פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה מתמשכת מטופלת בכדורים אבל עם סימפטום אחד שלא עוזב
    ggg
    02/05/2016

היי שלום, לפני כשנה חוויתי התקף חרדה ראשון בעקבותיו הגעתי לבית חולים והחלו בירורים והכל כמובן התפרש כהתקף חרדה, ההתקפים חזרו על עצמם במשך חודשיים באינטנסיביות והתחלתי טיפול תרופתי בסרנדה, יש לציין כי אני במהלך תואר וההתקפים לא שינו לי את מסגרות חיי אלא רק ממש הקשו עלי. יש לציין שלא נמצאה סיבה מיוחדת להתקפים אלא ככל הנראה לחץ כללי מאורח החיים... אני מטופלת בסרנדה כבר במשך שנה ואין לי התקפים כבר, אבל הדבר היחיד שנשאר הוא תחושת חולשה ( סוביקטיבית) בחצי פנים , יש לציין שזה היה הסימפטום העיקרי שהיה במהלך התקפי החרדה שחוויתי וכעת אין התקפי חרדה אבל הסימפטום הזה עדין נשאר! אני יכולה יום שלם להרגיש חולשה בחצי הפנים ( בצד ימין באופן קבוע) כמובן שאני כבר מבינה שזה חרדה אבל משהו קטן בי אומר שאולי יתכן וזה משהו פתולוגי בכל מקרה... ביקרתי פעמיים אצל נוירולוג שלא ראה שום צורך להמשיך לברר את המצב כי הבדיקה שלו הייתה תקינה
    האם יתכן כי באמת התחושה הבעיתית הזאת בחצי הפנים היא " שאריות " של החרדה? האם יש עוד רופא מומלץ שאליו אפשר לפנות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מתמשכת מטופלת בכדורים אבל עם סימפטום אחד שלא עוזב - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/05/2016

השאלה שלך מגלמת כמה המשגות שגויות הנוגעות לחרדה שקצרה היריעה להבהיר כאן (אוכל לפרט יותר בשיחת טלפון), וכן, יתכן שהתחושה הבעייתית בחצי הפנים היא שאריות של חרדה. אינך צריכה חוו"ד רופא נוסף אלא שיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מנהיגה שהתחילה פתאום
    סיון
    01/05/2016

היי... יש לי רישיון כשנתיים וחצי לאחרונה מזה כחודש יש לי פחד לנהוג אני מרגישה שיש לי דפיקות לב מואצות ורוצה כבר לסיים את הנסיעה... הדבר גורם לי להפסיק לנהוג מחוץ לעיר יש לציין שאני הייתי מלאת ביטחון בנהיגה מה שממש מוזר לי איך זה קרה פתאום אודה לתשובה תודה?

הוספת תגובה

• חרדה מנהיגה שהתחילה פתאום - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/05/2016

שלום סיוון,
    איני יודע מה הגורם לבעיה שאת מציינת אבל ברור שאת מפתחת פוביה לנהיגה.
    זוהי תופעה שכיחה ביותר המפריעה לרבים לנהוג מחוץ לעיר או לנהוג בכלל.
    אני משער שקרה משהו שברמה מודעת או לא מודעת הפריע/הליץ/הפחיד אותך וכך התחילה התופעה.
    התופעות האלו נוטות לא פעם להתגבר ולכן אני ממליץ לך לטפל בבעיה.
    אני מציע לא להימנע אלא לאתגר את עצמך בצעדים קטנים.
    אני מציע לך לברר מה/מי יכול לעזור לך תוך כדי ההתמודדויות.
    והיה אם אינך מצליחה לבד את יעולה לפנות למטפל EMDR או מטפל CBT שיעזרו לך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות מציקות בראש.. מה עושים ?
    אני
    30/04/2016

שלום,
    לפני בערך 4 שנים עברתי חצי שנה שנה לא קלה, שבמהלכה רזיתי מאוד וכנראה נכנסתי לחרדה מכל התקופה.
    אחרי החצי שנה הזאת חזרתי לתפקד, עליתי שוב במשקל והכל הסתדר.
    הבעיה שבראש דברים עדיין לא לגמרי הסתדרו, אני מרגיש שיש לי בראש מן ״מחשבות טורדניות״ שמציקות כל הזמן יש לי מלא מחשבות בראש לא תמיד נעימות וזה לא עובר, זה מאוד מפריע לי וזה גורם לי ללחץ ותסכול שזה לא עובר ואני לא יודע אם להתעלם מהו או להקשיב להן, אפילו שאני לא נלחץ מהן זה משגע אותי שהן לא עוברות כבר.
    בנוסף אני מרגיש מן תחושת ניתוק כזאת מהסביבה ומהראש שלי, דברים שמתקשרים לחרדה לדעתי.
    השאלה. מה אפשר לעשות כדי להעביר את שני הדברים האלה??
    תודה

הוספת תגובה

• מחשבות מציקות בראש.. מה עושים ? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    30/04/2016

פנה למספר פגישות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים כמו שלך די בשיחה או שתיים כדי להשיג הקלה משמעותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אני
    30/04/2016

השאלה אם כל הדברים שציינתי המחשבות, הרגשת ניתוק וכו באמת קשורים לחרדה, וברגע שהחרדה תעלם הם גם יעלמו? והאם אני צריך פשוט להתעלם מהמחשבות או להתעסק בהן או בכוח להתעסק במשהו אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    02/05/2016

כל הדברים שציינת באמת קשורים לחרדה (ובמובן זה כן, הם אכן יעלמו ברגע שהחרדה תעלם) אבל החרדה (והמחשבות) לא צפה סתם כך - היא תגובה למצוקות חייך וכדי להעלימה תצטרך לעשות שינויים של ממש בדפוסי החשיבה שלך, בחיבור לרגש ובהתנהגות שלך - בדיוק מסוג הדברים עליהם היית לומד באותה שיחת טיפול... (וזו הסיבה שהפניתי אותך לטיפול מלכתחילה במקום לתת לך הנחיות פשטניות כמו "להתעלם מהמחשבות" וכד'.) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים עזים בחזה . האם זה שוב חרדה או התקף לב?
    אביתר
    23/04/2016

אני מאובחן כסובל מהפרעת חרדה כללית. לרוב אני מזהה כבר את החרדה ומתגבר עליה ללא כדורים וכו'. לפני כחצי שנה סבלתי מכאבים עזים בחזה ובאחד הלילות התעוררתי ואיבדתי את ההכרה ובבית חולים נאמר שזה נבע מהחרדה.
    עכשיו אני שוב חש מועקה חזקה אך גם הלחץ דם לא תקין (146 על 44 ) . אני לא רוצה סתם ללכת לבית חולים ויגידו ל שוב שזה התקף חרדה אך מאידך קשה להתגבר על חרדה שאני לא מודע לה בכלל.

מה עושים?

הוספת תגובה

• כאבים עזים בחזה . האם זה שוב חרדה או התקף לב? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    24/04/2016

שלום אביתר,
    אין ספק שקשה להתגבר על חרדה. כל הכבוד על ההתמודדות שלך עד היום.
    אין לי שום אפשרות להגיד לך אם ללכת או לא ללכת לחדר מיון. זאת החלטה שלך.
    מה שברור לי שכדאי שתעבור טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כו EMDR או CBT שיעזרו לך להתמודד עם הקושי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת ציפרלקס תודה על התשובה !!!
    יצחק
    21/04/2016

בן 52. אחר מספר שנים של לקיחת ציפרלקס 10 מג פעם ביום ועקב התחלת נטילת אספירין יומי
    לדילול הדם הגיע הזמן להפסיק.
    גם בגלל שהבנתי שיש סכנה בשילוב הנל עקב חשש לדימום.
    איך מומלץ לרדת במינון עד הפסקה?

הוספת תגובה

• הפסקת ציפרלקס תודה על התשובה !!! - תגובה

ד''ר אודי אורן
    24/04/2016

שלום,
    מומלץ לרדת במינון תוך כדי מעקב רפואי.
    מומלץ לבצע ירידה הדרגתית ואיטית.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 26 סובלת מחרדות מההורים
    בת 26
    19/04/2016

שלום, אשמח לעזרה מה עושים במצב שלי. אני בת 26 ועדיין חווה חרדות מההורים שלי, החרדות התחילו מאז גיל 16 כאשר עשיתי מעשה שלא מצא חן בעיניהם והצורה שבה החליטו "לברר" ו"לטפל" גרמה לי לחרדות מהם שמאז אני תמיד מפחדת שאני עושה דברים לא טובים בעיניהם, מנסה לרצות אותם בכל דבר אפשרי ובכל תחום, דבר שפוגע לי באורח חיים שלי ובהחלטות שאני רוצה לקבל בחיי האישיים. הדבר שזה פוגע בעיקר זה בזוגיות שיש לי ובכל זוגיות שאי פעם הייתה לי. פחד שלא יקבלו את בן הזוג שלי, שעשיתי החלטה לא נכונה. התחתנתי לפני שבועיים ואני עדיין עם אותן החרדות שלא מניחות לי, שההורים לא אוהבים, פחד להגיד שאני הולכת לישון אצלו, פחד להגיד שהוא בא לישון אצלי כי אמא שלי לא אוהבת רעש ובלאגן בבית. יש מצבים שאני פשוט מדמיינת שהם חושבים עליי דברים רעים לפי הנימת קול שלהם אליי בטלפון ואז מתחיל ריב עם אמא שלי ואז היא מתעצבנת עליי ששוב אני עם הסרטים שלי. בבקשה אשמח לעזרה! אנע מיואשת! זה הורס לי את החיים והזוגיות שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 26 סובלת מחרדות מההורים

הוספת תגובה

• בת 26 סובלת מחרדות מההורים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    20/04/2016

שלום,
    נראה לי שהארוע מגיל 16 ממשיך להשפיע באופן דרמטי על חייך. אני ממליץ לך לפנות לטיפול EMDR, טיפול המתמחה בהתמודדות עם תבניות שנוצרו עקב ארועים קשים. אני ממליץ לך לפנות לטיפול בהקדם מכיוון שאני מעריך כי תבנית כזו עלולה להשפיע לרעה על תפקודך הזוגי והכללי.
    בהצלחה וחג שמח,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב פעם חרדה טורדנית - פדופיליה!??
    אנונימית
    09/04/2016

שלום
    אני בת 21
    בעלת הפרעות חרדה מגיל 8
    נשואה כבר שנתיים
    חויתי בעבר חרדות רבות מהקאות, פחדתי להקיא ושתהיה לי בחילה, באותם הרגעים בהם נכנסה לי לראש המחשבה על בחילה התחלתי להרגיש בחילה ואז החרדה לא שחררה אותי.
    לפני כחצי שנה התחלתי לחוות חרדות בנוגע לזוגיות שלי, נכנסו לי מחשבות של פקפוק וספק - אולי אני לא אוהבת את בעלי? ברגע שנכנסו המחשבות לא הצלחתי לחוש את האהבה כלפיו.
    חשוב לציין שברגעים שבהם הייתי רגועה ידעתי שהמצב תקין ושאני אוהבת אותו כמו שגם ידעתי שאין לי בחילה ואני לא אקיא.
    מזה שנתיים אני עם וסטיבוליטיס שטופל, אבל העניין גרם לירידה בחשק המיני (אני עושה סקס ונהנית וגם מצליחה להגיע לסיפוק, אבל הרצון ליזום הרבה פחות מההתחלה, היו תקופות שלא היה בכלל רצון אבל אחרי הטיפול בוסטיבוליטיס זה עזר והתגבר מעט - עדיין לא באותה רמה)
    עכשיו אני הולכת לחשוף משהו שקרה וזעזע את עולמי ואני מקווה לקבל עזרה ולא שיפוטיות.
    אני כל החיים אוהבת ילדים, תמיד רציתי להיות אמא, תמיד עשיתי בייביסיטרים ומעולם מעולם מעולם לא היו לי מחשבות מיניות בנושא.
    לפני כמה ימים עשיתי בייביסיטר לילדה בת 3, ופתאום נכנסה לי מחשבה לראש - "האם אני יכולה להתחרמן ממנה? למצוא משהו מיני?" ברגע שנכנסה המחשבה היא ננעלה בפנים וישר הרגשתי תגובה גופנית של חרמנות! כזו שלא הייתה לי כבר הרבה זמן רק בתחילת מערכת היחסים עם בעלי.
    מאותו הרגע רציתי למות. לא הבנתי מה קורה לי ונבהלתי מאוד. לא הצלחתי להשתחרר מהמחשבה. הרגשתי מאוד לא בנוח והרגשתי חרמנית וכל דבר היה נראה לי נורא מחרמן ולא יכולתי לחיות עם זה. כבר דמיינתי בעיני רוחי את ההתאבדות - לא אוכל לחיות עם עצמי אם זה המצב.
    לא ידעתי מאיפה זה בא
    אני לא נמשכתי לבנות
    תמיד לבנים, גברים,
    ולעזאזל הילדה בת 3!!!
    מאז אני ברכבת הרים
    כמובן שדיברתי עם בעלי בפתיחות רבה , חשפתי בפניו את כל מה שהרגשתי כל מה שדמיינתי וכל מה שחוויתי.
    הוא לקח את זה מאוד בקלות, הוא אמר שלכולם יש תקופות כאלה. גם הוא בנעוריו וחבריו חוו דברים דומים, בתקופת העוררות במינית אתה חוקר הכל והכל נשמע לך מגרה. הוא אמר שכגבר חרמן הוא יכול להתגרות מכל דבר, שגם לו היו פעם מחשבות דומות ושאני לא צריכה להילחץ מזה כי זה עובר. הוא לא מבין למה חוויתי זאת רק עכשיו ולא בתקופת ההתבגרות והעוררות המינית.

הוספת תגובה

• המשך - פרעה טורדנית חרדתית

אנונימית
    09/04/2016

לאחר השיחה איתו נרגעתי מעט. כבר כמה ימים שהמחשבות והחרדות באות והולכות. שוב - כשאני רגועה ומנסה לחשוב על ילדות בצורה מינית, אני לא חווה דבר, אבל ברגע שהראש שלי כביכול מתכוונן לזה אני מצליחה להרגיש משהו והרגעים האלב גורמים לי לרצות להיעלם.
    אני רוצה לציין שבימים מאז שזה קרה אני הרבה יותר חרמנית ממה שהייתי זמן רב. מספר פעמים ביום. אני מקיימת איתו יחסים ומצליחה להגיע לסיפוק ואפילו נהנית, אבל יש רגעים בזמן היחסים שנכנסות לי מחשבות מטרידות לראש ואני לא מצליחה ליהנות ולהתנתק.
    הוא טוען שזה בסדר שיש תקופות של חרמנות ושאני צריכה לשמוח שזה ככה, אבל אני רק מודאגת כי זה התחיל רק מאותו ערב עם הילדה - מה המשמעות??
    מעולם לא היו לי מחשבות כאלה ואני בימים האלה יכולה למצוא מיניות בכל דבר גם אם הוא בכלל לא מיני.
    אני מאוד מאוד מבולבלת ומפוחדת עד מוות.
    אם אשמע שזו פדופיליה כנראה ארצה לאשפז את.עצמי או להתאבד. אני לא אצליח לחיות עםמעצמי.
    אני רוצה לשמוע שזו חרדה ואלו המחשבות הטורדניות שהכנסתי לעצמי לראש. כשאני רגועה מהמחשבות הללו נכנסות המחשבות של הזוגיות וכשאלו לא נמצאות נכנסות המחשבות של הפחד מההקאה, וככה יש לי סלט בראש של פעם ככה ופעם ככה .
    מאז שזה קרה אני יכולה להגיד שאני אפילו מחפשת לעצמי מצבים כדי לראות האם אני מתחרמנת ומגיבה ככה או לא. זה ממש לא מניח לי ואני לשה את זה בראש בלי הפסקה.
    אני רוצה להיות נורמלית.
    אני חייבת עזרה לא יןדעת מה לעשות
    ממש אובדת.עצןת ומפוחדת עד מוות ץאנא עזרו לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחוצה מאוד ויפאקס אלרפרוקס והפרשת חלב מהשדיים
    א
    04/04/2016

שלום רב,
    אני בת 33 סובלת כבר 8 שנים מחרדות קשות הקשורות למצב הבריאותי.
    מטופלת בויפאקס xr 300 מג ואלפרוקס 1 מג פעמיים ביום.
    לפני כשבוע הופיע הפרשת חלב מהשדיים והמחזור החודשי הגיע בזמן אך בכמות מאוד קטנה.
    לאחר קריאה וחפירות באינטרנט הגעתי לחרדות קשות בגלל הסיבות לכך, כמו גידולי מוח או גידולי ריאות ( אני מעשנת).
    לאחר יעוץ מול רופא משפחה, גניקולוג, ומרכז ויעוץ תרופתי באסף הרופא, הוסבר לי שגם בויפאקס וגם באלפרוקס קיימת תופעה של הפרשת חלב מהשדיים.
    חשוב לציין שזה כבר קרה לי בעבר אך המחזור היה תקין.
    הומלץ להוריד בהדרגה את המינון של ויפאקס.
    אני בחרדות קשות, כי כמו שזה אופייני לכל הסובלים מחרדות מסוג זה, אני חפרתי יותר מידי באינטרנט.
    לא מפסיקה לבכות ובקושי מתפקדת.
    לפני 5 חודשים עשיתי בדיקת פרולקטין עקב אותה בעיה עם הפרשת חלב וזה היה תקין 175.
    רופא נשים לא ראה צורך בבדיקה חוזרת.
    צילום ריאות לפני חודשיים תקין.
    בדיקה אצל נוירולוג לפני שבועיים עקב סחרחורות- תקינה.
    בנוסף יש לי שחלות פוליציסטיות.
    הבנתי מהפסיכיאטר שרוב התרופות הפסיכיאטריות יכולות לגרום להפרשת חלב ושיבושים במחזור החודשי.
    אשמח בבקשה לדעתך.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• לחוצה מאוד ויפאקס אלרפרוקס והפרשת חלב מהשדיים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    05/04/2016

לא ברור לי על מה מכל העובדות שציינת את רוצה שאחווה את דעתי. בכל מקרה, אם תרצי לבחון פרספקטיבה שונה להתמודדות עם החרדות שלך ללא תרופות, פני אלי בטלפון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שש עשרה עם תופעה מוזרה לאחרונה
    i.k
    04/04/2016

אחותי בת שש עשרה ילדה בריאה לחלוטין ביום שישי שעבר היתחילה לאמר שיש לה לחץ בחזה ןלא הפסיקה ליצעוק קחו אותי למיון אני אומרת לכם יש לי משהו בלב ניסינו להרגיע אותה אבל היא היתה בשלה (לחוצה כאילו היא עומדת למות ח'ו)
    לקחנו אותה למוקד ושם הרופא אמר שהכל בסדר ותקין.
    מה זה יכול להיות אולי חרדות או משהו כזה ? אתם מכירים תופעה כזו?

הוספת תגובה

• בת שש עשרה עם תופעה מוזרה לאחרונה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    04/04/2016

לחץ בחזה ותחושה של "משהו בלב" הם תסמינים שכיחים ביותר של מתח נפשי. כשמקור המתח עלום קוראים לתחושות האלה חרדה. תוכלי לקרוא יותר על התופעה בגוגל תחת "התקף חרדה". החדשות הטובות הן שניתן להיפטר מהחרדה באמצעות טיפול שיחתי, רצוי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים כמו של אחותך די לעיתים בשיחה אחת כדי לפטור אותה מהבעיה לצמיתות. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משתמש בסרקוול 300 מ"ל- עליתי מעל 17 קילו פחות משנה
    יוס
    28/03/2016

אף פעם לא הייתי רזה,אבל אף פעם גם לא הייתי שמן,אבל בתקופה האחרונה קרה לי משהו שלא קרה לי בחיים,אני רעב כל הזמן,מפנטז על אוכל ורץ להשיג אותו,אין לי שליטה על זה,אני 1.72 ,תמיד שקלתי בסביבות 83 קילו,היום עברתי כבר את ה 100 קילו (!!!!!)חוץ מזה גם קשה לי מאוד לקום בבוקר,אני יושן המון שעות,ועוד משהו,אין לי חשק לעבוד,אין לי חשק לעשות ספורט,אין לי חשק לכלום,השתמשתי בעבר בפרפאנאן,והייתי כמו זומבי,הולך קפוא,תקוע במקום,ניסו לתת לי כדור ששכחתי את שמו שרוקחים אותו במעבדה ונוטלים אותו פעם בשבוע,וזה לא עשה לי טוב,התחלתי דרך הכללית ברמת חן להיות מטופל אצל רופאה חדשה ,רציתי לדעת אם יש לכם המלצות לתת לה על כדור אחר אפילו ישן,רק לא סרוקוול,אשמח לעזרה.
    אני נוטל אחרי ארוחת בוקר 300 מ"ג פאבוקסיל בנוסף לסירוקוול

הוספת תגובה

• משתמש בסרקוול 300 מ"ל- עליתי מעל 17 קילו פחות משנה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/03/2016

אין זה מקצועי לייעץ לך בעניין זה מבלי להכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך (מחלות ותרופות) לעומק - לתשובה מוסמכת פנה (רק) לרופאה המטפלת בך או לפסיכיאטר אחר המכיר אותך היטב. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ניתן להתמודד בהצלחה, אם בכלל ניתן, עם בעיה ממקור לבבי
    ארי
    20/03/2016

שלום רב

אני בן 58 רווק אחי ואחותי אינם בקשר איתי מבחירתם,הורי נפטרו לפני כ 20 שנה
    הבריאות שלי היא לא משהו, ואני מתמודד עם בריאות לא טובה, אני סובל מתופעת אקסטרא סיסטולות שזה קרוי פעימות מוקדמות, התופעה אובחנה לפני מספר שנים ואני מאמין שהייתה קיימת עוד קודם אך לא ידעתי לקרוא לזה בשמו,
    היות ואני בראדיקרדי[ דופק טבעי איטי ונמוך] קשה היה לטפל בחוסמי בטא בגלל הורדה נוספת לא רצויה בדופק
    לפני שנה עברתי רפרוף פרוזדורים ומאז אני עם 2 תרופות לבעיה, טמבוקור וחצי מ1.25 קרדילוג שזו מנה ממש מיזערית של חוסם בטא,
    יש לי ימים שאני לא מרגיש את התופעה הזו ויש ימים שזה מופיע, בניגוד לעבר כשזה בא לי , אני מרגיש חרדה ומתחיל לפחד שהנה יבוא עוד אחד ועוד אחד ותגיע פורענות שמי יודע למה תוביל, והמחשבות החרדתיות מאותה שניה מציקות לי שעות,
    רופאת המישפחה נתנה לי לחרדה לשעת הצורך לוריוואן,
    אני הולך גם לשיחות טיפוליות בבריאות הנפש,
    אבל החרדה ישנה וקשה לי איתה וקשה לי בכלל במצבי האישי
    אין לי ילדים, טיפלתי בהורים שנים על שנים, לא נישאתי, אחותי התנתקה מהמשפחה בנעוריה כיום היא סבתא בת 60+ ולא מעוניינת בשום קשר איתי,
    אחי לא בארץ הוא מבוגר ממני ,חי את החיים שלו ולא שומר על קשר איתי ולא מיתעניין מה הולך איתי בקיצור "מישפחה על הנייר" שאין הרבה כמותה
    שאלה, איך אני מיתמודד עם הפעימות האלה? עם הפחדים עם הכל?
    יש בכלל פיתרון לזה? ניתן להגיע למוצא כלשהוא? או שחייב יהיה להמשיך כך ללא פיתרון, ! ?

תודה

הוספת תגובה

• איך ניתן להתמודד בהצלחה, אם בכלל ניתן, עם בעיה ממקור לבבי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    23/03/2016

מאחר ותסמיני החרדה זהים לעיתים קרבות לתסמיני מצוקה לבבית (כמו פעימות מוקדמות), קשה יותר לטפל בחרדה ממקור לבבי. (במילים אחרות, אדם בריא רפואית יכול להרשות לעצמו להתעלם מתסמיני החרדה - מבלי שיקרה לו דבר - באופן שחולה לב אינו יכול להרשות לעצמו.) למרות שעליך להתייחס לכל התסמינים הקשורים ללב כאל תסמינים רפואיים (ורק כאשר תגיע לרמיסיה מלאה מבחינה קרדיולוגית תוכל להתייחס אליהם כתסמיני חרדה בלבד), תוכל כבר עכשיו להיעזר בטיפול פסיכולוגי (שיחתי), רצוי אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. לגבי מצבך החברתי, כדאי לך לשקול פעילות התנדבותית ו/או הצטרפות לחוגים ייעודיים לבני גילך (לספורט, טיולים, בילויים חברתיים וכד'). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה משפחתית
    בתיה
    19/03/2016

שלום רב, שמי נוגה ואני בת 22. יש לי כבר בערך 5 שנים חרדה מלעזוב את ההורים, אני תמיד מרגישה שהם צריכים אותי (יש לי עוד אח אבל הוא בקושי בבית, ואמא שלי מובטלת שסובלת מקשיים נפשיים).
    הדבר הזה מאוד מפריע לי בחיי היומיום, אני מבטלת מפגשים חברתיים, וכשאני כן קובעת אני משתדלת לקבוע את זה בזמן שההורים שלי באירוע מחוץ לבית וכו'..
    אני יודעת שהפחד הזה לא רציונלי אבל איך משתחררים מזה? אני גם כנראה אתחתן בקרוב ואני ממש חוששת מזה, שכן אצטרך לעזוב את העיר (חבר שלי מאיזור אחר בארץ וכנראה נגור באיזור שלו), ואני מפחדת מלהיות רחוקה מהם ומה הם יעשו אם יזדקקו לי?
    אשמח לסיוע מכם, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה משפחתית

הוספת תגובה

• חרדה משפחתית - תגובה

ד''ר אודי אורן
    20/03/2016

לנוגה שלום,
    קשר חזק ומחוייבות להורים הוא דבר נורמלי ומקובל עד שהוא מתחיל להפריע לתפקוד.
    נראה לי שהגעת לשלב הזה ולכן כדאי שתקבלי תמיכה בהתמודדות עם האתגרים שאת כבר מתמודדת איתם ועם האתגרים הגדולים עוד יותר שממתינים לך.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול אצל מטפל בעל יכולות הן בתחום המשפחתי והן בתחום הטיפול בחרדה. אני משער שתוכלי למצוא מטפל כזה דרך קופת חולים או בתחנה לטיפול משפחתי באזור מגורייך. מטפלי EMDR ו-CBT מתמחים בטיפול בחרדות וחלקם הינם בעלי נסיון בטיפול במערכות משפחתיות.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת חוסר מיקוד וריחוף לא עובר מה עושים?
    1111
    16/03/2016

היי לאחר תקופה של כמעט 3 חודשים ללא ציפרלקס שגרם לי אולי להקלה אבל הרגשתי שהוא מתנק ממני את הרגש הופך אותי לרובוט מרחף הרגשתי טוב הרגשתי שזהו חזרתי לעצמי החלטתי להפסיק בהדרגה ובאמת הכל היה בסדר רק דבר אחד לא עבר התחושה של חוסר מיקוד וריחוף כאילו הראש "מנותק מהגוף" ההייתי סבלני אמרתי עם הזמן זה יסתדר כי את החרדות למדתי פשוט נתתי להם את המקום שלהם והיו עוברים עד לפה סבבה אבל התחושה הזו של החוסר מיקוד והריחוף לא עוברת וזה מתסכל אותי וגורם לי לעצבות ומחזיר את המחשבות הרעות וחוסר השקט פשוט מועקה שלא עוזבת בעקבות הדבר הזה. כמובן שההייתי בטיפול פסוכולוגי ובאמת שיפר את המצב אבל התחושה הזו גם אז הייתה שם. אני בתוך הדבר הזה כמעט שמונה חודשים ואני מיואש.(מתחילת החרדה הראשונה ועד היום)
    אני מרגיש שאם רק הדבר הזה יעבור אקבל את חיי בחזרה
    מה אפשר לעשות עם הדבר הזה??

הוספת תגובה

• אפשר גם התייחסות בבקשה?

1111
    17/03/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת חוסר מיקוד וריחוף לא עובר מה עושים? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    18/03/2016

אתה חש עדיין תחושות של ריחוף וחוסר מיקוד כי הטיפול הפסיכולוגי שעברת, על אף ההטבה שהשגת במצבך מאז "תחילת החרדה הראשונה", לא השכיל לחבר אותך (רגשית) באופן מלא למציאות חייך (במיוחד הפחות נעימה) בעבר או בהווה. בטיפול הולם (שהוא יותר תהליך צמיחתי מאשר טיפול סימפטומטי בחרדה) ניתן להיפטר גם מתחושות אלה, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משתגע- סחרחורת כשלושה שבועות , אובד עצות
    ליאור29
    14/03/2016

היי , אני כבר לא יודע למי לפנות ומה לעשות , אני כל הזמן מרגיש שאני לא בריא , לפני בחצי שנה סבלתי מתקופה של נימולים וכל מיני תופעות ובמשך בירור של כמה חודשים הייתי בטוח שיש לי טרשת (עברתי mri מקיף כל הגוף ונפגשתי עם המון מומחה בתחום שקבע שאין לי)
    נרגעתי לחודשיים ובשבועות האחרונים אני סובל מסחרחורת (כמובן שבראש שלי זה הטרשת הארורה) סובל שוב מנימולים וכו׳ .
    אני לא מצליח לתפקד בעבודה , חי בפחד מוות , לפני כשנה היה סיפור עם הבטן (שוב הגעתי עד למומחים ולסיטי וכו וכו) וסבלתי חודשים מכאבים עד שאמרו לי שתקין.
    אני לא יודע מה לעשות , האם זה מחרדה ? אני באמת מרגיש את הדברים האלה , הכאבים אמיתיים הסחרחורת אמיתית.
    כולם קוראים לי היפוכונדר , אני באמת בדכאון לא מצליח להבין מה יש לי .
    אני בחור מצליח , נראה טוב ואני מרגיש אבוד עם המחלות האלה (מדומות או לא )
    הצלחתי אפילו למצוא מחקרים שאומרים שmri לא בהכרח מראה .
    מיואש . כל פעם זה משהו אחר אבל זה אמיתי .
    יכול להיות שזה היפוכונדריה באמת ? מה לעשות ?

הוספת תגובה

• משתגע- סחרחורת כשלושה שבועות , אובד עצות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    14/03/2016

בהיעדר ממצאים רפואיים חיוביים לאחר בדיקות יסודיות, התופעות שאתה מתאר עשויות בהחלט לנבוע מחרדה. את משקל הפן הנפשי אפשר לברר בד"כ כבר בשיחה אחת, ומובן שאבחנה שכזו תאפשר גם לטפל במוקדי המצוקה הראשוניים. מניסיוני, בטיפול הולם אתה עשוי לחוות הקלה משמעותית בתסמינים בתוך שבועות ספורים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שקט מה עושים.........................
    גל
    09/03/2016

היי אני מטופלת בssri כבר 7 שנים. שנות 20.
    מתחילת הטיפול יש סוג של חוסר שקט אקטיזיה רעד במיוחד באזור הגב התחתון וכמובן ההתעוררות מהכדור משינה. פעילות נוספת על מערכת העצבים.
    איזה תרופות יכולות להועיל להפחתת התופעות שלא חולפות גם עם ניסוי של כמה סוגי ssri. זה מפריע לי מאוד. כי זה מפריע גם לטיפול הפסיכולוגי שנמצאת בו איני יכולה להירגע. הבנתי שיש כדור חוסם דופמין או סרוטנין איך נקראים וממי מבקשים מרשם? ומה בדבר דקינט?

אשמח לתשובה מפורטת על ההיצע תודה
    גל

הוספת תגובה

• דילגו עלי אפשר תשובה?

גל
    11/03/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שקט מה עושים......................... - תגובה

ד''ר אודי אורן
    11/03/2016

שלום גל,
    מצטער על האיחור בתגובה.
    אנא פני לרופא שרושם לך את ה-SSRI. כמובן שיש תרופות שיכולות לעזור.
    בנוסף אני מציע לך לבקש מהפסיכולוג/ית המטפל בך ללמד אותך כלים היכולים לעזור לך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו למשל?

גל
    11/03/2016

היי אני שואלת כי הרופאה שלי לא מעוניינת לרשום דקינט.. הייתי רוצה לדעת איזה חוסמי דופמין או סרוטונין מתאימים לחוסר שקט שאוכל להציע לה והיא כבר תחליט.. אז תוכל לתת דוגמאות? חוץ מבנדזאופינים כמובן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו למשל? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    12/03/2016

הי גל,
    אני רוצה להחזיר אותך לרופאה שלך ואולי לאפשרות של חוות דעת של פסיכיאטר נוסף.
    אני לא מעלה על הדעת שרופא מומחה יגיד לך שאין פתרון תרופתי לסימפטומים שאת מתארת.
    בנוסף אני חוזר ומציע לך לקדם אלמנטים פסיכולוגיים שיתמקדו בקשיים שאת מתארת.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה