פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• סימבלטה
    אבי
    06/06/2008

שלום לך,
    אני בן 26, סובל מפיברומיאלגיה- כאבי פרקים ושרירים כבר 8 שנים.

בנוסף בארבע שנים האחרונות אני סובל ממחשבות טורדניות שבאות עם חרדה.

נטלתי במשך שנה ציפרלקס שעזר מאד למחשבות ולחרדות, אך לא לפיברומיאלגיה.

קיבלתי לאחרונה המלצה(מראומוטולוג) על הכדור סימבלטה שיעיל במצבים של פיברומיאלגיה.

השאלה שלי האם הסימבלטה יכול לעזור גם במצב של המחשבות והחרדות?

דבר נוסף, הציפרלקס פגע לי בזקפה ובחשק המיני, האם זה אומר שכך יהיה גם עם הסימבלטה.

תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לרועי

ד''ר חיים היילפרין
    07/06/2008

לסימבלטה אין התוויה ספציפית כנוגדת חרדה, ופגיעה בתפקוד המיני אינה אחת מתופעות הלוואי השכיחות של התרופה. (בכל מקרה, אין לשלב את הסימבלטה עם סיפרלקס ודומיו.)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זוהי חרדה?
    אינה
    06/06/2008

שלום, אני בת 35, סובלת ממס' תופעות-

1. אם אני בקבוצה גדולה של אנשים-גם חברים-אני מתקשה לדבר, אני מרגישה שכולם נועצים בי מבטים ושקולי נשמע כאילו דרך מקרופון. במקרים קיצוניים אני מתכסה זיעה קרה והלב שלי דופק במהירות היסטרית.

2. בכל פעם שקרוב לי נוסע למרחקים או טס-עולות לי תמונות מאד לא נעימות ואני חסרת מנוחה עד שאני שומעת מאותו אדם שהגיע ליעדו. אם התקשרתי ואין תשובה-הלב שלי פועם בחוזקה וכולי מתכווצת.

3. אם שמים לי משהו על הפנים-שמיכה, או אפילו אדים אצל קוסמטיקאית-אני לא מצליחה לנשום. אני מרגיש חנק. חשבתי שזה קלסטרופוביה-אך מצד שני במעלית אין לי בעיה.

4. אם מישהו (חבר, בוס) אומר לי "אני צריך לדבר איתך" עד רגע השיחה אדמיין את התרחיש הרע ביותר, הלב שלי ידפוק מהר, תכאב לי הבטן וכל כולי אעסוק רק בזה.

האם משהו מדברים אלה מאופיין כחרדה? אם לא, האם יש לך כיוון לתת לי איך לעזור לעצמי? טיפול התחלתי לפני כמה שנים אך המטפל עצבן אותי-ופרשתי (-:

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    האם זוהי חרדה?

הוספת תגובה

• לאינה

ד''ר חיים היילפרין
    07/06/2008

כל התשובות נכונות... וכדאי לך לחזור לטיפול, הפעם אצל פסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש פתרון ! לפני ש"רצים" לכדורים

תמרה
    23/06/2008

אני ממליצה מאוד לבקר אצל ד"ר *** ההודעה נערכה - נא לא להוסיף הודעות שיש בהם פרסום לגוף מסחרי ***

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שיש לי בעיית חרדה או משהו
    אבי
    05/06/2008

טוב אז תאמת לא יודע איך להתחיל ,ואיך להסביר כי זה מורכב.
    אז זה בערך בשנה האחרונה ככה,
    יש לי מין מחשבות בראש על כל מיני סיטואציות מפחידות וכלליות שיוכולות לקרוא, אם זה מתבטא בדברים טובים,או דברים ממש לא טובים.
    עכשיו יחד עם המחשבות באות פחדים אני מנסה להסיט את המחשבות האלה, אבל הם חוזרות בעיקר ברגעים שיש לי חוסר תעסוקה ואני לא עם חברים או אנשים וכו..
    עכשיו אני יודע מראש שאפשרות של פסיכולוג לא תבוא בחשבון אצלי.
    עכשיו רציתי לדעת אם זה משהו באמת דפוק בי או שזה סתם מש'ו חולף.

הוספת תגובה

• לאבי

ד''ר חיים היילפרין
    06/06/2008

שום דבר לא "דפוק" בך אבל אתה סובל מביטויים קלים של חרדה וכדאי לך לטפל בזה... זה לא משהו שעובר לבד, וחבל סתם לסבול. עצתי לך (למרות שהיא "לא באה בחשבון" אצלך משום מה) היא לגשת, כמו גדול, למספר פגישות אצל פסיכולוג המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעבר היו לי חרדות סביב המחלה
    ד``ר חיים היילפרין
    05/06/2008

לפני חודש וחצי עברתי בדיקת דם בקופ"ח, האחות בחדר ליד נכנסה בזמן שעברתי את הבדיקה והמחט עליי ושמעתי משהו דומה ל-HIV
    נבהלתי וקפצתי ישר ואמרתי לאחות שלקחה ממני דם - מה HIV
    והיא אמרה לי לא דיברנו עלייך, הבטחתי לעצמי שלא להיכנס לסרטים ועשיתי בדיוק ההיפך נכנסתי לחרדות שמא נדבקתי, שמא דיברו על אדם נשא שנבדק לפניי, שאלתי רופאה מומחית לאיידס בפורום והיא אמרה שלא נדבקים מבדיקת דם אבל עדיין לא נרגעתי וזה משפיע עליי אני כל היום סביב זה והפחד משתלט עליי.
    האם זוהי היפוכונדריה ? איך ניתן לטפל בזה ? בעבר היו לי חרדות סביב המחלה הזו ונבדקתי כבר.
    לתגובה אודה.

הוספת תגובה

• למיטל

ד''ר חיים היילפרין
    06/06/2008

קל מאד לפתח פחדים מוגזמים ממחלות סופניות או חשוכות מרפא ואין כמעט אדם שאינו חרד מהדבקות באיידס (קראי לזה היפוכונדריה מוצדקת...). אם את מתקשה להתמודד עם החרדה, כדאי שתיגשי למספר פגישות אצל פסיכולוג המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ופחדים
    גלגל
    05/06/2008

אני בתקופה קשה של שנתיים של חרדות ופחדים.
    בחצי שנה האחרונה זה גבר בעוצמות בגלל שגיליתי שבעלי מנהל רומן עם בחורה ממקום עבודתו דבר שאני לאט לאט גיליתי שנה קודם ואמרתי לו - והוא לא הפסיק עם זה. עד לרגע שהרים עליי יד והזמנתי לו משטרה. הוא הורחק מהבית ובמהלך ההרחקה גר אצל הבחורה. בינתיים אני פתחתי דרך עו"ד תיקים עבור גירושין, מזונות והסדרי ראיה וכו'. ברגע שגילה את זה- ביקש לחזור לשלום בית.
    הוא חזר הביתה וחודשיים ראשונים לא הצלחתי לדבר או להתקרב אליו. במשך 3 חודשים היינו כל הזמן במריבות. היות והתייעצתי עם המון- פשוט המון אנשים - וכל אחד אמר דעתו, נעשיתי מבולבלת ולא החלטית.
    מצד אחד מפוחדת להתגרש כלכלית וגם בגלל הילדים וגם בגלל שיש לי אליו עדיין רגש (אובבססי). אבל אני קמה כל בוקר עם מועקות בין החזה. עד לפני 4 חודשים קיבלתי טיפול תרופתי מפסיכיאטר שזה קצת מרגיע ונותן לי לישון בלילה היות ולא ישנתי שנה וחצי כמו שצריך היו לי רעידות ברגליים ונימול בידיים ומחשבות בלי סוף!!!!
    אני גם בטיפול פסיכולוגי. עליי לציין שבעלי רוצה שנחזור להיות משפחה הוא גר בבית אבל אני מפחדת שאולי הוא עובד עליי כל הזמן. שאולי הוא ממשיך לנהל רומן עם הבחורה.
    אני מקבלת 3 פעמים ביום קסנקס ופעם אחת ביום, בלילה, ציפרלקס.
    למה אני ממשיכה להיות מפוחדת ומבולבלת?. אני כל הזמן חושבת עליו, מה הוא עושה, האם הוא אומר אמת, האם הוא אמיתי. הוא כל הזמן אומר שהוא אוהב אותי, וחושק בי ורוצה לשכב איתי כל היום.... ואני הפכתי לחשדנית יתר ופחדנית יתר.(אני אפילו מפחדת לתת הזדמנות לזוגיות ולמשפחה בגלל הכסף שהשקעתי בעו"ד....
    האם אני צריכה לקבל טיפול חזק יותר??? האם יש דרכים נוספות לצאת מזה??? לא פעם חשבתי לשים קץ לחיי אבל חשבתי על ילדיי ....

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ופחדים

הוספת תגובה

• לגלגל

ד''ר חיים היילפרין
    06/06/2008

קשה להתיר את ה"פלונטר" שאת מתארת בכמה משפטים קצרים. הנחיות ברורות ומפורטות בהרבה מאלה היית אמורה לקבל מהפסיכולוג/ית המטפל/ת בך, ולא ברור לי מדוע בשלב זה את נשמעת עדיין בעיצומו של משבר (ולוקחת 3 פעמים ביום קסנקס, למשל – זו אינה תרופה שמומלץ לקחת על בסיס יומיומי לאורך זמן). אפשר וצריך לעשות סדר בדברים, אבל מדובר בשיחה שתתפרס על פני מספר פגישות – צרי איתי קשר אם תרצי בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה דיפרסיה והפרעת חרדה
    קובי
    03/06/2008

אני מאובחן בהפרעה דו-קוטבית ללא אפיזודות דיכאוניות כלל,כבר מס' שנים(מטופל בליתיום ומצבי יציב). אך לאחרונה (במשך יותר משנה)יש לי תופעות חרדה כולל התקפי פאניקה חריפים. אני מעוניין להתחיל טיפול תרופתי עם נוגדי-חרדה. אך מבדיקה שלי כל נוגדי החרדה הם גם נוגדי דיכאון, מה שמסכן לי התפתחות של מצב מאני במהירות. בעבר כבר נוסתה תרופה בשם זיבאן להפסקת עישון ( שמשמשת בעצם כתרופה אנטי-דיכאונית )אך מחוסר מקצועיותו של הרופא היא ניתנה לי והמצב רוח התחיל "לעלות" (אך זה נעצר בזמן ללא התקף מאני מלא)

שאלות:
    האם ידוע לך על נוגדי חרדה/או משפחה של נוגדי חרדה שלא משמשות כנוגדי דיכאון?
    אם אין תרופה כזאת,האם כדאי לשלב ליתיום עם תרופות טבעיות, שיעילותם הוכחה כנוגדי חרדה מצויינים( אפילו בקרב הרפואה הקונבנציונאלית) רק מתוך ברירת מחדל ? או שאין הדבר מומלץ?

(ראוי לציין שאני מטופל אצל פסיכיאטר, אך בכל זאת אשמח לעצה...
    כמו-כן אני מודע ליעילות הרבה של הטיפול הפסיכולוג, תרפי, דינמי, דימיון מודרך וכו' לבעיות חרדה,
    אך בשל היותם ארוכים עד לתוצאות לא אוכל להשתמש בהם כטיפול יחיד, כיוון שתופעות החרדה גרמו לי שיבושים נורא גדולים בחיי וגם תפקודי בעבודה נפגע, למרות שאני ממשיך לעבוד במשרה מלאה, אני פוחד שהתקפי החרדה יכריעו ואאלץ להתפטר ).

דבר נוסף וחשוב. שכחתי לציין שניסיתי ריספרדל בעבר כמייצב מצב- רוח. מה שעבד טוב
    אך המיניות נפגעה מאוד (גם בזיקפה וגם בחשק). כיוון שריספרדל נותנים גם במניעת חרדה, מבחינתי, זאת אופציה גרועה מאוד כנוגד חרדה.

קובי

לקביעת תור
    סגירה
    מניה דיפרסיה והפרעת חרדה

הוספת תגובה

• לקובי

ד''ר חיים היילפרין
    04/06/2008

הבעיה מוכרת, אך מאחר ואני פסיכולוג קליני, לא פסיכיאטר, לא אוכל לתת לך עצה אוטוריטטיבית בנושא התרופות. עם זאת, כדאי לך לנסות טיפול פסיכולוגי בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מדובר בטיפול ייעודי קצר-מועד, היכול לסייע לך משמעותית בהתמודדות עם החרדה. אשמח לעזור לך בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ולרי
    02/06/2008

האם חרדות חברתיות זה דבר שפוחת עם השנים או דווקא מתגבר ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לולרי

ד''ר חיים היילפרין
    03/06/2008

חרדה חברתית עשויה לפחות, להתקבע או להתגבר עם השנים. אך למה לא לגשת לטיפול? מספר מצומצם של פגישות טיפוליות עשויות לפטור אותך מהבעיה לתמיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית ועליית קורטיול בדם
    אורית
    30/05/2008

היי, אני בת 24 כיום,
    יש לי חרדה חברתית שמוגדרת כקשה..
    אני כבר שנים מתמודדת איתה בדרכים שונות וסך הכל די בהצלחה.
    לא הייתי אצל פסיכולוגים או קבוצות ייעוץ למינהן
    הבעיה היא שיחד עם ההתמודדות נוצרה אצלי רמת קורטיזול גבוהה וחריגה כבר כמה שנים טובות, שכמובן אחרי הרבה רופאים אין לזה סיבה חוץ מלחץ פנימי.
    רציתי לדעת אם קורטיזול אכן בדרך כלל שכיח אצל אנשים שחווים חרדה ממשוכת?
    ואיך אני מטפלת ברמות הקורטיזול והחרדה? להוריד לפחות קצת : )
    ישנן אולי תרופות טבעיות שמרגיעות?
    אני לא דוגלת בתרופות כלשהן או בקבוצות ייעוץ....
    אשמח להכוונה
    תודה מראש : )

הוספת תגובה

• לאורית

ד''ר חיים היילפרין
    31/05/2008

רמת קורטיזול גבוהה שכיחה אצל אנשים שנמצאים בחרדה או מתח נפשי כרוניים. לא ברור לי מדוע את מתעקשת שלא לגשת לטיפול פסיכולוגי פרטני או קבוצתי העשוי לפטור אותך מהבעיה (או לפחות להקל עליך משמעותית) – זהו הצעד הטבעי המתבקש לטיפול בבעייתך. לגבי "תרופות טבעיות שמרגיעות", ישנן תרופות שונות לטיפול בחרדה; בניגוד לדעה הרווחת, החלוקה בין תרופות "טבעיות" ו"לא טבעיות" (או כימיות או סינתטיות) אינה משמעותית – החלוקות המשמעותיות הן בין תרופות יעילות ל"תרופות" שאינן יעילות ובין תרופות רעילות לתרופות שאינן רעילות (ישנן תרופות טבעיות שרעילותן רבה ויעילותן נמוכה ותרופות סינתטיות שיעילותן רבה ורעילותן נמוכה...). בכל מקרה, האמצעי הטבעי המומלץ ביותר להורדת מתח הוא התעמלות על בסיס קבוע (כ-3-5 פעמים בשבוע) משך כשעה, בטווח הדופק האופטימאלי שלך (משהו כמו ריצה של עשרה ק"מ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה ו..

אורית
    01/06/2008

אני אכן התחלתי לעשות ספורט בחצי שנה האחרונה, לא ידעתי שזה יעזור לי גם להפגת המתחים
    טכנית זה אמור להוריד את הקורטיזול?..

ובכל הנוגע לתרופות זה חייב לעבור דרך רופא/ פסיכולוג?
    ואם אלך לפסיכולוג/פסיכיאטר (מעדיפה מאשר קבוצה) מאיפה אני מתחילה בכלל?
    יש לזה בדרך כלל כיסוי דרך קופת חולים? אני סטודנטית ...
    ושוב המון תודה, עזרת לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורית

ד''ר חיים היילפרין
    02/06/2008

כן, פעילות גופנית תוריד גם את רמת הקורטיזול בדם. תרופות מרשם חייבות מרשם רופא, ורצוי לקבל מרשם לתרופות נוגדות חרדה רק מפסיכיאטר (פסיכולוגים בישראל אינם מורשים לרשום תרופות). טיפול פסיכולוגי, כאמור, במיוחד בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, עשוי לסייע לך ללא כדורים. את יכולה לנסות ולקבל טיפול שכזה דרך קופת החולים שלך, בעלות נמוכה יחסית – בקשי הפנייה לברה"ן מרופא המשפחה – או במסגרת פרטית. אם תרצי, אשמח לעזור לך בשיחת הכוונה ראשונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתמוטטת עזרה דחופה בבקשה
    לל
    29/05/2008

שלום רב אני בת 22 ויש לי חרדות מרובות שמא יקרה אסון למשפחה שלי הפחד הכי גדול שלי הוא שיחטפו את אחד מבני המשפחה . הפחד הוא בעיקר על האחיות שלי שהן בנות 36 34 על אמא שלי ואחייניות שלי. אני כל היום רוצה להיות איתם. אם לשניה אמא שלי או אחיות שלי יורדות למטה בלעדי אני מקבלת התכף חרדה וישר רצה לחפש אותם . אני חייבת לצייון שאנחנו גרות כולנו באותו הבניין. עזבתי את העבודה בגלל החרדות שלי , אני לא מסוגלת לתפקד או לעשות שום דבר מלבד לחפש אותם כל היום . בבקרים אני מתרוצצת בגן של אחיינית שלי כדי לראות אותה שחלילה לא יחטפו אותה . אני נסחבת עם אחיות שלי לכל מקום . וכשהן לא ליידי ולא עונות לי לטלפון אני ממש נכנסת לחרדה אני מרגישה שאני עומדת להתעלף ושהגוף שלי משותק , בעבר (לפני שנה) הייתי מלאה בחברות , היום התנתקתי מכולן אני לא יוצאת לא עושה שום דבר למעני . גם שינה חסרה לי בלילה אני יורדת לבדוק שהדלתות שלהן נעולות . המצב הזה גומר אותי אני רוצה לחיות אבל לא מצליחה . אני מרגישה שאני בן אדם " מת - חי" . אני רוצה להתחיל בטיפול פסיכולוגי אני מחפשת פסיכולוג טוב ( רק שאני לא מעוניינת בכדורים ). האם לדעתך יש טיפול שיעזור לי חוץ מכדורים ?
    אשמח לקבל תשובה

הוספת תגובה

• לנ.ט.

ד''ר חיים היילפרין
    29/05/2008

כן, טיפול פסיכולוגי, במיוחד בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, עשוי לעזור לך ללא כדורים. את יכולה לנסות לקבל טיפול שכזה דרך קופת החולים שלך, בעלות נמוכה יחסית, או במסגרת פרטית. אשמח לעזור לך בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

לל
    30/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מג'וקים, חלומות על עכברים
    נירית
    28/05/2008

שלום, אני נורא מפחדת מג'וקים, כבר עשיתי ריסוס והכל והבעיה שלי כרגע היא למצוא אותם מתים, אני חיה לבד ומתה מפחד מהדבר, מרוב שנכנסתי ללחץ חלמתי שיש לי עכבר בבית והוא נושך אותי באצבע ואני לא יודעת מה זה אומר אבל אני יותר היסטורית מהגו'קים

הוספת תגובה

• לנירית

ד''ר חיים היילפרין
    29/05/2008

ניתן לטפל בפחד מוגזם (פוביה) מבע"ח בכלל, וג'וקים בפרט, בטכניקה התנהגותית הקרויה דסנסיטיזציה, שעיקרה חשיפה מבוקרת והדרגתית תוך הרפיה. מרכזי טיפול ייעודיים עושים שימוש במכשור להדמיית מציאות וירטואלית כדי לייעל את התהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני צודקת... ?
    אחת שנמאס לה
    25/05/2008

ערב טוב לכולם ,
    האם אני צודקת במחשבותיי על ההתאבדות ?!!! זה יכול להיות ובקלי קלות , לא ?!!! ...
    - שבן אדם שנרה באקדח מישהו ונפטר - אז בזה לא אומרים שהו התאבד , אלא הוא נהרג ...
    - שבן אדם שהיה רוכב במשחקים מפחידים מאוד בסופר לאנד) והנה הוא מקבל התקף לב ... , בזה לא נראה לאף אחד שהוא התאבד , למרות שהוא לפני שרכב בזה הוא נטל כמות גדולה מתרופות...
    - בן אדם שנפל עליו ממקום גבוה משהו כבד ונפטר , ....

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני צודקת... ?

הוספת תגובה

• לאחת מני רבים

ד''ר חיים היילפרין
    25/05/2008

אין אדם שלא חושב מתישהו על התאבדות אבל ההתאבדות בפועל היא ברוב המקרים מהלך מוטעה בתכלית. (הקלות הבלתי נסבלת שבה אנשים לעיתים מוצאים את מותם – כמו תלמיד התיכון שנדקר אתמול – אינה משנה מהעובדה שתמיד מדובר בטרגדיה.) אם את מוצאת עצמך חושבת ברצינות על התאבדות, כדאי לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שבין השאר יסייע לך למצוא סיבות מצוינות להישאר בחיים. ובכל עת את יכולה למצוא אוזן קשבת בער"ן, בטלפון 1201.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    מישהי~~
    21/05/2008

שלום, אני ילדה בת 14 ואני סובלת מפחד מחיות. ליפני כחצי שנה רצו ליקנות לי חתולה בישביל שאני אתרגל לא לפחד אבל הייתי נגד זה ואמרתי שיקנו לי רק משהו שנימצא בכלוב.. וקנו לי אוגר.
    כבר כמה חודשים שכל המישפחה שלי רוצה חתולה ורק אני נגד זה. ליפני יומיים היה לי יום הולדת וביקשתי מהוריי חתולה, כי חשבתי שאולי באמת זה ירגיל אותי לא לפחד. אתמול קנו לי חתולה.... הבטחתי להוריי שהחתולה תיהיה אצלנו לתמיד ושאני לא אשנה את דעתי... אני אוהבת את החתולה אבל אני גם פוחדת שכשהיא תיגדל היא כבר לא תיהיה כל כך חלשה ותוכל לישרוט אותי(עכשיו היא רק בת חודש). אני מרגישה לא נוח בבית ורוב הזמן בחדר... ואני לא אומרת לאף אחד חוץ מלאחותי שאני פוחדת. אני יודעת שיום אחד אני אשבר וארצה לתת אותה לצער בעלי חיים.. ואז אני אכנס לדיכאון ואכשוב שעשיתי טעות(אני יודעת את זה כי זה מה שקרה לי בגיל תשע עם הכלבה שלי לשעבר...). בקיצורר דיי רע לי עכשיוו.............. מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• פחד מחיות

ד''ר חיים היילפרין
    23/05/2008

יש פחדים שחייבים "להקשיב" להם (למשל, לא לקפוץ מהגג או לחצות את הכביש בזהירות) ויש פחדים חסרי-שחר שכדאי להפטר מהם, כמו הפחד מהחתולה שלך. והדרך הכי טובה להפטר מפחד חסר בסיס היא לעשות בדיוק את מה שעשית – ללכת איתו "ראש בראש" או, במקרה שלך, לאמץ גור חתולים ולגדל אותו. זה טבעי שבשלב זה עדיין תרגישי פחד אבל עם הזמן תיווכחי שהפחד ילך ויעלם ותישאר לך רק האהבה לחתולה. (איך שלא יהיה, תמיד אפשר לגזור לה את הציפורניים כך שלא תוכל לשרוט אף אחד...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה:]]

מישהי~~
    23/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות בלתי פוסקות
    ש.
    19/05/2008

שלום רב,
    הרבה פעמים במהלך חיי אני חווה חרדות לקראת הבאות. החרדות מתבטאות בעיקר כאשר אני מצפה לדברים טובים שצריכים להתקיים בעתיד ומגיע פחד שהם לא יתגשמו.
    בעצם קורה שהרבה פעמים אני בונה לעצמי תסריטים בראש של כל מיני דברים שיכולים לעצור את התרחשותם של הדברים להם אני מצפה בתקווה גדולה ואלו דברים שצריכים לשמח אותי.
    בדברים קטנים זה כאשר אני מצפה לציו מבחן באוניברסיטה ובגדולים יותר כאשר אני מצפה לנסיעה לחופש. בעצם אין לי מנוחה והראש כל הזמן עובד. גם כאשר אנשים אחרים שומעים את מחשבותיי הם חושבים שהם לא הגיוניים בעוד שלי נראה כאילו הם הגיוניים לגמרי, או לפחות יכולים לקרות.
    האם תוכל לומר לי במה מדובר? האם אלו חרדות? האם אני מחפדת להיות שמחה? הם הרי באות רק כאשר אני מצפה למשהו שאמור לשמח אותי ואז מגיע הפחד שמא יתפקש ואתאכזב...

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות בלתי פוסקות

הוספת תגובה

• לש.

ד''ר חיים היילפרין
    20/05/2008

תקוות קטנות וגדולות תמיד מלוות במידה מסוימת של דאגה, אבל במצב שבו "אין לך מנוחה והראש עובד כל הזמן" מתבקשת פנייה לאיש מקצוע. עצתי לך היא לגשת לטיפול קצר-מועד אצל פסיכולוג המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם היפנוזה תעזור?
    נעמי
    18/05/2008

שני דברים גורמים לי לחרדות בחיים. בשניהם אני מודעת היטב לגורמים.
    א. התעללות פיסית ונפשית בילדותי, גורמת לי לעמוד משותקת ומתוחה ליד החלון בכל פעם שילדי שכנותי צורחים או כשאני שומעת את אמם צורחת עליהם. אם אראה מבוגר מכה ילד ולא משנה מה הסיבה, אני אלך להגן על הילד והמבוגר יחטוף שיעור בחינוך.
    ב. אל ביתי, לפני חמש שנים
    נכנס טכנאי שביקר כאן כבר פעמיים. הפעם הוא הרגיש בטוח מספיק כדי לשלוף את איבר מינו. נכון, אני חרדה מאד, למרות טיפולים שונים שעברתי והעניין משפיע על חיינו הזוגיים בבית. האם הפנוזה היא כמו זבנג וגמרנו? האם היא מתאימה? האם היא מכוסה דרך קופת החולים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם היפנוזה תעזור?

הוספת תגובה

• לנעמי

ד''ר חיים היילפרין
    19/05/2008

לא ברורה לי מהות הטיפולים השונים שעברת בהקשר זה, אך מהרגישות והתסמינים הפוסט-טראומתיים שאת מדווחת עולה צורך ברור בטיפול מוצלח יותר שיאפשר לך לחיות חופשיה מחרדה. היפנוזה היא לא הכלי הטיפולי הראשון המתבקש כאן – הבעיה שאת מתארת "גדולה" משמעותית על כלי זה וודאי שאין לצפות ל"זבנג וגמרנו". עצתי לך היא לגשת לטיפול פסיכולוגי ייעודי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ובמסגרת זו, הייתי מנסה גם טיפול בטכניקה הקרויה EMDR. באשר לשאלת ההשתתפות של קופת החולים בטיפול, עליך לברר ישירות מול הקופה שלך ספציפית לגבי האפשרות לקבלת הטיפול המומלץ לעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעוד מידע, בבקשה

נעמי
    19/05/2008

EMDR היא אכן יופי של טכניקה התנסתי בה והיא עזרה מאד להרגשתי בנושאים מסויימים.ברב המקרים, לא יכולתי להיעזר בה כיוון שחסרה היתה לי תמונה מפורטת כהתחלת העבודה, או מכיוון שמי שטיפלה בי לא חשבה שנכון להשתמש באותה העת בטכניקה.
    אין לי כל תלונה כלפי מי שעשתה כל מה שיכלה מקצועית ואנושית כלפי. אני מלאה הכרת תודה לה.
    הבעיה היא כולה שלי ואני זקוקה לטיפול שישחרר אותי לתמיד, כך שלא כל דבר ברדיו, בטלוזיה או בעתון, יגרום לי להיות דרוכה וחסרת שקט.
    האם יכולה הפסיכולוגיה ההתנהגותית להושיע לתמיד גם אם לא תשתמש בטכניקה עליה דברנו?
    האם מדובר על טיפול קצר מועד?
    תודה בפעם נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מידע

ד''ר חיים היילפרין
    20/05/2008

כן, טיפול בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית יכול "להושיע אותך לתמיד" – גם ללא שימוש ב-EMDR (למרות שמתיאוריך אינני בטוח שאנחנו מדברים על אותו הדבר...) – ואכן מדובר על טיפול קצר מועד (בטווח של חודשים). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה של חוסר ביטחון
    נויה
    18/05/2008

שלום רב, אני סובלת מבעית חוסר ביטחון בגלל המשקל שלי, אני בתהליך של דיאטה , אבל זה לא עוזר לי כלל כדי לאהוב את עצמי יותר, אני חושבת שזה משהו מעבר לכך, עם מי אפשר להתייעץ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה של חוסר ביטחון

הוספת תגובה

• לנויה

ד''ר חיים היילפרין
    19/05/2008

נכון, הורדה במשקל כשלעצמה לא תעזור לך לאהוב את עצמך יותר; לשם כך יש צורך בטיפול פסיכולוגי. עצתי לך היא לגשת לטיפול, במקביל לדיאטה, שיסייע לך לשפר את הדימוי העצמי. אשמח לעזור לך בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה