פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• בנוסף
    זמן יקר
    19/11/2008

שאלתי העיקרית היא האם יתכן שתופעות הלחץ ראש והסחרחורות הם מחרדות (ואני סובל מחרדות) או שעדיין יש סיכוי לבעיה בריאותית ? יש לציין שבזמן הקלונקס התופעות נעלמות האם זה נותן כיוון לכך שהבעיה פסיכולוגית יותר מאשר בריאותית? לא ברור לי אם הסחרחורות באות בעקבות החרדות או ההפך אנא עזור לי עד שאגיע לפגישה עם פסיכיאטר כי זה לוקח זמן והחרדות רק נעצמות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בנוסף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה למאירוביץ

ד''ר אודי אורן
    19/11/2008

שלום רב,
    כמובן שאתה צריך לעבור בדיקות שישללו בעיה גופנית, אבל על בסיס מה שאתה מתאר יש סבירות גבוהה שמדובר בתופעות הקשורות לחרדה (משמע הבסיס הוא פסיכולוגי).
    בינתיים אתה יכול להעזר בתרגילי הרפיה, פעילות פיזית, ושימוש בקלונקס (למרות שזה לא פתרון טוב לאורך זמן).
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתכן מחרדה
    זמן יקר
    17/11/2008

סבלתי חודשים מסחרחורות קשות וכאבי ראש ולחצים במיוחד בפעילות גופנית אני סובל ברקע מהתקפי חרדה מדי כמה חודשים השבוע היתעצמו החרדות והסחרחורות והישתמשתי בקלונקס מרופא משפחה והכל נעלם האם זה הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    יתכן מחרדה

הוספת תגובה

• תשובה למאיר

ד''ר אודי אורן
    17/11/2008

למאיר שלום,
    קלונקס הוא טיפול נקודתי בלבד.
    הוא אינו מרפא/מתקן את הבעיות הבסיסיות.
    פנה לטיפול אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי קוגניטיבי.
    יש אפשרות לעזור לך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מחרדות עקב עישון חשיש
    אושר
    17/11/2008

לפני כ-3 חודשים הייתי בנאדם רגיל עכשיו למה אני מאומר רגיל..מאז אני מרגיש ממש שונה זה לא אני פשוט לא אני עברו עלי דברים לא קלים אבל אני לא חושב שזה זה.. ההרגשה של הריחוף של להסתכל על עצמך מלמעלה התחילה שהתחלתי לעשן סמים עם דוד שלי פתאום הרגשתי שאני ניחנק שאני לא מצליח לנשום אני נושם אבל פשוט תחושת מחנק לא כיף לנשום.. סבבה אמרתי יעבור בבוקר.. קמתי בבוקר ועוד פעם אותה תחושהה זה כבר התחיל להפחיד.. עד שיום אחד בלילה שתיתי חצי כוס יין התמסטלתי עד מעל הראש חזר לי ההתקף עד שפעם אחת זה היה מוגז ממש לא נשמתי אמרתי לאמא שתזמין אמבולנס עשו לי את כל הבדיקות הכל היה תקין הייתי אצל פסיכולוג ונתנו לי ציטאלופרם ולוריוון לקחתי את זה במשך חודשיים כבר את הציטאלופרם הפסקתי לפני שבועיים מדעת עצמי אני מנסה להפסיק עם הלוריוון אבל קשה אני ממש מכור אני לא יכול לישון בלי ואם אני יושן יש לי מלא סיוטים אני כבר שתי לילות בלי לוריוון האם כדי לי להתייעץ עם פסיכולוג לגבי הכדורים אני אושר בן 16..תודה

הוספת תגובה

• תשובה לאושר

ד''ר אודי אורן
    17/11/2008

לאושר שלום,
    יש לא מעט אנשים שמפתחים חרדות בעקבות שימוש בסמים.
    דבר עם הפסיכיאטר או הרופא שנותן לך את התרופות לגבי נושא השינה וההחלטה להפסיק לקחת.
    בנוסף אני ממליץ לך להגיע לטיפול אצל פסיכולוג שמתמחה בחרדות.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה משימוש בסמים

יניב
    11/03/2009

הייתה לי תקופה שהייתי מעשן קססה (חשיש) אחריי שהפסקתי נהיו לי כל מיני הרגשות של ריחוף סחרחורות ואפילו הרגשה כאילו אני אשכרה מסטול שוב כל יום...כל יום אני לא מעשן כבר 4 חודשים והחרדות וההרגשות בסביבות ה3 חודשים עכשיו רוצים לשלוח אותי לגמילה מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ליניב

ד''ר אודי אורן
    11/03/2009

ליניב שלום,
    אם אתה באמת לא מעשן כבר 4 חדשים אני מאמין שאתה לא זקוק לגמילה.
    אם מאז שהפסקת יש לך תחושות מוזרות וחרדות, כדאי שתפנה לטיפול בחרדות.
    טיפול פסיכולוגי על ידי מטפל התנהגותי קוגניטיבי או מטפל EMDR עשוי לעזור.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות לאחר הפסקת עישון

דני
    18/03/2010

שלום רב.
    אחרי הפרדה מחברה התחלתי לעשן חשיש בצורה יום יומית,כי לאותו רגע הרגשתי שזה התרופה שאני צריך..
    אבל כעבור חצי שנה התחילו להיות לי התקפי חרדה חזקים,חיוור בפנים,לחץ בחזה,תחושת בחילה,פניקה ופחד להישאר לבד בזמן ההתקף..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדני

ד''ר אודי אורן
    19/03/2010

לדני שלום,
    אנא פנה למטפל EMDR או מטפל המתמחה בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
    אני מאמין שטיפול כזה יוכל לעזור לך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדיכאון וחרדה
    שירה
    15/11/2008

הנני בחורה בשנות העשרים לחיי בשנים האחרונות אני סובלת מחרדות ודכאון עעקב טראומה שחוויתי בילדות.היתי בעבר בטיפול ועכשיו חזרתי שוב אחרי מספר שנים כאשר הרגשתי שהכל חוזר שוב.עכשיו אני מטופלת בציפרמיל כנגד הדכאון.אני לא כ"כ אוהבת לקחת את התרופות ויש לי תקופות שיוצא לי לא לקחת אותם באופן מסודר. אני נורא מפחדת שזה ימשך...ואני נורא רוצא להרגיש טוב כבר בלי כלום ובאופן טבעי.הבעיה היא שהפסיכולוג שלי לא מוכן בשום מקרה להמשיך בטיפול בלי טיפול תרופתי,וזה די מעצבן.טוב לי איתו אבל אני זו שאמורה להחליט על הטיפול שלי. מה עושים?אני גם ככה לא במצב הכי יציב עכשיו וזה נורא מעצבן. איזה שיטות לדעתך הכי יעילות ומהירות לטיפול בדיכאון וחרדה? אודה על תגובתך, תודה מראש שירה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדיכאון וחרדה

הוספת תגובה

• תשובה לשירה

ד''ר אודי אורן
    15/11/2008

לשירה שלום,
    אחד הטיפולים היעילים ביותר לטיפול בתוצאותיה של טראומה הוא EMDR . כאשר מדובר בטראומת ילדות ה- EMDR מהווה חלק מטיפול רחב.
    הטיפולים שאני ממליץ עליהם לחרדות וגם לדיכאון הם EMDR וטיפול התנהגותי - קוגניטיבי. אם מדובר בקשיים שנמשכים שנים רבות, יש לא פעם צורך לשלב מספר גישות.
    בנוגע לדרישה של הפסיכולוג, חשוב לברר איתו את הנושא. בהחלט יכול להיות שהוא רואה משהו שאת לא רואה. שיחה עם הפסיכיאטר על הצורך בהמשך לקיחת התרופות יכול להבהיר דברים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף
    זמן יקר
    13/11/2008

האם הטיפול שהמלצתה הוא פרטי? האם דרך קו"ח? אתה יכול להמליץ על מטפל בירושלים? אני לא מוצא תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בנוסף

הוספת תגובה

• למאיר

ד''ר אודי אורן
    13/11/2008

למאיר שלום,
    אתה יכול לפנות לקופת החולים שלך ולבקש הפניה.
    אם לא ילך, אפשר ללכת לטיפול פרטי.

בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות וסחרחורות
    זמן יקר
    13/11/2008

שלום רב אני בן 39 לפני 5 שנים חטפתי התקף חרדה ראשון ליומיים קשים עקב בעיה מישפחתית מאז ההתקפים חוזרים בתדירות מאד נמוכה לשעות או פחות כי אני מודע לזה ובפעם הראשונה לקח לי זמן לאבחן שזה זה. מאז ועד היום אני חי בהיפוכנדריה אחת גדולה וכל פצע קטן ודבר חדש בבריאות שלי מחשיד אותי לסרטן. אני כל הזמן מדמיין שיש לי מחלה קשה ומפחד מהמוות ומהייסורים שעוברים במחלה הזאת (אימי נפטרה מהמחלה לפני 14 שנה וביתי הקטנה נולדה עם המחלה ונרפאה ממנה כבר 12 שנים כל יום אני מפחד שהם הגיעו מבית הספר(2 בנותיי)ולא אנסו אותם בדרך מתקשר ולפעמים שלא עונות אני מתחיללקבל מכת קור בגוף והזעה כמו כן לגבי אישתי שאולי עשתה תאונה וכאשר מתקשר והיא לא עונה אני בטוח שהיא בדרך לבית חולים.כאשר אני עולה הבית בבניין אני בודק שאין סימני דם במדרגות כי אולי חלילה קרה משהו למישפחתי וכאשר פותחים לי את הדלת אני נושם לרווחה. כל צעקה בבית מקפיצה לי את הלב לתחתונים כל טלפון מעלה בי פחד להודעה עצובה של מוות במשפחה אם לוקח לאשה כמה שניות להגיב אני רץ לבדוק שהיא לא נחנקת מההודעה שקיבלה. היום:ב5 שנים האחרונות אני סובל משילוב של סחרחורות וחרדות יחד ואני לא יודע מה קדם למה בגלל הסחרחורות באים החרדות או בגלל החרדות אני חוטף סחרחורות. מרגיש לחצים בראש כל הזמן וכל הבדיקות יצאו תקינות ולא יודעים ממה זה אתמול מרוב ששיגעתי את הרופא אף אוזן גרון על הסחרחורות שלא פוסקים הוא הפנה אותי לבדיקת mri לראש ומאז אני בכלל גמור מפחדים וחרדות שלא מצליח לתפקד. מה אומרת לכם כל התמונה הזאת? ואיך כדאי לילטפל? תודה וסליחה על האורך זה פשוט עוזר לי לפרק.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות וסחרחורות

הוספת תגובה

• תשובה למאיר

ד''ר אודי אורן
    13/11/2008

למאיר שלום,
    נראה לי שאם אתה כותב על התקפי חרדה והיפוכונדריה, אתה מבין היטב מה יש לך: הפרעת חרדה.
    אתה זקוק לטיפול שיעזור לך להתמודד עם הסימפטומים השונים. טיפול אצל איש מקצוע המתמחה בתחום זה נותן סיכוי מצויין להביא לריפוי ההפרעה וכך לעזור לך ולבני משפחתך שסובלים יחד איתך.
    אנא חפש באזור מגוריך מטפל EMDR או מטפל התנהגותי קוגניטיבי ופנה אליו.
    חבל להמתין. יש אפשרות לקבל עזרה לבעיה שאתה מתאר.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד להיות לבד
    פסי
    13/11/2008

בשנה האחרונה בני הבכור בן 8.5 מפחד להיות באחד מחלקי הבית לבדו. חשוב להדגיש מדובר על מצב ששאר בני המשפחה נמצאים באותו זמן בבית,. זה קורה גם בשעות היום ואף מחמיר בשעות הלילה. הוא צריך שבחדר בו הוא שוהה באותו זמן תהיה נוכחות של מישהו - מבוגר או ילד (גם קטן ממנו). אם יש מצבים (שקורים לא מעט) שבהם מישהו לא יכול להיות איתו (כאשר הוא משחק בחדר מחשב, או צופה בטלויזה, או אוכל במטבח), הוא יוותר על הפעילות שבה הוא נמצא ויעבור למקום בו נמצא מישהו אחר (אפלו אחותו הקטנה בת השנתים טובה לצורך זה). לשאלתי ממה הוא מפחד - הוא לא מוכן לפרט. בפעם היחידה שהצלחתי לדובב אותו לדבר, השיחה היתה סביב גנבים. המצב הזה מאוד בעייתי כיוון שהוא נמצא כל הזמן בהרגשת חוסת ביטחון בבית. כמו כן באופן פרקטי זה בלתי אפשרי וגם לא נכון שמישהו יהיה לידו כל הזמן (יש לו עוד 3 אחים קטנים ממנו) אודה לך מאוד אם תוכלו להנחות אותי כיצד יש להתמודד עם מצב זה. תודה מראש, פסי

לקביעת תור
    סגירה
    פחד להיות לבד

הוספת תגובה

• תשובה

רונית
    13/11/2008

לבן שלי בן 10 היה בדיוק אותה בעיה. לקחתי אותו לטיפול ביופידבק שפתר לגמרי את הבעיה. היום הוא מבלה בחדר שעות בלי שאף אחד נמצא קרוב לחדר ואפילו מוכן להשאר לבד בבית. אני ממליצה בחום על טיפול ביופידבק, טיפול פעיל עם שימיש במשחקי מחשב ומכשירים שהילד מתאמן כדי לשלוט בפחד שלו והוא הצליח תוך 10 פגישות להתגבר על הפחד! הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה להדר

פסי
    13/11/2008

הדר שלום, תודה רבה על התשובה והמידע. האם את יכולה להמליץ לי על המטפל שעזר לבנך? תודה, פסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני סובלת מחרדה??
    מיכל
    11/11/2008

כבר כמה חודשים שאני מתקשה לנשום עד הסוף.יש לי תחושה שאני עומדת לקבל התקף לב.עשיתי בדיקות והכול יצא תקין.אני מבוהלת כול הזמן .פוחדת להשאר תחושת ריחוף.מצטערת על כול השאלות אני לא מבינה מה קורה לי?

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני סובלת מחרדה??

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

ד''ר אודי אורן
    12/11/2008

למיכל שלום,
    בהנחה שכל הבדיקות הרפואיות תקינות, את סובלת מהפרעת חרדה.
    אני ממליץ כי תפני בהקדם למטפל EMDR או למטפל התנהגותי קוגניטיבי.
    יש אפשרות לעזור לך בפרק זמן קצר יחסית.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפרים אחרי לידה
    אחת
    09/11/2008

אני מפחד מאוד שיהיו לח תפרים אחרי לידה כי שמעתי שזה ממש הורס את החיים במשך כמה שבועות אחרי הלידה. מישהי יכולה לספר לי על זה קצת - החששות שלי מוגזמים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תפרים אחרי לידה

הוספת תגובה

• תשובה לאחת

ד''ר אודי אורן
    10/11/2008

שלום רב,
    נראה לי שכדאי שתפני לפורום שעוסק בהריון ולידה.
    אם החששות יחריפו את מוזמנת לפנות שוב
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר אורי אורן
    רונית
    05/11/2008

אני רוצה ללמוד את שיטת ה EMDR, האם כל אחד יכול ? .אני מאמנת ביופידבק מוסמכת ומעוניינת לשלב את שיטה בטיפולים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר אורי אורן

הוספת תגובה

• ,aucv krubh,

ד''ר אודי אורן
    06/11/2008

לרונית שלום,
    רק אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש (פסיכולוגים, פסיכיאטרים, עו"סים) יכולים להתקבל לקורס.
    מצטער,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל עם חרדה חברתית
    ווניסה
    04/11/2008

אני בת 25 בעלי בן 40.עד כה היו לו 3 חברות שנפרדו ממנו. אנו נשואים שנה יש לציין שאני תמיד הולכת לבקר את משפחתו אחיותיו ונותנת להןם יחס חם למרות שהם לא מאוד דומים לי באופי. למרות זאת הוא נמנע מלבקר את משפחתי בקושי פעם בחצי שנה וגם אז לזמן קצר מאוד לשעה שעתיים לא יותר.(כשדיברתי איתו על כך הוא אמר שהוריי לא מכובדים וממש פגע בי) הוריי נותנים לו יחס יפה אין להם תלונות עליו ועוזרים לנו כספית. יש לציין שאימא שלו תמיד מדברת ככה אנחנו משפחה מכובדת ומשפחה זו וזו לאמכובדת ואלה לא משהו.....ואנחנו יפים נראים טוב מכובדים(למרות שהם נראים סביר לא יותר!!) כנ"ל בחגים למשל (יש לנו 2 חגים בשנה) אני והוא הולכים לבקר את משפחתו ואחרי זה שאנחנו צריכים לבקר את המשפחה שלי הוא ישר מתחיל להתלונן על כאבי בטן חזקים ובחילות(כואבת לו הבטן בדרכ אך הוא אף פעם לא נמנע מלבקר את משפחתו או חבריו) כנ"ל יש הרבה אנשים שהוא לא סובל כמו בעל בת דודה שלי בן דוד שלי בעל של דודה שלי וזה בגלל דברים פעוטים שקרו). לעומת זאת יש לו המון ביקורת כלפיי שאני לא מספיק חברותית יותר מדי בישנית והוא אומר לי שזה נראה מגעיל. האם בעלי סובל מחרדה חברתית? כנל אני לא נמצאת רוב ימי השבוע בבית והוא לא מתייחס אליי כשאני חוזרת הוא מאוד קר ולא נוגע אפפילו בציפורן וגם בזה הוא מאשים אותי למשל אומר שאני לא מטפחת עצמי או אני קונה דברים בחנות שלא צריך.....וגם כשאנימטפחת עצמי מתאפרת ומתבשמת ומתלבשת יפה לא מתייחס אומר לילה טוב והולך לישון.גם לא מוכן שאדבר על כך עם אף אחד לא טיפול זוגי גם לא מוכן שאלך לבד....ותמיד כשאני משתפרת מממציא תירוצים חדשים למה לא לשכב איתי.......אני מיואשת.......

לקביעת תור
    סגירה
    בעל עם חרדה חברתית

הוספת תגובה

• ווניסה

ד''ר אודי אורן
    04/11/2008

לווניסה שלום,
    השאלה הראשונה שעלתה לי בראש כשקראתי את סיפורך היא: האם יש לכם ילדים? אם לא, אני מציע לך לשקול כמה פעמים לפני שאת מחליטה בנושא זה.
    לבעלך אולי יש גם חרדה חברתית אבל הבעיה המרכזית היא, ככל שאני מבין מספורך, שהוא עדיין לא התנתק ממשפחתו ופיתח עצמאות ריגשית. במובן מסויים הוא עדיין לא התבגר מספיק כדי לקיים מערכת זוגית מלאה.
    אני ממליץ לך לפנות למטפל זוגי גם אם הטיפול יהיה בך בלבד. לצערי היאוש שלך אינו מפתיע, ואני לא משוכנע שיש דרך מהירה או קלה לפתור את הבעיה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאודי עוד שאלה

ווניסה
    05/11/2008

את האמת גם אני די מחוברת לאימי אני מתקשרת אליה הרבה אבל זאת משום שבחברה שלנו 80 אחוז מתגוררות באטותו כפר שבה נולדו כי מתחתנות רק עם בני אותו כפר ויש איזה 10 אחוז שמתחתנות עם כפר אחר.אבל אני בניגוד אליו לא נמנמעת מלבקר את משפחתו לתת יחס חם ולבבי . חשבתי אולי הוא מתרחק מממשפחתי בגלל שאמרתי לו שהוריי לא כ כ רצו שאנשא לו בגלל הפרש שנים של 15 שנה וגם מגורים בכפר השני.אך כמו שאמרתי כשהוא בא אין להם ביקורת כלפיו....ודווקא עושים לו הכנסת אורחים יפה ומכבדים אותו ורק מעוניינים שאם כבר התחתנתי אז שנסתדר ביננו עוד דוגמא שהוא יותר מידי מחובר להוריו שאני חוזרת רק סופי שבוע הביתה בגלל לימודים והוא דואג קודם להוריו ולא שהוא ואני נהיה ביחד למרות היותנו נשואים טריים מאוד.....כנל כשאנו יוצאים לפיקניק אני והוא לבד הוא אומר שהיה עדיף לצאת בזוגות ולא הוא ואני לבד וזה מאוד פוגע בי........ לשמחתי אני שומרת לא להכנס להיריון ועדיין אין לי ילדים......למרות שהוא אומר שהוא רוצה אך נדמה לי שאומר זאת כדי לכבול אותי אליו....... מצד אחד אין לו ממש רצון בי לא לשכב איתי לא שנצא ביחד.....לא מתעניין אם אני מצליחה בלימודים כשאני אומרת לו שאני חולה בבית הוריי לא שוא ל אם מצבי השתפר......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לילך
    02/11/2008

אבי היה מכה אותי בילדותי בכל פעם שעשיתי משהו שלא מצא חן בעיניו. כיום אני בת 40 והוא בן 70. והוא זקוק לי לעזרה בכל מיני דברים. מה שהוא עשה לי בילדותי, הרס לי את החיים ואת האישיות. כיום אני מטופלת בכדורים פסיכיאטרים. השאלה שלי היא: האם לסלוח לו ולעזור לו כעת כשהוא זקוק לי? הלב שלי לא רוצה, אבל המחשבה אומרת שחייב. תודה רבה על כל עצה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה ללילך

ד''ר אודי אורן
    02/11/2008

ללילך שלום,
    תשובות לשאלות קשות כאלו כדאי לברר בטיפול אחרי שטראומות הילדות עברו עיבוד והן מפסיקות להשפיע על חייך, או לפחות משפיעות פחות.
    כדאי לך לפנות למטפל המתמחה בטיפול בטראומה. מטפלי EMDR מתמחים בבעיות מסוג זה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    ניר
    29/10/2008

שלום רב, אני בחור אחרי צבא, ולאחרונה אני מתחבט בכל מיני שאלות על מה יהיה בעוד מספר שנים, איזה מקצוע אלמד, "מה אעשה בחיים", במה אעבוד, אישה, משפחה, ילדים, ושאלות מן הסוג הזה. מה עצתך עבורי? מה עלי לעשות? אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• לניר

ד''ר חיים היילפרין
    31/10/2008

צור איתי קשר טלפוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגה לילדים
    ערן
    28/10/2008

שלום רב, עדיין אין לי ילדים, אך כמובן מקווה שיהיו לי בהמשך, רציתי לדעת כיצד ניתן להימנע מחרדה או דאגה מוגזמת כלפיהם, לדוגמא כאשר נמצאים מחוץ לבית בפעילויות שונות ולא להיות חרד לגורלם. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דאגה לילדים

הוספת תגובה

• תשובה לערן

ד''ר אודי אורן
    28/10/2008

לערן שלום,
    נראה לי שכדאי לך לבלות מדי פעם בחברת ילדים בשנים הקרובות ולהתרגל. אם עדיין תשים לב שאתה חרד/דואג אולי כדאי לשקול טיפול.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ממחוייבות
    שנהב
    28/10/2008

שלום לך יש לי בן זוג זה 7 שנים אנחנו אוהבים מאד ומסתדרים מצויין מדברים על מעבר לגור יחד יש לי גם 2 בנות מתבגרות בעבר חייתי לבד 11 שנה לאחר שבעלי נפטר הבעייה שאם אני רוצה לנסוע אם הבנות לכמה ימים לבד הוא טוען שאנחנו משפחה והכל צריך להעשות ביחד אם אחליט לנסוע איתן ליום אחד זה בסדר מצידו אני רגילה לעשות ככל העולה על רוחי ועצמאית גם כלכלית ,הוא מעיר לי על דברים מסויימים ומנסה לכוון אותי אני יודעת שהוא עושה זאת מתוך כוונות טובות אך קשה לי לקבל שותפות כזאת אחריות כזאת ומחוייבות מה עושים? מצד שני איני מוכנה לוותר על הקשר

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ממחוייבות

הוספת תגובה

• תשובה לשנהב

ד''ר אודי אורן
    28/10/2008

לשנהב שלום,
    אתם מתמודדים עם בניית זוגיות חדשה. טיפול זוגי קצר יכול לעזור לכם לעצב ביחד את הכללים של הזוגיות שאתם בונים (שיהיו כנראה שונים מהכללים של הזוגיות הקודמת).
    חפשי מטפל/ת זוגית-משפחתית מוסמכת מטעם האגודה לטיפול משפחתי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה