מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביתי בת ה 9רינת26/04/2009
שלום רב!!!
ביתי בת 9 ילדה מקסימה וחייכנית ונרדמת בלילה בלי שום בעיה.......
הבעייה התחילה בזה שלפני כחודש ימים הלכנו לצפות בסרט טלת ממדי שנקרא קרוליין ובסרט היו לה הורים אמיתיים ועוד זוג הורים אחרים שנראים אותם ההורים אבל עם עיניים מכפתורים והם תמיד האכילו אותה בממתקים ונתנו לה כל טוב לא כמו ההורים האמיתיים שלהואז האמא השנייה אמרה לילדה עם את רוצה להשאר אצלי אני צריכה לתפור לך את העיניים לכפתורים כשתיראי כמוני... ואז הילדה אמרה לא לא לא אני רוצה לחזור אל אמא ואבא האמיתיים שלי ואז האמא שלה נהפכה למפלצת שרצה אחריה...... בקיצור 3 שבועות לאחר שצפינו בסרט ערב אחד הבת שלי התחילה לבכות ולצרוח ולרעוד ואמרה שהסרט לא יוצא לה מהראש, שהדמות של האמא רוצפת אחריה.... כעבור 3 ימים שראיתישזה לא עובר לה קבעתי לה טור לפסיכולוגית (אני גרה בקנדה) הפסיכולוגית הסבירה לה שזה טיבעי וזה יעבור וכן כעבור 4 ימים זה עבר אבל כעבור כמה ימים אחרי זה זה חזר בצורה אחרת עכשיו היא פוחדת לא להצליח להירדם ושואלת אותי כל יום אמא את מפטיחה שזה יעבור לי???? אני רואה כל מיני תמונות לא טובות ואני מנסה לחשוב על דברים טובים ואני לא מצליחה....... אז אני כרגע מרשה לה להירדם אם הוטלויזיה וזה עוזר לה אבל עדיין היא לא הילדה שלי הרגילה אלא ילדה מפוחדת.
איך אני יכולה לעזור לה????? (לקחתי אותה לפגישה שנייה אם הפסיכולוגית והיא לא הפסיקה לבכות וזה היה לאחר כמה ימים שהיתה בסדר גמור ואז חשבתי לעצמי אולי הפגישה השנייה שוב העלתה את הפחדים??!!
מה לעשות איך אני יכולה לעזור לבת שלי????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרינת
ד''ר חיים היילפרין27/04/2009הסרט שתיארת נשמע כמו סרט אימים של ממש ובתך אכן עברה טראומה רצינית כתוצאה מהצפיה בו. הפני את בתך לטיפול (רק) אצל פסיכולוגית המתמחה בטיפול בחרדות וטראומות אצל ילדים. טיפול שכזה יקח יותר מפגישה או שתיים (אך אמור להיות קצר מועד, לא יותר ממספר שבועות עד מספר חודשים) ובמסגרתו תקבלו גם הנחיות מפורטות כיצד להתייחס לילדה ביומיום. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לרינת
ד''ר אודי אורן27/04/2009לרינת,
מסכים לכל מילה של חיים.
שקלי את האפשרות לפנות למטפלת המתמחה בטיפול EMDR לילדים, טיפול המתמחה בעזרה לנפגעי טראומה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי....שמחה :-)26/04/2009
שלום רב.....
אני בן 26 מעשן חשיש מזה הרבה שנים.....לפני מספר שנים בוקר אחד חוויתי התקף חרדה ראשון מאד חזק....לאחר מכן המשיכו להגיע התקפים וכעבור מספר שבועות הופיע טיניטוסיחד עם זאת היה גם הרבה תחושות של ניתוק על בסיס יומיומי קבוע מעבר לזה הופיע גם לןפ מחשבתי של אלף ואחד שטויות למניהן.....הקיצר כל "החבילה" ,במשך 8 חודשים עבדתי קשה על תזונה נכונה ספורט ימי שבו אני עוסק מזה 15 שנה המשכתי לעבוד ולתפקד בחיי היומיום מלווה בפחדים וחרדות אבל לא מצאתי סיבה לעצור את מחזור החיים הסדיר....במקביל לאחר כחצי שנה החלתי מטפל בבעיות הטיניטוס אצל מדקר סיני.ובלי לשים לב יצאתי "מהמשבר"....לדאבוני חזרתי להשתמש בחשיש לתקופה ארוכה של שנתיים שוב עד ש הופיע לי שוב צפצוף מאד חזק, בעקבותזה החלטתי מיד לעצור את השימוש בחשיש ומאז הכל חזר לקדמותו אמנם גרסה יותר עדינה של העניין אבל עדיין סרט בהתגלמותו המטריד אותי ביותר זה תחושת הניתוק הזאת שמגיעה לה שוב לשעות רבות במשך היום.... חזרתי למטפל שלי וכעת אני מחפש לשלב גם טיפולים שיחתיים אצל פסיכולג,האם זה אפשרי להתגבר שוב על הבעייה???? אני יודע שזה בסך הכל אינדבדואלי אך אני מאד חושש שהתחושות ימשכו זמן רב...האם יש ממוצע מסויים של זמן אצל רוב נפגעי הסמים מסוג זה ???? בכל אופן אשמח לעצה וחוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לשמחה
ד''ר חיים היילפרין27/04/2009ראשית, התרחק מחשיש אחת ולתמיד. שום תזונה ושום טיפול לא יעזרו לך אם תמשיך להרוס את עצמך עם סמים.
שנית, פנה לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. טיפול שכזה יסייע לך להתמודד עם התחושות שתארת וקרוב לודאי גם עם בעיות ראשוניות נוספות שלא ציינת - ראה בזה מעין תהליך צמיחתי שהלוואי וכל צעיר בגילך היה חווה. וכן, אתה עשוי להפטר לתמיד מהתחושות, בטווח של שבועות או חודשים ספורים, בטיפול המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שמחה :-)27/04/2009:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת הגשטלט-מה דעת המומחים עליהאפרת25/04/2009
ומה ידוע עליה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף, האם יש אנשים שעברו טיפול ב
אפרת25/04/2009EMDR ויכולים לספר על כך. אשמח לקבל תגובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאפרת
ד''ר חיים היילפרין27/04/2009למידע כללי על גישת הגשטלט אני מפנה אותך למנועי חיפוש ואנציקלופדיות מקוונות - תקבלי שם בלחיצת מקש מידע מפורט בהרבה מאשר אוכל לכתוב כאן בכמה שורות. ולגבי דעתי על השיטה, עצם העובדה שאני מטפל בגישה שונה בתכלית, CBT או הגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, מדברת בעד עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה שלא עוברתדנה24/04/2009
לפני חצי שנה לאחר תקופה של לחץ ומתח הגעתי למיון עם סימפוטומים של התקף חרדה (בעיקר תחושה של חנק), לאחר בירור רפואי נמצאו ממצאים רפואיים לא משמעותיים שטופלו (הליקובקטר ורפלוקס) שהעלו לי את מפלס החרדה לגבהים חדשים.
עבר עלי חודש קשה מאוד (קשיי הרדמות, דפיקות לב, חרדות, פחד להשאר לבד) שלאחריו חזרתי לכאורה לתפקוד מלא (עבודה, ילדים וכו').
הפחתתי את גורמי הלחץ, אין לי כיום שום סיבה להיות בלחץ, אנשים מסביבי מאוד עוזרים, אבל אני לא מצליחה להשתחרר לחלוטין מהחרדה. כמעט מידי יום לפנות בוקר אני מתעוררת עם דפיקות לב שמשבשות לי את השינה, גורמות לי לכאבי ראש ומזינות שוב את החרדה של למחרת . המצב הזה גורם לי לדיכאון.
אני מנסה להבין האם טיפול פסיכולוגי יעזור לי במקרה הזה כיוון ש ב א מ ת אין לי כרגע שום סיבה להיות בלחץ. אני מרגישה כאילו יש לי טראומה שאני לא מצליחה להשתחרר ממנה. מה דעתכם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לדנה
ד''ר אודי אורן24/04/2009שלום רב,
אנא פני למטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי. חוית התקף חרדה שהוא ארוע קשה לכל אדם. לא פעם החויה היא כל כך קשה שהיא ממשיכה להשפיע על האדם גם לאחר שהוא ביצע את השינויים שהיו נדרשים בחייו.
טיפול יכול לעזור.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותשרה23/04/2009
שלום לכם אני בת 46 יש לי בן זוג 7 שנים הוא רוצה שאעבור לגור אצלו ואני חרדה י לי 2 בנות בגיל 15 ו21 וגידלתי אותן לבדי אני חוששת כי ביתי הצעירה וגם הגדולה לא רוצות בזה אנחנו גרים באותה העיר מאז יש לי חרדות חזקים איני ישנה בלילות ואף משום מה בודקת אם הגז סגור לפני השינה מלא פעמים אני יודעת שהגיע הזמן לעבור שלב אך מפחדת לעבור ולא רגועה בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך קצר
שרה23/04/2009אחד החששות נובע מזה שבעלי נפטר בגיל צעיר יחסית 39 ובןם זוגי מבוגר ממני ב15 שנה ואני פוחדת לחוות דבר כזה שוב אשמח לעזרתכם
תשובה לשרה
ד''ר אודי אורן23/04/2009שלום רב,
החששות שלך ברורים וסביר להניח שהנושא העלה את זכרון האובדן, כך שאת מגיבה הן לאובדן והן לחששות הנוכחיים.
ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR, שיטת טיפול ממוקדת ויעילה ביותר לטיפול בהשפעת חוויות קשות על חייהם של אנשים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאלי23/04/2009
שלום וברכה
הבת שלי כיום בת 16 וחצי היא תלמידה מצויינת וחייכנית ועד לפני חודש התנהגה כרגיל ובזמן האחרון הייתה קצת עצובה, לפני כמה ימים התעניינתי במצבה והיא ענתה לי שבגיל 5 וחצי לערך היא ובני הגדול שכיום הוא בן 23 ובאותו זמן היה בן 12 וחצי התחכחו אחד בשני כמובן עם בגדים וללא שום נגיעות באיברי מין או חשיפת בגדים אלא רק התחכחות אחד בשנייה כנראה מתוך סקרנות אבל כנראה שהמחשבות הללו עושות לה לא טוב, האמת היא שאני ממש לא יודעת איך להתנהג במצב כזה ואני בטוחה שזה היה רק סקרנות ואני חייבת לציין שהיחסים ביניהם מצויינים כאחים, מה גם שעברו 11 שנים והיא פשוט נזכרה בזה וזה לא עוזב אותה.... מה היא מרגישה?איך אני מתנהגת במצב הנ":ל?האם אני צריכה לפנות לבעל מקצוע ואיזה?
מודה לכם מאוד ויום טוב....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאילנה
ד''ר אודי אורן23/04/2009לאילנה שלום,
אני מציע לברר עם ביתך מה היא רוצה. אם המצוקה שהיא חשה הינה משמעותית, פניה לאיש מקצוע שמתמחה בנושא הינו הדבר הנכון לעשות. גם אם הבת טוענת ש"זה לא נורא" אבל התחושה הקשה נמשכת אני ממליץ על פניה לאיש מקצוע.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתיתבן 1723/04/2009
שלום,
לפני כחצי שנה אובחנתי כסובל מחרדה חברתית אצל פסיכיאטר. הוא נתן לי פריזמה כדור אחד ביום.
לקחתי במשך כחודשיים וחצי כדור פריזמה פעם ביום ולא הרגשתי שום שיפור מבחינת החרדות ואולי החמרה קלה. בעקבות זה הפסיכיאטר העלה לי את המינון לכדור וחצי פריזמה ביום המשכתי לקחת עוד חודשיים ושום ללא שום שיפור החלטתי להפסיק. אחרי הפסקה של חודש עם פריזמה פניתי לרופא אחר שנתן לי רסיטל חצי כדור ביום במשך שבוע כדי להתרגל ומשבוע השני כדור פעם ביום עם אפשרות לעלות את המינון אחרי 3 שבועות ל2 כדורים אם אין שיפור. האם זה טיפול נכון והאם הוא יעזור לי? אם הוא לא יעזור כדאי לעבור למשפחת תרופות אחרות (SNRI או בנזודיאזפינים) או להוסיף ביחד עם הרסיטל?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לבן 17
ד''ר אודי אורן23/04/2009שלום רב,
אנא כנס לגוגל ורשום את שם התרופות שאתה מתעניין בהן.
אתה תקבל פירוט של כל האבחנות שבהן התרופות האלו התגלו כיעילות.
לא פעם לוקח זמן למצוא את התרופה ואת המינון המתאימים.
אני מופתע מזה שלא הציעו לך לפנות לטיפול פסיכולוגי פרטני ו/או קבוצתי.
אני מעריך שהוספת טיפול כזה תוכל לתרום לך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ולחץשירלי21/04/2009
שלום!
בת 26 כבר תקופה של כמה שנים שאני מקבלת בחילות מסיבות לא ברורות לאו דווקא אחרי אוכל אלא פתאום זה יכול לתקוף אותי, אם זה סתם באמצע בילוי או שאני עם חברות בבית או בעבודה או בכל מקום אחר, הבעיה היא שאני נכנסת מזה ללחץ ולמעין התקף חרדה מתחילה לחטוף סחרחורות וזה מגביר את תחושת הבחילות. ואז אני לא נהנית, לפעמים זה גם מונע ממני לצאת מהבית ואני מעדיפה להשאר בבית כדי לא לחטוף את ההתקף הזה בחוץ.
זה מונע ממני גם לפתח מערכת יחסים עם בחורים, אני נמנעת לצאת לדייטים כי אני פוחדת להרגיש ככה באמצע הדייט ואז זה יגרום לי להרגיש לא נוח, אני גם נמנעת לישון אצל אחרים או שישנו אצלי מאותה סיבה. זה דבר שמתחיל להשתלט לי על החיים ואני כבר לא יודעת מה לעשות.
זה קרה לי בעבר שהייתי יותר קטנה הפסיק לפני הצבא ולפני 5 שנים זה חזר שוב.
אני מנסה לעבוד על עצמי אבל זה לא מצליח, תמיד לפני שאני יוצאת אני משתדלת לא לאכול או לשתות (למרות שזה לא קשור) אבל זה לא עוזר ובכל זאת אני מקבלת את הבחילות והלחץ והחרדה חוזרים.
מה אני יכולה לעשות?
יש דבר אחד שמרגיע אותי מהבחילות אבל זה לא ממש עוזר לי בחיים, כי זה גם סוג של הרגל שאני מנסה להגמל ממנו מאז היותי קטנה וזה גם בעיה שאני לא מוצאת לה פיתרון. והיא שלפני השינה כדי להרדם וכדי להרגיע את עצמי אני דופקת את הראש בכרית.
לפסיכולוג אני מתביישת ללכת בגלל הבעיות האלה.
מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לעצמי?
תשובה לשירלי
ד''ר אודי אורן21/04/2009שלום רב,
הדבר היחידי שאני ממליץ לך זה להתגבר על הבושה וללכת לפסיכולוג.
עדיף להתבייש ולקבל עזרה מאשר לא להתבייש ולאפשר לחייך להצטמצם.
פני למטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי קוגניטיבי ואני מאמין שתוכלי להתגבר על הקשיים שאת מתארת.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות וחוסר איזון אצל בן עשרשולמית20/04/2009
מזה כשנה סובל בני בן העשר מ-OCD ולאחרונה המצב החמיר. הוא מתאר מצבים של אי שקט, חשש לאובדן שפיות ושל תחושות כגון רצון לחתוך את עצמו באמצעות הסכין בו הוא משתמש, או לפגוע בעצמו בדרך אחרת. הוא אומר שנדרש מעצמו מאמץ גדול על מנת לא לעשות זאת.
עד לפני כחודשיים ניסיתי פסיכולוגים, רפלקסולוגיה וביו פיטבק. שום דבר לא ממש עזר.
מה אתה מציע לי ? האם ניתן להשתמש בתכשיר טבעי כלשהו כגון סדרת ה-R על מנת לסייע בזמן התחושות הנוראיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לשולמית
אני ממליץ לך לפנות לאבחון אצל פסיכיאטר ילדים ונוער, עדיף עם התמחות ב-OCD.
איני מתרשם כי תכשירים טבעיים, או טיפולים אלטרנטיביים יעזרו. איני יודע אצל איזה סוג של פסיכולוגים היית, אבל חשוב שתדעי שהטיפול ב-OCD הינו מורכב ודורש מומחיות.
חשוב שתגיעי לאנשים שזו ההתמחות שלהם, ראשית לפסיכיאטר ולאחר מכן לפסיכולוג. חלק מהמומחים בטיפול התנהגותי קוגניטיבי גם מומחים בטיפול ב- OCD.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים וחרדותקרן20/04/2009
שלום,
שמי קרן ואני בת 30 אני סובלת מפחדים וחרדות וזה קורה במיוחד כשאני נמצאת לבד או בלילות
לא רגועה .בדרך כלל אני מרגישה מצויין רק בחברת אנשים
אני מרגישה שהמצב החמיר עם השנים ופוחדת לקחת טיפול המלווה בכדורים וברצוני לטפל בזה לפני שאכנס להריון
מה עלי לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לקרן
ד''ר אודי אורן20/04/2009שלום רב,
הטיפול המומלץ לפחדים וחרדות הינו טיפול קוגניטיבי התנהגותי או טיפול ב-EMDR.
אני מציע לך לפנות לטיפול ממוקד שיוכל לעזור לך תוך פרק זמן לא ארוך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בקשר לטיפול המומלץ
קרן21/04/2009שלום,
1. בקשר לטיפול המומלץ על ידך היתי רוצה שתמליץ לי על מישהי טובה באיזור חיפה או קליניקה אני לא מבינה בזה ופוחדת לגשת למישהי לא מתאימה למי עלי לפנות????
2. חשוב לי שזה יהיה מקום עם סודיות כי שמעתי מקרים שברגע שלומדים תאוריה הם עולים על הטיפול ומקשים עליך להוציא רישיון ומפרשים את זה כבעיה נפשית.
אשמח אם תכוון אותי למקום הנכון
תודה.
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לקרו
את מוזמנת ליצור קשר טלפוני ולבקש הפניה באזור חיפה
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות רעים אני סכיזופרניבאדי19/04/2009
שלום
אני בכמה לילות האחרונים חולם חלומות רעים עם זה קשור לדברים שעברתי בצבא.
שכמו שהבנתי הובילו לסכיזופרניה.
או חולם שהכל חוזר לי כמו פעם ומרגיש ככה פרוניות בחלום
ושקם מבין שהכל בסדר.
האם זה סימן למשהו או יכול להביל למשהו אני מטופל בפרפנאן במינון נמוך
ולא לוקח כל יום כי מרגיש שזה גורם לי להשמנה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לבאדי
ד''ר אודי אורן20/04/2009שלום רב,
זו תופעה שעלולה להיות קשורה לתופעות הלואי של התרופה ולכן אני מייעץ לך לפנות לפסיכיאטר שאצלו אתה במעקב.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרחני19/04/2009
שלום,
אני בת 29, סובלת מזה שנתיים מהזעת יתר בעיקר בפנים. ההזעה קשורה ללחץ, מתח, התרגשות וגם למאכלים וריחות חריפים. ההזעה מלווה בהסמקה, דופק מהיר וגל חום. יש לציין כי אין לי בעיה עם קהל או בחברה, אם כי בגלל ההזעה אני מנסה לצמצם כיום מפגשים עם אנשים. אך מאחר ואין לי ברירה, אני כן נפגשת ומתמודדת למרות ההזעה. התחושה שלי היא שהחשש מההזעה רק מגביר את התופעה.
חשוב לי להבין האם מדובר בחרדה? האם יש משהו שיכול לעזור? למי אתה מציע לי לפנות?
תודה.
תשובה לחני
ד''ר אודי אורן19/04/2009לחני שלום,
אני מתרשם כי מדובר בתופעה שלפחות בחלקה מוסברת על ידי חרדה (אני מניח שעברת בדיקות רפואיות ולא נמצאו הסברים פיזיולוגיים/רפואיים לבעיה).
אני חושב שטיפול אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או אצל מטפל קוגניטיבי-התנהגותי בהחלט יוכל לעזור. נסי להתכונן לטיפול על ידי רישום יומן של הסימפטומים ולנסות לראות את התבנית שלהן.
תרגילי הרפיה, פעילות פיזית בהחלט יכולים לתרום.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת טיסהעומר19/04/2009
שלום.
אני סובל מחרדת טיסה.
הציעו לי לקחת נומבון , האם זה יעיל נגד החרדה?
אני טס מעט מאד וגם החרדה לא חזקה מאד אלא מאד לא נעימה ...קיבלתי את התרופה מחבר ולא הלכתי לרופא. אם זה אכן יעיל אשמח גם להכיר את דרכי השימוש ...
באיזה מינון ... כמה זמן לפני ..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לעומר
ד''ר אודי אורן19/04/2009שלום רב,
הנומבון היא תרופת שינה ותעזור לך לישון על המטוס.
יש לה גם השפעה הרפייתית/הרגעתית מסויימת.
סביר להניח שהתרופה תעזור.
איני יכול להמליץ לך על מינונים וכו.
אנא פנה לרופא או לרוקח.
טיפול EMDR או טיפול התנהגותי קוגניטיבי עשויים לעזור לך מאד ותוך פרק זמן קצר יחסית.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהס17/04/2009
שלום,
יש לי אח בן 37, גר עדיין אצל ההורים, אקדמאי סיים הנדסה בטכניון. יש לו בעיה, הוא לא מתחיל עם בנות, הוא ניסה פעמיים שלוש כשהיה צעיר יותר- בסביבות גיל 23-25, ולא הצליח לו, ומאז הוא לא מנסה. הכירו לו מישהי כשהיה בן 27, הם היו ביחד תקופה קצרה ומאז כבר 10 שנים שאין לו קשר, אני גם בספק גדול אם הוא קיים יחסים אי פעם, הוא עם דימוי עצמי ובטחון נמוך, הוא היה פעם בטיפול אצל פסיכולוגית, לפני 10 שנים טיפול ארוך של שנה או אף יותר, לא נראה שזה עזר לו.
אנחנו נותנים לו מספרי טלפון של בנות, אך לא נראה שזה מלהיב אותו, הוא אומר שלא הולך לו..
הן מבקשות לראות לפני הפגישה תמונה שלו באינטרנט, אני מבקשת ממנו ללכת להצטלם צילום מקצועי אצל צלם כבר 4 שנים והוא לא הולך, ואין לנו מצלמה בבית. הוא בחור משכיל וחכם, יש לו עבודה טובה, הוא נראה טוב, נקי ויחד עם זאת הדימוי שלו נמוך. הוא לא אסרטיבי מספיק וחבל , הוא מפספס קשרים, אני רואה גברים אחרים שלא מתקרבים לאיכויות שלו שכבר נשואים עם ילדים והיו להם מערכות יחסים, אני רוצה להוסיף שהוא חסר ביטחון, משום שאבינו, נהג להכותנו בילדותנו, וגם להתעלל נפשית...
הצעתי לו ללכת לקורס הכוונה לגברים שלא יודעים להתחיל עם בנות יש כזה באיזור המרכז,אני חושבת שהוא צריך גם עזרה אולי מסרוגייט, נערת ליווי שתלמד אותו, לא נראה לי שיש לו מושג.
אני כל כמה חודשים באה ומנסה לדבר איתו ליעץ לו מאז שהוא בגיל 18-20 שזה הגיל להתחיל ולא הולך..איך ניתן לעזור לו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לאחות הדואגת
ד''ר אודי אורן18/04/2009שלום רב,
רצונך לעזור לאחיך ברור. הוא באמת סובל מדימוי עצמי נמוך ומחרדה חברתית.
השאלה הראשונה שעולה היא האם הוא מעורב חברתית, האם הוא יוצא מהבית לפעילויות מעבר לעבודה. נראה לי שזה הדבר הראשון שהוא צריך לעשות.
ברור שהוא זקוק כמו כן לטיפול פסיכולוגי שילווה אותו לאורך זמן.
אלו הצעדים הראשונים.
בהצלחה,
אודי
נ.ב. יש מצלמה כמעט בכל פלאפון ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדס17/04/2009
שלום,
אני צריכה לעבור ניתוח טחורים, יש לי את הדרגה הכי גבוהה(4), שמעתי וקראתי תגובות של אנשים שעברו את הניתוח, והם מתארים הזה, "כניתוח מהגהנום" , הרופאים ממליצים לקחת מרככי צואה ומשככי כאבים, לעשות אמבטיות וכד', וזה בכל זאת לא מפחית מעוצמות הכאב, לדבריהם.
יש כאלה שנוטלים אופטלגין בנוזל וזה לא עוזר להם ולכן הם לוקחים כדורים חזקים יותר, בנוסף הרופאים ממליצים לתת יציאות כל יום כדיי שלא תיהיה עצירות, אך אנשים מספרים שהכאב עד עילפון בעת יציאה, ושהם רואים כוכבים, במצב של התאפקות תיהיה עצירות ואח"כ שכבר תיהיה יציאה, היא יכולה להיות מלווה בדימומים חזקים ,בנוסף לדימומים שאמורים להיות לאחר ניתוח כזה. אחרי הניתוח הכאב בפי הטבעת מקרין על כל האיזור ויש בעיה ללכת, לעמוד לשבת, זה מקרין על הרגליים על הגב, אני לא יודעת איך אוכל לעשות אמבטיות שאמורות להרגיע.. הפחד מכאבים עזים והידיעה שעומדים לחתוך אותי באיזור שיהיה קשה לו להגליד בגלל מתן יציאות, ובנוסף דימומים והפחד מיציאה משתקים אותי מפחד, מדכאות אותי, משתלטות על מחשבותיי כל היום. אני מפחדת שלא אדע מה לעשות עם הכאבים העוצמתיים, מפחדת שמרוב כאב אאבד שליטה ואשתה בקבוק של אופטלגין, דבר שיכול לגרום למוות, אני בחרדות, אנא עזרו לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לאני
ד''ר אודי אורן18/04/2009שלום רב,
התאור שלך נשמע באמת מעורר דאגה.
אני מעריך שפניה לפסיכולוג רפואי או לפסיכולוג המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי יוכל לעזור לך להתכונן לניתוח. לימוד תרגילי הרפיה ודמיון מודרך עשויים בהחלט לתרום.
ברור כי אנשים עוברים את הניתוח, מתמודדים עם הכאב, מתגברים וממשיכים בחייהם. המטרה שלך היא לעשות זאת במינימום כאב ומצוקה. זה אפשרי בעזרת למידת כלים חדשים ותרגולם.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)