פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• עישון חשיש
    אלי
    29/12/2010

אני עישנתי חשיש לפנאי 3 חודשים יש לי התקפיי חרדה שאני שרוט כבר עוד מאת 3 חודשים וההרגשה הרעה הזאתי לא יוצאת מימני כל מישה מדבר איתי קשה לי להבין אותו ההרגשה הנפשית שלי נפגע מה עושים נגד זה ואיך אני מצליח לתפקד כמו פעם???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עישון חשיש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עישון חשיש - תגובה

ד''ר אודי אורן
    29/12/2010

שלום,
    הרבה אנשים מתחילים לחוות התקפי חרדה לאחר שימוש בסמים שונים.
    החויה של השימוש בסמים מביאה לתחושת אובדן שליטה מפחידה.
    אני ממליץ ראשית כל להפסיק את השימוש בכל סם שהוא.
    שנית אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד אצל מטפל המתמחה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי או EMDR.
    ישלך סיכוי טוב לחזור לתפקוד קודם לאחר הטיפול.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    מישהי
    28/12/2010

שלום
    מישהו יכול להמליץ לי על מטפל קוגניטיבי התנהגותי בבאר שבע? עדיף מישהו עם ניסיון בטריכוטילומניה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/12/2010

איני מכיר מטפלי CBT בבאר שבע, אבל את יכולה לבדוק באתרים של הפ"י ושל איט"ה לפי אזור מגורים... בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרקיסיזם וחרטות
    dalia
    28/12/2010

אני בת 45
    אני בתקופה של התמודדות עם פוסט טראומה של ניצול ארוך שנים (שקרה בבגרותי).
    שנים ארוכות אני מתקשה להימצא בחברה לאורך זמן מבלי שחשה שמתאמצת ומעמידה פנים, ותמיד מחכה לרגע ההתבודדות בתוך עצמי. עד כה ייחסתי זאת לתגובה הישרדותית לניצול שעברתי.
    אבל עתה, אני חוששת שיש לי הפרעה נרקיסיסטית. הקרובים לי מרבים לומר לי שנים שאני אגואיסטית ואגוצנטרית, שהעולם סובב סביבי, ושאיני מתעניינת באמת בסובבים אותי.
    בתקופה האחרונה אני מייסרת את עצמי על כך, על שלא מצליחה להשתנות, ויש בי חרטה וצער עמוק על חיי ויחסי לבני האדם הקרובים לי.
    אני תמיד חייכנית ומנומסת ותמיד יש לי יחס של כבוד כלפי כל אדם (ויש לי בעל אוהב וסובלני! וחברים שאוהבים אותי מאוד!), אך ביני-לביני אני רק רוצה שיעזבו אותי במנוחה, ולעשות רק מה עושה לי טוב ושישרתו אותי ויעשו בשבילי.

השאלה שלי פשוטה:
    האם נרקיסיסט אמיתי יכול לייסר את עצמו על היותו כזה עד כדי ימים של בכי על כך שהוא "דפוק"?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נרקיסיזם וחרטות

הוספת תגובה

• נרקיסיזם וחרטות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/12/2010

מצטער, את מיוסרת הרבה יותר מדי בשביל להיות "נרקיסיסטית אמיתית"... אבל כך או כך, הגיע הזמן להתבגר. המוטו העיקרי המכוון אותי בטיפול הוא שאדם אינו חייב להישאר קורבן לנסיבות בהן הוא גדל. במקום להמשיך ולסבול מהניצול והשלכותיו (העמדות פנים, בריחה ללבד, אגוצנטריות וחרטות), גשי לטיפול, עבדי את הנושאים האלה והגדירי את עצמך מחדש. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה וחרדה
    אני
    27/12/2010

בת 24. ב-3 השבועות האחרונים אני חולה פיזית ואורח החיים שלי השתבש מאוד. הגורם למחלה עוד לא אובחן ואני נמצאת כרגע בשרשרת בדיקות שיכולה לקחת עוד כמה זמן. בימים האחרונים התחלתי לסבול מחרדות שמא מדובר במחלה חמורה או משהו שיהפוך לכרוני, מה שבטוח לא מקל על המצב הפיזי שלי. רופא המשפחה שלי נתן לי מרשם לואבן, אבל העדפתי לקנות תרופות הרגעה על בסיס טיבעי במקומו. הן מקלות, אבל לא עוזרות לגמרי. יש דברים נוספים שיכולים לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה
    חולה וחרדה

הוספת תגובה

• חולה וחרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    27/12/2010

שלום רב,
    במידת האפשר אתה יכול לעסוק בפעילות פיזית, אבל גם אם זה לא אפשרי אתה יכול לעשות תרגילי הרפיה שונים (נשימות, דמיון מודרך, ועוד). תוכל למצוא ספרים וחומר רב באינטרנט.
    בנוסף, ביחוד אם המצב יתמשך, אני ממליץ לך לפנות לפסיכולוג רפואי האמון על התמודדות עם מצבים כאלו. עדיף שיהיה בעל גישה התנהגותית - קוגניטיבית ו/או EMDR.
    הרבה בריאות,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית הסמקה חמורה
    רוני
    26/12/2010

שלום,
    אני בן 31 וסובל מהסמקות חמורות בממוצע של כ-2-3 פעמים ביום. בפועל זה קורה בכל פעם שאני מדבר על נושא שאינני בטוח כיצד יגיבו אליו האנשים שאני מדבר איתם, כמעט תמיד זה קורה כשאני משוחח עם יותר מאדם אחד אך במקרים חריגים גם עם אדם אחד זה קורה (תלוי במידת המבוכה שאני מרגיש או רמת ההתרגשות של הגוף- שכמובן אין לי שליטה עליה. יש לציין שבעבר סבלתי מזה הרבה הרבה! פחות מכיום, אך תמיד היה לי פחד "קהל". קראתי די הרבה בפורומים השונים, אשמח מאוד להבין מהו הטיפול המומלץ בנושא, האם טיפול תרופתי בלבד יכול לעזור או שאין ברירה אלא לשלב עם טיפול פסיכולוגי. ושאלה נוספת היא למי פונים בתחילה כדי לקבל העזרה- האם לרופא משפחה, או ישירות לפסיכיאטר?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית הסמקה חמורה

הוספת תגובה

• בעיית הסמקה חמורה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    27/12/2010

ראשית בוא נעשה סדר בדברים. הטיפול הראשוני המומלץ בחרדה אינו טיפול תרופתי אלא טיפול פסיכולוגי (שיחתי). מכאן שלקבלת עזרה עליך לפנות "ישירות" לפסיכולוג ולא לרופא המשפחה או לפסיכיאטר. הטיפול התרופתי מקל על התסמינים אך אינו פותר את הבעייה עצמה אלא רק ממסך אותה ובמקרה כמו שלך יזיק יותר משיועיל. עצתי לך היא לפנות לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, לעיתים די בפגישה אחת (שבה תקבל פרספקטיבה שונה לגמרי על הדברים) לפתור את בעייתך, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על קצה השאול
    טראומה
    25/12/2010

מחפשת את סימני הדחק. מוצאת. מדחיקה. מחפשת שוב מוצאת. מדחיקה. יש לי קולות בראש. אני לא זוכרת. כלכך הרבה אני לא זוכרת. אני שומעת את הרחשים מהבתים ליד.מגבר אנושי. אני בטוחה שהמצאתי הכל. אבל כשאני חושבת על זה אני שומעת את המנגינה הזו מסרטים מצוירים של פעם. זה גו'קר ואז התודעה נעלמת לפחות זו שאני מכירה ורגילה נעלמת. משהו מתערפל. הגוף נעלם. נשארת נקודת אחיזה קטנה. כמו החיוך של החתול של אליס. רק שאני לא מחייכת. מה אני לא זוכרת? מה זה בכלל חשוב מה אני לא זוכרת? מי אמר שצריך לזכור הכל? כבר ירדתי פעם לתוך שאול התחתיות של הזכרון. זה לא עזר. הבור הזה לא יתנקה לעולם. האם אני בוחרת לא לשמוח אף פעם? אולי אם רק ארצה אני יכולה לעצום עיניים ולתת לזה ללכת, או בעצם לפקוח. לפקוח חזק וברור ולא לעצום אותן יותר לעולם. אני כועסת. אני אשמה. בא לי לרצוח מישהו. אולי אותי. מחר ,אצטרך לקום וללכת לעבודה ,כרגיל זקופה. אין מאמר שלא קראתי על פוסט טראומה. אז מה?

לקביעת תור
    סגירה
    על קצה השאול

הוספת תגובה

• על קצה השאול - תגובה

ד''ר אודי אורן
    25/12/2010

שלום,
    אני רוצה להמליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי.
    אני משער שאת יודעת מה קרה בעבר ולפי זה כדאי שתבחרי את המטפל/ת שלך.
    בהנחה שמדובר בארועים קשים שממשיכים להשפיע עלייך באופן שלילי, אני ממליץ כי המטפלת תהיה אשת מקצוע שמתמחה ב-EMDR בנוסף להיותה מומחית בבעיה הספציפית.
    למרות שאני משער כי מדובר בתהליך שיהיה לא קצר, כדאי לך להתחילו/להמשיכו כדי לשפר את איכות חייך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טראומה
    25/12/2010

נכון. אני יודעת. טופלתי בעבר. גם,וגם וגם. עברו שנים. כעת ,אחרי טלטלה נוצר סדק. ושוב אני מטופלת דווקא בחרתי בגבר ולא באישה. emdr כן. זה מה שיצר סדק. שני טיפולים קצרים, וכל מה שבניתי סביבי בעמל שנים רבות כדי לייצר מראית עין של נורמאליות מתפרק. קראתי. גם את הספר בלי תרופות ובלי פרוזאק או משהו כזה. כעת ,שבת לא עולה על דעתי להטריד את המטפל שלי. הכל בוער סביבי.
    מתפרק, התודעה באה והולכת, לבד. לא מושג של זמן. קו תפר מפורר. יפה שאתה טורח ועונה בשבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    25/12/2010

שלום רב,
    מצטער לשמוע. אני מאמין שהתחושה הזו היא זמנית. אני מניח שמה שבנית יותר חזק ועמיד ממה שאת מרגישה כרגע.
    במוצאי שבת ממליץ לך ליצור קשר עם המטפל.
    כמו כן תציעי לו להתייעץ לגבי השימוש ב-EMDR בהמשך הטיפול שלך.
    יש אנשים שעבורם השימוש ב-EMDR חייב להיות מאד עדין ואיטי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי מחשבות ממש רעות.
    אנונימי
    24/12/2010

אני ממש ממש מפחד ממחלות נפשיות למיניהן כולל כל הסוגים,אבל בכל זאת אני כל הזמן מסתקרן בכך ורוצה לבדוק עליהן.כתוצאה מכך שאני קורא על הסימפטומים של המחלה ועל מה שקורה במחלה אני ממש ממש מפוחד,ומרגיש שממש ממש רע לי.אני נחשפתי למחלות נפש כמו סכיזופרניה ודה פרסונליזציה ומאז אני פשוט לא יכול להיות בראש שקט.אני מדמיין במחשבה שאני מת ובעצם כל האנשים סביבי ואני עצמי זה מישהו אחר שעושה את כל הפעולות(בקיצור מאז שקראתי על זה יש לי מחשבה שאני מת,אני לא חי ואתם יכולים להבין מה אני מרגיש,שפתאום מוזר שאני חי).
    יש לי את זה כבר כמה ימים והמחשבות האלה פשוט לא עוזבות אותי,אני סובל מהן מאוד.
    תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי מחשבות ממש רעות.

הוספת תגובה

• יש לי מחשבות ממש רעות. - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    25/12/2010

אתה סובל מדבר אחד (שאין לו שום קשר לסכיזופרניה וכיו"ב) - חרדה. מאד אופייני לאנשים החווים חרדה לראות בחווית החרדה סימן לזה שהם מאבדים את שפיותם, וקריאה מרובה באינטרנט על כל מיני מחלות רק מאששת כביכול את חששם ומפחידה אותם עוד יותר. החדשה הטובה היא אפשר "לצאת מזה" די בקלות - פנה לטיפול אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום,לפעמים בגלל החרדות

אנונימי
    26/12/2010

והמחשבות שלי,הדימיון המפותח שלי,אני מרגיש כאילו אני נמצא בחלום.....הרגשה מוזרה כזו של כאילו אני מדמיין את הכול,הרגשה לשנייה אחת בדיוק....מה זה??זה גם נובע מהחרדה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום,לפעמים בגלל החרדות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    27/12/2010

אכן כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילד בן 10
    אמאלה
    23/12/2010

הבן שלי קיבל בעבר ריטלין ולאחריו החל לדווח על פחדים לא הגיוניים- עוקבים אחריו, מסתכלים עליו, גם כשאף אחד לא איתו. גם המציא יצורים דמיונים. הפסקנו לו את התרופה והתופעות דעכו עד להיעלמות. נשאר קצת פחד מחושך. אין מחלות נפש במשפחה המורחבת (אך אני אשה הנוטה לחרדות- בעיקר חשש שיקרה משהו ליקיריי). הוא סבל חברתית בבית הספר.
    עברנו דירה והעברנו אותו לבית ספר אחר. טוב לו מאוד במקום החדש וגם בבית הספר החדש.
    אתמול בערב, אחרי יותר משנה, הוא אמר לי שחזרו לו הפחדים. הוא מפחד מהפסקת חשמל, מגנבים, הוא מפחד מרוחות רפאים (איך את יודעת שאין?), נדמה לו שנמצאים איתו גם כשהוא לבדו וכ"ו. נדמה לו שהוא מוזר ושונה מאחרים (למה? כי "קשה לי להתרכז" "לפעמים אני מדבר לעצמי בלי לשים לב")
    בסה"כ הוא ילד שמח, עם עולם דמיון עשיר. שאלות:
    האם גלי הפחד מעידים על מחלת נפש? אני בהיסטריה.
    מה לעשות? בעלי טוען שצריך להיות איתו, ולהעסיק אותו בכל מיני דברים ולא "לחפור" בפחדים וככה יש סיכוי טוב שהוא ישכח מהעניין. בעבר זה באמת עבד. אבל למה זה חוזר?

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילד בן 10

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילד בן 10 - תגובה

ד''ר אודי אורן
    23/12/2010

שלום רב,
    קשה לדעת למה הפחדים חזרו.
    אני ממליץ לקבל את המלצותיו של בעלך לתקופה הקרובה. אם הפחדים ימשיכו אני ממליץ לפנות לפסיכולוג ילדים.
    קשה לי להאמין - על בסיס הנתונים שמסרת - כי מדובר על סימנים מקדימים של מחלת נפש.
    אני מתרשם שמדובר בילד רגיש המגיב לסביבתו ולעולמו הפנימי בעוצמה הגבוהה מהממוצע.
    שיחה עם פסיכולוג ילדים תוכל לעזור לך גם אם הילד לא יגיע לטיפול.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,אני מכיר מישהו שיש לו מחלה בשם
    אנונימי
    21/12/2010

סכיזופרניה,אני רואה איך הוא מתנהג,ואני מאוד מפחד מזה שאולי גם לי יהיה את זה,ואני חושש כל הזמן שאולי כבר יש לי את זה.אני מדבר על כך שהוא כל הזמן חי בהזיות,חושב שהוא אנשים אחרים,חושב שרודפים אחריו וכו'.אם אני יודע שזה לא בסדר,ואני הרי בטוח שאף אחד לא רודף אחריי(כאילו זה די ברור),אני יודע מי אני(אני בחיים לא אחשוב שמישהו רודף אחריי או שאני מישהו אחר),אין לי הזיות ואני מתנהג בצורה רגילה ולא אומר שטויות,אז בטוח אין לי את המחלה הזו?
    אני מפחד שפתאום אני אתחיל לחשוב בצורה הזו ושתהיה לי המחלה הזו....

הוספת תגובה

• שלום,אני מכיר מישהו שיש לו מחלה בשם - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/12/2010

שלום רב,
    מחלת נפש מהסוג שאתה מתאר היא תופעה מפחידה להרבה אנשים.
    אני מציע לך להימנע ממפגשים עם אותו אדם.
    אם המחשבות והדאגות ממשיכים להטריד אותך, הייתי ממליץ לך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל עזרה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה -אצל בת 11
    אמא מותשת
    21/12/2010

שלום רב.
    בתי בת 11, לפני כשנתיים החלה לחוש כאבי בטן עזים עד כדי אשפוז ובדיקות שהעלו כי לא מדובר בבעיה פיזיולוגית. לפני כשנה כאבי הבטן התחלפו בבחילות. היום ברור לי לחלוטין שמדובר בחרדה. היתה בטיפול פסיכולוגי- לא עזר כלום.
    אני בשלב שלפני בקשת טיפול תרופתי.
    האןם אוכל לקבל מידע אודות טיפול תרופתי בגיל כזה והשלכותיו?
    כמו כן - מאחר וכל התקופה הנ"ל מלווה בהוצאות כספיות כבדות - האם תוכלו להמליץ על פסיכולוגית (אשה) המתמחה בגיל זה , בעיקר בתחום הקוגנטיבי , מאיזור המרכז (פתח-תקווה, קיריית אונו והביבה)?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה -אצל בת 11

הוספת תגובה

• חרדה -אצל בת 11 - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/12/2010

שלום רב,
    אני ממליץ לך באמת לפנות לטיפול התנהגותי - קוגניטיבי או טיפול EMDR.
    לא אוכל להמליץ לך על מטפלים אך תוכלי לפנות לאתרים של אי"טה או עמותת EMDR ישראל.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי, למרות עלותו, לפני טיפול תרופתי.
    קיים טיפול מוזל דרך קופות החולים.
    לגבי השלכות הטיפול התרופתי תצטרכי להתייעץ עם הרופא המטפל.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. האם הטיפול מתאים לגיל זה?

אמא מותשת
    21/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. האם הטיפול מתאים לגיל זה? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/12/2010

שלום,
    בהחלט כן, אבל חשוב שהמטפל יהיה בעל נסיון בעבודה עם ילדים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו האבחנה נכונה
    דני
    19/12/2010

שלום,

בני בן ה 16 עד לפני שנתיים היה תלמיד מצטיין בכיתה, שכל המורים רק דיברו כמה שהוא ילד מוצלח ותלמיד טוב.
    ואז לפני כשנה התחילו איתו בעיות. כך למשל, הוא התכונן לבחינה ואז כנראה הרגיש שהוא לא מספיק מוכן והחליט לא לקום בבוקר לבחינה. כך זה נמשך מבחינה לבחינה, התחיל להחסיר הרבה בבית ספר, עד שהפסיק ללכת לבית ספר כלל. באותו זמן גם איבד קשר עם חברים בבית ספר וכל היום היה יושב בבית ומשחק במשחקי מחשב.
    בבדיקות דם גילינו שיש לו חוסר B12 וברזל - קיבל ויטמינים וחשבנו אולי זה תרם למצבו, היום זה התאזן.

למרות הכל בבית ספר התחשבו בו ונתנו לו לגשת לבחינות בגרות בקיץ והוא אכן התכונן לבחינות, למד קשה והצליח. אך אז בתחילת השנה כשחשבנו שהכל יהיה בסדר, יום הראשון הוא עוד קם לבית ספר, - וזהו. פשוט הפסיק ללכת לבית ספר.
    יש לציין שכשנה הוא סובל מפצעי בגרות, וייתכן שזה קשור למצבו , הוא כל הזמן טוען שהוא מכוער, למרות שאין זה נכון. מזה כ 3 חדשים הוא מקבל רקוטאן לפצעים.
    ניסינו לקחת אותו לפסיכולוגים, אך הוא לא ממש שיתף פעולה, ניסינו לנתקו מהמחשב - ללא הצלחה.
    אז לקחנו אותו לפסיכיאטרית, שקבעה אחרי שעת שיחה כי הילד סובל מדכאון ממושך ורשמה לו תרופה מסוג פרוזאק. מזה כחודש הוא לוקח את התרופה, אך אין שום שינוי במצבו. הוא שבועיים אחרונים כלל לא יצא מהבית.
    לפני מספר ימים החלטי לקחת אותו כמעט בכח למסעדה (שהיתה מלאה באנשים). במסעדה הילד נהיה ממש חיוור, ידיים שלו היו רועדות, העיניים שלו ממש היו מוזרות. הוא רץ מספר פעמים לשירותים, כנראה להסתכל במראה. ואז הוא התחיל פתאום לבכות בשקט.למען האמת עוד אף פעם לא ראיתי אותו במצב הזה. הוא לא מוכן להסביר מה קורה לו. אני לא בטוח שהוא גם מבין. הוא גם לא רצה לאכול כלום. בכלל לאחרונה הוא מאוד רזה ונראה כמו מקל. הוא ישן בשעות מאוד מוזרות, ער עד מאוחר בלילה.
    אך למחרת הוא היה בסדר גמור, לקחתי אותו לסבא, רצה להכין עוגה, היה מרוצה ועם מצב רוח.
    ושוב יש לי חשד שהוא לא הולך לבית ספר מאותה סיבה - אולי הוא נכנס למצב כזה של לחץ ולכן הוא נמנע מלעשות זאת.
    יש לציין גם שיש לו פחדים נוספים - הוא מפחד מאוד מבדיקת דם, בבריכה כשהיה הולך היה מתבייש להוריד חולצה ועוד.
    אני דוקה הרבה פעמים רואה אותו שהוא צוחק ומרוצה - האם זה לא אומר שאבחנת דכאון לא בהכרח נכונה?
    אני רוצה להוסיף , שאנחנו הורים גרושים, ולמרות שהוא גר עם אחות גדולה בשנה, הם ביחסים מאוד לא טובים.
    מה לעשות עם הילד, כי מצבו מתדרדר ואני מפחד שהטיפול שהוא מקבל אינו מתאים לו?

אני רוצה להוסיף שפסיכולוג אחר , שהוא הספיק לראות אותו 2 פגישות עד שהפסיק ללכת אליו התרשם שיש לו חרדה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איזו האבחנה נכונה

הוספת תגובה

• איזו האבחנה נכונה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    19/12/2010

לדני שלום,
    דבר אחד ברור: הילד זקוק לאבחון רציני ולטיפול רציני.
    איני יודע ממה סובל בנך, אך ברור לי שהוא סובל מאד, וברור לי שהטיפול התרופתי הנוכחי אינו מספיק. הוא זקוק לאבחון וטיפול פסיכולוגי בנוסף לטיפול הפסיכיאטרי.
    איני ממליץ כי תבצעו "טיפוליים עצמאיים" נוסח ההליכה למסעדה ללא ליווי מקצועי.
    אני ממליץ על פניה דחופה לקבלת עזרה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני נכנס לסרטים מכל מיני דברים
    א
    19/12/2010

אני לא מאובחן כסובל משום דבר אבל לפעמים נכנס לסרטים מכל מיני דברים שקרו או יקרו.
    אני יודע שההרגשה שלי היא מוגזמת אבל לא מצליח להשקיט את הרגשות האלה ואת מה שעובר לי בראש.
    אני לא מצליח להתרכז בכלום במקרים כאלה, קשה לישון ולאכול
    מה אפשר לעשות? אני צריך להירגע ולחשוב בהיגיון ולא מוצא דרך לעשות את זה

הוספת תגובה

• אני נכנס לסרטים מכל מיני דברים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    19/12/2010

שלום רב,
    אני מתרשם שאתה נכנס מדי פעם למצבי לחץ/חרדה המשפיעים על התפקוד שלך.
    אני מעריך שסף הרגישות שלך הוא כזה, שאתה "מופעל" בקלות יחסית.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי התנהגותי - קוגניטיבי או EMDR. אני מאמין שטיפול כזה יוכל להפחית למינימום את תכיפות התגובתיות שלה ואת עוצמתה.
    אני ממליץ לך כמו כן לעשות תרגילי הרפיה יומיים ולעסוק בפעילות ספורטיבית מספר פעמים בשבוע.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא יודעת איך לקורא לזה, אבל...
    מצוקה.
    15/12/2010

אני לא יודעת איך לקורא לזה אבל כל פעם שאני חושבת על זה אני בוכה, אני מפחדת.
    בע"ה סוף חודש יש לי טסטס ראשון,ככול שהימים עוברים ההתרגשות שבי הורגת אותי, ממש, אני רק חושבת על זה ואני בוכה, אני מפחדת מאוד. אני מגיעה למצבים שאני בוכה ואומרת שאני לא רוצה שהיום הזה יגיע, אני באמת לא יודעת מה לעשות אבל אני נורא מפחדת ולא יודעת למה, אני כל כך רוצה לעבור אבל יודעת אחד ל.. עובר
    וזה לא עוזר!
    הלחץ שבי,הפחד,אני לא יודעת מה לעשות ולא חשוב מה אומרים לי או מה אני מנסה להגיד לעצמי זה לא עוזר, אני ממש בוכה, ממש מפחדת.
    שהיה לי טסט פנימי מרוב הלחץ הרגשתי שהדמעות חנוקות לי בגרון, ואני לא יודעת מה לעשות, כל הטסט פנימי הייתי בלחץ היסטרי.
    אז מה יהיה בטסט עצמו?
    בב'קשה תעזרו לי..איפלו עם יש שם של תרופה להרגע טבעית חוץ מרסקיו חברה שלי לקחה ואמרה שזה לא עבד עליה.
    אני בחורה מאוד לחוצה והלחץ הזה לא נותן לי לישון, אני רק בוכה זה כבר מעוקה שאני לא מסוגלת.

בבקשה מכם-אני פונה אליכם, תעזרו לי!

הוספת תגובה

• לקראת הטסט הקרב

אורלי רובין
    18/12/2010

נשמע שמעמד הטסט מתפרש אצלך כמעמד של בחינה הרת משקל ורמת הלחץ והחרדה המתלווים לכך מועצמים באופן קיצון. ישנן דרכים טובות ויעילות לטפל בכך וממליצה לך לפנות לפסיכותרפיה ממוקדת חרדה. בינתיים מומלצים תרגילי הרפיה. חשוב לא פחות, לספר לך שהרבה נערים ונערות מתרגשים מהטסט הראשון ושינוי בסכמת החשיבה מאד עוזר, אפשר לעבור גם בטסט שני ושלישי ואין בכך כדי לחסום את הרשיון המיוחל.
    בהצלחה בהרפיה וברגיעה .
    אורלי רובין
    מס. חבר 1298 באיגוד לפסיכותרפיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא יודעת איך לקורא לזה, אבל... - תגובה

ד''ר אודי אורן
    19/12/2010

שלום רב,
    מצבים של לחץ/מתח גורמים לך לתופעות של חרדה.
    תרגילי הרפיה ופעילות פיזית יכולים לעזור באופן כללי, אך במצב האקוטי שבו את נמצאת איני מאמין שהם ישפיעו באופן משמעותי.
    ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה כדי לקבל תרופת הרגעה.
    לאחר הטסט (בהצלחה!) אני מציע לך לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי או EMDR כדי לפתח יכולת התמודדות טובה יותר מול אתגרי העתיד.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מועקה של אמא
    אמיר
    14/12/2010

שלום רב אמא שלי סובלת כ 9 שנים ממועקה ואולי גם דיכאון .המועקות משביתות אותה לחלוטין כל יום עד שעות הערב כאשר בשעות הערב ,היא אשה שונה לחלוטין .אתמול בערב הלכתי איתה לפגישה אצל הפסיכיאטר והוא אמר שכדאי לנסות (כבר מקבלת את רוב סוגי הכדורים)ליתיום בנוסף לכדורים שכבר היא מקבלת. אמא מאד חוששת מתרופת הליתיום וטוענת שהיה עדיף לקבל טיפול באמצעאות חשמל.עליי לציין שלפני יותר מ3 חודשים נמצא אבא שלי בבי"ח ומונשם וגם זה כנראה לא ממש מוסיף לאמא .אשמח לקבל תשובה והאם יש טיפול אלטרנטיבי
    תודה,אמיר הבן המודאג

לקביעת תור
    סגירה
    מועקה של אמא

הוספת תגובה

• מועקה של אמא - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    15/12/2010

הטיפול "האלטרנטיבי" המתבקש הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי)... הפנה את אמך לפסיכולוג קליני שיבחן תחילה את מצבה ויטפל בה על פי צרכיה. אם אמא נכונה בכלל לגשת לטיפול, יש סיכוי טוב שהדבר יסייע לה יותר מ"עוד כדור". בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוביה חרדה
    אנונימי
    13/12/2010

מגיל קטן יש לי פחד ממקומות סגורים וקטנים ואטומים כמו מעלית תא שרותים במוקמות ציבוריים. וחדרים קטנים ... בזמן האחרון שזה מתגבר ליותר מקומות סגורים כמו קולנוע מועדון עם הרבה אנשים ומטוס מכייו שאני טסה הרבה אף פעם לא הייתה לי בעיה עם זה עד לזמן אחרון אני בכלל לא יכולה להיכנס למטוס אני פשוט מפדחת ..גם מחושך יש לי פחד עכשיו וכל רעש קטן פתאומי מבהיל אותי השאלה היא למה זה התחיל לי וממה? ולמה זה מתגבר האם אני משתגעת או שזה קשור למשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    פוביה חרדה

הוספת תגובה

• פוביה חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    13/12/2010

שלום רב,
    איני יכול לדעת מה הגורם לתחילת הבעיה או מה הסיבה להתגברותה בזמן האחרון.
    אני כן יודע שיש טיפול לבעיה ממנה את סובלת.
    אנא פני למטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
    אני מאמין שלא רק שההתדרדרות תיפסק אלא שאת תתגברי על מרבית הקשיים שאת מתארת.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה