מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה קיצונית ממילים שאומריםדפנה20/12/2016
היי דר' שכחתי לציין בהודעה מקודם החרדה הקיצונית שיש לי היא בעיקר לגבי נושא המילים.
יש לי איזושהיא אמונה שאם אומרים דבר מה רע בעברית הדבר יכול להתגשם.
יש איזשהוא מושג בעברית שהחיים הן ביד הלשון.
נכנסתי לזה כלכ ך חזר שאם מישהו מדבר אליי ו או על מישהו שיקר לי, אני מתייחסת מאוד לאיזה מילים הוא וציא בהקשר.
שאם המילים לא ימצאו חן בעיניי אנו נוהגת לומר חלילה או מילה אחרת בכדי לבטל אותן.
כרגע אני מבולבלת, האם כל מה שכתבתי לעיל נכון?
למשל; חברה שאלה אותי אם הבת שלי חיה וקיימת? מייד עניתי לה וחיזקתי את זה במילים שכן היא חיה וקיימת.
מהפחד שלא יקרה לה כלום ובכדימשאהיה רגועה אני מחזקת במילים חזקות שיש להן פירוש חיובי.
האם זה נראה לך הגיוני מה שאני עושה או שמא זה קשור לאוסידי?
אודה לך שתעזור לי להבין זאת.
תודה רבה רבה,
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזכרתי
דפנה20/12/2016לאחרונה זה לא ממש עוזר לי כל הקטע של המילים, ואני מוסיפה עוד מילה חיובית בסוף אך מסיימת בהרגשה שזה לא היה מספיק טוב! הכוונה איך שהגבתי.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
OCD
ד''ר חיים היילפרין21/12/2016ראי תשובתי למטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות, פחדים - האם הם מגשימים את עצמם? מקווה שלא!דפנה20/12/2016
שלום רב,
אני סובלת מאוסידי.
לאחרונה הוא החמיר, החרדות החמירו, והפחדים גם.
רוב הזמן אני דואגת שיקרה משהו לא טוב חלילה.
שמעתי שאומרים שאם יש חרדות ממקהו ספציפי הוא חלילה יכול להגשים את עצמו.
האם זה נכון? אם כן, איך אני יכולה לצאת מהחרדות והפחדים האלה?
מישהי חכמה אמרה לי שלהיות חרד במקצת זה נורמלי, מכיוון שזה שומר עלינו מדברים מסוכנים.
אכן היא צדקה, אבל מה קורה כשחרדות מנהלות לי את החיים? מה לעשות?
אני מבקשת עזרה.
מישהו יכול לעזור לי? בבקשה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
OCD
ד''ר חיים היילפרין21/12/2016את מתארת תסמינים אופייניים להפרעה כפייתית (OCD), דפנה. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה יום יומית כל רגע ורגע.גל13/12/2016
שלום.
אני בן 24, עברתי תקופה לא כל כך נעימה לפני כמה שנים. סוג של פסוט טראומה, במשך הזמן הדחקתי את הכאב הנפשי את העצב כי לא יכלתי להתמודד איתו, הייתי מנתח את המחשבות בשביל שאני ארגיש יותר טוב וכך רק מדחיק את מה שאני באמת מרגיש. בכל זאת הייתי לוחם בצבא שלוש שנים, אפילו שזה ישב לי על הראש כל הזמן (זה לא טראומה מהצבא).
בשנה האחרונה של הצבא התחילו כאבים פיזיים, בראש ברגל בחזה. אחרי השחרור ההכאבים עלו שלב וניהיו קוצר נשימה, הסרעפת מתכווצת וקשה לי לשאוף אוויר(מילותיו של איש מקצוע). אז הבנתי שאני צריך לבקש טיפול, נפתחתי מול ההורים והתחלתי ללכת לפסיכולוג ובאמת זה עזר בהתחלה כי סוף סוף פרקתי את מה שהפריע לי כל כך הרבה זמן. אחרי חודשיים טיפול טסתי לחול, ושם המחשבות לא כל כך הפריעו אבל הכאבים ניהו הרבה יותר חזקים ביחד עם הקוצר נשימה. חזרתי אחרי 8 חודשים קוצר נישמה עדיין נמשך ושוב חזרתי לנתח מחשבות וכו. הלכתי לפסיכולוג עוד פעם תקופה וגם לפסיכאטר שהביא לי כדורים. (ציפרלקס, לחרדה זה עזר לי בהתחלה אבל עכשיו כאילו אין הבדל אחרי שלושה חודשיים של כדור וחצי החרדה עדיין מאוד קשה)כדורים אני עדיין לוקח ועם הפסיכולוג הפסקתי, זה נתן לי נקודת מחשבה להמשך אבל בעיקרון הבנתי שהעבודה היא עצמית, הבנתי שצריך להפסיק לנתח ולהדחיק, והתחלתי ללכת למטפל של דימיון מודרך כי לא משנה כמה אני אחפור אנתח לא אנתח בסוף צריך לעבוד על הרגש שנפגע מבפנים(מקווה ששאני מצליח להיות ברור) .(סליחה שיצא לי מאוד ארוך) רציתי לוודא איתך עם מה שאני עושה נכון, החרדה שלי היא כל רגע ורגע, אין לי רגע נחת, ואני מרגיש שפסיכולוג לא יכול עכשיו ללמד אותי או להסביר לי משו חדש אלא צריך לעבוד על מה שבפנים שהוא גם הדבר שמעוררר את החרדה, ולכן אני הולך למטפל שעובד על הרגש. האם הדרך שלי נכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוסט טראומה
ד''ר אודי אורן14/12/2016שלום גל, אני חושב שאיבחנת את עצמך היטב. נראה שאתה סובל מפוסט טראומה. איני יודע מה קרה לך אבל ברור לי שאתה זקוק לטיפול ממוקד בטראומה. זה אינו טיפול פסיכולוגי רגיל שקשור - כמו שאתה כותב - ללימוד או הסברים, אלא לעבודה ממוקדת על השפעות הטראומה. אני מציע לך לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR, שיטת טיפול אפקטיבית ביותר העשויה לעזור לך בפרק זמן קצר יחסית. טיפול בטראומה מצריך ידע ספציפי. טיפול בדמיון מודרך וטיפול תרופתי אינם הטיפולים המומלצים לאנשים הסובלים מפוסט טראומה. אין סיבה שתמשיך לסבול כפי שאתה סובל. בהצלחה, אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה השיטת טיפול שאת ממליץ?
גל15/12/2016קודם כל תודה על התגובה דר אורן.
חוץ מemdr, אתה אומר שטיפול בטראומה מצריך ידע מאוד ספציפי, מה היית ממליץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול בפוסט טראומה
ד''ר אודי אורן15/12/2016בוקר טוב, יש היום גישות שהוכיחו את יעילותן בטיפול ב-PTSD. EMDR ו-PE הן הבולטות שבהן. בהצלחה, אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהemdr ממולץ?
גל21/12/2016שלום דר אורן.
משו קטן ברשותך, חיפשתי emdr באינטרנט ויש המון אופציות, יש מטפל מוסמך או מקום מוסמך שאתה יכול להמליץ לי עליו? או אוליי אפילו אצלך? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
EMDR טיפול
ד''ר אודי אורן11/01/2017שלום גל, אתה מוזמן לפנות למרכז הישראלי ל-EMDR או לאתר עמותת EMDR ישראל. בהצלחה, אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות יתר ואי שקטשני06/12/2016
שלום, אני אישה בת 31 נ+2,יש לי חרדות ומחשבות טורדניות שנכנסות למוח שלי בכוח, הלידה השנייה שלי הייתה לידה זוועתית קשה ויצאתי עם הרבה נזקים שעד היום אני סובלת מהם ועוברת כל מיני בדיקות וטיפולים וניתוחים, זו הייתה טראומה בלתי נשכחת טוב שיצאתי מלידה כזו בחיים... הזוגיות שלי ושל בעלי בירידה תמידית אני תמיד מחפשת איך לברוח ולאן לעזוב את הכל וללכת אבל אין לי אומץ, כי אני אוהבת אותו, ומפחדת משינוי ודואגת לילדים, בעלי לפעמים מדבר בלילה, כל מיני פנטזיות ושמות נשים מסביבתו והשוואתן איתי, אני המכוערת המגעילה הלא נסבלת השמנה המסריחה שלא יכול להתקרב אליי,זה הגיע לרמה של שמות חברות שלי ושכנות שלי כל זה מתוך שינה, יודעת שזה בגדר פנטזיות אבל כבר לא יכולה לשמוע את זה, מטריף אותי, פיתחתי אובססיה ופחד שבעלי יעזוב את המשפחה יקום וילך כי לא טוב לו איתי ועם המראה שלי ועם מה שאני, אני עושה ספורט באופן קבוע ומשתדלת, אני כל יום שואלת למה הוא נשאר? רק מתוך מחויבות? והשאלה הזו היא פתח לריבים שיש להם התחלה ואין להם סוף, הוא אומר שהוא לא יוותר עליי ועל הבית והכל דיבור לשווא ... כל עניין קטן גורם לי לבכות, הייתי אצל פסיכולוגית לא תרמה לי כלום, הייתי לאחרונה צל פסיכיאטרית שאמרה שאני מאוד חזקה נפשית ומה שאני מתארת לה יכול להתפתח לדיכאון, המליצה על ציפרלקס ולוריוון שממנו מאוד נזהרת כי אני יודעת שיכולה לפתח תלות, אני חייבת עזרה בשיפור את חיי המשפחה שלי, ואם אין דרך חוץ מלהיפרד אז זה מה שאני אעשה, אסבול פעם אחת ולתמיד, עדיף לסבול כל דקה ורגע שעובר לי בחיים. מה לעשות בבקשהההההה????? אני חסרת אונים. עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות יתר ואי שקט
ד''ר חיים היילפרין06/12/2016את חייבת לעשות שינויים מהותיים בך ובחייך, והדרך היעילה ביותר לעשות כן היא באמצעות ליווי מקצועי. אינך צריכה תרופות פסיכיאטריות אלא הדרכה נכונה, ולא ברור לי מדוע הפסיכולוגית אצלה היית לא תרמה לך דבר - מניסיוני במקרים כמו שלך די בשיחה או שתיים כדי ללבן את הדברים ולהחליט על דרכי הפעולה המתבקשות, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חרדות ואי שקט
ד''ר חיים היילפרין06/12/2016את חייבת לעשות שינויים מהותיים בך ובחייך, והדרך היעילה ביותר לעשות כן היא באמצעות ליווי מקצועי. אינך צריכה תרופות פסיכיאטריות אלא הדרכה נכונה, ולא ברור לי מדוע הפסיכולוגית אצלה היית לא תרמה לך דבר - מניסיוני במקרים כמו שלך די בשיחה או שתיים כדי ללבן ולהחליט על דרכי הפעולה המתבקשות ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר חיים היילפרין06/12/2016את חייבת לעשות שינויים מהותיים בך ובחייך, והדרך היעילה ביותר לעשות כן היא באמצעות ליווי מקצועי. אינך צריכה תרופות פסיכיאטריות אלא הדרכה נכונה, ולא ברור לי מדוע הפסיכולוגית אצלה היית לא תרמה לך דבר - מניסיוני במקרים כמו שלך די בשיחה או שתיים כדי ללבן ולהחליט על דרכי הפעולה המתבקשות ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת קיום, מה יהיה אם לא יהיה כסףמיה04/12/2016
אני עובדת הרבה שנים ב-10 שנים האחרונות קבלתי קצבת נכות
ואני עובדת בחברה 10 שנים. החרדות והדאגה אם לא יהיה לי כסף באותו חודש לא עובר לי. אני מודעת לבעיה שאני דור שני לניצולי שואה ויש לזה השלכות.חוות דעתך. בת 54. תמיד דואגת אם לא תהיה לי השלמת הכנסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת קיום
ד''ר חיים היילפרין04/12/2016החשש ממחסור כלכלי נפוץ ביותר ומוצדק לגמרי במקרים רבים. אם לדעתך קיימת אי הלימה בין מצבך הכלכלי לחרדת הקיום שאת חווה והדבר מטריד אותך, פני למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא
מיה05/12/2016א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרדיל תופעות לוואי שוקלת הפסקהעדי25/11/2016
צהריים טובים, התחלתי לפני כשבוע ליטול נרדיל, בשל החמרה במצבי. מאז שהתחלתי ליטול הכדור, התחלתי להרגיש עצבנות נוראית, ממש כמו קריז. רק רבע/חצי ואבן מרגיעים אותי. לא יודעת האם הכדור עוזר. כרגע בחרדות קשות מאוד. הפחדים נעלמו. אשמח לעוד חוות דעת מעבר לחוות דעת של הרופא המטפל בי. סובלת מאוד, מתוסכלת ומיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נרדיל
ד''ר אודי אורן06/12/2016שלום עדי, אין לי פרטי רקע על מצבך. ממליץ לך מאד להמשיך מעקב אצל הרופא המטפל ואולי לבקש מפגש עם רופא נוסף (רופא משפחה או פסיכיאטר). בהצלחה, אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש בלתי נסבל מאיידסמישהו21/11/2016
אני בן 28 עם תסמונת אספרגר ( אוטיזם בתפקוד גבוה, צרכים מיוחדים, הפרעת תקשורת ) ובשבוע שעבר קיימתי יחסי מין בתשלום פעמיים עם שתי נשים בהפרש של יומיים : פעם אחת עם קונדום ( תמורת 250 ש"ח ) ופעם שנייה בלי קונדום ( תמורת 150 ש"ח ). הבחורה השנייה אמרה לי 100 פעם שאין לה מחלות. מאז התחלתי לעבור בדיקות לגילוי מחלות מין בכלל ואיידס בפרט. יכול להיות שהתוצאות לגבי איידס מגיעות רק בעוד 3 חודשים, ועד אז אני יודע לי שמצפה לי תקופת חוסר וודאות מטורפת ופסיכית לקבלת התוצאות, לי ולמשפחתי. משפחתי חוששת מהנורא מכל, אמא שלי הרביצה לי בגלל זה. אני יושן בלילה ושותה ואוכל ( אומנם לפעמים, בלית ברירה, מאכלים שאני לא מעוניין בהם ) אבל גם קשה לי להתרכז כמו בן אדם נורמלי בעבודה גם. מה הייתם ממליצים לעשות ?
חשש בלתי נסבל
ד''ר אודי אורן21/11/2016שלום, אין ספק שזה מצב מלחיץ. אני מציע שתברר כמה זמן לוקח לקבל תשובות. אני בטוח שהמידע נמצא באינטרנט או בטלפון לקופת חולים. העובדה שאתה ישן, שותה ואוכל מראה שאתה מתפקד ברמה סבירה למרות הלחץ. אני מציע להקדיש לדאגות עשר דקות שלוש פעמים ביום ולדחות את שאר המחשבות לאותם זמנים. אני מציע להגביר פעילות ספורט, להוסיף תרגילי הרפיה, ולקיים יחסי מין מוגנים בלבד. בהצלחה, אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד שיקרה משהו לבעליאלה15/11/2016
בוקר טוב לכולם
קודם יש לציין שאני אדם מאוד מאושר יש לי הכל בחיים וטוב לי פשוט שמתי לב בשנה האחרונה אפילו קצת לפני שיש לי תמיד פחד כזה בעיקר בבוקר שאני מנשקת את בעלי ליום טוב וחלילה יקרה לו משהו בדרך בדרכים ,תאונה לא בהרכח מוות אבל שמשהו יקרה שהוא לא יגיע למקום העבודה אין לי מושג למה וזה מטמטם אותי , לא קרה לי מקרה כזה בעבר שעלול לגרום לי לפחד ,ויש לו נסיעה קצרה לעבודה בתוך העיר לא נסיעה ארוכה ומסובכת אז אני לא מבינה , וזה מפריע לי מאוד כי אני בגידה שלהיות חיובי בחיים מושך חיוביות ואני מפחדת למשוך רע ואסון עם החשיבה הזאת זה פשוט צץ לי במוח .. ומעציב אותי .. איך אני יכולה לשנות זאת ??! מנסה לחשוב חיובי לדמיין אותו תמיד מגיע בשלום וחוזר בשלום .. אבל לא ממש עוזר
חשוב לציין שקרה לי מקרה שפתאום אימי התקשרה והודיעה לי שהכלב שלנו נדרס רציתי להגיע והודיעו לי אין טעם הוא מת וכואב לי מאוד אולי בגלל זה יש לי פחד לאבד אדם קרוב ? בפיצוציות כזאת ? כי בעלי הוא האדם הכי קרוב אלי והכי חשוב לי בחיים .. אולי זה העניין ? איך לפתור זאת ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד שיקרה משהו רע
ד''ר אודי אורן16/11/2016לאלה שלום, אני מתרשם שארוע דריסת הכלב אולי השפיע עלייך לרעה. אם החששות לא יעברו בקרוב, אני ממליץ לך על טיפול פסיכולוגי ממוקד המטפל בהשפעות של ארועים כאלו. סביר להניח שטיפול EMDR יוכל להקל עלייך במספר פגישות קטן. בהצלחה, אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות וכאבים בחזה בנטילת לווריוןשמעון14/11/2016
שלום
אני כשבועיים מטופל בכדורי סדנרה ולוווריון,אחרי התקפי חדרה ממוות , בימים האחרונים אני במצב הרבה יותר טוב רגוע יותר כבר לא לוקח את הלווריון אך עדיין ממשיך עם הסנדה.. למרות שאני רגוע ללא התקפים עדיין יש לי כאבים באזור החזה עם שריפה האזור, האם זה נורמלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות וכאבים בחזה
ד''ר חיים היילפרין18/11/2016בהנחה שהבדיקות הרפואיות שלך תקינות, שמעון, התסמינים שאתה מתאר עשוים בהחלט לנבוע ממצוקה נפשית, וזה נורמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חרדות וכאבים בחזה
ד''ר חיים היילפרין21/11/2016בהנחה שהבדיקות הרפואיות שלך שללו בעייה פיזית, ניתן לומר בוודאות תחושות הכאב והשריפה בחזה נובעות ממצוקה נפשית וכן, זה נורמלי. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
חרדות וכאבים בחזה - תשובה
ד''ר חיים היילפרין06/12/2016מסיבות טכניות נבצר ממני לתת לך תשובה עד כה - אם השאלה עדיין רלבנטית, אשמח לענות עליה.
ד"ר חיים היילפרין
חרדות וכאבים בחזה
ד''ר חיים היילפרין06/12/2016לצערי משיקולים טכניים נבצר ממני לענות לך על השאלה כשהעלת אותה - אם היא עדיין רלבנטית, אשמח להשיב עליה.
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מתופעות לוואי ציפרלקססיון13/11/2016
שלום, קיבלתי מרופאת המשפחה ציפרלקס, עקב חרדת נהיגה וחרדות כלליות, עדיין לא התחלתי טיפול מאוד חוששת מתופעות לוואי, האם כדור זה קל יחסית, האם ברגע שארצה להפסיק אוכל, מה ההשפעות של כדור זה תודה.
חשש מציפרלקס
ד''ר אודי אורן16/11/2016שלום סיון, הטיפול המומלץ בחרדת נהיגה איננו תרופתי אלא טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה לדוגמת EMDR או CBT. הייתי ממליץ לך על אותו טיפול גם לחרדות הכלליות. לכל תרופה יש תופעות לוואי. כנסי לגוגל ותקבלי את כל הרשימה. תוכלי להפסיק בהדרגה את הטיפול התרופתי. אני ממליץ על טיפול פסיכולוגי לפני שפונים לטיפול תרופתי במצבים מהסוג שאת מתארת. בהצלחה, אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפות חרדה קשות מאודאתי12/11/2016
אני בת 37 סובלת מהתקפות חרדה מגיל 28 עם הפסקות יש לי כדורים ואני לא לוקחת מנסה להתמודד לבד סטבלת בעיקר מדופק מהיר תחושת עילפון וקשיים בנשימה ותמיד עושה בדיקות ובטוחה שיש לי מחלה ולא התקף חרדה צילום ריאות יצא תקין הולטר לב יצא תקין מבחן מאמץ יצא תקין ועדיין עושה כל הזמן בבדיקות כי פוחדת מהמחלה הארורה ובעיקר מרגישה שאני הולכת למות אני עובדת לומדת מתפקדת רגיל הייתי פעם במיון בגלל דופק מהיר והולכת לרפואה דחופה אבל לחופשות כבר לא נוסעת כי בחופשה האחרונה היה לי דופק מהיר יומיים וזה הרס לי הכל וחיכיתי לחזור הבייתה היה לי ברזל נמוך תקופה והסתדר אבל מרגישה תחושת עילפון נירשמתי לסדנא וזה לא עזר ואני מטופלת אצל פסיכוטרפיסטית פעם בחודש מה עלי לעשות להמשיך כל חיי לבדוק כל איבר בגוף כדי לשלול?
התקפות חרדה קשות מאד
ד''ר חיים היילפרין12/11/2016קצרה היריעה כאן לפרט מה עליך לעשות כדי לשנות את חייך מקצה לקצה - תשובה מפורטת הייתה מצריכה פגישת טיפול של שעה ויותר - ואשמח לסייע לך בזה אם תיצרי איתי קשר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול טבעי בחרדה ודכאוןקלרה ויס10/11/2016
סובלת ממעי רגיז עם צרבות כל הזמן סותריי נחומצה לא עוזרים העור התייבש ונפגע לי גם לזה אין פתרון שום משחה לא עוזרת שורף מאד סביב פי הטבעת מהסבל יש לידכאון וחרדה ולא יכולה לקחת תרופות נגד דכאון גורמות לכאבים ברום הבטן בגלל הצרבת
יש לי קשיים בשינה גם
האם יד לכם פתרון אובחנתי בפיברומיאלגיה שמתבטאת במעי הרגיז צרבות עייפות כרונית ובעיות עור
טיפול טבעי בחרדה ודיכאון
ד''ר חיים היילפרין11/11/2016צר היה לי לקרוא על הקשיים איתם את מתמודדת - נדמה שחרדה ודיכאון הן תגובה טבעית ובריאה לתחלואים מהם את סובלת. מה שחסר לך במשוואה זה טיפול פסיכולוגי שייאפשר לך להתמודד באופן אופטימאלי עם הבעיות הרפואיות ויתכן שאף ייקל עליהן ישירות. פני לפסיכולוג קליני במקום מגורייך (ניתן בעלות מסובסדת גם דרך קופ"ח) עם איחוליי להחלמה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים כתוצאה מחרדה קשה.שלום03/11/2016
שלום
בן 23 סובל מטיקים וכתוצאה מכך מחרדה שלא מאפשר לי לתפקד.
הטיקים התחילו לפני שנים ניבדקתיולא היה ממצא כלשהוא.
כמה שנים אחרי הטיקים התגברו וחרדות.
כל מפגש עם אנשים. וכן יציאה מהבית גורמת לי לאי נוחות בלשון המעטה.
ניסיתי טיפולים שונים כמו רפואה סינית ,cbt שלא עזרו .
החרדות כבר מספר שנים .
מה ניתן לעשות ?האם אתם מכירים אירגון שעוזר צבחינה כספית ?
תודה ויום טוב לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיקים
ד''ר חיים היילפרין04/11/2016לא ברור לי מה כוונתך בארגון שעוזר מבחינה כספית, אך ברור שבשלב זה פיתחת חרדה חברתית משמעותית. הטיפול היעיל ביותר בחרדה חברתית הוא טיפול קבוצתי המשלב תמיכה, הנחייה וחשיפה מבוקרת ואתה יכול לחפש בגוגל אחר "קבוצות טיפול בחרדה חברתית" ולהצטרף לאחת מהן (התעלם מהמודעות המפורסמות באותו דף). עלות ההשתתפות בקבוצות שכאלה נמוכה מאד יחסית לטיפול פרטני. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית -לא יודע מה לעשות כבר.גל24/10/2016
שלום .
יש לי בעיה קשה מאוד מאז שאני זוכר את עצמי יש לי בעיות
חרדה חברתית - לפחות כך אני משער .. זו בעיה כל כך קשה זה כמו סרטן נפשי ששולח גרורות לכל חלק בחיים שלי ..קשה לי
מאוד למצוא עבודה בגלל שאני פוחד מהראיונות ומפשלות שאני יעשה וזה פוגע בי כלכלית, אני לא עונה בכלל לטלפונים
אם אני לא יודע מי נמצא בקו השני מפחד שלא יהיה לי מה להגיד לו ואז אני יתקע וסתם ישמע כמו טמבל, אני לא יוצא עם
חברים...אין לי חברים ...כי מאוד קשה לי לדבר נורמלי עם אנשים זרים , ועל בנות אין בכלל מה לדבר ....זאת מחלה נוראית
..פשוט להיות זומבי אני בן 25 אני לא יודע מה לעשות . יש תרופה בכלל לבעיה הזאת ?
מיצידי שתהפוך אותי לרובוט בלי רגשות ,העיקר שזה יעלם
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה חברתית
ד''ר חיים היילפרין04/11/2016הטיפול היעיל ביותר בחרדה חברתית הוא טיפול קבוצתי המשלב תמיכה, הנחייה וחשיפה מבוקרת. חפש בגוגל אחר "קבוצות טיפול בחרדה חברתית" (התעלם מהמודעות המפורסמות באותו דף) והצטרף לאחת מהן. עלות ההשתתפות בקבוצות שכאלה נמוכה מאד יחסית לטיפול פרטני. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב מיואשת בבקשה תשובהנןי22/10/2016
הי מה נשמע
אני כל הזמן עם חרדות ודאגות
מאז שילדי נולגו
זה כבר 13 שנה
גואגת מכל מחלה נכסת לסרטים
לדוגמא הבן שלי בן 13
לקחתי אותו ואת הילדה לבדיקות דם שיגרתיות כמו בכל שנה
והבן שלי אחרי הבדיקה התעלף מה שאף פעם לא קרה צרחתי כמו משוגעת
הרימו לו את הרגליים ואז הוא חזר לעצמו
בדקו אותו הכל תקין אמרו מלחץ ונפילת לחץ דם
ומאז אני בסרטים התמונה שהוא התעלף כל הזמן לנגד עיני
כל שניה בודקת אותו וגם לא נמאס מזה
אני גם סובלת ממעי רגיז שמשפיע עלי לא טוב
יש לי טראומה משילשולים והקאות
מה עושים עם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום רב מיואשת
ד''ר חיים היילפרין22/10/2016אין דבר טבעי ונורמלי יותר מלדאוג לבריאות ילדינו וכל הורה היה "נכנס לסרטים" כשהבן מתעלף לאחר בדיקה. עם זאת, אם את מוטרדת מתגובתך, פני לטיפול אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים כמו שלך די בפגישה אחת או שתיים כדי לחוות הקלה משמעותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
אבי24/10/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)