מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרוני17/09/2008
שלום רב, אני בן 31 ומכור למשחקי מחשב. המשחקים גורמים לי להגיע הביתה מהעבודה וישר לשבת על המחשב. בגלל זה אני לא יוצא עם נשים ולא חי. אני מרגיש שאני לא יכול להפסיק לשחק כי אני ממש אוהב את זה - זו הבריחה מהמציאות הכי כיפית בעולם. אני בדיכאון בגלל זה ולא יודע מה לעשות. אפשר עזרה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרוני
ד''ר חיים היילפרין17/09/2008מאחר והצגת את השאלה במספר פורומים שלי - התשובה תנתן לך בפורום טיפול משפחתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ממוותמתוסקלת14/09/2008
שלום... יש לי תינוקת בת 10 חודשים וכבר במהלך ההיריון היו לי חרדות שמשהו לא יהיה בסדר כיום שהיא כבר נולדה יש לי מחשבות שיקרה לה משהו שהיא תחנק או לא תתעורר אני פוחדת עליה נורא..יש לי גם פחדים כשאנשים חשובים לי לא עונים לי לטלפון אני מתחילה לחשוב שאולי קרה משהו רע, אשמח לקבל את עזרתך תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדניאלה
ד''ר חיים היילפרין16/09/2008אין דבר יותר טבעי מלדאוג לאנשים שאנחנו אוהבים; הבעיה מתעוררת רק כשמתחילים לדאוג מזה שאנחנו מודאגים... הרגישי חופשיה לפחד שמשהו יקרה לילדה - פחד זה הוא בן לוויה של כל הורה. אם את מתקשה להפסיק לבדך "לפחד מהפחד" ולתת לגיטימציה לרגשותיך, גשי לשיחה או שתיים אצל פסיכולוג המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אשמח לעזור לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות וטראומותבני14/09/2008
1. אני בשנות החמישים לחיי, נשוי ובעל ילדים בוגרים. 2. אין לי ספק שטראומות ילדות הן שגרמו לי לקיבעון (חסימה) ריגשי , אשר "תוקע" אותי חזק מאוד עד היום הזה !!. בנוסף- אני צורך קבוע של פרוזק, אשר מאוד עוזר לי בנושא החרדות ,אך, תוקע אותי בנושאים פיזיולוגיים. 3. הבעייה : אני מסוגל לשחזר את ילדותי באופן כלל, כלומר : לא ע"י תיאור ופירוט אירועים ספציפיים(בוודאי לא הטראומתיים) , אלא יותר בצורה שכלתנית המפרטת את הסיבות והגורמים. ברור לי שהארועים הטראומתיים הודחקו על-ידי עמוק בתת מודע , ושיש צורך להעבירם למודע, כדי להמשיך בטיפול שיאפשר לי להשתחרר. 4. מהם הטיפולים המוכרים בנושא ? עד כמה אני יכול לעשות זאת בכחות עצמי? 5. אשמח לקבל הפנייה לספרות מקצועית בנושא.
תשובה לבני
ד''ר אודי אורן14/09/2008לבני שלום,
ברכותי על ההחלטה שלך לפעול למען שיפור איכות חייך.
אני מבין שבנוסף לחרדות אתה סובל מעוד מספר דברים ש"תוקעים" את חייך, אך לא פירטת מה הם.
מתוך מה שכתבת אני מתרשם כי טיפול EMDR המשלב בתוכו טיפול בטראומות וטיפול בחרדה, עשוי בהחלט לעזור לך. קיימים כמובן מגוון רחב מאד של טיפולים שונים, אך אני משער שאתה מעוניין בטיפול ממוקד למדי.
איני מאמין שפרוייקט כזה ניתן לעשות לבד. אני ממליץ לך לפנות לאיש מקצוע.
הספר של דיויד סרבן-שרייבר: "ללא פרוייד וללא פרוזאק" יכול בהחלט לתרום לך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותדוד09/09/2008
שלום אני בן 28 סובל מחרדות תקופה ארוכה - זה התחיל ביובש בעניים ובפה חוסר שינה - או רצון לשון יותר - נגמר בחולשה כללית חוסר ריכוז דפיקות לב - והתקפים לפחות פעם ביום מן התדרדרות שכזו אני מטופל קצת בהומופטיה ובדמיון מודרך מאוד לא רוצה להתקרב לכדורים פסיכייטרים - הם הופכים אנשים לזומבי - וגם אי אפשר להפסיק 1. כדורי ואבן - התחלתי לקחת - כמה הם עוזרים ? - לפחות הם לא ממכרים ולפחות לא חייבים לקחת אותם תקופה ארוכה 2. יש עוד פתרונות \ או המלצות - איך לצאת מהשיגעון הזה? ממש תודה רבה !!
תשובה לדוד
ד''ר אודי אורן11/09/2008לדוד שלום,
יש בהחלט פתרון: טיפול פסיכולוגי ממוקד אצל איש מקצוע המתמחה ב- EMDR או בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי. טיפול כזה יכול לעזור לך להתגבר על החרדות תוך פרק זמן לא ארוך.
כדורי ואבן עוזרים באופן נקודתי/זמני אך אינם פותרים את הבעיה או מרפאים את החרדה. כאשר לוקחים אותם לאורך זמן הם ממכרים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכאל09/09/2008
שלום רב, בניסיונכם האישי, האם כדורים פסיכיאטריים יעילים לטיפול בחרדה חברתית מאוד? או שלא כל כך? תודה רבה
תשובה למיכאל
ד''ר אודי אורן11/09/2008למיכאל שלום,
מחקרים מראים כי טיפול תרופתי עשוי להיות יעיל במקרה כזה. אני ממליץ לך שגם אם תפנה לטיפול תרופתי תשלב אותו בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי או טיפול EMDR . טיפול קבוצתי נחשב ליעיל באפן מיוחד.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה כתוצאה מטראומהדלית06/09/2008
לפני מספר שנים, שהיתי במזרח הרחוק עם בעלי בביקור אצל בתנו. במהלך הביקור עברתי טראומה מאחר ובעלי נקלע לבעייה רפואית וחששתי שסכנה נשקפת לחייו. אושפזתי בחו"ל על רקע התופעות של החרדה , וטופלתי בקסנקס בהצלחה גבוהה. מאז, בכל עת שאני נמצאת בחו"ל. אני נתקפת תופעות דומות שמנטרלות אותי לחלוטין וגורמות לי לרצות לחזור מייד. הטיפול בקסנקס עוזר בשעת הצורך ( 0.25 מג ), אך אינו מספיק לפתור את הבעייה. לאחרונה נאלצתי לקצר שהותי בטיול בחו"ל, ולחזור כעבור יומיים. 1.מה דעתך על מצבי והטיפול המיטבי המומלץ? 2. האם היפנוזה יכולה לפתור את הבעייה הנקודתית שתארתי? נ.ב. אני לוקחת רימוטיב ( היפריקום ) פעמיים ביום.
לדלית
ד''ר חיים היילפרין09/09/2008הטיפול התרופתי משמש רק להקלה סימפטומטית. מה שמתבקש כאן, בראש ובראשונה, הוא טיפול פסיכולוגי בחרדה, רצוי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית או ב-EMDR. יש שמטפלים בחרדה גם באמצעות היפנוזה (וכלים אחרים) אך היפנוזה אינה הדרך המקובלת או המומלצת לטיפול בחרדה. צרי איתי קשר אם ברצונך בהבהרות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייאיזולדה04/09/2008
אממ אני בכיתה יב ואני עושה עבודה בפסיכולוגיה במסגרת היחידה החמישית של מקצוע הבחירה שלי מד"ח,נושא העבודה שלי הוא חרדה בשדרות, בעיקרון איך הקטיושות בשדרות משפיעות על רמת החרדה בקרב בני נוער. עדיין אין לי את שאלת החקר המדויקת. המורה אמר לנו לפנות למכון סאלד באינטרנט ולבדוק אם יש מחקרים בנושא ולא מצאתי אז אם מישהו כול לעזור לי בזה אני אשמח. תודה מראש.
לאיזולדה
ד''ר חיים היילפרין05/09/2008חפשי באתרים של שפ"י (השירות הפסיכולוגי-ייעוצי במשרד החינוך) ופסיכולוגיה עברית (Hebpsy) - אין לי ספק שתמצאי שם מספר מאמרים בנושא. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מעימותיםע.01/09/2008
שלום. יש לי מצב שאני מפחדת להביע כעס כלפי אנשים. ז"א נגיד כשאני לא מסכימה עם מישהו קשה לי לענות לו ישירות דברים ולומר לא שאני לא מסכימה. אני פוחדת. בבית שלי המצב הוא שאמא שלי לא יכולה להגיד לאבא שלי את התרעומת שלה כלפיו כי הוא גם צועק עליה ומשפיל אותה וכך גם משתיק אותה. אז מה היא עושה? היא בולעת בפנים אבל מקללת אותו מאחורי הגב בפני הילדים. מה למדתי? שאבא שלי הוא מפחיד ולמדתי להדחיק רגשות כי בין כה וכה ישתיקו אותנו ולא יקשיבו למה שיש לנו בלב. וכך בתקשורת שלי עם אנשים אני לא פתוחה ומפחדת להגיד את אשר אני מרגישה כי אני מפחדת שדברי לא יתקבלו, אבל מצד שני מצטברת עקב כך אצלי תרעומות וכעסים על אותם אנשים. איך אפשר לתקשר בצורה מועילה והכי חופשית שגם ישמעו את דעתי ושאני ארגיש שדעתי חשובה ואיך אפשר להביע את עצמי בצורה חיננית חזקה עם צורה שקטה ולא היסטרית?
לחסויה
ד''ר חיים היילפרין01/09/2008מאחר והצגת את השאלה במספר פורומים שלי - התשובה תנתן לך בפורום טיפול משפחתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להתאהב בפסיכולוגאלמונית29/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

תשובה לאלמונית
ד''ר אודי אורן30/08/2008לאלמונית שלום,
התשובה היא: כן.
אני מציע לך לדבר על כך עם הפסיכולוג שלך. חשוב שתביני מה קרה בקשר שהוביל להתאהבות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה משלשולצביה29/08/2008
שלום שמי צביה אני בת 29.9 9 חוד לאחר לידה אנמית 7.3 התחלתי לפני 3 ימים טיפול בקלונס ויטמינים וברזל פריפול בערב אני לוקחת פקסט חצי היום בבוקר היתה לי יציאה רכה אחת ושניה לאחר כ שעה שלשול האם זה מסוכן יש לציין כי בעלי היה שבוע שעבר עם שלשולים והקאות האם יתכן כי נדבקתי אני שואלת כי נכנסתי קצת ללחץ ואין לי למי לפנות אנא בבקשה עזרתכם - זה מה שמביא אותי לחרדה אני סובלת מ OCD ואני ממש מפחדת לאכול השאלה היא האם זה יכול להיות גם מהכדורים בבקשה תעזרו לי שבת שלום
תשובה לצביה
ד''ר אודי אורן30/08/2008לצביה שלום,
לא ברור לי ממה את חוששת. קלקולי קיבה קצרים אינם מסוכנים (למרות שאינם נעימים). ברור שיכול להיות שנדבקת אבל בהנחה שבעלך החלים, לא מדובר בבבעיה רפואית משמעותית. אנא התייעצי ביום ראשון עם הרופא שנתן לך את התרופות בהקשר לתופעות הלואי של הטיפול התרופתי.
שקלי את האפשרות לפנות לטיפול פסיכולוגי בנוסף לטיפול התרופתי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות לבת 16מיטל כהן29/08/2008
שלום, בתי בת ה-16 סובלת מחרדות שלפעמים אני מרגישה שמאד קשה לי להתמודד איתם, החרדות תוקפות אותה לעיתים מאד תכופות, היא נערה מאד חכמה, יפה, תלמידה חרוצה מוקפת חברים וגם מושא לקנאה של הבנות שמסביבה, אבל יחד עם זאת גם מוקפת בחרדות, החרדות תוקפות אותה לקראת ערב וגם בלילה, יש לה מחשבות קשות, מחשבות על מוות, מחשבות על מחלות קשות, מחשבות שאין להן הסבר. הרבה פעמים אני יושבת איתה ועוזרת לה דרך דמיון מודרך, מבקשת ממנה לכתוב את התחושות שלה ולהעביר אותן דרך שירה, כשהיא נתקפת חרדה, קשה לה לנשום, היא מתחילה לבכות , לוקחת משאף כל שעתיים, נושמת בכבדות, היא ממש מתחננת שהמחשבות יעזבו אותה ויניחו לה, לפעמים אני בוכה בלי שהיא תראה כי כואב לי מאד לראות את הבת שלי סובלת בצורה שכזו בזמן שלבנות בגילה אפילו לא עובר בראש מה שעובר לה, אני לא יודעת מה לעשות, היא מאד אוהבת כלבים אז קניתי לה כלב מאד מיוחד, היא מקבלת כל מה שהיא רק מבקשת וחולמת, אנא מכם עזרו לי ויעצו לי כיצד עלי לנהוג כשיש לה חרדה. תודה מראש, מיטל
תשובה למיטל
ד''ר אודי אורן30/08/2008למיטל שלום,
ביתך סובלת מהפרעת חרדה. נראה לי שעשית כל מה שאת יכולה כדי לעזור לה והגיע הזמן לפנות לעזרה מקצועית. הייתי מציע לך לפנות תחילה למטפל המתמחה ב- EMDR או בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי, שתי גישות המביאות לתוצאות מהירות יחסית עם בעיות חרדה.
והיה אם לא תראי תוצאות, שיקלי יחד עם המטפל את האפשרות לטיפול תרופתי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 3שירה29/08/2008
בני המקסים עוד חודש בן 3 ילד שיודע להעסיק את עצמו לבד משחק עם אחותו בת החצי שנה יפה עוזר לי ילד חם ואוהב ממש "ילד פלא" אך בזמן האחרון הוא נהיה פחדן בצורה שמתחילה להדאיג אותי. הוא מפחד מסתם אנשים שחולפים לידנו ברחוב, הוא חזר לפחד מכלבים (הוא עומד ליד כלב אך לא מעז לגעת), אם ילד עובר ליידו הוא חוזר אלי בריצה, בגינה הוא לא משחק במגלשות אם אני לא עומדת ליידו ואם החלטתי לשבת בספסל בגינה הוא לא זז מלידי עד שאני לא קמה לשחק איתו, בעבר הייתי אומרת לו רגע אני יורדת למטה לשפוך את הזבל וזה לא היה מזיז לו היום הוא יורד איתי למטה ועולה איתי יחד. היום הוא אמר לי אמא אני לא רוצה חושך אני מפחד מה שבעבר לא היה בחיים ועוד המון דוגמאת נוספות חשוב לציין שאם הוא בקרבת האחיינים המוכרים לו הוא מלא בטחון ואפילו מעיז לחטוף צעצועים. האם יכול להיות מאחר שאני איתו בחופש 3 שבועות הוא "נדבק" אלי או שפתאום נפל האסימון שנולדה לו אחות חדשה (כבר בת חצי שנה) למרות שהוא מתנהג אליה מצוין כל היום מחבק ומנשק אודה לעצתכם וסליחה שזה קצת ארוך.....
לשירה
ד''ר חיים היילפרין29/08/2008ילדך נמצא בגיל שבו, דווקא בשל התפתחותו הקוגניטיבית, הוא עלול לגלות פחדים שלא אפיינו אותו קודם לכן (מנדנדה גבוהה, ממפלצות, מחושך, מללכת לבד לשירותים וכיו"ב). ייתכן גם שהילד חווה רגרסיה (חזרה אחורה ברמת התפקוד) בתגובה ללידת אחותו. מדובר בתופעות נורמאליות ושכיחות שאינן מצריכות התערבות מיוחדת, אך בכל מקרה כדאי לך להוועץ באחד מהספרים הרבים המדריכים הורים כיצד להתמודד עם פחדי ילדיהם בגיל הרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירה29/08/2008תודה על תגובתך הרגעת אותי, כבר חשבתי לבקש יעוץ אשמח אם תמליץ לי על ספר ספציפי שבת שלום ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם בגלל חרדות שאני חושבת שאלו חרדותשרון28/08/2008
האם בגלל חרדות שאני חושבת שאלו חרדות יכולה להתפרץ מחלת ההרפס זוסטר אני בחורה בת 24 בריאה לחלוטין קצת מפוחדת לאחרונה מכל מיני סיבות שהן שהפחדים האלה משפיעים על חיי היוםיומ שלי..... האם זה יתכן שיכול להיות לי את זה??
שרון
ד''ר חיים היילפרין30/08/2008חרדות, או כללית יותר, לחץ ומתח נפשי רב, אכן עלולים להחליש את מערכת החיסון ולהעלות את ההסתברות להתפתחות הרפס. עם זאת, אם את נשאית של הרפס זוסטר (חווית התפרצות קודמת), את קרוב לוודאי גם נושאת נוגדנים שיפעלו למנוע את התפרצותה המחודשת של המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותחיפאית26/08/2008
שלום, אני סובלת מתחושת כאבים בצד השמאלי של החזה וביד השמאלית, דופק מהיר בשנה האחרונה ולאחרונה התחיל גם תחושה של רעידות פנימיות אני בת 33 והתחתנתי לפני כחודשיים אני בצעתי כמה בדיקות דם וא.ק.ג פעמיים והכל נמצא תקין במהלך הבדיקות הרופאת משפחה חושבת שהכאבים בחזה הם מהקיבה (אני סובלת קצת מכאבים בקיבה) כמו כן אני מטופלת בפיזוטרפיה עקב כאבים בגב האם יכול להיות שהתחושות שאני עוברת הם באמת מהקיבה ומהגב? עקב התופעות האלו התחלתי להכנס ללחץ וחרדה שיש לי בעיות עם הלב.... בהתחלה ההתקפות האלו היו מתרחשות אחת לשבוע בערך ועכשיו הם על בסיס יום יומי אני אציין גם שהפסקתי גלולות למניעת הריון לפני כחודשיים ומאז אני סובלת יותר מתופעות אלו, האם ההתקפות קשורות להורמונים? אני רוצה להכנס להריון ופוחדת שתופעות אלו יגרמו לבעיות בפיריון שלי. חוששת להביא ילד לעולם שאני במצב כזה כמו כן אציין שאני ממש לא אוהבת טיפול בתרופות - אנא עזרתך בנושא תודה מראש
לחיפאית
ד''ר חיים היילפרין28/08/2008קרוב לוודאי שהדופק המהיר, הרעידות והכאבים (לגביהם הממצאים הרפואיים שליליים) נובעים מלחץ וחרדה. הפסקת גלולות למניעת הריון – וגם נישואים טריים – עלולים להחמיר תסמינים מעין אלה. גם אני לא הייתי ממליץ על טיפול תרופתי בחרדה בשלב זה; הפתרון הנכון יותר הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
חיפאית28/08/2008תודה על התשובה האם יש לך להמליץ על מישהו באזור חיפה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לחיפאית
ד''ר חיים היילפרין29/08/2008איני יכול להמליץ על מטפלים ספציפיים בקרבת מקום מגורייך (ובכלל), אך את מוזמנת לחפש באלפון הפסיכולוגים או באתר של איט"ה, אתר מומחה לטיפול בחרדה בגישה הקוגניטיבית התנהגותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיפאית
ג'ו29/08/2008אני מטופל אצל מישהי ממש טובה בחיפה אם תרצי אתן לך תטל'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין משבר נישואין וחרדותרביטל26/08/2008
לאחרונה חוויתי משבר נישואין קשה שהיה קשור במערכת יחסים שניהל בן זוגי מחוץ לנישואים. לאחר כחודש מהמקרה הופיעו אצלי חרדות ממקומות סגורים, כאילו אני פוחדת להשאר לבד. האם יכול להיות קשר בין הדברים ומה עלי לעשות כדי להתגבר.
תשובה לרביטל
ד''ר אודי אורן26/08/2008לרביטל שלום,
בהחלט יכול להיות קשר בין הדברים.
אם תקראי את הדרך שבה תארת את החרדה תראי כבר את הקשר.
את יכולה לבחור להמתין, לעסוקבפעילות פיזית, בתרגילי הרפיה, ובעבודה על הקשר הזוגי שלכם.
את יכולה לשקול לפנות לטיפול אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי-קוגניטיבי שמתמחה בטיפול בחרדות שמתפתחות לאחר ארועים קשים. אני מציע גם לשקול לפנות לטיפול בקטע הזוגי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצאת למפגשים חברתיים
סולי16/12/2008שלום, עדיפות היא להיות גורם ולא התוצאה של הדבר, לצאת למפגשים חברתיים ולשפר את היכולת שלך יהיה בכיוון של גרימה, האשמת אחרים ואפילו עצמך היא מצב של תוצאה ונתינת כוח לדברים בסביבה להשפיע עליך לצאת שבמקור את השולטת בהם . אל תסתגלי לסביבה תסגלי את הסביבה אליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)