מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסל"ן-מרכז סיוע לנפגעי תקיפה מיניתשושנה11/08/2008
מרכזי הסיוע הארציים הוקמו ע"י מתנדבות לצורך מתן סיוע רגיש ומיומן לנפגעי תקיפה מינית ואלימות. אפשר לפנות לקווי החירום הארציים 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע. השיחות בקו אנונימיות והסודיות מובטחת. בנות-1202 בנים-1203 את לא לבד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שושנה
ד''ר אודי אורן11/08/2008אלו מרכזי סיוע חשובים ויעילים. הם אינם מספקים טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת בחינותעדי10/08/2008
שלום רב, אני סטודנטית שנה א', והשנה התחלתי לחוות קושי רב בעת בחינות. זהו דבר חדש עבורי שכן במהלך התיכון היית תלמידה מצטיינת ביותר ולא זכורות לי בעיות כלשהן שהיו לי במבחנים. לפני כל בחינה כמעט ואיני ישנה בלילה וכן בבחינה אני מאוד מאוד לחוצה. לעיתים לוקח לי שעה עד שאני מצליחה ממש לפתור את הבחינה(עוברת שעה שאני לא מצליחה לעשות כלום ואז "פתאום" אני מצליחה לפתור את השאלות) כמו כן,אני מרישה שבבחינה אנ לא מצליחה לחשוב "עד הסוף" ולהתעמק ממש בשאלות. הדבר חוזר על עצמו די אותו דבר בכל מבחן(גם אין אין את השעה שאני לא מצליחה כלום הריכוז שלי בבירור יותר נמוך- אני מאוד מוסחת מרעשים קטנים של הסביבה) והדבר גורם אצלי לתסכול ממש גדול. אני יודעת שזה לא כ"כ נורא להיכשל- כבר נכשלתי, עשיתי מועדי ב', חוויתי את הכישלון וראיתי שזה לא סוף העולם, אבל לא משנה מה אני אומרת לעצמי, בזמן המבחן אני פשוט לא מצליחה להירגע. ניסיתי לקחת רגיעון ,רסקיו לעשות מדיטציה, אבל שום דבר לא ממש עוזר לי בזמן הבחינה.מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לעדי
ד''ר אודי אורן10/08/2008לעדי שלום,
את סובלת מחרדת בחינות. זוהי תופעה המופיעה בצורות שונות, אחת מהן היא הופעת אי שקט לפני המבחן, ואחרת היא התופעה שבה יכולת הריכוז נפגעת ב"זמן אמת" כאשר את עומדת מול המבחן עצמו.
הדרכים שניסית עוזרות לחלק מהאנשים בחלק מהזמן. אם הן לא עזרו לך, כדאי לך לפנות לטיפול ממוקד בחרדת בחינות. טיפולים כאלו ניתנים על ידי מטפלים המתחמחים ב- EMDR ו/או בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ממחלותאורנה' לה08/08/2008
אני אם חד הורית , המגדלת את בני בן ה8 לבדי [מתוך בחירה]. חרדה מאוד ממחלות ומכאבים הן לגבי עצמי , והן לגבי בני. הייתי בשיחות בנושא, ואכן היתה ירידה מסוימת אבל המצב חזר לקדמותו. בני מתלונן כשנתיים מכאבי ראש. לאחר חיבוק ונשיקה הכאב בדרך כלל חולף עובר. היתה הפוגה בנושא ובשלושה הימים האחרונים [לסרוגין] הוא מתעורר משינה עם כאבי ראש. בא אלי למיטה. ולאחר כחצי שעה נרדם. הערב לפני השינה אמר שכואב לו קצת הראש, ויחד עם זאת המשיך לצחוק , ולהיות עליז. אמירה על כאב ראש משתקת אותי ליום שלם. לדוגמא השלושה הימים האחרונים כל הזמן בודקת האם הוא לא פוזל, נדמה היה לי שיש שינוי במקוד הראייה. ויכולה להיות עסוקה בכך כל היום. מתכתבת באינטרנט עם עשרות רופאים, כדי לקבל תשובה על כאב ראש של בני. ברור לי , שכל רופא ימליץ מיד ללכת לבדיקה, הרי לא יקח אחריות. ויחד עם זאת יש לי צורך להתעסק בכך כל היום : הן באינטרנט והן בשיחות טלפון עם אחותי , חברוץ... דשה בכך כל היום, כשבהי כבר שכח מזה. ההגיון אצלי הוא דבר אחד והחרדה מנהלת אותי. בפעמים הקודמות ערכתי מעקב מתי כואב לו [לפי המלצת רופא] ואכן אחרי תקופה מסוימת שזה נעלם. שמתי לב שבתקופת הקיץ בעיקר , כשאין מסגרת מסודרת התלונות רבות יותר, וכן כאשר הוא חרד מדברים חדשים. אינני רוצה לקחת אותו כרגע לרופא נוירולוג. אינני ממהרת לבצע C.T ומצד שני אינני מסוגלת להתמודד עם הנושא. מאז ומתמיד כאב ראש הצטייר בעיני כמשהו נוראי [ובמיוחד עכשו כשגילו לאמי גידול שפיר בראש] בכלל נושא סרטן מבהיל אותי ומפחיד אותי. אנא עזרתכם בהמון תודה.
תשובה לורנה
ד''ר אודי אורן08/08/2008לורנה שלום,
כואב הלב לקרוא את הסיפור הארוך של פחדים וסבל שאת מספרת.
אין סיבה להמשיך את מסכת הדאגות שלך ושל בנך. את מסוגלת להתגבר על החרדות האלו.
נראה לי שכדאי שאת תפני לטיפול. אני מעריך שברגע שהבן לא יוכל ל"הפעיל" אותך עם תלונות כאלו או אחרות, הוא יפסיק.
אני ממליץ כי תפני למטפל EMDR או מטפל קוגניטיבי-התנהגותי באיזור מגורייך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לארוע שריפה - פחדתמי07/08/2008
שלום, בני בן 4 ו - 4 חודשים היה אתמול עד לארוע שריפה; בעת נסיעה ברכב אני, בני, אחותי ובנה התינוק החל לעלות המון המון עשן ממכסה המנוע של המכונית, מיד יצאנו במהרה מהמכונית כשאנחנו בבהלה ופאניקה ובתוך דקות מעטות הרכב החל לעלות באש. בארוע היו מעורבים מכבי אש (שכיבה את השריפה, הרכב יצא משימוש), משטרה ואמבולנס (למרות שבתוקף לא הסכמתי שנבדק או שיפנו אותנו באמבולנס מחשש לעוד טראומה לבני). כל זאת לעיני הילד שדאג בתמימות האופיינית לילדים, לנעלים שנשארו במכונית. מאז אתמול, אני מנסה כל הזמן לדבר איתו על המקרה ולדובב אותו להוציא ולדבר כמה שיותר. האם זה נכון לעשות ומה ההמלצות לנהוג במקרה שכזה? בתודה מראש,
תשובה לתמי
ד''ר אודי אורן07/08/2008שלום תמי,
ברכות על התושיה ביציאה מהמכונית וההתמקדות בהגנה על ילדך.
ראשית כל בדקי מה שלומך. האם את רואה את הארוע כמשהו שנגמר. אני מקוה שכן.
הרעיון של "כל הזמן" לדבר עם הילד איננו נכון. "פה ושם" נשמע הרבה יותר מתאים וגם זה רק אם את לא בלחץ. אפשר לדבר על זה עם אחרים ולבקש ממנו להצטרף לשיחה. אפשר לצייר יחד איתו את מה שקרה או לשחק את מה שקרה עם צעצועים.
ביחוד כדאי לבדוק מה שלומו. האם יש שינוי בהתנהגות, במצב רוח, או בכל דבר אחר.
יש סיכוי סביר שהילד בסדר גמור. זכרי שהוא היה עם אמא שלו במהלך הארוע ושאף אחד לא נפגע.
אם תגלי שיש בעיות - אצלך או אצלו - בימים הקרובים, כתבי שוב.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מחרקיםאלעד06/08/2008
מאז שאני ממש ילד קטן יש לי פחד מחרקים זה לא שאני ניגעל אני מפחד!!!! איך אני ניפטר מפחד שכזה???
תשובה לאלעד
ד''ר אודי אורן06/08/2008לאלעד שלום,
אתה צריך לפנות לטיפול אצל מטפל המתמחה בטיפול בחרדות/פוביות. חפש באיזור מגורך מטפל EMDR או מטפל התנהגותי-קוגניטיבי. אני מעריך שהטיפול יהיה קצר למדי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5 פוחד מלהיות לבדמודאגת05/08/2008
היי ד"ר, אחייני כבן 5 , אחותי ובעלה התגרשו לפני כשנה מדובר בילד מאוד חכם , מאוד מאוד אנרגטי מזיע המון וממש רוב הזמן מהשתוללויות... היה לאחותי קשה לגמול אותו מלישון עמה במיטה אולם מזה כמה חודשים שישן לבד ללא הפרעה בחדרו שלו בחודש האחרון התחילו הפרעות חמורות בשינה , היא מרדימה אותו במיטתו עד שנירדם,אולם לאחר מכן ורק בחודש האחרון יש התעורריות כל 10 דקות בערך ובכי שרוצה לישון עמה , בשבועיים האחרונים גם מפחד ביום להיות לבדו , הכוונה אפילו לראות טלויזיה בסלון כשנמצאים איתו במטבח או בחדרים אחרים , פשוט לא מוכן להיות לבד, ללכת לשירותים לבד, אפילו כשאימו מתקלחת מתעקש ללכת איתה כדי לא להיות לבד ... מפחד כשמתחיל להחשיך ממה זה יכול לנבוע ? כיצד אפשר לשפר את תחושותיו ? ואיך קרה שפתאום הוא ברגרסיה משמעותית כששום דבר משמעותי לא קרה שיכול להפחיד אותו בדיוק עכשיו אציין מנקודת מבטי, שאמו עובדת שעות רבות והוא נמצא עם סבתו וסבו רוב היום ומתעקש כל יום להשאר אצלם לישון מכיוון שיודע שאצלם הוא ישן איתם במיטה אציין גם שאחותי כאם חד הורית כרגע די איבדה את סבלנותה אליו , יש לציין גם שעליה הוא מקשה הכי הרבה, וניתן לראות שאיתה הוא מתנהג אחרת מאשר איתנו , כלומר, מקשה עליה יותר, מציק לה יותר בכונה כל הזמן מתעוררות כל מיני שאלות , כמו אם אולי חווה איזו טראומה , עונש אולי מהגן .. ? עד כמה שידוע לנו בגן הוא בסדר גמור, אולי זה משום שתמיד יש מסביבו המון ילדים אשמח מאוד מאוד לעזרה תודה
תגובה לדודה המודאגת
ד''ר אודי אורן06/08/2008שלום רב,
אחותך צריכה לקבל ייעוץ/טיפול ממטפל המתמחה בילדים צעירים ומשפחותיהם. אני מתרשם ממה שכתבת כי אמנם הילד לא קל אבל המערכת המשפחתית "תומכת" בחלק מהקשיים שהוא מייצר. העובדה שהוא מתנהג באופן שונה בגן, וכאשר אימו בסביבה דווקא מרגיעה, כי היא מדגישה את החלק המערכתי/משפחתי של הבעיה. סביר מאד להניח שהילד לא עבר טראומה חוץ מהגירושין עצמם. הדרכת הורים, טיפול משפחתי, טיפול התנהגותי הם הכיוונים שכדאי לכם לבחור.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדה ? מה לעשות ?ניר01/08/2008
שלום רב שמי ניר בן 26.5 מאזור הדרום עובד כנציג שירות בחברה סלולרית אשר חי חיים שלווים , רגועים , ורגילים. עד לפני כשבועיים דבר שהחל במהלך העבודה בזמן אינטראקציה עם לקוח בזמן האינטראקציה חשתי הרגשה מוזרה בגוף כאילו משהו לא תקין ומשהו לא טוב עומד לקרות בעוד מספר שניות דבר אשר גרם לי לבילבול במילים בזמן השיחה ואז תקפו אותי זרמים באזור הראש , היד השמאלית , ונהייתי חיוור בפנים לאחר מנוחה של חצי שעה בעבודה ניגשתי לקופת חולים בקופה ביצעו לי בדיקת לחץ דם אשר המדד היה על 177/110 שזו לחץ דם גבוה יחסית לאדם בריא שחי חיים רגילים .. לאחר שיחה עם הרופא נאמר לי שעליי לגשת למיון רק בכדי לשלול דיאגנוזות שונות דבר שהלחיץ אותי כימעה ניגשתי למיון שם נמדד לי שוב לחץ הדם שהיה על 170/90 לאחר בדיקה הרופא הביא לי כדור להורדת לחץ דם . והרגשתי יותר טוב .. למחרת יום שישי בזמן הארוחה עם המשפחה בזמן נגיסה הגיעה מן הרגשה של מחנק בזמן הבליעה עד לפליטל האוכל החוצה ואז לאחר הוצאת האוכל החלה ההרגשה המוזרה של עיקצוצים ביד , זרמים , ומן תחושה לא נעימה ובעיקר מלחיצה כי הרופאים אמרו שהכל תקין ... האומנם ? יום ראשון ניגשתי שוב למרפאה וביקשתי מהרופאה לבצע את כל הבדיקות האפשריות עוד היום שנדע מה מתחולל לי בגוף. וכן כך היה ניגשתי לבדיקת אה קה גה , אקו לב , בדיקת אולטראסאונד בטן וכליות , ובדיקות דם ושתן. אשר יצאו תקינות ואני נשארתי בסוג של חוסר אונים כי תשובות בפועל לא ניתנו לי .. ואז התחלתי לחפש אולי תשובות באינטרנט בחיפוש לגבי לחץ דם תסמינים , בדיקות , אפשרויות טיפול , וכו'.. במקביל לאחר שיחה עם ידידה נאמר לי כי אחיה חווה תחושות די דומות לא מזמן כאשר עלה על טיסה ודבר זה נקרא התקף חרדה . ישר שללתי את העיניין עד אשר חיפשתי באתרי אינטרנט ללא תשומת לב רבה . עד שהגעתי לאתר שלך והתחלתי לקרוא בעיניין רב וזאת כי הסימפטומים הם די דומים לשלי .. ולכן אני פונה אליך בשאלה ובתקווה לקבלת איזו שהיא תגובה. האם אני חווה איזה שהוא התקף חרדה ?? כי אני לא יודע או לא זוכר איזה שהוא ארוע טראומתי או חריג שחוויתי בנוסף ברצוני לשאול עוד שאלה רציתי לבקש מהרופא שלי להגיע לבדיקה אצל נאורולוג רק בכדי לוודא שהכל בסדר. זה דבר נורמלי ? ותקין ? בתודה מראש
תגובה לניר
ד''ר אודי אורן05/08/2008לניר שלום,
אתה סובל מהתקפי חרדה.
התקפי חרדה אינם מתרחשים דוקא בעקבות ארוע טראומטי או חריג באופן מובהק.
אתה יכול להמשיך בבדיקות, כולל הבדיקה אצל הנוירולוג, אך הסיכויי לממצא פיזיולוגי/גופני כל שהוא נמוך מאד.
טיפול פסיכולוגי אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי-קוגניטיבי יכול בהחלט לעזור לך.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול בהקדם ולנצל את העובדה שתפסת את הבעיה בתחילתה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטורים שלום...עינת31/07/2008
אני לא בטוחה שאני במקום הנכון מאחר ואני לא יודעת להגדיר את הבעיה שיש לי. עוד ימים ספורים אני הולכת לעבור ניתוח (פשוט יחסית) אבל בהרדמה כללית, זו הפרוצדורה הרפואית הראשונה ובתקווה שהאחרונה שאני עושה בהרדמה כללית ותקופת ההחלמה ממנו אינה ארוכה במיוחד. אני מאוד מאוד חוששת יש לי דופק מאוד מהיר(120) ותחושת תסכול גוברת למרות שאני בידיים של רופא מאוד מאוד טוב. אז מצד אחד הפחד שלי הוא כן רציונלי אבל אני חשה שהתגובה שלי בכלל לא תואמת למצב. אני מעדיפה לא לקחת תרופות חזקות וכדורים אבל אשמח לדעת כיצד למתן את התגובה ולבוא יותר רגועה לניתוח. תודה רבה.
תגובה לעינת
ד''ר אודי אורן05/08/2008לעינת שלום,
חשש מפני ניתוחים והרדמות כלליות איננו יוצא דופן.
את יכולה להשתמש במספר טכניקות פשוטות יחסית:
פעילות פיזית
תרגילי נשימה/הרפיה
לדמיין את הצלחת הניתוח ואת עצמך מחלימה ממנו.
במידה ותרצי עזרה מקצועית אשמח לעזור.
אני מאחל הרבה בריאות והצלחה בניתוח,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ופחדיםרפאל31/07/2008
שלום יש לי ילדה בת-10 שאובחנה כסובלת מהפרעת קשב וריכוז תחילה היא קיבלה טיפול בריטאלין אך זה גרם לה חוסר תיאבון וחוסר שינה לאחר מכן החלפנו לה בעצת רופאת המשפחה לקונצרטה גם תרופה זו גרמה לתופעות לוואי דומות אז החלטנו להפסיק לתת לה טיפול תרופתי ובמקביל חיפשנו יעוץ פסיכולוגי הילדה לא צורכת טיפול תרופתי למעלה מחצי שנה לאחרונה הופיעו לה כל מיני פחדים וחרדות והיא מפחדת להישאר לבד אפילו עם אחותה שגדולה ממנה גם בגן השעשועים היא בקושי משחקת היא עסוקה רוב הזמן בלבדוק איפה אחיה\אחותה והיא ניכנסת להיסטריה בקלות, כל דבר משפיע עליה . ברצוני לציין שאני חליתי בלימפומה לפני שנתיים ועברתי טיפולים כימוטרפים כיום המחלה בהפוגה רציתי לדעת אם יש קשר לפחדים והחרדות של ילדתי למחלה? והייתי מאוד רוצה שתיעצו לי מה לעשות ואיך לטפל בבעיה בתודה מראש רפאל
לרפאל
ד''ר חיים היילפרין31/07/2008אכן סביר שהחרדות של הילדה קשורות (גם) למחלתך; כך או כך, יש לטפל בהן וטובה שעה אחת קודם. עצתי לך היא לקחת את הילדה לטיפול אצל פסיכולוג המומחה לטיפול בחרדה אצל ילדים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיון30/07/2008
האם אפשר לקחת ציפרלקס וקסנקס ביחד? תודה !!
ציפרלקס וקסנקס
ד''ר חיים היילפרין31/07/2008ניתן לקחת ציפרלס וקסנקס יחד - מדובר בנוגדי חרדה שונים מאד באופיים: הציפרלקס הוא נוגד חרדה ארוך טווח שהשפעתו (בתחילה) מורגשת רק אחרי שלושה-ארבעה שבועות, יש לו מעט השפעות לוואי יחסית, הוא אינו ממכר והשפעתו יציבה לאורך זמן; הקסנקס הוא נוגד חרדה קצר מועד המשפיע בתוך חצי שעה (למספר שעות) ואינו מיועד לשימוש קבוע או ממושך - תרופות מסוג זה (ממשפחת הבנזודיאפינים) מאבדות מיעילותן בשימוש ממושך ועלולות לגרום לתלות פיזית ופסיכולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית קשהסיון29/07/2008
רציתי לדעת האם זה משנה אם אלך לפסיכיאטר או לפסיכולוג בנושא החרדה חברתית אני גרה באיזור נהריה ואין פה הרבה רופאים.. למי עדיף ללכת לטיפול ראשוני בנושא תודה ויום טוב
לסיון
ד''ר אודי אורן29/07/2008לסיון שלום,
אין זה משנה כל זמן שמדובר באיש מקצוע המתמחה בטיפול בנושא. כמו שכתב ד"ר היילפרין, הגישה המקובלת לטיפול בנושא חרדה חברתית היא הגישה ההתנהגותית - קוגניטיבית. רוב המטפלים בגישה זו אינם פסיכיאטרים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית קשהסיון26/07/2008
תודה על התשובות המהירות.. ברצוני לדעת איזה תרופות אפשר לקחת לחרדה חברתית בתור התחלה... והאם חלק מהתרופות אפשר גם לקבל מרשם מרופא המשפחה, תודה ושבוע טוב.
לסיון
ד''ר חיים היילפרין28/07/2008נוגדי חרדה קצרי טווח, בעיקר ממשפחת הבנזודיאפינים (כמו הקסנקס), ניתנים לשימוש נקודתי, לפי הצורך. עם זאת, תרופות אלה מאבדות מיעילותן בשימוש ממושך ועלולות לגרום לתלות פיזית ופסיכולוגית (בעקרון, כל תרופה נוגדת חרדה בעלת השפעה מיידית עלולה לגרום להתפתחות תלות פסיכולוגית, שכן המשתמש נוטה לעשות בתרופה שימוש מונע במצבים בהם לא היה צריך אותה כלל – כמו אדם הנמנע מחברה ללא כל סיבה אך מאמין בכל פעם שניצל בנס מאסון). בשימוש קבוע מקובל לרשום נוגדי חרדה ארוכי טווח, בעיקר מסוג SSRI (כמו פלוטין או סיפרלקס). ניתן לקבל את כל סוגי התרופות גם מרופא המשפחה אך תרופות פסיכיאטריות עדיף תמיד לקבל מפסיכיאטר. בכל מקרה, כפי שציינתי למטה, הטיפול המומלץ בחרדה חברתית הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ולא (רק) טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ויקיצה מוקדמתדוד26/07/2008
שלום, אני בן 30 בעקבות לחץ וחרדות שנהיו לי עקב עבודה ומערכת יחסים חדשה. פסיכאטר רשם לי ציפרלקס 10 מ"ג ביום וכדור בונדורמין אחד לפני השינה. יש שיפור גדול בהרגשת הלחץ והחרדה, אבל אני מקיץ אחרי 3-4 שעות ולא מצליח להירדם. לפעמים אני לוקח כשאני קם אלטרוין 25 מ"ג ומצליח לישון עוד שעתיים. אני כל הזמן עייף מאוד ומותש. האם אלה תופעות לוואי של הציפרלקס (אני לוקח אותו בבוקר) והן אמורות לחלוף בקרוב? בעבר השינה שלי הייתה מאוד עמוקה. אני מותש מאוד ומתקשה לתפקד.
לדוד
ד''ר חיים היילפרין28/07/2008הסיפרלקס אינו אמור להעיר אותך באופן המתואר. כדאי לך לחזור לפסיכיאטר המטפל בך ולהתייעץ איתו בהרחבה על תגובותיך. אני ממליץ לך לגשת במקביל לטיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית – יש סיכוי טוב שתשיג אפקט דומה או טוב יותר שיאפשר לך להפחית או אף להפסיק את הטיפול התרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתיתטל26/07/2008
היי, אני בת 21 וסובלת מחרדה חברתית קשה..התחלתי לקחת ציפרלקס לפני כחודשיים והתחלתי להרגיש שיפור במצב רוח וגם קצת בחרדה אבל הפסקתי לשבוע בגלל סיבות מסויימות..בקיצור חזרתי אחרי שבוע לקחת והפעם אני מרגישה שזה לא משפיע עליי כלל..המצב רוח חזר להיות דיכאוני..השאלה שלי היא האם יכול להיות שבגלל שעשיתי שבוע הפסקה הציפרלקס לא משפיע עליי עכשיו?רק ברצוני לציין שאני לוקחת כבר שבועיים מאז אותה הפסקה..
לטל
ד''ר חיים היילפרין28/07/2008הפסקה של שבוע איננה מהותית לאפקט המתמשך של התרופה. לעומת זאת, מצב רוחך משקף גם את העליות והירידות הרגילות של חייך ויתכן שתחושתך קשורה יותר לזה. בכל מקרה, כדאי לך לחזור ולהתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית קשהסיון24/07/2008
הנני סובלת מחרדה חברתית...
ומעוניינת ללכת לטיפול פסיכיאטרי ולטפל באמצעות תרופות.
שאלתי אם זה יכול לפגום בעתיד בהעסקתי במקומות עבודה...כגון עבודות ממשלתיות
משטרה וכו'.
תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לסיון
ד''ר חיים היילפרין25/07/2008מועמדים לעבודות רגישות ביטחונית מתבקשים לחתום על ויתור סודיות רפואית המאפשר למעביד לקבל מהמטפל מידע עליהם ועל הטיפול שעברו. (טיפולים הנעשים באופן פרטי ואינם מדווחים כמעט תמיד נותרים מחוץ לידיעת המעביד.) טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי בדרך כלל אינו פוסל אנשים מלהתקבל לתפקיד, אך הדבר תלוי ברוב המקרים בחוות הדעת הניתנת על ידי המטפל. מניסיוני, כל מטופלי לשעבר אודותיהם נשאלתי התקבלו לתפקיד שביקשו (למעט אחד לגביו הבעתי הסתייגות ברורה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)