פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות
    ורדו'ש
    26/10/2008

שלום רב,לפני כשבועיים חטפתי לראשונה בחיי התקף חרדה..זה היה הסיוט של החיים קיבלתי את ההתקף בצורה קשה ואת כל הסיפטומים עברתי זה השפיע עליי מאוד ..מאז יש לי פחדים,סיוטים שיקרה לי משהו דומה.אני לא יוצאת מההית אני מלווה בפחדים כל פעם מפחידים אותי שזה עלול להיות בבית חולים פסיכיאטרי וזה עוד יותר מכניס אותי לחרדות.אני כל הזמן חושבת שמשהו רע יקרה לי ואני ימות .זה מתסכל אותי מוציא אותי מכלל תפקוד היום יום ובעיקר משפיע על החיים האישיים שלי עם החבר.תעזרו לי:(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לורדו'ש

ד''ר חיים היילפרין
    26/10/2008

אכן התקף חרדה הוא סיוט שקשה לתאר, וההתקף עצמו פותח חזית נוספת, "הפחד מהפחד". כדאי לך לגשת בהקדם לפסיכולוג המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית - לעיתים די בפגישה או שתיים לקבל פרספקטיבה שתסייע לך להיפטר מהבעיה. אשמח לעזור לך בזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה..

ורדו'ש
    26/10/2008

אני כרגע עומדת להתחיל טיפולים על בסיס טבעי ברפואה משלימה..אבל בינתיים אני כל הזמן בלחץ ופחד שאולי אני באמת עם בעיה נפשית קשה כי אנשים מהסביבה מלחיצים אותי וגורמים לי לחשוב משוגעת למרות שאני לא..האם ניתן להבריא מתופעות החרדה ולחיות נורמלי כמו כולם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורדו'ש

ד''ר חיים היילפרין
    26/10/2008

טיפולים על בסיס טבעי ברפואה משלימה אינם המענה המומלץ, בלשון המעטה, להתקפי חרדה. מתשובתי לעיל ברור שתוכלי להבריא מתופעות החרדה ולחיות נורמלי כמו כולם - כתבתי שם שאפילו שיחה אחת או שתיים עם פסיכולוג המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית עשויה להקל עליך משמעותית - אבל, כמו כל דבר, צריך לטפל בזה נכון. (ולמותר לציין, את ממש לא משוגעת... לעיתים קרובות אנשים הסובלים מהתקפי חרדה בטוחים שהם יצאו מדעתם - אחרי הכל, התסמינים החרדתיים נראים "לא נורמליים" כאשר הם קורים ללא כל סיבה נראית לעין - והפחד הגדול ביותר שלהם הוא מ"להשתגע" (או להתאשפז). האמת היא שאין שום קשר בין התקפי חרדה ומצבים פסיכוטיים (ההיפך, על רצף הניתוק מהמציאות המאפיין פסיכוזה, אנשים חרדתיים נמצאים בקצה השני וניתן לראותם כ"שפויים מדי" - מחוברים יותר מדי ללחצים ולמצוקות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ורדו'ש
    26/10/2008

אני כרגע בהתמודדות עם עצמי עד שיתחיל לי הטיפול אבל מנועה לצאת למקומות שמה...פחד מפחד מה שנקרא.אני גרה באזור ב"ש והדרום האם קיים טיפולים כמו שאתה ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורדו'ש

ד''ר חיים היילפרין
    27/10/2008

נסי למצוא מטפל באלפון שבאתר איט"ה העובד באיזור מגוריך. (ואגב, מגיעים אלי מטופלים מבאר שבע ועד נהריה...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופידבק יכול לעזור

רונית
    05/11/2008

כדאי לשלב ביחד עם טיפול קוגניטיבי וגם טיפול ביופידבק.

*** ההודעה נערכה - נא לא לציין מידע שיש בו משום פרסום לגוף מסחרי ***

רונית סגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מקשר?
    איתי
    25/10/2008

שלום , אני בן 20 וחצי (עדיין צעיר ,אני יודע :) ) ואני נתקל בבעיות מסוימות כשמתחיל קשר או אפילו רעיון של קשר עם מישהי , אלא אם כן היא יפה בצורה יוצאת דופן או ממש ייחודית אני נהיה אדיש ממש מהר לנושא , אני לא מתלהב להחזיר לה הודעות או ליזום הודעות בעצמי , ואני נותן לקשר להעלם , האדישות מובילה גם לכך שאני לא מנסה אפילו להוביל את זה ל"סטוץ" כי הדבר נראה בעיניי חסר תועלת. הבחורה היחידה שרציתי להכנס איתה לקשר\התאהבתי בה הייתה נורא בעייתית ודי פגעה בי .. עלתה בראשי האופציה שאולי אני הומוסקסואל ,אבל האופציה נפסלה יחסית מהר כי הרעיון עצמו די מגעיל אותי ואני ממש לא נמשך לגברים . אולי אני סובל מחרדה כלשהי , מדוע אני נהיה אדיש כ"כ מהר לדברים שהם לא מלהיבים בצורה יוצאת דופן מהתחלה? תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מקשר?

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

ד''ר אודי אורן
    25/10/2008

לאיתי שלום,
    יכול להיות שבניית קשרים זוגיים הוא נושא שמעורר אצלך חרדה או תגובות אחרות שאינן מאפשרות לקשר להתפתח. אם התבנית שאותה אתה מתאר החלה לאחר שנפגעת בקשר, סביר להניח שמדובר בתגובה לטראומה ואז הטיפול יכול להיות ממוקד למדי. אם מדובר בתבנית שמוכרת לך עוד לפני כן, תזדקק לטיפול יותר ממושך.
    בכל מקרה אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות?
    מיני
    25/10/2008

אני בת 45. בשנה האחרונה אני נתקלת בתופעות גופניות לא נעימות גלי חום, עייפות קשה,מועקה,כאבים פיזים ברגלים ובגב, יש לי מחזור סדיר פחות או יותר. הלכתי לרופאה לבקש בדיקות. היא בדקה אותי וגילתה שהכל תקין בבדיקות דם ושתן. היא טוענת שאלה סימנים לחרדות. אני בטיפול של פרחי באך כבר 8 שנים (מטפלת בעצמי ונהנית מהתוצאות). בשנה האחרונה התחלתי לקחת רמיפמין כי חשבתי שהסימנים מעידים על גיל המעבר. אני לא אדם פחדן אפילו ההיפך. ובחיים שלי לא חוויתי כמעט חרדות או ממש פחדים ממשהו. יכול להיות שאלה חרדות כמו שהיא טוענת? יכול להיות שחרדה היא כל כך מוסווית שמרגישים אותה בגוף יותר מאשר בנפש? אולי חרדות קיומיות? יש לי בעיות כלכליות שלפעמים מעיקות עלי. יכול להיות שהכוחוש ( העשב) מהרמיפמין גורם להרגשה הזו? מחפשת קצה חוט...

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות?

הוספת תגובה

• תשובה למיני

ד''ר אודי אורן
    25/10/2008

למיני שלום,
    טוב עשית שהלכת ראשית כל לרופאה כדי לשלול בעיה פיזית. בהנחה שאת מרגישה שהבדיקות היו מספיקות, ושאין אפשרות שמדובר בתופעות גיל מעבר מוקדמות, אפשר ללכת עם ההנחה שמדובר בתופעות שקשורות ל"גוף-נפש". חרדה (גם קיומית), דכדוך, ארועים קשים, קשיים בין אישים ועוד בעיות יכולות להתבטא בסימפטומים פיזיים שמורגשים יותר מאשר בנפש.

אם תרגילי הרפיה ופעילות פיזית לא יעזרו לך (זאת ההמלצה הראשונה שלי), שיקלי לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג רפואי.

איני מבין בפרחי באך או עשבים כך שאיני יכול לייעץ בתחום זה.

בברכה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תהיה עוד שבת שלום?
    רעות
    24/10/2008

שלום אני בת 38 וסובלת מחרדות בנסיעה וטיסה כבר 12 שנים. כבר הייתי אצל 2 מטפלים ולקחתי ציפרמיל במשך 7 שנים וכלום לא עובד . אחותי גרה בארצות הברית ואין לי שום יכולת לסוע אליה או לשדה התעופה........חיפשתי ברשת תגובות של אנשים שהיה להם משהו כזה זה עבר להם, ולא מצאתי כאלה. שאלתי היא האם להתיאש ולחפש את הדברים הטובים האחרים שנשארו לי. או שאולי יש עוד משהו שלא ניסיתי......ובבקשה בלי פרחי בך דיקור ושטויות. סוף שבוע נעים, המפוחדת.

לקביעת תור
    סגירה
    האם תהיה עוד שבת שלום?

הוספת תגובה

• תשובה לרעות

ד''ר אודי אורן
    24/10/2008

לרעות שלום,
    את סובלת מפובית טיסה ונסיעה. זוהי תופעה שכיחה למדי וניתנת לפתרון בעזרת טיפול ממוקד.
    חשוב לבחור מטפל המתמחה בשיטת טיפול שיש לה יעילות מוכחת בטיפול בסוג כזה של בעיה.
    אני ממליץ בחום על טיפול EMDR או טיפול התנהגותי-קוגניטיבי לבעיה ממנה את סובלת.
    כדי לקבל הפניה למטפל EMDR תוכלי לפנות לעמותת EMDR - ישראל שבת שלום,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב חברים
    יוסי
    24/10/2008

היי בוקר טוב.. אני ממש מקווה שהתשובות שלכם יהיו חיוביות.. אז ככה ... אני בחור בן 25 שסובל מחרדות וחוסר מצב רוח מאז גיל 18 בעקבות משהו מפחיד שהיה לאחי- יש לי חברה כבר 9 חודשים אוהבת מאוד ועבודה נפלאה מאז השתמשתי בסרוקסט והייתה אף תקופה שבמשך שנתיים לא הייתה לי אף חרדה אבל היום בעקבות שאבי חלה החרדות חזרו לי, ואף התחלתי לחשוב על מצבו של אחי שהיה לו בעבר. (אחי היה מטופל בזיפרקסה והוא היה מדמיין וחושב שכאילו הוא רואה דברים וכו.. והיו לו עוד דברים שאני לא כ"כ זוכר או יודע. לילה אחד התחלתי לחשוב על מה שהיה לו וזה קצת הפחיד אותי שמא זה יהיה גם לי ובוקר אחריי זה התעוררתי עם חרדה שאני כאילו רואה או מדמיין דברים וזה ממש מלווה אותי כבר שבוע.. כל חלקיק אבק אני ישר בודק אם זה אבק או משהו שדימיינתי זה מגיע למצב שאני לפעמים בטוח שראיתי משהו עף באוויר למרות שאין שם דבר גם כשאני מנסה להתרכז במשהו אחר הראש שלי חושב או מראה כאילו היה משהו שהתעופף למרות שלא היה שם כלום. וזה ממש ממש מפחיד כל היום אני עסוק רק בזה אני פוחד שאני אתקע עם זה לכל החיים וזה יחמיר. ושמשהו איתי לא בסדר כי אני תמיד מדמיין את זה אני מטופל אצל פסיכיאטר מאז גיל 18 והוא המליץ לי לפני חודש להפסיק עם הסרוקסט בהדרגה כין אין לה יעילות. (אני לוקח לוריוואן אחד לכמה ימים ) אשמח לקבל ממכם חוות דעת האם זה באמת החרדה והפחד בגלל מה שהיה לאחי או שמצבי באמת לא טוב . **לפעמים כשאני עסוק אז המחשבות או הדימיונות האלו פוחתים ואף לא מופיעים אבל הם ממש כל היום הדימיונות הללו - וזה מצליח להפחיד אותי נורא אני בד"כ אדם מצחיק צוחק ואוהב ולא אחד שנשבר מהר .. אבל לפעמים זה גובר עליי בכל מקרה אשמח לחוות דעת ממכם סופש מהנה

לקביעת תור
    סגירה
    בוקר טוב חברים

הוספת תגובה

• תשובה ליוסי

ד''ר אודי אורן
    24/10/2008

ליוסי שלום,
    סביר להניח שאם הייתה סובל ממה שהיה לאחיך, הפסיכיאטר היה מזהה את זה מזמן.
    יותר סביר להניח שאתה סובל מחרדות שהתפתחו בעקבות היותך חשוף למצבו של אחיך. אתה נשמע כאדם בעל משאבים רבים שיוכל להתגבר על החרדות מהן אתה סובל.
    טיפולים ממוקדים כמו EMDR או טיפול התנהגותי-קוגניטיבי יכול בהחלט לעזור לך תוך פרק זמן קצר יחסית. אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה באחת מהשיטות האלו.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    בן
    21/10/2008

שלום רב, אני בחור די צעיר, 23 עוד מעט ורציתי להתייעץ איתכם בנוגע להרהורים שעוברים לי בראש לאחרונה.אני חושב על אם וכאשר יהיו לילדים, איך אני אנהג איתם, בעיקר באיזו מידת דאגה עלי להתייחס כלפיהם, היכן הגבולות שלי ושלהם. למרות שאני עוד צעיר ומאמין שיש עוד זמן, המחשבות הללו נמצאות לי בראש..אינני חרד לכך, רק חושב על איך אני אתמודד... כיצד אתם יכולים לייעץ לי?ומה המלצתכם? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לבן

ד''ר אודי אורן
    24/10/2008

לבן שלום,
    השאלות שאתה מעלה הן שאלות טובות. דבר עליהם עם חברים ובני משפחה. חשוב שתדע שהשאלות האלו - ברמה זו או אחרת - מעסיקים אנשים רבים. קרא ספר או שניים על הורות.
    והיה אם עדיין תמצא את עצמך מוטרד שקול פניה לטיפול פסיכולוגי. בהנחה שמדובר בנושא ממוקד, אני ממליץ כי תפנה למטפל EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימה
    נועה
    21/10/2008

אני מקווה שזה הפורום המתאים. בבקשה קרא עד הסוף. היום מספר פעמים שקמתי בלילה (ממש מעט בערך 3 בכול החיים) ש'שחכתי לנשום' והתעוררתי כדי לנשום את האוויר (כנראה נשימותיי היו קצרות מדי). בגלל הפחד הזה שזה ימשיך עכשיו כבר יומיים , ברגע שאני נזכרת בזה פתאום אני 'צריכה לנשום בכוחות עצמי' כי 'אין לי כוח לנשום נשימות עמוקות' זאת אומרת יש לי פחד שמה שהיה ליבלילה יהיה גם ביום, אני לא רוצה להתחיל להתעסק עם כול הרפואה של זה כי ייתכן שזה הכול פסיכולוגי היות וזה התחיל בדיוק כשהתלחתי לפחד מזה, והרי כשאני 'שוחכת מזה' במהלך היום , הנשימה היא רגילה ונורמלית ואני 'לא שוכחת לנשום'. רציתי רק לדעת אילו תרגילים או מחשבות אפשר לנסות, אולי לנשום עמוק בכוונה או מה, כי במאת עדיף קודם לשכוח מזה ורק אם זה מפריע לגשת לרופא.

לקביעת תור
    סגירה
    נשימה

הוספת תגובה

• תשובה לליזה

ד''ר אודי אורן
    24/10/2008

לליזה שלום,
    הסיכוי שמדובר בבעיה רפואית-גופנית הוא נמוך ביותר. סביר יותר להניח שמדובר בתופעת חרדה.
    אני חושב שהחויה של "לשכוח לנשום" היא סוג מסויים של קושי זמני לנשום. קושי כזה, הוא לא פעם אחד מהסימפטומים של חרדה. ברור מהסיפור שלך שהקושי הזה גם קשור לפחד שלך שהקושי הזה יגיע. לתופעה הזו קוראים פחד מפחד.
    אני ממליץ על תרגילי הרפיה ופעילות פיזית. במקרה שעולה חשש מהסוג שתיארת אני ממליץ לסדר את הנשימה ולהזכיר לעצמך שמדובר בחשש בלבד, ולא במשהו אחר. אני ממליץ להמשיך בחיי היום יום שלך.
    והיה אם לא תרגישי הקלה, אני ממליץ כי תפני למטפל EMDR או למטפל התנהגותי-קוגניטיבי. יש סיכוי טוב כי טיפול ממוקד מסוג זה יוכל להביא להקלה משמעותית תוך זמן קצר.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבר ולבכות
    טלי
    17/10/2008

שלום לך ד"ר יש לי שאלה והיא קצת ארוכה.אני נשואה פלוס 2 ילדים הקטנה שלי בת 11 היום.לפני 4 שנים ביתי חטפה את מחלת האפילפסיה בפיתאומיות.קיבלנו את זה מאד קשה ניכנסתי לבועה כזאת של פחדים שפתאום היא לא תקבל עוד התקף .אני קופצת מכל צעקה מכל בכי ברחוב אני אפילו נבהלת.לא אמרתי שהיום היא מטופלת בתרופות ששנה כמעט היא בלי התקפים.האמת לא טיפלתי בפחדים שלי .הפחדים התחילו מהמקרה הראשון של הילדה שהוא היה מאד קשה.לא היתיחסתי לעצמי בכלל.בעלי לעומתי קיבל את זה מאד קשה והיצטרך כדורים.ויפאקס.ונילה.משהו כזה.הוא קיבל את זה ממש קשה היו לו דמעות בכי בלי הפסקה וממש דיכאון.היום ברוך השם הוא יותר טוב.מה שקרה לי השבוע אני ובעלי היה לנו ריב כמו לכל זוג נשוי ריב שעבר אחרי יום.למחרת קמתי בבוקר ודיברתי אם בעלי ופתאום התחלתי להוריד דמעות וממש לבכות זה נמשך כל היום אם מי שדיברתי התחלתי לבכות לו ואני לא יודעת אפילו למה.הרגשתי כאבים בגוף וכאבי גב והרגשתי שאין לי כוח לעשות כלום.ישנתי בלילה טוב וקמתי למחרת כאילו כלום לא קרה לא בכי ולא כלום .השאלה שלי למה זה קרה לי ואיך זה פתאום עבר .?ומה זה היה?אשמח אם תענו לי ושיהיה יום טוב וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    לדבר ולבכות

הוספת תגובה

• תשובה לטלי

ד''ר אודי אורן
    24/10/2008

לטלי שלום,
    מקוה שהחג עבר בשלום. מצטער על התשובה המאוחרת.
    טוב לשמוע שביתך מאוזנת בעקבות הטיפול התרופתי ושבעלך מרגיש יותר טוב.
    נראה לי שאת לעומת זאת זקוקה למעט עזרה. הארוע שאת מתארת איננו מדאיג, אבל העובדה שאת מסתובבת ברמת מתח יום יומית גבוהה היא בעייתית, והופכת אותך לרגישה למצבי מתח (כמו המריבה עם בעלך).
    אני ממליץ על תרגילי הרפיה ופעילות פיזית כדרך לטפל בעצמך, ולתת לעצמך את הכוחות להתמודד עם הקשיים האמיתיים בחייך.
    והיה אם תרגישי צורך בתמיכה נוספת אני ממליץ על פניה לעובדת סוציאלית או פסיכולוגית במכון להתפתחות הילד או קופת חולים. חשוב שתביני טוב יותר את מצבה של הבת. במקרה שגם זה לא יספיק, פניה לטיפול פסיכולוגי תמיכתי קצר בהחלט יכול לעזור.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם
    סמי
    16/10/2008

האם עקב הציפרלקס נגרמות סחרחורות קשום אפשר לקחת אקמול ואפילו מראש לפני בליעת כול כדור?

לקביעת תור
    סגירה
    האם

הוספת תגובה

• לסמי

ד''ר חיים היילפרין
    17/10/2008

אין טעם לקחת אקמול כנגד הסחרחורות... צור קשר עם הפסיכיאטר שרשם לך את הסיפרלקס, יידע אותו על הסחרחורות ופעל בהתאם להנחיותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    מאיר
    16/10/2008

יש תרופה טבעית נגד חרדות שנקראת "רמוטיב" אני נוטל אותה כבר שלוש וחצי חודשיםהיא עזרה לי והרורידה את רמת ההתקפים אבל לא העלימה לגמרי האם זה אומר שמיציתי את התרופה והיא לא יכולה לעזור לי עוד?להחליף לתרופה אחרת או שההשפעת התרופה לוקחת זמן ארוך יותר?האם התרופה הנ"ל או קלונקס מפריעים לתיפקוד המיני? תודה מראש. עוד שאלה:האם הרגשה כמין דיגדוג בחזה(לא כאב) זה גם חלק מהחרדות?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• למאיר

ד''ר חיים היילפרין
    17/10/2008

נתחיל מהסוף: קרוב לוודאי שהדיגדוג שאתה חש בחזה קשור לחרדה; ורמוטיב וקלונקס אינן מפריעים לתפקוד המיני. לשאלתך העיקרית, רמוטיב מיועדת לטיפול בדיכאון קל, לא בחרדה, כך שלא ברורה לי השפעתה עליך. בכל מקרה, מדוע להמשיך ולטפל בעצמך באופן כה חובבני? המלצתי לך היא לגשת לאיש מקצוע, לפסיכולוג המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. יש סיכוי טוב ששתיים-שלוש פגישות יסייעו לך להיפטר כליל מהתופעה. במסגרת טיפול שכזה ניתן יהיה גם לבחון את נחיצותו של טיפול תרופתי משולב, אם בכלל, ובמקרה הצורך תוצע לך תרופה האופטימאלית עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי
    מאיה
    14/10/2008

יש לי בראש רק פיסה של זיכרון רק הבזק קצר של תמונה. אני חושבת שקרה לי משהו בילדות אבל דחקתי זאת כ"כ שאני שנים כבר לא מצליחה להיזכר ,ואיך אני יודעת שקרה משהו. א-נזכרתי בזה רק לפני כמה שנים שעברתי ליד המקום שבו "קרה הדבר",לא שזאת הייתה הפעם הראשונה שעברתי שם אלא הייתי בדיוק איפה שהייתי-בנקודה עצמה. ב- מאז ומתמיד הייתה לי הרגשה רעה שעברתי שם,ולא ידעתי איך להסביר זאת עד שנזכרתי בתמונה. איך אני יכולה לגרום לעצמי להיזכר לגמרי במקרה,שנים אני חושבת מה זה יכול להיות ,ויש לי חשש גדול למה שזה יוביל. אני מאוד מעוניינת בזה (ליזכר) כי זה יכול להסביר לי את הפחד ממין ,סלידה ממגע אנושי והקשיים שיש לי בליצור קשרים חברתיים ארוכים וקשרים כלל עם שני המינים ,אני בן אדם לא חברתי כלל וכל זה החל בתקופה, שקרה לי "הדבר " הזה. זה יעזור להבין את החידה הגדולה שיש לי בחיי,אני.

לקביעת תור
    סגירה
    אולי

הוספת תגובה

• למאיה

ד''ר חיים היילפרין
    15/10/2008

זכרון מאירוע טראומתי שכזה חוזר בד"כ בהדרגה ובאופן ספונטני. מתן ביטוי בשיחה, בכתב או בדרכים יצירתיות (ציור, פיסול, נגינה) עשוי לחבר אותך מחדש לאירוע. הדרך הנכונה ביותר לעבד את הזיכרון (וחשוב יותר, לטפל בטראומה) היא במהלך טיפול פסיכולוגי, ואני ממליץ לך בחום לגשת לפסיכולוג המטפל בטראומות ילדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אשמח לעזור לך בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור חיים
    סמי
    11/10/2008

שלום דוקטור, אני כבר מזה כמה ימים מנסה להשיג אותך בטלפון כדי לקבוע עמך פגישה ואינך עונה לטלפון... מחר אנסה שוב (יום ראשון); מקווה שתהיה זמין.

לקביעת תור
    סגירה
    לדוקטור חיים

הוספת תגובה

• יצירת קשר עימי

ד''ר חיים היילפרין
    12/10/2008

אתה צודק. מאחר ואיני עונה לטלפונים בזמן טיפול, לא קל להשיג אותי ישירות בטלפון. עם זאת, כאשר משאירים לי הודעה (בטלפון או בסלולרי) אני בד"כ חוזר בתוך מספר שעות. אני מציע שפשוט תשאיר הודעה ברורה עם שמך ומספר הטלפון שלך - ואחזור אליך כדי שנקבע פגישה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושש מיחסי מין וזוגיות
    א.ב.
    11/10/2008

שלום, אני בן 29, סובל מחרדה חברתית מסוימת, שהביטוי הכי מציק שלה הוא ביחסים עם נשים. עד גיל מאוחר לא היה לי כל קשר זוגי. עם השנים עבדתי על זה לפי מיטב התורה של הטיפול הקוגניטיבי- ההתנהגותי, שעליה למדתי מספרים ואני חסיד גדול שלה. הגעתי להישגים נאים (בעיני) בכך שאני כבר לא חרד מדי מהדייט הראשון ואף יצרתי קשר עם בחורה אחת, בגיל 27, איתה יצאתי במשך חודש. הקשר ההוא נכשל מכמה סיבות, אבל הסיבה העיקרית היא הפחד שלי מיחסי מין. בכל אופן, למרות שהתגברתי על כמה מחסומים, הפחד מסקס נותר. אני יודע שפחד מתפקוד ומדחייה בעקבות זאת הוא בעיה נפוצה אבל, למיטב הבנתי, הפחד הזה מוצדק כי הוא יכול "לפוצץ" מערכת יחסים טובה, וביחד עם זה גם להוריד לי את הבטחון ביכולות של עצמי. ההרגשה שלי עכשיו היא שאם אפתח בעוד קשר, מהר מאד אגיע לאותה סיטואציה, והכשלון יבוא בעקבותיה. לכן, אני מחפש היום כלים ורעיונות וכל דבר שיכול לחזק אותי ולשפר את הסיכויים שלי לבנות מערכת יחסים זוגית נורמאלית שכוללת גם סקס וגם את כל השאר. השאלה שלי תיכף תגיע. כפי שאמרתי, אני מאמין גדול בטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי, שכבר הוכיח את עצמו בעבר. אחד מעיקריו הוא תרגול החשפות. לפי העקרון הזה, החלטתי שהדרך להתקדם זה ללכת פעם או כמה פעמים לנערת ליווי. אני יודע שזה לא אותו דבר כמו סקס בין בני זוג אבל זה לדעתי מדמה את הענין ויכול להוריד לי את רמת החרדה מהנושא. אני רוצה שסקס יהפוך בעיני לדבר כייפי ומוכר במקום דבר מפחיד. אני חושב שהסכנה העיקרית בנערות ליווי היא שאני אראה את הסקס כדבר מיכאני וסתמי ובכך אזיק ליחסים הזוגיים. עם זאת, בשלב זה בחיים, עדיף לדעתי סקס מיכאני וסתמי מאשר מפחיד ובלתי מושג. למרות כל מני פחדים ולבטים, באמת הלכתי אל נערת ליווי לפני כשבוע. סיכומו של דבר הוא שאני לא מרגיש שזה פתר לי את הבעיה אבל אני באמת חושב שאם אתמיד (כמה שזה נשמע מצחיק!), אני באמת אחשוש מזה פחות. אם כן, השאלה שלי אם מה שאני עושה הגיוני לדעתכם. אני מניח שתאמרו שהכי כדאי ללכת לטיפול פסיכולוגי. אני לא חולק על זה, וגם הייתי אצל פסיכולוג בעבר (3 פגישות), ואני לא פוסל את זה לעתיד. יחד עם זאת, אני סקרן לשמוע את דעתכם על הענין עצמו.

לקביעת תור
    סגירה
    חושש מיחסי מין וזוגיות

הוספת תגובה

• לא.ב.

ד''ר חיים היילפרין
    12/10/2008

ראשית, כל הכבוד על העבודה שעשית מקריאה בספרים ותירגול עצמי. לשאלתך, במידה ויחסי המין שחווית עם נערת הליווי היו מוצלחים/ מהנים, הדבר אכן נרשם כ"חוויה מתקנת" שתקל עליך התנסויות עתידיות (כך שמערכת השיקולים ששטחת כאן סבירה). עם זאת, חסרונו של מטפל שילווה אותך בתהליך של יצירת קשר משמעותי ניכר ממכתבך, ואני בהחלט ממליץ לך לעשות כן כדי להתקדם באופן אופטימלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

א.ב.
    13/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היה או לא היה?
    אם מודאגת
    10/10/2008

שלום רב, איני יודעת אם זהו המקום לקבל תשובה על שאלתי, אך אכתוב אותה בכל זאת: בתי, בת 9, מתעוררת מדי פעם מ"חלומות רעים". בלילה האחרון התעוררה בבעתה מחלום שבו לדבריה "אחת מהחברות שלי נגעה לי בפיפי". לא ניתן היה להרגיע אותה אלא לשכב לצידה, לחבק אותה ולנסות להרגיעה. במשך השעתיים הללו, עד שסוף סוף נרדמה, ניסיתי לברר איתה אם קרה לה משהו לא נעים. האם מישהו נגע בה בניגוד לרצונה? האם גלשה באינטרנט לאתרים פורנוגרפיים (שאלתי אם ראתה באינטרנט אתרים עם אנשים עירומים), האם מישהו "הציץ" כשהיתה בשירותים בבית הספר וכו'. לכל השאלות ענתה בשלילה, פרט לשאלה שלעיתים ישנם ילדים בבית הספר שמנסים להציץ לילדים אחרים שמתפנים בשירותים, אבל, היא לא חוותה חוויה כזו. הלילה, כשהשכבתי אותה לישון, היא ממש פחדה שהחלום הרע הזה יחזור, ושוב, מישהו יגע בה באיברים מוצנעים. האם יש כאן מקום לבירור מעמיק יותר - הכוונה לפסיכולוג?האם לדעתך חוותה איזושהיא התעללות מינית? האם זה חלק מהתפתחות של סקרנות נורמטיבית לגבי המיניות ( עדיין לא מגלה סימני בגרות מינית)? תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    היה או לא היה?

הוספת תגובה

• לאם המודאגת

ד''ר חיים היילפרין
    12/10/2008

חסרה לי אינפורמציה (הנלקחת באמת בעת הביקור אצלי) כדי להצביע על כיוון כזה או אחר, אך בשלב זה לא הייתי עושה מהאפיזודה הזו עניין גדול מדי. המשיכי בניסיון להתחקות אחרי הגורמים המאיימים או מפחידים את הילדה, תוך הכלתה והענקת תחושת גיבוי וביטחון (- כמו שעשית). אם בתוך מספר שבועות העניין לא ידעך, כדאי יהיה לגשת איתה לפסיכולוג המטפל בילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת מבחנים/לימודים
    א.א.
    10/10/2008

שלום, מאז ומתמיד היה לי לחץ רב מלימודים ומבחנים, עד כדי כך שהייתי מנוטרל לגמרי, ולא מוכן לעשות שום דבר עד לסיום מטלות הלימודים. כיום הלחץ נשאר אך במקום לעשות ישר את המטלות אני דוחה אותן עד לרגע האחרון ופעמים רבות אף מוותר לעצמי ולא עושה אותן.... אני מרגיש עצלן, ואני כועס על עצמי. הלחץ אינו קל ואף מביא לעיתים לסף דיכאון קל... מה עליי לעשות? האם זה כתוצאה של טראומה ישנה? או האם זה חקוק כתכונת אופי אצלי? והכי חשוב, האם יש דרך להרגע?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת מבחנים/לימודים

הוספת תגובה

• לא.א.

ד''ר חיים היילפרין
    12/10/2008

ניתן לראות חרדת מבחנים כ"טראומה מצטברת" אך וודאי שאין מדובר בתכונת אופי. והכי חשוב - לגשת לטיפול! פגישה או שתיים עם פסיכולוג המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית עשויה לפטור אותך מהעונש, ואשמח לעזור לך בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה