פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• קבלת מידע על כדור-ואלפורל-----
    אנונימי
    02/06/2016

שלום,
    מקריאה באינטרנט הבנתי שהכדור במקורו מטפל בבעיות אפלפסיה, אך משתמשים בו גם לטיפול באנשים הסובלים ממאניה-דפרסיה.
    שאלתי היא כזו- האם הכדור מיועד גם לאנשים שסובלים מחרדות? או רק למי שסובל ממאניה-דפרסיה?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קבלת מידע על כדור-ואלפורל----- - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    04/06/2016

ואלפורל אינו מיועד לטיפול בחרדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה לגבי אימון ספורט לאחר חרדה נמשכת
    דורית
    01/06/2016

שלום,
    אני בת 31 שומרת על אורח חיים בריא.
    ביום אחד בהיר נוכחתי להכיר חרדה שמאז הולכת וחוזרת.
    החרדה היתה באה לידי ביטוי בכאבים בחזה, קוצר נשימה, סחרחורות, הרגשה כללית לא טובה . הרגשה שעוד שניה אני חוטפת התקף לב.
    עד גיל 30 ללא החרדה הייתי עושה אימוני ספורט אינטנסיבים ללא פחדים שחס וחלילה אחטוף התקף לב.
    והייתה לי רמת סיבולת לב ריאה מצויינת. רצתי בתחרויות של 10 ק"מ בכיף. מהחרדה אני מרגישה שאני מפחדת לעשות ספורט. הסיבה לפחד זה בגלל שכשאני עושה ספורט ולו הכי קליל(הליכה) אני מרגישה כל הזמן צורך לפהק, הפיהוק גורם לי להקלה. זה קורה באימון בחדר כושר
    וזה קורה גם ללא מאמץ מיוחד.
    בגלל החרדות שלי הלכתי לעשות בדיקות אק"ג במאמץ ובמנוחה. נמצא תקין.
    אני לא יודעת אם הפיהוקים האלה זה בגלל סיבה מיוחדת או שזה הרגל שחוזר על עצמו בגלל תחושת ההקלה של אחרי פיהוק. אופציה של עייפות לא נראת לי הגיונית כי אני מפהקת כל 2 דקות.
    אודה לעצתכם מה הכי נכון לעשות, אני מאוד רוצה לחזור להתאמן לפחות 3 פעמים בשבוע ולהרגיש רעננה אחרי אימון כמו שהרגשתי לפני שנחשפתי לחרדה ולא להרגיש סחוטה אחרי האימון.

סליחה מראש על החפירה ??
    ותודה על הסבלנות .
    דורית

הוספת תגובה

• חרדה לגבי אימון ספורט לאחר חרדה נמשכת - תגובה

ד''ר אודי אורן
    02/06/2016

לדורית שלום,
    בהנחה שכל הבדיקות שלך תקינות ברור שהבעיה היא בעיית חרדה.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד חרדות כמו EMDR או CBT.
    לטיפול כזה יכולה להיות השפעה חיובית ביותר על מצבך הנפשי/פיזי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לחרדות כתוצאה מצינטור
    יחיאל
    31/05/2016

הניורולוג נתן לי כדור נגד חוסר האי איזון ושווי משקל .
    משהו קל..בטענה שמערכת השווי משקל נפגעה.
    למרות שכל הבדיקות הראו שהכל תקין.
    האם לקחת אותו על מנת שימנע לי את החוסר איזון הזה.
    או שזה כבר קשור למחשבות הטורדניות שאני חווה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לחרדות כתוצאה מצינטור - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/06/2016

אם הנוירולוג נתן, קח אותו ע"פ המלצתו (גם אם זה קשור למחשבות הטורדניות) והפסק אותו רק לפי המלצתו. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שקט חרדות והפחתת מינון לוסטרל
    יעל
    31/05/2016

שלום.
    בגלל תסמונת קדם וסתית לקחתי לוסטרל במינון של 200 מג. בגלל העובדה שהכדור לא עזר לבעיה הורדתי מינון בהדרגתיות והיום אני לוקחת 100 מג . עם הורדת המינון התחלתי להרגיש אי שקט תמידי . הרבה חרדות. עברו כבר כמה שבועות מאז התחלתי לקחת 100 מג . כל הפחתת המינון התחלתי לפני מס חודשים . האם יכול להיות שהתחושות של חוסר השקט והחרדות הן בגלל הפחתת המינון ואם הזמן יעלמו או שכדאי לעולת בחזרה את המינון על מנת להפחית את החרדות? כמובן שאלך לרופא המטפל אבל מעוניינת גם לשמוע את דעתך
    תודה מראש

הוספת תגובה

• חוסר שקט חרדות והפחתת מינון לוסטרל - תגובה

ד''ר אודי אורן
    31/05/2016

ליעל שלום,
    אני משער שלשינוי התרופתי יש השפעה על הופעת הסימפטומים.
    איני ממליץ לך לא לשנות מינונים בשום כיוון ללא ליווי רפואי.
    אני ממליץ לך לשקול טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT שעשוי לעזור לך הן עם החרדה והן עם הסימפטומים הגופניים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת חוסר יציבות ופחד ליפול בעמידה לאחר צינטור
    יחיאל
    30/05/2016

בן 40 ..לאחר פעולת צריבה בלב עקב דופק מהיר.
    בעקבות מום מולד שהיה ידוע ..תקנתי גם דלף באזור החדרים.
    מאז מחשבות של פחד והרגשה שמשהו לא תקין. חוסר יציבות כאבי ראש מיגרנות קשות.
    בשבוע האחרון בכלל לא מתפקד.
    הייתי במספר פגישות cbt .עזר במקצת. ואחר שהפסקתי חזרו לי הסחרחורות ותחושת הפחד.
    ct ראש mriתקינים. לחץ דם תקין וכל בדיקות דם תקינות

האם יכול להיות ששוב אני בסטרטס שמתבטא מרגע שאני קם ועד שיישן

הוספת תגובה

• תחושת חוסר יציבות ופחד ליפול בעמידה לאחר צינטור - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    31/05/2016

אין ספק שאתה בסטרס פוסט-טראומתי כתוצאה מהפרוצדורות שעברת בליבך והאיום על חייך. תרגיש הרבה יותר טוב אם תפעל בכמה מישורים, החל בהפנמת העובדה שאתה דווקא אדם בריא הרבה יותר עכשיו, אחרי הפרוצדורה, וכלה בהטמעת סגנון חיים בריא יותר הכולל פעילות גופנית על בסיס יומיומי (עצימה במסגרת המגבלות הרפואיות, אם בכלל יש כאלה), הרפייה וכד'. פסיכולוג קליני יכול ללוות ולכוון אותך בתהליך זה, בנוסף להקניית טכניקות CBT ואחרות להורדת החרדה והלחץ. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת מידע נוסף על וולטראל
    יוסי
    25/05/2016

שלום,
    האם ידוע לכם על כדור בשם וולטראל( volteral יכול להיות שטעיתי באיות..
    האם הוא מוכר ?ולמה הוא משמש?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קבלת מידע נוסף על וולטראל

הוספת תגובה

• קבלת מידע נוסף על וולטראל - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/06/2016

איני מכיר כדור בשם זה. ישנו כדור בשם דומה המוכר בארץ יותר כוולטרן, משכך דלקת וכאבים לא סטרואידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד לילה ללא שינה עם המון מחשבות מפחידות ומלחיצות
    shaicam
    25/05/2016

עוד לילה בלי שינה עוד לילה של חרדות .
    עוד לילה של נזיפה מההורים שאני לא עושה כלום עם החיים שלי... ושאני יגמור לא טוב.. ושייגמר לי הזמן

הם לא מבינים אותי... אין לי כוחות נפשיים.
    חושבים שאני עושה הצגות בשביל לא לעבוד.
    דיייי אני מרגיש שאני נגמר כבר.
    מחשבות שליליות
    חושב שהגעתי לסוף החיים שלי.
    הזמן נגמר לי.
    מרגיש לא טוב

הוספת תגובה

• עוד לילה ללא שינה עם המון מחשבות מפחידות ומלחיצות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    31/05/2016

לשי שלום,
    נראה לי על פי מה שכתבת שטיפול פסיכולוגי עשוי לעזור לך להתמודד עם הקשיים איתם אתה מתמודד.
    ממליץ לך לפנות לטיפול CBT או טיפול EMDR .
    יש לך אפשרות לקבל עזרה ולזוז קדימה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה כללית
    מתן
    22/05/2016

היי
    בן 26 בריא.
    אני סובל כבר שנתיים כל יום מסחרחורות (לא שהחדר מסתובב) אלא תחושה של חוסר יציבות, כאילו אני שט -מרחף.
    במהלך היום אני מדבר מהר ובולע מילים,
    אני מרגיש חולשה ברגליים, כובש בראש וכל זה בנוסף לחוסר יציבות.
    ביצעתי ct מח פעמיים שיצא תקין , בדיקות דם שגם יצאו תקינות.
    הרופא שלח אותי לפסיכאטר אשר רשם לי ציפרלקס 10 מג מכיוון שלא היה שיפור העלה לי ל15 מג ועכשיו ל20 מג אך עדיין אין שיפור.
    אני נוטל את הכדורים כבר 3 חודשים אך ללא הטבה.
    השאלות שלי:
    האם הגיוני שאין עדיין הטבה עם הכדורים?
    האם הגיוני להרגיש את כל התופעות האלה ולייחס את זה לחרדה ומתח?
    האם מכיוון שהטיפול התרופתי אינו עוזר לי אכן ובכלל לא מדובר על חרדה אלא על משהו חמור יותר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת חרדה כללית

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה כללית - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    23/05/2016

מאחר ועברת בדיקות רפואיות מקיפות והתופעות מהן אתה סובל הן תסמינים קלאסיים של חרדה, אין שום סיבה להניח "משהו חמור יותר" וזה לגמרי הגיוני לייחס אותן לחרדה ומתח. אין זה מפתיע שהתרופות לא עזרו לך וחבל שפנית מלכתחילה לטיפול תרופתי - תרופות אינן הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה ומשלבות תפיסה שגויה והתערבות שגויה (התמקדות בתסמינים ובהפחתת החרדה במקום טיפול במוקדי המצוקה הראשוניים). למרות שהטיפול התרופתי עשוי להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הוא אינו מטפל בשורשי הבעיה (ולכן עלול גם לקבע אותה) ויש לו גם תופעות לוואי מזיקות. (תוכל לקרוא יותר על עמדתי [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].) הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, ברוב המקרים די במספר מצומצם של שיחות כדי להשיג הקלה משמעותית, ללא כל התערבות תרופתית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ממצב בריאות מזה כשנה ונימולים בגוף
    ליהי
    19/05/2016

שלום אני בת 24 בשנה האחרונה אני סובלת מפחדים וחרדות לא מוסברים הנוגעים למצב הבריאותי שלי.
    זה התחיל לפני כשנה מכאבי בטן לאחר שהרופא עשה בירור נמצא כי הכל בסדר. אך כניראה שנקלעתי למצב בו כל שבוע כואב לי משהו אחר. וכל שבוע הולכת לבדיקות שכולן יוצאות תקינות. לפני חודש עשו לי בפעם החמישית השנה בדיקות דם כלליות, ספירה, כימיה, בלוטת התריס, תפקודי כליות וכו.
    בחודשיים האחרונים אני סובלות מכאבי רגליים ונימולים ברגלים ובידיים הייתי אצל נויורולוג שמבדיקה שגרתית טען שהכל בסדר הכאבי בעצמות והנימולים המשיכו והרופא משפחה שלח אותי לבדיקות ראומטולוגיות שיוצאו גם הן תקינות.והייתי גם בבדיקה אצל נויורולוג שטען שהכל בסדר. אני חסרת אונים האם נימולים, זרמים ברגלים ובאצבעות הידיים הן תופעות של חרדה, מתח נפשי וכו? היו לי מספר פעמים התקפי חרדה שכללו לחץ בחזה, תחושת חנק ורצון להקיא ועברו. אני לוקחת טיפות ולריאן להרגעה זה עוזר לי אבל לא מפסיק את הנימולים. האם זה מחרדה או שבאמת ישנה איזושהי מחלה נויורלוגית?
    יש לציין כי גם המחזור הפסיק לי ובדיקות אצל רופא נשים נאמר שהכל תקין. הייתי אצל תזונאית התחלתי לאכול ואין עלייה במשקל.
    אין יום שאני לא חושבת על המצב הבריאות שלי ואני כבר לא מסוגלת לעשות כלום, ללמוד, לעבוד שום דבר לא נרדמת בלילה בבית רק אצל החבר או שמישהו ישן איתי. לא מסוגלת להיות בבית יותר משעה אז הולכת לקניון ומטיילת כל היום. מה לעשות ומה זה הנימולים?????
    תודה

הוספת תגובה

• חרדות ממצב בריאות מזה כשנה ונימולים בגוף - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/05/2016

שלום ליהי,
    נראה לי שעשית מספיק בדיקות רפואיות/פיזיות כך שאת יכולה לפנות לכיוון אחר כדי להתמודד עם הסימפטומים שלך.
    נימולים הם תופעת חרדה שכיחה ממש כמו שאר הסימפטומים שאת מתארת.
    אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד חרדה כמו EMDR או CBT שעשוי לעזור לך להפחית ואולי אף להעלים את הסימפטומים מהם את סובלת.
    אין סיבה שתמשיכי לסבול.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ממצב בריאות מזה כשנה ונימולים בגוף - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/05/2016

שלום ליהי,
    נראה לי שעשית מספיק בדיקות רפואיות/פיזיות כך שאת יכולה לפנות לכיוון אחר כדי להתמודד עם הסימפטומים שלך.
    נימולים הם תופעת חרדה שכיחה ממש כמו שאר הסימפטומים שאת מתארת.
    אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד חרדה כמו EMDR או CBT שעשוי לעזור לך להפחית ואולי אף להעלים את הסימפטומים מהם את סובלת.
    אין סיבה שתמשיכי לסבול.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכול יותר עם הסבל הזה אין לי מפלט ואף איש
    shaicam
    16/05/2016

אני. לא עובד כבר שנה.. לאחר שהיתפטרתי ממקום עבודה לאחר 4 שנים.
    במקום עבודה לא יכולתי להיות אפילו שנייה.
    וניתקעתי שם 4 שנים.
    אני מרגיש מצולק נפשית.
    ללא ביטחון עצמי. וערך
    רוב היום אני בחדר ישן.
    השמנתי המון.
    התקפי החרדה חזרו ו בגדול.
    אין לי מעש.
    מרגיש אומלל ובלי תכלית.
    אין לי במה להאחז ולקום בבוקר.
    אני גר עם אמא לבד. והיא שבורה מזה.

הוספת תגובה

• לא יכול יותר עם הסבל הזה אין לי מפלט ואף איש - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    19/05/2016

צר לי לשמוע על מצוקתך, שי. ניתן בהחלט לעזור לך, אם רק תבקש - אתה יכול לקבל טיפול אמבולטורי חינם במרכזים לבריאות הנפש או, בסבסוד ניכר, בכל אחת מקופות החולים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ודאגות-תוספי תזונה טבעיים או כדורים ?
    שמוליק
    13/05/2016

שלום
    בחודש האחרון התחלתי לדאוג באופן מוגזם מהרגיל לכל דבר בחיי וזה הכניס אותי לחרדות
    ולבעיות שינה לא קלות כגון: קושי להרדם ואם כבר מצליח להרדם אז זה רק לשעתיים שלש.
    קבלתי מהרופאה סירקדין 2 מג וכן אמביין 12.5 מג.כדור אחד ליום לפני השינה.זה עוזר לי לישון טוב,אך קם עייף וחלש.
    מאחר וחששתי להתמכר לכדור השינה התחלתי לחפש אלטרנטיבות טבעיות כגון תוספי תזונה.
    התחלתי לקחת לאחרונה: ויטמין בי קומפלקס-50. פרוביוטיק,מגנוקס 520,גאבה 750 מג,סאם-אי 400 מג.
    אגב אני לוקח בשנים האחרונות ויטמין B12 וויטמין D.
    שאלתי האם התוספים הללו לא מתנגשים עם הסירקדין והאמביין? והאם יש סכנה או איסור לקחתם במקביל ללקיחת הכדורים?
    האם תוספי התזונה הנל יעילים? טובים ומולצים יותר מהסירקדין [מלטונין] והאמביין?
    האם RHODIOLA ROOT + ASHWAGANDHA מומלצים וטובים יותר מהתוספים הנל? והאם מותר לקחת את כל הנל ביחד???
    המון תודות
    אשצח לתשובה מהירה
    שמוליק

הוספת תגובה

• חרדות ודאגות-תוספי תזונה טבעיים או כדורים ? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    13/05/2016

לשמוליק שלום,
    איני יכול לתת לך תשובות לגבי התרופות. אנא התייעץ עם הרופאה שלך.
    ברור כי הרופאה שלך נתנה לך תרופות להתמודדות עם הסימפטומים אבל היא אינה מתייחסת למקור הבעיה.
    אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות כמו EMDR או CBT.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירוע שקרה לפני 4 שנים ועדיין משפיע
    אני
    12/05/2016

שלום,
    לפני 4 שנים עברתי תאונת דרכים, לא הרגשתי שקרה משהו מיוחד, לא התייחסתי לזה יותר מידי והמשכתי הלאה. אחרי שבועיים בערך התחילו לי בחילות ולא הצלחתי ממש לאכול. בהתחלה לא התייחסתי לזה יותר מידי, חשבתי שזה איזה וירוס וזה יעבור. אבל זה לא עבר, זה רק התחזק והתחזק והתחלתי ללכת לרופאים שגם לא גילו מה זה והכל יצא תקין, ואז הלחץ התגבר, וניהיה מן מעגל כזה של הדרדרות שנמשך כמה חודשים, שעברתי המון בדיקות וירדתי המון במשקל, והתחילו לי גם פחדים בשלב מסויים, שזה לא עובר ורק מדרדר ואף אחד לא מצליח להבין מה יש לי וזה לא יעבור כבר. הרגשתי מאוד מפוחד וחסר אונים. מאז הדברים עברו, והמצב שלי השתפר מאוד ואני מתפקד. הבעיה שאני מרגיש כאילו הגוף שלי והראש שלי נשארו מאז במצב של "לשרוד", הכוונה שאני מרגיש עדיין שהגוף והשרירים עדיין מכווצים מאז, הראש כל הזמן מתעסק במחשבות וגורם לדברים להראות פחות כפיים ויותר מסוכנים, ושדברים לא יהיו בסדר, ושדברים לא יסתדרו, וגורם לי להרגיש מנותק מהכל ולהתעסק במחשבות, ולנסות להבין מה קרה אז באותה תקופה ואיך אני פותר את מה שקורה היום. וזה מאוד מפריע לי שזה לא עובר וכל הזמן הראש מציק לי, כאילו הוא עדיין מנסה לגרום לי לחשוב שמשהו לא בסדר בשביל לנסות להציל אותי וזה לא עובר!
    בימים האחרונים החלטתי שאני מתעסק בחיים שלי עצמם במה שקורה סביבי, ולא במחשבות עצמן, לא מתעלם מהן, פשוט מתעסק בחיים שלי ולא בהן.
    חלק מהזמן אני מרגיש שזה טוב, וחלק מהזמן אני מרגיש שזה משתלט עליי וקשה לי להתרכז, להנות ולחשוב, ומתחיל לכאוב לי הראש ובחילה מרגיש כאילו אני בגמילה ממש מהמחשבות?
    זה הגיוני מה שאני מרגיש? זה באמת יעזור לי?
    תודה רבה !

הוספת תגובה

• אירוע שקרה לפני 4 שנים ועדיין משפיע - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/05/2016

אתה סובל מתסמינים מובהקים של חרדה, קרוב לוודאי פוסט טראומתית עקב התאונה. חבל שאתה סובל כבר כמה שנים במקום לפנות לעזרה מקצועית מפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. ככל שהחרדה מקורה בתאונה, אתה יכול עדיין לתבוע את חברת הביטוח ולקבל פיצויים משמעותיים, כולל את עלות הטיפול הפסיכולוגי לו תזדקק כדי לשים את הפרשה מאחוריך. צור איתי קשר אם תרצה פרטים נוספים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת ונלאפקסין XR במקום VIEPAX XR
    דניאל
    08/05/2016

שלום.אני בן 33 ובשל הפרעת חרדה מתמשכת אני מטופל מזה כשנה וחצי בכדורים:

CLONEX 2 MG
    VIEPAX XR 150 MG

ישנו שיפור מסוים המאפשר לי לנהל אורח חיים סביר ותקין.
    יחד עם זאת ישנו חוסר שקט וצרבת.

ניסיון להעלות במינון הויפאקס לא הביא תועלת וגרם לתופעות לוואי לא נסבלות.
    בפעם האחרונה בהגיעי לקנות את הויפאקס בשל מחסור במלאי נמכר לי ונלאפקסין XR טבע. החלטתי לנסות ולראות אם זה אולי יפתור לי את הבעיה של החוסר שקט והצרבת אותה אני חש עם הויפאקס.
    מזה 6 שבועות שאני לוקח את הונלאפקסין XR ואני ממש מרגיש שהחרדה מרימה ראש שוב (אין צרבת אגב).
    האם יש להמתין בסבלנות 8 עד 12 שבועות עד לבחינת השפעת התרופה עלי? או שמומלץ לחזור כבר עכשיו לויפאקס XR שהשפעתו כפי שציינתי היא סבירה?

הוספת תגובה

• השפעת ונלאפקסין XR במקום VIEPAX XR - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    09/05/2016

ונלפקסין הוא החומר הפעיל בתרופה ויאפקס (המוכרת גם כאפקסור), כך שמדובר למעשה באותו כדור (רק מיצרנית אחרת) ואינך אמור לחוש שינוי של ממש. בנסיבות אלה מובן שאינך צריך לחכות חודשים כדי לבחון את השפעת התרופה החדשה - מדובר כאמור באותה תרופה ממש - ובאותה מידה אתה חופשי לחזור לויאפקס, אם זה מרגיש לך יותר טוב. בכל מקרה כדאי שתדע שהטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה (או דיכאון) ומשלב תפיסה שגויה והתערבות שגויה (התמקדות בתסמינים ובהפחתת החרדה במקום טיפול במוקדי המצוקה הראשוניים ובהתמודדות עם דפוס ההימנעות הנגזר מהחרדה). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן גם תופעות לוואי מזיקות. (תוכל לקרוא יותר על עמדתי [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].) הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, ברוב המקרים די במספר מצומצם של שיחות כדי להשיג הקלה משמעותית, ללא כל התערבות תרופתית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות חוזרות מחשבות לא טובות אל מחלות לא טובות - התייעצות
    לילי
    07/05/2016

אני סבלתי לפני 12 שנה מחרדות וטופלתי בפאקסט. 

התרופה עזרה ולקחתי אותה במשך שנתיים. 

עכשיו החרדות חוזרות. אני מדמיינת אצלי מחלות קשות ומחשבות כל הזמן, סבל נוראי! לא רוצה להגיע שוב לתרופות. 

אולי מישהו מכיר מניסיון אישי פסיכולוג טוב שכן עזר, או מישהו שמטפל בSbt ? מחפשת באזור נתניה והסביבה.

תודה

הוספת תגובה

• חרדות חוזרות מחשבות לא טובות אל מחלות לא טובות - התייעצות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/05/2016

שלום לילי,
    ההחלטה שלך לפנות לנסות טיפול פסיכולוגי היא ההחלטה הנכונה.
    את יכולה לחפש מטפלי CBT באתר איטה ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות בבחור צעיר החסר מוטבציה לטיפול
    שרון
    07/05/2016

שלום רב.בני בן 19.בחור חכם,יצירתי ורגיש.סובל החל מתחילת גיל ההתבגרות מרפרטואר רחב של חרדות,מחשבות אובסיסיביות ופוביות אשר שיבשו לחלוטין את חייו..אובחן בשנה שעברה כבעל הפרעת אישיות נמנעת.עבר כבר מספר סבבים של טיפול פסיכולוגי וכן פסכיאטרי ללא הטבה.נכון לעתה הוא שוחרר מהצבא,לא עובד ולא לומד,למרות שמקדיש שעות רבות לקריאה וסקרן לגבי תחומי דעת רבים,ללא שום חברים כתוצאה מחרדה חברתית עמוקה שהחמירה בשנתיים האחרונות עד כדי ניתוקו מהעולם הסובב.יש לציין שלמרות האינטלגנציה הגבוהה מאוד שלו יש לו תובנה דלה מאוד של מצבו ואפס מוטיבציה לשינוי.מסרב בתוקף לנסות עוד פעם להגיע לטיפול.כמובן שהוא מדוכא מאוד מהמצב אך חש שאין לו שום כוחות לחולל שינוי.אשמח לחוות דעתך מה האסטרטגיה הנכונה לפעול מולו.לא ניתן להכריח אותו להגיע לטיפול,האם יש לקוות שבשלב כלשהוא תתעורר בו מודעות למצבו? שיתייאש כל כך עד שיהיה נכון לקחת אחריות על מצבו? האם טיפול פסכיאטרי נכון יכול אולי להוריד את רמות החרדה הבלתי נסבלת שהוא מצוי בה ע"מ לאפשר לו להיכנס לטיפו פסיכולוגי?

הוספת תגובה

• חרדות בבחור צעיר החסר מוטבציה לטיפול - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/05/2016

שלום שרון
    כמה מצער לשמוע על מצבו של בנך. כואב הלב.
    בשלב הנוכחי הייתי מציע לך להישאר בקשר עם הפסיכיאטר והפסיכולוג של בנך.
    אני חושב שבנך צריך להיות במעקב פסיכיאטרי כדי לוודא שאין התדרדרות במצבו והדבר יכול להתבצע דרך דיווח שלך לפסיכיאטר.
    אני חושב שהוא חייב להגיע לטיפול פסיכולוגי והדרך לשם עוברת דרך הדרכת הורים ומעקב אחרי הקשר ביניכם. גם פעולה זו יכולה להתבצע דרך דיווח שלך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה