מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי מינון של ציפרלקסנוגה10/06/2017
בעקבות תופעות חרדה שהתפתחו לאחר גמילה ממשככי כאבים ,, התחלתי לקחת ציפרלקס במינון של 15 מ"ג + 20 מ"ג סרוקוואל, במשך 10 חודשים .
בגלל חוסר איזון החילט הפסיכיאטר , לפני שבועיים ,להעלות את המינון של הצפרלקס ל20 מ"ג ולהפסיק את הסרוקוואל . . בשבוע האחרון אני סובלת מתופעות חרדה בעוצמות הרבה יותר גבוהות ממה שהיו לפני שינוי המינון .
האם זה סביר והמצב יסתדר או שכדאי לי לחזור למינון הקודם של הציפרלקס והסרוקוואל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינוי מינון
ד''ר חיים היילפרין11/06/2017רוב הסיכויים שכן, אך בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל בך. כללית, כדאי שתדעי שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה, ומשלב תפיסה שגויה (חרדה אינה מחלה, רק ביטוי למצוקה נפשית) וטיפול שגוי (טיפול בתסמינים במקום במצוקות ראשוניות). למרות שהתרופות עשויות להקל עליך (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) וכפי שנוכחת על בשרך, יש להן גם תופעות לוואי מזיקות (תוכלי לקרוא יותר על עמדתי כאן - http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=3074 ). הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה קוגניטיבי-התנהגותי, ומניסיוני, במקרים כמו שלך די לעיתים בשתיים-שלוש שיחות כדי להשיג הקלה משמעותית. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון ציפרלקס
נוגה11/06/2017אני מטופלת כבר שנה אצל פסיכולוגית ועדיין המצב לא משתפר משמעות . אני אובדת עצות באשר להמשך הדרך .היות ולדבריך הבעיה הייתה אמורה להפתר ,האם עלי להחליף מטפל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מינון ציפרלקס
ד''ר חיים היילפרין13/06/2017אני ממליץ לך לעשות הערכת ביניים עם המטפלת שלך כבסיס להחלטה. מנסיוני, כאמור, במקרים כמו שלך המטופלים חווים הקלה משמעותית כבר בתוך פגישה או שתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה הרופא משפחה לא נותן כדורים?דרור08/06/2017
שלום,
במשך שנים אני סובל מחרדות וחששות..שבשנתיים האחרונות התעצמו. אני נמצא כבר 4 שנים בלווי פסיכולוגי לפי הצורך. יש תקופות שמצליח להתגבר על החרדה ויש תקופות שצריך לחזק את הכלים.
אבל כשלא לוקחים כדורים כל העבודה נופלת על הכתפיים שלי. וזהו. כבר אין לי כוח לכל המחשבות האלה. להתקף שמגיע בלי קשר לכלום סתם כך. הפחד שמישהו יראה שמשהו לא בסדר..
הפסיכולוגית שאיתה אני נפגש היא פרטית ולא יכולה לתת כדורים. עד שאזרתי אומץ ודיברתי עם רופא המשפחה הוא אמר שאני צריך ללכת לפסיכאטר. למה??
לא רוצה שזה ירשם לי בתיק הרפואי. לא מבין את העקשנות של הרופא.
יש דרך לקנות באופן פרטי לחלוטין?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למה רופא המשפחה לא נותן כדורים
ד''ר חיים היילפרין11/06/2017עקרונית גם רופא משפחה רשאי לתת לך מרשם לתרופות פסיכיאטריות אך כוונת הרופא שלך מובנת מאחר ומטבע הדברים פסיכיאטרים מבינים בבעיות ובתרופות פסיכיאטריות יותר מרופאי משפחה. אתה יכול לגשת לפסיכיאטר באופן פרטי (וגם חסוי, מבלי שיירשם בתיק הרפואי בקופה) אך זה ייעלה לך הרבה יותר כסף. (ואגב, אם הסודיות חשובה לך לא ברור לי למה התעקשת שדווקא רופא המשפחה ייתן לך את המרשם לתרופה - במקרה שכזה הוא היה חייב לציין זאת בתיק הרפואי שלך. וכללית, אני בספק אם אתה באמת זקוק בכלל לתרופות פסיכיאטריות - עיין בתשובתי לשאלה שלעיל.) בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ופחדים לאחר לקיחת תרופות כמו אספירין וסימובילתמר קרמוסטא29/05/2017
אני לוקחת תרופות להורדת קולסטרול אספירין קלציום ויש לי בשנה אחרונה מידי פעם בלבול קשה ומעט דלירום שעובר כעבור זמן קצר עברתי הרבה בדיקות סי טי מוח אי אי ג"י ועוד והכל תקין.
בת 71 עובדת. מה קורה לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות לאחר לקיחת תרופות
ד''ר אודי אורן29/05/2017לתמר שלום,
אין לי תשובה חד משמעית. בהנחה שכל הבדיקות והאבחונים של הרופאים לא העלו דבר, יכול להיות שמדובר בתגובת חרדה פסיכולוגית. ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה בטיפול בחרדות העוסק בטיפול EMDR או CBT.
בברכה, אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ואבן 10 מיליגרםעמית23/05/2017
שלום רציתי לדעת עד כמה פעמים אפשר לשתות ואבן 10 מיליגרם ביום וכמה זמן השפעה כל כדור ומתי מתמכרים לכדור זה קורה מהר או מדובר באנשים שנוטלים באופן קבוע שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התמכרות לואבן
ד''ר אודי אורן23/05/2017לעמית שלום,
ואבן היא תרופה ממכרת. מהירות ההתמכרות תלויה בגורמים שונים. אנא התייעץ עם הרופא המטפל בך. ממליץ לך בחום לשקול להוסיף לטיפול התרופתי גם טיפול פסיכולוגי ממוקד כמו EMDR או CBT העשוי לעזור לך להתמודד עם הבעיות שגורמות לך להשתמש בואבן. בהצלחה, אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במצוקה נפשית מתמשכת וחרדותליהי22/05/2017
שלום, אני במצוקה נפשית.
אני מלאה בחרדות והתחיל לי גם פרנויה. אני חושדת כמעט בכולם.
יש לי מחשבות כפייתיות שלא עוברות. מה עליי לעשות?
האם עצם העובדה שאני כל היום חושבת על משהו הוא יקרה?
בבקשה שמשהו יעזור לי.
נ"ב; אני סובלת מאוסידי מחשבתי והוא החמיר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במצוקה מתמשכת
ד''ר חיים היילפרין23/05/2017לשאלתך הראשונה, עליך לפנות בהקדם לטיפול, רצוי לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. לשנייה, אין קשר נסיבתי בין מחשבות שמשהו יקרה לאפשרות שהוא יקרה, אלא אם כן את גורמת לו בפועל לקרות. תרגישי טוב!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות היום שלא עוברותגלי17/05/2017
שלום רב
חרדות שלא עוברות היום מתחילת הערב עד עכשיו למרות 30 מג אסיוול. כדור אחד כל כמה שעות.
דבר כזה לא קרה לי המון זמן. מאוד מציק לי
בדכ כשיש חרדות אני לוקחת 10 מג וזה עובר
אני מודעת לסיבות
בנוסף לוקחת פארוטין 20 מג בסיס יומי. לפעמים אני שוכחת
מה לעשות במצב כזה. הרבה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות שלא עוברות
ד''ר אודי אורן23/05/2017לגלי שלום,
אני ממליץ לך לקחת ברצינות את המשפט "אני מודעת לסיבות". תרופות מטפלות בסימפטומים ולא במקור שלהן. ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד כמו EMDR או CBT כדי לטפל ב"סיבות". בהצלחה, אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לך
גלי23/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סרנדה ותופעות לוואיסיון10/05/2017
התחלתי טיפול בסרנדה.. אני בהיריון שבוע 20+4...
תוך כמה זמן התרופה אמורה להשפיע ?
והאם זה מחייב שיהיה תופעות לוואי תודה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרנדה ותופעות לוואי
ד''ר חיים היילפרין15/05/2017כמעט כל מי שמתחיל להשתמש בתרופות פסיכיאטריות ממשפחת ה-SSRI (כמו סרנדה) חש בתופעות לוואי דמויי הרעלה (כמו יובש בפה, הפרעות במערכת העיכול, תחושת נמנום ועייפות, סחרחורות, רעד, כאבי ראש, הזעה מרובה, תחושת חרדה ולפעמים גם הפרעות בראייה, שינויים בתיאבון ובמשקל, כאבי פרקים, הפרעות במתן שתן ועוד). אלה שאינם נרתעים מכך מדווחים על הקלה הן בתופעות הלוואי והן בתסמיני הדיכאון ו/או החרדה לאחר 3-4 שבועות של שימוש. בכל מקרה כדאי שתדעי שהטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ בחרדה או דיכאון, ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בתסמינים מחלה בפני עצמה במקום תגובה רגשית לגיטימית למצוקות אמיתיות) והתערבות שגויה (התמקדות בתסמינים ובהפחתת החרדה באמצעים כימיים במקום טיפול במוקדי המצוקה הראשוניים). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן כאמור גם תופעות לוואי מזיקות (תוכלי לקרוא יותר על עמדתי כאן http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074). הטיפול המומלץ בחרדה ודיכאון הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ומניסיוני, במקרים כמו שלך די במספר מצומצם של שיחות כדי להשיג הקלה משמעותית, ללא כל התערבות תרופתית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבלים בין ציפרלקס וציפראמילדני09/05/2017
1) האם קיים הבדל מהותי מבחינת השפעה בין הציפרלקס לציפראמיל? יכול להיות שהציפרלקס ישפיע בצורה טובה יותר על חרדה?
2) האם 40 מ"ג ציפרמאיל = 40 מ"ג ציפרלקס, במידה ולא , מה היחס הנכון בינהם?
3) במידה ואני עובר מציפרמאיל לציפרלקס(בהמלצת הרופא המטפל) האם ההמלצה שלך היא שניתן לעבור ישר? או שקודם כל צריך לרדת במינון של הציפרמאיל במשך כמה ימים ואז להתחיל עם מינון נמוך של ציפרלקס עד שמגיעים למינון המקסימילי?
4) האם יכול להיות להיות לי תופעות לוואי חדשות במעבר לציפרלקס? (אני לוקח כבר כמה שנים ציפראמיל והגוף התרגל)? או שמכיוון שמדובר על אותו חומר פעיל ,אז אין חשש לתופעות לוואי חדשות?
5) האם ידוע לך מה עלות הציפרלקס ב-"כללית"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינוי תרופות
ד''ר אודי אורן09/05/2017לדני שלום,
1) ההבדלים הם אינדיווידואלים. אי אפשר לצפות מראש.
2) אנא ברר עם הרופא המטפל.
3) אנא קבל הנחיות מהרופא המטפל ותן לו ללוות את התהליך.
4) כמובן. אנא ברר עם הרופא המטפל.
5) לא ידוע לי. בית המרקחת יכול לתת לך פרטים.
6) ממליץ לך לשקול להוסיף לטיפול התרופתי גם טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאלה לגבי CBT והיכן ניתן לקבל את הטיפולחלי09/05/2017
היי רציתי לשאול, האם ניתן לקבל טיפול CBT או DBT בסיבסוד דרך הקופה? (אני בקופת חולים מאוחדת), ואני נורא משוועת לטיפול הזה.
או שאני חייבת ללכת לטיפול פרטי בלבד?
אני גרה באזור בת-ים.
ואני לא רוצה לעבור דרך בית החולים לבריאות הנפש בשביל לקבל את הטיפול הזה, למרות שאני סובלת מחרדות קשות מהילדות, ואני צריכה את זה כמו אוויר לנשימה עכשיו.
אשמח לדעת לאן אני יכולה לפנות, והאם יש כזה דבר סיבסוד דרך גורם כלשהו? כי הבנתי שזה נורא יקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול CBT/DBT
ד''ר אודי אורן09/05/2017לחלי שלום, פני לקופת החולים שלך ובקשי לקבל את הטיפול שאת מעוניינת בו. אני מעריך שיש להם ברשימת המטפלים אנשי מקצוע שהתמחו ב-CBT ואולי גם ב-DBT. בהצלחה, אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה לאחר שנים רגועותטלי קיי26/04/2017
זה התחיל לפני חמש שנים. בצבא. בלי שום התראה מוקדמת. התקף חרדה עם כל הסימפטומים שרק תרצו.. זה הכניס אותי לשיתוק של כמה חודשים בהם הפכתי מהאדם האופטימי, מלא שמחת החיים, האסרטיבי, הפעיל והמצליחן שאני, לגופה. לכלום.
לא תפקדתי. ישנתי עם אמא שלי במיטה. לא הסכמתי לרגע להישאר לבד. לא אכלתי, לא ישנתי, להגיע לבד לשירותים או למקלחת היה בלתי אפשרי, שלא נדבר על לצאת מהבית.
לא היו התקפים. הייתה חרדה תמידית שלא הרפתה לרגע. לרגעים דריאליזציה. ובעיקר מחשבות לא פוסקות ולא נשלטות שיצאו מכל פרופורציה.
לקח המון זמן לשכנע אותי לקבל טיפול תרופתי.
והאמת? זה הציל אותי. התחלתי בפריזמה 20 מ"ג ועליתי בהדרגה ל40 מ"ג.
הרגשתי שקיבלתי את חיי בחזרה.
זה היה קצת כמו ללמוד ללכת מחדש.
5 שנים עברו מאז אותו התקף.
5 שנים טובות ורגועות בהן חייתי חיים מלאים ושלווים כמעט לחלוטין. נמנעתי ממספר דברים שפחדתי שעלולים להוות טריגר עבורי, כמו טיסות לחו"ל (הפחידה אותי עצם השהייה במקום רחוק ולא מוכר) כמו שינויים שרציתי אך פחדתי לעשות כמו להעתיק את מגוריי לתל אביב או לאילת, נמנעתי גם מסמים קלים למרות הסקרנות והרצון להתנסות.
אבל מעבר לכך, חיי היו טובים ומלאים. זוגיות, משפחה אוהבת, מעגל חברים רחב, עבודה מעולה.
לפני שבוע ימים בדיוק, זה תקף אותי. אחרי חמש שנים בהן לא היה לחוויה הנוראה בחיי שום זכר. כל השנים כאלה שהייתי בטוחה שעם הפריזמה שלי אני חסינה.
לא היו אירועים מקדימים שיכלו להוות טריגר, סתם עוד יום רגיל.
נזכרתי מיד שלפני כשלושה שבועות הייתי 4 ימים בלי הכדור. לא היה אותו באף בית מרקחת ונאלצתי לחפש מחוץ לעיר. האם 4 ימים הם מספיק זמן(אחרי 5 שנים עקביות) בשביל לעשות כזה נזק?
בשבוע האחרון מאז שזה קרה הספקתי לחוות את כל ההשלכות, הלחץ והסטרס שלא מרפה מהגוף, חוסר מנוחה, דריאליזציה לעתים, ובעיקר מחשבות.. מחשבות מחשבות .. לא ברור על מה. רק ברור לי שכל ההתמקדות, כל הריכוז, כל האנרגיה שלי בימים האחרונים מופנית לזה. לחרדה הזאת. וזה מפחיד אותי. אני פוחדת מהפחד. ופוחדת מזה שהחסינות שלי איננה. ולא יודעת איך ממשיכים מכאן ומאיפה מוצאים את הכוחות. ואיך מקבלים את החיים בחזרה. אני מתגעגעת לשיגרה שלי. השוחקת והמעייפת, לימים בהם לא התעסקתי אף לא לרגע במחשבות על חרדה. לקחתי את הכדור שלי כל בוקר אחרי האוכל כמעט על אוטומט, כמו ויטמינים. מבלי להשקיע בזה שום מחשבה חרדתית מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה לאחר שנים רגועות
ד''ר חיים היילפרין29/04/2017כפי שכתבתי כאן לא אחת, הטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ בחרדה, ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בתסמינים מחלה בפני עצמה במקום תגובה רגשית לגיטימית למצוקות אמיתיות) והתערבות שגויה (התמקדות בתסמינים ובהפחתת החרדה באמצעות תרופה במקום טיפול במוקדי המצוקה הראשוניים). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים - סמים יכולים לגרום לך לתחושת אופוריה גם תוך כדי נפילה מהמגדל ברמת-גן - הן אינן מטפלות בבעיות האוביקטיביות של חייך (ולכן עלולות גם לקבע אותן) ויש להן תופעות לוואי מזיקות. במילים אחרות, הטיפול התרופתי שהושיע אותך לכאורה לפני חמש שנים היה שגוי גם אז - במקום למנף את המצוקה הרגשית שחווית (קיצונית ככל שהייתה) לתהליך צמיחתי שהיה מלמד אותך להקשיב לרגשותיך ולתת מענים אמיתיים למצוקות האובייקטיביות של חייך, "טופלת" ע"י הכהיית רגשותיך באמצעים כימיים. למזלך, מגבלות הטיפול הזה כופות עליך כעת למצוא מחדש מענה למצוקה שלך, ואני מקווה שהפעם תנצלי את ההזדמנות לעבור את אותו תהליך צמיחתי שבין השאר יפטור אותך מהחרדות אחת ולתמיד. מניסיוני, במקרים כמו שלך די בפגישה או שתיים כדי להשיג הקלה משמעותית ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי במינון של קלונקסשואל25/04/2017
שלום. אני נוטל שנים טיפול משולב כנגד הפרעת פאניקה:
VIEPAX XR 150 MG +CLONEX 2 MG
עם שיפור סביר אך לא מלא.
נסיון להעלות מינון VIEPAX XR לא תרם.
הפסיכיאטר המליץ לעלות את ה-CLONEX ל-3 מ"ג לפני כשבועיים ומאז אני חש החמרה בחרדות והתקפי חרדה.
א. האם הגיוני שבאופן זמני ישנה הגברה בחרדות בשל השינוי במינון הקלונקס ממה שהגוף היה רגיל לקבל שנים?
ב. את הכדור אני לוקח בלילה לפני שינה.
יש עייפות כבדה מאוד בבוקר. האם העייפות תחלוף לאחר שהגוף יסתגל לכדור?
ג. איך מורדים חזרה ל-2 מ"ג באם העייפות לא תסתדר? והאם צפויה שוב החמרה עם שינוי המינון כלפי מטה? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינוי מינון
ד''ר אודי אורן05/05/2017שלום, אנא פנה לפסיכיאטר המטפל כדי לקבל תשובות מלאות על לשאלות ששאלת. לפי מיטב הבנתי התשובות לשתי השאלות הראשונות היא "כן" ולשלישית "כנראה שלא".
בכל מקרה אני רוצה להמליץ לך בחום לשקול שילוב של טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה עם הטיפול התרופתי. טיפולי EMDR ו-CBT הוכיחו יעילות גדולה.
בהצלחה, אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ממקומות סגורים ורחוקיםסיון24/04/2017
שלום.. רציתי להתייעץ לגבי חרדות שיש לי ממקומות סגורים ובזמן האחרון גם ממקומות רחוקים שאני נוסעת אליהם שלא קרובים לבית אני מתחילה להרגיש מוזר ורוצה כבר לחזור הביתה ? מה עושים במצב כזה מרגישה שאני הולכת למקומות ולא נהנית בהם..
אני בהיריון שבוע 18+2 תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות ממקומות סגורים ורחוקים
ד''ר חיים היילפרין25/04/2017...פונים לטיפול אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים כמו שלך די בשיחה אחת כדי לפתור את הבעיה. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות000000000000000000000000000000
סיון25/04/2017תודה על התשובה.. רכשתי את הספר להפחיד את הפחד המטפל בגישה הקוגניטיבית.. האם אתה חושב שהוא יוכל לעזור?
הוא עדיין לא הגיע אליי תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חרדות00...0
ד''ר חיים היילפרין26/04/2017איני מכיר את הספר אך הוא בהחלט עשוי לעזור. ואם לא, את תמיד יכולה לפנות לטיפול. מניסיוני, כאמור, במקרים כמו שלך די בשיחה אחת כדי לפתור את הבעיה. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ומחשבות שליליות בהריוןסיון18/04/2017
שלום... אני בהיריון בשבוע 17+3 וסובלת מחרדת נהיגה, חרדה חברתית, חרדה ממקומות סגורים, וחרדות נוספות, מחשבות שליליות רופאת המשפחה הפנתה אותי לפסיכאטרית שנתנה לי כדורים בשם סרנדה.. אך עדיין לא התחלתי לקחת אותם..
השאלה שלי היא כזאת האם כדורים אלו בעלות תופעות לוואי רבות או שזה באמת יכול לעזור לי.. אני מאוד מפחדת להתחיל לקחת כדורים.. אבל לא רואה פתרון אחר אודה לתשובה תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה בהריון
ד''ר חיים היילפרין19/04/2017הטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ בחרדות, ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בתסמינים מחלה בפני עצמה במקום תגובה רגשית לגיטימית למצוקות אמיתיות) והתערבות שגויה (התמקדות בתסמינים ובהפחתת החרדה באמצעות תרופה במקום טיפול במוקדי המצוקה הראשוניים). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן גם תופעות לוואי מזיקות (תוכלי לקרוא יותר על עמדתי כאן http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074 ). הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ומניסיוני, במקרים כמו שלך די בשתיים-שלוש שיחות כדי להשיג הקלה משמעותית ללא כל התערבות תרופתית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת שיקרה משהו להריוןדיאנה16/04/2017
שלום רב.
אני כותבת לך את ההודעה הזו עם דמעות בעיניים. פשוט הגעתי למצב שאני כבר מיואשת ( אין לי כל כוונה לפגוע בעצמי) אני בת 28 נשואה כבר חצי שנה בהריון כבר חודש חמישי. מחכה לבת. יש לי מקצוע, משפחה והרבה חברים טובים. אני בחורה בריאה וגם באתר ממשפחה מאוד עשירה ואני חיה ברמת חיים גבוהה. על פניו, חיים טובים. אבל, מאז שאני זוכרת את עצמי, בבית ספר, צבא, תיכון, אוניברסיטה- סבלתי מפחדים וחרדות. זה התחיל בפחדים קטנים כמו חרדה מבחינות, חרדה מלהישאר שבת בבסיס. אבל עם השנים, זה החריף בצורה נוראית. הפכתי להיפוכנודרית . למרות שאין מחלה שלא נבדקתי אליה וכמובן שהכל תקין. אני נמצאת בפחד נוראי כל הזמן. מפחדת לצאת לרחוב. אני בכלל בהלם שאני הצלחתי להתחתן, לנהל זוגיות. כמובן שבעלי לא יודע. הוא מבין שאני חרדתית אבל אין לו מושג עד כמה. אני מפחדת לצאת מהבית. מפחדת שאנשים פתאום ידקרו אותי עם מזרק לדוגמה, מפחדת שיקרה משהו להריון, כל הזמן רואה תככים ומזימות בכל דבר. לא נהנת מהחיים שלי. לפעמים אני מפחדת שפעם אולי אנסו אותי ואני לא זוכרת. דברים כאלו. וזה רק דוגמה . אני לא יכולה להגיד לך מאיפה זה בא. הייתה לי ילדות רגילה לחלוטין. לא עברתי חלילה תקיפה או התעללות. במהלך השנים ניסיתי טיפולים נפשיים והייתה תקופה שלקחתי ציפרלקס. הכל לא עזר. עכשיו כאשר אני עומדת להיות אמא, לא הייתי רוצה שהבת שלי תהיה כמוני. ואין לי מושג מה לעשות מלבד להעביר את החיים שלי יום אחרי יום ולקוות שיהיה בסדר. אשמח לדעתך. חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות, פחדים וכל השאר
ד''ר חיים היילפרין17/04/2017דעתי (בקצרה המתחייבת) היא שבבית הנורמטיבי בו גדלת - כמו במרבית הבתים - לא היה מקובל לבטא כאב ופחד בגלוי (וקרוב לוודאי שגם אצלכם, כמו אצל מרבית עם ישראל, היה לא מעט כאב ופחד מתחת לנורמטיביות ולעושר). וכך קרה שילדה בריאה לחלוטין המתמודדת עם מצוקות לגיטימיות לגמרי, גדלה לראות בתחושות הלא נעימות האלה בעיות בפני עצמן ולקרוא להן חרדה והיפוכונדריה. איך תוכלי לההנות מהחיים אם אינך יודעת לכאוב, לפחד, לכעוס? את אדם בריא שחונך - במובן העמוק של המילה חינוך - באופן שגוי. אינך צריכה טיפול או תרופות אלא להתבגר, לעבור תהליך צמיחתי שבמסגרתו תלמדי להתחבר לרגשות שלך בממשק רחב (ולא רק דרך הפריזמה של החרדה) ולחיות נכון. עד כמה שקשה להאמין, את התובנות הדרושות למהפיכה שכזו ניתן להעביר בפגישה או שתיים - זה לא לוקח הרבה זמן להראות למישהו ששתיים ועוד שתיים הם ארבע, ולא חמש כמו שלימדו אותו בבית - ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מוכר הפחד chirophobiaנתן12/04/2017
בגיל 8 בערך חוויתי טראומה ממש, הייתי בכיתה ב ובשיעור התעמלות היינו צריכים לרוץ סביב הבנין,,בשלב מסויים חשתי תחושה מוזרה ביד שמאל שלי והפסקתי את הריצה.
ביקשתי להשתחרר הביתה כאשר אני מחזיק אותה כאילו עברה נקע או משהו.
אבא שלי לקח אותי אליו והרגיע אותי.
תקופה מסויימת הסתובבתי עם ידיים בכיסים.
איכשהו זה עבר לי.
עברו 40 שנים מאז.
בחודש האחרון, בזמן נסיעה לא חשתי את יד שמאל והזכרון מגיל יחדות היכה בי.
מאז יש לי פחד ממשי מהידיים שלי.
קראתי (לצערי מידע רק באנגליתז) על פוביה בשם chirophobia. מסתבר שיש אנשים שמפחדים בכלל מידיים,,גם של אחרים (לא המקרה שלי) מאז אני בדיכאון נוראי ומתעורר בבהלה בלילה, כל לילה.
חוויתי משבר פרידה לאחרונה בפרק ב.
מה קורה לי? מישהו נתקל בתופעה דומה.
אשמח למענה מהמומחים תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
chirophobia
ד''ר חיים היילפרין13/04/2017יש פוביות כמעט מכל דבר, כשברוב המקרים - כמו גם במקרה שלך - הפוביה הספציפית היא רק convenient focus (מוקד נוח, בתרגום מילולי) לתיעול רגשות לא נעימים ממוקדי מצוקה ראשוניים (במקרה שלך, כמו משבר הפרידה שעברת לאחרונה). במילים אחרות, הכל בסדר עם הידיים שלך, וכל התחושות הקשות (הדיכאון הנוראי וההתעוררות בבהלה בלילה) הן לא יותר ממצוקה קיצונית אך לגיטימית, טבעית, בריאה ומובנת בנסיבות חייך (אף שאינך יודע איך לנהוג בה). זה לא אומר שאתה צריך לסבול לבד - גש למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה, רצוי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרה שלך די בשיחה אחת או שתיים כדי להקל עליך משמעותית. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך, המשך שאלה
נתן13/04/2017השאלה אםמזה נורמלי והאם מספיק שפסיכולוג יראה אותי או שזה דבר שכבר מצריך טיפול תרופתי? גם החוויה בגיל 8 לא היתה ממש נורמלית ורק כשבגרתי הייתי מזועזע שחוויתי בכלל דבר כזה.
היום אני מרגיש כאילו הידיים זרות לי, זו תחושה מאיימת ומפחידה בטירוף.
כל פעולה שאני עושה עם הידיים נותנת לי תחושה מוזרה,,בעיקר בזמן מקלחת שם אני חשוף לגמרי.
זה מרגיש לי לא נורמלי בעליל.
זה פוגע לי בעבודה ובאיכות חיי ממש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך תשובה
ד''ר חיים היילפרין15/04/2017אין ספק שאתה במצוקה, נתן, ושהדבר פוגע מאד בעבודה ובאיכות חייך - ומכאן הצעתי שתיגש לטיפול. לגבי תרופות, כדאי שתדע שהטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ בחרדה, ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בתסמינים מחלה בפני עצמה במקום תגובה רגשית לגיטימית למצוקות אמיתיות) והתערבות שגויה (התמקדות בתסמינים ובהפחתת החרדה באמצעות תרופה במקום טיפול במוקדי המצוקה הראשוניים). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן גם תופעות לוואי מזיקות (תוכל לקרוא יותר על עמדתי כאן - http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074). הטיפול המומלץ, כאמור, הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ומניסיוני, במקרים כמו שלך די בשיחה אחת או שתיים כדי להשיג הקלה משמעותית, ללא כל התערבות תרופתית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)