פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• טיפול תרופתי- יעיל?
    מתן
    07/03/2016

שלום
    לטענת רופא המשפחה שלי אני סובל מחרדה מוכללת עם המון סטרס.
    עקב כך התחלתי טיפול תרופתי של אסציטאלופרם 5 מ"ג למשך שבוע ולאחר מכן 10 מ"ג.
    אני כבר נמצא בטיפול חודש ימים אך ללא שום שיפור בתחושות הפיזיים והנפשיים.
    האם יש מקום לחזור לרופא המשפחה על מנת להחליף תרופה או שמא יעילות התרופה היא לאחר יותר מחודש?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי- יעיל?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול תרופתי- יעיל? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    10/03/2016

הטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה וסטרס ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בחרדה מחלה בפני עצמה שעה שהיא רק ביטוי למצוקה) והתערבות שגויה (התמקדות בחרדה במקום טיפול במוקדי המצוקה הראשוניים). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן תופעות לוואי מזיקות. (תוכל לקרוא יותר על עמדתי [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].)
    הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, ברוב המקרים די במספר מצומצם של שיחות כדי להשיג הקלה משמעותית, ללא כל התערבות תרופתית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה קשה מציפרלקס, בן 36, תחושות סחרחורות קשות
    ערן
    28/02/2016

שלום,
    בן 36, נוטל ציפרלקס 10 מ"ג ביום מזה כשנה פלוס. בחודש האחרון, כנסיון להיגמל מהכדור, הורדתי למינון של 5 מ"ג (חצי כדור) למשך חודש. בתום החודש ומזה כ 8 ימים הפסקתי לחלוטין ליטול את הכדור. לאחר כשלושה ימים מרגע ההפסקה המוחלטת, ועד לרגע זה, אני סובל מתופעות גמילה לא נעימות הכוללות את הסממנים העיקריים הנ"ל - תחושות סחרחורת לסירוגין, "צמרמורת מוח" בהבזקים, חולשה קלה, עייפות ואף חרדות פיזיולוגיות המלוות בנוקשות שרירים.
    שאלותיי הן אלו -
    האם יהיה נכון לחזור שוב למינון של 5 מ"ג ציפרלקס, למשך תקופה מסויימת, על מנת לאפשר לגוף להתאזן שוב כדי להתחיל ירידה מדורגת יותר (כגון ירידה נוספת ל 2.5 מ"ג לתקופה מסויימת ולאחק מכן אפילו פחות מכך), או שעדיף יהיה להתמודד עם תופעות הלוואי עד שיחלפו.
    במקביל, אני נוטל לפי הצורך ובמינון נמוך, כ 0.25 מ"ג קלונקס, אחת ליומיים לערך, בכל פעם שאני מרגיש תחושות חרדה פיזיולוגיות שמקשות עלי. אשמח ליעוץ וחוות דעת מפורטת עם הנחיות ככל הניתן...
    תודה!

הוספת תגובה

• גמילה קשה מציפרלקס, בן 36, תחושות סחרחורות קשות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/02/2016

כן, אתה יכול לחזור למינון נמוך (שהוא למעשה סאב-קליני) ולרדת ממנו בהדרגה מתונה עוד יותר ("לגרד מהכדור"). בעקרון, חבל שמלכתחילה פנית לתרופות ולא לטיפול פסיכולוגי - הטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה (או לדיכאון) ומשלב תפיסה שגויה והתערבות שגויה (התמקדות בתסמינים ובהפחתת החרדה במקום טיפול במוקדי המצוקה הראשוניים ובהתמודדות עם דפוס ההימנעות הנגזר מהחרדה). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן תופעות לוואי מזיקות. (תוכל לקרוא יותר על עמדתי [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].)
    הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, ברוב המקרים די במספר מצומצם של שיחות כדי להשיג הקלה משמעותית, ללא כל התערבות תרופתית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתגבר על פרנויות, חרדות ומקרה מהעבר
    אנונימי
    22/02/2016

שלום,
    אני בחור בן 26, היפוכונדר, פראנויד וחרדתי. מאז שאני זוכר את עצמי הייתי כזה וחייתי כך בשלום יחסית. אני אדם שמוחו פעיל כמעט ללא הפסקה וכתוצאה מכך אני מוצא עצמי לעיתים ׳ממציא׳ לעצמי סוג של מציאות (מעין אתגר למוח) ורק ע״י הוכחה אני בעצם נרגע. לדוגמא - חשבתי תקופה שאני חולה באיידס (ללא סיבה) אז עד שלא נבדקתי ויצאתי שלילי לא נרגעתי והייתי שרוי בפרנויות וחרדות קשות.
    בחודשיים האחרונים אני שרוי בחרדות ולחץ נפשי גבוה עקב מקרה שקרה לי בצעירותי -
    לפני בערך 8-9 שנים מצאתי את עצמי בצומת דרכים לגבי הזהות המינית שלי וכדי לחקור את הנושא לעומק נכנסתי לאינטרנט. באחד האתרים (שהיה אמריקאי) היה מעין צ׳אט וחשבתי שאולי משם תבוא לי התשובה. כאשר התחברתי לצ׳אט פנה אליי גבר מבוגר בסביבות גיל ה60+ והתחיל לדבר איתי על מין וכו׳ ולאחר כמה דקות ביקש שנפעיל מצלמה, אני לא הסכמתי אך הוא התנדב שאצפה בו מבלי שאפעיל את שלי. הוא היה גבר מאפיר עם מבנה גוף מלא עד כמה שאני זוכר.
    לאחר כמה דקות של שיחה במצלמה הוא החל להתפשט ולעשות לי מעין ׳מופע׳ מין.
    די נהניתי מהמופע למען האמת. לאחר כמה דקות הוא התיישב על כפות רגליו והחל לעשות צרכים על הרצפה, ומשום מה המשכתי לצפות בו לא יודע באיזה מובן (הלם, סקרנות, חרמנות). מטמטום שאלתי אם יש לו אומץ לטעום מעט מהצואה והוא טען שכן.
    ברגע שהוא רכן לכיוון הצואה ונראה לי שאף טעם ממנה, הייתה כנראה בעיה במצלמה שלו ומשום מה התמונה נתקעה או קפצה יש לי כאן ׳בלאק׳ מטורף כי ככה בעצם הסתיימה השיחה בינינו. אני מאוד נלחצתי שהוא פשוט מת וכיביתי את המחשב בסערה.
    המקרה הזה ישב לי בראש בקושי יממה לאחר מכן ומאז לא חשבתי עליו עד לפני חודשיים.
    אני סובל כרגע מרגשות אשמה מאוד קשים, מהתקפי חרדה שרק הולכים ונהיים יותר קשים, מאי רצון ומוטיבציה להרבה דברים שהייתי עושה עד לפני חודשיים בהנאה רבה.
    השאלה שלי כעת היא - 1.איך אני משכנע את עצמי שהכל בסדר (למרות אני יודע שאי אפשר למות מטעימה של צואה)? לצערי אין לי איך להגיע לאותו בנאדם.
    2. איך אני משתחרר מכל הפרנויות והחרדות האלו אחת ולתמיד?
    3. האם אני סובל מאיזושהי הפרעה שאני לא מודע אליה וניתנת לטיפול (עדיף ממוצרים טבעיים)?
    4. מדוע המקרה הזה משפיע עליי בצורה כזו לאחר כל כך הרבה שנים?
    יותר מאשמח לתשובה מפורטת בהקדם מבלי להפנות לפסיכיאטר מכיוון שאיני יכול להרשות זאת לעצמי כרגע.
    יסיתי לטפל בתופעה על ידי טיפות רסקיו אך ללא הועיל,
    ולאחרונה אני משתמש בכדורי נרבן Nerven.
    תודה רבה רבה ומראש!

הוספת תגובה

• עוד תוספת קטנה ששכחתי לציין -

אנונימי
    22/02/2016

ניסיתי לטפל בתופעה על ידי טיפות רסקיו אך ללא הועיל,
    ולאחרונה אני משתמש בכדורי נרבן Nerven.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתגבר על פרנויות, חרדות ומקרה מהעבר - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    22/02/2016

אענה על שאלותיך אחת לאחת: 1. "הכל בסדר" אם אתה יודע שאי אפשר למות מטעימת צואה. 2. ניגש לטיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. 3. אתה לא סובל מהפרעה שאינך מודע לך הניתנת לטיפול. 4. המקרה משפיע עליך כי הוא נתפס על ידך כחולני, מגעיל או טראומתי. 5. טיפות רסקיו ותרופות "טבעיות" אחרות ללא מרשם לא יסייעו לך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופן הטיפול

אנונימי
    23/02/2016

קודם כל תודה על ההתייחסות.
    מה עליי לעשות כדי להשתחרר מהתחושה הנוראית שאני נמצא בה?
    אני סובל מלחץ נפשי, חרדות קשות ובסיוט מתמיד.
    חיי איבדו את הטעם בחודשיים האחרונים.
    הדבר היחיד זה לגשת לטיפול פסיכולוגי?
    בבקשה אני אובד עצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופן הטיפול - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    23/02/2016

1. כפי שהצעתי, לגשת לטיפול. 2. אכן כן. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חלק מהחרדות נובעות מחשיפה למתכות בזיהומי הסביבה
    מאור
    21/02/2016

הוספת תגובה

• האם חלק מהחרדות נובעות מחשיפה למתכות בזיהומי הסביבה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    22/02/2016

לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח להתייחסותך האם יכול להיות שיש לי התקפי חרדה ממושכים
    גיא
    20/02/2016

היי,
    בשנתיים האחרונה חוויתי שלושה התקפים קצרים (שניות) של הרגשה של ניתוק ,תחושת טרום עילפון ולאחר כל התקף כזה כמה שעות של הרגשה רעד בידיים,תחושת נמלול,חיוורון, בחילה,חולשה,סחרחור,חרדה ?
    ואז מספר שבועות של חולשה סחרור הרגשה של כובד על הראש ,משיכה שמאלה (ללא נזלת ללא, כאבי גרון ,ללא חום).
    ביקרתי אצל מלא רופאים
    ברור קרדיולוגי (אקו לב ,הולטר דופק וארגומטריה),
    נירולוגי (ללא ממצאים),
    אאג (מפורט בהמשך),
    עיניים (ללא ממצאים),
    פיזוטרפיה (ללא ממצאים),
    רופא זיהומי (נשלחו מלא בדיקות דם הכל יצא תקין).

החלטתי לקחת את המושכות ועשיתי MRI .

בMRI מצאו "מלאות בסינוסים הפרא נזלים עם סינוסיטיס ספנואידלית עם פלס, יתכן חדה.
    וינוס אנגיומה טמפורלית משמאל.

עם זה הלכתי לרופא אאג שנתן לי
    10 ימים אוגמנטין
    30 ימים אלרגיX ו30 ימים פליקסונז.

אחרי כמה ימים התחלתי להרגיש שיפור ואז יום לפני שנגמר האוגמנטין חזרה אותה תחושה של כובד על הראש ,משיכה שמאלה חוסר ריכוז וחולשה
    כללית.

הרופאת משפחה הביאה לי שוב אוגמנטין ואמרה לי לקבוע לאאג.

האוגמנטין בסבב השני עזר קצת אבל לא כמו הסבב הראשון.

הלכתי לאאג שוב והוא הביא לי זריקת דיפרוספן ואמר לי להפסיק עם האוגמנטין.

אחרי הזריקה לא הרגשתי שיפור אלא להפך הרגשתי יותר רע.

הלכתי לרופא אאג פרטי שאמר מפורשות שהסינוסיטיס לא קשור לכל מה שתיארתי ושלא הייתי צריך לקחת שום תרופה ושאני צריך ללכת לבירור נירולוגי.

הלכתי לניורולוג ששלח אותי כרגע לבדיקת EEG .

האם כל זה יכול לנבוע מחרדה?

הוספת תגובה

• אשמח להתייחסותך האם יכול להיות שיש לי התקפי חרדה ממושכים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    22/02/2016

בעקרון כן. התמונה שאתה מציג מורכבת בשל הממצאים הרפואיים החיוביים, מה שאומר שעד שלא תבהיר את התמונה הקלינית מהזוית הרפואית, קשה לאמוד את משקלם היחסי של הבעיות הרפואיות והחרדה (ואפשרי כמובן גם שילוב מעצים של השניים). מעורבות של פסיכולוג עשויה להבהיר לך יותר את הזוית הנפשית ולתרום גם בפן הטיפולי, ואשמח לסייע לך בזה. בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום. שאלה בקשר לחשד לאונס והאם יש דרך לגלות על כך
    יאנה
    12/02/2016

אם יש חשד שעברתי אונס בילדות אבל איני זוכרת אותו האם יש דרך לגלות אם זה קרה או לא דרך טיפול מסוים? מבחינת טראומה הגוף שלי לא מתנהג כאילו נאנסתי ואף פעם לא היו לי סימנים פסיכולוגים שמראים על כך אבל הייתי רוצה לגלות בכל זאת

הוספת תגובה

• שלום. שאלה בקשר לחשד לאונס והאם יש דרך לגלות על כך - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    15/02/2016

אם אינך זוכרת ואין סימנים אחרים, התשובה הפשוטה היא לא. עם זאת, טיפול פסיכולוגי "רגיל" יסייע לך לעבד את אירועי ילדותך - ואת העניין שיש לך באפשרות שעברת אונס בילדותך - באופן שעשוי לעורר בך חוויות שהודחקו. תקפות זיכרונות "משוחזרים" מעין אלה בעייתית מאד (במיוחד בהקשר הפלילי/ משפטי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורת דיזינס
    משה
    28/01/2016

שלום רב,

אני נוטה לחרדות אך עד היום הן היו נשלטות ולא לקחתי כדורים ( אני בטיפול פסיכולוגי ).

בשבוע האחרון חוויתי גסיסה ומוות של חבר קרוב. הייתי שותף מרחוק לתהליך ולאט לאט הרגשתי סחרחורות, זה התחיל פעם/פעמיים ביום והחמיר עד למצב שבו אני כמעט כל היום בסוג של סחרחורת. ההרגשה היא של "ראש כבד" ותחושת ריחוף כמו של שתיית אלכוהול. לעיתים נדמה שאני מאבד שיווי משקל אך זה לא באמת קורה ואין לי בעייה של נפילות.

אלו סימפטומים שעד היום לא חוויתי ולכן מרגיש לי מאד מוזר ולא נשלט, הייתי שמח לדעת האם זה אכן סימפטום הגיוני למצב של חרדה/דיכאון ומה הטיפול המומלץ מעבר לטיפול נפשי.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורת דיזינס

הוספת תגובה

• סחרחורת דיזינס - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    30/01/2016

אין ספק שהתסמינים שאתה מתאר נגזרים ממותו הטרגי של חברך הקרוב. משאלותיך (כמו "מה הטיפול המומלץ מעבר לטיפול נפשי") עולה שהטיפול הפסיכולוגי בו אתה נמצא אינו נוגע בעיקר - בטיפול הולם היית למד שהחרדות שלך אינן מחלה שצריך לשלוט בה, אלא ביטוי למצוקה נפשית תגובתית טבעית ונורמלית, ושעליך להתחבר לרגשות ראשוניים אלה (הניתוק הרגשי הוא הסיבה העיקרית לסומטיזציה שאתה מתאר) ולתת להן לגיטימציה. במילים פשוטות, אתה מתאבל וזקוק לחיבוק תומך ומבין, לא לטיפול תרופתי או אחר. תנחומיי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושות מוזרות בראש
    מתן
    27/01/2016

שלום,

בן 26 בריא עד כמה שאפשר למעט מספר תופעות שצריך את עזרתכם המקצועית

מדובר על תקופה כבר כמעט של שנתיים שבהן אני מרגיש את התופעות הבאות:

- תחושת לחץ כובד בראש כל יום כל היום

- תחושה של בלבול

- תחושה שאני לא מצליח להיות מרוכז שמדברים איתי

- לפעמים אני מרגיש גם קושי בלהגיד משפטים שלמים

חשוב לציין שהייתי אצל רופא אשר ייחס את כל זה לכאב ראש על רקע מתחי,

רציתי לדעת האם הגיוני שכל התופעות הללו אכן נובעות ממתח?

האם הגיוני שבנאדם מרגיש את התחושות האלה כל יום כל היום?

כולם אומרים שיכול להיות שזו חרדה מוכללת אבל אני יודע שחרדה מגיעה ותוקפת לרבע שעה אבל לא ליום שלם.

התחושות האלה גורמות לי להיות אדם עצבני יותר, אדם "קצר", חסר סבלנות וחוסר רצון לצאת מהבית.

אשמח לשמוע את דעתכם על מנת לדעת כיצד ניתן לטפל וכמובן האם ידוע על מה מדובר לפי התופעות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תחושות מוזרות בראש

הוספת תגובה

• תחושות מוזרות בראש - תגובה

ד''ר אודי אורן
    02/02/2016

למתן שלום,
    אני מניח שהרופא בדק אותך והגיע למסקנה שאין סיבה גופנית לתופעות שאתה מתאר.
    חרדה שמגיעה לפרקי זמן קצרים מאפיינת התקפי חרדה.
    אני מתרשם שאתה סובל מחרדה מוכללת Generalized Anxiety Disorder.
    התופעות שאתה מתאר מאפיינות את המצב הכרוני של חרדה, ובהחלט יכולות להימשך - ללא טיפול - במשך שנים, יום יום.
    אני ממליץ לך לפנות ללא דיחוי לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT.
    טיפול כזה יוכל להקל בצורה משמעותית את הסבל אותו אתה חווה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לדוקטור

מתן
    02/02/2016

היי
    תודה על התגובה.

רופא משפחה בדק אותי וקבע שמדובר על כאבי ראש מתחיים והתחלתי טיפול של אלטרולט 10 מג לפני השינה, כעבור שבועיים והטיפול לא עוזר.

האם אתה ממליץ לי על טיפול תרופתי כלשהוא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לדוקטור - תגובה

ד''ר אודי אורן
    02/02/2016

שלום מתן,
    איני מתרשם כי הבעיה המרכזית היא כאבי ראש.
    אני מתרשם שהבעיה היא חרדה.
    איני ממליץ על טיפול תרופתי כטיפול "קו ראשון".
    אני ממליץ על טיפול פסיכולוגי שינסה לטפל הן בשורש הבעיה והן בדרכי התמודדות איתה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מתן
    02/02/2016

אני במהלך כל התקופה הזו חושש שמדובר על גידול במוח ולא בחרדה.
    מתקשה להאמין שחרדה ומתח יכול להתבטא ברמה יום יומית במהלך רוב היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר אודי אורן
    02/02/2016

הי מתן,
    אין פה עניין של אמונה. פתח את האינטרנט, תכתוב "הפרעת חרדה מוכללת" ותתחיל לקרוא. אתה לא הראשון ולא האחרון. מובן מאליו שאחרי זמן מתחילים לחשוד שמדובר בבעיה קשה. לסיום, מציע לך לפנות לטיפול ולזכות בהקלה. בהצלחה, אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני סובל תקופה ממושכת מאותם סימפ

מ
    07/02/2016

היי
    גם אני סובל בדיוק מאותם סימפטומים תרופה ממושכת כמובן שהייתי אצל רופאים ונירולוג וכן אא"ג ורופא עיניים וזה סיוט שלא נגמר גם אצלי מתחילים חששות על כל מיני דברים שהרופאים שללו הבעיה שזה לא עובר
    אשמח לשמוע על פיתרון לבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה המייל שלך.?

מתן
    07/02/2016

מה המייל שלך?
    נדבר שם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על סוג או אפיק טיפולי למצב מאוד מורכב
    נעמה
    20/01/2016

שלום,
    אני פונה מתוך מצב של יאוש ומצוקה מאוד גדולים לגבי המצב שבו אני נמצאת ולגבי אפיקי הסיוע האפשריים במצב הזה, ואני אשמח לעצה בנושא הטיפול שאולי אולי יוכל לסייע לי ולשבור כבר את המעגל הזה שבו אני נמצאת.
    אני אציין שאני למודת טיפולים פסיכולוגים פרטניים והייתי בטיפול פסיכולוגי במהלך למעלה מ-10 השנים האחרונות וגם בעבר בתור נערה הייתי פה ושם בטיפול פסיכולוגי. אני בת 36 ומעולם לא הייתי בקשר רומנטי-זוגי, וגם לא קרובה לזה (ולשם החידוד - גם לא בשום אספקט פיזי, על כל המשתמע מכך). דבר שכמובן מבחינתי הוא בלתי נסבל, בייחוד שיש לי הרבה מאוד מה להציע. על קצה המזלג ומבלי לתת באמת את המקום הנדרש ואת הבסיס הרחב לדברים, אני אציין כי ברגע שיש מישהו שמוצא חן בעיני אני חווה חרדה מאוד גדולה, קיפאון, חוסר תפקוד וכו' בצורות כאלה שלא מאפשרות לי להתנהל או לפתח את סוג האינטראקציה הנדרשת שמובילה בסוף לקשר. ושוב חשוב לחדד - על מנת לפתח רגשות ומשיכה גם אם קלים ביותר, אני צריכה להכיר ולהתוודע לבחורים האלה בצורה בלתי תלויה (עבודה, לימודים וכו'), ולא במסגרת המוגדרת מראש כמסגרת למציאת קשר, כלומר דייטים, אינטרנט, שידוכים וכו', אלה כל כך לא פועלים עלי, וזה לא מתוך איזו "החלטה מנהלתית". זה פשוט המצב. בטח לא לפני שעברתי איזשהו תהליך, שכאמור עדיין לא הצלחתי לעבור אותו.
    אגב, גם קשרים חברתיים אחרים (עם בנות מיני) זה דבר שממש לא בא לי בקלות ודבר שיש לי ממנו מאוד מעט אם בכלל, אולם זה כן דבר שלאורך השנים הצלחתי לפתח, גם אם לא החזיק מעמד לטווח ארוך.
    ברור לי שלמצב הזה יש כל מיני שורשים אשר קשורים למקום בו גדלתי ולמשפחתי וההתנהלות בה, גם על רקע התנהלות מינית מסוימת שהשפיעה עלי.
    בכל אופן, כאמור, עברתי כבר טיפולים פסיכולוגים ממושכים עם מספר מטפלים שעד כה לא סייעו לי לפרוץ את המעגל הזה ואני באה ממקום של תסכול ויאוש כאלו שאף מילה שאני אכתוב לא תעשה איתם צדק..
    אשמח לבחון האם יש לכם איזושהי המלצה, כיוון, רעיון וכו' לאיזשהו סוג או אפיק טיפולי שאולי יוכל לעזור במצב שלי ולסייע לי לצאת מהסיוט הזה..?
    יש לציין כי אין ביכולתי לממן טיפול יקר.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• המלצה על סוג או אפיק טיפולי למצב מאוד מורכב - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    22/01/2016

הטיפ הטוב ביותר שאני יכול לתת לך במסגרת המצומצמת של פורום מומחים אינטרנטי הוא שלהערכתי (רק) היום, בשלב זה של חייך, את בשלה דייך למנף התערבות טיפולית לכדי מהפיכה של ממש בחייך. במילים אחרות, למרות שעברת כבר "טיפולים ממושכים עם מספר מטפלים", היום, עם הפרספקטיבה הבוגרת יותר שיש לך והעובדה שכבר "נשבר לך" סופית להחמיץ את החיים בגלל נסיבות ילדותך, יש לי תחושה שאת מסוגלת לקרוא תגר על תפיסות ודפוסי התנהגות אותם לא העזת לשנות בעבר ולחוות צמיחה משמעותית (כולל בזוגיות וכד') בטיפול הולם. אשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויפאקס
    אלי
    20/01/2016

שלום רב
    התחלתי לקחת ויפקס 75 xr בעקבות חרדה כללית, חרדה חברתית וקשיי ריכוז קשים. לאחר שבועיים חל שיפור מסויים ולא מבוטל ביכולת הריכוז שלי בקריאת מאמרים, אך לא מספק כלל. לאחר חודש מתחילת הנטילה ובהתייעצות עם הפסיכיאטר העלתי ל 150 xr. כעת שבוע לאחר ההעלאה איני רואה שום שינוי לעומת ה75. כמו כן עד כה לא היה שיפור כלל בחרדה החברתית. אבקש לשאול:
    1. באיזה מינון אמור להיות שיפור בחרדה החברתית?
    2. האם כדאי להעלות עוד את המינון?
    תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    ויפאקס

הוספת תגובה

• ויפאקס - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    22/01/2016

טיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה בכלל ולחרדה חברתית בפרט, ומשלב תפיסה שגויה והתערבות שגויה (המתמקדות בהפחתת החרדה במקום בהתמודדות עם דפוס ההימנעות הנרחב הנגזר ממנה). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן תופעות לוואי מזיקות.
    אין טעם שתעלה עוד במינון התרופה מכיוון ששום תרופה, במינון גבוה ככל שיהיה, אינה יכולה ללמד אותך לשנות את הדפוסים ההתנהגותיים שבבסיס ההפרעה. הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, ברוב המקרים די במספר מצומצם של שיחות כדי להשיג הקלה משמעותית, ללא כל התערבות תרופתית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר היילפרין

אלי
    26/01/2016

לא ענית על שאלתי.
    הוצאתי בעבר מיטב כספי על טיפולי cbt ללא שיפור. וכן על טיפולי פסיכולוגים אחרים.
    בכל אופן תודה על המענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר היילפרין - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    28/01/2016

מדוע לא עניתי, אלי? שאלת "1. באיזה מינון אמור להיות שיפור בחרדה החברתית? 2. האם כדאי להעלות עוד את המינון?" עניתי לך "אין טעם שתעלה עוד במינון התרופה מכיוון ששום תרופה, במינון גבוה ככל שיהיה, אינה יכולה ללמד אותך לשנות את הדפוסים ההתנהגותיים שבבסיס ההפרעה." צר לי לגבי ניסיונך בטיפול, כולל CBT, ללא שיפור. אני רואה אצלי בקליניקה לא מעט "ניצולי טיפול", שחלקם איבדו כל אמון בטיפול פסיכולוגי או אף ניזוקו כתוצאה מטיפולים קודמים; מרביתם חשים אחרת לגמרי כבר בתום פגישה אחת איתי. קצרה כאן היריעה לפרט מדוע אך אם תרצה אשמח להבהיר זאת בשיחת טלפון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדה הדרגתית מציפרלקס
    1111
    10/01/2016

לאחרונה התחלתי לרדת בהדרגה מהכדור,כיוון שהרגשתי שהכדור עשה את שלו התופעה הזו ירדה משמעותית. במשך חודש וחצי ירדתי לחצי כדור והרגשתי טוב עוד יותר התחלתי להרגיש שהכדור לא נותן לי מנוח וכל הזמן ממלא אותי במרץ.
    וחוסר שקט(שמורגש פיזית בידיים).כמובן שביקרתי אצל רופאת המשפחה שתמכה ברעיון,בנוסף אני ממתין לפגישת יעוץ אצל הפסיכיאטר המטפל כדי לעדכן אותו בנעשה.
    בנתיים אני מרגיש שאני מסוגל להתמודד עם החרדות לבד(שקרו כמעט פעמיים והצלחתי לעצור אותם בכך שלא התנגדתי אליהם).
    העניין הוא שעכשיו אני מרגיש שהנפש שלי דוחפת אותי לעשות שינוי לעשות משהו, מן דחף כזה פשוט ללכת על זה ללכת עד הסוף לשחרר איזו ניצרה ממני רק שאין לי מושג מה זה הדחף הזה ולאן אני אמור ללכת לא מצליח להבין מה הרצון הזה שאני לא מתייחס אליו או פשוט לא יודע להבין אותו ומה הוא רוצה איך אני מגלה אותו ,למישהו יש רעיון מעניין?

לקביעת תור
    סגירה
    הורדה הדרגתית מציפרלקס

הוספת תגובה

• הורדה הדרגתית מציפרלקס - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    11/01/2016

לא ברורה לי כוונתך במשפט "אני מרגיש שהנפש שלי דוחפת אותי לעשות שינוי לעשות משהו, מן דחף כזה פשוט ללכת על זה ללכת עד הסוף לשחרר איזו ניצרה ממני רק שאין לי מושג מה זה הדחף הזה ולאן אני אמור ללכת לא מצליח להבין מה הרצון הזה שאני לא מתייחס אליו או פשוט לא יודע להבין אותו ומה הוא רוצה איך אני מגלה אותו"... אם כוונתך לירידה מחצי כדור לאפס, אני בעד מהסיבות שפורטו בהרחבה בתשובתי לשאלה הקודמת היום (למטה). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס הפסיק להשפיע?
    אני
    10/01/2016

שלום,
    בשל חרדה (התקפים) אני נוטלת ציפרלקס (10 מ"ל) במשך שלושה חודשים במקביל לטיפול פסיכולוגי.
    בחודש הראשון היה זוועה, אבל מהחודש השני והשלישי חשתי הקלה עצומה ואף "חזרתי לעצמי". חזרתי לעבוד, ללמוד ואפילו לנהוג.

אולם, בשבוע האחרון אני מרגישה שחלה ירידה בהשפעת הציפרלקס.
    המחשבות הטורדניות החלו לחזור אלי ואני מרגישה חרדה בלתי מוסברת בגוף.
    ראוי לציין כי השבוע קיבלתי מחזור ועשיתי זריקה נגד שפעת.
    אני הולכת לעבודה כרגיל וללימודים, אבל מיואשת מכך שנראה כי "נגזר עלי" לחיות עם החרדה לנצח עד שהצלחתי להתמודד איתה.

יכול להיות שהציפרלקס הפסיק להשפיע? אני נכנסת עכשיו לתקופה של מבחני לשכה ולא יכולה להרשות לעצמי "ליפול" שוב לחרדה.
    תודה מראש.
    אגב, אני יודעת שהכל בראש ושאני אצליח לנצח, אבל קשה לי שהכל חזר אלי. הפסיכולוגית שלי אומרת שנכנסתי לסוג של "מראה שחורה"- אולי תליתי יותר מידי את ההצלחה בציפרלקס ופחות בעצמי ולכן אני לא יודעת להתמודד.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס הפסיק להשפיע?

הוספת תגובה

• ציפרלקס הפסיק להשפיע? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    11/01/2016

אני לא חסיד גדול, בלשון עדינה, של הטיפול התרופתי בחרדה - מדובר לדידי בשילוב של תפיסה שגויה (הרואה בחרדה מחלה בפני עצמה בשעה שהיא רק ביטוי למצוקה נפשית) והתערבות שגויה (טיפול בתסמינים במקום במצוקות הראשוניות); למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן תופעות לוואי מזיקות. (תוכלי לקרוא יותר על עמדתי [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].) אני חושש שגם הטיפול הפסיכולוגי בך מחמיץ פרספקטיבה קריטית זו - אין כאן עניין של כניסה ל"מראה שחורה" (מה זה?!) או הפסקת ההשפעה של התרופה - על פי עדותך עצמך, את פשוט נכנסת עכשיו לתקופה של מבחני הלשכה ומבלבלת בין ביטויי המצוקה והלחץ (הטבעיים והנורמליים) מהמבחנים להתפרצות מחודשת כביכול של ה"מחלה". ולראייה, אני משער שיום לאחר שתעברי את מבחני הלשכה בהצלחה, הציפרלקס (והפסיכולוגית) יפגינו שוב את האפקטיביות שלהם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    יעל
    05/01/2016

שלום,אני בת 31 סובלת מזה חצי שנה מחרדות...חרדת בריאות בעיקר...פחד מהמוות...
    היום בבוקר לא רגשתי טוב כאילו אני לא מרגישה לב את הדופק, חיוורון תחושת עילפון נלחצתי מזה מאוד רצתי לקופת חולים לעשות אק"ג...יצא תקין לדברי הרופאה. אני סובלת בחודשיים האחרונים מרעידות

פנימיות בגוף כמו תחושת רטט של פלאפון בתוך הגוף...נואשתי כבר...אני לא מטופלת תרופתית למעט מדי פעם קלונקס...יש לי פחד מהכדורים והתופעות לוואי...בעבר ניסיתי ציפרלקס גרם לי ממש לתופעות לוואי בהמלצת פסיכיאטרית הכדור הוחלף לרסיטל...עדיין לא לקחתי בגלל הפחד....
    בבקשה מישהו מכיר את התופעה הזאת של הרעידות הפנימיות? זה באמת ממתח נפשי? אני כל כך סובלת מסימנים פיזיים....

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    10/01/2016

ליעל שלום,
    רעידות פנימיות היא סימפטום שכיח של חרדה.
    מאד שכיח שאנשים שחווים חרדה סובלים מסימפטומים פיזיים מגוונים.
    למרות שתרופות בהחלט עשויות לעזור, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT.
    טיפול כזה עשוי בסבירות גבוהה להפחית באופן משמעותי את כמות ועוצמת הסימפטומים שמהם את סובלת, לחזק את יכולת ההתמודדות שלך, ללמד אותך להבין את מה שהגוף אומר לך, ולשפר את איכות חייך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימה מוקדמת וחרדות
    אורח
    04/01/2016

שלום,
    אני סובל מתופעה של פעימה מוקדמת. נבדקתי ע"י קרדיולוג, הבדיקה היתה תקינה והוא אמר שזה שום דבר.
    שאלתי היא האם התופעה יכולה לנבוע מחרדה?

לקביעת תור
    סגירה
    פעימה מוקדמת וחרדות

הוספת תגובה

• פעימה מוקדמת וחרדות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    06/01/2016

בהחלט. מטבע הדברים, קצב פעימות הלב רגיש מאד ללחץ, חרדה, מצוקה נפשית וכיו"ב ולעיתים קרובות אדם הנמצא במצוקה (גם מבלי דעת) עשוי לחוות תחושה של פעימה מוקדמת, החסרת פעימה, פרפור וכד'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו עלייה במינון
    יהודית
    30/12/2015

היי שלוש חודשיים אני עם אסטו 10 הפסיכיאטר המליץ לעלות ל15 האם יהיו לי תופעות לוואי?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטו עלייה במינון

הוספת תגובה

• אסטו עלייה במינון - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    31/12/2015

עליה מתונה יחסית במינון לא אמורה לעורר תופעות לוואי מעבר לאלה שחווית. עם זאת, כדאי שתדעי שהטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לדיכאון ו/או חרדה ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בדיכאון ובחרדה כמחלה בפני עצמה בשעה שהיא רק ביטוי למצוקה נפשית) והתערבות שגויה (טיפול בתסמינים במקום במצוקות הראשוניות). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן תופעות לוואי מזיקות. תוכלי לקרוא יותר על עמדתי [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].)
    הטיפול המומלץ בדיכאון וחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, ברוב המקרים די במספר מצומצם של שיחות כדי להשיג הקלה משמעותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יהודית
    11/01/2016

כבר שבועיים מאז שהעלתי מינון 10 ל15. עם אסטו והיום היו לי חרדות נוראיות האם יש קשר בין השניים? ואני בכלל לא מרגישה בהטבה אולי הרעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/01/2016

כן - אנא קראי בעיון שוב את תשובתי המפורטת לעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה