מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רציתי לשאולאיציק08/10/2008
מגיל קטן יש לי חרדות ופוביות רבות הרוב עם בלילה כאשר אני מרגיש אבוד בשלושה החודשים האחרונים הם חזרו ובחזק אובחנתי אצל פסיכיאטרית דכאון+חרדה נתנה ציפרלקס אני כבר שבוע נוטל והתקפים נהיו חזקים יותר אני נמצא בעבודה ומרגיש אבוד מרגיש כאילו אני לא שם כאילו הדברים אינם אמייתים ודברים פשוטים מפחידים אותי וגורמים לי למעוקה אני יכול להסתכל על בקבוק בירה ולהגיד לעצמי מי יצר את זה מה עושה עכשיטו ברגע זה מי שייצר את זה מחשבות די מפגרות והלילות הם סיוטים יש לי פחד ללכת לישון כי איך שאני שם את הראש נאי חושב על משהו ופתאום קוץ איזה מחשבה או דיבור של אדם בתוך הראש והמחשבה ללא שום קשר למשל יכול לחשוב על העבודה ופתאום עולה לי פסוק מהתנך "וקשרתם לאות על ידך "או שאני שומע צעקות בתוך המוח כאילו מישהי צועקת וכול מיני מחשבות מפחידות שאינן בשליטתי כמובן שהקולות אינם פיזיים והםצ בתוך מוחי והם לא מדברים אליי רציתי לשאול זה יכול להיות קשור לחרדה או שאלה יכולים להיות גם התקפים פסיכוטיים או סכיזורפניה או משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאורן
ד''ר חיים היילפרין10/10/2008אתה מתאר תסמינים קלאסיים של חרדה קשה ולא של התקף פסיכוטי או סכיזופרניה. התרופה שאתה לוקח משפיעה בד"כ רק כעבור כשלושה שבועות, כך שאתה עדיין לא חווה את השפעתה. בכל מקרה, אני ממליץ לך מאד לגשת לטיפול פסיכולוגי (במקביל לטיפול התרופתי) אצל מטפל העובד בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. טיפול כזה עשוי להקל עליך מאד ללא קשר לתרופה, ואשמח לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתיתסיון07/10/2008
שלום רב הובחנתי אצל פסיכיאטר כסובלת מחרדת חברתית + דיכאון מטופלת ברסיטל כחודשיים בהצלחה. כרגע אני מועמדת לעבודה ממשלתית שבה אצטרך לעשות תחקיר בטחוני האם זה יוכל לפגוע בהתקבלות שלי לעבודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחסוי
ד''ר חיים היילפרין10/10/2008בכפוף לחתימה על טופס ויתור סודיות מצד המטופל, התחקיר הבטחוני כולל בד"כ שיחה עם הרופא או הפסיכולוג המטפל בה הוא נשאל אודות מצבו של המטופל (בעבר או בהווה). דעתו של המטפל קובעת במידה רבה את המשקל שינתן לבעיה בסיכום התחקיר הבטחוני. מניסיוני, בכל המקרים בהם "המלצתי" על מטופל - ומדובר כמעט בכל המטופלים אודותיהם נשאלתי - הטיפול לא פגע בקבלתם לעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממעליותג'ניפר07/10/2008
שלום רב, בסביבות 7 שנים אני סובלת מפחד ממעליות שהתחיל בעקבות אמא שלי שגם כן סובלת מאותו הפחד. הבנתי שזה פחד שחייב לטפל בו אחרי שנאלצתי לעלות 11 קומות ברגל והבנתי שזה כבר ממש לא נורמלי. זה עוצר אותי ומפריע לי , לבן זוגי, ולהרבה אנשים שקרובים אליי בחיים. שאלתי היא האם יש דרך אחרת לטפל בבעיה מלבד טיפול אצל פסיכולוג? אולי כדאי "לגעת בפחד" זאת אומרת פשוט מאוד לעלות במעלית וכך להתגבר? בבקשה תעזרו לי.. אני כבר לא מסוגלת להתמודד עם הפחד הזה יותר בחיים שלי. תודה, ליאור
תשובה לליאור
ד''ר אודי אורן07/10/2008שלום ליאור,
אני ממליץ לך לפנות לטיפול אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי-קוגניטיבי. קשה לי להאמין שתוכלי להתמודד עם בעיה שממנה את סובלת 7 שנים, ושנמצאת ברקע הסביבתי שלך הרבה שנים. פוביה ממעליות היא בעיה קלה יחסית לטיפול וסביר להניח שתוכלי להתמודד איתה בטיפול ממוקד.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה06/10/2008
אני בגיל 21 ועברתי עד עכשיו הרבה טראומות והתקפי חרדה באים וחוזרים אובחנתי אצל פסיכאטרית כחולה חרדה ודכאון נתנו לי ציפקלקס אני לא מרגיש שום תופעות לוואי חוץ מפיהוקים והתעוררויות באמצע הלילה וסיוטים מה שקורה עכשיו שאני מרגיש כול הזמן מנותק מהמציאות מה שעשיתי בעבר נראה לי כחלום לפעמים אני חושב שאנשים הם לא אנשים אני לא יודעמ אם זה מצב פסיכוטי או שזה נגרם עקב החרדה
תשובה
ד''ר אודי אורן07/10/2008שלום,
אנא פנה לפסיכיאטרית המטפלת בך וספר לה מה אתה מרגיש. התופעות אותן אתה מתאר עשויות להיות תופעות לואי של התרופות. מצד שני הן יכולות להיות תופעה הקשורה לטראומות שחויתה. אנא פנה לפסיכיאטרית שלך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית05/10/2008
רציתי לשאול מה זה טיפול התנהגותי וקוגנטיבי? האם הוא יעיל לחרדות? אני בהריון ממש בשלבים ראשונים ולאחרונה חזרו לי שוב החרדות, הפחדים ותחושת מחנק.. האם ניתן לטפל גם בתקופת הריון? כיצד ואיפה ניתן לקבל טיפול כזה, דרך קופת חולים זה אפשרי? האם זה מוגבר יותר עקב שינויים הורמונליים של תחילת ההריון? תודה מראש לתשובתכם
תשובה לשרית
ד''ר אודי אורן05/10/2008לשרית שלום,
טיפול התנהגותי - קוגניטיבי מתמקד בדרכי החשיבה וההתנהגות של האדם ומנסה להביא לשינויים בקשיים מהם הוא סובל דרך שינוי החשיבה וההתנהגות.
זהו טיפול יעיל ביותר בחרדות ובתגובות הכוללות מאפיינים של התקפי חרדה. אין בעיה לקבל טיפול בזמן הריון למרות שהשינויים ההורמונליים בהחלט עשויים להעלות את סף הרגישות.
לכל קופות החולים יש פסיכולוגים ופסיכוטרפיסטים. חשוב לוודא שהמטפל שאת בוחרת מתמחה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי או ב-EMDR שגם היא שיטה מצויינת לטיפול בחרדות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מחושך וסיוטיםלילך05/10/2008
שלום רב!! אני בת 24 סובלת מפחד מחושך ומסיוטים בערך פעם בשבוע מאז ומתמיד, סיוטים שמעירים אותי ואז אני מפחדת לחזור לישון, לדעתי הסיבה לפחדים ולסיוטים היא מכיוון שאני מאמינה שיש שדים ורוחות ומפחדת מזה, מה אפשר לעשות? לתשובתך המהירה אודה
תשובה ללילך
ד''ר אודי אורן05/10/2008ללילך שלום,
טיפול בשיטת EMDR או טיפול התנהגותי-קוגניטיבי יכול לעזור לך בהתמודדות עם הפחדים והסיוטים. חפשי מטפל שמתמחה באחת מהשיטות האלו.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהמור28/09/2008
שלום! אני בת 17 ואני קלסטרופובית. אני אמורה לעבור עוד שלושה שבועות בערך בדיקת MRI.. הבנתי שהמכשיר מאוד מאוד סגור ולא נראה לי שאני אשרוד שם הרבה.. יש איזה פתרון?? אולי איזה כדור שאפשר לקחת לפני?? תודה!
למור
ד''ר חיים היילפרין29/09/2008כן, את יכולה לקחת כדור נוגד חרדה קצר טווח - דברי עם הרופא המטפל במקום. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מחיות יםמיכל28/09/2008
שלום. אני מפחדת מחיות ים מגיל הגן. הפחד התחיל כשהייתי קטנה וראיתי חיות ים בטלויזיה מאז ועד היום ואני כבר נערה בתיכון. אני לא מתקלחת עם דלת סגורה,היו לי עד לא מזמן שלוש פעמים בשבוע סיוטים בלילות, שלא לדבר על להיכנס לים ולמעיינות. אני גם כל הזמן חוששת מלהסתכל בטלויזיה שמא יקפוץ לי כריש. הפחד הזה מגביל אותי במשך חיי ואני כבר שנה בטיפול מקצועי והבעיה עוד לא נפתרה. הייתי בטוחה שאני אגיע לגיל זה זה יעבור אבל זה עדיין לא עובר ואם זה לא עבר עד עכשיו אני עלולה כל חיי להתקלח עם דלת פתוחה כי אני מפחדת להיות סגורה במקלחת.
למיכל
ד''ר חיים היילפרין29/09/2008לא ברור לי מהו הטיפול המקצועי שאת עוברת ומדוע הוא לא עוזר... במקרים כמו שאת מתארת טיפול פסיכולוגי ייעודי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית מסייע בד"כ בתוך מספר פגישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מחיות ים לד"ר חיים היילפרין
מיכל02/10/2008אני בטיפול פסיכולוגי ומשום שהפחד או הפוביה לא עוברת.האם זה אומר שזו שריטה עמוקה כמו שאומרים ולכן זה לעולם לא יעבור? אלא רק איכות החיים תשתפר ז"א אני יעיז להיכנס לים, להתקלח עם דלת סגורה באופן תמידי או שלא יהיו סיוטים מלילות שזה כבר פסק עם הזמן ותהליך הטיפול. בטוחה אני שתמיד אפחד מלצפות בכריש בסרטים או בטלויזיה מה שמטריד אותי יותר זה מאבק יום יומי שהוא כביכול ילדותי (זאת אומרת מנקודת מבט של ילד) ועוד שאלה מהצד האם אתה ממליץ טיפול היפנוזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למיכל
ד''ר חיים היילפרין05/10/2008כפי שהערתי לעיל, לא ברור לי אופיו של הטיפול הפסיכולוגי שאת עוברת... האם הוא טיפול ייעודי בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית? טיפול שכזה היה אמור לסייע לך להתמודד עם הפוביה בתוך מספר פגישות. היפנוזה יכולה לסייע אך היא אינה הכלי הטיפולי המומלץ לטיפול בחרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחי סובל מהתקפי חרדה קשיםד``ר חיים היילפרין26/09/2008
שלום יש לי שאלה אחי מגיל 11 סובל מהתקפי חרדה קשים עקב טראומה שהייתה במשפחה זה עבר לו בגיל 16 והתחיל להכיר חברים ולצאת חשוב להזכיר שהיה מאוד פחדן עקב טראומה זאת
בגיל 19 הגיע לו עוד טראומה כאשר הוא ושני חבריו רבו מכות והוא פשוט פחד וברח מהארוע וכביכול הפקיר את חבריו
מאז הוא מסוגר בביתו חוץ מהעבודה הוא לא הולך לשום מקום הוא מפ]חד מאוד לצאת בעיקר בלילה עם חברים שמה יתפתח עוד אירוע של מכות הוא ממש מפוחד
בזמן האחרון הוא גם התחיל לפחד לצאת לבד מהבית הוא פשוט חוזר מהעבודה ולא עוןשה כלום האם זה בגלל הטראומה או שזה יכולה להיות סוג של סכיזרופניה ואיזה והאם טיפול התנהגותי קוונקטיבי יכול לחלעזור?
יש להזכיר כי הוא מפחד מאוד מעימותים וכול הזמן מרגיש מין מעוקות ובכלל התחיל לפחד מאנשים ברחוב שאולי יצא להם להתעמת איתו אבל הוא לא מאמין שאנשים יתקיפו אותו ללא סיבה
למשל הוא פוחד כשהוא נוהג שלא יצא מצב שייעקוף ופתאום הנהג השני יתעצבן ויקרה עמיות או שהוא יעקוף בתור או שילך בלילה ברחוב ויתנפלו אליו חבורת מסטולים נקרקומנים או משהו כעזה היום הוא בגיל 21.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לך
ד''ר חיים היילפרין28/09/2008לפי תיאור התנהגות אחיך בשאלתך, אכן נראה שמדובר בהפרעת חרדה ולא בסוג של סכיזופרניה. מובן שיש כאן צורך בהתערבות מקצועית, וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי בחרדה הוא הטיפול המומלץ. (במסגרת הטיפול יאובחן גם מצבו של אחיך במדויק.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיאור בעיהיוני25/09/2008
ד"ר שלום
אני כבן 23. ובשבועיים האחרונים עולות בי מחשבות(מדי יום) לגבי העתיד, נישואין, גידול ילדים, משפחה,תעסוקה וכו'. יש בי אולי איזה חשש כלשהו מהפחד שלא "אצליח" בחיים אם אפשר להגדיר זאת כך. אני מנסה לתפוס את הדברים בקלות ובפרופורציה נכונה אך לעיתים מתקשה. המחשבות הללו צצו רק לאחרונה.מה שמציק לי הוא כל המחשבות הללו שמטרידות אותי. אני מנסה להגיד לעצמי שצריך לחיות את ההווה, להאמין בצעדיי ובעצמי, לחשוב חיובי וכו'. בהתחלה זה עזר אבל המחשבות לא נעלמות.. לעיתים אני מרגיש שאני אומר את זה לעצמי כמו "תוכי".
מעולם לא הייתי בטיפול ואולי איני זקוק לכך. אני רוצה להאמין שאני יכול להתגבר לבד על הבעיה, אם זה אפשרי ללא מעורבות של גורם אחר. אשמח אם תוכל לתת לי טיפ. האם עלי פשוט לשכוח מזה ולתת לזמן לעשות את שלו?
האם הינך חושב שאני זקוק לטיפול, או שניתן להתגבר לבד במצבי? ואם צריך לפנות למישהו מקצועי אז לפסיכולוג או מישהו אחר?
ברשותך יש לי שאלה נוספת- האם נכון להגיד לעצמי לחשוב חיובי ולהגיד לעצמי להיות שלו ורגוע כאשר אני נתקל בהרהורים על המחשבות שציינתי בהודעה הקודמת? האם זו דרך נכונה?
תודה רבה, מחכה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה ליוני
ד''ר אודי אורן30/09/2008ליוני שלום,
בדוק עם עצמך האם קרה משהו שהביא להתחלת המחשבות האלו. לא פעם הן באות לאחר ארועים משמעותיים/קשים.
חשיבה חיובית בהחלט יכולה לעזור. זאת הדרך שבא רוב האנשים מתמודדים עם מחשבות מסוג זה. אתה יכול לנסות ולהוסיף לזה גם כתיבה על הצלחות בחייך, על מה שיש לך בחייך, ועל תכונות חיוביות שבאות לידי ביטוי ביום יום שלך.
אם תוך מספר שבועות לא תראה כל שיפור, אני מציע לך לפנות לטיפול אצל פסיכולוג.
בהצלחה, שנה טובה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזורפניה או התקפ חרדה?שאלה24/09/2008
שלום לכולם ראשית כול הייתי באבחון פסיכאטרי ואובחנתי כחולה חרדה+דכאון יש משהו שמטריד אותי ששכחתי לגמרי לספר לפסיכאטרית אני הייתי גר לבד אחרי הצבא למשך תקופה של 5 חודש בה הייתי לבד ללא יציאות חוץ מהעבודה לא חייים חברתיים ולא כלום נכנסתי קצת לדכאון עקב זה החלתי לעשן חשיש בתדירות נמוכה נמוכה מאוד אולי איזה 3 גוניטים ברמה נמוכה יום אחד לאחר העישון התחלתי להרגיש סחרחורות שכבתי על המיטה והתחלתי לשמוע כול מימי קולות שרצים לי במוח הקולות לא היו פיזים אלא בתוך המוח דיבורים לא ברורים של אנשים מהעבודה ומהחיים עצמם דיבורים ללא הקשר זה עבר לאחר יציאה מהבית (כחמש דקות) ועבר לאחר חודש בבית שוב חזרו הקולות במוח בלילה יש לציין שאין לנו מחלות נפשיות במשפחה ואחי טען שחווה את זה גם כמה פעמים ואמר שזה תוצאה של עייפות או לחץ נפשי יש לציין שהדיבורים(הקולות) היו ללא תכלית הם השתנו משניה לשניה ללא שום קשר אחד לשני הם לא דיברו איתי או משהו סתם רצו במוח כול מיני דיבורים מוכרים שאני שומע כול יום בעבודה האם זה היה הזיה או פסיכוזה או התחלה של סכיזופרניה או סתם עייפות יש לציין שאינני סובל מבעיה כזו בבקרים בצהריים והם לא מטרידים אותי כמעט הם קראו רק פעמיים אין לי מחשבות שווא של יחס דת גדלות אישיות אהבה או משהו כזה להפך אני מאוד מציאותי מחובר מדבר לעניין עושה דברים לעניין רק לפעמים התקפים של ריחוף בזמן העבודה והבית כאילו אני לא באממת פה ומי אני ומה אני יש לי פחד רק לצאת בלילות כדי שאינמנע מעימותים ויש לי בעיה חברתיית קשה האם זאת סכיזרופניה או שאין לי מה לדאוג?
לילין
ד''ר חיים היילפרין25/09/2008לעיתים קרובות אנשים הסובלים מהתקפי חרדה בטוחים שהם יצאו מדעתם (אחרי הכל, התסמינים החרדתיים נראים "לא נורמליים" כאשר הם קורים ללא כל סיבה נראית לעין) והפחד הגדול ביותר שלהם הוא מ"להשתגע" (או להתאשפז). האמת היא שאין שום קשר בין התקפי חרדה ומצבים פסיכוטיים (ההיפך, ניתן לראות באנשים חרדתיים כאילו הם "שפויים מדי" - מחוברים מדי ללחצים ולמצוקות), וגם תסמינים קיצוניים של חרדה (ריחוף וניתוק, או בשפה מקצועית, דיפרסונליזציה ודיריאליזציה) אינם הופכים את החרדה לפסיכוזה. כפי שכתבתי לך בתגובה לשאלה קודמת, כל מה שאתה צריך לעשות זה לגשת לטיפול פסיכולוגי (שעשוי להיות משולב עם תרופה נוגדת חרדה/דיכאון) אצל פסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אשמח לסייע לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת להיפגע...חסויה23/09/2008
שלום קוראים לי אודליה אני בת 22 לפני לפני ארבע שנים {בזמן השירות הלאומי} הכרתי את גבר חלומותיי הבן אדם שחלמתי מילדותי להכיר..אוהב מפנק בעל חוש הומור מבין תומך וקשוב...התפתך בנינו קשר מדהים אז הוא היה בן 27 ואני הייתי בת 18 לא היה לי אכפת הפרשמי הגילאים,שאני ממוצא ספרדי והוא בכלל רוסי והמנטליות שלנו שונה לחלטוטין..היו לנו המון חילוקי דעות בנושא של דת..אבל עדיין אהבנו בטירוף...עם התפתחות הקשר יום אחד הוא התוודה בפני שבעברו היה נוהג להשתמש בסמים..כמובן שנלחצי אבל כשהתחלתי להבין את הסיפור בחרתי לא לשפוט אותו על פי העבר שלו {כי הוא נקי כבר שלוש שנים}ופשוט לקוות שזה לא יקרה שוב.. עם הזמן ככל שאהבתנו התעצמה הקשר התחזק והחלטנו לעבור לגור יחד..היה מדהים היינו עושים הכל ביחד..ומבחינתי הוא היה הגבר של חיי... עם הזמן בערב אחד הוא הציע לי נישואין..נורא שמחתי ופחדתי אבל הסכמתי ואמרתי לו שלא עכשיו כי אני רוצה ללמוד וכו' אבל עם הזמן ברור לי שהוא יהיה בעלי... יום אחד פרצה בנינו מריבה כי הוא ממש השתנה ולא היה אותו אדם שהכרתי אז לקחתי את הדברים שלי ועזבתי...לא דיברנו במשך שבוע ואז יום אחד הוא נפגש איתי וסיפר לי שהוא חזר להשתמש... חרב עלי עולמי...לא ידעתי מה לעשות,למי לפנות,למה?איך?..פשוט נכנסתי למשבר וכל הבועה שחייתי בה התפוצצה לי בפרצוף...אני לא רוצה לדבר על התקופה שעברתי כי זה משהו שאני לא רוצה לזכור..בכל מקרה נפרדנו הוא הלך לגמילה אני סיימתי את השרות ועברתי לגור בארה"ב במשך שנה...כשחזרתי לארץ הוא ביקש להיפגש..נפגשנו...הוא סיפר לי שהוא נקי כבר הרבה זמן וכיום הוא עובד באותו מרכז גמילה שבו טופל כמדריך{פעמיים בשבוע}כמו כן הוא עובד ברווחה עם נוער נפגעי סמים..כמובן שזה שינוי משמעותי עבור בן אדם שעד לא מזמן היה בצד השני של הסיפור... בכל מקרה הקשר חודש...והוא שוב מדבר על חתונה..אני מפחדת שנתחתן ואז הוא יפול שוב..אני לא חושבת שאני אוכל להתמודד עם זה שוב...אני פשוט אמות!הפחד מנקר בי מצד שני אני אוהבת אותו בטירוף ולא נראה לי שעוד אפשרי שתיהיה לי אהבה כזאת...אנחנו משלימים אחד את השני...אבל אני מפחדת לטעות... בבקשה תעזרו לי להגיע להחטלה הראש שלי מתפוצץ ממחשבות....אני מרגישה כמו בן אדם שעומד על מקפצה ומתנדנד...לא קופץ למים אבל גם לא חוזר לאחור..זה ממש קשה לחיות ככה...אני לא מרוכזת בחיי ואין לי מנוחה נפשית מה לעשותתת??!!! אשמח לתשובות ועצות..אודליה...
תגובה לאודליה
ד''ר אודי אורן30/09/2008לאודליה שלום,
אין ספק שחברך נמצא בסיכון מתמשך לחזור ולהשתמש בסמים. אין לי כל אפשרות לדעת האם הוא יהיה חלק מקבוצת המכורים לשעבר שמצליחים להיגמל ולהישאר נקיים לתמיד, או לא.
הצעתי היא שהחבר יכנס לקבוצת תמיכה למכורים לשעבר ו/או לטיפול אצל איש מקצוע שמתמחה בנושא התמכרויות (יש מעטים כאלו).
יש גם קבוצות תמיכה לבנות זוג של מכורים/מכורים לשעבר.
למרות שאין ביכולתי לעזור לך להחליט אני מציע לך שאם תחליטי להתחתן עם החבר, תזכרי שהבעיה לא תעלם, וצריכים להתייחס אליה כאל מחלה כרונית רדומה שעלולה להתפרץ.
בהצלחה, שנה טובה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותזמן יקר23/09/2008
שלום אני כבר 5 שנים סובל מחרדות ופחדים עקב טראומה משפחתית כל צלצול טלפון מעורר בי פחד שמשהו נורא קרה כל צעקה מוזרה או קריאה בשמי בקולרם מקפיץ את ליבי ונשארות פעימות והרגשת חולשה. פעם בכמה חודשים אני מתעורר משינה ונשאר שעות עם דופק מואץ והרגשה של הולך למות. אני רוצה לשאול האם יש טיפול טבעי לבעיה כי באינטרנט מפורסמים הרבה מוצרים יקרים ומפטים בפרסומם היעיל מה באמת הכי טוב והכי עוזר אם אכן יש כזה? אני בטוח שתפנו אותי לטיפול פסיכולוגי כמו תשובה לכל שאלה שנישאלת כאן בפורום אני כבר אחליט לגבי זה ואני מודע לכך אך אנא תנסו לענות על השאלה הספציפית חג שמח ושנה טובה מאיר
תשובה למאיר
ד''ר אודי אורן23/09/2008למאיר שלום,
לאחר שאנשים חווים טראומה משמעותית, קורה לא פעם שהחוויה הטראומטית מוטבעת בתודעה שלהם באופן שהופך אותם לרגישים מאד לגרויים חיצוניים. לא פעם הדבר גם משפיע על איכות השינה שלהם וגורם להופעת חלומות בעתה.
לא מעט אנשים אינם מצליחים להתגבר על השפעות הטראומה באופן טבעי, והטראומה ממשיכה להשפיע עליהם לאורך שנים ולפעמים לכל אורך חייהם. אנשים אלו זקוקים לטיפול פסיכולוגי כדי להתגבר על הטראומה, לעבד אותה, ולשים אותה מאחוריהם כך שיוכלו להמשיך בחייהם ללא סימפטומים מטרידים.
שיטת טיפול יעילה ביותר לטיפול בטראומה היא EMDR. זוהי שיטה ממוקדת המביאה בדרך כלל לתוצאות מהירות.
שנה טובה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכול יותרשאלה22/09/2008
אני חולה בחרדה ובטראומות כול ימי חיי אני כיום בגיל 21 בגיל הכי יפה גיל של ראש קדימה גיל שכולם יוצאים מבלים יש להם בנות זוג שואפים והולכים קדימה ואני ......כואב לי לדבר על עצמי אני לא ארחיב בקצרה התנסתי בנסיון דו פעמי בחשיש מאז עולמי חרב התקפי חרדה קשים מחשבות רדיפה עד למצב של פאניקה אחת לשבועיים באה מחשבה שעקב מקרי הזמן אהפוך לרוצח פסיכופט לפעמים זה מכניס אותי לפאניקה של 2 דקות עד שאני מפחד ומתרחק מאנשים כדי לא לפגוע(כמובן שלאחר ההתקף מחשבה זו נראת לי מצחיקה ושטותית לגמרי)אבל בכל אופן גומרת לי את החיים הבשורות הטובות שלפני חודשיים היתי חולה חרדה+דכאון הדיכאון עבר אבל החרדה היא המחלה היותר קשה סדר יוםקבוע הולך לעבודה כ9 שעות התקף באמצע יום מתנתק לגמרי מהסביבה וההמציאות מרגיש כי אני אייני אני ומחשבות רדיפה שלא מרפות ממש כמו סרטן הנפש לאחר העבודה בשעות 5 עד רדת החשכה אני מרחף לגמרי בבית גופי נמצא בבית אבל מחשבותיי במקום אחר והזוי מתחיל לעלות במחשבותיי בלא רצוני כול מיני מקומות שהייתי בעבר בהם וזה מפחיד נראה לי שאבידתי שפיות כי המצב ההזוי הזה נמשך כבר חודשיים וחצי זה לא נראה כדבר חולף נראה לי שהשתגעתי האומנם?
לירון
ד''ר חיים היילפרין23/09/2008נדמה לי שעניתי להודעה אנונימית שלך לפני מספר ימים - כל מה שאתה צריך לעשות זה לגשת לטיפול פסיכולוגי (שעשוי להיות משולב עם תרופה נוגדת חרדה/דיכאון) אצל פסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
שאלה23/09/2008דוקטור הייתי אצל פסיכיאטר הסביר שמדובר בהתקפי חרדה פחדיי הכי גדולים הם להיות חולה סכיזופרני זה הכי מפחיד אותי ולא שמעתי על חרדה כזאת שאתה יושב ומתחילים לעולת לך כול מיני מקומות שהיית בהם בעבר ואפילו שלא זכורים לי מה זה זה כמו דה זו כזה האם זה בגלל הבלבלו שלי האם זה עובהר או שזה מדרדר לסכיזופרניה בבקשה ממך דוקטור עצה יש לציין כי קיבלתי כדורי ציפרלקס לקחתי אחד והרגשתי עוד יותר חרפה עוד יותר ריחוף ואיבוד שפיות ומה זה איבוד אשיות והאם זה עובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לילין
ד''ר חיים היילפרין25/09/2008נא ראה את תשובתי לשאלתך האחרונה בפורום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלוהים מה שאני עוברסמי19/09/2008
מגיל 9 ועד גיל 16 היו לי התקפי חרדה קשים כגון בליעת הלשון קשיי נשימה וראיה לא טובה ולחצים בעינים מאז חלף עד ליום המקולל שעברתי לדירה לבד ממש קטנה ובה עישנתי גוינטים יום אחד התחלתי להרגיש מאוד מוזר בלבול חשתתי שאני משתגע לאחר מכן חזרתי הביתה ומאז המצב הדרדר מחשבות כפיתיתיות ופחד לעשות כגון להיות אלים פחד להפוך לרוצח פסיכופט או להשתגע ולעשות שטויות כול שבוע הפאניקה משתנה השבוע הגעיתי למצב הכי הזוי ירדתי לרחוב והרגשתי שאני לא באמת שם הכול היה מוזר לי שאלות כגון מי אני מה אני ומה מחשבות על הבריאה ועל אלוקים ועל הדת וכול מחשבות מאוד מטומטמות ושטויות והם מפחידות אותי.
מגיל 16 עד גיל 21 הכל היה מאוד מאוד רגוע עד לעוד ארוע טראומתי בגיל 19 ולחצים נפשיים איומים ערך עצמי נמוך רצון לחיים טובים יותר אך הם לעולם לא נראו באופק.
הייתי אצל פסיכיאטר והובחנתי כחולה חרדה ודיכאון קל האם זה רק זה או שנהפכתי ללא שפוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לסובל מחרדה
ד''ר חיים היילפרין19/09/2008שימוש בסמי רחוב (וודאי שבסמים הלוצינוגניים - ולחשיש בכמות גדולה יש השפעה הלוצינוגנית) עלול בהחלט לגרום לאדם לאבד את שפיותו (באופן זמני או קבוע), מצב הקרוי פסיכוזה שמקורה בשימוש בסמים. לקח ראשון: אל תיגע יותר בסמי רחוב מכל סוג!
לקח שני: התחל לטפל בחרדה (ובחייך בכלל) כמו שצריך - גש לפסיכולוג המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. תתפלא כמה מהר אפשר "לצאת מזה" בטיפול נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)