום,

זירקסה משמש במינון נמוך כתרופה נוגדת חרדה.
    אינך יכול להביא על עצמך סכיזופרניה.
    ברור לי שאתה חרד מאד וברגישות גבוהה לכל דבר.

חשוב שתהיה בקשר עם הפסיכיאטר שלך וחשוב שתהיה בליווי פסיכולוגי בתקופה לא קלה זו. השילוב של טיפול תרופתי ופסיכולוגי הוכיח את עצמו כיעיל מאד בטיפול בחרדות.

בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

אור
    13/01/2009

באמת היום ואתמול קצת נרגעתי ופחות הייתי חרד לגבי זה. עוד משהו שמעניין אותי לדעת. יש לי כל היום דפיקות לב חזקות. הן לא בהכרח מהירות וזה לא כל כך גורם לי לחרדות, אבל זה דיי מציק. כשאני יושב או שוכב אני ממש מרגיש את הלב שלי פועם חזק, אפילו בערב אחרי שאני לוקח את המירו והזיפרקסה שמרגיעים מאוד ומעייפים, עדיין יש דפיקות לב חזקות. אתמול בלילה אפילו היה לי כאב חלש מאוד יחסית בחזה. אני יודע שלא הגיוני שאני אקבל התקף לב, אין לי שום בעיה בריאותית בעיקרון. אבל אני לא מבין למה גם כשאני רגוע ואיך שאני מתעורר אני מרגיש את הלב דופק כל הזמן. האם גם זה יעבור עם הזמן? יכול להיות שעישון החשיש עשה לדופק וללחץ הדם נזק בלתי הפיך שגורם לו להיות גבוה יחסית כל שעות היום? ואולי זה סימן להפרעת חרדה כללית (למרות שקראתי שהפרעה כזאת לא קוראת כתוצאה מגמילה מסמים והיא מתלווה בדאגות רציונליות מה שלי בינתיים אין כל כך)? מן הסתם אני אגיד הכל לפסיכיאטר (שהוא גם פסיכותרפיסט ואני יושב איתו לשיחות) שלי, אבל התור הבא הוא רק בעוד 5 ימים וקשה מאוד להשיג אותו פנוי במהלך היום ולכן אני שואל אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה אחרונה לבסוף

אור
    13/01/2009

האם שילוב של מירו ואפקסור XR יכול להביא לי תסמונת סרוטונין? אני לוקח מירו 30 מ"ג ואפקסור XR מתחיל ב75 אחרי 5 ימים 150 ואחרי 5 ימים 225.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    סיגל
    11/01/2009

אני סובלת מחרדות קרוב ל 6 שנים כנראה שחרדה חברתית .סבלתי שהייתי ילדה והיום כבוגרת הבעיה החמירה בנוסף אני סובלת גם מדאגנות יתר לאור הבנתי בנושא חרדות , לפני 4 שנים הייתי אצל מישהי שמטפלת ברוחניות והיא אמרה שהיה משהו בגלגול קודם כמובן שהדבר הפחיד אותי מאוד כביכול באתי לעולם לתקן את הנעשב בגלגול קודם ואין מה לעשות לחיות עם החרדה , ניסיתי טיפול פסיכולוגי אבל לי נראה שהיא מורחת את הזמן כל מילה שאני מוציאה מהפה דנים על זה שעה ולא פותרים את הבעיה לכן אני לא מאמינה בפסיכולוגים האם חרדה נובעת ממחסום רגשי? ואיך ניתן לטפל בבעיה לשורש ?חרדה ומתח נפשי לא ברור לי משבש את חיי ואני רוצה לצאת מזה אני פוחדת מאוד .

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• לסיגל

ד''ר אודי אורן
    11/01/2009

לסיגל שלום,
    איני מבין בגלגולים קודמים, אבל כל מי שיאמר לך שעלייך לחיות עם החרדה נשמע לי כשרלטן.
    הפסיכולוגית שאיתה את עובדת אינה מתמקדת בפתרונות. אני מציע לך לא לפסול את כל בעלי המקצוע על בסיס נסיון בודד.
    אני ממליץ לך לפנות לפסיכולוג/מטפל המתמחה ב- EMDR ו/או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
    אין סיבה שתמשיכי לסבול.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    מינה
    10/01/2009

כיצד ניתן ליצור קשר עם ד"ר אודי ?

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• תשובה למינה

ד''ר אודי אורן
    10/01/2009
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה