מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוגה דיסוציאטיביתארנון23/01/2011
שלום,
הפנו אותי לפורום הזה מן הפורום שעוסק בהפרעות זיכרון, מאחר והפרעה דיסוציאטיבית מקורה בחרדה.
אני מעוניין לחקור את הנושא של פוגה דיסוציאטיבית שזה מצב של אבדן זיכרון זמני או קבוע.
האם מישהו יכול לסייע לי בכך?
תודה,
ארנון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוגה דיסוציאטיבית - תגובה
ד''ר אודי אורן23/01/2011לארנון שלום,
אם מדובר בחקר מדעי, אני מציע להתחיל בויקיפדיה, בגוגל ובאתר ט.ד.י.
אם אתה מתעניין בטיפול, אתה מוזמן לפנות למטפל EMDR או מטפל אחר שמתמחה בטיפול בטראומה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותאנונימי22/01/2011
שלום,יש לי חרדות איומות ממחלות נפש.המחלה העיקרית שמפחידה אותי היא הסכיזופרניה.בעקבות קריאה מרובה בכל אתרי האינטרנט על כל סימפטומי המחלה וכו' התחלתי לדמיין את כל המחשבות הרשומות שם,מחשבות שווא.המחשבות הללו,על אף שאינן הגיוניות בעליל וחסרות בסיס מציאותי,מפחידות אותי מאוד וגורמות לי לאי שקט ולחרדה.מספיק שתקראו איזה מחשבות שווא יש וזה יספיק(מחשבות של שליטה,של רדיפה,של גדלות וכו').אני יודע שהמחשבות הללו אינן אמיתיות ואינן נכונות ולא יכולות להתקיים במציאות.
מה זה?זה יכול להיות רק חרדה?זה יכול להיות OCD?זה יכול לעבור באמצעות טיפול CBT וטיפול תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין23/01/2011אין שום קשר בין פחד ממחלת נפש למחלת נפש (כמו שאין קשר בין אדם הפוחד מסרטן לאדם החולה בסרטן - האחד ימיו ספורים והאחר, מפוחד ככל שיהיה, מאריך ימים). ההיפך, החולה בנפשו מאופיין בניתוק מהמציאות ואילו האדם החרד, בקצה השני של הרצף, "מחובר מדי" למציאות. מדובר בתסמין שכיח של חרדה (שאינו קשור ל-OCD) וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי יכול בהחלט לסייע לך להיפטר ממנה. מניסיוני די במספר פגישות מצומצם להקנות לך פרספקטיבה שונה בתכלית וטיפול תרופתי אינו נדרש כאן. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה,
אנונימי23/01/2011אבל הבעיה שלי היא שהמחשבות הללו עושות לי רע,גורמות לי להרגיש רע,על אף שאינן הגיוניות ולא יכולות להתקיים בחיים ובמציאות,אני עדיין מרגיש רע.וזה מה שאני מתכוון:למה אני מרגיש רע מדבר לא הגיוני שלא יכול להתקיים בעליל....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין24/01/2011עצם העובדה שהמחשבות הללו, לא הגיוניות ככל שיהיו, מעסיקות אותך עושה לך רע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה שלי מה זה אומר?
אנונימי24/01/2011הרי אני בטוח שכל בנאדם יכול עכשיו להתחיל לדמיין את המחשבות האלו,אבל אני גם יודע שלרבים זה לא יפריע.אז שאלתי היא למה לי זה כן מפריע?מה משהו בי לא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השאלה שלי מה זה אומר?
ד''ר חיים היילפרין25/01/2011אכן כן - הדבר היחיד ש"לא בסדר" במשוואה הזו הוא שזה מפריע לך. למה זה מפריע לך (ואיך להיפטר מזה) אוכל לפרט רק בשיחה בת שעה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי.אבל זה נקרא חרדה לכל דבר?
אנונימי25/01/2011אפילו שרע לי ממחשבות שרק חולי סכיזופרניה חושבים?
הבנתי.אבל זה נקרא חרדה לכל דבר? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין25/01/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל בסדר אצלך.. מותר לפחד
הדס27/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילהאוקסנה19/01/2011
שלום. אני אימא לילד פג שנולד במשקל 1600. היום הילד בן 4 וחצי שנים. עד גיל 3 שנים הילד היה בבית. הילד בשבילי הכול. הילד שנה שניה בגן ומה שקורה שבחזרה הילד אומר "רוצה לגן". לי מאוד קשה לשמוע זה כי בבית אני רועדת עליו, 24 שעות חושבת עליו מה לעשות שיהיה לו רק טוב. לא טוב לי לשמוע מילים שלו ואני לוקחת את זה קשה. תעזרו לי להבין מה זה, למה זה כל כך קשה לי לשמוע ממנו? והאם זה בסדר שהילד אומר לי מילים ככה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאילה - תגובה
ד''ר אודי אורן21/01/2011לאוקסנה שלום,
זה מצויין שהילד אוהב להיות בגן.
ברור שהמתח שאת מרגישה אינו משפיע לטובה.
אני ממליץ לך לפנות בהקדם לקבל הדרכת הורים אצל הפסיכולוגית של הגן ו/או אצל פסיכולוגית המתמחה בטיפול משפחתי.
נראה לי שהילד בסדר גמור, אבל חשוב שאת תטפלי בעצמך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון מלוחהמירי19/01/2011
שלום,
אני בת 44 נשואה + 2 טיפוס די דאגן וחרדתי כל הזמן המחשבות רצות קדימה רק מה יכול לקרות והפחד מדברים רעים כמו, מוות מחלות וכד' שמספרים לי על אנשים שאני מכירה שהם חולים במשהו נורא אני נכנסת לפחדים ולרחמים כלפי מי שחולה ו/או משפחתו שמאוד משפיעים על מצבי הרוח שלי מלווים אותי וגם תחושה שכלום לא שווה ואני לא מצליחה להנות מכלום.
לפני כשבוע התחלתי להרגיש תחושה מאוד מוזרה לשון כאילו שיש מלח על הלשון והשפתיים תסמין שקשה מאוד לסבול אין טעם בפה רק טעם של מלח.
ניגשתי לנירולוג שאמר לי שזהו התקף חרדה וכדי שאקח אלטרולרט פעם ביום בשעות הערב
ולדעתו תוך תקופה קצרה תופעה זו תעבור ומצב הרוח ישתנה והחרדות ירדו מעט.
התייעצתי עם רופא המשפחה שאמר לי שזהו כדור חלש ולדעתו כדי שאקח רמוטיב פעמיים ביום בשעות הבוקר.
דיי התבלבלתי מה נכון לעשות איזה כדור יהיה יעיל יותר עבורי?
אשמח לשמוע דעה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לשון מלוחה - תגובה
ד''ר אודי אורן21/01/2011למירי שלום,
איני יכול לעזור לך לקבוע איזה כדור יהיה יותר יעיל, אבל ברור שכדאי שתתחילי לטפל הן בבעיה הכללית והן בבעיה הספציפית של הטעם המוזר. אני ממליץ לך לסמוך על הרופאים שלך. בנוסף אני רוצה להמליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
חבל שתמשיכי לסבול. טיפולים כאלו מצליחים לעזור לרוב הפונים בפרק זמן קצר יחסית.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שירישירי19/01/2011
שלום. אני בת57 רציתי להיתיעץ לגבי תופעה שנימשחת כבר 30 שנה אני כמה בללות בהתכפי פניקה כך היתה התשובה במכון השינה הרופא הימליץ לי על כדורי קלונקס ליפני
השינה אני לא שותה אותם ביגלל טופעות אני מפחדת אני בתוחה שיש כדורים אחרים כי אני לא יכולה להתכפים יותראני כמה אים דופק מהיר מאוד אני מפחדת לכבל התקף לב כי אני מבוגרת. השבועה כיבלתי תשובה של אקו לב MIL MR.TR הרופא אמר שיש לי אי ספיקת לב קלה וזה לא מסוכן.האים זה יכול להחמיר אני כבר לא צהירה עזרה בבקשה
שירי תודה מיראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שירי - תגובה
ד''ר אודי אורן21/01/2011שלום לשירי,
את סובלת מתופעת חרדה מוכרת של התקפי חרדה.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי. טיפול כזה עשוי לעזור לך בפרק זמן קצר יחסית.
טיפול תרופתי יכול לעזור, אך אני ממליץ לך להתחיל עם טיפול פסיכולוגי.
אין סיבה שתמשיכי לסבול. פני לטיפול. בגיע הזמן.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי מידת ההצלחה של הטיפולאנונימי18/01/2011
הקוגניטיבי התנהגותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מהי מידת ההצלחה של הטיפול - תגובה
ד''ר חיים היילפרין19/01/2011מידת ההצלחה של טיפול תלויה במספר רב של משתנים מעבר לשיטת הטיפול (כשהמשתנה המשפיע יותר הוא דווקא המטפל עצמו). עם זאת, מחקרים משווים מצאו שמבין השיטות השונות לטיפול בחרדה היה הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי היעיל ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת גוש בגרון שלא עוברתגיא18/01/2011
צורך לבלוע רוק כל הזמן..תחושה של משהו בגרון שנעלמת וחוזרת כל הזמן גם במצב רגוע בלי לחץ וחרדה..
איך אפשר לטפל בזה?אולי יש תרגילים מסויימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושת גוש בגרון שלא עוברת - תגובה
ד''ר חיים היילפרין19/01/2011בהנחה שנבדקת רפואית והכל בסדר, מקורה של התופעה הוא קרוב לודאי חרדתי (למרות שאתה עשוי שלא לשייך אותה לחרדה, כפי שכתבת). הטיפול המומלץ הוא טיפול שיחתי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בשיחות אלה תקבל פרספקטיבה חיונית על התופעה והנחיות (כולל תרגול) כיצד להיפטר ממנה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות מרובות סימפטומים.יעלטש17/01/2011
שלום רב וערב טוב.
שמי יעל (שם בדוי) ואני סובלת מחרדות במשך כ שנתיים,זה התחיל מסם הזייתי שגרם לי להתקף הראשון ונמשך עד עכשיו! החרדות מתבטאות בניתוק מהמציאות והרגשה שאני לא מכירה שום דבר שמסביבי ומלווה בפחדים ממחלות סופניות,מות ושיפגעו בי,או שיקרה משהו לימשהו אחר כגון: יתעלפו לידי או שאני יתעלף. ובפחד משיגעון.אני סובלת מאוד ותקועה בחיים שלי בצורה קשה ומדכא.
מישהו מבין אותי? מה עליי לעשות? האם זה הכול נובע מחרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות מרובות סימפטומים. - תגובה
ד''ר אודי אורן18/01/2011שלום רב,
לא מעט אנשים חווים התקף חרדה בעקבות שימוש בסמים.
מאז התפתחה אצלך - כמו שקורה אצל רבים - תופעה של התקפי חרדה חוזרים ונישנים.
להפרעת חרדה מסוג זה יש פתרון.
אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR ו/או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי. אלו שיטות ממוקדות היכולות להביא לשיפור משמעותי תוך פרק זמן לא ארוך.
לא פעם יש גם צורך בהתערבות תרופתית, אך ראשית אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות שלא מניחותאני17/01/2011
שלום
מזה תקופה ארוכה אני לא מפסיקה לחשוב מחשבות על מוות . מוות לי , מוות ליקירי וכל מיני דברים רעים אחרים שיכולים לקרות.
בד"כ מחשבות אלה עולות כשאני נוהגת ברכב( ואז אני לא מפסיקה לחשוב על כך שכל שנייה יכולה להתרחש תאונת דרכים) וכן בשעות הערב .
קצת רקע על עצמי - לפני כחודשיים עברתי ניתוח קצור קיבה , לאחר הניתוח היו לי התקפות חרדה ואף נטלתי לוריוון. בביה"ח הפסיכיאטר רשם לי קסנאקס לתקופה של שבועיים.
אכן התקפי החרדה חלפו אך אני מוצאת את עצמי מותשת ממחשבות חוזרות ונשנות על דברים רעים שיכולים לקרות לי ולילדיי חלילה.
אני ממש מותשת ומעוניינת לטפל בעצמי אך אני לא יודעת מאיפה להתחיל. איזה סוג טיפול? האם ליטול כדורים?
האם אתה יכול להמליץ על מטפל באיזור הצפון
ממש נמאס לי וזה פוגע במשפחתי ובבן זוגי היות והפכתי לאדם לא שמח ופחדן.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחשבות שלא מניחות - תגובה
ד''ר אודי אורן18/01/2011שלום רב,
למרות שאת מקבלת טיפול תרופתי שעוזר לך, הוא אינו מצליח להתמודד עם כל הסימפטומים החרדתיים מהם את סובלת.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי. שיטות טיפול אלו עוזרות לאנשים שחוו ארועים קשים וחרדות.
טיפול תרופתי נוסף עשוי לתרום גם כן.
תוכלי למצוא מטפלים באתר עמותת EMDR ישראל או אתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופהגיא16/01/2011
הרופא משפחה רשם לי fluoxetine HCL 20mg לטיפול בחרדות,מה דעתך על התרופה?האם יש משהו אחר שעדיף?
תרופה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין17/01/2011כן. הטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ להתקפי חרדה - התרופות מקלות את הסימפטומים אך אינן מקדמות את פתרון הבעיות שבבסיסם. עדיף טיפול פסיכולוגי (שיחתי) קצר מועד אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני טיפול שכזה יכול לפטור אותך מהחרדות בתוך מספר פגישות, ואשמח לעזור לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש באיזור הדרום
גיא17/01/2011פסיכולוג קליני המטפל בדבר?על מי אתה ממליץ?מה המחיר לפגישה?
האם יש באיזור הדרום - תגובה
ד''ר חיים היילפרין17/01/2011איני מכיר פסיכולוגים באיזור הדרום, ובכל מקרה, כמדיניות, אני מנוע מלהמליץ בפורום על מטפלים ספציפיים. תוכל אולי למצוא פסיכולוגים באיזור מגוריך באלפונים המקוונים של איט"ה ו-הפ"י. לגבי טיפול אצלי, מחיר פגישה וכו', צור איתי קשר טלפוני (ואגב, מגיעים אלי גם ממיתר, עומר ומצפה רמון...). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהשירי15/01/2011
שלום רב,
בעלי עבר התקף חרדה לפני כחצי שנה בזמן שהיה בעבודה. ההתקף לווה בתחושה של כמעט עילפון, הזעה, רעידות, כאבי ראש, קוצר נשימה. בבית החולים מצאו שהכל תקין מבחינה גופנית. הוא כבר לא עובר מאז ההתקף. במהלך חצי השנה האחרונה הוא עבר המון בדיקות וכולן הראו שהכל תקין.
אך עדיין הוא סובל מכאבי ראש, קשיי נשימה, רעידות בגוף, מצב רוח ירוד.
הלכנו למספר אנשי מקצוע לטפל בבעיית החרדה: נוירולוג, פסיכולוג קליני (רק 2 פגישות), רבנים, הומאופת (עדיין בטיפול). אני מאמינה שבעלי יכול לצאת מזה ללא עזרה של כדורים, אני מאמינה שעם תמיכה של הסביבה ואיש מקצוע - בעלי יחזור לאדם המאושר שהיה פעם. העניין הוא שהמשפחה של בעלי כל הזמן לוחצת לכיוון הכדורים והפסיכיאטריה. הדבר מחליש את בעלי ומבלבל אותו מאוד. כל פעם הם מעלים את נושא הכדורים גם כשהם רואים שיש התקדמות במצבו - ואז הם מחזירים אותו אחורה.
1. מה עליי לעשות כדי לנטרל את השפעתם?
2. אולי אני טועה ואני סתם נלחמת בכדורים ומתעקשת לעשות זאת בדרך שלי? אני מתחילה להרים ידיים ולתת להם לעשות מה שהם רוצים. העניין הוא שאני חיה איתו ואני צריכה להתמודד איתו ועם התופעות שיהיו לו עם הכדורים. הם זורקים את הפתרון ומשאירים אותי להתמודד עם כל ההשלכות.
3. מה לגבי צמחי באך? זה יכול לעזור?
תודה רבה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן15/01/2011לשירי שלום,
אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR ו/או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי. שיטות אלו הן שיטות ממוקדות בטיפול בחרדה, ויש סיכוי שתוך פרק זמן קצר בעלך ירגיש הקלה משמעותית. אם לא תהיה הקלה מספקת, שילוב של טיפול פסיכולוגי ממוקד וטיפול תרופתי עשוי להיות הנוסחה המנצחת. אין רע בטיפול תרופתי.
מבין כל אנשי המקצוע הייתי משאיר רק פסיכולוג ואולי גם פסיכיאטר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת בחינותגיא13/01/2011
האם יש כדור שיכול לטפל בזה?לחץ,הזעה,דופק מהיר ,קושי להתרכז ומחשבות סתמיות שעולות באמצע ומבזבזות זמן
האם ריטלין יכול לעזור?כי בעיות קשב וריכוז אין לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת בחינות - תגובה
ד''ר אודי אורן13/01/2011לדוד שלום,
הדרך להתמודד עם חרדת בחינות היא דרך טיפול פסיכולוגי ממוקד בשיטת EMDR או בשיטה התנהגותית - קוגניטיבית. אני ממליץ לך בחום ללכת בכיוון כזה מכיוון שהוא יעזור לך להתמודד עם חרדת הבחינות אחת ולתמיד.
טיפול תרופתי יוכל לעזור לך להיות רגוע בזמן מסויים אך המתח יחזור ברגע שהשפעת הכדור תחלוף. אם אתה סובל מחרדות שונות בנוסף לחרדת הבחינות אתה יכול לשקול שילוב של טיפול פסיכולוגי ותרופתי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון וחרדותרועי10/01/2011
שלום
שמי רועי וכבר כתבתי לכם בעבר .
בחודש וחצי האחרון קיימים אצלי התקפי חרדה ממש פחדים ,לחצים בחזה כאבי ראש במצח ובאחורי הראש וגם ישנו מצב כזה שאני יוצא מהבית והולך לחנות או משהו דומה אני נכנס למין הלם כזה ממש בוהה בדברים ולא מתרכז במה שהייתי צריך לעשות ונכנס ללחץ וממהר ללכת הביתה הרופא נתן לי כדור בשם ציפרלקס בעבר נטלתי פאקסט וזה עזר לי אחרי שלושה שבועות מה עלי לעשות לקחת את הציפרלקס או את הפאקסט ? האם מצב זה יכול לגרום לי להתקף לב או עילפון ? או אירוע מוחי? אני ממש מפחד מזה זה ממש משתק אותי מה עלי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיכאון וחרדות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/01/2011ראשית, הרגע - התקפי חרדה אינם יכולים לגרום להתקף לב, עילפון או אירוע מוחי. שנית, קח את הציפרלקס. שלישית, חבל שבכלל הלכת קודם לכיוון של תרופות - טיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ להתקפי חרדה (התרופות מקלות את הסימפטומים אך אינן מקדמות את פתרון הבעיות שבבסיסם) - הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) קצר מועד אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני טיפול שכזה יכול לפטור אותך מהחרדות בתוך מספר פגישות, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםעין10/01/2011
בני בן ה-19 סובל מפחדים הוא חושש שכל כאב הוא מחלה נוראה בבית הוא מרגיש יותר רגוע
פחדים - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/01/2011פני עם בנך לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מלידה-בבקשה עזרו ליקרן07/01/2011
שלום,
אני בשבוע 34 (ילד ראשון בעזרת ה')והתחילו לי חרדות קשות מפחדת מהלידה לא ישנה בלילות זה מטריד אותי.
כיצד אפשר להתגבר על זה ללא טיפול תרופתי?
לעזרתכם אודה
אלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה מלידה-בבקשה עזרו לי - תגובה
ד''ר אודי אורן07/01/2011לאלין שלום,
אני ממליץ שתפני לטיפול פסיכולוגי ממוקד שיוכל לעזור לך בפרק זמן קצר.
חפשי מטפל המתמחה ב- EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)