פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית קשה
    סיון
    24/07/2008

בת 21...כבר שנים סובלת מחרדה חברתית קשה אם זה דיבור...להתחבר לאנשים בבילויים מסעדות וכו' ניראית מצויין אך עדיין עם ערך עצמי נמוך מאוד. חרדה זו מביאה אותי למצב שאיני מסוגלת לעבוד, ללמוד, לפעמים מוצאת את עצמי בהתקפים של התנתקות מהמציאות לגמרי, לא מסוגלת לחשוב כמו שצריך, ראיה מטושטשת, ממש כאילו נמצאת בעולם אחר. לפני חודש חזרתי מטיול ארוך בחו"ל בארה"ב כשהגעתי לשם לא הסתדרתי בכלל והרגשתי עוד יותר חרדה וניתוק מהמציאות לגמריי והתקפי פראנויה ולכן חזרתי לארץ שאלתי אם יש טיפול תרופתי או משהו כיון שאיני מעוניינת ללכת לטיפול תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבת ה-21,

ד''ר חיים היילפרין
    25/07/2008

ודאי שישנו טיפול תרופתי העשוי להקל עליך, ולשם כך עליך לגשת לפסיכיאטר. עם זאת, לא ברורה לי התנגדותך לטיפול (פסיכולוגי, אני מניח) - מרבית הסובלים מחרדה חברתית נפטרים מהבעיה בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי קצר מועד וללא טיפול תרופתי. (הטיפול התרופתי ממסך את הגורמים לחרדה ועלול אף לקבע אותה ולהוסיף בעייתיות משל עצמו, ומסיבה זו אני ממליץ על טיפול תרופתי רק במקרים שבהם המטופלת חרדה מכדי להיעזר ביעילות בטיפול הפסיכולוגי.)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומאלגיה - פחד ממעלית
    אמה
    24/07/2008

לפני כשנתיים בערך אובחנה אצלי פיברומאלגיה (אני חולה בעוד כמה מחלות כרוניות סכרת, מגרנות, תת פעילות בלוטת התריס, FMF, תסמונת דום נשימה) מאז הלידה לפני כחצי שנה אני מוצאת את עצמי פוחדת להכנס לבד למעלית וממקומות סגורים מעולם לא היה לי פחד מדברים ולכן זה מאוד מלחיץ שדבר כזה קורה לי בהתחלה חשבתי שזה חד פעמי ואז ראיתי שכל פעם מחדש זה קורה לי (אני מקבלת גם טיפולים ברפואה משלימה ויש דברים שאני לא מסוגלת לעשות יותר כמו דיקור בגב זה הכניס אותי ללחץ שהרופאה פשוט הוציאה מיד את המחטים ולא חזרה על זה) מה עלי לעשות? בעלי לא מבין מה קורה פה איך אני מרגיעה אותו ואותי 2. אני מניקה איזה תרופות אפשר לקבל בהנקה הציעו לי את הסיבלטה בגלל הכאבים האם זה אפשרי? (ראומטולוג) אם לא איזה תרופה אחרת אפשר לקחת בהנקה חשוב לי מאוד להניק למרות הכאבים החזקים. תודה בטי

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומאלגיה - פחד ממעלית

הוספת תגובה

• תשובה לבטי

ד''ר אודי אורן
    24/07/2008

לבטי שלום,
    טיפול בפוביה ממקומות סגורים (קלסטרופוביה) הוא כרגיל טיפול ממוקד וקצר.
    אנא פני למטפל המתמחה בשיטת ה-EMDR הוא בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי.

ברמה המיידית: פעילות פיזית ותרגילי הרפיה עשויים להקל על המתח הכללי.
    את יכולה להסביר לבעלך כי לאחר לידה מתפתחת לא פעם רגישות פיזית ונפשית גבוהה העלולה להביא להתפתחות קשיים נפשיים (חרדה ודכאון). זוהי תופעה נפוצה למדי והיא ניתנת לטיפול.

בנוגע לתרופות אנא פני לרופאים המטפלים בך.

בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מוגזם ממכרסמים
    נעמי
    23/07/2008

שלום רב. יש לי פחד וחרדה אדירה ומוגזמת ,אינני מסוגלת אפילו לכתוב את שם המכרסם ! אבל אני מניחה שתבינו למה אני מתכוונת . אני כבת 41 נשואה +4 ילדים בגילאי 3-9 מנהלת חיים תקינים ונורמלים לחלוטין. חיה עם בעל אוהב תומך ועוזר בכל. הבעייה שלי התחילה עוד בילדות. גרנו בבית קרקע עם גינה ,ותמיד היו אורחים בלתי רצויים עד שהיה מקרה מזעזע בנושא המכרסמים ,ומאז אני בחרדות כאלה שאינני מסוגלת להגיד לכתוב לראות תמונה ( שלא לדבר על הדילוגים בדפים בקריאת ספר לילדיי). הילדים קלטו את החרדה ולפעמים מנסים להפחיד אותי ולהתלוצץ בנושא המפחיד הזה. * אני כבר שבוע חשה בתחושה שאחד כזה מבקר בביתי -בקומה השנייה ( למרות שלפני 10 שנים קיננו בית והתעקשתי לא לרכוש בית צמוד קרקע). עוברים עליי ימים של בכי, פחדים בלתי פוסקים מהחשש שאפגוש אותו בטעות, יש מקומות בבית שאינני מסוגלת להכנס לשם כי ראיתי שרידים שמעידים על ביקור שם , אז מבחינתי המקום בבית מחוץ לתחום עבורי. בשבוע שעבר היתה לי התפרצות בכי של למעלה משעה -בכי אמיתי עם תחושה שחרב עולמי, בבית החם והמוגן שלי אני פוחדת לחיות. שמחת החיים נעלמה לי ,ותפסה את מקומה תחושת העצבות. אני חרדה מפחדת ויודעת שעלול לקרא לי משהו נורא ברגע שאתקל איתו כמו איבוד הכרה או משהו גרוע אחר. אנא עזרתכם בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מוגזם ממכרסמים

הוספת תגובה

• לנעמי

ד''ר חיים היילפרין
    24/07/2008

ניתן לטפל בפחד מוגזם (פוביה) מבע"ח בכלל, ומכרסמים בפרט, בטכניקה התנהגותית הקרויה דסנסיטיזציה, שעיקרה חשיפה מבוקרת והדרגתית תוך הרפיה. עצתי לך היא לגשת לאחד ממרכזי הטיפול הייעודיים העושים שימוש במכשור להדמיית מציאות וירטואלית כדי לייעל את התהליך. את עשויה להפטר מתגובת החרדה בתוך שניים-שלושה מפגשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקה יזומה של ריספרדל
    ג'ו
    22/07/2008

ד"ר שלום לפני פחות משנה התאשפזתי באחד מבתי החולים בעקבות התקף פסיכוטי חריף לאחר חודש השתחררתי ונתנו לי ריספרדל 2 מ"ג לאחר כחודש וחצי הפסקתי מכוון שאני לא מעוניין לקחת תרופות ועכשיו כבר 6 חודשים שאני בלי ומקיים אורח חיים נורמלי לחלוטין 1.האם ישנה בעייתיות עם הפסקתי היזומה..? 2.האם ישנם השלכות לעתיד ? אשמח לתשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקה יזומה של ריספרדל

הוספת תגובה

• תשובה לג'ו

ד''ר אודי אורן
    22/07/2008

לג'ו שלום,
    שמח לשמוע שאתה מקיים אורח חיים נורמלי לחלוטין.
    למרות זאת אני ממליץ לך להיות במעקב אצל פסיכיאטר.
    לא מומלץ לעשות שינוי כל שהוא בטיפול תרופתי (שלא לדבר על הפסקה מוחלטת) ללא התייעצות עם רופא.
    איני יכול לנבא האם יהיו השלכות בעתיד.
    כל טוב,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוששת שיש לי בעיה
    רינה
    20/07/2008

שלום, אני מפחדת ממחלה כלשהי, אני חיה בפחד שעומדים לגלות שיש לי סרטן או משהו כזה, אני מנסה להכין את עצצמי להתמודדגות עם מחלה קשה כזו ומה אעשה במקרה כזה, אך נראה לי שזה קצת ל אמתאים לגילי (אני בת 30) איך אפשר להירגע?

לקביעת תור
    סגירה
    חוששת שיש לי בעיה

הוספת תגובה

• תשובה לרינה

ד''ר אודי אורן
    20/07/2008

לרינה שלום,
    פחדים מהסוג שאת מתארת לא מתאימים לאנשים בכל גיל שהוא.
    הפחד שאת מתארת איננו פחד רציונאלי והוא פוגע באיכות החיים שלך.
    נראה לי שטיפול ממוקד אצל מטפל המתמחה ב- EMDR ו/או בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי עשוי לעזור. אני ממליץ לך לפנות לטיפול מכיוון שהבעיה שאת מתארת בהחלט ניתנת לפתרון בעזרת מטפל המתמחה בתחום זה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה דילגתם עלייייייי ?!
    עדן
    17/07/2008

תענו לי בבקשה זה דחוףףףףףףףףףף !

לקביעת תור
    סגירה
    למה דילגתם עלייייייי ?!

הוספת תגובה

• לעדן

ד''ר חיים היילפרין
    18/07/2008

אתה מוזמן להתקשר לכל אחד מאיתנו בטלפונים שלעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מזה שאני לא הישתגע
    עדן
    17/07/2008

שלום אני כתבתי הודעה מאוד ארוכה ואני ניסיתי לשלוח אותה ו\ב לא שלח ואני היאמצתי מאוד לכתוב את ההודעה כי היא הייתה מאוד ארוכה ואים לי כוח לכתוב אותה שוב אז הייתי רוצה לדבר בטלפון עם אחד המומחים בבקשה זה דחוף יש לי חרדות ופחד מלהישתגע ! :(

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מזה שאני לא הישתגע

הוספת תגובה

• תגובה לעדן

ד''ר אודי אורן
    18/07/2008

לעדן שלום,
    אנא נסה לכתוב הודעה קצרה. אם תציין את אזור מגוריך אפשר יהיה להמליץ לך לאיפה לפנות.
    בברכה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אריק
    17/07/2008

שלום ד"ר האם קפיצות שרירים הנראות לעין בכל הגוף ללא כאבים כולל בלשון ועפעפיים שאובחנו אצל נוירולוג כפסיקולציות שפירות יכולות לנבוע ממתח כגון חתונה או עבודה חדשה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לאריק

ד''ר אודי אורן
    17/07/2008

לאריק שלום,
    לפי מה שמצאתי פסיקולציה היא: "התכווצות בלתי רצונית ובקצב בלתי אחיד של קבוצת שרירים, יכולה להתרחש אצל אנשים בריאים ובמקרים בהם נוצר גירוי (בעקבות דיסק או כל רקמה אחרת) של חוט השדרה (בחלקו הקדמי) או לעיתים בשורשי העצבים.".

השפעת מצבי חרדה על הגוף היא מגוונת ובאה לידי ביטוי באופנים שונים. אי אפשר לשלול על הסף את האפשרות שהתופעה הנ"ל מושפעת על ידי מצבי מתח/לחץ/חרדה. קיימות תופעות סומטיות שונות שהבסיס - ולוא גם החלקי - שלהן היה פסיכולוגי.

ממליץ לנסות תרגילי הרפיה ופניה למטפל EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי, בנוסף להמשך הטיפול הרפואי הרגיל.

בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול
    אלי.ק
    15/07/2008

שלום, הנני מחפש רשימת מטפלים ( עדיף פסיכולוגים קליניים) העובדים עם EMDR מאזור הנגב היכן אפשר למצוא רשימה שכזאת ? או האם תוכל להמליץ על מטפלת עם נסיון בטיפול בטראומות ?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול

הוספת תגובה

• מטפלים העובדים בשיטת EMDR

ד''ר אודי אורן
    16/07/2008

לאלי שלום,
    אתה יכול להיכנס ל- www.emdr.org.il או ל- www.emdr.co.il ולשלוח מייל או להתקשר.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד גדול
    סיוון
    15/07/2008

שלום קוראים לי תמר ואני בת 23. כבר הרבה שנים יש לי פחד להיחנק. אני ממש מפחדת ממצב שבו אני לא יוכל לנשום- אני מפחדת לצלול, להיות במקומות סגורים וגם אני אוכלת בפחד, כי אני מפחדת שייתקע לי בגרון ואני לא יוכל לנשום. שמעתי כל מיני סיפורים שאנשים נחנקו וזה מעצים לי את הפחד אני מפחדת לאכול ליד אנשים ובמקומות ציבוריים, אני פשוט מפחדת להיחנק. זה מפחיד אותי ממש הלחץ דם שלי עולה ואני רועדת. אני בבעיה רצינית. אני לא רוצה לפחד ככה. אני כל יום בחרדה... מה יקרה לי? אני יעבור את היום בשלום? אני מתפללת לא להיחנק. מה אני צריכה לעשות? תודה תמר

לקביעת תור
    סגירה
    פחד גדול

הוספת תגובה

• תגובה לסיוון/תמר

ד''ר אודי אורן
    16/07/2008

לסיוון/תמר שלום,
    ראשית כל את זקוקה לטיפול. ככל שתעשי את הצעד הזה יותר מהר, כך יש סיכוי שתתגברי על הפחדים שלך יותר מהר.
    הסיכוי שתחנקי / לא תוכלי לנשום הוא אפסי. מדובר בתגובות חרדה ברורות ולא רציונאליות. מצד שני הסבל שהן גורמות הינו אמיתי מאד.
    הגישות הבולטות לטיפול בבעיות חרדה הן EMDR וטיפול התנהגותי - קוגניטיבי. מצאי מטפל העובד באחת מהשיטות הללו.
    כואב הלב לשמוע על הסבל המתמשך שלך. פני לטיפול.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מחושך
    אפרת
    13/07/2008

שלום, אני כבר בת 30 ובהריון ועדיין יש לי מועקה גדולה אם אני נרדמת בחושך, לכן אני מקפידה שלא לעשות כן ואם אני קמה בלילה לחושת זה מטריף אותי, הבעיה היא שאני עומדת להיות אמא בקרוב ואני מפחדת שההתנהגות הזו אינ ההולמת למרות שהפחד הזה חזק ממני

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מחושך

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

ד''ר אודי אורן
    16/07/2008

לאפרת שלום,
    הפחד הזה אינו חזק ממך, הוא פשוט מפחיד אותך.
    אין ספק שהלידה המתקרבת היא גורם מדרבן מצויין לעשות את מה שאת חייבת הן לעצמך והן לילדך.
    את סובלת מפוביה, ובהנחה שאין לך פוביות נוספות, סביר להניח שטיפול ממוקד וקצר יחסית יוכל לעזור לך. אני ממליץ כי תפני למטפל EMDR או למטפל התנהגותי - קוגניטיבי. גישות אלו יוכלו להביא - בסבירות גבוהה - לפתרון הבעיה עוד לפני הלידה.
    בברכה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום אצל ילדה בת שנתיים וחצי
    מלי
    10/07/2008

בתי בת השנתיים וחצי התחילה לגמגם בשבועות האחרונים. יצויין, כי היא רכשה שפה בגיל מוקדם יחסית, ולכל הדעות השפה שלה מפותחת בצורה מרשימה. עד כה דיברה בצורה חלקה, אולם כעת מדברת לאט, מאריכה הברות בתוך מילה, תוך שהיא מפצלת את המילה להברות, וחוזרת על הברות מספר פעמים. האם זוהי תופעה נורמאלית בגילה? אם לא, האם ייתכן מקור פזיולוגי לבעיה?

הוספת תגובה

• למלי

ד''ר חיים היילפרין
    11/07/2008

מאחר והילדה כבר דיברה בצורה חלקה, לא נראה שהמקור פיזיולוגי. נסו לברר האם עשויה להיות סיבה רגשית דווקא – ילדים נוטים לחוות רגרסיה (לחזור אחורה בהתפתחות) בתגובה לגורמי מצוקה שונים (לידת אח, מעבר דירה, שינוי בגן וכיו"ב). מדובר בתופעה נורמאלית שחולפת בדרך כלל מעצמה, אך אם הגמגום ממשיך או מטריד אתכם, פנו איתה למכון להתפתחות הילד/ לקלינאית תקשורת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קצב לב מחרדה?
    רונית
    10/07/2008

שלום רב, לפני כשש שנים אבדתי במהלך פחות מחצי שנה שני חברים טובים שנפטרו מדום לב. מאז החלו בי חרדות עצומות שגרמו לי לפנות למיון מס' פעמיים בשל הפחד למות. טופלתי בציפראלקס למשך 3 שנים והפסקתי לפני כשלושה חודשיים בפתאומיות. בשבועיים האחרונים אני מרגישה שחזרתי אחורה עשרה צעדים , התחלתי להרגיש דפיקות מואצות , פעימות נוספות, מצב הרוח ירד משמעותית , עייפות וכל היום עסוקה באיך ליבי פועם. חזרתי לבצע בדיקת ארגומטריה שהייתה תקינה ואילו בהולטר הופיעו לי כ- 590 פעימות מוקדמות במהלך 24 שעות. רציתי לדעת האם יכול להיות קשר למצב הנפשי המתוח והלחוץ בו אני מצויה וההתעסקות הקרדיולוגית שאני יוצרת לבין כמות הפעימות המוקדמות? אודה לתשובתכם בהקדם. רונית

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קצב לב מחרדה?

הוספת תגובה

• לרונית

ד''ר חיים היילפרין
    11/07/2008

חרדה (במיוחד "הפחד מהפחד") עשויה בהחלט לגרום לדפיקות לב מואצות, פעימות נוספות וכד', וזו האפשרות הכמעט וודאית כאשר בדיקות קרדיולוגיות שוללות פתולוגיה פיזיולוגית. חבל שלא ניגשת מלכתחילה לטיפול פסיכולוגי אצל מומחה לטיפול בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית במקום (או יחד עם) הטיפול בציפראלקס – יש סיכוי טוב שהפרשה כולה היתה מזמן מאחוריך, יתכן מאד ללא צורך בטיפול התרופתי. זהו עדיין הצעד המתבקש כאן, ואשמח לעזור לך בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד הולך וגובר מחיות -ילדה בת תשע

לאחרונה התגברה אצל בתי חרדה מחיות ,כל החיות. כשהיא רואה כלב אפילו קשור היא נכנסת להיסטריה ,אותה התנהגות כשהיא ראתה לטאה, וגם לים היא לא רוצה להיכנס בגלל הדגים. עכשיו היא מסרבת לצאת מהבית כדי שלא תראה כלב או חיות אחרות . שאלתי- האם להאיץ בה לצאת מהבית יחד אתינו ההורים כדי להתגבר על הפחד, או להיכנס לים וכו' או שמא חייב טיפול פסיכולוגי. ושאלה נוספת האם זה יעבור לה, כי אני מרגישה שהחרדה מתפשטת גם לכיוונים נוספים חוץ מחיות.,

הוספת תגובה

• תגובה לאמא של בת התשע

ד''ר אודי אורן
    11/07/2008

שלום,
    הבת שלך סובלת מפוביה מחיות. לא פעם פוביה נקודתית (מגורם אחד) מתפשטת לגורמים נוספים. בהחלט יש סיבה לחשוש מכך שהחרדה שלה תתפשט לכיוונים נוספים.
    אין ספק שאם אתם יכולים לעזור לילדה להתגבר על החרדה ועל ההמנעויות שלה באופן טבעי, זה הכיוון העדיף. הבעיה היא שלא פעם הדבר הופך למאבק כח בין ההורים לבין הילד.
    והיה אם לא תוכלו לעזור לה במסגרת המשפחה, טיפול EMDR או טיפול התנהגותי-קוגניטיבי ממוקד יכולים בהחלט לעזור, וברוב המקרים בפרק זמן קצר למדי.
    אין סיבה שהילדה תמשיך לסבול.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה
    ליה
    07/07/2008

שלום רב, אני לוקחת סימבלטה כ 5 שבועות לטיפול בחרדות, לחץ עם תופעות גופניות קשות כגון כאבי שרירים, זרמים חזקים בגפיים , חולשה ועוד( ללא התקפי חרדה) בשבוע הראשון לקחתי 30 מג' וכ4 שבועות 60 , אני חשה שיפור במצב רוח- עושה דברים בהרבה יותר חשק,ישנה הטבה בתחושת המועקה ( לפני לקיחת הכדור המועקה ליוותה אותי באופן תמידי ומאז נטילת הכדור ישנם ימים שלמים שאין לי מועקה), אבל הסממנים הגופניים כגון כאבי השרירים והזרמים בגפיים ( ביחוד בכפות הרגליים) כמעט ולא השתפרו. שאלותי: השפעת הכדור גדלה עם הזמן, או שההשפעה המקסימלית הינה לאחר 6 שבועות - כלומר זו מקסימום ההטבה שאני ארגיש במינון זה. הפסיכיאטרית אמרה לי לקחת את הכדור בלילה ובאינטרנט קראתי שההשפעה המקסימלית הינה דווקא כשלוקחים בבוקר, האם כך?? אני נורא חוששת מהשמנה והפסיכיאטרית אמרה לי שכדור זה בדר"כ אינו גורם להשמנה- חשוב לציין שעד היום לא שמנתי ודווקא ירד לי מעט התאבון, האם תיתכן עליה במשקל בהמשך? האם כדאי להגדיל את המינון לאור ההטבה שאני חשה( אני מכמתת את ההטבה בכ 50% ), הפסיכיאטרית שלי דווקא מאמינה בשילוב של כדורים ולא בהגדלת מינון, והמליצה לי להוסיף חצי ציפראלקס בבוקר, האם מוכרת לך גישה זו ומה דעתך לגבי זה? המון המון תודה, ליה

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• תגובה לליה

ד''ר אודי אורן
    09/07/2008

לליה שלום,
    הקשר עם הפסיכיאטרית שלך, והאמון בה, הינם חשובים ביותר.
    אנא פני אליה עם כל השאלות והדאגות שעליהן כתבת.
    התייחסות לשאלות אלו היא חלק אינטגרלי בטיפול שלה בך.
    אם את לא סומכת עליה, החליפי רופא, אך איני רואה כל סיבה לעשות זאת על פי מה שכתבת.
    הטיפול מצליח, אך יכול להיות שעדיין לא הגעת למינון/שילוב המתאימים ביותר.
    אנא בררי עם הפסיכיאטרית את האפשרות של טיפול תרופתי המשולב בטיפול פסיכוטרפויטי.
    הרבה מחקרים מצביעים על השילוב הזה כשילוב המנצח.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה