פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• מחשבות רעות
    אנונימי
    09/03/2011

שלום,יש לי מחשבות רעות.זה מתבטא בהרגשת פחד ובלחץ.המחשבות הרעות הן מחשבות שאני מדמיין כל מיני דברים בלתי-אפשריים,אבל מרגיש שמתחשק לי לעשות אותם.מחשבה רעה אחת היא למשל שאני כבר לא יהיה אני ואני בעצם אהיה בתוך גוף של מישהו אחר ואז אסתכל על עצמי או מחשבה שאני אצא מתוך הגוף שלי לראות את עצמי(ולפעמים אני מרגיש שמתחשק לי לראות איך זה וכאלה)וזה גורם לי לפחד מאוד.
    מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות רעות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות רעות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    14/03/2011

שלום רב,
    אין ספק שהמצב שאתה מתאר כרוך במצוקה משמעותית.
    ברור לי שכדאי לך לפנות לעזרה מקצועית של פסיכולוג או פסיכיאטר שישוחח איתך כדי להבין מה היא הבעיה שממנה אתה סובל. קשה לי מתוך מה שכתבת להגיע למסקנה חד משמעית על כך.
    לכל קופת חולים יש פסיכולוג/פסיכיאטר שאפשר לפנות אליו לשיחה אחת כדי לקבל חוות דעת ולהחליט על המשך הטיפול הנדרש.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ולחץ
    מירי
    09/03/2011

שלום
    אני צעירה בתחילת שנות ה20. יש חרדת בחינות ושאני נמצאת ממש בלחץ מבחינה, כי אני מפחדת מאוד מהכישלון. ותמיד הוצאתי ציונים נמוכים לכן הלחץ והחרדה גוברים.
    יש לי גם לחץ בכלל בחיים גם בזמן נהיגה.
    מה הטיפול שיכול לעזור לי? על מנת להוריד לחץ ולהעלות ציונים בבחינות?
    האם טיפול בהרפייה יכול לעזור? יש את זה במסגרת קופות החולים?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ולחץ

הוספת תגובה

• חרדה ולחץ

מיכל בלום
    14/03/2011

מירי שלום,

מה שאת מתארת נשמע בהחלט כחרדות שונות. כיום ניתן לטפל בחרדות בצורה יעילה ביותר ואחוזי ההצלחה מאוד גבוהים - במיוחד בטיפולי cbt - טיפול התנהגותי קוגניטיבי. את יכולה לפנות לקופת החולים ולבקש רשימת מטפלים העובדים איתם האזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ולחץ - תגובה

ד''ר אודי אורן
    14/03/2011

למירי שלום,
    חשוב שתפני לטיפול כדי להתמודד ולפתור את הבעיות שאת מתארת. חשוב שתעשי זאת בשלב זה בחייך כדי שתוכלי להמשיך ולהתפתח ולממש את כל יכולותייך.
    הטיפולים שיוכלו לעזור לך הם טיפולים פסיכולוגיים ממוקדים כמו טיפול התנהגותי - קוגניטיבי וטיפול EMDR. טיפול בהרפיה הוא טיפול "מקומי" ולכן היעילות שלו מוגבלת. כמעט לכל קופת חולים יש היום מערך לטיפול פסיכולוגי. כשאת פונה אליהם בקשי מטפל המתמחה באחת מהשיטות הנ"ל.
    יש אפשרות להתגבר על הקשיים שתארת.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכונות הכדור קלונקס
    טובי
    06/03/2011

ב"ה

עד לא מזמן נטלתי בהוראת רופא את הכדור אסיול אך זה גרם לי לחולשה גופנית חזקה

הודעתי זאת לרופא וקיבלתי קלונקס במינון 1.5 מ"ג במקום למיטב ידיעתי שני הכדורים

הינם מאותה משפחה האם פשר הדבר שגם קלונקס כמו האסיול מרפה מאוד את השרירים ומחליש

אודה אם תשיבו מפני שנבוך מאד

ישר כח ותודה טובי

לקביעת תור
    סגירה
    תכונות הכדור קלונקס

הוספת תגובה

• תכונות הכדור קלונקס - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/03/2011

הקלונקס פחות מרפה את השרירים ומחליש מאשר האסיוול (המוכר יותר בשם ווליום).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבד
    אני
    03/03/2011

אני לא יודעת אם זה הפורום, אבל אני מרגישה לבד. כן יש חברים שאומרים שאפשר להתקשר ולדבר ורוצים לעזור, וכן יוזמת ולפעמיפ גם יוזמים איתי. אבל בערבים חמישי/שישי אני לרוב לבד ומרגיש שאין לי עם לבלות כי אנשים מעדיפים אנשים אחרים סדריי עדיפויתו ואילוצים וזה מובן אבל עדין הרגשה של בדידות. מה באפשרותי לעשות? גם אם היה יום טוב וכל היום היתיי עסוקה ועם אנשים ויודעת שמחר בבוקר אני כן אראה חברה ,או אפילו אם לא יש דברים שאני רוצה לעשות עם עצמי, ומחכה לדברים ביום המוחרת לעשות, אבל האכזבה עצמית ששוב ערב, ואני לבד בבית במקום לצאת לבלות.בעיקר כשביום המחרת אין את מגבלת הזמן...
    צעירה בשנות ה20

לקביעת תור
    סגירה
    לבד

הוספת תגובה

• לבד - תגובה

ד''ר אודי אורן
    06/03/2011

שלום רב,
    די ברור לי שעצות לגבי מה כדאי לעשות (לייזום, להציע, להתקשר וכו') כבר קיבלת מספיק, כך שאני משער שיש משהו שבולם אותך.
    אני מעריך שמספר פגישות עם מטפל EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי עשויות בהחלט לעזור ולשבור את המחסום שאיתו את מתמודדת.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי
    עייפהמהכל
    02/03/2011

הי, אני סובלת מחרדה כבר 7 שנים. טופלתי 3 שנים בציפרלקס שעזר אבל אחרי שנתיים וחצי הפסיק לפעול והתחלתי לקבל תופעות מוזרות וגם השמנתי כ 25 קילו. אחרי זה ניסיתי יויאפקס שעשה לי תופעות לוואי רבות אז הפסקתי. עברתי לסימבלטה שבהתחלה מאד עזר והמשכתי כשנתיים וחצי באמצע הוספתי גם מינון נמוך של פריזמה. גם עם הסימבלטה לאחר שנתיים הפסיק לפעול וגם התחילו לי תופעות מוזרות מהתרופה (סחרחורות חזקות והרגשה של זרמים במוח). הפסקתי תרופות ל 4 חודשים אבל החרדה לא עברה ונעשתה יותר קשה עד שלא יכולתי לתפקד. ניסיתי איקסל שהתופעות לוואי היו נוראיות, ניסיתי טופמקס שגם התופעות לוואי היו בלתי נסבלות. לקחתי כ 3 חודשים למיקטל שבהתחלה עזר קצת ולאחר הגדלת מינון התופעות לוואי גם היו נוראיות. כל הטיפול עברתי אצל פסיכיאטר. אני כבר לא יודעת מה לעשות - אני בקושי מתפקדת אבל אני גם מאד מפחדת לנסות עוד תרופות. מה אפשר לעשות? (אני גם בטיפול פסיכולוגי.)

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/03/2011

ללא אבחנה ברורה - התרופות שציינת מכסות קשת רחבה של בעיות, מחרדה ודיכאון ועד למגרנות ופרכוסים - והיכרות מעמיקה איתך ועם ההיסטוריה הרפואית שלך, קשה מאד להציע לך בפורום אינטרנטי אופציות טיפוליות מעבר למה שאת יכולה וצריכה לקבל מהפסיכיאטר ומהפסיכולוג המטפלים בך. אני מציע לך להתייעץ בשאלה זו עם המטפלים שלך, ואם הטיפול הפסיכולוגי שהזכרת לא כלל טיפול ייעודי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, אני ממליץ לך לפנות לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה זו. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואה משלימה
    עינב
    01/03/2011

ילדי סובל מפחדים ומחלומות רעים מזה מספר חודשים והתחלנו ללכת איתו לפסיכולוגית לאחר התחבטויות רבות. האם תרופות הומאופטיות יכולות לעזור בתהליך או ע"פ חז"ל זה כמו "כוסות רוח למת"?

לקביעת תור
    סגירה
    רפואה משלימה

הוספת תגובה

• רפואה משלימה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/03/2011

לעינב שלום,
    יש אנשים שטוענים שהתרופות האלו עוזרות להם. אין הוכחות מדעיות ליעילות תרופות אלו.
    אם אינכם רואים שיפור במצבו של הילד בררו אם הפסיכולוגית מה קורה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות נראה לי
    יוסי
    28/02/2011

אני קורא הרבה באינטרנט עיתונים וכו... ורואה שומע שהורים פוגעים בילדים שלהם עכשיו לי יש ילדה בת שנה עוד מעט וני מטורף עליה שאין אהבה כזאת הבעיה שלפעמים נגיד אני מחזיק אותה או משהו כזה ישר אני נזכר בהורים שפוגעים בילדים שלהם באלימות ומפחד שגם לי יקרה דבר כזה וישר שעולות לי המחשבות האלה אני כועס על עצמי וחושב שאני משוגע אני מאוד מיואש מכל המחשבות האלה ולא יודע מה יש לי אולי אני רואה או קורא יותר מידי זה ממש מכניס אותי לבאסה רצינית שמה אני יכול לפגוע חלילה בילדה שלי מקווה שזה נורמלי ועוד אנשים כמוני רק לצורך העניין אני ממש אוהב את ילדה שלי ומרגיש שאני כל הזמן מתנצל על המחשבות שלי אבקש תשובה דחוף תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות נראה לי

הוספת תגובה

• חרדות נראה לי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/03/2011

אתה חושב את המחשבות האלה דווקא בגלל שאתה אוהב כל כך את בתך והמחשבות נתפסות בעיניך כמטורפות וכאסורות בתכלית... התופעה שכיחה למדי ואם הדבר מציק לך גש למספר פגישות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים כמו שלך די לעיתים בשיחה אחת כדי להסביר לך את הדינימיקה הזו לאשורה וכיצד נפטרים ממנה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוקטור ופרט אחרון

יוסי
    01/03/2011

זה שגם אני כל הזמן מנסה להילחם עם עצמי ולהפסיק את מחשבות האלה לא אומר שאני משוגע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוקטור ופרט אחרון - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    02/03/2011

ממש לא. זה רק טבעי שתלחם להפסיק את המחשבות האלו. (אבל זכור מתשובתי לעיל שדווקא המאמץ שלך שלא לחשוב עליהן מוודא שתחשוב עליהן...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאילה
    אוקסנה
    28/02/2011

שלום. לא אוהבתי צבעים שחור ולבן. היום גם אדום. אוהבת כחול וירוק. מה זה אומר לפסיכולוג? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאילה

הוספת תגובה

• שאילה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/03/2011

מממ... זה אומר לי שמחרדות את כנראה לא סובלת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים וחלומות רעים
    סימה
    28/02/2011

לאחרונה, בתי, בת 6, סובלת מפחדים וחלומות מפחידים. על מפלצות, רוחות רפאים, מילדה עצמאית לחלוטין היא הפכה להיות תלותית ואינה יכולה להיות שניה לבד בחדר, במטבח, בשירותים או בכל מקום אחר. היא מתעוררת באמצע הלילה בוכה ואינה מצליחה להירדם שוב אלא אם כן מישהו מאיתנו ישן על ידה. כל נסיונות ההרגעה, וההסברים אינם עוזרים. אני רוצה לציין כי עדכנתי את הגננת ואף ביקשתי מהילדה לצייר את הפחד שלה על מנת שנתלה אותו על המקרר, נוסיף לו משקפיים ושפם ונקרא לו בשם... אך שום דבר לא עוזר. מה עלי לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים וחלומות רעים

הוספת תגובה

• פחדים וחלומות רעים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/03/2011

אתם זקוקים להנחייה מקצועית כיצד להתמודד עם פחדיה של הילדה - פנו לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה אצל ילדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יפית ...
    טל
    28/02/2011

היי יפית
    שמי טל גם אני כמוך צריך להציג בפני קהל וסובל מחרדה
    אשמח לשמוע ממך יותר האם הכדור עוזר לך....

בברכה
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    שלום יפית ...

הוספת תגובה

• לטל - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/03/2011

כדור עשוי לשכך את החרדה אך אינני ממליץ על תרופות במקרה כשלך מאחר וקל לפתח תלות (פסיכולוגית) בתרופה שלא לצורך. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית וברוב המקרים ניתן להיפטר מהבעיה תוך פגישות ספורות בלבד. אפשרות מומלצת אחרת היא להצטרף לקבוצות אנשים הנפגשות במיוחד למטרה זו. בארה"ב ישנן זה שנים אגודות כמו Toastmasters או Hopeful Talkers המסייעות לאנשים להיפטר מפחד קהל. בישראל הנושא פחות ממוסד אך מתקיימות מדי פעם סדנאות או קורסים המאפשרים למשתתפים לתרגל באופן הדרגתי ומבוקר עמידה בפני קהל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגוף,מיחושים
    אנונימי
    27/02/2011

אני מרגיש הרגשה מאוד לא נוחה בגוף,מעין הרגשה כזאת של מיחושים ושל כאבים בחלקי הגוף,בעיקר בידיים וברגליים.הכאבים נובעים מהמחשבות שלי.
    הכאבים והמיחושים האלו בגוף עשויים לנבוע מחרדה(כבר היו לי כמה פעמים.עברו,וחזרו שוב אתמול בלילה)?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגוף,מיחושים

הוספת תגובה

• כאבים בגוף,מיחושים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    27/02/2011

שלום רב,
    הכאבים והמיחושים האלו בהחלט עשויים לנבוע מחרדה. תופעות סומטיות הם חלק מהסימפטומים הבולטים של חרדה.
    נסה לעשות תרגילי הרפיה ופעילות פיזית יומיים.
    אם לא תרגיש הקלה פנה לטיפול EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי שעשוי להביא להקלה מהירה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובתו של ד"ר הלפרין
    יעל
    27/02/2011

שאלתי אותך בשבוע שעבר שאלה בנוגע לחרדות וענית לי שיש טיפול ממוקד לבעיה. אני ממש מסכימה ורוצה לשאול היכן אני יכולה למצוא את הטיפול שהמלצת עליו? דרך קופ"ח? יש מישהו מסוים? אני ממש רוצה לטפל וזה דחוף כי אני עלולה לחבל בזוגיות שלי.
    הנה התשובה שנתת כדי שתבין על מה מדובר:
    "..תחושתי מתאורך היא שהטיפולים הפסיכולוגיים שעברת סייעו לך במידה להתמודד עם הטראומה, הפחדים וחוסר האמון, אבל לא טיפלו באופן ממוקד בתסמיני החרדה שאת מתארת. הרעיון הטוב ביותר כיצד להתגבר הוא לפנות לטיפול ייעודי בחרדה אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מנסיוני, טיפול שכזה יכול לסייע לך להיפטר מתסמיני החרדה בתוך מספר פגישות. בהצלחה!"
    המון תודה!!

הוספת תגובה

• המשך לתגובתו של ד"ר הלפרין - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    28/02/2011

את יכולה לבקש הפנייה בקופ"ח לפסיכולוג קוגניטיבי התנהגותי, בתקווה שיש כזה בין נותני השירות לקופה, או לחפש באתרים המקוונים של איט"ה או הפ"י אחר פסיכולוגים פרטיים, כמוני, באזור מגורייך. כמדיניות האתר, איני יכול לפרסם בפורום המלצות למטפלים ספציפיים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    יפעת
    27/02/2011

אני סובלת כב תקופה של מעל לחצי שנה תסמינים של חולשת שרירים, קפיצות שרירים, התכווצויות שרירים, קושי לנשום ולבלוע רוק, כאילו יש לי גוש בגרון. לחץ על הצוואר והשכמות.
    אני בטוחה שיש לי מחלה ניוונית, ביקרתי פעמים מספר אצל נוירולוגים שעשו בדיקות ולא מצאו כלום. אני בטוחה שזה בגלל שזה שלב התחלתי של מחלה ולא יכולה להוציא לי את זה מהראש.
    הרופאים אומרים שזה אולי פסיכולוגי.
    האם תופעות כאלה מוכרות כתופעות שיכולות להיות פסיכולוגיות?
    בגלל שאלו תסמינים של מחלה ניוונית ספציפית אני לא יכולה להוציא מהראש שזה בטוח המחלה. האם יכול להיות תופעה של חרדה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    27/02/2011

ליפעת שלום,
    ברור שחשוב שתעברי בדיקות ותשארי במעקב, אבל בהנחה שעשית את הבדיקות והתשובות הן חד משמעיות, בסבירות גבוהה את סובלת מתסמינים של חרדה.
    טיפול ממוקד אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי עשוי לעזור תוך פרק זמן לא ארוך. ממליץ לך בחום לפנות לטיפול. אין סיבה שתמשיכי לסבול. זכרי גם שהמתח הרב שבו את נמצאת אינו משפיע על גופך ונפשך לטובה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת הרגעה שאינה פוגעת בעירנות ואי
    נורית
    27/02/2011

שלום רב ,
    אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי בבקשה ,על סוגים שונים של תרופת הרגעה (או צמחי מרפא) שאינן פוגמות בעירנות ואינן מרדימות.
    תודה רבה .
    נורית.

הוספת תגובה

• תרופת הרגעה שאינה פוגעת בעירנות ואי - תגובה

ד''ר אודי אורן
    27/02/2011

בוקר טוב נורית,
    אנא פני לפסיכיאטר מומחה. בחירת התרופה תלויה במשתנים רבים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מהלא נודע
    שיר
    26/02/2011

אני בת 38 נשואה ואם ל-2. אני ידועה כאמא דאגנית מאוד, אך כל חיי דאגתי, אפילו לדברים פשוטים מאוד כמו להצליח במבחנים(עוד בבית ספר יסודי). לאחרונה קנינו בית חדש באזור אחר משלנו ואני חרדה. אף אחד מסביבי לא מבין זאת, כולם אומרים שאני צריכה להיות שמחה שקניתי בית חדש. אך אני דואגת בעיקר, כמובן, למה יהיה עם הילדים, האם יסתדרו באזור החדש.
    לעיתים אני יושבת עם עצמי ומנסה לנתח את מצבי ושאול את עצמי מה יש לי, שהרי מצבי גם בטוחני שמשפיע על הילדים. לאחרונה הבנתי שהחרדות שלי הן בעצם מהלא נודע. אבל הרי אף אחד בעולם הזה לא יודע מה יהיה ואת העתיד שלו, אז למה זה קורה לי. מכאן נובע גם הקושי בקבלת החלטות שעלול כמעט להטריף אותי ואפילו את בעלי.

מה ניתן לעשות אם אינני בנויה לטיפול פסיכולוגי?כיצד אוכל לעזור לעצמי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מהלא נודע

הוספת תגובה

• חרדה מהלא נודע - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    26/02/2011

תעזרי לעצמך בכך שתביני, ראשית כל, שאינך סובלת מחרדה אלא שאת פשוט לחוצה ומודאגת מאד מהמעבר, וזה נורמלי לגמרי. (תסמיני חרדה זהים בכל מובן לתסמיני לחץ, אלא שבשעה שלאדם החרד אין מושג מדוע הוא חרד ולכן הוא רואה בהם משהו לא נורמלי, לא קביל ופתולוגי, האדם שיודע מה מלחיץ אותו מקבל את תחושותיו כביטוי נורמלי וטבעי של הלחץ.) זכרי גם שאירועים משמחים (כמו חתונה, הולדת ילד או מעבר דירה) יכולים להיות מאד מלחיצים (לפעמים אפילו יותר מאירועים לא נעימים). את צריכה להפסיק להילחץ מהלחץ או לחשוב שיש לך בעיה נפשית, ולקבל את העובדה הפשוטה שעד שלא תעברו את כל הסיפור הזה בשלום, יש לך באמת סיבות מצוינות לדאגה והרבה על מה לחשוב...
    אני לא יודע מה זה להיות "בנוי לטיפול פסיכולוגי" אבל אני מניח שברור לך יותר מדוע שעה אחת של שיחה איתי (או עם איש מקצוע מתאים אחר) היתה עשויה להקל עליך מאד את המצוקה שאת חשה. אינך צריכה יותר מזה.
    ובהצלחה עם מעבר הדירה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה