מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי חרדה מבלי לחשוב על כלוםקובי25/08/2008
האם יש תופעה כזאת של התקף חרדה מבלי לחשוב עליה ? אני נוטל סרוקוול 100 מ"ג בערב ביחד עם קלונקס 1 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לקובי
ד''ר אודי אורן25/08/2008לקובי שלום,
קשה לענות על שאלתך באופן רציני ללא מתן פרטים נוספים והסבר מעט יותר מפורט על מצבך.
כעיקרון התשובה לשאלתך היא: כן.
בברכה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה ודיכאוןנטלי25/08/2008
שלום.אני לוקחת פרוזק שלושה שבועות להתקפי חרדה (פאניק). אני לא מרגישה שום הטבה,אלא חוסר שקט בגוף(רעד)+רצון לבכות. שאלתי היא האם זו תרופה שמתאימה למקרה שלי? מה התרופה הכי מתאימה למקרה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לנטלי
ד''ר אודי אורן25/08/2008לנטלי שלום,
פרוזאק היא אחת מהתרופות המומלצות לטיפול בהתקפי חרדה. לא פעם עוברים מספר שבועות לפני שמרגישים את השפעת התרופה.
אני ממליץ לך לפנות לרופא/פסיכיאטר שרשם לך את התרופה, לדווח לו על מצבך, ולהתייעץ איתו.
במקביל אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי. מחקרים רבים מצביאים על כך ששילוב של טיפול פסיכולוגי ותרופתי מביא לתוצאות טובות בהתמודדות עם התקפי חרדה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מתמודדים עם חרדת בחינות?אורח24/08/2008
יש לי חרדת בחינות קלה. כיצב אוכל להתמודד עימה?
תשובה למתן
ד''ר אודי אורן25/08/2008למתן שלום,
תרגילי הרפיה, פעילות פיזית, לדמיין הצלחה ו... להתכונן היטב לבחינות בהחלט יכולים לעזור.
והיה אם כל זה לא מספיק, תוכל לשקול טיפול אצל מטפל המתמחה בטיפול EMDR או טיפול התנהגותי-קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת "דבק" של הגוףיוסי22/08/2008
שלום לכולם. שמי ט. בן 42, מגיל 16 החלו להתפתח אצלי תחושות גוף מוזרות כאילו שאני "נדבק" לדברים, לחפצים, ישיבה על כסא למשל כאילו שהגב והטוסיק "נדבקים" ...ממש לא סימפטי...הייתי במספר טיפולים לאורך השנים אצל כול מיני פסיכולוגים שלא ממש נתנו לי תשובה מה זה העניין הזה....אז או שאני נדבק לדברים או שהם נדבקים אלי...לא יודע אם זה משנה כול כך....הקשר עם אבי לאורך המון שנים (הוא מת לפני כשלוש שנים), היה קשר תלותי ביותר: כספית, אפשר להגיד שדי "חנק" אותי ולא נתן לי מרחב מחייה....(אולי זה הדבק?)...היה לי מאוד קשה עם מותו.....ועד היום זה קשה לי...אני די בודד, הרבה זמן בלי בחורה...אולי מפחד מקשר או מיחסי מין.............. רציתי לשמוע חוות דעתו של הפסיכולוג..... כרגע אני כן עובד ומשתדל להחזיק את מקום נעבודה הנוכחי שלי תודה.
ליוסי
ד''ר חיים היילפרין23/08/2008תחושת ההדבקות לדברים היא קרוב לוודאי סימפטום חרדתי, ולשם הייתי מכוון גם את הטיפול. עצתי לך היא לגשת (שוב) לפסיכולוג שיעבוד איתך על הכחדת ביטויי החרדה ועל עיבוד המצוקות הראשוניות בחייך (הבאות לידי ביטוי, בין השאר, בתחושת ההדבקות לדברים). אשמח לעזור לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר חיים היקר..ניסים22/08/2008
חיים מה שלומך איש יקר אולי אתה זוכר אוליי לא אני ניסים מרמלה היתי מטופל אצלך אתה בטוח זוכר לפי הסיפור של "הדודים" שלנו...בכל זאת לקחתי את הטלפון שלך כדי ליקבוע איתך פגישה חוץ מיזה שהיתגעגתי..בכל אופן יש לנו הרבה על מה לדבר..
לניסים
ד''ר חיים היילפרין23/08/2008תודה... אחכה לשיחה איתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו הפרעת חרדה ומה ניתן לעשות?אילנית22/08/2008
אחותי סובלת מכאבי בטן קשים המלווים בשילשולים וחוסר תיאבון, והיא ירדה רבות ממשקלה. היא מתקשה מאוד בתפקוד היומיומי מפאת החולשה הגופנית וכן בגלל המצב הנפשי הירוד. מטופלת מזה כחודש וחצי בסרוקסט20 מ"ג וקלונקס והחלה בשיחות עם עובדת סוציאלית האם המינון הזה יעיל בכלל? כיוון שיש כנראה דלקת בקיבה ואולי גם בגלל זה המצב הרגשי הירוד? שאלתי היא- מה ניתן עוד לעשות בענין החרדה המשפיעה כל כך על התפקוד היומיומי? האם חרדה או דיכאון הם מצבים שחולפים? על מה הייתם ממליצים? אני יודעת שהשאלה מורכבת ואשמח מאוד אם תוכלו לסייע בתשובותיכם. תודה
לאילנית
ד''ר חיים היילפרין23/08/2008התיאור שנתת קונסיסטנטי עם סימפטומים חרדתיים בהנחה שהממצאים הרפואיים שליליים. אחותך מטופלת תרופתית (ע"י פסיכיאטר, אני מניח) ושיחתית (ע"י העובדת הסוציאלית) כך שהיא "מכוסה" טיפולית. אם העובדת הסוציאלית אינה עו"סית בעלת הכשרה קלינית המומחית בטיפול בחרדה ו/או אם אחותך אינה חווה שיפור בעקבות הטיפול, כדאי לה לפנות לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי לומר את האמתנערה20/08/2008
שלום רב ,ד"ר, יש לי בעיה עם לומר את האמת לאנשים הכוונה לאמת רעה על אנשים או משהו שמציק לי ממש ואיני מסוגלת לדבר עליו עם אותו בן אדם כאילו אין לי כוח כבר להתוכח עם אנשים להתעמת איתם על שלי . ואני זו שנפגעת מזה ולוקחת ללב את מה שעושים לי ......... אולי הפחד הזה נובע מכך שתמיד כשביקשתי ממישהו שיפסיק לעשות משהו מסויים שמפריע לי ,אז תמיד רבו איתי ואמרו שאני לא צודקת ולא דיברו אתי המון זמן . מה עושים כדי לא לפחד לומר אמת ??? תודה מראש.
לנערה
ד''ר חיים היילפרין21/08/2008כאשר אדם נענש על אמירת האמת ("רעה" או בכלל) הוא יחדל מלומר אותה... זהו לקח שלדאבוני רבים לומדים במהלך ילדותם (ולכן "מעדיפים" להסתיר, להיות פסיביים ואף לשקר). הדרך היעילה ביותר ללמוד לא לפחד לומר את האמת היא טיפול פסיכולוגי צמיחתי שבמסגרתו תחזקי את הדימוי (והבטחון) העצמי שלך ותלמדי להיות אסרטיבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות וקצת דיכאוןנערה20/08/2008
שלום רב , אני סובלת מהתקפי חרדה כשנתיים כשהסיבה העיקרית אליהם היא מצב בריאות קשה שלי . הציעו לי פריזמה ,ולא הסכמתי לקחת ..... משום מה נסיתי פסיכותרפיה ,ועשה לי מוזר ,אז פשוט ברחתי משם ,קיבלתי מועקה מהמקום ותחושת מחנק שכזו לא מוסברת..... הייתי במעקב סוציאלי ועכשיו הם בפגרה..... ואני בדילמה מה לעשות עם המצב הזה . [בעיות בעיכול אני מחכה לבדיקה ,אבל יש לכך הרבה זמן ....... ואני צריכה לסיים י"ב ולא יודעת מה אני אעשה ...... האם יש עיצות או משהו ? תודה מראש.
לנערה
ד''ר חיים היילפרין21/08/2008עצתי לך היא לגשת בהקדם לפסיכולוג המומחה לטיפול בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (שגם יבחן שוב גם האפשרות של שילוב טיפול תרופתי). ישנו סיכוי טוב שתחושי הקלה משמעותית כבר לאחר פגישה או שתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהליאת19/08/2008
יש לי בעיה ...אני לא מבינה מדוע זה קורה לי....אני אוהבת לזרוק כל מה שנראה לי מיותר, חפצים ניירת וקורה שאני מצטערת על כך שזרקתי...תחושה הזריקה נותנת לי הנאה מרובה...מדוע זה קורה לי....זה מציק לי.. מצפה לתגובה ..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי זה נובע
נערה20/08/2008מכך שיש לך דברים בחיים שהם לא פתורים לדוגמא או שאת לא מסופקת מהם או לא מרוצה מהם לא עושים לך טוב נפשית , אז בעצם, כשאת משליכה דברים מרובים לפח האשפה ,את חשה תחושה נינוחה כאילו התפטרת מהדברים שמציקים לך בחיים הריאלים . זה לא טוב לזרוק יותר מדיי , מכאן את צריכה לדאוג שלא יציקו לך הרבה דברים ולדעת לטפל בהם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לליאת
ד''ר חיים היילפרין21/08/2008תשובה ראויה מחייבת מידע רב מזה שפרטת בשאלתך... בכל מקרה, אם דפוס זה מציק לך, כדאי לך לפנות לפסיכולוג קוגניטיבי-התנהגותי לשיחה שבה תקבלי לא רק הסבר אלא גם כלים שיסייעו לך להיפטר ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהבבב18/08/2008
חברתי הינה טיפוס חרד מאוד. כל תחושה או מכאוב פיזי היא חושבת על הגרוע מכל. כאשר היא נשלחת לבדיקות , חושבת שזה מראה על מחלה כגון סרטן. היא מצליחה לשאוב את הסובבים לה לתחושותיה דאגותיה ופחדיה. על אף הנסיונות להסביר לה והוציא אותה ממחשבותיה אנו מתקשים. מה עלינו לעשות על מנת לעזור לה ולנו לא להשאב לחרדותיה?
לבבב
ד''ר חיים היילפרין19/08/2008הדבר הפשוט והנכון ביותר הוא להפנות את החברה לטיפול פסיכולוגי אצל מומחה לטיפול בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בממשק הישיר מולה כדאי לך להתעלם ככל שניתן מהתייחסויותיה לדאגות וחרדה ולעומת זאת לעודד ביטויים של בריאות, בטחון וכיו"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ממזרקיםאפרת18/08/2008
שלום, אני בת 35 וחרדה ממזרקים. מעולם לא עשיתי בדיקת דם וטיפולי שיניים אני עושה בגז צחוק ניסיתי לקחת כדורי הרגעה לפני הגעתי לבדיקת דם (2 כדורי וואבן) ועדיין היה לי התקף חרדה. האם יש טיפול פסיכולוגי? או כדור אחר שאוכל לקחת?? תודה, אפרת
לאפרת
ד''ר חיים היילפרין19/08/2008הטיפול המומלץ בפחד מוגזם (פוביה) בכלל, ובפוביה ממזרקים בפרט, היא טכניקה התנהגותית הקרויה דסנסיטיזציה, שעיקרה חשיפה מבוקרת והדרגתית לגורם המאיים תוך הרפיה. מרכזי טיפול ייעודיים עושים שימוש במכשור להדמיית מציאות וירטואלית כדי לייעל את התהליך. גישה נוספת שאת יכולה לנסות היא EMDR.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת מזרקים
אפרת19/08/2008שלום, תודה על התשובה. היכן אוכל לטפל בבעייתי? תודה, אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאפרת
ד''ר חיים היילפרין21/08/2008איני יכול להמליץ כאן על גופים מסחריים, אך באינטרנט תוכלי למצוא בקלות מטפלים באמצעות מילות מפתח כגון טיפול בפוביה, דסנסיטיזציה, EMDR וכד'. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום...מישהי~~16/08/2008
יש לי בעיה.... אני לא נהנית מכלום, אני כל הזמן בוכה, לא באלי לעשות דברים כיפיים, רע לי כל הזמן והסיבה היא שאני חושבת שגם ככה אני אמות מתי שהו אז מה זה שווה.. אני כל הזמן חושבת על מוות ואפיל שאני רואה אנשים בטלוויזיה אני ישר חושבת על הגיל שלהם ועל כמה שהם מסכנים שהם מבוגרים ושהם עוד מעט ימותו..(ואני כולה בת 14) פעם חשבתי על קרירה, ועכשיו אני לא חושבת על קרירה כי אני יודעת שכשאני אגדל החיים שלי יהיו יותר קצרים. כל הזמן יש לי כובד על החזה ואני מ-ש-ת-ג-ע-ת!!!!!!!!!! נימאס לי כבר לחשוב על מוות!! אני רוצה לחשב על החיים אבל אני לא מצליחה.. אני לא מבינה אנשים שאומרים לי דברים. לדוגמא: אחותי אמרה לי "איזה באסה שנולדתי שמנה" ואני אמרתי לה "מצטערת שאני לא יכולה להבין אותך..." לא הצלחתי להבין אותה כי אני חושבת שגם ככה כולנו נמות בסוף... ופעם יכולתי להבין אותה ולתת לה עצות... תעזרו לי בבקשה.. מה אני יכולה לעשות בשביל לחשוב על החיים ועל העתיד שלי במקום לחשוב על הזקנה שלי ועל מוות... אגב, כל זה התחיל אחרי שאבי נכנס לבית חולים ועבר ניתוח ואני חושבת שקיבלתי מזה טראומה כי הכול היה מאוד פתאומי ונבהלתי. תודה מראש.
לבת ה-14
ד''ר חיים היילפרין17/08/2008חבל שאת מתענה כך במקום לבקש עזרה... כצעד ראשון כדאי לך להפתח ולספר על תחושותייך למבוגר בו את יכולה לבטוח (הורה, דוד/ה, יועצת ביה"ס) שיוכל להעניק לך תמיכה ולסייע לך לקבל עזרה מאיש מקצוע. ישנו מגוון של התערבויות טיפוליות שיכולות להקל עליך מאד וחבל שתמשיכי לסבול ללא צורך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפרסונליזציהלופו13/08/2008
שלום אני בן 37 ואני נמצע כבר הרבה זמן בלחץ מעבודה[אני עובד במשמרות] והחיים קורה מדי כמה חודשים שאני מרגיש לפעמים שאני מתנתק מהסביבה -דפרסונליזציה[זה מה שאני חושב שיש לי] זה קורה בדרך כלל שיש לי תקופות של לחץ וחרדה ושאני מרגיש שהחיים שלי קשים אני נשוי אני פשוט מרגיש שהדברים הללו משטלתים על החיים שלי,אני כבר לא יודע מה לעשות תוכל לומר לי בבקשה איך אוכל להתמודד אם ה דפרסונליזציה[ תודה
תשובה ללופו
ד''ר אודי אורן14/08/2008ללופו שלום,
במצב שאתה מתאר כדאי לגשת לאיבחון אצל איש מקצוע המתמחה בנושא (פסיכיאטר, פסיכולוג קליני). כמעט לכל קופות החולים יש אנשי מקצוע בתחום. אני ממליץ לך לפנות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- STRESדליה13/08/2008
שלום רב אני בת 39.5 ,מזה כחודשיים ,התחלתי להרגיש לא טוב, דופק גבוה ,לחצים בחזה,קוצר נשימה. הייתי במיון עשו א.ק.ג ואמרו שהכל בסדר כנראה שאני בלחץ ונתנו לי כדור הרגעה, אך עדיין אני לא חזרתי לעצמי,חלשה מאוד,חסרת אנרגייה ,עדיין עם קשיי נשימה,גלי חום,הזעה ודופק גבוהה. בעיקבות היסטוריה של מחלת ההודג'קין לפני 10 שנים ,עשיתי בדיקות וסיטי ונמצא כי הכל תקין, עליי לציין כי 3 ימים לפני ההתקף עשו לי FNA בבלוטת התריס שלא פעילה אצלי ומצאו גושון קטן, אך ברוך השם הכל בסדר. האם הגוף שלי משתנה,מזדקן בכל זאת מתקרבת לגיל 40 ? עשיתי בדיקת הורמונים וגם שם הכל הסדר, אז למה אני עדיין לא חוזרת לעצמי לאנרגיות שלי? אנא ייעצו לי איך להתמודד עם המצב החדש הזה ,אני רוצה להיות אחרי זה ,יש לי 2 ילדים קטנים לדאוג להם ואין לי זמן להיות חולה/דיכאון/חרדה או מה שזה לא יהיה. עליי לציין כי אני עובדת כבר 3 שנים במקלט ,דרשתי לעשות בדיקת גז ראדון ונמצא תקין אבל אולי יש לזה השלחות, אני סתם יורה לכל הכיוונים כדי למצוא מענה. תודה מראש דליה
תגובה לדליה
ד''ר אודי אורן14/08/2008לדליה שלום,
מצד אחד, עם היסטוריה רפואית כמו שלך, כדאי לעשות הרבה בדיקות כדי להיות משוכנעים שאין בעיה גופנית. מצד שני מה שאת מתארת נשמע כמו סימפטומים חרדתיים קלאסיים. סביר להניח שהיה לך התקף חרדה ראשון, ובעקבותיו התפתחה הפרעת חרדה.
איני מאמין שמדובר בהשפעת הגיל אלא בלחץ סביב גילוי הגוש השפיר.
אני ממליץ לך לפנות למטפל EMDR או מטפל התנהגותי-קוגניטיבי כדי לטפל בבעיה לפני שהיא מתקבעת.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנקס וחרדת קהלדנה13/08/2008
במגרת עבודתי עלי להרצות, לא אחת, בפני קהל. הדבר משתק אותי ואני מפחדת שלא אגיע לעבודה. עד כה עבדתי בעבודות שיש בהן הימנעו מעמידה מול קהל. פסיביאטר ששוחחתי עימו נתן לי כדור קסנקס. האם יש מצב שלמרות שאקח את הכדור יהיה לי התקף חרדה מול הקהל?
דנה
ד''ר אודי אורן13/08/2008לדנה שלום,
אין ספק שהכדור יפחית במידה רבה את הסיכוי להתקף חרדה.
מצד שני למה שלא תבחרי בדרך מעט יותר ארוכה ויקרה אך בעלת סיכוי גבוה לפתור אחת ולתמיד את הבעיה: טיפול בפובית דיבור בפני קהל ( הפוביה הכי נפוצה בעולם!).
פני למטפל המתמחה ב- EMDR או בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי. יש סיכוי שתתחילי להנות מלתת הרצאות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
דנה13/08/2008אני נמצאת בטיפול פסיכולגי, אם כי איני יודעת האם המטפל מתחמה בתחום. אברר . תודה רבה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)