מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשר לקנביס רפואיאיציק16/10/2010
יש לי שאלה. קנביס רפואי יכול לטפל בהפרעות חרדה? מחמיר? עוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקשר לקנביס רפואי - תגובה
ד''ר אודי אורן17/10/2010לאיציק שלום,
יש אנשים שזה עוזר להם ויש אנשים שמגיבים בהתקפי חרדה.
כשיטת טיפול לא הייתי ממליץ עליה.
שקול את האפשרות של טיפול פסיכולוגי וטיפול תרופתי קונבנציונאלי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לקנביס רפואי
איציק17/10/2010התכוונתי לחרדה ספציפית של ocd. ואם זה עוזר אז צריך לקחת את זה כל החיים כמו כדורים?
תודה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בקשר לקנביס רפואי - תגובה
ד''ר אודי אורן17/10/2010לאיציק שלום,
מצטער אבל אין לי מה להוסיף מעבר למה שאמרתי.
אין לי ידע או נסיון ספציפי עם טיפול כזה ב-OCD.
בברכה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה רבה ד"ר אודי אורן
איציק17/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יוצאים מהרגרסיה?חיים15/10/2010
שלום, רציתי לדעת דבר מה הנוגע למצבי כיום, אני בן 34, לאחר סיום תואר ומערכת יחסים, הבעיה שיש לי כעת בהרגשתי היא שאני חזרתי לגור בבית הוריי ופשוט אני מרגיש שנעצרו לי החיים קרי, מרגיש עצור,מיואש,הרבה זכרונות רעים מהילדות עולים לי,ובושה מחוסר הישגיות מקצועית לא מתפשרת,.
קראתי קצת על המונח "ריגרסיה" דהיינו חזרה לדפוסים ילדותיים ותלותיים קודמים, בהתאם למצבי כיום זה תואם, כי למעשה אני לא רואה שום עתיד עבורי בטווח הרחוק, פשוט בלאקאאוט קיומי.
שאלתי איפוא היא כזאת, האם חזרתי למקום מגוריי מהווים פקטור שלילי להרגשתי?
ושנית, איך יוצאים מהחשיבה המעוותת הזאת לכוון פרוגרסיה? (כלים)
אודה על תשובות ספציפיות... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איך יוצאים מהרגרסיה? - תגובה
ד''ר אודי אורן15/10/2010לחיים שלום,
על בסיס מה שכתבת אני מעריך שהמגורים בבית הוריך הם טריגר לרגשות שליליים.
הדבר שאתה צריך לעשות זה לחפש עבודה וזוגיות. אם אתה מרגיש שזה מעבר לכוחותיך כרגע (וגם אם זה לא מעבר לכוחותיך) אני ממליץ לך להתחיל/להמשיך בפעילות פיזית/ספורט, ולתרגל תרגילי נשימות/הרפיה, שניהם באופן יום יומי.
בנוסף אני חושב שטיפול פסיכולוגי בשיטת ה-EMDR או בגישה ההתנהגותית - קוגניטיבית יכול בהחלט לתמוך בהתפתחות שלך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מתמשכת ותסמיניםיוס14/10/2010
שלום רב.
אנסה לקצר, ואשמח אם תוכלו לעזור לי.
מזה כמה שנים שאני סובל מהיפוכונדרייה, עשרות ביקורים אצל רופא המשפחה וחשש ממחלות שונות ומשונות
במהלך השנתיים שלש האחרונות ביקרתי כמה פעמים אצל אורטופד, נוירולוג, א.א.ג. נוירוכירוג, כירוג, רופא עיניים, קרדיולוג, אורולוג, עשיתי צילומים ובדיקות שונות שברובם הגדול ללא ממצאים,
מזה כמה חודשים (קצת אחרי תאונת צליפת שוט שעברתי ואייני יודע בכלל האם היא קשורה לעניין) אני חווה תסמינים לא קלים, חולשת שרירים, כאבי שרירים, גוש בגרון, מעי רגיז, הרגשת חנק, אי נוחות בבליעה, הרגשת חוסר חמצן בראות ,קפיצות שרירים וחוסר אנרגיה, התסמינם באים והולכים ומתחלפים בניהם. אל התחושות הנ"ל מתלווה חשש ממחלה ניוונית שמעודד ומעצים את תחושות הגוף, חרדה שהביאה אותי להתקף חרדה שחוויתי לפני כחודש.
במהלך החודשים האחרונים ביקרתי אין ספור פעמים אצל רופא משפחה בנוסף ביקרתי אצל אורטופד בגלל כאבי השרירים נוירולוג בגלל חולשת השרירים וא.א.ג בגלל ה"גוש" ואי נוחות בבליעה,. בבדיקה גופנית שללו כולם בעיה בריאותית אך לייתר בטחון שלחו אולי לבדיקות שונות שאני עתיד לבצע, כמו"כ לרואפים נוספים כגון ראומטולוג.
בנתיים ובמהלך כל התקופה אני סובל מחרדה לא קלה, חרדה שמתחלקת ל3. חרדה קיומית בשל חשש ממחלות סופניות, חרדה מהתסמינים כלומר חרדה שיבואו תסמינים חדשים חרדה שהתסמינים הקיימים יחריפו (מה שגורם לי לבדוק כל היום מה איתי ואיפה כל תסמין עומד דבר שמחמיר את הרגשת התסמין), וחרדה מעצם החרדה והשפעת על הגוף שלי.
לסיכומם של דברים מספר שאלות:
אני סובל מקשיי נשימה על פני תקופה של שבועיים שלש לפעמים הרגשת חנק ולפעמים הרגשה שלא נכנס מספיק חמצן לריאות למרות שהם מתמלאות אויר נוסף לזה יש לי שלשולים רבים
1. האם יכול להיות קשיי נשימה מחרדה על פני תקופה ארוכה כ"כ? והאם ואיך אפשר להעביר את זה?
2. נגמר לי הכח לרוץ בין רופאים? אחרי כל פעם שביקרתי אצל רופא ואמר שהכל טוב נעלמו התסמינים, עכשיו זה הנשימה? מתי אפשר להיות בטוח שזה חרדה ולהפסיק לרוץ בין רופאים?
3. ובכלל איך אני מוציא את עצמי מהמצב הזה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה מתמשכת ותסמינים - תגובה
ד''ר אודי אורן15/10/2010ליוס שלום,
ברור שאתה צריך לבצע את הבדיקות כדי לשלול את האפשרות שאתה סובל מבעיה פיזית.
מעבר לכך אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד. אני מתרשם שאתה סובל מקשיים חרדתיים משמעותיים וטיפול EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי בהחלט עשויים לעזור.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמנם עבר הרבה זמן מאז
יפעת27/02/2011ואני לא יודעת אם תראה את ההודעה. אשמח לדעת מה עשית בעניין והאם התסמינים נעלמו- האם זה היה באמת תופעות של חרדה?
אניסובלת בדיוק מאותם תסמינים
ובטוחה שיש לי מחלה איומה. אני בחרדה עצומה
אשמח אם תתייחס
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יודע אם תראי את התגובה
יוס10/04/2011בכל אופן עם הזמן ולאחר אין ספור בדיקות הצלחתי קצת להירגע, במקביל התחלתי עם טיפול פסיכולוגי של התנהגות קונגטיבית. אני מנסה להימנע ככל יכולתי מללכת לרופאים, שכן עםהזמן ראיתי שכל שאתה מתעסק עם הנושא רמת החרדה הולכת ועולה וזה מעגל בלתי נשלט ובלתי נגמר, אני עדיין חי בחששות בריאותיות תמידיות אם כי רף החרדה נמול בהרבה מבעבר.
אני ממליץ לך לסיים את הבדיקות הרפואיות על מנת להגיע לשלבה נפשית במקביל עם סיום הבדיקות לקבל את התוצאות כמו שהם ולהפסיק לחפור סביב הנושא, פשוט לקחת צעד אחורה מהעיסוק בנושא הבריאות,בנוסף אני ממליץ לך לשקול טיפול פסיכולוגי שיתן לך את הכלים להתמודד עם מצבים שכאלה.
בהצלחה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני לא יודע אם תראי את התגובה - תגובה
ד''ר אודי אורן10/04/2011ליוס שלום,
שמח לשמוע שהמצב השתפר ושאתה מצליח להתמודד טוב יותר.
מצד שני אני מתרשם שרמת המצוקה עדיין משמעותית. אנא דבר עם המטפל שלך על מצבך ובקש ממנו לדבר איתך על תמונת המשך הטיפול.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אמנם עבר הרבה זמן מאז - תגובה
ד''ר אודי אורן27/02/2011ליפעת שלום,
איני יודע אם יוס הלך לטיפול או לא.
אני כן יודע שאם את סובלת כל כך כדאי לך לפנות לטיפול.
ההמלצות שלי ליוס תקפות גם לגבייך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול בעת לקיחת סרוקסטעידן14/10/2010
אני לוקח סרוקסט, כדור אחד ביום, מזה כמה שבועות.רציתי לדעת אם מידי פעם בארועים אני יכול לשתות מעט אלכוהול ואם לא מדוע? ומה הסיכונים? האם זה סיכון התואם לסיכון שתיית אלכוהול בעת צריכת אנטיביוטיקה? אודה מאד על תשובה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלכוהול בעת לקיחת סרוקסט - תגובה
ד''ר אודי אורן15/10/2010לעידן שלום,
אנא פנה לרופא שנתן לך את המרשם או קרא את דף ההנחיות המצורף לתרופה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן טובהיוסי14/10/2010
שלום
אני בן 38 נשוי +2
עברתי מבחן "טובה" ולהלן התוצאות:
1. הבדיקה הראתה סימנים מעטים היכולים להצביע על אפשרות הפרעת קשב וריכוז.נצפו שינויים עקביים אחרי ריטלין
א.המבחן נראה תקף על פי ניתוח התוצאות
ב. אינדקס ביטחון בהערכת הפרעת קשב וריכוז לפני ריטלין 58% ,אחרי 41%.
ג.שינויים לטובה (בפרסנטיל):
שיפור בולט בהבחנה ביו גירוי מטרה למסיח מ-62 ל- 20
שיפור בולט בעקביות תגובותיו גם במתמשך הבדיקה מ-64 ל-44 ירידה בהוספות מ-40 ל- 12
סיכום:בדיקה עם מעט סימנים קליניים ללא תרופה .חל שיפור משמעותי בעקבות ריטלין
המלצות:מומלצת הערכה נוירולוגית מעודכנת כדי לשקול הטיפול המתאים.
שאלותיי:
הניורולוג נתן לי ציפרלקס 10 מ"ג למשך 6 חודשים והוא אמר לי שזה יפקס אותי
ניראה לי קצת תמוהה .ציפרלקס? למה לא ריטלין?
על סמך מה ההחלטה לתת לי ציפרלקס?
האים צריך לשלב טיפול משולב פסיכולוגי?
לא קצת מוגזם לתת כדור כזה?
מה הן ההשלכות של כדור כזה מבחינת חיי יום יום?
הרופא לא נתן לי תשובה ברורה למה ציפרלקס
תודה
על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבחן טובה - תגובה
ד''ר אודי אורן15/10/2010ליוסי שלום,
אנא פנה לרופא ושאל אותו שוב.
אם הוא אינו עונה בצורה ברורה, פנה לרופא אחר.
אני משער שהנוירולוג איבחן אותך באופן שונה מה"טובה" אבל רק הוא יכול להשיב.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד חרדה ואי נוחותלאה13/10/2010
שלום אני בת 24 בגיל 16 התחיל לי כל הבאלגן התחלתי לפחד מאנשים מדברים חרדות כאלה שאיפשר להגדיר אותם אחרי תקופה יצאתי מזה לבד היה לי חבר 3 שנים לאחר הפרידה איתו חזרו לי תחושות הפחד אשמה שכל מה שאני עושה לא טוב פעם אם מצב רוח פעם בלי אין לי ערך לחפצי למרות שאני טיפוס שאוהבת את הדברים שלי אני לא מזניחה את עצמי אני אוהבת טיפוח הכל אבל אני מרגישה לא טוב בכל זאת אני מנסה לבד להתגבר כבר שנים למרות שתקופה ארוכה די הצלחתי לעודד את עצמי ולהרים את עצמי אבל פתאום בבום הכל חזר ואני מריגשה שאני חייבת לפרוק כי אם לא התפוצץ והשתגע עוברת עלי תקופה קצת קשה פנתי לרופא לקבלת עזרה נתן לי כדורים לחרדות הואמנם אני לא ממש מריגשה שזה עוזר אני ישנה טוב כי היתי מתעוררת הרבה בלילה מחרדות גם בשינה יש לי מה אתה מציע לי לעשות אשמח לקבל את חוות דעתך אני מריגשה נורמלת אבל יש לי הרבה לחץ וחרדות וזה מלווה אותי שנים אני עובדת העבודה עוזרת לי מעבר אני עושה ספרוט זה מרגיע אותי אבל אני צריכה להתפרק כי אני חיה את העבר כל מה שבעבר מציק לי ואין סיבה שיצק לי אז מה החרדות האלה אני באמת אשמח לקבל תשובה אני יודעת שאני בבעיה ורוצה עזרה הבעיה שאין לי את האומץ להיפגש עם פיסכלוג אני מתביישת תודה רבה על תשומת הלב
פחד חרדה ואי נוחות - תגובה
ד''ר אודי אורן13/10/2010ללאה שלום,
אין ספק שאת יודעת מה את צריכה לעשות.
את סובלת מחרדות ומהערכה עצמית נמוכה, ואת יודעת שבנוסף לטיפול תרופתי, חשוב שתתחילי גם טיפול פסיכולוגי.
אין מה להתבייש. הרבה אנשים סובלים מהבעיות שאת מתארת ונעזרים בטיפול.
אני ממליץ לך לחפש מטפל EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו ליטום12/10/2010
שלום קוראים לי טום ואני בת 20.5 אני לא יודעת אם אני סובלת מחרדות
כל הילדות שלי עברתי בבתי חולים כשההיתי בת 5 בערך אימי הייתה כחצי שנה בבית חולים והכל עבר בהצלחה. אבי סבל מבעיות בלב כשההיתי בגיל 7 הוא עבר התקף וכל הילדות שלי עד שהוא נפטר בגיל 17 עברתי בפחד. מהפחד שהוא ימות. לא סבלתי אז באותה תקופה מלחצים של הזעות מחנק וכל הסימנים של חרדה. אבל אני לא אשכח את היום שהוא התעלף שהגבתי בהסטריה של צרחות שאפשר לומר שכל השכונה שמעה. בכל מיקרה סבא שלי נפטר לפני 8 חודשיים ומאז התחיל כל הבלאגן של חיי. זה התחיל שבועיים אחריי שסבא נפטר. הרגשתי שיש לי קוקו בשיער ובעצם ההיתי עם פזור. ניסיתי להתעלם מההרגשה הזאת ואז יום אחד חשבתי על זה ודמיינתי שזה גידול. ואז התחלתי להזיע וניהייה לי קשה לנשום ובקושי הרגשתי את הרגליים, הם לא הפסיקו לרעוד מי שהתקרב אליי הרגשתי שהוא לוקח לי את האוויר ומי שדיבר איתי פשוט עיצבן אותי כשלקחו אותי למיון אמרו זה התקף חרדה. ולא האמנתי להם כי ההיתי בטוחה שיש לי גידול. מאז אותו יום לא חזרתי להיות עצמי הילדת המסיבות שאוהבת לצאת ולבלות. עשו לי סיטי ראש ולא היה לי כלום אבל עדין יש בי פחד וכל התסמנים. זה הזוי אבל עכשיו אני חושבת שאני חולת לב. או כל מחלה מסוכנת. בגלל שיש לי דופק מהיר כאילו הלב שלי הולך לצאת.כל ה8 חודשים האלה ההיתי לפחות 6 פעמים במיון וכל הזמן אמרו לי זה חרדה. גם הרופא משפחה חושב ככה אין יום שאני לא מחפשת בגוף שלי משהו. רציתי לדעת מה אתם חושבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקשה תעזרו לי - תגובה
ד''ר אודי אורן12/10/2010לטום שלום,
את סובלת - על פי מה שתארת - מתופעות חרדה שונות.
אנא פני לטיפול. חבל שתמשיכי לסבול.
טיפול EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי נראים לי כמתאימים ביותר.
יכול להיות שטיפול תרופתי עשוי לעזור לך להפחית את החרדה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Wellbutrin XRאיציק10/10/2010
היי יש לי שאלה. אני נוטל 150 מ"ג Wellbutrin חודשיים לטיפול ב-ocd לאחר ש-SSRI למעט ציפרלקס ורמוטיב לא הגיבו טוב. הוולבוטרין עושה לי טוב מפחית טקסים, אך המחשבות החרדתיות גדולות. שאלתי היא מה אפשר להוסיף לוולבוטרין להפחתת חרדה?
ציפרלקס,רמוטיב,איקסל? אני מחפש משהו שאין בו הרבה תופעות לוואי. הפסיכיאטר שלי לא הכי נחמד לכן אני גם בא אליו לעיתים רחוקות וסובל תקופה ארוכה מהכדור.
בכל צירוף אם אתה ממליץ אני אעשה את זה עם הרופא, אני גם לא מפסיק לבד וולבוטרין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Wellbutrin XR - תגובה
ד''ר אודי אורן11/10/2010לאיציק שלום,
אנא דבר עם הפסיכיאטר שלך. הוא היחידי שיכול לתת המלצה רצינית על בסיס היכרותו אותך ואת תגובותיך לתרופות.
אם אתה מרגיש שאתה לא יכול לדבר איתו, מצא פסיכיאטר אחר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
איציק12/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתנה חיבוק ומגע עם מטפל???דני10/10/2010
שלום רב!
האם מותר לתת למטפל או מטפלת(פסיכולוג או פסיכולוגית ) מתנה?
איזה מתנה?אני מתכוון למתנה ככה סתם, בלי קשר לסיום או פרידה?
ולרגל פרידה?
האם אפשר לבקש ולקבל חיבוק מהפסיכולוג(או פסיכולוגית=זכר או נקבה)?
ולרגל פרידה וסיום????או מגע?לחיצת יד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתנה חיבוק ומגע עם מטפל??? - תגובה
ד''ר אודי אורן11/10/2010שלום רב,
כמובן שמותר להביא מתנה אך הרבה מטפלים לא בהכרח יקבלו את המתנה.
נדיר מאד שיהיה מגע פיזי בין מטפלים ומטופלים מעבר ללחיצת יד.
אני ממליץ לך לשוחח על נושאים אלו עם המטפל שלך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחגוג למטפלת יום הולדת???עומרי10/10/2010
האם אפשרי ומותר לחגוג למטפלת(פסיכולוגית) יום הולדת?ולהביא לה מתנה?
לחגוג למטפלת יום הולדת??? - תגובה
ד''ר אודי אורן11/10/2010שלום רב,
איני יודע למה הכוונה ב"לחגוג יום הולדת". התייחסות אנושית ליום הולדתו של אדם (גם אם הוא מטפל) היא סבירה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ממחטיםליאת09/10/2010
שלום,
מילדות אני סובלת מחרדת מזרקים.
ומסרבת לעשות בדיקות דם וחיסונים.
וכשאני חייבת... נכנסת להיסטריה ולוקחת כדורי הרגעה
איך פותרים את הבעיה? ניסיתי כבר כמעט הכל
תודה, ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה ממחטים - תגובה
ד''ר אודי אורן10/10/2010שלום לליאת,
אני לא יודע מה זה "כמעט הכל", אבל אני ממליץ לך לפנות לטיפול EMDR או לטיפול התנהגותי קוגניטיבי.
זאת בעיה שניתנת לפתרון אצל רוב האנשים שסובלים ממנה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה חרדתיתעמית09/10/2010
שלום,
אודה לעצתכם לגבי ילדתי הגדולה בת החמש וחצי, במהלך השנתיים האחרונות היא מאמצת התנהגות שחוזרת על עצמה כל הזמן לתקופה כמו משיכה באף ואח"כ זה נרגע ופעם זה ניגוב הפה עם היד לתקופה מסוימת ועכשיו זה תנועה של הוצאת התחתון מהטוסיק.
היינו תקופה קצרה בטיפול פסיכולוגי והיא לא מצאה בעיה מיוחדת ואחרי זמן מה הפסקנו.
אני מודאגת נורא כי אני בעצמי סובלת מחרדות ודיכאון קל מגיל צעיר.
אני מפחדת שזה או.סי.די ולא "טיק" ששכיח אצל ילדים וחוששת לעתידה..מעבר לכך היא סופר פעילה חברתית ואינטלגנטית היא ילדה עם אינטלגנציה רגשית מאוד גבוהה לגילה מאוד מודעת לניואנסים קטנים ...
אודה להכוונה והסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ילדה חרדתית - תגובה
ד''ר אודי אורן10/10/2010שלום רב,
בהחלט יכול להיות שמדובר בילדה בעלת רגישות גבוהה שמלווה באי שקט / חרדה.
קשה מאד לנבא, אבל יכול להיות שזה שם אותה בסיכון מסויים להתפתחות של OCD או הפרעת חרדה אחרת בעתיד.
אני ממליץ על מספר דברים:
פעילות פיזית / ספורט / התעמלות / ריקוד באופן קבוע
הכנסה של תרגילי הרפיה ליום יום כחלק ממשהו שאת והיא עושות ביחד (זה טוב גם לך).
דיבור יום יומי על הדברים הטובים שקורים בחייה (מה שימח/ממה נהנתה/מה היה כייף)
המשך מעקב.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים בת 7אורנה07/10/2010
שלום.
ביתי בת ה-7, בשלושה ימים האחרונים בערב היא נתקפת בפחד בתוך הבית, רועדת וגם מקיאה.היא נזכרת בכל מיני דברים שמפחידים אותה וממש נמצאת בחרדה. זה קורה כשמתחיל החושך בחוץ. למשל שואלת מה יקרה אם אני אמות (אמא) ודורשת לקבל תשובה,נזכרת במשהו שראתה באינטרנט והפחיד אותה, נזכרת בגניבה שהיתה אצל השכנים וכו...
כל נסיון להסית את תשומת ליבה לדברים אחרים לא מצליח. לאחר שהיא נרדמת היא ישנה בשקט כל הלילה עד הערב הבא שאז מתחיל שוב אותו הסיפר.
האם מדובר בתופעה נורמאלית ושכיחה או שצריך לפנות לייעוץ?
מה אפשר לענות לה כשהיא שואלת בנחרצות מה יקרה אם אני אמות?(אמא שלה).
מדובר בילדה רגישה ומאד קשורה למשפחה.
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחדים בת 7 - תגובה
ד''ר אודי אורן08/10/2010שלום,
נסי לברר מה קרה בבית הספר, בשכונה, עם החברות או בבית.
יכול להיות שמדובר בהשפעה של תחילת שנת הלימודים לאחר תקופת חגים וחופשים.
האם יש לה קושי עם העובדה שהיא פחות בבית/איתך?
חשוב לדבר מראש (אחר הצהריים) על מה שהולך לקרות: עוד מעט ירד הלילה ויכול להיות שתרגישי/תחשבי..., בואי נראה מה אנחנו יכולים לעשות כדי להתמודד.
הרעיון הוא לגייס את הילדה להתמודד עם הפחדים. להזכיר לה שהיא בוגרת/חכמה/חזקה וכו'
מדובר בתופעה שכיחה אך אם היא נמשכת אני ממליץ לפנות לפסיכולוגית/יועצת של בית הספר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה חוזרים על עצמםאהרון05/10/2010
לצערי ניסיתי את אחד הסוגים החזקים ביותר של מריחואנה באמסטרדם (SKUNK)
ובאותו יום חשבתי שאני הולך למות בגלל התקף חרדה נוראי (באותו זמן לא ידעתי מה זה)
ומאז ההתקפים חוזרים על עצמם עם כאבים בחזה באזור הלב, הראש מעורפל ומרגיש מנותק מהעולם, זה ממש מפריע לחיות, איך אפשר להפטר מזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקפי חרדה חוזרים על עצמם - תגובה
ד''ר אודי אורן05/10/2010לאהרון שלום,
אתה מתאר ארוע נפוץ למדי ותגובה מוכרת.
חוויתה התקף חרדה טראומטי ואתה סובל כרגע מתופעה פוסט - טראומטית.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול EMDR, טיפול ממוקד המתמחה בעזרה לאנשים שעברו ארועים קשים שממשיכים להשפיע עליהם. ככל שתטפל בבעיה מוקדם יותר כך יש סיכוי טוב יותר להחלמה מהירה ומלאה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - טיפול בהתקף חרדהשי05/10/2010
שלום
אשתי סיפרה לי אתמול שיש לה התקף חרדה מתמשך (כחודש).
ההתקף אתמול כלל תסמינים של דפיקות לב חזקות , חוסר אוויר , בחילות , רעידות ברגליים וקור והרגשה חזקה שהיא משתגעת.
הלכנו למיון וקיבלנו VAVEN , שהרגיע את המצב.
במכתב השחרור כתבה הרופאה לפנות מיידית למרכז לבריאות הנפש.
שאלתי היא , האם הטיפול במקרה כזה חייב להיות בגהה (לשם הופניתי) או שהוא יכול להתבצע ע"י פסיכולוג/פסיכיאטר בקליניקה פרטית ע"י הביטוח המושלם?
אני מעדיף , בגלל הפוביה של אשתי , לא ללכת איתה לגהה אלא לטיפול באווירה מרגיעה וביתית יותר?
מובן שאם מיקרים כאלו מטופלים רק במסגרת של בי"ח , נעשה מה שצריך.
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף - טיפול בהתקף חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן05/10/2010שלום,
הטיפול לא חייב להתבצע בבית חולים או מרפאה לבריאות נפש.
אשתך תוכל לקבל את הטיפול במסגרת קופת חולים או במסגרת פרטית.
בכל מקרה אני ממליץ כי תפנה לטיפול.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)