פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות
    אלירן
    29/11/2010

יש לי כבר שנה וחצי חרדות לחצים מתח בחילות הקאות מצבי רוח דאוונים חוסר תיאבון הכל התחיל אחרי שנה וחצי עם החברה
    אני מבולבל ולא יודע עם אני אוהב אותה לא סוגר עליה היא קשר רציני ראשון והכל מבולבל אני לא בטוח באהבה אליה אני סקרן לדעת איך להיות עם אחרת איך הסקס השאלה עם הכל בסוף אותו הרגל ואז גם יחזור לי שוב הבעיות האלה
    אנחנו ניפרדים וחוזרים הרבה בגלל זה שאני איתה אני חושב הרבה ולא מתפקד אין לי שקט נפשי ויש לי חרדות כול זה
    היא עכשיו משכירה דירה וכל המצב הזה מפחיד אותי מיקודם היה לי דאון וחוסר מצב רוח ואז אני בנוהל הולך הביתה ונכנס למיטה לישון
    אני מפחד שאני יצטער על זה והיא תמצא מישהו אחר ואז אני יפסיד אותה
    היא כל כך אוהבת אותי ורוצה אותי ובכתה הרבה בגללי
    מה לעשות? קשה קשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    29/11/2010

לאלירן שלום,
    מתוך מה שכתבת ברור שאתה במצוקה אמיתית.
    אתה מתאר תגובות חרדתיות להתמודדות עם אתגר בין-אישי משמעותי.
    אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי.
    לא כדאי להמתין. יש סיכוי סביר שתוכל לקבל עזרה בפרק זמן לא ארוך. תוכל למצוא מטפלים כאלו דרך קופת חולים.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אלירן
    29/11/2010

האם יש אפשרות שאני פשוט יתנתק ממנה וזה יעבור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    29/11/2010

לאלירן שלום,
    כמובן שיש אפשרות כזו.
    אני לא מציע לך את זה כי אני מתרשם שהבעיה היא לאו דוקא ממוקדת בה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אלירן
    29/11/2010

אז מדוע שאני לא איתה אני מתפקד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    29/11/2010

לאלירן שלום,
    כמובן שאין לי תשובות לכל השאלות.
    הסיפור שהצגת הובילו אותי להמלצה לגשת לאיש מקצוע.
    השאלות שאתה מעלה מחזקות את ההמלצה שלי.
    אלו שאלות שטיפול פסיכולוגי מתמודד איתם.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה

אלירן
    29/11/2010

ובקשר אליה אני לא יהיה איתה?
    כי זה יחזיר אותי כל המצב הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    30/11/2010

לאלירן שלום,
    כמובן שאין לי תשובות לכל השאלות.
    הסיפור שהצגת הובילו אותי להמלצה לגשת לאיש מקצוע.
    השאלות שאתה מעלה מחזקות את ההמלצה שלי.
    אלו שאלות שטיפול פסיכולוגי מתמודד איתם.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות חרדה
    מירים
    28/11/2010

שלום אני בת 21 סובלת מהפרעות חרדה ,פחדים ברקע.לפני 4 חודשים עברתי משבר נפשי שבעקבתו היה קשה לי לאכול לבלוע הייתי שרויה במתח רב ובפחד התנתקתי מהחבר שלי ומכל הדברים שאהבתי לעשות.ברוך השם המשבר לאט חלף אבל איתו הופיעו לי בעיות. בגוף בעיות עיכול לא נעימות עצירות נוראית. הפרעות במחזור החודשי מחזור מאחר לא מגיע.נפיחיות ברקמות הלשון רגישיות לכל מיני חומרים כימיים (שלא קרו לי)ואפילו לעיתים למזון .
    אני התעייצתי אם כמה רופאים.לגבי התופעות הנ"ל רופא לאלרגיות אף אוזן גרון חלק אומרים גירוי וחלק נתנו לי טיפול בכדור נגד אלרגיה אריוס.אבל לא יכלתי לקחת את הכדורים מכיוון שאפילו לכדורים אנטי היסטמנים אני מרגישה רע כגון לחצים בחזה עייפות חוסר תפקוד וממש כמו הפרעות קצב הרופאת משפחה אומרת שאין מה לעשות שאני רגישה לתרופות אנטי אלרגיות..בגלל זה אני אובדת עצות לגבי התרופות האנטי אלרגיות!.אני לא יודעת ממה באו כל התופעות האלה אני מרגישה שהגוף שלי השתגע
    אפילו גם חנק הופיע לי בימים האחרונים חנק בצאוור בבלוטות והיה לי קשה לנשום.במשך כמה ימים.ממש לא נעים לי.בישביל להקל על התסמינים הנ"ל אני משתמשת בויטמין C שעוד איכשהו קצת מקל אך לא מעביר את הבעיה וגם לא בריא להשתמש בזה הרבה.אבל אין לי ברירה אני לא יודעת מה לקחת. אני אובדת עצות תעזרו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות חרדה

הוספת תגובה

• הפרעות חרדה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/11/2010

פני לטיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגינטיבית-התנהגותית. אני מאמין שחלק גדול מהתסמינים שאת מתארת קשור למצבך הנפשי וטיפול שכזה עשוי להקל עליך משמעותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרתכם.
    מאיה
    26/11/2010

אני בת 17 ומאז ומתמיד אני זוכרת את עצמי רגישה מאוד למגע , קופצת ישר כשנוגעים בי . אני כמעט ולא יכולה שגברים חודרים לי יותר מדי למרחב הפרטי ומרגישה גם גועל כזשה קורה אפילו אם זה אבא שלי או אחי [ יש לציין שיש לי חבר כבר במשך שנתיים ויש בנינו אינטמיות ומגע ואני ממש לא נרתעת ממנו ] .
    מאז שאני קטנה יש לי חרדה מאוד גדולה שיאנסו אותי וזה בעצם הפחד הכי גדול שלי .
    זה הגיע למצבים שהייתי חושדת שאבא שלי מבצע בי דברים בזמן שאני ישנה למרות שאין מצב כזה כי ישר הייתי מתעוררת ומרגישה ואבא שלי הוא פשוט לא בן אדם כזה .
    אני כל הזמן נמצאת בפחד שיפגעו בי אני כמעט ולא סומכת על אנשים ובעיקר לא על חבר שלי [ למרות שהוא בחיים לא נתן לי סיבה לחשוד ] אני מחטטת לא במסמכים אישיים ובחפצים אישיים במטרה למצוא משהו , לתפוס אותו על משהו מה שמקשה עליי מאוד בחיי היום יום ובאינטרקציה עם אנשים בכללי .
    ממה זה נובע לפי דעתכם ?

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרתכם.

הוספת תגובה

• אשמח לעזרתכם. - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/11/2010

לינוי, לא ברור לי מדוע את שואלת את אותה שאלה בדיוק ששאלת ב-22 לאוקטובר. עניתי לך אז, בין השאר, ש"ייתכן וחווית אירוע(ים) טראומתי(ים) הקשורים למגע בילדותך המוקדמת - וזה יכול לקרות גם ללא קשר להתעללות מינית - שפתחו בך תגובת רתיעה מותנית. במקרה שכזה, את לא תזכרי את האירוע(ים) עצמם בבגרותך וכל מה שיישאר לך היא תגובה אינסטינקטיבית של רתיעה ממגע."
    בתגובה לתשובתי, הוספת שיש לך פחד נורא גדול שיאנסו אותך וציינת ש"זה משהו שמלווה אותי מילדות , אז באמת יש מצב שעברתי טראומה בגיל צעיר".
    במקום לחזור על השאלה אני ממליץ לך לפעול לפי עצתי מאוקטובר ולפנות לטיפול אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות ע,י ציפרלקס
    דניאלה
    22/11/2010

שלום רב,

אני נוטלת ציפרלקס כבר מס שנים לטיפול בהתקפי חרדה. ואני מוצאת את עצמי נזרקת ממעגלת העבודה שוב ושוב עקב עייפות בלתי נשלטת.
    למעשה כל בוקר אני חייבת להשלים שעתיים שינה נוספות אחרת אני מרגישה כמו "זומבי"
    האם יכול להיות שכבר חמש שנים העייפות מהציפרלקס (מינון של 10 מ,ג/15 מ"ג) איננה פוחתת? והאם אקסל יעזור במקרה זה?
    אודה לתשובתכם המהירה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בחרדות ע,י ציפרלקס

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות ע,י ציפרלקס - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    22/11/2010

העייפות הנגרמת מציפרלקס איננה אמורה להיות כה דרמטית לאורך זמן, כך שכדאי לך לבחון את המצב מחדש עם רופא המשפחה והפסיכיאטר שלך. פנייה לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) עשויה אף היא לשפר משמעותית את מצבך. ואגב, אינני מכיר תרופה בשם אקסל... בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    נטע
    22/11/2010

בני בן 15 וחצי, סובל מADHD, מאז ומתמיד סבל מחרדות והפרעות שינה.
    בשנתיים האחרונות לערך, הנער ישן עם טלויזיה דלוקה בחדרו עם קול נמוך, עם אור דלוק במרפסת הצמודה לחדרו, הוא מתכסה עם השמיכה עד מעל הראש, וישן עם אגרופן (כלי נשק עתיק ששימש ללחימה, וזה השימוש היחיד שהוא עושה בו) לידו.
    אנו למדנו במשך הזמן לקבל את הפחד שלו, כל עוד זה הסתכם בדברים אלה.
    הנער כל הזמן טען שהוא פוחד שיבוא גנב, והוא מגן על עצמו.
    אך ניתן לציין שכל אלה לא עזרו לשנתו שנדדה כל הזמן, וריבוי הקימות שלו בלילות.
    מצד שני למרות כל החרדות והפחדים, הנער אוהב מאוד לצפות בסרטי אימה, למרות שאנו משתדלים אותו לא לצפות בסרטים אלו, כי החרדות שלו יתגברו, אין הדבר עוזר.
    בחודש האחרון חל שינוי בהתנהגות הנער, הוא מחכה שאנו נלך לישון, וניגש למיטת אחיו הצעיר בן ה5 וחצי, ומעביר אותו לישון לידו .
    בתחילה הוא טען שאחיו הצעיר, בא אליו באמצע הלילה כיוון שהוא פוחד, משנשאל הצעיר מה קרה, טען הוא כי אחיו הגדול בא אליו בלילה ומעביר אותו למיטה שלו, בלי שהוא יבקש.
    התחלנו לעקוב וגילנו שהנער מעביר את אחיו לידו, בלי שזה יבקש כלל.
    ביקשנו ממנו מספר פעמים להניח לו, ולא להעביר אותו, כי זה מפריע לשינת אחיו הצעיר
    והנער אמר הוא רוצה לישון לידי, והתחיל לשכנע את הצעיר לבוא לישון לידו מתחילת השינה.
    אתמול בערב ביקשנו ממנו שוב לא להעביר את אחיו, לאחר שנירדם במיטתו, והלכנו לישון, אחרי כחצי שעה, שמענו אותו ניגש למיטת אחיו ומנסה להעבירו.
    בשיחה שקיימנו איתו, הנער התחיל לספר, כי הוא לא יכול לישון בחדרו, כי החדר הורג אותו, הוא לא יכול לישון לבד, הקירות הורגים אותו, ובהמשך הוא סיפר כי הוא שומע בלילה קול של גבר מדבר חזק, וכי בקירות יש חרקים שעושים רעש, ויש עכביש גדול בפינת החדר, ולכן הוא לא יכול לישון לבד, וזה שאחיו הקטן לידו, זה נותן לו קצת ביטחון
    אנא עצתך, האם יש לפנות למרפאת שינה לבדוק את שנתו, האם יש לפנות לרופא אחר
    אודה לעזרתך הדחופה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    22/11/2010

כן, פני בהקדם עם הילד לפסיכיאטר המתמחה בטיפול בילדים ונוער. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה??
    חגית כ
    22/11/2010

שלום רב,מזה כמה חודשים אני חשה חוסר יציבות מעין הרגשת ריחוף שקשה לי להסביר חוסר מיקוד כמו כן החלו לו תופעות חולשה קשה עייפות סחרחורת שמלווה אותי אפילו בשינה ועוד תופעות רבות(כאבי בטן שרירים חוסר שקט וכו)ערכתי מספר בדיקות,דם ראיה ובדיקה אצל נויירולוג,וכולם יצאו תקינות,לטענת הרופא מדובר בחרדה,שאנני מבינה מדוע,איזה סיבה יש לי לחוש כך,מה גם שהתופעות לא חולפות רק מתגברות נוספו כאבי ראש נוראיים ובחילות.
    מה עושים?האם אלו אכן תופעות חרדה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה??

הוספת תגובה

• חרדה?? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    22/11/2010

כן, אלה תסמיני חרדה. (אם היית מבינה מדוע יש לך אותם, היית קוראת להם תסמיני לחץ ומקבלת אותם באופן טבעי - העובדה שהסיבות להן אינן נהירות לך היא זו שהופכת אותם לתסמיני חרדה...) החדשות הטובות - ניתן לטפל בחרדה בטיפול שיחתי קצר מועד באמצעות פניה לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות מתחזקות בעקבות תסמינים
    שאול
    19/11/2010

בגיל 60 עברתי לפני כחודשיים אוטם קטן עם צינטור וסטנס,הרופאים טענו שהגעתי בזמן ומצבי טוב ואני יכול לחזור לפעילות גופנית די מהר(הייתי בכושר מעולה)
    אחרי מספר ימים בבית התחילו תסמיני תעוקה וכן תסמינים נוספים ,בעיקר בעקבות שהות דינמית של מספר שעות מחיץ לבית וגם בעקבות השהות קוצר נשימה קל בלילה,
    אושפזתי מאז 3 פעמים ,עברתי מספר בדיקות ,הבדיקות מראות שהלב במצב סביר,והאקג ללא שינוי
    כל בקשותי מהרופאים לבדוק אפשרות אחרת מאשר סתימה חוזרת בעורקי הלב,זוכים להתייחסות לא רצינית,הם תמיד בוחרים להתמקד אך ורק בשאלה האם נחסם לי עורק בלב
    בקרתי עם תחילת הסימפטומים אצל פסיכיאטור ציבורי ועדיין מבקרו בכדי לודא שהסימפטומים אינם מחרדות,הוא שולל מכל וכל ומפנה אותי לרופאים לבדיקת הסימפטומים ורשם לי ובן וכדור שינה בכדי לטפל החרדות שהמצב מעורר והמצב אכן מעורר הרבה הרבה חרדות,כי אני מרגיש שיש לי סימפטומים חזקים המעידים על בעייה ,אך ברגע שזה לא סתימה חוזרת מתעלמים מהם,
    לדעתי הפסיכיאטור נוקט כלפי בתת טיפול ,כי אני מפתח חרדות שעלולות להזיק ולחזק הסימפטומים,
    מה האופציות ,אם יש שרות הציבורי או בעלות לא גבוהה

הוספת תגובה

• חרדות מתחזקות בעקבות תסמינים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    19/11/2010

לשאול שלום,
    אני מתרשם שכדאי שתפנה לפסיכולוג לשם קבלת טיפול ממוקד בחרדות הקשורות למצבך. בקש בקופת החולים שלך או במרפאה הקרדיולוגית בבית החולים הפניה למטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי, או בפסיכולוגיה רפואית. סביר להניח שטיפול קצר וממוקד יקל עליך את ההתמודדות ויפחית את הסימפטומיםץ
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ופחדים
    חרדתית
    14/11/2010

שלום,
    אני בת 22 ובריאה, הבעיה שלי זה שמשאני זוכרת את עצמי אני מאוד חרדתית לכל מיני מצבים כשהייתי ילדה אני זוכרת שהפחד העיקרי שלי היה שההורים שלי ימותו בגיל יותר מאוחר התחילו לי פחדים שאני חולה בסרטן.... (שני דודים שלי נפטרו מהמחלה) ועכשיו התחילו לי פחדים חדשים... שאני חולה במחלת מין (מהסוג שאין לה מרפא) הפחדים האלו לא עוזבים אותי, אין יום שאני לא חושבת על זה, אני מנסה להרגיע את עצמי אבל שום דבר לא עוזר לי.... אני יודעת שאחוז קטן מאוד נדבק במחלה הזו ואני גם יודעת שאני מאוד היסטרית לגבי מצבי הרפואי, אני מאוד שומרת על עצמי וכל כאב הכי קטן אני ניגשת לרופא, חשוב לי לציין שכל הבדיקות שעשיתי הראו שאני בריאה אם זה בדיקות שתן ודם ואם זה סי טי, דבר נוסף הוא שאין לי אומץ לגשת לבדיקה הזו של המחלת מין הזו... אני מאוד מפוחדת דבר שמתבטא גם בחוסר כוח לבצע מטלות בסיסיות, דיכאון ולעיתים בכי. מה עלי לעשות? אשמח לתשובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ופחדים

הוספת תגובה

• היי

לילך
    14/11/2010

היי, זאת אמנם לא תשובה לבעיה שלך. רק רציתי להגיד שאני מזדהה (לא יודעת כמה זה עוזר לך). אני יודעת שלי זה עוזר לדעת שיש עוד אנשים כמוני כי אני מרגישה שאף אחד לא מבין אותי, כל יום אני קמה עם כאב חדש ובטוחה שיש לי מחלה סופנית, אני כבר מפחדת להגיד את זה לחברים שלי כי אני יודעת שהם יצחקו עלי כי הם לא מבינים את חמרת המצב שלי וכמה אני רוצה להפסיק להיות כל כך חרדתית לגבי הכל... בכל אופן.. רק רציתי להגיד לך בהצלחה.. מקווה שתצליחי להתגבר ולהבין שאלו הם החיים ודברים רעים יכולים לקרות לנו ואין מה לעשות נגד זה וצריך פשוט לחיות כל יום ולהנות ממנו ולא לבזבז זמן בדאגות (זה לפחות מה שאני תמיד מנסה להגיד לעצמי כשהחרדה משתלטת עליי).... שיהיה לך שבוע טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ופחדים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    15/11/2010

...לגשת לטיפול. את סובלת מהפרעת חרדה הקרוייה היפוכונדריה וניתן להיפטר ממנה בטיפול ייעודי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. עם השיפור בהיפוכונדריה ייעלמו גם הדאגות והתסמינים הרפואיים... בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה?
    שי
    11/11/2010

לפני כשבוע קמתי בבוקר עם דןפק של 170 לערך .הזמנתי מדא נתנו לי תרופה להורדת הדופק שאכן ירד לאחר חצי שעה .במיון איבחנו פרפור פרוזדורים .כל הבדיקות שנעשו תקינות דם אקו לב ועוד שוחררתי הביתה לאחר שעתיים
    יש לציין ששבוע לפני כן הייתי בלחץ נפשי רב ויומים לפני בני נפצע בפניו בחצר הבית .
    שאלתי היא מה הסיכויים שהפרפור נוצר כתוצאה מהלחץ או אין קשר בכלל .והאם התקף חרדה יכול לקרות איך שקמים מהשינה ולהגיע לדופק כזה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה?

הוספת תגובה

• התקף חרדה? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    11/11/2010

שלום רב,
    אין אפשרות לדעת באופן ספציפי מה גרם לפרפורים מהם סבלת.
    על השאלה האם לחץ נפשי עלול לגרום לתופעה מהסוג שאתה מתאר, התשובה היא חד משמעית: כן!
    התקף חרדה יכול לקרות בכל שעה ביום כולל מיד עם ההשקמה.
    במידה ואתה חושש מכך שהתופעה תחזור על עצמה, אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה ב- EMDR, שיטת טיפול ממוקדת לאנשים שחוו ארועים קשים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ציפרמיל גורם להשמנה
    ויוי
    06/11/2010

אני בת 55 סובלת מחרדות, קיבלתי לפני כשנה וחצי מרופאת המשפחה כדור ציפרמיל 20 מ"ג אינני אכלנית מטבעי אבל מאז שהתחלתי לקחת את הכדור עליתי במשקל ונאמר לי
    מאנשים אחרים שלוקחים גם תרופות מסוג זה "שחבל על הזמן" להשקיע בדיאטה, כי כלום
    לא יעזור הכדורים גורמים להשמנה. האם זה נכון? אני בכל אופן לא מוכנה להפסיק את
    הכדור כי הכדור שיפר לי מאוד את איכות החיים, אמנם עדיין יש לי חרדות לפעמים אבל יש
    בי המון שמחת חיים, המון סבלנות לאנשים והרבה פחות מצבי לחץ, רק הבעייה
    של ההשמנה מטרידה אותי, חשבתי לעצמי אולי זה גם בגלל הכדור וגם בגלל השינויים
    ההורמונליים של גיל המעבר.האם זה נכון? ומה כדאי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    האם ציפרמיל גורם להשמנה

הוספת תגובה

• האם ציפרמיל גורם להשמנה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    08/11/2010

הסיפרמיל אינו גורם להשמנה (וגם לא השינויים ההורמונליים של גיל המעבר). הגורם להשמנה הוא, בעקרון, אכילת מזון (בעיקר פחמימות) שערכו הקלורי עולה על צריכתך, והפתרון נותר שילוב של דיאטה (= תזונה נכונה ומאוזנת) ופעילות גופנית סדירה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים או חרדות לבתי בת ה 9
    דיגי
    03/11/2010

אני אם חד הורית לילדה בת 9 אני לא בקו הבריאות ו(למרות שאני משתדלת לא להראות לה זאת )איני כמעט עוזבת את הבית ,אך שאני פעם בחודשיים רוצה לצאת לסידורים בתי חוששת שהיא תבוא ולא תראה אותי ,למרות שאני אומרת לה שכעבור שעה אחזור (סבתא וסבא בבית )הפחד/חרדה הזה מתבטא בתחנונים ובדאגה שמה יקרה לי משהו באוטובוס וכו במשך יום לפני מספר פעמים במשך היום ,רואים שהיא בפחד ומתחננת שלא אלך והיא טוענת שהיא בחרדה כל הדרך הביתה על כך כמו כן קשה לה לעיתים להירדם מפחדת ,לבד עד לפני כשנה ישנה לידי בחדרי בנוסף חוששת בעיקר לבריאותי וכן לבריאותה מכל דבר קטן היא נלחצת דאגנית מאד וכן לכלבתנו החדשה היא כל הזמן בודקת היכן היא ואם לא קרה לה משהו והיא ברחה (כי בעבר הכלבה ברחה מהבית )והיא מעדיפה לא לצאת לבילוי / או שאני לא אצא העיקר שהכלבה תיהיה בטוחה ושמורה .(יש לציין שגם אני חוששת לכלבה אך לא ברמה כזאת .התופעה הזאת היא החמירה במשך השנה האם זה בגלל שהיא רגילה לראות אותי בבית היא נלחצת כך .
    יש לציין שהיא ילדה מצטיינת בלימודים ואהודה חברתית והיא מסתדרת מצויין והולכת לחברות .. האם היא צריכה טיפול האם זו חרדה ? (הלילה היא אמרה שקשה לה לינשום בלילה ,ייתכן כי היא הראתה פחד לקרובת משפחה וכן לסבתא שעדיין לא חזרה בערב

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים או חרדות לבתי בת ה 9

הוספת תגובה

• פחדים או חרדות לבתי בת ה 9 - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/11/2010

לדיגי שלום,
    יש סיכוי נמוך שהילדה לא מודעת ברמה זו או אחרת למצבך הבריאותי.
    סביר להניח שהדאגה שלך לבריאותך משתלבת עם הדאגות שלה.
    אני ממליץ לקיים שיחות עם הילדה לגבי הדאגות שלה, ולשתף אותה במידה מתאימה במה שקורה ובמה את עושה כדי לשמור על בריאותך.
    אני ממליץ לך לקבל ייעוץ/ליווי מפסיכולוגית בית הספר או בשירות הפסיכולוגי החינוכי, או בקופת חולים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש אשמח לעזרה תופעה מוזרה
    ללא שם
    03/11/2010

אני סובלת מזה כבר כמה שנים

זה אולי לא שייך לחרדה אבל לפי מה שקראתי באתרים זה כן מתקשר לזה

הבעיה שלי כזאת:

אם אני לובשת בגד מסויים שקרה לי איתו משהו לא טוב אני לא יכולה ללבוש אותו יותר כי אם אלבש אותו שוב אז יקרה משהו שוב לא טוב

כנל לגבי תכשיטים

יש מקום בספה בסלון שכל פעם שאני יושבת בו קורים דברים לא טובים ז"א שיחת טלפון שמתסימת בריב או כל מיני דברים שליילים כאלה

זה ממש מציק מעיק חולני אני חייבת להשתחרר מזה ולהבין ממה זה נובע

ממש אשמח לעזרה :)

הוספת תגובה

• ממש אשמח לעזרה תופעה מוזרה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    03/11/2010

שלום,
    זוהי תופעת חרדה מוכרת.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול אצל מטפל התנהגותי - קוגניטיבי או אצל מטפל המתמחה ב-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל
    ויקי
    02/11/2010

צהריים טובים ,
    אני נמצאת בטיפול תרופתי (מחרדות ) של רסיטל 20 מ"ג ליום כמעט 3 חודשים.נכון להיום אני מרגישה יותר בהרבה ממה שהיה אבל לפעמים מדי פעם יש אי-נעימות בגוף כאלו חרדות חוזרות . השאלה שלי כזאת
    האם זה בסדר שלפעמים מרגישים אותם עדיין ?
    האם עדיף לעבור בנוסף לטיפול טרופתי גם טיפול של CBT ? ואם כן אפשר לקבל המלצה על מישהו באזור פ"ת שעובד עם קופת חולים
    בברכב,
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל

הוספת תגובה

• רסיטל - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/11/2010

ניתן להרגיש חרדה גם כשמטופלים תרופתית, וכן, מומלץ לעבור בנוסף - יותר נכון, כצעד ראשון - גם טיפול פסיכולוגי (שיחתי) בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. לגבי מטפלי CBT באזור מגורייך, בררי ישירות בקופת החולים שלך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שאלה
    01/11/2010

יש מצב שאני סובל מטראומה בגלל שהייתי בכלא צבאי( במצב רפואי גרוע מאוד ) יחס משפיל אזיקים וכו'? כי רק מהמחשבה על זה ודיבורים על זה אני נכנס לדאון כזה או התנהגות שונה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    02/11/2010

שלום,
    בהחלט כן. כאשר מחשבה או היזכרות בארוע מסויים מביאה לתגובה שלילית בלתי רצונית, כמעט תמיד מדובר בטראומה.
    אם המצב יימשך אני ממליץ לך לשקול לפנות לקב"ן (אם אתה עדיין משרת) או למטפל EMDR (שיטה המתמחה בטיפול בטראומות).
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם התופעה מוכרת למישהו??עזרתכם!
    גימל
    31/10/2010

שלום רב
    אחי הקטן בן 18, מזה כ-3 שנים הוא סובל מתופעות שאף אחד לא יודע לתת לנו הסבר עליהן...
    אחת לכמה זמן (לפעמים פעם בחודש,לפעמים בתדירות יותר נמוכה) הוא פשוט נהיה במצב נוראי.הוא נכנס למיטה ולא יוצא,הוא מתעלם מכולם,לא מדבר עם אף אחד,עצבני ואלים(אפילו מרים עלינו יד לפעמים) ,ישן שעות על גבי שעות,יש לו התקפי רעב נוראיים...הוא נהיה מוזר ויש לו כל מיני עוויתות או דיבור תינוקי או התנהגות של משוגע
    התופעה נמשכת שבוע שלם ואז הוא קם וחוזר לעצמו
    בזמנים של הרגיעה הוא ילד מקסים,חכם,טוב לב ואהוב על כולם
    אבל פתאום מגיע התקף ואז כולנו נכנסים להיסטריה
    תמיד זה קורה לו בימי חמישי או שישי הוא פשוט לא קם מהמיטה עד לחמישי שלאחריו ואז מתרחשות כל התופעות
    הלכנו לפסיכיאטרים וכל מיני מטפלים ואף אחד לא ידע לתת לנו הסבר על התופעה
    איך יכול להיות שפעם הוא 100% ופתאום הוא נופל
    מה גורם לנפילות האלה
    האם קיימת תופעה כזו ברפואה
    נשמח לעזרה או להפניה כי ההורים שלי כבר ממוטטים לגמרי
    תודה רבה

הוספת תגובה

• האם התופעה מוכרת למישהו??עזרתכם! - תגובה

ד''ר אודי אורן
    31/10/2010

שלום רב,
    איני מכיר תופעה כזו.
    בהנחה שאנשי מקצוע שונים כבר בדקו אותו, שתי ההשערות שעולות בראשי הן שהוא סובל מתסמונת דיסוציאטיבית חריפה, ו/או מתגובה קיצונית לטראומה.
    כנסי לאתר של ט.ד.י לחלק על שאלות נפוצות.
    יכול להיות שיתברר לך שזה בדיוק מתאים למה שאת מכירה, ואולי לא.
    יש מעט מטפלים המתמחים בתחום זה. אשמח לעזור לך למצוא מטפל אם תגידי לי איפה בארץ גר אחיך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה