מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת נהיגהדנה07/07/2008
שלום, אני בת 20 ולומדת נהיגה כבר כחודשיים. בעבר למדתינהיגה בכיתה יב לפני כשלוש שנים והפסקתי מבעיות כלכליות ובדיעבד כנראה גם מפחד. היום אני לומדת ובכל פעם שמגיע היום של השיעור אני לא מפסיקה לחשוב על זה, אני נלחצת ואפילו מופיע קושי בנשימה, אני יודעת שאם אני אפסיק ללמוד שוב אני לא אחזור יותר לנהוג לעולם! השיעורים כל כך מתוחים בעיניי ואני לא מתקדת לשום מקום עם הנהיגה כך שלעיתים אני מרגישה שאין טעם לנהוג בכלל ול"בזבז" כל כך הרבה כסף. אני אשמח לקבל עצה ממישהו שמכיר או מתמחה בעניין כי אני ממש לא יודעת כבר מה לעשות, תודה מראש, דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לדנה
ד''ר אודי אורן08/07/2008לדנה שלום,
ככל הנראה את סובלת מחרדה (פוביה) הקשורה לנהיגה (בהנחה שזאת החרדה/בעיה היחידה ממנה את סובלת). מדובר בבעיה ממוקדת וקלה יחסית לטיפול.
אנא פני למטפל בעל גישה התנהגותית-קוגניטיבית או למטפל בשיטת ה- EMDR (שיטה ממוקדת בטיפול בחרדות).
יש טעם להמשיך וללמוד נהיגה בתנאי שתלווי את הלמידה בטיפול שיאפשר לך - בסופו של התהליך - להנות מיכולתך לנהוג.
בהצלחה, אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פתרון!!
תמרה09/07/2008שלום,
יש רופאה בשם ***השם הושמט בעריכה - נא לא לציין פרטים שיש בהם פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי**** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת נהיגה
דידי21/09/2008היבנתי שיש פתרון....אני חייבת להתחיל לנהוג....בבקשה תעזרו לי....תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה חדש בקשר לנהיגה
דידי21/09/2008היי דנה..מה קורה? האם מישהו עזר לך? אנא עדכני אותי...אני חייבת להתחיל לנהוג..כבר 20 שנה שלא נהגתי. אנא עני לי.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש חדש תחת השמש.... :)
דנה22/09/2008דידי היי, היום אני כבר אחרי מסיק שיעורים נהיגה ועברת טסט ראשוןלפני כשלושה שבועות. מהרגע שהתחלתי להיות מודעתת לחרדה שלי מהכביש הדברים נהיו הרבה יותר קלים. בתקופה שלמדתי לקחתי טיפות רסקיו לפני השיעורים אבל היום כשאני נוהגת בבית עם אחד ההורים אני לא לקוחחת את הטיפותת ומרגישה רגועה על הכביש, מה שאת צריכה זה לקבל את הביטחון ואם רסקיו זה מה שיתן את זה לכי על זה.! בהצלחה, דנה =)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דנה
דידי22/09/2008קודם כל אני שמחה לשמוע שעברת טסט, עוד במכה ראשונה....כל הכבוד לך..את צודקת הכל במוח ובביטחון עצמי....אכתוב לך כשאתחיל לנהוג...אבל בפעם הראשונה שפנית בפורום, מישהו כתב לך, הפיתרון תמרה...מה הוא התכוון? האם ידוע לך? שוב תודה ותהני בכביש ובזהירות...שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת נהיגה
פנינה20/12/2008גם אני בדיוק כמוך. נסי לחפש מורה המתמחה בחרדת נהיגה. כמו כן תשקלי אפשרות להעזר בתרופת הרגעה עד שתצברי יותר בטחון בנהיגה.(כמובן לא במינון גבוה מדי).עשי זאת לאחר ייעוץ עם רופא/פסיכולוג. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מג'וקיםאלה06/07/2008
שלום, יש ליפחד נוראי מג'וקים עד כי אני שוקלת לעבור דירה לירושלים כי שם גדלתי ואין שם כמעט וגם לא כאלו גדולים כמו בתל אביב, אני חרדה מהם כל כך עד שאם אני רואה ג'וק אני לא מסוגלת להיכנס הביתה ואני נשארת בחוץ או הולכת לחברים, מה אפשר לעשות במצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאלה
ד''ר חיים היילפרין07/07/2008ניתן לטפל בפחד מוגזם (פוביה) מבע"ח בכלל, וג'וקים בפרט, בטכניקה התנהגותית הקרויה דסנסיטיזציה, שעיקרה חשיפה מבוקרת והדרגתית תוך הרפיה. מרכזי טיפול ייעודיים עושים שימוש במכשור להדמיית מציאות וירטואלית כדי לייעל את התהליך. במקרים רבים נפטרים מהפחד בתוך פגישה או שתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציון03/07/2008
האם הינך ממליץ על הפסקת טיפול אצל מטפל (שאינו מוסמך לעבוד בשיטה ) על מנת לעבוד עם EMDR ממוקד בטראומה ולאחר מכן לחזור להמשך טיפול ? האם מקובל לעשות זאת ?
לציון
ד''ר חיים היילפרין05/07/2008זה תלוי במספר גורמים: האם עברת טראומה והאם פנית לטיפול בגללה? האם המטפל הנוכחי שלך מטפל בטראומה והאם אתה מרגיש שהוא עוזר לך? (EMDR היא טכניקה המכוונת לטיפול בטראומה אך יש גם טכניקות וגישות אחרות לטיפול בטראומה.) אם עברת טראומה, ואם אתה חש שהמטפל שלך אינו מטפל בה באופן משביע רצון, אתה בהחלט יכול להסתייע גם בטכניקה זו. ההחלטה אם לעשות זאת במקביל להמשך הטיפול (הדבר אפשרי) או במקום הטיפול הקיים תלויה בעיקר בסיבות שבגללן נגשת לטיפול ובשביעות הרצון שלך מהמטפל הנוכחי (יתכן ויש נושאים חשובים נוספים שבהם הטיפול עולה יפה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלחנן02/07/2008
שלום רב, אני סובל מחרדה חברתית קשה. כעת לקחתי עצמי בידיים ואני מטופל בטיפול התנהגותי וגם לוקח כדורים ציפקלקס? שאלתי היא כזו: האם הכדורים אך ורק מקלים על הסימפטומים של החרדה, כמו הלחץ? או שהם גם מפחיתים את המחשבות , כלומר פועלים על המחשבות עצמן? תודה רבה
לאלחנן
ד''ר חיים היילפרין03/07/2008התשובה, בקצרה, היא חיובית. המחשבות נובעות מהחרדה, ולכן תרופות נוגדות חרדה מקלות גם על המחשבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד להפוך לאלימהטל29/06/2008
שלום, יש בי פחד להיות אלימה כלפי ילדי ולכן איני חושבת אפילו על הבאת ילדים לעולם. אני מפחדת שבעקבות אלימות שספגתי בילדותי אהפוף גם אני לכזאת, בנוסף כבר היום אני מרגישה שפעמים רבות אני מאבדת את סבלנותי מהר מדי
לטל
ד''ר חיים היילפרין30/06/2008חבל. אלימות היא התנהגות נלמדת וניתן ללמוד להחליפה באחרת. לשם כך תצטרכי לגשת לטיפול ייעודי קצר-מועד אצל פסיכולוג המתמחה בטיפול באלימות, ואשמח לעזור לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של חנק וגוש בגרון כבר שנתייםדניאלה25/06/2008
שלום ,
היתי רוצה לקבל את עזרתך.
אני סובלת מהרגשה של חנק וגוש בגרון , כאילו כל הזמן משהו נמצא בגרון וחונק אותי מבפנים.
עשיתי בדיקות הבאות :
גסטרוסקופיה - ממצאים : בקע סערפתי קצר , גסטריטיס , טופלתי בלנטון .
CT גרון - תקין
אולטרסאונד גרון - תקין
רנגן גרון ולועה עם בליעת בריום - תקין לא נמצא ריפלוקס .
צילום חזה/ ריאות - תקין
אקג - תקין
א.א.ג. - בדיקהעם סיב אופטי - תקינה
בדיקות דם תקינות .
אחרי כל זה , אני לא מאובחנת, רופא גסטרו אומר שזה יכול להיות שיש ריפלוקס או שזה מבקע , בקיצור הוא לא יודע ...
רופאת משפחה שולחת אותי לפסיכיאטר ...
מה אתה חושב על כל זה? יש איזה בדיקות אחרות שצריך לעשות בשביל
לאבחן מה זה ? אני ממש לא מתפקדת עם הרגשה הזאת כל הזמן
בתודה מראש ,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדניאלה
ד''ר אודי אורן25/06/2008לדניאלה שלום,
אני מתרשם שעשית מספר בדיקות גדול, והעובדה שנשלחת להתייעץ עם פסיכיאטר הוא סימן היכר להרמת ידיים של הרפואה ממוקדת הגוף.
הסימפטום של תחושת חנק וגוש בגרון הוא סימפטום המופיע לא פעם במצבי מצוקה נפשית.
איני יודע אם חוית קשיים נפשיים או ארועים קשים, אבל בין אם התשובה היא שלילית או חיובית, הייתי ממליץ לך להתייעץ עם פסיכולוג.
אני מאמין כי פסיכולוג העוסק בגישה טיפולית ממוקדת גוף כמו EMDR או SE עשוי לעזור.
בברכה,
ד"ר אודי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלאסטרופוביה וחרדה...ורד24/06/2008
ד"ר חיים שלום,
בת 36 וחצי, קלאסטרופובית מזה שנים , עד לפני שנה חייתי עם הפוביה , נמנעתי מכניסה למקומות
סגורים , מעליות (שלא בליווי אנשים) וכו', לפני כשנה נאלצתי לעבור בדיקת C.T גב, ניסיתי להתגבר על הלחץ מהמצאותי בחדר לבד, כנראה שלא ממש הצלחתי , היות ולא הצלחתי להסיט את המחשבות למקום אחר, זינקתי מהמיטה, פשוט השתוללתי, קבעתי תור ליום למחרת, היות והופנתי ע"י האורטופד באופן דחוף, הלכתי בשנית והפעם בליווי של בן זוגי ובקשתי ממנו להיות נוכח בחדר הסמוך ובזמן הבדיקה שפשוט הוא והטכנאי ישוחחו איתי בקריזה,כך היה והבדיקה עברה בהצלחה.
באותו ערב הרגשתי לחצים בראש ,משהו בלתי מוסבר, חדש עבורי לגמרי, התהלכתי בבית כמו מטורפת, רצתי החוצה ,הרגשתי מחנק ,צריכה אוויר, ולא הפסקתי להגיד למי שמסביבי שאני משתגעת, פניתי לבי"ח, הבנתי שהיה זה התקף חרדה , מאז במשך כ-3 חודשים הקלאסטרופוביה
פשוט החמירה,אני עובדת בבניין משרדים,קומה 3 , וכל בוקר היה זה סיוט מחודש עבורי לעלות במעלית וכבר בעייתי גם עם אנשים, לא יכולתי להמצא בקומות גבוהות מעצם המחשבה שאם ארצה להמלט החוצה ,אני תלויה במעלית, מדרגות מרתף, או חדר מדרגות עם דלת כניסה , לא באו בחשבון
וכו', פניתי לפסכיאטרית הומלצתי לטיפול קוגנטיבי התנהגותי, פניתי לטיפול, בערך לאחר כ-10 מפגשים, היות ולא הייתי מסוגלת להיחשף למעלית כחלק מהטיפול, המטפלת המליצה לעבור לכדורים, אני כמובן נבהלתי והפסקתי להגיש לטיפול. כיום לאחר כ-9 חודשים התחושות חזרו ,
חולשה בגוף, אי שקט בפרט בשעות הערב כשאני לא נמצאת בחב' אנשים ושקט מסביבי, פניתי שוב ליעוץ עם פסיכיאטרית, נתנה מרשם לכדורים מסוג לוסטרל 50 מ"ר והמליצה להמשיך בטיפול קוגנטיבי, התחלתי עם רבע כדור, וכל ארבעה ימים אני צריכה להגדיל את המינון ברבע כדור.
אני חוששת מאוד מתופעות לוואי , בהסיטריה ממה שהכדור מסוגל לעשות, מעין פחד שאני לא יכולה להסביר וחוששת שהפחד יביא להתקף הבא.
מה עליי לעשות? מהם תופעות הלוואי של הכדור? והאם יש סיכון בנטילת הכדורים?
אשמח לקבל את תגובתך .
תודה וערב נעים , ורד
לורד
ד''ר אודי אורן24/06/2008לורד שלום,
אין סיכון בלקיחת הכדורים כל זמן שאת פועלת לפי הנחיותיה של הפסיכיאטרית המומחית.
תופעות הלואי מופיעות כחלק מפרוספקט ההסבר הנמצא בתוך קופסת הכדורים. בנוסף את מוזמנת ליצור קשר עם הפסיכיאטרית המטפלת בך.
נראה לי שהטיפול בחשיפה קשה לך. דברי על כך עם המטפלת שלך. סביר להניח שהיא תוכל לשנות את קצב או כיוון הטיפול, או להפנות אותך לטיפול שלא מצריך חשיפה (כמו EMDR).
בהצלחה,
ד"ר אודי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצות אמינואיתן24/06/2008
שלום
האם תוספי מזון לכושר כגון חומצות אימנו יכולים להוביל "לחוסר איזון כימי" בגוף שמוביל לחרדות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
ד''ר חיים היילפרין24/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיחתיאיציק22/06/2008
האם כל פסיכולוג קליני יכול לטפל בשיטת EMRD ?
לאיציק
ד''ר חיים היילפרין23/06/2008לא. מטפלים ב- EMDR עוברים הכשרה ספציפית בטכניקה זו. אם אתה מעוניין בטיפול ב-EMDR, כדאי לוודא שלפסיכולוג יש, מעבר להכשרה הבסיסית, גם ניסיון מעשי משמעותי בטיפול בטכניקה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- האם
איציק24/06/2008הטיפול הנ"ל צריך מותאם לסוג הטראומה /מקרה המטופל?
האם קיימים טיפולים נוספים לטיפול בטראומות ( וההשפעות על התפקוד של המטופל )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאיציק
ד''ר אודי אורן24/06/2008לאיציק שלום,
טיפול ה-EMDR הוכח כיעיל לסוגי טראומה מגוונים. המטפל המנוסה מתאים את הפרוטוקול הטיפולי לקושי הספציפי.
קיימים טיפולים נוספים כמו PE ו- CBT ממוקד טראומה שהוכחו כיעילים.
בברכה,
ד"ר אודי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזיום וחרדותתמר21/06/2008
לפני כשנה אימי נפטרה הודיעו לי על כך באמצע הלילה ומאז אני סובלת מפחדים וחרדות.
טופלתי באופן פרטי ונתנו לי פריזיום. התחלתי במינון של 3 כדורים ליום וכיום אני נוטלת 1.5 כדור וחצי ביום חל שיפור במצבי אך עדיין יש לי מידי פעם חוסר שיווי משקל לחצים בבית החזה עשיתי הכל בדיקות כלליות, א.ק.ג פעמיים והכל תקין.
האם הטיפול בפריזיום מספיק? אמרו לי שאני צריכה טיפול משולב ממשפחת הSSRI.
אני מאוד רוצה להתחזק ולחזור לעצמי.
תודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לתמר
ד''ר אודי אורן21/06/2008לתמר שלום,
כאשר אדם עובר אובדן מהסוג שאת מתארת, וביחוד כאשר האובדן הזה בא בהפתעה, לא פעם מתפתחת תגובה מתמשכת של חרדות. מתוך התיאור שלך אני מתרשם שאת עדיין מגיבה לאובדן שחווית, וכי טיפול ממוקד בארוע הטראומתי עשוי לאפשר לך להתגבר עליו ולהמשיך בחייך, עם צער על האובדן, אך עם הרבה פחות חרדות ופחדים.
טיפול ממוקד טראומה נוסח EMDR עשוי בהחלט לעזור.
תוכלי למצוא מטפלים ב- www.emdr.org.il או להתקשר ל- 09-7454291
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוף סוף , הכל בדרך ...ארי19/06/2008
שלום ,
לא יודעת למה אני כותבת , אבל בא לי להוציא הכל ... כן , הכל... כבר נמאס לי מהחיים האלה , לא מרגישה שאני חייה , הכל סבל וסבל , הכל קשה ובלתי נסבל , אין לי כוח עוד להמשיך , הכל חסר ערך , שום דבר לא שווה ,...
בא לי לסיים הכל , למה לא ? !!! מה נשאר לי עוד ... ?!!!
כבר נסייתי כמה פעמיים לסיים הכל , אבל לא הצלחתי , ומתכוונת לגמור הכל בקרוב , כן הכי קרוב ... למה לא ?!!! נראה לי שכבר מספיק לי ... רוצה לנוח " מנוחה ניצחית ולתמיד" ...
מה לא מגיע לי ... ?!!! מספיק משעברתי בחיי !
למ.
ד''ר חיים היילפרין20/06/2008את יכולה לקבל סיוע ראשוני במוקדי החירום, כמו ער"ן, בטלפון 1201, או בפנייה עצמית לחדר מיון. להטבה של ממש בתחושותיך כדאי לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שבין השאר יסייע לך למצוא סיבות מצוינות להישאר בחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהשרון17/06/2008
אני נשואה 4 שנים ויש לי 2 ילדים נפלאים ובעל מקסים. הבעיה היא שאני תמיד בפחדים וחרדות שבעלי בוגד בי או יבגוד בי. אני משגעת אותו ומשתגעת במקביל. יש לציין לא חיוותי ממנו בגידה. אני כל הזמן בודקת אותו איפה הוא מה הוא עושה....... ומלא דברים מטורפים. אני עומדת להשתגע. אני לא מבינה למה זה קורה לי. הייתי בטיפול פסיכולוגי ואבל זה לא עזר. אולי אני צריכה פסיכיאטר? לקבלת כדורים. האם ציפרלקס יכול לעזור? אני פשוט נואשת ובקצב כזה אני יודעת שאני מסכנת את חיי הנשואין שלי. אני רוצה לציין שגדלתי בבית עם בגידות הרבה סובבים אותי בוגדים ובקיצור.... בבקשה תגידו לי מה ניתן לעשות ואם כדורים יעזרו לי
לשרון
ד''ר חיים היילפרין18/06/2008כדורים עשויים לסייע לך, אך שאלה זו צריכה לעלות במסגרת טיפולית, מול הפסיכולוג או הפסיכיאטר המלווה אותך. לא ברור לי מדוע הטיפול הפסיכולוגי שעברת לא עזרת – במקרה שאת מתארת טיפול הולם משיג בדרך כלל תוצאות טובות או לפחות הקלה משמעותית. עצתי לך היא לחזור לטיפול פסיכולוגי – חפשי מומחה לטיפול בחרדות ולטיפול זוגי – ובמסגרת זו התייעצי איתו לגבי שילוב הטיפול עם טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכול יותרקובי17/06/2008
אני סובל מחרדות קשות ואוסידי בינוני עד פסיכוטי כולל בחילות הקאות ואי קשר מהמציאות וזה
מלווה בטקסי תפילות מהתנך כולל תהילים לפי ימות השבוע קריאת שמע ישראל שלוש פעמים ביום ואשר יצר אחרי יציאה מהשירותים ואני חילוני לגמרי
אפילו גם מהרך על שתיה או על אוכל
או כמו ברכה "אש תמיד תוקד על המזבח לא תכבה סעפים שנאתי ותורתך אהבתי "
אני לוקח תרופות אבל מרגיש שזה לא מספיק
מה עושים ?????
אני נוטל כמעט חודשיים רסיטל 60 מ"ג וקלונקס 1 מ"ג
ומידי פעם פרותיאזין
אני מיואש כבר
מה עושים מתאבדים ????????????
לקובי
ד''ר חיים היילפרין18/06/2008הלוואי ותשובה קצרה בפורום היתה יכולה להקל עליך... בפועל, מצב מורכב כמו שאתה מתאר מחייב אבחון מדויק של בעיותיך ושילוב של טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי, הכולל מינון תרופתי אופטימאלי (כאן עליך להיוועץ בפסיכיאטר המטפל) וטיפול פסיכולוגי תמיכתי וייעודי יסודי, ככל שידך משגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה-9 הינו ארכנופוב ככל הנראהשוש15/06/2008
פחד זה מפני עכבישים מלווה אותו מאז היה כבן שלוש. אני חושדת שזה התחיל מכך שגיסי היקר גידל בביתו טרנטולה. יתכן שמראה דיי הבעית אותו ואנו לא שמנו ליבנו לכך וכך הלך פחדו של הילד והתעצם לו.בעיתון השבת היתה כתבה על עכביש דיי קטן שעקץ כעשרה אנשים ברחבי הארץ והם נזקקו לטיפול רפואי.בני לא ישן הלילה וכך כל משפחתנו נותרה ערה ונרגזת.קמנו לבוקר עייף במיוחד ואני חוששת שלפנינו עוד לילות כאלה.מה עושים?האם יש טיפול ואיפה באיזור אשקלון?אנא עזרא דחופה....תודה
לשוש
ד''ר חיים היילפרין17/06/2008הטיפול המומלץ בפוביות בכלל, ובארכנופוביה בפרט, הוא טכניקה התנהגותית הקרויה דסנסיטיזציה, שעיקרה חשיפה מבוקרת והדרגתית תוך הרפיה. מרכזי טיפול ייעודיים עושים שימוש במכשור להדמיית מציאות וירטואלית כדי לייעל את התהליך. איני יכול להמליץ על גופים מסחריים, אך את יכולה לנסות ולברר על מרכז הקרוב לאזור מגורייך דרך קופת החולים או באמצעות האינטרנט. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי הרגעהגלי12/06/2008
שלום רב, אני שוקלת כבר זמן מה לקחת כדורי הרגעה נגד חרדות ודיכאונות שיש לי, לא אובחנתי מעולם והעניין הוא שאני מסוגלת להיות מודעת לכך אך לפעמים אני זקוקה לעזרה, האם לא מומלץ לפתו ראת הבעיה עם כדוריןם: האם אפשר לקחת כדורים פרק זמן מסויים ואז להפסיק לגמרי?
לגלי
ד''ר חיים היילפרין13/06/2008טיפול תרופתי אינו מומלץ כמענה הראשון לבעיה שאת מציגה, ובשום מצב לא הייתי ממליץ לך לקחת כדורים על דעת עצמך. עצתי לך היא לגשת לפסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדה ודיכאון בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית לשם אבחון וטיפול קצר-מועד – יש סיכוי מצוין שלא תצטרכי יותר מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)